|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Plotkowy wątek dziewczyn przyjaznych zwierzętom!
żeby nie było śmietanę zlizał z pierogów :P sama mu nie daje takich rarytasów ale już krzyczała na niego nie będę
|
|
#1532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale trzymam go na kolanach to wtedy jest spokojny bo inaczej to miauczy ciągle :PCytat:
|
|
|
#1533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moje za Chiny nie wsiądą do samochodu, jedynie w transporterach, ale wtedy to nie mają za dużo do gadania
|
|
|
#1534 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja w sumie ze świniakami przejechałam całe Stany wszerz, ale szczęśliwe to one nie były, oj nie
Z kotem bym się chyba nie odważyła.
|
|
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1536 |
|
Zakorzenienie
|
moje dostają jakiegoś szajbusa, "☠☠☠☠iki" w oczach i są w stanie wydrapać komuś oczy, byle by tylko je wypuścić
|
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
moja kicia znosi jazdę samochodem - tyle, że musi mieć całe tylne siedzenie dla siebie, jak już ktoś obok siedzi to nie bardzo się jej to podoba, zazwyczaj się rozwala i medytuje całą drogę
![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- zaspamuje Was trochę http://www.karmimypsiaki.pl/psiaki )))
|
|
#1538 | |
|
Raczkowanie
|
BARF
http://www.barfnyswiat.org/index.php ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
„Mimo to wolał być nieobecny całkowicie niż być tylko w części i brakującą resztą udawać. Dlatego był tak niezwykły dla ludzi, którzy go znali. Jeśli znalazł się w ich pobliżu, był dla nich całym sobą. Albo nie było go w ogóle.” kosmetyki nietestowane na zwierzetach |
|
|
|
|
|
#1539 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.iamscruelty.com/videos.asp tutaj masz wiecej info o testowaniu karm na przykladzie iamsa. Linus, Sam, czy akcje w stylu tej z linka sa popularne w Stanach? czy tylko w środowisku przyjaznych zwierzętom? Moje koty nienawidzą podróży, w konternerku/koszyku na kolanach..bo kojarzy im sie to tylko z jednym. Weterynarzem. |
|
|
|
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Nestle tez tetsuje
Szkoda, ze moj kot nie ma tego swiadomosci i sie tak uparla na te puszki od nich Emilka szczerze nie wiem,ale tutaj w USA zwlaszcza w stanie IL ludzie sa bardzo uczuleni na cruel wsrod zwierzat. Duzo ludzi ma zwierzeta i chetnie adoptuja. Przepisy sa ostre do tego stopnia, ze mojej kuzynce jak jej kot zmarl na bialaczke to nie chcieli juz dac do adopcji drugiego kota. Co tez nie jest w porzadku bo to nie jej wina, ze nagle w ciagu 4dni kota tak scielo, ze oni nawet nie mieli pojecia co jest kotu. Od razu go zabrali do weterynarza , a ten powiedzial, ze kot jest chory strasznie. Poprzedni kot im wpadl pod samochod to $3tys.wydali na operacje i i tak zmarl. Tego uspili. lekarz powiedzial, ze jest za pozno zeby cos zrobic ![]() Zwierzat jest duzo do adopcji naprawde. Jednak moze dlatego, ze jest wiecej mozliwosci to ludzie nie wyrzucaja tak zwierzta na ulice. Ja nigdy jakiegos psa czy kota zablakanego nie widzialam. Jak sie nie chce juz zwierzaka lub nie mozna sie juz nim zajac to wtedy mozna go dac do schroniska lub do sklepu.U nas tutaj adopcja nie jest za free. Jak chcesz zaadoptowac to placisz ok. $50 wzwyz. Ale np. jak masz kota z ogloszenia z gazety etc. i chcesz go wysterylizowac, a nie stac Cie zeby isc do weta to schroniska oferuja pomoc bo maja swoich juz wetow i mozna to zrobic po duzo nizszej cenie, wiec to tez jest jakas pomoc ![]() Normalnie mam ochote komus zeby wybic jak ogladam takie filmy ![]() Moj siersc jest bardzo ciekawski generalnie i lubi w sumie jezdzic autem,ale musze ja trzymac w kocy zawinieta. Narazie to miala dwie przejazdzki ostatnio. Ale jak widzi ta klatke do przewozenia zwierzat to nie ma takiej obcji zeby ja tam wsadzic i ja sie jej nie dziwie. Tylko jak ja zabieralismy pierwszy raz do siebie to byla w tej klatce dawno temu i to byl ostatni raz jak ja widziala. Kiedys byl wet, ktory badal kotki za pol darmo,ale ja musialabym sama jechac i ona jak zobaczyla ta klatke zrobila oczy kota ze szreka i sie schowala i ja schowalam ta klatke i nie pojechalam. A tak to weta mamy w planie zamowic do domu niedlugo bo jej co raz czesciej w oczkach sie zbieraja spiochy i nie wiem o co chodzi. Moj kot jest domowy. Nie wychodzi juz na dwor,ale wiem, ze by chciala. Tyle, ze jak ona sie tak wszystkiego boi to tutaj mi okna na ulice bezposrednio wychodza i auta i niestety zabralam jej 100% wolnosc kota Ale TZ czasem wieczorem zabiera ja na krotki spacer na smyczy w szelkach to ona wtedy ma oczy jak 5zl. Ciezko wyczuc czy lubi czy nie,ale jak juz trzeba isc do domu to wlatuje do domu z szybkoscia swiatla. Czasami jak ide do pralni i drzwi zostawie otwarte to ona idzie za mna i lazi sobie po klatce,ale wystarczy, ze cos szurnie to ucieka jakby ja stado wilkow gonilo. Wiec mysle, ze to jest na zasadzie chce sie ale boje sie
|
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj w wiadomościach widziałam jak ktoś Bernardyna przerzucił na łańcuchu przez ogrodzenie
nienawidzę takich ludzi, wiadomo, że pies się udusił (((( no masakra ((( pokazywali oczywiście też pozytywny materiał o adopcji starszych psów (widać bilans musi wychodzić na zero :////) co do kotów mój musi mieć jedzenie mieszane w sensie "zdrowe" "nietestowane" "super naturalne" zje i owszem ale z niedobrymi rzeczami w sensie zje np. 4 porcje zdrowego z 1 porcją niezdrowego to jedyny kompromis jaki wynegocjowałam ze swoim kotem (brzmi to jak psychoza ?? możliwe ) i tak mój kot uwielbia wręcz chyba to jego jakiś nie wiem co... ciężko mi to porównać ale raz na jakiś czas uwielbia zjeść kitekat'a tudzież purine właśnie - to chyba ten zapach albo ta chemia nie wiem... w każdym bądź razie staram się ją przestawić totalnie ale wtedy ma napady złośliwego kota (mój kot niestety to hrabia jak coś mu się nie podoba - nowa osoba w domu, złe jedzenie, kiepski żwirek w kuwecie - manifestuje to robieniem kupy np. za szafą: kiedy jest ok w sensie ma raz na jakiś czas te kiepawe jedzenie, żwirek silikonowy i dużo kociej trawy nie mam żadnych niespodzianek, źle kota wychowałam oj źle (((()
|
|
#1542 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie się wydaje, że w Stanach stosunek do zwierząt generalnie jest inny (generalnie, bo różne rzeczy się zdarzają niestety) i jest mniej ściemniania. Np nie ma tak jak w Polsce, że firma Ci odpisze na odwal się, że nie testują i halo, koniec pytań, tam ludzie się naprawdę interesują. Większość akcji i filmików chyba też pochodzi ze Stanów. No i jak ktoś tu opowiadał o problemach z adopcją królików to pcji nie ma. Pojechaliśmy do schroniska, wszyscy się ucieszyli, że ktoś chce adopotować świnki morskie, ale oczywiście przyjechaliśmy 15 minut za późno, bo już po wyłączeniu komputerów i normalnie wszyscy byli spanikowani, że to te świnki morskie już nie wrócimy. Ponadto mieliśmy zapłacić 10 dolców za jedną, a że wzięliśmy od razu dwie to nam policzyli 10 za obie. Jeszcze nam dali trochę warzyw i innych rzeczy dla nich na pierwszy dzień czy dwa.
Natomiast jak ludzie podchodzą do zwierząt to chyba nie ma reguły niestety.
|
|
|
#1543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi sie wydaje,ze gdzies robie blad np. jak ona tylko sie na mnie patrzy to ja na jej rzadanie daje jej od razu jedzenie, a moze powinnam ja tak przeglodzic? bo bylo tak pare razy, ze ja tak przeglodzilam jak mnie zdenerwowala swoim wydziwianiem i wtedy jakby chetniej zjadala. Albo moze z raz w ogole jej puszki nie dac przez caly dzien. Moze powinnam ja karmic o jednej ustalonej porze tyle, ze jak ona ma juz ok. 9lat to co ja ja naucze? Moje tez jest taka wredna, ze jak sie jej cos nie podoba to mi robi,ale nie za szafa tylko na srodku pokoju gdzie jej sie chce. Albo mi drapie kanape tragicznie. wczoraj ogladalam na Animal Planet taki program o gosciu, ktory jakby nie wiem treser kotow czy cos takiego. On wlasnie mowil, ze zanim dasz kotu jesc to musisz sie z kotem pobawic ![]() Musze dorwac te odcinki i sobie nagrac zeby wszystko dobrze ogladnac co on proponuje. Patrzcie skoro koty nie lubia kontaktu wzrokowego to moze beda lepsze jak sie je bedzie ingnorowac ![]() Sama juz nie wiem co z tym moim siersciem wydumac ![]() Piasku tez mi lepszego nie chciala w ogole. Te wszystkie inne zwirki naturalne to tragicznie smierdzialy. Drogie i nie wydajne. Mam kuwete w lazience bo nie ma innego miejsca i strasznie smierdzialo mi w domu. Widzialam jeszcze taki zwirek przezroczysty, taki krysztal. Ktoras z Was tego probowala? Czy to jest lepsze czy tez jakis kolejny wynalazek? A jak kiedys kupilam jej trawe zeby zamiast mi ogryzac kwiatki to ona nie chciala tej trawy i obgryzla mi kwiatek na amen ![]() Jakby ze zlosci to zrobila, ze zamiast kwiatka chcialam ja oszukac jakas trawa
Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2012-02-19 o 23:29 |
||
|
|
|
|
#1544 |
|
Raczkowanie
|
Sam, może spróbuj ją karmić ze spodka lub z podłogi. Na moją też działa dużo zabawy (wtedy jest bardziej głodna), posypywanie karmy liofilizowanym kruszonym mięsem oraz przegłodzenie. Niestety, z przegłodzeniem ja sobie nie radzę, mam zbyt miękkie serce
Ale kiedy wyjechałam w zeszłym roku i kicią zajmował się chłopak, u niego jadła wszystko, bo po prostu nic nowego jej nie dawał, dopóki nie zje starego Pytałam się weterynarza, czy to nie szkodzi kotu i powiedział, że jeżeli to trwa nie więcej, niż dzień -półtora to jest ok. Natomiast nie wolno głodzić kota dłużej, bo może mu zachorować wątroba.Nasz kot też podjada nam nasz jedyny pozostały kwiatek (resztę już skutecznie zamordowała )), ale jak jej wyhodujemy owies lub jęczmień, to je bardzo chętnie.
Pomóż kociakom - kupuj na aukcjach charytatywnych na allegro: NADIR_stowarzysz, miauczykotek, Koty_sos, SosDlaZwierzat, TOZ_Szczecin, kocipazur_org, Nakarm zwierzaka jednym klikiem: www.pustamiska.pl www.poomoc.pl Mój blog: ekologicznie.wordpress.co m |
|
|
|
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
anna3101 tez nie mam serca ja tak glodzic. Choc wiadomo glodna nie bedzie bo ma zawsze suche w miseczce. Na moje to ona bardziej lubi jesc suche niz mokre.
W sumie jak poprzednia wlascicielka ja miala to ona mokrego praktycznie w ogole nie jadla. Dopiero jak my ja wzielismy to ja zaczelam jej mokre dawac regularnie kazdego dnia. Dla mnie to jest troche nienormalne zeby kot miesa nie zjadl ile by go tam w tej puszce nie bylo ,ale zawsze cos. Z podlogi to nie lubie jej dawac bo na podlodze zawsze jest tyle bakterii. Nawet mnie denerwuje, ze ona je z miseczki, ktora jest na podlodze,ale nie chciala jesc ze stolu to juz nie chcialam z niej wariata robic ![]() Spodek to masz na mysli zeby taki plaski talezyk byl? Bo ona ma takie rybki szklane, w ktorych sie podaje kawior na przystawke, ale ja uzylam dla niej na jedzenie wlasnie Sa dosc plaskie,ale ona zawsze duzo brudzi jak je i wywala czesto jedzenie poza. Mi sie wydaje, przez to, ze ona ma taki dziwny styl jedzenia. Juz zauwazylam to, ze ona to nie je tylko tak lize, a praktycznie nie chce jej sie gryzc.Nie wiem ten moj siersc jakis dziwny jest Ale moze dam jej faktycznie na takim plasciutenkim spodku i zobacze co ona na to
|
|
|
#1546 |
|
Wtajemniczenie
|
Pytałam bo trafiłam na coś takiego http://www.youtube.com/watch?v=Qd2foqST6AM, to jest chyba popularna aktorka w Polsce (?) ale z takim spotem w tv nie spotkałam się w ogóle, w gazetach dla kobiet tymbardziej. I mam mało znajomych którzy mają zainteresowania ekologiczne i pro zwierzęce.
Nie oglądam telewizji prawie w ogóle ale wydaje mi się, że jak już coś pokazują to akcje takie jak girlonthebridge opisała albo o tym chlopcu co maltretowal kota a brat to filmowal. Ubolewam nad tym, że w Pl jest ciężki dostęp do wszystkiego, ludzie mają psy/koty ale mają gdzieś inne zwierzęta bezdomne np. Z kotami jest ciężka sprawa, bo nie można ich przegłodzic tak jak psów. Ale jest Sam dokladnie tak jak piszesz, im bardziej sie kota "olewa" tym bardziej kot nie ma Cię gdzieś (ludzie też tak mają czytałam ostatnio fajną historie o tym ) Widzę to po tym, jak zachowuje się kot mojego znajomego którym nei zabrdzo się intersuje tj. zawsze ma w misce jedzenie, wypuści go, mówi do niego...ale nie bawią się nie bierze go sam z siebie na kolana itd, to kot chodzi z nim na zakupy!!!! i czeka pod sklepem jak piesek!!! jak ja moje koty łapie biore na ręce głaszcze to one same do mnie nie przyjda (no mzoe oprocz najstarszej kotki, ale ona to przylepka jest i miala ciezkie dziecinstwo) natomiast jak jestem zajeta czyms innym, sesja te sprawy, albo rzadko jestem w domu a jak jestem to udaje ze nie jestem zainteresowana nimi to przylatuja wchodza na kolana spia ze mna. I to nie tylko moje spostrzezenie. Koty poprostu lubią dyktować warunki z nimi jest tak jak ze stereotypowymi mezczyznami (oglalyscie "moje wielkie greckie wesele" ? tam matka mowi do corki ze maz jest glow rodziny a kobieta szyja- ktora ta glowa kreci i tez jest pokazane wiele podchodow zeby facet myslal ze on cos wymyslil/zrobil a tak naprawde to zaplanowane przez kobiete bylo).Moje koty akurat z jedzeniem nie maja problemu, jedza wszystko co im dam, teraz daje non stop almo nature bo podobno nie zdrowo jest zmieniac kotu karme. Ale ja bym sprobowala sprawe zalatwic tak(jezeli kot np.lubi karme almo): kot ma w misce karme sucha - nietestowana i jezeli dajecie puszki testowane a chcecie go przyzwyczaic do nietestowanych to dajecie mu tez puszeczke nietestowana i mowicie "kocie tutaj masz puszke bedziesz teraz dostawal pokarm nietestowany na zwierzetach mozesz sobie wybrac czy bedziesz karmiony tylko karma sucha czy bedziesz dostawal puszki- ale pamietaj nie kupie ci mokrych testowancow" no i zostawiacie kota z decyzja, zje puszke to zje, a jak nie to ma karme. Jezeli dobrze was zrozumialam bo piszecie, ze pupile nie chca jesc nietestowanej mokrej karmy? Moje koty maja stalu dostep do suchej i pija duzo. Mokra rzadko jedza, najczesciej przy zamowieniu suchej kupuje tez (czesto sa w promo) puszki i starcza im na iles tam, ale wiadomo jak kupuje dwa wielkie wory suchej to na dluzej im starcza sucha. Mam tez jednego kota ktory sie wszystkiego boi, biedactwo takis stresuś te krople Bacha mu pomogły, może Sam spróbuj jak się boisz o niego. Chociaż wszystkie moje koty przestrasza sie jak coś spadnie, albo jak ktoś tupie, mieszkam w spokojnej okolicy wiec aut tez sie boja ale moim zdaniem to bardzo dobry naturalny instynkt i wiekszosc zwierzat jest plochliwych bo przeciez w naturze maja wrogow przed ktorymi musza uciekac. Ale jezeli kot jest domowy i grubo przesadza- czyli tak jak jeden moj nie mogl spac spokojnie jak ktos byl bo non stop czuwal zero relaksu to treba jakos interweniowac. walerianka, kocimietka, krople bacha, masaz relaksacyjny, moje koty uwielbiaja powazna muzyke i ich uspokaja
|
|
|
|
|
#1547 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo fajny spot!
„Mimo to wolał być nieobecny całkowicie niż być tylko w części i brakującą resztą udawać. Dlatego był tak niezwykły dla ludzi, którzy go znali. Jeśli znalazł się w ich pobliżu, był dla nich całym sobą. Albo nie było go w ogóle.” kosmetyki nietestowane na zwierzetach |
|
|
|
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
Olga Bończyk chyba czy jakoś tak, faktycznie spot fajny ale też nie spotkałam się z nim nigdy wcześniej.
|
|
#1549 |
|
Raczkowanie
|
też pierwszy raz widzę ten spot, cieszę się, że Polscy aktorzy biorą się za takie rzeczy, acz spot nie grzeszy jakością wykonania
Jednak nie narzekam
|
|
|
|
|
#1550 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam do was takie pytanie, a właściwie, prośbę o poradę.
Chciałabym założyć blog. Nie wiem, czy komuś on się przyda, jeżeli nie będzie interesujący i nikomu nie potrzebny, to po prostu po jakimś czasie go skasuję. Ale chcę spróbować, żeby potem na starość nie mieć wyrzutów sumienia, że nie spróbowałam ![]() Mam zamiar pisać o tym, co mnie interesuje, czyli o życiu osoby, która aspiruje do bycia świadomym konsumentem Więc tematy, które chcę poruszyć, to:- kosmetyki naturalne i ekologiczne (nietestowane na zwierzętach, rzecz jasna) - chemia dla domu niechemiczna - zdrowe wegetariańskie jedzenie - oraz różne produkty bez metki "Made in China" Mam do was pytanie - jak myślicie, czy komuś może się przydać taki blog czy nie bardzo? I jeżeli już się zdecyduję zaryzykować i założyć go, to na jakiej stronie lepiej to zrobić? Z góry dziękuję za sugestie
Pomóż kociakom - kupuj na aukcjach charytatywnych na allegro: NADIR_stowarzysz, miauczykotek, Koty_sos, SosDlaZwierzat, TOZ_Szczecin, kocipazur_org, Nakarm zwierzaka jednym klikiem: www.pustamiska.pl www.poomoc.pl Mój blog: ekologicznie.wordpress.co m |
|
|
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
anna3101 mnie sie wydaje, ze napewno kazdy znajdzie cos dla siebie. Mnie by np. interesowala chemia bez chemi w domu bo sama to lubie oraz najbardziej chyba jak sie ubrac tanio/niedrogo bez metki Made in China.
W dobie gdzie wszystko ma napis Made in China graniczy to moim zdaniem z cudem. Chetnie jednak bym zobaczyla czy to jest mozliwe Zachecam do pisania bloga jak najbardziej
|
|
|
#1552 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
: ksiadz: Cytat:
zwlaszcza chetnie bede czytac o rzeczach pogrubionych![]() Wydaje mi się, że blogi o takiej tematyce są potrzebne, bo wciąż jest ich bardzo mało. A wiadomo jeśli chodzi o kosmetyki to lepiej znać kilka różnych opinii no i przede wszystkim warto ludzi uświadamiać także bardzo się cieszę, że kolejny fajny blog powstanie i trzymam kciuki! |
||||
|
|
|
|
#1553 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
są ludzie, którzy chca o tym czytać, nawet całkiem sporo, mnie samą przeraża, że sporo osób czyta mojego bloga - widocznie tematy tego typu nie są ludziom obojętne, co chociaż trochę lepiej świadczy o ludziach
|
|
|
|
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
ja też jestem za
blogów nigdy za wiele, nie pogardziłabym dobrymi przepisami na wegetariańską szamę ))) i ofc kosmetyki )))
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
uwaga
znacie jakieś żelki, które są bez żelatyny wieprzowej??
|
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
są na pewno, mam kolege weganin (dobrze odmieniłam
??) i miał i żelki i nawet zupki z proszku bez żadnych substancji pochodzenia odzwierzęcego muszę go złapać wtedy napiszę konkretne firmy )))
|
|
#1557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
żelki firmy Katjes - zero żelatyny, zero tłuszczu, pektyna jako substancja żelująca
|
|
#1559 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie osobiście brakuje na to czasu i odwagi, ale uważam, że to bardzo fajna sprawa.
„Mimo to wolał być nieobecny całkowicie niż być tylko w części i brakującą resztą udawać. Dlatego był tak niezwykły dla ludzi, którzy go znali. Jeśli znalazł się w ich pobliżu, był dla nich całym sobą. Albo nie było go w ogóle.” kosmetyki nietestowane na zwierzetach Edytowane przez Naleeen Czas edycji: 2012-02-22 o 23:40 |
|
|
|
|
|
#1560 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W Stanach też widziałam jakieś, ale te Ci chyba niepotrzebne
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.

)))

Ja jej kupilam chyba wszystko do czego mialam dostep. Cudowalam na rozne sposoby,ale ona miala te puszki w nosie. Miksowalam jej, zozdrabnialam, prosilam, blagalam, a ona NIE!
Szkoda, ze moj kot nie ma tego swiadomosci i sie tak uparla na te puszki od nich 
lub nie mozna sie juz nim zajac to wtedy mozna go dac do schroniska lub do sklepu.

: ksiadz: