|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Cz. XVIII
Cytat:
Cytat:
miałam ją kupić oststnio, ale babka w sklepie mi tak namieszła ,że wzięłam inną i jest do niczego ![]() Cytat:
może wróć do londy?![]() Cytat:
mi wyszło chłodniutko i to na 9% oks, a też mam ciemną naturę kupiłam kozaki bo stare (kupione przed zimą) mi się rozklejają a cena była mega obniżona z 99zł na 39zł młodemu tez musiałam nowe kupić bo się rozwaliły i też w promo z 99zł na 59zł mam nadzieje że zostaną jeszcze na przyszły sezon teraz muszę polować na torebkę ,jakieś półbuty na płaskim niestety ,coś na obcasie i sukienkę na komunię :rolleyes
blonding zapuszczanie i regeneracja włosków ![]() było - 1 czerwiec 2013 -36 cm jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm po podcięciu 5 marzec - 47 cm CEL 60 cm aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała |
||||
|
|
|
#1472 |
|
Zadomowienie
|
Czy moze któras z Was nosi clip on naturalne? Mam w planach kupic sobie zestawik chociaz potrzebneby mi były tylko 2 tasmy szerokie na 20cm długie na 46cm ale takich kupic nie mozna.Dzis mi przyszły pojedyncze pasemka remy indyjskie 613 i 60 - obydwa identyczne - przy okazji farbnełam je wellatonem i wyszły popielate identyczne jak moje
kurcze ale struktura włosa jest naprawde rewelacyjna bo włos sam w sobie jest gruby w porównaniu do moich ''słowiańskich''.Tęsknie za moimi długimi włosami w tej długosci co mam czuje sie prawie naga..... całe życie w długich włosach chodziłam teraz moje włosy maja 31cm długości...wczesniej minimum 50cm ...
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle to powiem Wam kochane jaka dzis mialam sytuacje ktora poprawila mi humor na caluski dzien
![]() Bylam u znajomej dlugoletniej fryzjerki, w sumie prawie juz emerytki, ma swoj salon od dawna, jest egzaminatorka cech i oke... babeczka ustawiona, jak na kariere fryzjerka to szczyty i w ogole- kobieta z prawdziwa fryzjerska pasja... wchodze, a ona mnie nie poznala kocham dzis wszystkich i wszystko- i nawet @ nie popsula mi humoru ![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
ja poki co osiagnelam stan ze nie potzrebuje kompletnie niczego nowego chyba jestem chora...lady jesli jestes i mnie czytasz... tzn wrocilas do nas ,to bylam w ccc i niestety nie ma tych nowych bucikow z kolekcji same bezowe, nude, szare, czarne i brazy bleee....no i widzialam te kopytka rozpychacze. sa w deichmanie ale nie widzialam ceny bo przechodzilam. a w ogole to w de lipa i zero ladnych bucikow...
|
|
#1474 |
|
Magda ;)
|
Asia właśnie ta 8 w 1 jak dla mnie była super, nic nie odpryskiwało
Bunny no to gartuluję spełnienia |
|
|
|
#1475 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale Infuśka ostatnio jakimś wellatonem robiła, niech ona się wypowie bo ja nie pamiętam którym ![]() Cytat:
teraz spróbuję garniera color sensation Lady a Ty nawet nie żartuj tak |
||
|
|
|
#1476 |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Asiu i Paulinko, nie wiem czym zrobie, mam jeszcze londe w domu, ale nie wiem... coraz bardziej sie sklaniam ku przyciemnieniu. Nawet myslalam zeby zamowic koleston 12/89 ale skoro to ten sam poziom co wellaton, tylko produkt fryzjerski to sobie odpuszczam
![]() albo zrobie londa, ale ona mysle ze niewiele zdziala, albo londa 17, ta co Kitka chce robic, albo kupie ktoras z 9,22, 8,2 lub 7,2 z majirel. To sa moje typy. Mam zolte wlosy wiec przydaloby sie cos fioletowego, a ze sklepowej raczej nic takiego nie dostane ![]() w ostatecznosci poloze 542 n&e i bede miala spokoj z odrostami wszelkiego rodzaju ![]() jestem w☠☠☠☠iona dzisiejszym farbowaniem, a zastanawialam sie czy nie polozyc londy- moze ona nie dalaby takiego zoltka. nawet mysle, ze moze jutro pojde po jakas szamponetke perlowa, bo nie wiem jak bede chodzic z takimi wlosami w sumie i tak nosze zwiazane w☠☠☠☠ia mnie ten kolor ze szok ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- wybaczcie te 'ale, albo' ale jestem zla i nie wiem co robic
|
|
|
|
#1477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poprostu to muszę mieć ![]() Cytat:
a miałam ją w ręce i mi tak zakręciła z tą drugą ,że co to to nie jest i głupia wzięłam tamtą , a ona odpryskuje w kilka godzin po nałożeniu
blonding zapuszczanie i regeneracja włosków ![]() było - 1 czerwiec 2013 -36 cm jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm po podcięciu 5 marzec - 47 cm CEL 60 cm aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała |
||
|
|
|
#1478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ile trzymalas?ten koleston 89 jest najchlodniejszy... a moze sprobowalabys alfaparfem- on jeszcze nigdy nie polegl ani na rudych ani na zoltych?
|
|
#1479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może połóż teraz tą londę 18? albo srebrny pył z joanny naturii? ja nim gasiłam żółtko dwa razy ![]() przyciemniać Ci nie szkoda ? zobacz ja przyciemniłam a teraz wracam bo to nie dla mnie
|
|
|
|
#1480 |
|
Zakorzenienie
|
buahhot patrze na te alfy i genialnie by ci wyszlo 11.21 , 11.20 albo 1020 ss...
http://allegro.pl/alfaparf-evolution...093897933.html ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- albo te ciemniejsze 9.21 lub 10.21... http://allegro.pl/alfaparf-evolution...069674756.html dziewczyny bardzo chwala alfe... jeszcze nie uslyszalam o niej zadnego negatywnego zdania...warto by sprobowac nim sie poddasz.
|
#1481 | ||||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi też się wydaje, że w takim chłodnym kolorze jak popielewicz nie byłoby Ci dobrze, jak już to jakiś cieplejszy blond chyba ![]() ale racja, przeczekaj kryzys do wiosny, wtedy pewnie nie będziesz chciała zmiany ![]() no tak, u Was są inne zakazy, inny polityka niż tutaj u nas w Polsce mnie przeraża to, jak idę z Lajlą na spacer niedaleko domu, a tam sąsiadka idzie sobie z wielkim wilczurem, a on bez kagańca i bez smyczy, przecież mała byłaby dla niego deserem.. w sumie jeszcze się nie zdarzył jakiś atak z jego strony ale wiecie, różnie bywa.. tym bardziej, że Lajla jest zadziorna i szczeka na psy, szczególnie duże (a później się kuli i chowa ), i chcąc nie chcąc mogłaby takiego bydlaka sprowokować..dlatego pomyślę tak jak Wy o zabraniu jej na jakieś pole, bezludne, i wtedy ją będę puszczała na bieganie ![]() siad i łapkę? już rozumie Wasz język? ![]() Lajla siad, łapa, leżeć i poproś już zakumała jakiś czas temu ![]() Cytat:
tak na co dzień to przebiegi na osiedlu na smyczy 5metrowej mam nadzieję, że jej wystarczą raz mi psiak zginął pod kołami samochodu i więcej nie pozwolę Cytat:
![]() Cytat:
![]() ogień ja bym tak nie wyszła z domu ![]() Cytat:
ale ja też widzę jakby ciemne włosy na odroście to mi właśnie zawsze w pasemkach przeszkadzało, że wychodziłam od fryz, a odrost nie duży, ale jednak zawsze był ![]() Cytat:
chyba mama mnie zaraziła..Cytat:
![]() Cytat:
i nie zmieniam zdania, na czas zimy nadal go chcę ale jak wiosna zawita, taka z prawdziwego zdarzenia, to ją będę chciała jeszcze bardziej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jesteś niemożliwa Cytat:
Jaką alfą kochana? zrobiłaś tego mixa? mnie też za niedługo czeka farbowanie w ogóle to dużo zdrówka
|
||||||||||||
|
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
widze,ze piszecie o Alfie,ja właśnie planuje uzyc 11.13 . Do tej pory farbowałam włosy kolestonem 12/0 ale chce miec bezowy odcien włosow,czy wystarczy mi malaks na kilka minut czy musze dac farbe z nizsza woda na koniec na pare minut? |
|
|
|
#1483 | ||
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
zdjecia robione w roznym swietle, nie wiem ktory najbardziej przypomina moj, ale 1zdj- mistrzostwo! nie pytajcie mnie, bo nie wiem skad ten kolor, robilam w swietle dziennym z lampa/bez nie pamietam, na zywo absolutnie tak nie wyglada, nie mam 'mango' na glowie ![]() 2zdj- tez na mokro kolejne- już suche, ale popielatego koloru tutaj nie widze, dla porownania- ostatnie zdjecie to bylo moje pierwsze farbowanie wellatonem 12/1 nie wiem co sie stalo, ale kolor na odroscie nie wychodzi juz tak jak za pierwszym razem moze faktycznie alfa, ale tez musialabym zrobic z fioletem prawda? Cytat:
![]() do joanny sie zrazilam po szlachetnej perle- nie bede juz nic z tej firmy do wlosow uzywac
|
||
|
|
|
#1484 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1485 |
|
Wtajemniczenie
|
Buahhot, ja też Ci polecam alfę, z całego serca
![]() |
|
|
|
#1486 |
|
Wtajemniczenie
|
Buahhot rzeczywiście za pierwszym razem ślicznie, ale teraz tak żółto na odroście
ja miałam bardzo podobnie :/
|
|
|
|
#1487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siedza babeczki ,dziewczyny i kazdy pyta po co mi takie dlugie wlosy ,to tyle roboty no i ze zazdroszcza i tez by chcialy takie miec i wtedy sobie w duchu mysle " to po jaka cholere jedna z druga siedzisz i czekasz na ciecie kazdego miesiaca jak i tak masz juz do ucha te wlosy " ![]() dlatego zetne dopiero wtedy jak bede starsza kobitka a moze same wypadna do tego czasu![]() lady wracaj juz zdazylam zatesknic
|
|
|
#1488 | ||
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
![]() Cytat:
na pewno juz nie uzyje tej farby dobra dziewczynki, ja poki co lece! na razie |
||
|
|
|
#1489 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i potem zal do siebie, pamietacie akcje kotki z ciapkiem chyba? ze go psy pogryzly czy pod samochod wpadl... bylo cos takiego i jak cierpiala ![]() nie zyczylabym tego nikomu a to chwilka nieuwagi starczy i po wszystkim, zwlaszcza jak sie ma malego wielkosciowo psa...Cytat:
Cytat:
tealfy co ci podalam sa fioletowe, tylko nie wiem w jaki poziom bys chciala celowac to juz twoja decyzja- ale z woda 9% podolaja wszystkie ![]() a nie wiem czy jest sens sie wkurzac kolejnymi sklepowymi farbami... a ze z majirelem mialas tez przeboje, to od odcienia ktory wybierzesz ze ci sie podoba, to zamow ton jasniejszy jakbys sie zdecydowala i do tego 9% i z glowy Cytat:
nie wiem czy widzialyscie?
|
|
#1490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez juz tesknie za lady, tak cicho bez niej...
|
|
#1491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy alfaparf 11 to faktycznie pozim 11 czy po prostu maja taka numeracje ,ze 11 jest najjasniejsza i jest odpowiednikiem poziomu 12 w innych skalach?
|
|
|
|
|
#1492 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja na dniach wypróbuję alfę 1010s to napiszę Ci o wrażeniach, jeśli będziesz chciała ![]() Cytat:
w sumie to jej największą radość chyba jedzenie sprawia, a tego ma pod dostatkiem pod tym względem jest rozpieszczana, szczególnie przez mojego tatę znajdę jakieś pole, nawet jakby trzeba było dojeżdżać, i będziemy chodziły na takie intensywniejsze biegi chociaż 2 razy w tygodniu wpis o alfie 11.11? nie widziałam, musiał mi umknąć.. zaraz lecę szukać
|
||
|
|
|
#1493 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po prostu stwierdzam fakty,albo za duza analiza przez ta prace licencjacka mi sie wlacza Wiesz Bunny ja jestem taką osobą ze często panikuje, często widze coś na wyrost, i to w sytuacjach z TŻ, i to z wlosami, z nauką. Naprawde ze wszystkim. Dlatego potrzebuje przy sobie mieć taką osobe która mi jawnie powie "weź się ogarnij kretynko bo przesadzasz".Tak już mam, ze mi takie coś czasami potrzebne. I takiej osoby mi teraz w życiu strasznie brakuje bo jak wpadam w taką panike to zwyczajnie nie ma mi kto w łeb palnąć Ale moja A. ostatnio dzielnie na posterunku :d Ona co prawda inny typ, ale tłumaczy, uspokaja, i jakoś te moje fanaberie próbuje uspokoic Cytat:
![]() Ja sie dzisiaj śmiałam z kumpela ze ona zjadła 8 pączków, po 4 na jednego cyca Cytat:
A tubki pamiętasz w jakich kolorach miałaś? Bo 2 rodzaje są...Ja bym ci też poradziła srebrny pył bo ja po kąpieli dawałam i te jasno żółte wychłodził przepięknie. |
|||
|
|
|
#1494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepszy komplement![]() Wiecie co, siedze u TŻ'a w domu i czekam aż z pracy wróci. Sama jak palec jestem, jego współlokatorki sie zmyły do domów. Ciemno jak w ... wiadomo gdzie Normalnie każdy dźwięk ma + 3 do straszności |
|
|
|
|
#1495 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może poszła tylko w tany i wróci jutro
|
|
|
|
|
#1496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
encha ja ze swoim D biegam rano i wieczorem chodnikami
zamiast isc zwyczajnie robie sobie bieganie dwa kolka zazwyczaj wystarcza wkolo mojej ulicy a jesli jest mozliwosc to tz zabiera go na "pola" poza miasto ..wszystko tez zalezy od rasy
|
|
#1498 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niemniej sa to biale blondy z polyskiem... Cytat:
to ja zaklepuje nowe materialy na blogasa ![]() bardzo madrze przemyslalas sprawe psiaczki Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dobra zmykam ja, na weekend wyjezdzam, jutro raniutko... i nie wiem kiedy wroce, moze z komorki cos skrobne. buziaki i do sklikania najpozniej w poniedzialek... udanego weekendu blondaski! dobranoc!
|
|
#1499 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na moich białych wyszła siwo-fioletowo i ciemno na wodzie 4,5% !Cytat:
zrobiłam mix z 11.11 i 11.20 i jest super ![]() Cytat:
|
|
|
#1500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez mykam w okopy bo tz nadchodzi ![]() dobranoc all
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.

musiałabym ją codziennie zmywać.

i też w promo z 99zł na 59zł mam nadzieje że zostaną jeszcze na przyszły sezon
zapuszczanie i regeneracja włosków 

same bezowe, nude, szare, czarne i brazy bleee....

ze go psy pogryzly czy pod samochod wpadl... bylo cos takiego i jak cierpiala
może poszła tylko w tany i wróci jutro