Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-17, 23:39   #4741
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
brokuł, troszke tej wody z gotowania, odrobine oliwy z oliwek i kleik - wyszła konsystencja jak słoiczkowa
zamierzam robić podobnie

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ratujcie mam mega doła Czuję się złą mamą
Cytat:
Czuję, że nie rozumiem mojego dziecka. W ostatnich dniach gdyby nie pomoc mamy to nie dałabym rady sama. Do tego wszyscy wokoło mi wytykają, że przyzwyczaiłam Kamilka do usypiania na rękach. Mam już tego dosyć. Ale co ja mam zrobić jeśli on nie chce inaczej? Nie mam serca słuchać jak on płacze Tak bardzo go kocham a nie potrafię się nim dobrze zająć
kochana to ze dziecko usypia na łapkach nie znaczy żes zła mama-może po prostu potrzebuje Cie teraz w takiej formie, moja siostra tez córe jedna nałapach usypiała bo mała ewidentnie tego potrzebowała, po pewnym czasie jej przeszło i super zasypiała w łożeczku , u Ciebei tez tak bedzie nic na siłe, a usypianie dziecka na łapkach to naprawde zadna tragedia, wrecz przeciwnie jestes strasznie kochajaca i fajna mamusia bo pomimo ze dziecko rośnie Ty z checia oddajesz jej swoje ręce aby mogła spokojnie zasnąć

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj była pielęgniarka. Wizyta na luzie ponieważ to moja sąsiadka i niedoszła teściowa Przyszła chyba za kogoś innego , ponieważ chciała jakąś babkę przeszkolić. No i szkoliła u nas. Na Fiśku a ten w trakcie raportów zasnął z palcem w buzi I nawet wiertarka która zagłuszała nam rozmowę go nie ruszała. Ahhh a jak śpi normalnie to jedno głośniej wypowiedziane słowo i już po śnie...
Filipek cudny i spi zabójczo-słodziak jeden no!

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Warzywo musi być ugotowane, ale nie na bardzo miękko, bo dziecko jak weźmie w łapkę to od razu je zgniecie. W tej książce pisze, że powinno się proponować dziecku kawałki warzywa pokrojonego w pałeczki o długości min. 5 cm - połowa długości służy do trzymania a druga połowa do przeżuwania. Jeśli podasz dziecku np. marchewkę w talarkach to ono nie będzie potrafiło go chwycić - tak piszą w tej książce, a jaka jest prawda to jeszcze nie wiem. Piszą też, że dzieciom łatwo chwyta się brokuł, bo ma od razu "rączkę" do trzymania. Są specjalne maty ochronne pod krzesełko do karmienia, więc jesli coś upadnie to możesz podać dziecku raz jeszcze.
Ponoć dzieci, które są na cycu szybciej opanowują naukę "jedzenia", bo podczas ssania piersi doskonalą inne mięśnie (te potrzebna do przeżuwania pokarmu) niż dzieci, które ssą smoczek. Ważne też jest, żeby dziecko umiało już siedzieć prosto samodzielnie, wtedy nie ma możliwości zakrztuszenia. I o dziwo - dziecko, które samo sobie wkłada coś do buzi do jedzenia rzadziej się krztusi. Tyle dopiero wyczytałam I taka jest teoria, ale jak to będzie w praktyce to zobaczymy.

minio ja też farbowałam, a włosy jak wypadywały tak wypadują

Cotka
super wiekszośc dzieci atkowych będących na butelce póxniej sie nauczą-sorry ale
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 23:40   #4742
mooonik
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
mi sie tez nudzilo to raz sobie napisalam a potem skasowalam....
i moze znowu tak zrobie....
Dalej twierdzisz ze sie mnie nie uczepilas.... czytaj tekst pogrubiony....

Hej Stokrotko co tam u Sary .... sliczny zabek juz macie...
a pojęcie ironii jest Ci znane?
w takim razie powodzenia w usuwaniu postów

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 23:40   #4743
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość

ale Monia usunęła, nie edytowała co innego było wcześniej, co innego napisała później

zedytowała swoją wypowiedź..do tego samego cytatu

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
heja witam sie i ide poczytac co tam

hello

wogóle powiem Wam,że Sara dziś z jedzeniem przeszła samą siebie...głoooodzilla się taka włączyła,że szok najlepsze że zjadła butle,po 2 h dałam zupkę i zjadła cały słoiczek.. po czym po godzinie normalnie płakała za mlekiem i wypila całą butlę... może nadrobi wagowo ta moja kruszynka

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 23:44   #4744
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
a pojęcie ironii jest Ci znane?
w takim razie powodzenia w usuwaniu postów

a dziekuje bardzo....

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ----------

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość

hello

wogóle powiem Wam,że Sara dziś z jedzeniem przeszła samą siebie...głoooodzilla się taka włączyła,że szok najlepsze że zjadła butle,po 2 h dałam zupkę i zjadła cały słoiczek.. po czym po godzinie normalnie płakała za mlekiem i wypila całą butlę... może nadrobi wagowo ta moja kruszynka

ale masz glodomora.... i Ty piszesz ze ona kruszynka?? Ciezsza od mojej.... Sara moglaby dac Olivce troche apetytu
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 23:44   #4745
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:

Hej Stokrotko co tam u Sary .... sliczny zabek juz macie...
dopiero doczytałam .

dziękujemy

o głodzilli pisałam wyżej. rośnie rośnie ... coraz taka fajniejsza się robi. na szczęście cały czas (odpukać) grzeczna

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

Stary 2012-02-17, 23:46   #4746
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
hello wieczorową porą

dzięki...obu była dobrym wyborem...

hahahah ja się cieszę,że już nie karmię...bo jak palca wkładam jej do buźki i mnie gryzie tym jednym kiełkiemmmm....aaaałłła

chyba spróbuje następnym razem

ej kochana! wcale tak nie pisz!! jesteś super mamuśką! i oboje dojdziecie do momentu w którym usypianie nie będzie problemem..
dziewczyny już dużo pisały..u mnie też początki samodzielnego usypiania łatwe nie były..był płacz przeokropny...ale z dnia na dzie było lepiej. Ty kochana musisz być na to gotowa...a dzieciątko nauczy się tego,co będziesz pokazywała konsekwentnie

ja nawet robiłam balejage blond.. i więcej niż wypadały nie wypadają

dziękujemy

oby było co gratulować ja nie mieszkam w Pl.. wiesz..to zależy.. ogólnie Polki dużo mniej niż irlandki..ale stawki są różnorodne.. od 4e/h w górę.. w zależności od tego czy ze swoim dzieciem,czy z jedzeniem i wielu innych czynników.

nie wiem co to za książka...ale mnie ogólne takie generalizowanie deikatnie mówiąc..irytuje... w końcu każde dziecko jest inne i każde ma inne możliwości,umiejętności -nawet te psycho-ruchowe. a co do tego pokreślonego...może naście lat wstecz to jeszcze był problem minimalny.bo był jeden smoczek z dziurą przez którą leciało ciurkiem mleko.ale obecnie wiele butelek ma smoczki imitujące pierś i skonstruowane tak by było to "aktywne"ssanie.. więc mięśnie też cały czas rozwijają się i pracują równie dobrze jak na piersi..albo i lepiej nawet
nie wiem co to za książka...ale mocno bym z nią polemizowała

udało się dobrnąć do końca ... a teraz się żegnam... dobrejnocki
o i moge sie podpisac?

Cytat:
bo z tego co mi wiadomo wg regulaminu nie wolno tego robić a to nie pierwszy raz u Ciebie
nie wolno usuwać postu i zostawiac go pustego, natomiast post Moni Z został zeedytowany i do cytowanej wypowiedzi została odpowiedz napisana, w innej formie -nie zmienia to faktu ze sens postu mozna wyczytac a o to chodzi w usówaniu /edytowaniu wiadomości aby ni ebyło tak ze np odpowiedz badz co innego jest zupełni nie zrozumiała dla czytelnika, tutaj odpowiedz do cytatu jest (sama kiedys o tm czytałam i ogólni enie wolno usówac tak aby ktos nei mógł wyczytac o co chodziło w postach-ttaj ewidentnie odpowiedz jest)

Cytat:
usuwać nie można... ale edytować jak najbardziej

a to Nasz ząbalek
śliczny

Cytat:
tak siedze i czekam aż coś napiszesz i skasujesz, bo mi się nudzi
i nie wiem skąd Ci się wzięło, że się uczepiłam Ciebie?

ale Monia usunęła, nie edytowała co innego było wcześniej, co innego napisała później
Monik mam wrażenei że sie czepiasz
swoja droga zauważyłam ostatnio ze sie wcale nei udzielasz a teraz wpadasz i atakujesz-przepraszam ale tak to wygląda
Stary 2012-02-17, 23:49   #4747
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:

ale masz glodomora.... i Ty piszesz ze ona kruszynka?? Ciezsza od mojej.... Sara moglaby dac Olivce troche apetytu
no dziś się jej włączyło...mam nadzieję,że na dłużej niż 1 dzień

2 tyg temu 7200 ważyła... i to ładie przybrała a wcześniej to 50-100 gram dosłownie... jakiś taki okres zastoju wagowego miała .

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Cytat:
o i moge sie podpisac?

śliczny

możesz

dziękujemy

Stary 2012-02-17, 23:49   #4748
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

hello

moje dziecie juz na legalu (wczoraj skończył 4 miechy) wtrąbił cały słoik szpinaku z ziemniakami-a smakowało że hej
Stary 2012-02-17, 23:51   #4749
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
no dziś się jej włączyło...mam nadzieję,że na dłużej niż 1 dzień

2 tyg temu 7200 ważyła... i to ładie przybrała a wcześniej to 50-100 gram dosłownie... jakiś taki okres zastoju wagowego miała .
7200 ? super waga... moja wazy mniej ale co tam...zdrowa jest i przekochana
wszystko juz Sara wcina??

---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ----------

Cytat:
moje dziecie juz na legalu (wczoraj skończył 4 miechy) wtrąbił cały słoik szpinaku z ziemniakami-a smakowało że hej

za skonczone 4 msce....
Stary 2012-02-17, 23:54   #4750
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Caroline, JESTEŚ REWELACYJNĄ MAMĄ i nie słuchaj jakiegoś bełkotu osób postronnych. Wszyscy tacy mądrzy, a z kłopotami zostajemy same. Usypianie dziecka to strasznie trudny problem, nie jesteś w tym osamotniona. Głowa do góry!

Farbowałam 2x. Po tym drugim farbowaniu włosy wyłażą już jakby mniej, widać im nie zaszkodziło, a mnie od razu samopoczucie poszło +10. Śmiało kładź farbę

ależ on sliczny jest

Ja jestem zarejestrowana jako dawca. Zgłosiłam się przez net, przysłali formularze i te patyczki, zrobiłam co kazali, odesłałam i po ok. 1,5mc przyszło mi powiadomienie, że jestem zarejestrowana w DKMS. Mam też kartę dawcy. Co ciekawe (a raczej smutne), że nikt z moich znajomych (ani bliskich) nie był chętny do dołączenia. Przysłali mi dwa zestawy i jeden mogłam odstąpić. Wystarczyło wacik sobie do buzi włożyć i go odesłać, a ludzie jakieś tchórze

Byłam z tymi wynikami Rysia u lekarza, ta bakteria w kupsku to podobno nic takiego więc nadal nie wiadomo czemu on w ogóle nie je. Psiamać, jak tak dalej pójdzie to dostaniemy skierowanie do szpitala.
Sprayku mam nadzieje ze szpital was jednak ominie, a Eryczek zacznie szamac-mocno mocno trzymam kciuki

Cytat:
U nas też jesczez dochodzi to, że bez smoczka w sumie nie zaśnie a sam w trakcie zasypiania non stop sobie go wyjmuje i szuka zaraz do tego strasznie się wierci i kręci. Więc z tym dawaniem smoka i odchodzeniem to u ans nie przejdzie...
kochana mój czasem zasypia ze smokiem czasem bez ale zawsze jak zasnie od razu go wyplówa bo nie lubi, odkąd nauczył sie wyciagac smoka to ma takie akcje ze wycianie i nas wola a jak przyjdziemy to raczke ze smokiem wyciaga w nasza strone(mam wrazenie ze chce powiedziec a patrzcie gdzie jest ) no to wkładam mu go z powrotem i tak w koło a ostatnio juz biore sie na sposób i jeden smok w buzi a drugi daje mu do łapki i tak sobie zasypia

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ----------

za skonczone 4 msce....
mój waży 8
Stary 2012-02-18, 00:02   #4751
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
a to wiadomo

wszystko...hmm...testujem y testujemy.. ale spagetii bolonese uczuliło..tam były pomidorki ,więc możliwe,że one. ale w przyszłym tyg robię powtórkę.
kurczak i indyczek oki rybka czeka na swoją kolej
no i nie wnikałam w ten gluten...ale zaczynam podawać słoiczki z glutenem. jesteśmy troszkę w tyle przez tą wysypkę..zanim doszłam do tego po czym..to trochę minęło teraz już nie daje więcej nowości niż 1 na dzień

Stary 2012-02-18, 00:03   #4752
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:

swoja droga zauważyłam ostatnio ze sie wcale nei udzielasz a teraz wpadasz i atakujesz-przepraszam ale tak to wygląda
złe masz wrażenie
a poza tym mogę sobie wpadać i wypadać, nie ja jedna tak robię gdzie tam był atak? zapytałam tylko dlaczego usunęła swój post- i nie- nie zedytowała bo było co innego napisane, swoją drogą nic tam nie widziałam w tym poście takiego czemu by go trzeba było edytować czy usuwać, dlatego mnie to zaciekawiło już zapytać też nie można?

Julitka

Stary 2012-02-18, 00:13   #4753
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
złe masz wrażenie
a poza tym mogę sobie wpadać i wypadać, nie ja jedna tak robię gdzie tam był atak? zapytałam tylko dlaczego usunęła swój post- i nie- nie zedytowała bo było co innego napisane, swoją drogą nic tam nie widziałam w tym poście takiego czemu by go trzeba było edytować czy usuwać, dlatego mnie to zaciekawiło już zapytać też nie można?
a jasne ze sobi emozesz wpadac kiedy chcesz -takie prawo forum
a co do edytowanie/usówania wypowiedz odnośnie cytatu jest i o to chodzi nie wolno usówac postów tak że powoduja iz cos jest nie zrozumiałe dla czytelnika
‎7. Usunięcie z wątku treści, które powodują jego zniszczenie (kluczowej treści, zdjęć na temat których toczy się dyskusja itp...) ..........
wiec to co skasowała i napisała inaczej ale zachowujac sens wypowiedzi itd to nie jest usóniecie posta a edycja-no ale w końcu co ja tam wiem jak zwykle masz racje (a to czy ktos zedytuje swoja wypowiedz bo stwierdzi ze jest moze nei za bardzo to chyba nie nam oceniac?...)

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

pewnie niejednokrotnie edytowałaś swoje posty jaki i wiele z nas itd wiec co ? teraz tez można napisać ze prawie każda z nas coś usunęła itd i że to wcale nei była edycja tylko usunięcie -pomimo że post jest i sens wypowiedzi też?

no ale ok w końcu co tam tak sie chciałam odnieść w końcu skoro Ty możesz pisac ze cos jest usunieta to ja moge napisac jak widze to ja co nie
Stary 2012-02-18, 00:23   #4754
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
a jasne ze sobi emozesz wpadac kiedy chcesz -takie prawo forum
a co do edytowanie/usówania wypowiedz odnośnie cytatu jest i o to chodzi nie wolno usówac postów tak że powoduja iz cos jest nie zrozumiałe dla czytelnika
‎7. Usunięcie z wątku treści, które powodują jego zniszczenie (kluczowej treści, zdjęć na temat których toczy się dyskusja itp...) ..........
wiec to co skasowała i napisała inaczej ale zachowujac sens wypowiedzi itd to nie jest usóniecie posta a edycja-no ale w końcu co ja tam wiem jak zwykle masz racje (a to czy ktos zedytuje swoja wypowiedz bo stwierdzi ze jest moze nei za bardzo to chyba nie nam oceniac?...)

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

pewnie niejednokrotnie edytowałaś swoje posty jaki i wiele z nas itd wiec co ? teraz tez można napisać ze prawie każda z nas coś usunęła itd i że to wcale nei była edycja tylko usunięcie -pomimo że post jest i sens wypowiedzi też?

no ale ok w końcu co tam tak sie chciałam odnieść w końcu skoro Ty możesz pisac ze cos jest usunieta to ja moge napisac jak widze to ja co nie

a pewnie, że możesz pisać co widzisz. Czy ja coś piszę, że nie możesz?
ja też napisałam odnośnie tego co widziałam

Julitka

Stary 2012-02-18, 00:47   #4755
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Weszłam zerknąć co się dzieje. Bo w pogoni za lokówką, tuleniu pokrzywdzonego przez matkę gluta i awarii internetu nie miałam sił nadrabiać, ale teraz widzę, że trzeba bo dużo się tu działo.

A w ogóle ta nasza znajoma pielęgniarka środowiskowa stwierdziła, że szybko wprowadziłam ziemniaczki... A my w sumie prawie od 5 miesiąca

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 00:53   #4756
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Weszłam zerknąć co się dzieje. Bo w pogoni za lokówką, tuleniu pokrzywdzonego przez matkę gluta i awarii internetu nie miałam sił nadrabiać, ale teraz widzę, że trzeba bo dużo się tu działo.

A w ogóle ta nasza znajoma pielęgniarka środowiskowa stwierdziła, że szybko wprowadziłam ziemniaczki... A my w sumie prawie od 5 miesiąca
hehe a ja weszłam i teraz sobie zadaje pytanie:a po co gupia babo

co do ziemniaczków i pielęgniarki : olej
Filipowi smakowało? zjadł? było mu coś? jak wszystko ok to jest git
mój jak miał niecałe 4 miechy zjadł marchewe z ziemniakiem-żyje i ma sie dobrze
Stary 2012-02-18, 00:59   #4757
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Dziękujemy ( odnośnie miłych słów co do Filipka )

Cytat:
Może. Syn bratowej spał w łóżku rodziców i w ogóle buszował do 1-2w nocy, a jak skończył 2 lata to mu się odwidziało. Teraz jak jest przebrany w piżamkę to włazi do łóżeczka i gasi sobie światło. Nawet mu nie czytają na dobranoc. Po prostu po myciu idzie spać.
O kurcze. Oby mój się tak przestawił.
Bo teraz to w sumie torche wygoda a trochę chęć bliskości jednak.
Cytat:

a to Nasz ząbalek
WOW ale rosną te ząbki. naszym okruszkom . Zapiernicza ten czas!

---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ----------

Tzn. wiem, że żyje, wiem, że ma się dobrze i nie żałuję, ale czasami tak myślę, czy mam się co śpieszyć z tym wszystkim w końcu słodkie to i ja lubię zjeść a nie zawsze mi służy No nic. Dzisiaj za dużo się działo. Jutro będę o tym dumała na świeżo

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 01:08   #4758
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękujemy ( odnośnie miłych słów co do Filipka )

O kurcze. Oby mój się tak przestawił.
Bo teraz to w sumie torche wygoda a trochę chęć bliskości jednak.

WOW ale rosną te ząbki. naszym okruszkom . Zapiernicza ten czas!

---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ----------

Tzn. wiem, że żyje, wiem, że ma się dobrze i nie żałuję, ale czasami tak myślę, czy mam się co śpieszyć z tym wszystkim w końcu słodkie to i ja lubię zjeść a nie zawsze mi służy No nic. Dzisiaj za dużo się działo. Jutro będę o tym dumała na świeżo
nie no jasne-co za duzo to niezdrowo jak we wszystkim ale mysle ze nie zrobiłas źle pomyslisz i zdasz relacje jak cos wymyslisz

ja bedąc ostatnio u pediatry powiedziałam ze mały juz dostawał: tu wymieniłam co, powiedziała ze w jeden dzien dostał dwie nowe rzeczy i wyszły mu krosty-powiedziała zeby nie podawać tych rzeczy, poczekać az zejda i spróbować znowu i powiedziała ze dobrze ze wprowadzam nowe smaki i w ogól epozywienie
Stary 2012-02-18, 07:39   #4759
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
chyba z drzewa spadła
ja wczoraj dałam rosołek drobiowo-wołowy i mały żyje

Cytat:
hahah pamietaj zjdał szpinak
mój to wypluwa jakbym mu nie wiadomo co dawała , takze wiesz Twój to smakosz

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 08:23   #4760
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

dzien dobry, zimowy. u nas żadnej odwilży, chyba za bardzo na wschodzie jesteśmy ja dzis od rana na nogach - mąż postanowił o 6:30 zdjąć naczynia z suszarki i mu miska spadła.....

Cytat:
a to Nasz ząbalek
o wow jakie cudo

Cytat:

no to moja ma tak standardowo, po godzinie od zupki krzyk i butla wciągnięta jest momentalnie

Cytat:
uuuuuuu dzielny jest . mina Agatki gdy dałam szpinak była jednoznaczna " sama sobie to jedz".

Cytat:

nie rozumiem...... przecież w tych jarzynowych dankach po 4 mies ziemniak często to podstawa. kurczę co lekarz, położna itp to inna opinia

Cytat:
hehe a ja weszłam i teraz sobie zadaje pytanie:a po co gupia babo

pecha masz trafiłaś na sytuacje kryzysową

aha, co do opisu BLW wstawionego przez Agę - ja się dopytywałam skąd czerpała informacje, podała książkę i autora i zacytowała fragment. no i jak z każdą książką trzeba ją na swoja sytuację chyba przełożyć. ja np nie wiem czy do końca nerwowo bym wytrzymała tę metodę. kumpela ją stosowała, no i co przychodziłam a Mały jadł np pomidorowa z kluseczkami to jadł cały on, cała ściana, całe krzesełko. po jedzeniu było
"pranie dziecka" od stóp do głów. to chyba nie na moje nerwy i nie na moją cierpliwość

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Edytowane przez indygo79
Czas edycji: 2012-02-18 o 08:29
indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 09:20   #4761
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

dzień dobry sobotnio skończyły się dobre czasy i mężul do pyacy smiga w soboty a były takie fajne weekendy
Cytat:

a to Nasz ząbalek
piękny zębolek
Cytat:
to super, że ma apetyt
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
aha, co do opisu BLW wstawionego przez Agę - ja się dopytywałam skąd czerpała informacje, podała książkę i autora i zacytowała fragment. no i jak z każdą książką trzeba ją na swoja sytuację chyba przełożyć. ja np nie wiem czy do końca nerwowo bym wytrzymała tę metodę. kumpela ją stosowała, no i co przychodziłam a Mały jadł np pomidorowa z kluseczkami to jadł cały on, cała ściana, całe krzesełko. po jedzeniu było
"pranie dziecka" od stóp do głów. to chyba nie na moje nerwy i nie na moją cierpliwość
u mnie też brak cierpliwości wiec BLW mówię nie

A u nas odwilż na całego, wszedzie pełno wody, na chodnikach chlapa, oczywiście buty przemoczone

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 09:57   #4762
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

mój waży 8

wow

Cytat:
a to wiadomo

wszystko...hmm...testujem y testujemy.. ale spagetii bolonese uczuliło..tam były pomidorki ,więc możliwe,że one. ale w przyszłym tyg robię powtórkę.
kurczak i indyczek oki rybka czeka na swoją kolej
no i nie wnikałam w ten gluten...ale zaczynam podawać słoiczki z glutenem. jesteśmy troszkę w tyle przez tą wysypkę..zanim doszłam do tego po czym..to trochę minęło teraz już nie daje więcej nowości niż 1 na dzień

wlasnie tez sie zastanawialam kiedy dac jej spaghetti...ale poczekam troszke. Olivke uczulil chyba szpinak....zrobilysmy przerwe .... i zaczynamy od nowa....
Dawalam jej gluten przez pare dni.... byla niespokojna ale nie mam pewnosci czy to od tego....
Daj znak jak Sara przyjmuje gluten....

Cytat:
dzien dobry, zimowy. u nas żadnej odwilży, chyba za bardzo na wschodzie jesteśmy ja dzis od rana na nogach - mąż postanowił o 6:30 zdjąć naczynia z suszarki i mu miska spadła.....

no to moja ma tak standardowo, po godzinie od zupki krzyk i butla wciągnięta jest momentalnie

fajna mialas pobudke
No i nastepna , ktora ma corke glodomorka.....
Stary 2012-02-18, 10:04   #4763
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość

Oj i Was też chorubsko dopadło Oby szybko sobie poszło
Tak a tz to wszystko wiedzący i zaraz całą winę za cokolwiek zwalają na nas
wczoraj chyba na odkupienie win przyniósł mi karmi, nawet dwe butelki - malinowe i zwykłe
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Warzywo musi być ugotowane, ale nie na bardzo miękko, bo dziecko jak weźmie w łapkę to od razu je zgniecie. W tej książce pisze, że powinno się proponować dziecku kawałki warzywa pokrojonego w pałeczki o długości min. 5 cm - połowa długości służy do trzymania a druga połowa do przeżuwania. Jeśli podasz dziecku np. marchewkę w talarkach to ono nie będzie potrafiło go chwycić - tak piszą w tej książce, a jaka jest prawda to jeszcze nie wiem. Piszą też, że dzieciom łatwo chwyta się brokuł, bo ma od razu "rączkę" do trzymania. Są specjalne maty ochronne pod krzesełko do karmienia, więc jesli coś upadnie to możesz podać dziecku raz jeszcze.
Ponoć dzieci, które są na cycu szybciej opanowują naukę "jedzenia", bo podczas ssania piersi doskonalą inne mięśnie (te potrzebna do przeżuwania pokarmu) niż dzieci, które ssą smoczek. Ważne też jest, żeby dziecko umiało już siedzieć prosto samodzielnie, wtedy nie ma możliwości zakrztuszenia. I o dziwo - dziecko, które samo sobie wkłada coś do buzi do jedzenia rzadziej się krztusi. Tyle dopiero wyczytałam I taka jest teoria, ale jak to będzie w praktyce to zobaczymy.
dzięki

dziwne to

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Dzięki To jednak się zdecyduję, tylko sama to nie umaluję, muszę do koleżanki zadzwonić i się umówić na farbowanie, bo ostatnio to robię balejaż ( nie wiem jak się pisze ). Dobrze, że mi w domu zrobi, bo do fryzjera to nie miałabym jak wyjść, bo z tym to schodzi dużo czasu.
Tobie to fajnie, że Ci mama umaluje i masz z głowy, nie?
No musiałam iść bo to umówiona wizyta i muszę regularnie chodzić, tyle tylko, że to poradnia jaskrowa, bo ma jaskrę i muszę kontrolować co jakiś czas.
Acelinka, marsz do okulisty, bo jak nie to
fajnie, fajnie

no dobra już pójde pójde

Cytat:

Byłam z tymi wynikami Rysia u lekarza, ta bakteria w kupsku to podobno nic takiego więc nadal nie wiadomo czemu on w ogóle nie je. Psiamać, jak tak dalej pójdzie to dostaniemy skierowanie do szpitala.
no kurcze, no co tak tego Eryczka męczy
Cytat:
ja już nie wiem czy tego chce może sam się nauczy?
może musi do tego dorosnąć
Cytat:
Napisane przez caroline_1988;32373865[SIZE=1
][/SIZE]

Czy to aż takie zło to usypianie na rękach? serce i intuicja mi podpowiada żebym nie zmuszała Kamilka
i tego się trzymaj
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

A kleik ryżowy?
si
Cytat:

a to Nasz ząbalek
śliczny

Cytat:
lubi zdrowe jedzonko
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 10:39   #4764
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

trzeba się zabrac za sprzątanie chatki, jak mały udał się na drzemkę

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 10:41   #4765
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
trzeba się zabrac za sprzątanie chatki, jak mały udał się na drzemkę
dokładnie, mam to samo w planach
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 10:43   #4766
gerda
Zadomowienie

napisałam takiego ładnego posta i laptop mi się wyłączył

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 10:52   #4767
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Skonczylo sie jak zawsze. Mega histerią I w efekcie musiałam go nosić na rękach żeby się uspokoił. Wasze dzieci tez tak maja, że jak już się rozpłaczą to nie można ich uspokoić? Nawet nie chciał jeść i musiałam go nakarmić w leżaczku. Na szczęście przy butli w tym leżaczku usnął. Zobaczymy na jak długo...

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Czy to aż takie zło to usypianie na rękach? serce i intuicja mi podpowiada żebym nie zmuszała Kamilka

juz ryk
Kochana wszystko tak naprawdę zależy tylko od Ciebie i Kamilka ja małej nie usypiam na rękach bo mnie już strasznie plecy bolą, za to cały dzień ją noszę nie słuchaj opinii innych tylko rób jak uważasz za stosowne, krzywdy swojemu dziecku nie zrobisz ja słuchałam początkowo porad otoczenia a dziś żałuję. Kamilek szybko urośnie i się nauczy samodzielności w odpowiednim czasie moja znajoma ma 8 letnią córeczkę i mała ciągle sypia z rodzicami itp a najlepsze w tym wszystkim jest to że jej mamie jest z tym dobrze i jest szczęśliwa

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Ale jak mleka Na budyniach się nie znam niestety więc nie doradzę

Po cichu liczę, że sam pewnego pięknego dnia zrezygnuje z nocnego cyca
Jak miksujesz ziemniaczka z brokułem to poprostu do papki dodaj trochę mleka którym karmisz (nie pamiętam czy dajesz mm czy naturalne) żeby w nowej potrawie było coś znajomego. Ja tak robię

Cytat:

a to Nasz ząbalek
Woow jaki fajny zębolek

Cytat:
o i moge sie podpisac?

nie wolno usuwać postu i zostawiac go pustego, natomiast post Moni Z został zeedytowany i do cytowanej wypowiedzi została odpowiedz napisana, w innej formie -nie zmienia to faktu ze sens postu mozna wyczytac a o to chodzi w usówaniu /edytowaniu wiadomości aby ni ebyło tak ze np odpowiedz badz co innego jest zupełni nie zrozumiała dla czytelnika, tutaj odpowiedz do cytatu jest (sama kiedys o tm czytałam i ogólni enie wolno usówac tak aby ktos nei mógł wyczytac o co chodziło w postach-ttaj ewidentnie odpowiedz jest)

śliczny

Łoj ale się podziało za długo nudno było na wątku

Cytat:
złe masz wrażenie
A może ort był, ja czasem jak pisze walnę orta to po wysłaniu muszę edytować bo mnie wkurza albo sens wypowiedzi wydaje się nie precyzyjny

Cytat:

o wow jakie cudo

uuuuuuu dzielny jest . mina Agatki gdy dałam szpinak była jednoznaczna " sama sobie to jedz".

nie rozumiem...... przecież w tych jarzynowych dankach po 4 mies ziemniak często to podstawa. kurczę co lekarz, położna itp to inna opinia

pecha masz trafiłaś na sytuacje kryzysową

Pranie dziecka ja się nie będę bawić w takie eksperymenty bo nie mam czasu ani miejsca ale trzymam za was kciuki powrzucajcie jakieś fotosy jak już będziecie to trenować

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 10:53   #4768
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
napisałam takiego ładnego posta i laptop mi się wyłączył
Wkurzające wiem ja czasami wyprodukuję coś mega po czym nie chcący zamykam sobie przeglądarkę

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2012-02-18, 10:57   #4769
19natka88
Zakorzenienie

Ehh masakra... niech mnie ktoś zastrzeli bo po dzisiejszej nocy nie nadaję się do niczego Dobrze, że wczoraj sobie posprzątałam

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
szał, ale jak byc Stanisław jest niegrzeczny
Usnął po 1 po jedzeniu i przełożeniu do łóżeczka usnął bez smoka, między czasie się nie budził, jak obudził się na jedzenie po 5 to po jedzeniu i przełożeniu do łóżeczka , chciał smoka, ale jak już zasypiałam to słyszałam że mu wypadł nie budził się na smoka do 7:10 dziś wybitnie smokal nie był mu potrzeby
Ja ze smokiem walczyłam cały czas, raz było super, raz nie koniecznie.
Naprawdę jest coraz lepiej, jedną noc miała taka ostatnio co się obudziło o 3 i o 5 zasnął a tak to luz idzie w kimono i mniej więcej do 7 śpi, czasem do 8
Aaa i powiem ci że o tej 1 to miałam takiego cycka pełnego że się najdał do cna, o 5 drugi już mi pękał w szwach i też sie najadł
Może dlatego .. tak se tłumacze

też mam taką nadzieje że zrezygnuje kiedyś z nocnego karmienia
No to ładnie ci się Stasio ustawił, myślisz, że to zasługa podawania smoka jak się budził? Szymon jak się obudzi w nocy to nic innego go nie uspokoi tylko cyc a tak to się drze i rozbudza i doopa blada

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
A moze dodaj marchewke do tego brokula? Bedzie slodsze to moze lepiej podejdzie.

Właśnie chciałam podać jakiś inny obiadek bez marchewki bo Szymon ma już pomarańczowe przebarwienia koło uszek i noska - bo każdy obiadek, który dostaje mam z marchewką.

U nas tez dzisialbyl brokul z ziemniakiem i marchewka, ale nie bardzo chciala jesc. Ostatnio w ogole nie bardzo chce warzyw, owocow w sumie tez nie, chyba ze w postaci soczku z butelki

Szymon też nie ma apetytu - no chyba, ze na cyca
A jak wczoraj przypadkiem zaciągnął soczku z niekapka to miał minę jakbym go otruć chciała

Farbowalam, ale na wypadanie nie mialo to wplywu.

Bylam u okulisty w grudniu bo ewidentnie przeszkadzaly mi okulary i myslalam, ze wzrok mi polecial, a okazalo sie, ze sie poprawil Okulistka 3 razy sprawdzala czy aby na pewno takie szkla maja byc. Moze po prostu sie starzeje i teraz na + mi leci zamiast poglebiac minusy

Cytat:
a to Nasz ząbalek
Śliczny

Cytat:
Za 4 mc

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
si
Dzięki

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2012-02-18 o 11:02
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 10:59   #4770
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Czyżbyś też w nocy wymyślała tytuł kolejnego wątku?? hehe

Rozumiem Cię, moja mała co chwilę pytała Mamo śpisz?? A teraz też?

Magdalenka 5.11.2014

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości