![]() |
#361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żywot perfum (Kod, data ważności, data produkcji)
RenWier:
November 2006 Shelf life: 36 months Exp.: 10.2009 http://checkcosmetic.net/news/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Przetrzepałam u siebie wszystkie możliwe flaszki ![]() Kochane, powiedźcie mi jeszcze, gdzie sprawdzić kod z Angela T. Mugler'a ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#364 |
Zakorzenienie
|
Date of manufacture:
November 2006 (11.2006)
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny - mam stary flakon Chloe EDP o kodzie 1028371053. Wiecie może jak sprawdzić jego datę produkcji??? Niestety znane mi strony nie mają kategorii Chloe
![]() |
#367 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny dziś przyleciała do mnie Princess Vera Wang 30ml kupiona w śmiesznej cenie
![]()
![]() |
#368 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() mam pytanie o Pradą Amber . Jak i gdzie odczytać kod A2611 Kod wybity na kartoniku . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Rozeznanie
|
nie wiem czy już ktoś wrzucił ten kalkulator ale może się przyda
![]() http://checkcosmetic.net/
![]() |
#370 |
Raczkowanie
|
nie używam wiecej niż 5 lat. zdarzyło mi się to tylko raz. ale to zależy od producenta. Jakość ( cena ) idą w parze z wytrzymałością. Trafiło mi się raz kupić przeterminowane. Facet zbył mnie potem jak szmate. To była nauczka na całe życie. lepiej uważać na cene. Rzadko ( kilka razy w roku ) kupuje ale już za kase którą warto wydać u kogoś u którego warto wydać.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
Rozeznanie
|
czy ktoś może posiada wiedzę tajemną w kwestii odczytywania kodów marki Annick Goutal?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#372 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny podjaką marka można sprawdzić kod z flaszki Lolity Lempickiej? Ciekawi mnie, w którym roku ja wyprodukowano.
![]() |
#373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak nie sadze, zeby to pomoglo ![]() moze warto sprobowac wydedukowac na podstawie kodow kolejnych rocznikow limitowanej Lolity? moja Lolita L`eau d`Minuit 2007 Fleur de Minuit ma kod 7H16I- wyglada na to, ze pierwsza cyfra oznacza rok- przynajmniej w limitowance. ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- edit: przejrzalam inne flaszki Lempickiej i wyglada na to, ze we wszystkich pierwsza cyfra oznacza rok produkcji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
Zakorzenienie
|
Kobietki,a jak sprawdzić perfumy należące do Shiseido??
Kiedyś ta marka była w decalculatorze,a teraz ![]() Chyba,ze ślepa jestem ![]()
![]() |
#375 |
Wtajemniczenie
|
Cześć, parę tygodni temu kupiłam 40ml kometkę uzupełnialną edt Angel TM, na buteleczce jest wypiaskowany tylko kod NL, na oko opakowanie zafoliowane, zapach i trwałość ok, buteleczka też w pełni profesjonalna, ale co z tym kodem? Chciałam go sprawdzić kiedy była data produkcji, ale wyskakuje, że kod jest nieprawidłowy. Może ktoś z Was coś wie na ten temat?
![]()
"(...)a szabelkę to kawaler w której nogawce nosi?(...)" ![]() I am a WarriorZ ![]() ![]() Edytowane przez czarownica jaga Czas edycji: 2012-02-08 o 15:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
Rozeznanie
|
Mam pytanie o Noa Perle Cacharel od kilku lat nie produkowane i niedostępne w stacjonarnych perfumeriach. Są natomiast w perfumeriach internetowych - ich daty prod. wg dekalkulatora to 2006-2008 r. czyli grubo po terminie. Więc nie wiem jak w takim przypadku liczyć ich trwałość - czy można jeszcze liczyć 36 m-cy od otwarcia ? Co o tym sądzicie? I czy jest sens w ogóle kupować przterminowane
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Raczkowanie
|
Mam kilka flaszek starszych niż 3 lata - szczerze nie czuję żadnej różnicy między nimi, a nowymi flakonami testowanymi w perfumeriach.
A różnice zapachowe... to jest raczej efekt działania naszej psychiki, sami sobie wmawiamy, że jak jest starsze to musi inaczej pachnąć ![]() Edytowane przez lukesho Czas edycji: 2012-02-08 o 18:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do oryginalności Angela,to wklej zdjęcie w odpowiednim w wątku ![]()
![]() |
![]() |
#379 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakoś nie zauważyłam żeby Into The Blue było długowieczne. ![]() Na dodatek flakonik perfum Miss Dior z przełomu lat 70/80 mojej Babci musi być z Marsa, bo nadal jego zawartość ma się świetnie. ![]() Żywotność perfum zależy od ich składu i warunków przechowywania. Zasada jest taka, iż im większa zawartość olejków zapachowych w pachnidle, tym bardziej stężony alkohol. Więc autor notki kręci coś w zeznaniach o tym 1 roku po otwarciu, o ile nie trzyma pachnideł na parapecie południowym nad kaloryferem lub w ciepłej łazience. ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#384 |
Zakorzenienie
|
Dolce Vita, Idylle i Hypnose Senses - DV i Idylle 40/50ml, Hypnose - 60/75ml. Wedy - cała moja kolekcja...
Przełożyłam perfumy na parapet (zima była), bo przyjeżdżali goście i potrzebowałam miejsca. Przypomniałam sobie o nich po dwóch dniach, jak minął kac. Nie nadawały się już do użytku - DV i Hypnose zmieniły kolor i zapach, idylle - zapach ok, ale stracił trwałość - po pół godzinie się ulatniał. Teraz perfumy mają swoją półeczkę, zacienioną, planuję zamykaną szafkę - zbiór już na tyle duży, że muszę dbać, żeby długo się nie zepsuły, bo szybko nie zużyję... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ugotowałam kiedyś perfumetkę z Ming Shu. Położyłam rano na parapecie i przypomniałam sobie o niej wieczorem. W ciągu dnia ponad +30 w cieniu a na parapecie pewnie było można smażyć jajecznicę. Kolor z błękitnego zmienił się na zielonkawy a w wodnym zapachu prawdopodobnie zamieszkał Wodnik Szuwarek. ![]() Zazwyczaj trwałość mają 36 miesięcy od pierwszego użycia, ale na Forbidden Kiss widnieją 24. I na jakichś, których nie chce mi się teraz szukać, widziałam 18 miesięcy. Do szafki wstawiłam jeszcze 2 pudła żeby miały lepszą izolację. Bo flaszki Nuit de Noel Carona, to pewnie nie zużyję i przez 10 lat. Więc muszą być dzielne. ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Raczkowanie
|
Nie dalej jak pól roku temu wąchałam perfumy z 1938 roku. Pachniały świetnie! Perfumy z atomizerem mogą być przechowywane niemalże wieczne, byle w ciemności i chłodzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#388 |
Raczkowanie
|
l'Origan Coty. Bardzo przyprawowe, zapach był bardzo mocny i trwały, mimo wieku. Przechowywane w takiej specjalnej lodóweczce, jak dla win, w towarzystwie równie dostojnych perfum, na przykład Sortiliege czy Crepe de Chine, również Cadine i Vol Arome
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Wtajemniczenie
|
Kiedyś trzymałam flachy w przeszklonej szafce, bo wydawały mi się taaaakie śliczne, że nie można ich ukrywać przed wzrokiem
![]() ![]() Marzy mi się jakieś 100% bezpieczne (i przestronne) lokum, ale na razie niestety nie mam na tokowe miejsca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.