|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rower stacjonarny cz 2
półtorej godziny rowerowo i pół godziny przebieżka, tak o, właśnie wróciłam. przyjemnie się tak zmęczyć przed snem. i dopowietrzyć
![]()
![]() |
![]() |
#242 |
Przyczajenie
|
Wczoraj tylko 40 min a dziś już przejechane 70min (41km) wieczprem zamierzam jeszcze raz wejśc na rowerek.
---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Sssouzi kochana normalnie Cie podziwiam za ta wytrwałośc.Ja na bieganie czekam na wiosne bo teraz dla mnie za mroźno będę churchac zaraz po takim biegu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak podpytuję, bo ja nie korzystam z roweru stacjonarnego, a utrzymanie takiej Vśr. przez godzinę to nie lada sztuka... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Czyja wiem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Jak jeżdziłam normalnie na dworze rowerem to ciężko bylo napewno bym nie utrzymala takiego tępa i napewno nie przejechałabym tyle km w ciagu godziny.Nie chciałabym skłamac ale wydaje mi sie że mniej wiecej przejeżdżalam przez godzine ok 15-18km ...może mniej...Musze sobie teraz sprawic na normalny rower taki sprzęcior do pomariu jak mam na stacjonarnym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Raczkowanie
|
czesc
mam do Was pytanie, chciałabym kupić rodzicom rower za ok 700 zł, możecie mi jakiś model polecić? Na moim rowerku jeżdzę 5 dni w tygodniu ok 30 min średnio 25 km/h, na zmianę z orbitrekiem. Edytowane przez kasia 605 Czas edycji: 2012-02-15 o 13:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Raczkowanie
|
40 minut
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Raczkowanie
|
Godzina zaliczona
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#248 | |
Raczkowanie
|
godzina czterdzieści.
zamierzam jeszcze mimo tego paskudnego zaśnieżenia się przebiec. tak w zamierzeniu - pół ha. i nie ma to czy tamto! ![]() mój ojciec od dzieciństwa mi powtarzał: złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
![]() zawsze byłam takim samotnikiem i nie lubiłam "publicznie się męczyć". nawet na rower normalny ( mam kolarzówkę oraz pospolitego "górola") w sezonie wychodzę o 5 rano lub późnym wieczorkiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny nie jeździłam od piatku ![]() ![]() A tak w ogóle to mam chyba jakiś zły dzień, beznadziejnie się czuję... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
no u mnie też długo działało to mocno zniechęcająco do każdego ruchu - ale już zaczęłam! muszę dać radę, nie na darmo te zakwasy mi się zrobiły! ![]() jak już boli to niech z efektem! może złe samopoczucie to kwestia tłustego czwartku? kawa poczebna? odsłonić jak najmocniej wszystkie okna- takie piękne słońce...mi na takie podupadnięcie nastroju pomaga...sprzątanie! ja w ramach pocieszenia, że pączków nie będzie, kupiłam sobie pyszne brzuszki z łososia i zrobiłam na nich omleta z ziołami...grzechu warte! wczoraj biegając ćwiczyłam technikę oddychania przez nos. początkowo jedynie udało mi się zakrztusić własnym gilem ![]() zakwasy mam- wspomniałam już. zakwasy zakwasami, ale daję radę dość płynnie przebiec te 26 minut. ( 4 minuty mam takie w "zapasie" na szybszy marsz). a teraz nastawiam kawę, kawę z kardamonem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Raczkowanie
|
witaj nia.r
![]() strasznie fajnie nam się ten wątek rozwija ![]() też będziesz, już wkrótce ![]() osobiście nie potrafię jeździć oglądając filmy (telewizora nie mam, ale na laptopie czasem oglądam) bo łapię się na tym, że w ciekawszych momentach ... zamieram ![]() ![]() ja już po mojej jeździe- planowo półtorej. bieganie na deser po 23 zostawiam ![]()
![]() |
![]() |
#254 |
Wtajemniczenie
|
fiu fiu, nie ma przebacz, pięknie dziewczyny!
u mnie na deser 2 pąki i 1h pedałowania (w odwrotnej kolejności ![]() może skuszę się jeszcze na jedną godzinkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki dzięki ![]() ![]() ![]() ![]() chciałabym to widzieć jak robisz stopklatkę jadąc ![]() ![]() a co do biegania to musisz mieć chyba spokojną okolicę, ze tak późno sobie śmigasz ![]() ![]() ja osobiście biegać nie lubię ale z utęsknieniem wyczekuję wiosny i znów "wsiadam" na moje kijki i w drogę ![]() miłego dnia kobietki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
1.rozgrzewka 5-10 min np. 2 poziom 2.trening właściwy ze stopniowym zwiększaniem obciążenia powiedzmy, ze zaplanowałaś sobie 60 min całości. 10 na rozgrzewkę, 45 np. interwały ze wzrostem obciążenia lub stopniowe zwiększanie obciążenia np. co 5 min. Tylko teraz pytanie czy chcesz rozbudować mięśnie czy je ujędrnić bo jeśli to drugie to nie przesadzaj z obciążeniem. No a wracając do sedna sprawy to zostało nam 5 min na stopniowe wyciszanie organizmu czyli zmniejszanie tempa i uspokajanie tętna. Jęśli planujesz dłuższy lub krótszy trening to rozplanuj to adekwatnie do czasu ale pamiętaj o rozgrzewce bo o kontuzję nie trudno. A na koniec rozciąganie obowiązkowo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Przyczajenie
|
Witam was
![]() Ja dziś pierwszy raz jeździłam na moim nowym `nabytku` Fakt faktem tylko 40 minutek spaliłam chyba ok 350 kcl ale jakoś nie wierzę w te liczniki ![]() Mam nadzieje, że z dnia na dzień będzie coraz lepiej. Podziwiam was za wytrwałość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Wtajemniczenie
|
godzinka pedałowania
dieta dzień pierwszy witajcie na drodze życia! ![]() ...popełniłam na pocieszenie kilka kosmetycznych zakupów ![]() Edytowane przez .domi Czas edycji: 2012-02-18 o 02:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Przyczajenie
|
Zawaliłam:/ 2 dni bez rowerku nie ma to tam to dzisiaj za kare musze nadrobic te dni!!wczoraj kebab(przepyszny) przedwczoraj 2 poączki trzeba to spalic o ile nie jest za późno. Wychodze do miasta tak tak na pieszo
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mieszkam na dwa domy - jeden w Nasielsku, wcale nie takie duże miasteczko, wtedy biegam...przy cmentarzu - fakt, spokojnie tam ![]() gdy nocuję w Wawie u rodziców, wtedy biegam....po pradze południe ![]() nie pamiętam, co wcześniej pisałam, a nie chce mi się szukać moich postów - wczoraj i przedwczoraj półtorej rowerka, pół przebieżka. coraz lepiej mi się biega, choć wczoraj rzeczywiście plucha była na ulicach a w skaryszewiaku śnieg, ale pocieszam się tym, że, cytuję z innego wątku: Cytat:
![]() także, vera, myślę, że mając już jakąś wyrobioną na rowerku kondycję, kondycyjkę (? ![]() Cytat:
![]() ![]() od razu się człowiek czuje piękniejszy, doskonalszy i w ogóle...i w szczególe - a jeszcze jak jest okazja przy tym do zakupów... czymam kciuki za was! MOC Z NAMI! ![]()
right now i'm sick of living but i'm going to keep on trying. Edytowane przez sssouzie Czas edycji: 2012-02-18 o 08:59 Powód: poprawa zdania |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Wtajemniczenie
|
ja musiałam zaniechać chwilowo pedałowania, ale myślę, że po weekendzie znowu zacznę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Przyczajenie
|
Znowu dałam dupy:/ miałam wczoraj 2 razy jeździc ale zdołałam tylko raz wsiąśc ale jak już wsiadłam to tak szybko nie zeszłam UWAGA UWAGA pobiłam swój rekord!!!! przejechalam 52 km w 1.5 godziny
![]() ![]() Mam nadzieje że jakaś kondycja już ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Raczkowanie
|
witam kobietki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Raczkowanie
|
gratulacje vera!
![]() czasem już tak się można zagalopować, że się nawet nie zauważy tego mijającego czasu- nie trzeba było nawet sięgnąć po tą butelkę z piciem! ![]() ja wczoraj ani nie pedałowałam, ani nie biegałam. byłam u rodziców, rowerka niet, a biegać nie dałam już rady, bo... wyciągnęłam mamę i dwie siostry na łyżwy, też straciłyśmy rachubę czasu i poszarżowałyśmy 2 ha. znaczy ja szarżowałam, uwielbiam się zmęczyć tak porządnie, ale z przyjemnymi wstawkami powrotu do mojej ekipy. śmiechu było co niemiara. po powrocie jeszcze grałyśmy w świetną planszówkę u siostry(uuuwielbiam gry planszowe!) i gdy wróciłyśmy już docelowo w miejsce noclegu usiadłam... i spałam w ciuchach ![]() niesamowite jest to, że biegając, od kilku dni starałam się wymęczyć te paskudne zakwasy z siebie, wczoraj czułam wszystkie mięśnie, (dziś mamie nie udało mnie się wybudzić na kawę ![]() ![]() -dawno nie miałam takiego przewałkonionego poranka) a gdy dziś wreszcie zwlokłam się z betów dotarło do mnie, że jestem jak nowo narodzona! ![]() czyli dziś po powrocie do domu wsiadam na rowerek i przebieżka wieczorkiem w planach ![]() a w ogóle, to już zaczęłam się mentalnie męczyć na tych najmniejszych obrotach, jakoś efektów poza kondycją nie widzę, więc na stałe zwiększyłam sobie obciążenie. jadę takim samym tempem, wreszcie się trochę męczę, jestem na diecie also mięśni przeolbrzymich sobie nie wyrobię, więc, uważam przeskok na następny level dokonany ![]() także, nia.r, ja tam nastawienie mam dobre. najwspanialsze jest wtedy, gdy wstajesz rano po wypitym na wieczór piwie i z przyjemnością stwierdzasz z ulgą: nie wywaliło mi brzucha! ![]() wtedy widzisz, że rzeczywiście każdy kolejny wysiłek ma sens, znaczy się CHCĘ! ja po pysznej kawie, umysł jasny i wyjątkowo przyjemny psychicznie dzień pomimo deszczu się zapowiada. takiego też i wam życzę ![]()
![]() |
![]() |
#266 |
Przyczajenie
|
Dziś zrobiłam 35 km!!!
![]() Może nie jest to dużo ale zważając na to, że dopiero zaczęłam jeździć jestem z siebie dumna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Raczkowanie
|
Brawo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
5 minut - 4 bieg 3 minuty - 1 bieg 2 minuty 3 bieg (3 min + 2 min * tak przez 30 minut na koniec 5 minut 2 bieg wolno Oczywiście się rozciagam i przez to nie ma zakwasów. A co drugi dzień skakanka + rozciąganie, brzuszki + stepper. Cz tak jest lepiej ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 5 min - 1 bieg (rozgrzewka 5-10 min!) 5 min - 2 bieg 15 min - 3 bieg(albo 10) 5 min - 4 bieg(albo 10) 3 min - 2 bieg 2 min - 1 bieg w miarę nabierania kondycji możesz sobie zwiększać poziom w środkowej części ćwicząc np. dłużej albo stopniowo przeskakiwać na wyższe biegi. Ale rozgrzewkę i wyciszenie bym zostawiła. Staraj się utrzymać tętno na optymalnym dla siebie poziomie żeby nie przekroczyć tzw progu tlenowego bo później to już wysiłek anaerobowy i możesz zakwasów się nabawić, a i tłuszczyku nie spalisz. (nie przekraczaj tętna 220 - wiek) Po brzuszkach i stepperze też rozciąganie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Rozeznanie
|
Dopiero zaczynam z rowerkiem i wczoraj zaliczyłam pół godzinki
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:36.