|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX
A ja musiałam dziś drugi raz pofarbować odrost (farbowałam chyba 6 czy 7 lutego), bo zaczęły mi mocno przebijać siwki - jedne się nie ufarbowały, inne się szybko wyprały. Więc przytrzymałam farbę dłużej, ale tylko na czubku głowy - tam, gdzie mam siwe, żeby nie męczyć całego skalpu. I chwyciła mi za mocno i teraz na odroście mam taką czerwonawą poświatę a na długości nie
Co ja bym dała, żeby nie musieć ich farbować ![]() Niniejszym też dziś zaczynam nową, śmierdzącą kurację na przyrost i za miesiąc sprawdzam ile mi urosło |
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
no to tylko sie cieszyc z ceny
|
#963 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zacznę farbować jak będę siwieć, ani dnia wcześniej, bo to męczarnia jest zwłaszcza przy długich włosach. |
|
|
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
Ja farbuję sam odrost, nie ruszam włosów, ale to i tak jest męczarnia. Dziś zafarbowałam jakieś 4-5cm od skóry głowy bo ostatnio zmieniałam farbę i taka mniej więcej długość mi się sprała i zaczęły prześwitywać siwe włosy. Jak kiedyś farbowałam całe za każdym razem, to dopiero miałam zniszczone. I CZARNE! Chociaż farbowałam zawsze brązami. Zejście do brązu zajęło mi bardzo długo. Jedyny plus, to że udało mi się dorwać promocję na farby Garniera i zapłaciłam 9.90 a farbę zużywam na 2 razy jeśli chodzi o farbowanie odrostu. No i kolejny plus, że zawsze wiem co do milimetra ile urosły mi włosy
![]() A jak byłam młoda i nie siwa to też farbowałam... nie wiem po co |
|
|
|
#965 |
|
Wtajemniczenie
|
Robię podejście do miodu nr 2
tym razem dałam mniej miodu do maski(alterra granat i aloes+odżywka morela i pszenica), niecałą małą łyżeczkę i dodatkowo dodałam do maski zatężony aloes i pantenol. Mam nadzieję, że w takiej mieszance miód zadziała dobrze. Jak nie to oddaję go mamie, niech sobie zje, bo ja nie lubię miodu i się zmarnuje
|
|
|
|
#966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawa jestem jaki przyrost osiągniesz. Oczywiście pochwal się jak skończysz kurację.
|
|
|
|
|
#967 |
|
Raczkowanie
|
Ja w tym miesiącu robię przerwę we wcierkach i suplementach. Ostatnio zauważyłam, że włosy przestały mi wypadać podczas mycia i nakładania olei/odżywek.
Zobaczę jak to będzie jak w marcu wrócę do tych rzeczy.
|
|
#968 |
|
Rozeznanie
|
Jantar znów dostępny! Zakupiono sztuk dwie. A co, ja też chcę spróbować
|
#969 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki powiedzcie mi... Hennę Khadi należy zalać wodą ok. 50st. C. Skąd więc wiecie, kiedy woda ma 50 st. ?
|
|
|
|
#970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety nie pamiętam ile ![]() Może zobaczą Twój post te dziewczyny, które robiły ten eksperyment
|
|
#971 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na oko sprawdzam, znaczy na palec. Tem. ciała to 36st. więc 50 to taka ciepła woda.
|
|
#972 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ty masz farbowane włoski czy to twój naturalny kolor ? ![]() Cytat:
Dzięki, mam nadzieję, że jakoś dam radę Co prawda Henny jeszcze nie kupiłam, ale dziś mam zamiar to zrobić, bo moje włosy są podatne na wszelkie rozjaśnienia, więc mam jasne refleksy, które mnie wręcz doprowadzają do szału. Edytowane przez smutna_dziewczyna Czas edycji: 2012-02-18 o 10:25 |
||
|
|
|
#973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i moje włoski też są podatne na wszelkie rozjaśnienia, wszystko co ma rumianek, cytrynę itp. zaraz daje mi jaśniejsze refleksy
|
|
#974 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Próbuję walczyć z rozjaśnianiem, no ale niestety... Moje włosy z natury są ciemne i bardzo podoba mi się mój kolor, jednak teraz tak się wyjaśniły, że brak słów...
A ty masz jakieś sposoby na przyciemnienie włosów ?![]() |
|
|
|
|
#975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
hm, ciepła woda? ja jak nalałam do szklanki wody z kranu, ale takiej baaardzo ciepłej, kąpieli bym w takiej brać nie umiała, to termometr pokazał 46-47 stopni, musiałam dolać odrobiny wrzątku i wtedy było 50 stopni..
|
|
|
|
#977 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A czy Joanna Rzepa nie wysuszała Wam włosów? Bo się nad nią zastanawiam, ale obawiam się suszu
|
|
#978 |
|
Wtajemniczenie
|
Dodanie miodu do maseczki w mniejszej ilości to był strzał w 10tke
macie zdjęcia dla porównania po pierwszym zastosowaniu miodu w stosunku 1:1 i dzisiejsze po miodzie w mniejszym stosunku, mniej więcej 1:3Poza tym wkurza mnie, ze moje włosy po jakimś czasie zaczynają łączyć się ze sobą widać to też na zdjęciach- na jednym świeżo rozczesane, a drugie było zrobione mniej więcej pół godziny później i już się włosy zaczęły łączyć w większe pasma. Czy to minie z czasem dbania o włosy, gdy staną się gładkie czy taka już ich "uroda"? Nie lubię tego efektu i dlatego też nie widzę siebie jako CG, bo nie mogłabym ich rozczesywać- raz spróbowałam rozczesać je tylko na mokro i efekt był jeszcze gorszy*te zdjęcia w czarnej bluzce były robione dzisiaj
Edytowane przez Ariada Czas edycji: 2012-02-18 o 11:53 |
|
|
|
#979 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i unikam rumianku itp. we wszystkich moich kosmetykach do włosów ![]() Cytat:
|
|
#980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do łączenia się włosów w pasma- mam to samo, niezmiernie irytujące, bo nawet po 10 min wyglądają na takie posklejane. Z tym, że u Ciebie widzę stopniowane/cieniowane włosy. Pamiętam, że przy cieniowanych też mi się bardziej zbijały w pasma. A teraz mam prawie na prosto, taki improwizowany lekki bob, a z tyłu włosy krótsze bardzo lubią mi się zbijać w pasma, z przodu już jest lepiej ![]() Kupiłam wczoraj w promocji jedwab biovax za niecałe 6 zł SP. Wreszcie będę miała jakiś zabezpieczacz na końcówki, który mi ich nie wysuszy jak biosilk i inny jedwab mało znanej firmy...
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." Edytowane przez pluskotka Czas edycji: 2012-02-18 o 12:04 |
|
|
|
|
#981 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chodzi mi o to, czy skalpu nie wysusza i nie powoduje łuszczenia się skóry
|
|
#982 | |||
|
pani.dietetyk
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dodatkowo muszę się pochwalić - na całą noc dałam mieszankę lniany+arganowy+sok z aloesu+dwie krople mleczka pszczelego, umyłam i siedziałam godzinkę z maską Bingo z Shea i algami i powiem Wam - mam przecudowne włoski! takie jak lubię - puszyste, gładkie i sypkie
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
Zabijcie mnie
umyłam w czwartek rano głowę, wysuszyłam jak zwykle do 80%, doschły same i poszłam na wf i co dzisiaj jest? okropny ból głowy i uszy nie popełniajcie mojego błędu ![]() Ariada też kiedyś miałam takie włosy jak Ty z odpowiednią pielęgnacją stały się falowano-kręcone
|
#984 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A nie macie termometru takiego zwykłego rtęciowego? One zwykle mają skalę do 50st albo 45. ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- No właśnie dlatego ja wolę suszyć włosy jak mam gdziekolwiek wyjść. A i tak jeśli wychodzę po myciu i wysuszeniu, to nakładam czapkę i kaptur. Włosy odrosną, zdrowie jest jedno... |
||
|
|
|
#985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No rudość może wyjść , to chyba zależy od wlosa.....ale z tym nie chwytaniem po hennie to nie do końca prawda. Po prawdziwej chwyta bez problemu pięknie, a i prawdziwa henna po chemi też.. testowane w obie strony
|
|
|
|
|
#986 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tymi włosami to zawsze jest pod górkę. Jak nie chcemy rozjaśnienia - to je mamy, a jak chcemy przyciemnić - to jest problem ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
I teraz to już w ogóle nie wiem jak sprawdzić czy woda ma 50 st. Ale masz termometr... mogłabyś mi zmierzyć po ilu minutach woda po zagotowaniu ma 50 st ?
|
|||
|
|
|
#987 | |
|
pani.dietetyk
|
Cytat:
edit: czytałam na blogu Eve - http://blogeve-evel.blogspot.com/ i miałam przykłąd w postaci koleżanki, że maska Kalpi Tone przyciemnia
Dietetyk kliniczny Edytowane przez whimxx Czas edycji: 2012-02-18 o 12:56 |
|
|
|
|
#988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedynie latem jak jest ciepło myję czasem włosy rano ![]() Dlatego podziwiam Cię anoska i jednocześnie Ci się dziwię. Mój TŻ też myje rano włosy i wydaje mi się, że dużo częściej łapie przeziebięnia niż ja, ale nie pogadasz z nim
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
|
#989 |
|
Raczkowanie
|
Czytałyście o "Liczbie Roszpunki" - współczynniku opisującego, na ile włosy spięte w kucyk ładnie się układają?To efekt poważnych badań naukowych
http://wyborcza.pl/1,75400,11162373,...k_z_bajki.html |
|
|
|
#990 | |
|
pani.dietetyk
|
Cytat:
oO ciekawe... moja "liczba roszpunki" niestety zbyt wysoka chyba nie jest
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.

Co ja bym dała, żeby nie musieć ich farbować 

to też farbowałam... nie wiem po co