Walka o zdrowe i piękne włosy część IX - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-18, 00:38   #961
Fubizka
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX

A ja musiałam dziś drugi raz pofarbować odrost (farbowałam chyba 6 czy 7 lutego), bo zaczęły mi mocno przebijać siwki - jedne się nie ufarbowały, inne się szybko wyprały. Więc przytrzymałam farbę dłużej, ale tylko na czubku głowy - tam, gdzie mam siwe, żeby nie męczyć całego skalpu. I chwyciła mi za mocno i teraz na odroście mam taką czerwonawą poświatę a na długości nie Co ja bym dała, żeby nie musieć ich farbować

Niniejszym też dziś zaczynam nową, śmierdzącą kurację na przyrost i za miesiąc sprawdzam ile mi urosło
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 00:43   #962
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez KONICZYNKA 47 Pokaż wiadomość
W moim Auchanie Malwy kosztują złotówkę więcej, czyli 3 zł
no to tylko sie cieszyc z ceny

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 00:49   #963
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
A ja musiałam dziś drugi raz pofarbować odrost (farbowałam chyba 6 czy 7 lutego), bo zaczęły mi mocno przebijać siwki - jedne się nie ufarbowały, inne się szybko wyprały. Więc przytrzymałam farbę dłużej, ale tylko na czubku głowy - tam, gdzie mam siwe, żeby nie męczyć całego skalpu. I chwyciła mi za mocno i teraz na odroście mam taką czerwonawą poświatę a na długości nie Co ja bym dała, żeby nie musieć ich farbować
Ano, pociesz się że masa dziewczyn nie musi a chce farbować, dopiero jak muszą to doceniają zalety niefarbowania.
Ja zacznę farbować jak będę siwieć, ani dnia wcześniej, bo to męczarnia jest zwłaszcza przy długich włosach.
KONICZYNKA 47 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 01:45   #964
Fubizka
Zakorzenienie

Ja farbuję sam odrost, nie ruszam włosów, ale to i tak jest męczarnia. Dziś zafarbowałam jakieś 4-5cm od skóry głowy bo ostatnio zmieniałam farbę i taka mniej więcej długość mi się sprała i zaczęły prześwitywać siwe włosy. Jak kiedyś farbowałam całe za każdym razem, to dopiero miałam zniszczone. I CZARNE! Chociaż farbowałam zawsze brązami. Zejście do brązu zajęło mi bardzo długo. Jedyny plus, to że udało mi się dorwać promocję na farby Garniera i zapłaciłam 9.90 a farbę zużywam na 2 razy jeśli chodzi o farbowanie odrostu. No i kolejny plus, że zawsze wiem co do milimetra ile urosły mi włosy

A jak byłam młoda i nie siwa to też farbowałam... nie wiem po co Jakby miał mi kto zrobić, to przerzuciłabym się na hennę, ale sama sobie nie dam rady.
Stary 2012-02-18, 09:14   #965
Ariada
Wtajemniczenie

Robię podejście do miodu nr 2 tym razem dałam mniej miodu do maski(alterra granat i aloes+odżywka morela i pszenica), niecałą małą łyżeczkę i dodatkowo dodałam do maski zatężony aloes i pantenol. Mam nadzieję, że w takiej mieszance miód zadziała dobrze. Jak nie to oddaję go mamie, niech sobie zje, bo ja nie lubię miodu i się zmarnuje
Ariada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 09:22   #966
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Cytat:

Niniejszym też dziś zaczynam nową, śmierdzącą kurację na przyrost i za miesiąc sprawdzam ile mi urosło

Ciekawa jestem jaki przyrost osiągniesz. Oczywiście pochwal się jak skończysz kurację.

smutna_dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 09:27   #967
Dotka z OZ
Raczkowanie

GG do Dotka z OZ

Ja w tym miesiącu robię przerwę we wcierkach i suplementach. Ostatnio zauważyłam, że włosy przestały mi wypadać podczas mycia i nakładania olei/odżywek.

Zobaczę jak to będzie jak w marcu wrócę do tych rzeczy.

WŁOSOMANIACZKA
Olejowanie (lniany, archaidowy , słodkie migdały, amla, vatika kokosowa, olejek BD, sezam )
Wcierki, drożdże, pokrzywa i skrzyp - przerwa do 01.03.2012.

Moje włosy

Jestem szczęśliwym nie palącym człowiekiem od: 23.01.2012 r.
Dotka z OZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 09:35   #968
Magdalene29
Rozeznanie

Jantar znów dostępny! Zakupiono sztuk dwie. A co, ja też chcę spróbować

Magdalene29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 09:40   #969
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Dziewczynki powiedzcie mi... Hennę Khadi należy zalać wodą ok. 50st. C. Skąd więc wiecie, kiedy woda ma 50 st. ?

Stary 2012-02-18, 10:09   #970
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smutna_dziewczyna Pokaż wiadomość
Dziewczynki powiedzcie mi... Hennę Khadi należy zalać wodą ok. 50st. C. Skąd więc wiecie, kiedy woda ma 50 st. ?
Pamiętam, że kiedyś jakaś dziewczyna miała podobny problem, nie miała czym zmierzyć temp. wody i inna sprawdzała dla niej za pomocą termometra jak długo musi czekać, aby zagotowana woda ostygła do 50 stopni.
Niestety nie pamiętam ile
Może zobaczą Twój post te dziewczyny, które robiły ten eksperyment
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 10:16   #971
kuleczkka
Rozeznanie

Cytat:
brązy 50st.C
na oko sprawdzam, znaczy na palec. Tem. ciała to 36st. więc 50 to taka ciepła woda.
kuleczkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 10:24   #972
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Pamiętam, że kiedyś jakaś dziewczyna miała podobny problem, nie miała czym zmierzyć temp. wody i inna sprawdzała dla niej za pomocą termometra jak długo musi czekać, aby zagotowana woda ostygła do 50 stopni.
Niestety nie pamiętam ile
Może zobaczą Twój post te dziewczyny, które robiły ten eksperyment
Dzięki za odp. A ty masz farbowane włoski czy to twój naturalny kolor ?

Cytat:
Napisane przez kuleczkka Pokaż wiadomość
brązy 50st.C
na oko sprawdzam, znaczy na palec. Tem. ciała to 36st. więc 50 to taka ciepła woda.

Dzięki, mam nadzieję, że jakoś dam radę Co prawda Henny jeszcze nie kupiłam, ale dziś mam zamiar to zrobić, bo moje włosy są podatne na wszelkie rozjaśnienia, więc mam jasne refleksy, które mnie wręcz doprowadzają do szału.

Edytowane przez smutna_dziewczyna
Czas edycji: 2012-02-18 o 10:25
Stary 2012-02-18, 10:46   #973
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za odp. A ty masz farbowane włoski czy to twój naturalny kolor ?

Dzięki, mam nadzieję, że jakoś dam radę Co prawda Henny jeszcze nie kupiłam, ale dziś mam zamiar to zrobić, bo moje włosy są podatne na wszelkie rozjaśnienia, więc mam jasne refleksy, które mnie wręcz doprowadzają do szału.
Ja mam naturalne, kiedyś mi się zdarzyło kilka razy pofarbować, ale już tego nie robię i udało mi się zapuścić do moich naturalnych
No i moje włoski też są podatne na wszelkie rozjaśnienia, wszystko co ma rumianek, cytrynę itp. zaraz daje mi jaśniejsze refleksy
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-02-18, 10:54   #974
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam naturalne, kiedyś mi się zdarzyło kilka razy pofarbować, ale już tego nie robię i udało mi się zapuścić do moich naturalnych
No i moje włoski też są podatne na wszelkie rozjaśnienia, wszystko co ma rumianek, cytrynę itp. zaraz daje mi jaśniejsze refleksy
Próbuję walczyć z rozjaśnianiem, no ale niestety... Moje włosy z natury są ciemne i bardzo podoba mi się mój kolor, jednak teraz tak się wyjaśniły, że brak słów... A ty masz jakieś sposoby na przyciemnienie włosów ?

Stary 2012-02-18, 10:56   #975
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
l:

A jak byłam młoda i nie siwa to też farbowałam... nie wiem po co Jakby miał mi kto zrobić, to przerzuciłabym się na hennę, ale sama sobie nie dam rady.
Spokojnie sama nalożysz henne tylko na odrost. Rozrobiona ma dokładnie taka sama konsystencję jak farba chemiczna, wcale nie prawda że trudniej się naklada. Dokladnie tak samo. Wem, bo tez nakladam tylko na odrost, potem resztkami przelatuję resztę włosow
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 11:41   #976
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuleczkka Pokaż wiadomość
brązy 50st.C
hm, ciepła woda? ja jak nalałam do szklanki wody z kranu, ale takiej baaardzo ciepłej, kąpieli bym w takiej brać nie umiała, to termometr pokazał 46-47 stopni, musiałam dolać odrobiny wrzątku i wtedy było 50 stopni..
Stary 2012-02-18, 11:50   #977
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
Peg-12 Dimethicone

Chyba najlepiej przetestować na sobie

Mi bajbiki wystrzeliły po wodzie brzozowej i po wcierce Joanny Rzepa
łeeeeee, taki silikon to nie silikon
A czy Joanna Rzepa nie wysuszała Wam włosów? Bo się nad nią zastanawiam, ale obawiam się suszu
Stary 2012-02-18, 11:52   #978
Ariada
Wtajemniczenie

Dodanie miodu do maseczki w mniejszej ilości to był strzał w 10tke macie zdjęcia dla porównania po pierwszym zastosowaniu miodu w stosunku 1:1 i dzisiejsze po miodzie w mniejszym stosunku, mniej więcej 1:3

Poza tym wkurza mnie, ze moje włosy po jakimś czasie zaczynają łączyć się ze sobą widać to też na zdjęciach- na jednym świeżo rozczesane, a drugie było zrobione mniej więcej pół godziny później i już się włosy zaczęły łączyć w większe pasma. Czy to minie z czasem dbania o włosy, gdy staną się gładkie czy taka już ich "uroda"? Nie lubię tego efektu i dlatego też nie widzę siebie jako CG, bo nie mogłabym ich rozczesywać- raz spróbowałam rozczesać je tylko na mokro i efekt był jeszcze gorszy

*te zdjęcia w czarnej bluzce były robione dzisiaj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg miod1.jpg (87,0 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg miod2po rozczesaniu.jpg (77,1 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg miod2 po jakims czasie.jpg (90,7 KB, 53 załadowań)

Edytowane przez Ariada
Czas edycji: 2012-02-18 o 11:53
Ariada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 11:59   #979
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Próbuję walczyć z rozjaśnianiem, no ale niestety... Moje włosy z natury są ciemne i bardzo podoba mi się mój kolor, jednak teraz tak się wyjaśniły, że brak słów... A ty masz jakieś sposoby na przyciemnienie włosów ?
No właśnie sama ciągle szukam złotego środka, aby jakoś przyciemnić włoski. W płukanki ziołowe nie chce mi się bawić, bo mogą wysuszać, a do tego zrobić rudawe refleksy, mam zamiar niebawem stosować głównie olej z orzechów włoskich, ale tak naprawdę systematycznie, może on coś da No i unikam rumianku itp. we wszystkich moich kosmetykach do włosów Najgorsze jest to, że zaraz będzie wiosna/lato i słoneczko i tak mi zrobi te jasne refleksy

Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
łeeeeee, taki silikon to nie silikon
A czy Joanna Rzepa nie wysuszała Wam włosów? Bo się nad nią zastanawiam, ale obawiam się suszu
Chodzi Ci o wcierkę Joanny? Jak tak, to nie wysusza włosów, bo przecież ją się daję tylko na skalp
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-02-18, 12:03   #980
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ariada Pokaż wiadomość
Dodanie miodu do maseczki w mniejszej ilości to był strzał w 10tke macie zdjęcia dla porównania po pierwszym zastosowaniu miodu w stosunku 1:1 i dzisiejsze po miodzie w mniejszym stosunku, mniej więcej 1:3

Poza tym wkurza mnie, ze moje włosy po jakimś czasie zaczynają łączyć się ze sobą widać to też na zdjęciach- na jednym świeżo rozczesane, a drugie było zrobione mniej więcej pół godziny później i już się włosy zaczęły łączyć w większe pasma. Czy to minie z czasem dbania o włosy, gdy staną się gładkie czy taka już ich "uroda"? Nie lubię tego efektu i dlatego też nie widzę siebie jako CG, bo nie mogłabym ich rozczesywać- raz spróbowałam rozczesać je tylko na mokro i efekt był jeszcze gorszy

Widać różnicę Stosuj miodzik częściej i ciekawa mieszanka.

A co do łączenia się włosów w pasma- mam to samo, niezmiernie irytujące, bo nawet po 10 min wyglądają na takie posklejane. Z tym, że u Ciebie widzę stopniowane/cieniowane włosy. Pamiętam, że przy cieniowanych też mi się bardziej zbijały w pasma. A teraz mam prawie na prosto, taki improwizowany lekki bob, a z tyłu włosy krótsze bardzo lubią mi się zbijać w pasma, z przodu już jest lepiej

Kupiłam wczoraj w promocji jedwab biovax za niecałe 6 zł SP. Wreszcie będę miała jakiś zabezpieczacz na końcówki, który mi ich nie wysuszy jak biosilk i inny jedwab mało znanej firmy...
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."

Edytowane przez pluskotka
Czas edycji: 2012-02-18 o 12:04
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 12:19   #981
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:

Chodzi Ci o wcierkę Joanny? Jak tak, to nie wysusza włosów, bo przecież ją się daję tylko na skalp
tak o nią właśnie, tą kurację
Chodzi mi o to, czy skalpu nie wysusza i nie powoduje łuszczenia się skóry
Stary 2012-02-18, 12:30   #982
whimxx
pani.dietetyk

Cytat:
Napisane przez smutna_dziewczyna
Próbuję walczyć z rozjaśnianiem, no ale niestety... Moje włosy z natury są ciemne i bardzo podoba mi się mój kolor, jednak teraz tak się wyjaśniły, że brak słów...
Cytat:
Napisane przez smutna_dziewczyna
A ty masz jakieś sposoby na przyciemnienie włosów ?
Ja mam z kolei naturalny taki skandynawski blond, z którego zawsze byłam strasznie dumna a teraz w zimie i przez przyciemniające składniki w moich włosowych maziajach wygląda, jakbym miała ciemniejsze odrosty czekam do wiosny, zeby jaśniejsze były!

Cytat:
Napisane przez Ariada Pokaż wiadomość

Dokładnie, mam to samo! też miałam parę podejść do czesania CG i miałam strąki

Dodatkowo muszę się pochwalić - na całą noc dałam mieszankę lniany+arganowy+sok z aloesu+dwie krople mleczka pszczelego, umyłam i siedziałam godzinkę z maską Bingo z Shea i algami i powiem Wam - mam przecudowne włoski! takie jak lubię - puszyste, gładkie i sypkie
Stary 2012-02-18, 12:32   #983
anoska
Zakorzenienie

Zabijcie mnie umyłam w czwartek rano głowę, wysuszyłam jak zwykle do 80%, doschły same i poszłam na wf i co dzisiaj jest? okropny ból głowy i uszy nie popełniajcie mojego błędu

Ariada też kiedyś miałam takie włosy jak Ty z odpowiednią pielęgnacją stały się falowano-kręcone
Stary 2012-02-18, 12:38   #984
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Spokojnie sama nalożysz henne tylko na odrost. Rozrobiona ma dokładnie taka sama konsystencję jak farba chemiczna, wcale nie prawda że trudniej się naklada. Dokladnie tak samo. Wem, bo tez nakladam tylko na odrost, potem resztkami przelatuję resztę włosow
Bardziej się boję, że farbowane chwycą na jeden kolor a naturalne na inny i będę miała kosmos, którego później nie wyrównam żadną farbą (bo farba nie chwyta po hennie). No i boję się rudości...
Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
hm, ciepła woda? ja jak nalałam do szklanki wody z kranu, ale takiej baaardzo ciepłej, kąpieli bym w takiej brać nie umiała, to termometr pokazał 46-47 stopni, musiałam dolać odrobiny wrzątku i wtedy było 50 stopni..
No właśnie 45 st to jest najniższa temperatura w zmywarce i naczynia są po niej bardzo gorące a przy 50 stopniach nie można ręką ich wyjąć póki nie ostygną. Więc 50 stopni to raczej bardzo ciepła woda, powiedziałabym gorąca.
A nie macie termometru takiego zwykłego rtęciowego? One zwykle mają skalę do 50st albo 45.

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
Zabijcie mnie umyłam w czwartek rano głowę, wysuszyłam jak zwykle do 80%, doschły same i poszłam na wf i co dzisiaj jest? okropny ból głowy i uszy nie popełniajcie mojego błędu
No właśnie dlatego ja wolę suszyć włosy jak mam gdziekolwiek wyjść. A i tak jeśli wychodzę po myciu i wysuszeniu, to nakładam czapkę i kaptur. Włosy odrosną, zdrowie jest jedno...
Stary 2012-02-18, 12:43   #985
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Bardziej się boję, że farbowane chwycą na jeden kolor a naturalne na inny i będę miała kosmos, którego później nie wyrównam żadną farbą (bo farba nie chwyta po hennie). No i boję się rudości...

No rudość może wyjść , to chyba zależy od wlosa.....ale z tym nie chwytaniem po hennie to nie do końca prawda. Po prawdziwej chwyta bez problemu pięknie, a i prawdziwa henna po chemi też.. testowane w obie strony
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 12:48   #986
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie sama ciągle szukam złotego środka, aby jakoś przyciemnić włoski. W płukanki ziołowe nie chce mi się bawić, bo mogą wysuszać, a do tego zrobić rudawe refleksy, mam zamiar niebawem stosować głównie olej z orzechów włoskich, ale tak naprawdę systematycznie, może on coś da No i unikam rumianku itp. we wszystkich moich kosmetykach do włosów Najgorsze jest to, że zaraz będzie wiosna/lato i słoneczko i tak mi zrobi te jasne refleksy

Widocznie taka ich natura... Z tymi włosami to zawsze jest pod górkę. Jak nie chcemy rozjaśnienia - to je mamy, a jak chcemy przyciemnić - to jest problem

Cytat:
Napisane przez whimxx Pokaż wiadomość

Ja mam z kolei naturalny taki skandynawski blond, z którego zawsze byłam strasznie dumna a teraz w zimie i przez przyciemniające składniki w moich włosowych maziajach wygląda, jakbym miała ciemniejsze odrosty czekam do wiosny, zeby jaśniejsze były!

Dokładnie, mam to samo! też miałam parę podejść do czesania CG i miałam strąki

Dodatkowo muszę się pochwalić - na całą noc dałam mieszankę lniany+arganowy+sok z aloesu+dwie krople mleczka pszczelego, umyłam i siedziałam godzinkę z maską Bingo z Shea i algami i powiem Wam - mam przecudowne włoski! takie jak lubię - puszyste, gładkie i sypkie
A co to za maziaje z przyciemniającymi składnikami?

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość

I teraz to już w ogóle nie wiem jak sprawdzić czy woda ma 50 st. Ale masz termometr... mogłabyś mi zmierzyć po ilu minutach woda po zagotowaniu ma 50 st ?

Stary 2012-02-18, 12:51   #987
whimxx
pani.dietetyk

Cytat:
Widocznie taka ich natura... Z tymi włosami to zawsze jest pod górkę. Jak nie chcemy rozjaśnienia - to je mamy, a jak chcemy przyciemnić - to jest problem

A co to za maziaje z przyciemniającymi składnikami?
wiesz, ja mam podatne bardzo zarówno ja rozjaśnianie jak i przyciemnianie więc ciemnieją mi nawet od płukanki pokrzywowej o rycynie to już nie wspomnę...

edit:
czytałam na blogu Eve - http://blogeve-evel.blogspot.com/ i miałam przykłąd w postaci koleżanki, że maska Kalpi Tone przyciemnia

Edytowane przez whimxx
Czas edycji: 2012-02-18 o 12:56
whimxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 12:54   #988
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość

Ariada też kiedyś miałam takie włosy jak Ty z odpowiednią pielęgnacją stały się falowano-kręcone
Brrr, dlatego nigdy nie myję włosów jak jest zimno rano. Z przyzwyczajenia myję hery wieczorem parę godzin przed spaniem. Może wyglądają mniej świeżo, ale nie wyobrażam sobie wstać niewyspana (bo taka najczęściej wstaję) i iść z głową pod prysznic. Jak to piszę to aż mam ciarki Jedynie latem jak jest ciepło myję czasem włosy rano
Dlatego podziwiam Cię anoska i jednocześnie Ci się dziwię. Mój TŻ też myje rano włosy i wydaje mi się, że dużo częściej łapie przeziebięnia niż ja, ale nie pogadasz z nim
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 12:55   #989
miss_dior
Raczkowanie

Czytałyście o "Liczbie Roszpunki" - współczynniku opisującego, na ile włosy spięte w kucyk ładnie się układają?To efekt poważnych badań naukowych
http://wyborcza.pl/1,75400,11162373,...k_z_bajki.html
miss_dior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 12:58   #990
whimxx
pani.dietetyk

Cytat:
Napisane przez miss_dior Pokaż wiadomość
Czytałyście o "Liczbie Roszpunki" - współczynniku opisującego, na ile włosy spięte w kucyk ładnie się układają?To efekt poważnych badań naukowych
http://wyborcza.pl/1,75400,11162373,...k_z_bajki.html

oO ciekawe... moja "liczba roszpunki" niestety zbyt wysoka chyba nie jest

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości