Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-18, 11:07   #1621
ajka89
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
u mnie pierwszym objawem był ból w krzyżu.
To mógł być 4 tydzień. Piersi też nie przestawały boleć. Zgaga 2 tyg, później ale w sumie rzadko ją miewam.

Mdli mnie od zwykłej pasty i muszę myć tą dla dzieci
Ja jako dziecko zawsze zjadałam tą pastę

Moje pierwsze objawy, to też okropny ból piersi, spuchłam na twarzy i strasznie wyczulony węch. Zapach świeżo parzonej kawy był dla mnie nie do zniesienia, ale w ogóle jedzenie mi tak intensywnie pachniało, że nie miałam ochoty jeść.
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Ad.1 Bo dokładnie takie są zalecenia, przeprowadzać 3 badania genetyczne USG właśnie w takich tygodniach. A to dlatego, że to nie jest tak, że wady powstają tylko na początku ciąży, przez cały okres trwania ciąży istnieje ryzyko rozwinięcia się wad na skutek różnych czynników.

Ad.2
Ja pomykam już w spodniach ciążowych, które w auchan kupiłam. Co prawda trochę na mnie wiszą nieco nad biodrami, ale jest możliwość dopięcia ich paskiem, akurat szlufki tak są umieszczone, że nie uciska się miednicy
A po domu pomykam w dresach rozmiar M, bo w S już gumka mnie zaczyna uciskać
Ja mam dresy nie na gumkę, ale na sznurki i też już zaczynają mi się wbijać..

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

A co do mdłości. To dzisiaj rano nie mogłam zjeść parówki, bo mnie tak mdliło. W sumie może dlatego, że parówki mi jakoś nie podchodzą w ciąży, ale mąż zrobił, to stwierdziłam, że nie będę wybrzydzać. Ale potem koktajl wszedł na raz

Edytowane przez ajka89
Czas edycji: 2012-02-18 o 11:09
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 11:08   #1622
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ostatnio znów bolą mnie piersi-jak na początku...
Mnie też Czasem mocno... A moim pierwszym objawem była zgaga. Pojawiła się raz może dwa i przeszła. Ale wtedy już wiedziałam, że się udało

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Poszło mi ewidentnie w dolną część brzucha
Bo tam nizutko rośnie dzieciątko
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 11:17   #1623
hanjah
Zakorzenienie

Po domu chodzę w dresie-w tamtej ciąży udało mi się kupić taki z pasem na brzuch A poza tym mam 3 pary spodni ciążowych W spódnicę żadną się nie mieszczę... widziałam w H&M takie z pasem na brzuch, ale wszystkie mini Jak się zrobi cieplej będę chodzić w legginsach i tunikach
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 11:24   #1624
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

hej!
u mnie też pierwszym objawem było to,że zrobiłam sobie moją ulubioną kawkę i tak mi śmierdziała i nie smakowała że musiałam wylać do zlewu
także ta kawka chyba większości przestała smakować
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 11:28   #1625
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
hej!
u mnie też pierwszym objawem było to,że zrobiłam sobie moją ulubioną kawkę i tak mi śmierdziała i nie smakowała że musiałam wylać do zlewu
także ta kawka chyba większości przestała smakować
a mnie nie i kurcze wąchałam licząc na to że to pewny objaw a tu nic...pachniała i smakowała jak zawsze. Wino w dzień testowania też normalnie smakowało

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 11:31   #1626
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
najnizsze wg holtera mialm 86/40 w nocy
ja amm takie czasemw dzien
Cytat:
Wpadam oznajmić, że dziś dokładnie minęła połowa mojej ciąży, i już tylko połowa przede mną Z tej okazji stawiam soczek!

super!!!! pijemy
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Eeee... Moja gin powiedziała, że jeśli nie ma infekcji w pochwie ani w moczu, to kłucia w pochwie to nic złego
no to moj uwaza ze to złe bóle ale jakby bolało caly czas. A raz na jakis czas mówił z enie bedziemy sie tym przejmowac.

wrocilamz miasta. Byłam w lumpku kupiłam sobie jeszcze jeansy(narazie jeszcz etroszku za luzne i rózowy jasny golfik
no i szampon koloryzujący kolor brąz. Dzis se zrobie ciekawe czy chwyci. jesli nie to zafarbuje farbą

stałam w kolejnce w sklepie i baba podeszła do ryb wedzonych wziela w reke zapakowała w woreczek i zaczeła całą ręke oblizywac.... masakra.....

A na miescie śmierdzialo mi dzis pod nosem zgniłymi jajami. I chyba jednak tylko mi bo tylko ja miałam skwaszona mine

dobr aide golabki robic w domu na szczescie mi niczym nie smierdzi

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 11:33   #1627
Linka25
Zakorzenienie

Co do pierwszych objawów to tylko wrażliwość, ból piersi, taki mocno nasilony. Poza tym nic. Zero mdłości, zresztą nie pojawiły się dotychczas (18 tc. wg OM, 19 tc. wg usg) ani razu.

Ja spróbuje uniknąć kupowania ciuchów typowo ciążowych. Nie chcę ich mieć, nie chce żeby mi później zalegały w szafie. Teraz chodzę w tunikach, legginsach, sukienkach. Zresztą mało wychodzę z domu
Latem będzie jeszcze łatwiej, sporo sukienek letnich jest odpowiednio luźnych
Mam jedną typowo ciążową bluzkę na lato - jest przepiękna, biala, przewiewna..
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 11:36   #1628
kaskaderka
Rozeznanie

Mam tu necika Cześć mamusie Wszyscy pojechali na stok, to ja sobie spokojnie nadrobie wątek Aha! Pisze ze swojego starego konta, bo na kompie tż loguje mnie automatycznie a nie chce kombinować z hasłem do nowego, bo nie jestem pewna czy go pamiętam.
Tak czy inaczej od wczoraj"wypoczywam" zmiana klimatu i zapachu dobrze nam zrobi
Oki to czytam co tam naskrobałyście od ostatniego mojego wejścia

kaskaderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 11:38   #1629
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Helloł

Wpadam oznajmić, że dziś dokładnie minęła połowa mojej ciąży, i już tylko połowa przede mną Z tej okazji stawiam soczek!

a teraz poczytam, co tam naskrobałyście

Cytat:
A ja dzisiaj idę się rozejrzeć za jakimiś ciuchami. Weszłam dzisiaj na wagę i przybyło mi 1.5 kg czyli już przytyłam łącznie 2,5 kg..wczoraj chyba za wcześnie się pochwaliłam i powiem Wam, że już spodnie mam na styk. jak się teraz najadłam to już mi się trochę wciskają. Poszło mi ewidentnie w dolną część brzucha
U mnie waga jeszcze bez większych zmian, i nie zauważyłam, żeby brzuszek rósł od dołu, tylko wszystko idzie w oponkę

Witam się w sobotę Nie było mnie kilka dni, a nadrabiania jak za kilka miesięcy!!! Wybaczcie, ale nie przebrnę przez to. To był bardzo busy tydzień. Szukaliśmy nowego mieszkania, a jak już je znaleźliśmy, to trzeba było z wszystkimi formalnościami do agencji biegać, co w połączeniu z pracą wyssało ze mnie niemal wszystkie siły. Na szczęście dzisiaj mam jeden dzień wolnego i mimo iż mam dużo do zrobienia w domu, to pewnie uda mi się troszkę poleniuchować. Potem na dwa dni do pracy i lecimy na urlopik

A na tłusty czwartek zrobiłam oponki i faworki

www.NiciutKa.pl

Edytowane przez nitka_88
Czas edycji: 2012-02-18 o 11:39
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 11:39   #1630
goosia:)
Wtajemniczenie

hej

jestem juz w 4 miesiacu ciazy,mam takie pytanko czy uzywacie specjlanych kosmetykow do ciala dla kobiet w ciazy, chodzi mi o jakies emulsje,balsamy, przeciw rozstepom, mozecie jakies polecic?
Stary 2012-02-18, 11:44   #1631
depoison
Zadomowienie

a u mnie pierwszym objawem było zatrzymanie miesiączki
nie tylko pierwszym - jedynym

Cytat:
Bo serce dziecka bada się dokładnie dopiero około 30 tc i wtedy takie rzeczy wychodzą. Ja dostałam zalecenie od lekarza zrobienia 3 badań genetyczno-anatomicznych. Pierwsze: 11-14 tc, drugie 18-20 tc i trzecie około 30 tc.
mam podobne zalecenia, ale tygodnie się ciut inaczej rozkładają: 11-14 tc, potem 21-22 tc, potem 24-27
A dalej już mój wzrok nie sięga, może będzie coś jeszcze

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 11:58   #1632
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
I dobrze, bo tak zdrowiej Parówki to chyba największy syf jaki może być, jeśli chodzi o wyroby mięsne...

www.NiciutKa.pl
Stary 2012-02-18, 12:02   #1633
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
a u mnie pierwszym objawem było zatrzymanie miesiączki
nie tylko pierwszym - jedynym
U mnie ból piesie pojawił się kilka /kilkanaście dni przed terminem spodziewanej miesiączki. Piersi były tez wyraźnie powiekszone.

Cytat:
Napisane przez goosia:) Pokaż wiadomość
hej

jestem juz w 4 miesiacu ciazy,mam takie pytanko czy uzywacie specjlanych kosmetykow do ciala dla kobiet w ciazy, chodzi mi o jakies emulsje,balsamy, przeciw rozstepom, mozecie jakies polecic?
Przeciw rozstępom używam Lierac Phytolastil żel - specjalnie dla kobiet w ciąży; podobno dobry, ja jeszcze nie wiem
Stary 2012-02-18, 12:08   #1634
prince_polo
Zakorzenienie

jeju ale mnie boli krzyz i podbrzusze........ chyba dzis spedze dzien w łóżku...
przegryzłam kapusty troche (lubie sobie wcinac z kapusty ten twardy środek) i dostałam mega zgagi......
ale zjadłam kromke z wedliną i przechodzi.....

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-18, 12:19   #1635
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta
idziemy łeb w łeb
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość

ale się wściekłąm właśnie wyobraźcie sobie że wynajmujemy w bloku garaż od spółdzielnii płacimy za niego grubą kasę, a teraz od tych ostatnich mrozów wybrzuszyło nam asfalt bezpośrednio pod drzwiami garażu tak, że nie da się ich otworzyć. No i jesteśmy uziemieni bo w środku auto.... mąż już sprawę zgłaszał 2 razy w administracji, ale zero odzewu wkurzył się wczoraj i poszedł do spółdzielni do działu technicznego i obiecali że wezmą się za leni w administracji i co... odzewu zero! dzisiaj już się mąż tak nabuzował że poszedł do prezesa spółdzielni i powiedział że płacić za garaż nie będziemy bo nie możemy z niego korzystać. Teraz jest w pracy, a tu nagle przychodzi jakiś cieć z administracji i chce żeby mu otworzyć ten garaż. Ubieram się, ide na dół, otwieram mu zamek, ale mówię że nie będę się szarpac z drzwiami i niech sam zobaczy, że się otworzyć nie da... no a ten d***** wziął i na siłę wytargał te drzwi i mówi że da się otworzyć i dyskutuje ze mną że takie rzeczy to się latem zgłasza.. co za burak powiedziałam mu że jak ma snuć takie ruskie filozofie to ma mi natychmiast ten garaż teraz zamknąć i niech lepiej spada bo mu coś zrobie
fachman jeden
mąż po pracy może coś znowu wskóra u tego prezesa nie mam już siły
Co za dupek! Ale bym się wkurzyła

Cytat:
Choć wg suwaczka dziś kończysz 14 tc a jutro zaczynasz 15tc
:
Jak to???

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
1500 za prywatna klinike to bardzo tanio, w Wawie najtańsza opcja porodu w prywatnej klinice (obecna tylko położna, lekarz tylko w razie komplikacji) kosztuje 6000, za cesarkę trzeba zapłacić dodatkowo

Anna, Kathrinaaa- cieszę się i gratuluję!
i tak mamy nienajgorzej. W USA nie ma ZUSÓW ani Kasy Chorych ani nic z tych rzeczy i moja kuzynka za poród córki 4 lata temu płaci do dziś...bo dostała rachunek $20 000!!!

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Bardzo możliwe, że jest to pępowina. Tym bardziej, że na początku siusiak i pipka wyglądają tak samo. Ale kto wie, może rzeczywiście dobrze widzicie i będzie kolejny chłopak
No kurcze jesteśmy w kropce Moja mama twierdzi, że za duże na siusiaka na co mój mąż: NIe odbierajcie mu tego! hahahhaha

czy są tu jakieś dziewczyny z Łodzi??

jestem z Łodzi

czytałam ze na Śląsku są b. dobre kliniki
ja chyba jednak zdecyduję sie państwowo - na Centrum Matki Polki - ponoć najlepszy sprzęt i lekarze[/QUOTE]
Ja jestem spod Lodzi ale lekarzy mam w Łodzi. I myślę o Centrum Zdrowia Matki Polki wlaśnie.
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 12:21   #1636
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta
Ja jeszcze parę lat wstecz bardzo lubiłam parówki, ale zawsze po ich zjedzeniu bolała mnie głowa. Cała rodzina zawsze śmiała się z tej mojej przypadłości, a mi nie dawało to spokoju. W końcu zainteresowałam się tym, z czego tak naprawdę są one zrobione i od tamtej pory nie tknęłam ani jednej. Z czasem w ogóle przestałam jeść mięso, a jeśli już, to z dobrego, sprawdzonego chowu i nie przetworzone. Pieczony, lub gotowany schab również nadaje się do położenia na chleb, a przynajmniej wiem co jem A parówek z 80% mięsa nigdy nie widziałam, powiedz gdzie kupujesz, to polecę mojemu tacie, który mimo wszystko, nie potrafi z nich zrezygnować

www.NiciutKa.pl
Stary 2012-02-18, 12:25   #1637
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

no to po lufie!!!
Cytat:
Juuupiii!

Cytat:
Właśnie to mnie też wkurza, że tyle trzeba się z tym bawić. Dlatego wolę chodzić na gotowe lenistwo wygrywa
hehe mam tak samo, raz w życiu sama robiłam gołąbki i jakoś mi się odechciało A że moja mama robi rewelacyjne to się zajadam jak u rodziców jestem

Cytat:
Treść usunięta
jak mój pies tylko on do tego jeszcze pogłębiał najmniejszą dziurkę w ścianie i z niej tynk wyżerał

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

super!!!! pijemy

stałam w kolejnce w sklepie i baba podeszła do ryb wedzonych wziela w reke zapakowała w woreczek i zaczeła całą ręke oblizywac.... masakra.....

co do tej baby to cały mój komentarz będzie taki - ->

Cytat:
Napisane przez kaskaderka Pokaż wiadomość
Mam tu necika Cześć mamusie Wszyscy pojechali na stok, to ja sobie spokojnie nadrobie wątek Aha! Pisze ze swojego starego konta, bo na kompie tż loguje mnie automatycznie a nie chce kombinować z hasłem do nowego, bo nie jestem pewna czy go pamiętam.
Tak czy inaczej od wczoraj"wypoczywam" zmiana klimatu i zapachu dobrze nam zrobi
Oki to czytam co tam naskrobałyście od ostatniego mojego wejścia
no to super Ale może poodpoczywaj inaczej, niż na wizażu

Cytat:
hej

ja póki co tylko wazeliną kosmetyczną się smaruję

Cytat:
jeju ale mnie boli krzyz i podbrzusze........ chyba dzis spedze dzien w łóżku...
przegryzłam kapusty troche (lubie sobie wcinac z kapusty ten twardy środek) i dostałam mega zgagi......
ale zjadłam kromke z wedliną i przechodzi.....
przerąbane masz z tym krzyżem

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość

i tak mamy nienajgorzej. W USA nie ma ZUSÓW ani Kasy Chorych ani nic z tych rzeczy i moja kuzynka za poród córki 4 lata temu płaci do dziś...bo dostała rachunek $20 000!!!
nie ma, ale powinno się wykupić ubezpieczenie społeczne. Jak ktoś tego nie robi, to sam sobie jest winny, że takie rachunki potem dostaje. My za leczenie też płacimy, i to nie małe pieniądze (za takie można sobie naprawdę wykupić prywatny pakiet medyczny z wyższej półki i nie użerać się z państwową służbą zdrowia, brakiem terminów, czekaniem rok czy dłużej na badanie), tylko że nam jest to przymusowo zabierane z płacy i spora część tych pieniędzy jest marnowana przez kasy chorych (pensje, utrzymanie budynków, administracja itd. itp.). Także to nie jest tak, że my mamy lepiej niż amerykanie, tylko w Ameryce ludzie krótkowzrocznie wolą te pieniądze, które nam są zabierane obowiązkowo, a im płacone do ręki, wydać na co innego niż się ubezpieczyć. Za to tam jak jest się ubezpieczonym, to nie ma porównania w dostępie i jakości do usług medycznych

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-02-18 o 12:30
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 12:27   #1638
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
Treść usunięta
Tak, chodzę do dr Kawulok. Też slyszałam, że dr Biernacki jest bardziej za porodem sn ale ponoć też nie robi większych problemów z cc
No i właśnie porody są ze znieczuleniem co jest bardzo dużym plusem
No pewnie, na decyzje jest jeszcze sporo czasu więc możesz na spokojnie to jeszcze przemyśleć

No ponoć mają dobry sprzęt bo ostatnio siedząc i czekając w kolejce rozmawiałam z różnymi kobietami, które już urodziły i przyszły tylko szwy ściągnąć. Wszystkie sobie bardzo chwaliły
Stary 2012-02-18, 12:28   #1639
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
nom a najgorszze ze zaomnialam kupic sobie nospe......
mam w domu tylko tą forte. Nie zaszkodzi??

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-18, 12:33   #1640
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
nom a najgorszze ze zaomnialam kupic sobie nospe......
mam w domu tylko tą forte. Nie zaszkodzi??
nie sądzę, żeby zaszkodziła

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 12:36   #1641
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem spod Lodzi ale lekarzy mam w Łodzi. I myślę o Centrum Zdrowia Matki Polki wlaśnie.
O to chociaż we dwie jesteśmy
Na kiedy masz wyznaczony termin porodu? Ja 22 lipca.
Stary 2012-02-18, 12:37   #1642
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
Ad.1 Zgaga to był mój pierwszy objaw ciąży (poza mega bólem cycków), po pierwszym trymestrze przeszła i mam nadzieję, że jeszcze dłuuuuugo nie wróci. Mi pomagało picie wody z cytryną
U mnie też pierwszym objawem była zgaga. I to straszna zgaga co prawda nie łączyłam tego z ciążą ale było to dla mnei dziwne. No i piersi mi się większe zrobiły czego nie zauważyłam ja tylko Tż A jak już mi zasugerował, że skoro od 2 tygodni nie mam okresu to musi być coś na rzeczy (mimo, że to u mnie jest norma) to od razu poleciałam po test No i miał rację

Cytat:
hej

Ja używam Perfects mama przeciw rozstępom i Perfecta mama do pielęgnacji biustu.
Stary 2012-02-18, 12:47   #1643
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta
Wszytko racja A wyrobów mięsnych własnej roboty zazdroszczę

www.NiciutKa.pl
Stary 2012-02-18, 12:47   #1644
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta
Teraz wszędzie jest chemia, firmy oszczędzają jak mogą...ja uwielbiam pomidory, ale to co jest w sklepie nie nazwałabym nawet pomidorem. Nie mogę się doczekać lata, bo planujemy z mężem zrobić sobie folię i hodować pomidorki

A nospa forte ma właśnie większą dawkę to tak jakbyś wzięła 2 lub trzy na raz
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 12:53   #1645
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuje kochana
kurde jak mnie boli żołądek szok! aż takie klucia czuje!

Tż przylozyl rękę do brzucha i mówi ugryzla mnie!
on to ma fantazję

Cytat:

Brawo dla męża
A swoją drogą na ogół to ja gotuję - lubię i mi to nie przeszkadza, czasem mi się nie chce to kupujemy gotowce. I mój małż moje gotowanie przyjmuje to za coś oczywistego. A jak czasem zdarzy mu się coś ugotować na obiad to oczekuje nie wiadomo jakich pochwał i zachwytów Ogólnie nie mam co narzekać na małża bo dużo pomaga mi w domu, ale odkąd jestem w ciąży mam zmienne humorki i czasami to że MUSZĘ coś ugotować i sprzątać to strasznie mnie drażni.
Oni wszyscy oczekują pochwał. Tak już funkcjonują A co do gotowania to mój miauż zrobi spaghetti, obierze ziemniaki i ewentualnie kurczaka z ryżem...jak wczoraj mówiłam,żeby odsmażył buraczki na margarynie i dodał trochę mąki i soku z cytryny to powiedział, że to wyższa szkoła jazdy

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Co zjem to mam zgagę Wiedziałam że tak będzie Ciekawe czy tak będzie do końca-tak jak z Dorotką...
Współczuje! Ja unikam wszystkiego co powoduje u mnie zgagę a w tym sera żółtego! a kiedyś uwielbiałam ser żółty...

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość

Dziewczyny a chodzicie w ciążowych ciuchach już? ja nie mogę uwierzyć że w 3 dni brzuch mi się taki zrobił jestem strasznie szczęśliwa choć pewnie będę narzekać potem bo to męczy
Ja od jakis dwóch tygodni chodzę w spodniach ciażowych...bo brzuch mam sporawy... ogólnie nie przytyłam tylko brzuch...ale może to dlatego, że w ogóle jestem mała jezeli nie spodnie ciążowe to guziczki na gumkę recepturkę zapinam haha

Cytat:
Napisane przez mlodaj Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
ja od rana tez na nogach, byłam na zakupach, pomalowalam paznokcie a niedługo zbieram sie do fryzjera bo popołudniu idziemy na wesele chociaż nie bardzo mi sie chce Ciekawe ile wytrzymam bo mało co spalam w nocy
Miłego weekendu wam zyczę
ooo fajnie! baw się dobrze!!! ale sobie pojesz

Cytat:
Helloł

Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
I dobrze, bo tak zdrowiej Parówki to chyba największy syf jaki może być, jeśli chodzi o wyroby mięsne...
aa mi się wczoraj tak zachciało parówek, że w pracy sobie zrobiłam
Cytat:

Zwymiotowałabym na nią... w ogole nie nawidze jak ludzie tacy nieumyci do sklepow przychodzą! DŻIZAS!!!

Cytat:

nie ma, ale powinno się wykupić ubezpieczenie społeczne. Jak ktoś tego nie robi, to sam sobie jest winny, że takie rachunki potem dostaje. My za leczenie też płacimy, i to nie małe pieniądze (za takie można sobie naprawdę wykupić prywatny pakiet medyczny z wyższej półki i nie użerać się z państwową służbą zdrowia, brakiem terminów, czekaniem rok czy dłużej na badanie), tylko że nam jest to przymusowo zabierane z płacy i spora część tych pieniędzy jest marnowana przez kasy chorych (pensje, utrzymanie budynków, administracja itd. itp.). Także to nie jest tak, że my mamy lepiej niż amerykanie, tylko w Ameryce ludzie krótkowzrocznie wolą te pieniądze, które nam są zabierane obowiązkowo, a im płacone do ręki, wydać na co innego niż się ubezpieczyć. Za to tam jak jest się ubezpieczonym, to nie ma porównania w dostępie i jakości do usług medycznych
wiesz my mieszkaliśmy za oceanem przez dlugi okres czasu i mielismy wykupione ubezpieczenie w pracy, dzieki czemu moj ewentualny porod tam spadłby do 5-7500$. moja kuzynka zaplacila tyle bo ine byla ubezpieczona, ale przy posiadaniu ubezpieczniea ceny i tak są zatrważające!

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
O to chociaż we dwie jesteśmy
Na kiedy masz wyznaczony termin porodu? Ja 22 lipca.
17.08.2012. ja jeżdzę do lekarza w Medicanie na Tuszyńskiej, a ty ?
Stary 2012-02-18, 13:10   #1646
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Poczytałam dalej, że dzwoniłaś do lekarza i powiedział, że nie ma powodu do paniki. Mam nadzieję, że go posłuchasz i się uspokoisz.
rozmawialam tylko z niemiłą recepcjonistką ze szpitala.
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
hej Dziewczeta

wyniki holtera zaniepokoily mojego lekarza, musze zaczac obnizac cisnienie lekiem dopegyt cisnienie nie ejst złe, ale mam w ciagu dnia skoki
mniejmy nadzieje, ze leki podziałaja
Cytat:
Mnie korci ciągle tylko na słone, w sensie sałatki z fetą i jakieś mięsa Słodycze i owoce w ogóle

Mi się w sumie te głupie przesądy sprawdziły co do płci w sumie, bo wszyscy mi mówili po objawach ze chłopak

Dziewczyny a chodzicie w ciążowych ciuchach już? ja nie mogę uwierzyć że w 3 dni brzuch mi się taki zrobił jestem strasznie szczęśliwa choć pewnie będę narzekać potem bo to męczy
mnie ciagle na kwaśne , wcinam cytryny jak mandarynki czasem zastanawiam sie czy nie przesadzam

jesli chodzi o ciuchy, nosze juz rureczki ciazowe i kupilam dwie bluzeczki, bo stare mi sie juz podciągaja do góry
Cytat:
Helloł

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 13:17   #1647
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Chcę być mamą[/B], nie przejmuj się, ja już nie miałam niby mdłości a jak mnie w zeszłym tygodniu wzięło to nie mogłam wyjść z domu tak wymiotowałam
ale ja juz nie mam mdlosci, cale popoludnie bola mnie zoladek. w nocy tez wymiotowalam.

Cytat:
Helloł

gratuluje :soczek:

Cytat:
Biedna Mam nadzieję, że dziś już lepiej.
A swoją drogą jestem w 18 tc i wczoraj wymiotowałam W ogóle często mnie mdli
ja to bardziej obstawiam na zatrucie albo grype zoladkowa....

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
rozmawialam tylko z niemiłą recepcjonistką ze szpitala.

:
a jak tam Twoje samopoczucie?

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 13:44   #1648
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Zwymiotowałabym na nią... w ogole nie nawidze jak ludzie tacy nieumyci do sklepow przychodzą! DŻIZAS!!!
ona se przyszła do sklepu umyc ręke tzn wylizac

nalozyłam wlasnie ten szampon na wlosy ciekawe czy chwyci jak bedzie ąłdny kolorek to pokaze zdjecie

wszamałam 2 golabki malutkie narazie, reszte sie gotuje dalej.........

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-18, 13:50   #1649
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
ona se przyszła do sklepu umyc ręke tzn wylizac

nalozyłam wlasnie ten szampon na wlosy ciekawe czy chwyci jak bedzie ąłdny kolorek to pokaze zdjecie

wszamałam 2 golabki malutkie narazie, reszte sie gotuje dalej.........

mhmmm gołąbki
Stary 2012-02-18, 14:01   #1650
karolka110
Wtajemniczenie

Witajcie weekendowo
wczoraj wieczorem dopadł mnie ból głowy-chyba ciśnieniowy, bo za oknem padało od kilku godzin...miałam zamiar bałamucić Małża, ale nie wyszło i jakoś zasnęłam, ale rano obudziłam się z tym samym bólem...wzięłam Apap-pierwszy raz w ciąży, odpoczęłam znów, obejrzałam Toy Story 3 i przeszło teraz umyłam głowę i zjadłam obiadek, za oknem 15 stopni, to wyjęłam lżejszy płaszczyk i mam zamiar przespacerować się z Mężulkiem
Miłego dzionka

aha dziś muszę zbałamucić Małża!!!

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2012-02-18 o 14:02 Powód: dopiska
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości