|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV
Cytat:
![]() Moje pierwsze objawy, to też okropny ból piersi, spuchłam na twarzy i strasznie wyczulony węch. Zapach świeżo parzonej kawy był dla mnie nie do zniesienia, ale w ogóle jedzenie mi tak intensywnie pachniało, że nie miałam ochoty jeść. Cytat:
---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- A co do mdłości. To dzisiaj rano nie mogłam zjeść parówki, bo mnie tak mdliło. W sumie może dlatego, że parówki mi jakoś nie podchodzą w ciąży, ale mąż zrobił, to stwierdziłam, że nie będę wybrzydzać. Ale potem koktajl wszedł na raz
Edytowane przez ajka89 Czas edycji: 2012-02-18 o 11:09 |
||
|
|
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też
Czasem mocno... A moim pierwszym objawem była zgaga. Pojawiła się raz może dwa i przeszła. Ale wtedy już wiedziałam, że się udało![]() Bo tam nizutko rośnie dzieciątko
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
Po domu chodzę w dresie-w tamtej ciąży udało mi się kupić taki z pasem na brzuch
A poza tym mam 3 pary spodni ciążowych W spódnicę żadną się nie mieszczę... widziałam w H&M takie z pasem na brzuch, ale wszystkie mini Jak się zrobi cieplej będę chodzić w legginsach i tunikach
|
|
|
|
#1624 |
|
Wtajemniczenie
|
hej!
u mnie też pierwszym objawem było to,że zrobiłam sobie moją ulubioną kawkę i tak mi śmierdziała i nie smakowała że musiałam wylać do zlewu ![]() także ta kawka chyba większości przestała smakować
|
|
|
|
#1625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1626 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja amm takie czasemw dzien
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wrocilamz miasta. Byłam w lumpku kupiłam sobie jeszcze jeansy(narazie jeszcz etroszku za luzne i rózowy jasny golfik ![]() no i szampon koloryzujący kolor brąz. Dzis se zrobie ciekawe czy chwyci. jesli nie to zafarbuje farbą ![]() stałam w kolejnce w sklepie i baba podeszła do ryb wedzonych wziela w reke zapakowała w woreczek i zaczeła całą ręke oblizywac.... masakra.....A na miescie śmierdzialo mi dzis pod nosem zgniłymi jajami. I chyba jednak tylko mi bo tylko ja miałam skwaszona mine ![]() dobr aide golabki robic w domu na szczescie mi niczym nie smierdzi
|
|
#1627 |
|
Zakorzenienie
|
Co do pierwszych objawów to tylko wrażliwość, ból piersi, taki mocno nasilony. Poza tym nic. Zero mdłości, zresztą nie pojawiły się dotychczas (18 tc. wg OM, 19 tc. wg usg) ani razu.
Ja spróbuje uniknąć kupowania ciuchów typowo ciążowych. Nie chcę ich mieć, nie chce żeby mi później zalegały w szafie. Teraz chodzę w tunikach, legginsach, sukienkach. Zresztą mało wychodzę z domu ![]() Latem będzie jeszcze łatwiej, sporo sukienek letnich jest odpowiednio luźnych ![]() Mam jedną typowo ciążową bluzkę na lato - jest przepiękna, biala, przewiewna.. |
|
|
|
#1628 |
|
Rozeznanie
|
Tak czy inaczej od wczoraj"wypoczywam" zmiana klimatu i zapachu dobrze nam zrobi ![]() Oki to czytam co tam naskrobałyście od ostatniego mojego wejścia
|
#1629 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Witam się w sobotę Nie było mnie kilka dni, a nadrabiania jak za kilka miesięcy!!! Wybaczcie, ale nie przebrnę przez to. To był bardzo busy tydzień. Szukaliśmy nowego mieszkania, a jak już je znaleźliśmy, to trzeba było z wszystkimi formalnościami do agencji biegać, co w połączeniu z pracą wyssało ze mnie niemal wszystkie siły. Na szczęście dzisiaj mam jeden dzień wolnego i mimo iż mam dużo do zrobienia w domu, to pewnie uda mi się troszkę poleniuchować. Potem na dwa dni do pracy i lecimy na urlopik A na tłusty czwartek zrobiłam oponki i faworki
Edytowane przez nitka_88 Czas edycji: 2012-02-18 o 11:39 |
||
|
|
|
#1630 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
jestem juz w 4 miesiacu ciazy,mam takie pytanko czy uzywacie specjlanych kosmetykow do ciala dla kobiet w ciazy, chodzi mi o jakies emulsje,balsamy, przeciw rozstepom, mozecie jakies polecic?
|
#1631 | |
|
Zadomowienie
|
a u mnie pierwszym objawem było zatrzymanie miesiączki
![]() nie tylko pierwszym - jedynym Cytat:
![]() A dalej już mój wzrok nie sięga, może będzie coś jeszcze |
|
|
|
|
#1632 |
|
Zadomowienie
|
I dobrze, bo tak zdrowiej
Parówki to chyba największy syf jaki może być, jeśli chodzi o wyroby mięsne...
|
|
|
|
#1633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
jeju ale mnie boli krzyz i podbrzusze........ chyba dzis spedze dzien w łóżku...
przegryzłam kapusty troche (lubie sobie wcinac z kapusty ten twardy środek ) i dostałam mega zgagi...... ![]() ale zjadłam kromke z wedliną i przechodzi.....
|
#1635 | |||
|
Zadomowienie
|
idziemy łeb w łeb
Cytat:
![]() Jak to??? Cytat:
Cytat:
Moja mama twierdzi, że za duże na siusiaka na co mój mąż: NIe odbierajcie mu tego! hahahhaha czy są tu jakieś dziewczyny z Łodzi?? jestem z Łodzi czytałam ze na Śląsku są b. dobre kliniki ja chyba jednak zdecyduję sie państwowo - na Centrum Matki Polki - ponoć najlepszy sprzęt i lekarze[/QUOTE] Ja jestem spod Lodzi ale lekarzy mam w Łodzi. I myślę o Centrum Zdrowia Matki Polki wlaśnie. |
|||
|
|
|
#1636 |
|
Zadomowienie
|
Ja jeszcze parę lat wstecz bardzo lubiłam parówki, ale zawsze po ich zjedzeniu bolała mnie głowa. Cała rodzina zawsze śmiała się z tej mojej przypadłości, a mi nie dawało to spokoju. W końcu zainteresowałam się tym, z czego tak naprawdę są one zrobione i od tamtej pory nie tknęłam ani jednej. Z czasem w ogóle przestałam jeść mięso, a jeśli już, to z dobrego, sprawdzonego chowu i nie przetworzone. Pieczony, lub gotowany schab również nadaje się do położenia na chleb, a przynajmniej wiem co jem
|
|
|
|
#1637 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
A że moja mama robi rewelacyjne to się zajadam jak u rodziców jestem ![]() jak mój pies Cytat:
![]() co do tej baby to cały mój komentarz będzie taki - -> ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() nie ma, ale powinno się wykupić ubezpieczenie społeczne. Jak ktoś tego nie robi, to sam sobie jest winny, że takie rachunki potem dostaje. My za leczenie też płacimy, i to nie małe pieniądze (za takie można sobie naprawdę wykupić prywatny pakiet medyczny z wyższej półki i nie użerać się z państwową służbą zdrowia, brakiem terminów, czekaniem rok czy dłużej na badanie), tylko że nam jest to przymusowo zabierane z płacy i spora część tych pieniędzy jest marnowana przez kasy chorych (pensje, utrzymanie budynków, administracja itd. itp.). Także to nie jest tak, że my mamy lepiej niż amerykanie, tylko w Ameryce ludzie krótkowzrocznie wolą te pieniądze, które nam są zabierane obowiązkowo, a im płacone do ręki, wydać na co innego niż się ubezpieczyć. Za to tam jak jest się ubezpieczonym, to nie ma porównania w dostępie i jakości do usług medycznych
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-02-18 o 12:30 |
|||||
|
|
|
#1638 |
|
Raczkowanie
|
Tak, chodzę do dr Kawulok. Też slyszałam, że dr Biernacki jest bardziej za porodem sn ale ponoć też nie robi większych problemów z cc
![]() No i właśnie porody są ze znieczuleniem co jest bardzo dużym plusem No pewnie, na decyzje jest jeszcze sporo czasu więc możesz na spokojnie to jeszcze przemyśleć ![]() No ponoć mają dobry sprzęt bo ostatnio siedząc i czekając w kolejce rozmawiałam z różnymi kobietami, które już urodziły i przyszły tylko szwy ściągnąć. Wszystkie sobie bardzo chwaliły
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
nom a najgorszze ze zaomnialam kupic sobie nospe......
mam w domu tylko tą forte. Nie zaszkodzi??
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
nie sądzę, żeby zaszkodziła
|
#1641 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1642 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak już mi zasugerował, że skoro od 2 tygodni nie mam okresu to musi być coś na rzeczy (mimo, że to u mnie jest norma) to od razu poleciałam po test No i miał rację ![]() Ja używam Perfects mama przeciw rozstępom i Perfecta mama do pielęgnacji biustu.
|
|
#1643 |
|
Zadomowienie
|
Wszytko racja
A wyrobów mięsnych własnej roboty zazdroszczę |
|
|
|
#1644 |
|
Zadomowienie
|
Teraz wszędzie jest chemia, firmy oszczędzają jak mogą...ja uwielbiam pomidory, ale to co jest w sklepie nie nazwałabym nawet pomidorem. Nie mogę się doczekać lata, bo planujemy z mężem zrobić sobie folię i hodować pomidorki
A nospa forte ma właśnie większą dawkę to tak jakbyś wzięła 2 lub trzy na raz
|
|
|
|
#1645 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jezeli nie spodnie ciążowe to guziczki na gumkę recepturkę zapinam haha Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
w ogole nie nawidze jak ludzie tacy nieumyci do sklepow przychodzą! DŻIZAS!!! Cytat:
17.08.2012. ja jeżdzę do lekarza w Medicanie na Tuszyńskiej, a ty ? |
|||||||||
|
|
|
#1646 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
czasem zastanawiam sie czy nie przesadzam ![]() jesli chodzi o ciuchy, nosze juz rureczki ciazowe i kupilam dwie bluzeczki, bo stare mi sie juz podciągaja do góry ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1647 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a jak tam Twoje samopoczucie? |
|||
|
|
|
#1648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn wylizacnalozyłam wlasnie ten szampon na wlosy ciekawe czy chwyci jak bedzie ąłdny kolorek to pokaze zdjecie![]() wszamałam 2 golabki malutkie narazie, reszte sie gotuje dalej.........
|
|
#1649 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mhmmm gołąbki
|
|
|
|
|
#1650 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie weekendowo
wczoraj wieczorem dopadł mnie ból głowy-chyba ciśnieniowy, bo za oknem padało od kilku godzin...miałam zamiar bałamucić Małża, ale nie wyszło i jakoś zasnęłam, ale rano obudziłam się z tym samym bólem...wzięłam Apap-pierwszy raz w ciąży, odpoczęłam znów, obejrzałam Toy Story 3 i przeszło teraz umyłam głowę i zjadłam obiadek, za oknem 15 stopni, to wyjęłam lżejszy płaszczyk i mam zamiar przespacerować się z MężulkiemMiłego dzionka ![]() aha dziś muszę zbałamucić Małża!!!
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-02-18 o 14:02 Powód: dopiska |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

i strasznie wyczulony węch. Zapach świeżo parzonej kawy był dla mnie nie do zniesienia, ale w ogóle jedzenie mi tak intensywnie pachniało, że nie miałam ochoty jeść. 

Czasem mocno... A moim pierwszym objawem była zgaga. Pojawiła się raz może dwa i przeszła. Ale wtedy już wiedziałam, że się udało
W spódnicę żadną się nie mieszczę... widziałam w H&M takie z pasem na brzuch, ale wszystkie mini
Jak się zrobi cieplej będę chodzić w legginsach i tunikach

masakra.....

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

A wyrobów mięsnych własnej roboty zazdroszczę
jezeli nie spodnie ciążowe to guziczki na gumkę recepturkę zapinam haha
Ciekawe ile wytrzymam bo mało co spalam w nocy

cisnienie nie ejst złe, ale mam w ciagu dnia skoki