Ostatnio testowałam - cz. III - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-15, 16:38   #2281
Parabelka
Panaroja

Dot.: Ostatnio testowałam - cz. III

Ambre Russe - w skrócie :sli na: i w ogóle
Nie wiem czym to pachnie , nie zastanawiam się , ale jest dokładnie taki jak lubię - esencjonalny , przyprawowo-ciut kadzidlano-skórzano-herbaciano-słodkawy , ale to nie słodycz cukru , syropu czy ulepu , to naturalna słodycz przypraw i ambry , ale takiej półwytrawnej , po prostu cuuuuuuudo
w testach nadgarstkowych nie było takie ładne , dopiero globalnie Ruski pokazał , co potrafi

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.

Edytowane przez Parabelka
Czas edycji: 2012-02-15 o 16:40
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 16:51   #2282
KasiaxQ
Zakorzenienie

Przy okazji robienia odlewek przetestowal mi się Ramon Molvizar Sol.
Od razu wiedziałam, że znam już ten zapach, ale nie mogłam sobie przypomnieć, co tak pachnie. Dzisiaj, kiedy podniosłam z podłogi sweter, w którym wczoraj przepsikiwałam, okazało się, że daleko nie trzeba było szukać Mam już takie coś. To Max Mara... Nie wiem, co sprawia, że te zapachy są tak bliźniaczo podobne, bo wg fragrantiki łączy je tylko imbir i orchidea. Pewnie to właśnie one
Podsumowując - zapach ładny, ale d... nie urywa. Gdyby nie złoto wewnątrz flakonu, byłabym baaardzo zawiedziona.

KasiaxQ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 17:46   #2283
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Rochas Aquaman - nazwa może zmylić, bo nie jest to wodny czy morski zapach. Jest świeży, ale nie w kierunku wody, a eukaliptusa i cyprysu
Świeży, drzewno-korzenny zapach z pikantną nutką. Niebanalny, z głębią i charakterem, do tego bardzo męski.
Muszę koniecznie przetestować cieplejszą porą roku
4/5
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 18:23   #2284
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
Ambre Russe - w skrócie :sli na: i w ogóle
Nie wiem czym to pachnie , nie zastanawiam się , ale jest dokładnie taki jak lubię - esencjonalny , przyprawowo-ciut kadzidlano-skórzano-herbaciano-słodkawy , ale to nie słodycz cukru , syropu czy ulepu , to naturalna słodycz przypraw i ambry , ale takiej półwytrawnej , po prostu cuuuuuuudo
w testach nadgarstkowych nie było takie ładne , dopiero globalnie Ruski pokazał , co potrafi
Witam w klubie wielbicielek

Kot też człowiek. Zazwyczaj zresztą bardziej.
misianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 19:45   #2285
Kota
Zakorzenienie

Le Baiser Vole porządniej przetestowałam.
Pozytywnie, bardzo pozytywnie test ten wypadł.
Niby bez rewolucji, bez odkrywczości, bez rewelacji. Ale co z tego- dobry gatunek, chłodno- ciepła kwiatowa miękkość lepsza bywa czasami od elektrowstrząsów i epokowego przełomu.
Dobra konstrukcja, dobry przebieg zapachu, klasa, niesłychana przyjemność noszenia, jest bardzo dobrze.
Flakon świetny.
Chciałabym. Całość oczywiście, nie tylko flakon.

Testowałam też Couture Moschino. Też jest świetnie, a nawet lepiej bo już stałam się szczęśliwą posiadaczką flakonu.

Edytowane przez Kota
Czas edycji: 2012-02-15 o 19:48
Kota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 04:59   #2286
Małgosia791
spin doctor

Testuję dwie Escady(świeżutkie próbki reaktywowanych wersji):
Sexy Graffiti-jakie fajnemalinowo-porzeczkowy koktail, zmrozony i wstrząsniety, na lekkiej fiołkowo-drzewnej bazie. Pełne uroku, radosne, sexy, naprawdę wprowadzaja w wakacyjny nastrój. Podoba mi się w nich, ze są przestrzenne, "krystaliczne", nie słodko-ulepne.Muszę mieć

Island Kiss-baaaaaardzo tropikalne-czuję mango, passiflorę, słodkie kwiaty. Ładne, ale zbyt soczyste i zbyt jadalne jak dla mnie-do wąchania bardziej niz do noszenia, chociaż uroku nie można im odmówić.
Stary 2012-02-16, 12:38   #2287
lady Vader
Rozeznanie

Black Jade Lubin-stworzony ponoć na podstawie formuły perfum,które nosiła Maria Antonina.Jeśli to prawda,a nie marketingowa bzdura to nieszczęsna królowa pachniała różanym paczulowcem z Sephory,bo właśnie tak odbieram ten zapach.Przypomina mi Midnight Poison Diora-jego delikatniejszą,bardziej rozwodnioną wersję.Poczatek to paczula + przyprawy,głównie kardamon,później dołącza róża,a w bazie pojawia się odrobina słodkiej ambry.Zapach ładny-jednak nie mój,za dużo paczuli,za którą nie przepadam.Co dziwne we włosach,na które nieopatrznie psiknęłam, w ogóle nie było jej czuć-była tylko delikatna,bardzo ładna róża.

Naiviris Huitieme Art Parfums-bardzo ładny irysowo-drzewny zapach.Początek pachnie niczym pasta do podłogi,ale bardzo szybko się uspokaja I na skórze pozostaje piekny,mydlano-pudrowy irys z lekką nutą jakiegoś drewna.Nie jest w ogóle zimny,jak to potrafią irysy,ale wręcz jest w tym zapachu coś co przypomina mi gorącą kąpiel z bąbelkami i woń,która unosi się w rozgrzanej łazience.Bardzo mi się podoba -jest niestety zbyt nietrwały,bym rozważała zakup własnej flaszki.

Eau de Shalimar Guerlain-lżejsza,mniej retro wersja klasyka. Główną różnicą jaką wyczuwam to brak nut skórzanych.W klasyku czuje je wyraźnie I to one w połączeniu z wanilią I pudrem dają ten wspaniały retro efekt. Odchudzony o te nuty Eau de Shalimar jest na mojej skórze tylko cytrynowo-waniliowym budyniem-ładnym,ale mało ekscytującym.

Garofano Lorenzo Villoresi-interesująca interpretacja kwiatu goździka.Jest odrobinę wytrawny I jednocześnie nieco słodki,plącze się tam również róża,przyprawy I trochę ziół-wszystko sprawnie wymieszane.Baza jest również ciekawa-sporo pudrowego heliotropu I delikatnej wanilii,a w tle wciąż delikatnie metaliczny goździk.Bardzo trwały.

Halloween J.del Pozo-zawsze omijałam łukiem ten zapach,a okazało się,że zupełnie niepotrzebnie,bo to naprawdę uroczy,wdzięczny,dziewczę cy zapach.Połączenie chłodnych,lekko metalicznych kwiatów z owocami,z których najbardziej wyczuwam banana I odrobiną wanilii.Całość jest lekko mydełkowa I bardzo mi się podoba.Kojarzy mi się z moją maturą I studniówką-któraś z moich koleżanek musiała go wtedy nosić lub coś bardzo do niego podobnego.

Eau Suave Parfum d'Empire-elegancki,delikatny szypr.Początek jest różano-cytrusowy,a później pojawia się szyprowa goryczka.Ładny,ale nie mój.

Honore's Trip Honore des Pres-mocno cytrusowe mydełko.Koszmarnie nietrwały-czuć ten zapach najwyżej pół godziny.
Stary 2012-02-16, 12:48   #2288
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Sonia Rykiel "sweterek" - pierwszy psik jest ananasowy, później nadal dość owocowo, ale jednocześnie wytrawnie, nieco męsko nawet w moim odczuciu. Sprzed lat pamiętałam ten zapach jako ciepły i słodki, a tu zaskoczenie

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 13:15   #2289
agnyska81
Zakorzenienie

Fat Electrician - bardzo mnie ten zapach zaskoczył, bo nazwa zapowiadała małego paskuda. Tymczasem zapach jest naprawdę przyjemny i do tego efektowny. Morze wetiweru od początku do końca (bardzo podobnie brzmi jak ten w Encre Noir), raz jest słony, a raz słodki, balsamiczny, gęsty. Bardzo zmienny, dobrej jakości zapach, niekoniecznie dla mężczyzn. Trwałość i intensywność bardzo dobra.
Nie przepadam za tym składnikiem, niedobrze mi się go nosi, ale wielbicielom polecam szczerze przetestowanie Elektryka Niezapomniane wrażenia gwarantowane.

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 20:15   #2290
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia791 Pokaż wiadomość
Sexy Graffiti-jakie fajnemalinowo-porzeczkowy koktail, zmrozony i wstrząsniety, na lekkiej fiołkowo-drzewnej bazie. Pełne uroku, radosne, sexy, naprawdę wprowadzaja w wakacyjny nastrój. Podoba mi się w nich, ze są przestrzenne, "krystaliczne", nie słodko-ulepne.Muszę mieć

Island Kiss-baaaaaardzo tropikalne-czuję mango, passiflorę, słodkie kwiaty. Ładne, ale zbyt soczyste i zbyt jadalne jak dla mnie-do wąchania bardziej niz do noszenia, chociaż uroku nie można im odmówić.

Małgosiu uwielbiam Twoje "testy" i już czuję, że muszę obczaić "Sexy Graffiti

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 21:27   #2291
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Małgosia791 Pokaż wiadomość

Potwierdzam jak najbardziej. Sexy Grafitti jest słodkie, ale ciekawe, oprócz słodyczy ma jakiś "haczyk"... poza tym owoce jagodowe zawsze mnie łapią za serce. A może nos? Island Kiss jak sok multiwitamina. Rock in Rio też bym podpięła pod tą kategorię. Fajne, ale jak wiele tropikalnych owocowych zapachów.

Psiknęłam też na blotterek Bottegę Venetę (odmienia się to-to?)... i mój nos chyba nie jest przyzwyczajony do tego typu zapachów, bo buchnęło mi w nozdrza zapachem Wick Vaporub - takiej maści na przeziębienie. I jakąś stęchlizną. Dziwactwo.
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 05:06   #2292
Małgosia791
spin doctor

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Małgosiu uwielbiam Twoje "testy" i już czuję, że muszę obczaić "Sexy Graffiti
-przetestuj koniecznie, mam przeczucie, ze Ci się spodobaja
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;32357456]Potwierdzam jak najbardziej. Sexy Grafitti jest słodkie, ale ciekawe, oprócz słodyczy ma jakiś "haczyk"... poza tym owoce jagodowe zawsze mnie łapią za serce. A może nos? Island Kiss jak sok multiwitamina. Rock in Rio też bym podpięła pod tą kategorię. Fajne, ale jak wiele tropikalnych owocowych zapachów.

[/QUOTE]
Tak, pamietam kiedyś nawet miałam RockinRio i kojarzę, ze sa bardzo podobne do Island Kiss, wąchałam jeszcze kiedys Paradise cośtam i pamiętam, ze były tropikalno-kokosowe.

Edytowane przez Małgosia791
Czas edycji: 2012-02-17 o 05:10
Małgosia791 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 18:53   #2293
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

ja też przypomniałam sobie Island Kiss, który miałam kilka lat temu. Miło, ale bez sentymentu, chyba wyrosłam z tych zapachów

Cartier, Baiser Vole - mam na nadgarstku, trochę trąci mi Burberry Body ale zdecydowanie bez tej sztuczności, podoba mi się, ale jakoś nie rozwija się trwały, elegancki. Będę jeszcze testować

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 23:58   #2294
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kota Pokaż wiadomość
Le Baiser Vole porządniej przetestowałam.
Pozytywnie, bardzo pozytywnie test ten wypadł.
Niby bez rewolucji, bez odkrywczości, bez rewelacji. Ale co z tego- dobry gatunek, chłodno- ciepła kwiatowa miękkość lepsza bywa czasami od elektrowstrząsów i epokowego przełomu.
Dobra konstrukcja, dobry przebieg zapachu, klasa, niesłychana przyjemność noszenia, jest bardzo dobrze.
Flakon świetny.
Chciałabym. Całość oczywiście, nie tylko flakon.
Cytat:
Napisane przez agnes_bdg Pokaż wiadomość

Cartier, Baiser Vole - mam na nadgarstku, trochę trąci mi Burberry Body ale zdecydowanie bez tej sztuczności, podoba mi się, ale jakoś nie rozwija się trwały, elegancki. Będę jeszcze testować
No więc i ja testowałam i zdecydowanie mi się nie podoba. Nie mówię, ze to zły zapach, ale po prostu połączenie zieleni, migdałowości jakiejś i jeszcze czegoś szorstkiego bardzo mnie drażni. Ma jakąś nutkę z Truth, która również mnie wkurza.
Pocałunek Smoka- trzecie podejście i też jestem na nie. Zapach przyjemny, nie powiem, ale zupełnie mi obojętny. Znam bardziej wyraziste, a to, że nie wiadomo, czy będzie pies, czy wydra danego dnia, mnie nie kręci.

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 12:44   #2295
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;32357456]
Psiknęłam też na blotterek Bottegę Venetę (odmienia się to-to?)... i mój nos chyba nie jest przyzwyczajony do tego typu zapachów, bo buchnęło mi w nozdrza zapachem Wick Vaporub - takiej maści na przeziębienie. I jakąś stęchlizną. Dziwactwo.[/QUOTE]

Bottega z blotterka dla mnie jest piękna, kremowa , lekko omszała, zapachy o nucie skórzanej zazwyczaj po chwili męcza mnie i przyprawiają o lekkie mdłości - tutaj skóra jest delikatna, miękka, zamszowa - przymierzę się do większych testów. ciekawa jestem tej śliwki w składzie.

Edytowane przez ROZ-ter-KA
Czas edycji: 2012-02-18 o 12:45
ROZ-ter-KA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 13:16   #2296
Kota
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
(...)
Pocałunek Smoka- trzecie podejście i też jestem na nie. Zapach przyjemny, nie powiem, ale zupełnie mi obojętny. Znam bardziej wyraziste, a to, że nie wiadomo, czy będzie pies, czy wydra danego dnia, mnie nie kręci.
Justyno, czyli Smok na nie.
Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA Pokaż wiadomość
Bottega z blotterka dla mnie jest piękna, kremowa , lekko omszała, zapachy o nucie skórzanej zazwyczaj po chwili męcza mnie i przyprawiają o lekkie mdłości - tutaj skóra jest delikatna, miękka, zamszowa - przymierzę się do większych testów. ciekawa jestem tej śliwki w składzie.
Rozterko, polecam Bottegę. Chociaż mi zdaje się nie służy- coś jakby rzeczywiście mogrogenna.
Ale piękna.

Testuję Van Cleefa. Po ostrym rozpoczęciu zaczyna się układać w coś dobrego, spodziewałam się że będzie słodkawy, a tu nie za bardzo, jest wytrawny.

Edytowane przez Kota
Czas edycji: 2012-02-18 o 13:23
Kota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 13:18   #2297
Kasiulka22
Zakorzenienie

Sexy Graffiti Escada Oj jednak nie zapach faktycznie, radosny, tropikalny, wakacyjny, mocno owocowy, ale drażni mnie. Ogromnie przypomina mi Escade Ocean Lounge, którą posiadam i którą wtulę komuś chętnemu przy najbliższej okazji Po prostu gryzie się ze mną ten zapach.

Stary 2012-02-18, 13:27   #2298
huslistka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Sexy Graffiti Escada Oj jednak nie zapach faktycznie, radosny, tropikalny, wakacyjny, mocno owocowy, ale drażni mnie. Ogromnie przypomina mi Escade Ocean Lounge, którą posiadam i którą wtulę komuś chętnemu przy najbliższej okazji Po prostu gryzie się ze mną ten zapach.
A ja testowałam właśnie Escade Ocean Lounge bo wpadła mi próbka i cóż, jednak nie jest to zapach w najmniejszym stopniu dla mnie jak i każda escada co mi wpadnie w ręce. Jednak, mimo małego rozeznania w perfumach, ciągnie mnie podświadomie do mrocznych, cięższych zapachów i jestem na etapie dalszych poszukiwań. Zaintrygował mnie KC Black i zastanawiam się czy jest w perfumeriach do przetestowania? muszę chyba polatać po mieście
huslistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 20:16   #2299
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez huslistka Pokaż wiadomość
A ja testowałam właśnie Escade Ocean Lounge bo wpadła mi próbka i cóż, jednak nie jest to zapach w najmniejszym stopniu dla mnie jak i każda escada co mi wpadnie w ręce. Jednak, mimo małego rozeznania w perfumach, ciągnie mnie podświadomie do mrocznych, cięższych zapachów i jestem na etapie dalszych poszukiwań. Zaintrygował mnie KC Black i zastanawiam się czy jest w perfumeriach do przetestowania? muszę chyba polatać po mieście
Wakacyjne Escady są specyficzne na pewno nie można odmówić im uroku, kiedyś miałam i lubiłam Island Kiss, ale jednak dziś po przetestowaniu SG stwierdzam, że to już nie moja bajka, mimo iż lubię właśnie, niezbyt skomplikowane, świeżaki i słodziaki (kontrolowane ). Escadę Ocean lounge kupiłam w ciemno i ostatecznie mogłabym nosić, ale po co? wolę szukać czegoś co bardziej mi odpowiada

Stary 2012-02-18, 21:01   #2300
OlaVS
Zadomowienie

Testowałam - jak wiele Wizażanek - Bottegę Venetę. No i podoba mi się,nawet bardzo, ale do mnie nie pasuje. Poza tym po długiej długiej przerwie mialam okazję pwąchać Karanowe Cashmere Mist - no też mi się podoba. Coś ostatnio dużo mi się podoba.

Edytowane przez OlaVS
Czas edycji: 2012-02-18 o 23:32
OlaVS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 21:01   #2301
justynaneyman
Zakorzenienie

No więc ... z okazji ostatniego dnia w Gdyni urządziłam sobie ucztę testową i byłam 2 razy w jednem Douglasie, potem 2 razy w Marionnasud, a potem raz w Sephorze i raz w Douglasie (innym) i w L'Occitane,
I jest tak:
Belle D'Opium- na mnie słodziak z lekko przypalonym karmelkowym dymkiem, jeśli nie porównywać go z klasykiem, to całkiem przyjemny i nie bezbarwny- jeśli porównać- dno
Diane Furstenberg- Zapach w dawnym stylu, nawet nie 80tych lat, tylko wcześniejszy, zalatuje tradycyjnymi aldehydami, babciny- a więc- podoba mi się, ale nie na tyle, żeby mieć, bo poznałam ciekawsze w takim stylu. Ale fajnie, że ktoś zacytował fragment dawnej sztuki perfumiarskiej

Uwaga, uwaga! W Douglasie było Envy! Jedna 30stka i tester, w związku z czym zachłannie rzuciłam się do testu i... nie podoba mi się. Tzn ładny, kobiecy, lekko zielono- kwiatowy, z taką specyficzną nutką perfum ozdabiających kobietę (wabik)- nie potrafię tego określić bliżej, ale jednocześnie efekt psują owoce, na mnie jest to coś jakby jabłkowego, co tu mi wyraźnie przeszkadza.

Flowerbomb- podchodziłam zawsze z obawą i półgębkiem, teraz mam na sobie i czekam aż się coś rozwinie, ale nie. Jest tak, jak na poczatku, kwiatów nie czuję, tylko spożywczą megasłodycz - czyli jak wytrzymam i przywyknę, być może nie będę już tą samą osobą
Na razie jednak jest dość strasznie...

l'Occitane Immortal (e)- byłoby pięknie, gdyby nie trwałość. Zapach bardzo oryginalny, ma w sobie woń suszonych kwiatów (nieśmiertelników, które w wersji francuskiej są żółte i u nas też się je suszy), jest ciepło, korzenno (goździki?), wychodzą jakby suszone, ale nie wędzone (na szczęście!) owoce typu jablka, a przy tym jednocześnie słodko i z goryczką. Wg mnie bardzo oryginalny zapach, ale mam podejrzenia, że trwałość kiepska

Już nie mogę...
Idę zmyć Flowerbomb...
Megakicz...

...ale ja nie kupuję tego pomysłu

Stary 2012-02-18, 23:31   #2302
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
l'Occitane Immortal (e)- byłoby pięknie, gdyby nie trwałość. Zapach bardzo oryginalny, ma w sobie woń suszonych kwiatów (nieśmiertelników, które w wersji francuskiej są żółte i u nas też się je suszy), jest ciepło, korzenno (goździki?), wychodzą jakby suszone, ale nie wędzone (na szczęście!) owoce typu jablka, a przy tym jednocześnie słodko i z goryczką. Wg mnie bardzo oryginalny zapach, ale mam podejrzenia, że trwałość kiepska
na zlocie dziewczyny testowała Immortale, i tez zyskał uznanie, podobno już wycofany i trudno trafic , on tak dobie stoi na półce w tej Gdyni ?
Stary 2012-02-18, 23:41   #2303
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA Pokaż wiadomość
na zlocie dziewczyny testowała Immortale, i tez zyskał uznanie, podobno już wycofany i trudno trafic , on tak dobie stoi na półce w tej Gdyni ?
JUŻ wycofany??? Pani mi powiedziała, ze mają go dopiero od 3 mcy i jest jeszcze 9 flakonów (190zł za 75ml), a było to w L'Occitane w Klifie (więc raczej nie w Gdyni, a w Trójmieście).
A i owszem, tak sobie stoi na półce

Stary 2012-02-19, 00:27   #2304
dobbinka
Zakorzenienie

Cytat:
Belle D'Opium- na mnie słodziak z lekko przypalonym karmelkowym dymkiem, jeśli nie porównywać go z klasykiem, to całkiem przyjemny i nie bezbarwny- jeśli porównać- dno
No to dziękuję za słowo pociechy. Nie będę się już truła, że nie mam i najwyżej przy okazji rozbiórki jakiś sampelek na spróbowanie wezmę.
dobbinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 08:36   #2305
jarzo83
Zakorzenienie

innocent T.M-bardzo mi sie spodobal , słodki, cieply czuje troszke czekolady,metaliczna nuta jest ale nie przeszkadza mi wogole , i mam pytanie do Was...czy angel jest bardzo podovny do innocenta??testowalam angela wieki temu i pamietam ze mi sie wogole nie spodobal....
jarzo83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 11:03   #2306
Madzikon85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez huslistka Pokaż wiadomość
Kenneth Cole jest na bank w Douglasie
Madzikon85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 11:04   #2307
ropuszka
Zakorzenienie

Cytat:
JUŻ wycofany??? Pani mi powiedziała, ze mają go dopiero od 3 mcy i jest jeszcze 9 flakonów (190zł za 75ml), a było to w L'Occitane w Klifie (więc raczej nie w Gdyni, a w Trójmieście).
A i owszem, tak sobie stoi na półce
Zaintrygowana Twoim opisem weszlam na strone L'occitane i okazuje sie, ze Immortel jest jako nowosc Przy najblizszej okazji na pewno poniucham
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 11:15   #2308
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez jarzo83 Pokaż wiadomość
innocent T.M-bardzo mi sie spodobal , słodki, cieply czuje troszke czekolady,metaliczna nuta jest ale nie przeszkadza mi wogole , i mam pytanie do Was...czy angel jest bardzo podovny do innocenta??testowalam angela wieki temu i pamietam ze mi sie wogole nie spodobal....
Ty i Mugler? to mnie zaskoczyłaś i że jeszcze Ci się podoba
klasyk nie jest podobny do Innocenta wg mnie

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 12:10   #2309
sylwiaaaaa83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jarzo83 Pokaż wiadomość
Nie jest podobny ani trochę.
Innocenta kochałam przez jakiś czas, Angela w żadnej postaci nie potrafię znieść. Ma taką duszącą, drażniącą nutę, która mi przeszkadza nawet na kimś a Innocent to słooodziak, ale nie killer.

W planach:
...chyba nic, bo znikam

sylwiaaaaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 12:26   #2310
jarzo83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Ty i Mugler? to mnie zaskoczyłaś i że jeszcze Ci się podoba
klasyk nie jest podobny do Innocenta wg mnie
no siebie tez ale w innocencie mnie ta slodycz przyciaga:P, bardzo mi sie spodobal powaznie, az do tego stopnia ze rozwazam zakup

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwiaaaaa83 Pokaż wiadomość
Nie jest podobny ani trochę.
Innocenta kochałam przez jakiś czas, Angela w żadnej postaci nie potrafię znieść. Ma taką duszącą, drażniącą nutę, która mi przeszkadza nawet na kimś a Innocent to słooodziak, ale nie killer.
no dokladnie slodziak jest mniam:P, pachnie na mnie nawet dlugo ale killerem nie ejst , i gdzie czytalam ze sa podobne tylko innocent to lzejsza wersja angela , to juz nie wiem co myslec...
jarzo83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości