Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona siódma! - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-18, 13:04   #121
mimbi
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona siódma!

Dzien dobry, tu mowi moj truskawkowy blond

Ale sie nabijacie z tego monikłaka
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 13:22   #122
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Caffe, ja mam to szczęście że możemy liczyć na niepracującą teściową. Teraz mąż ma urlop więc siedzi z Tymciem ale generalnie babcia. A Ty co planujesz i kiedy?
Ja niby mam dużo czasu, bo urlop wychowawczy wzięłam do 31 sierpnia 2012r. Ale od jakiegoś czasu rozważam, czy nie wrócić wcześniej. Powodów jest kilka. Generalnie problem jest taki, że my możemy z TŻtem liczyć tylko na siebie tu w Łodzi. Co jest cholernie przykre, ale trudno, damy radę. No i jeśli bym chciała wrócić to zostaje nam albo szukanie opiekunki (z ulicy, bo polecanej dotąd nie znaleźliśmy) albo żłobek.

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 13:38   #123
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Dzień dobry mamuśki

Czy ktoś nas jeszcze pamięta??
Witamy w nowym wątku

Przyznaję się bez bicia, że mam zaległości, których pewnie już nie nadrobię ( tak na oko ze 20 stron ).

Żyjemy sobie, powoli. Dzięcię na szczęście zdrowe, my z tż trochę mniej ( niestety ). Tż męczą sprawy sercowe ( w zeszłą niedzielę miał kolejny zabieg, na szczęście zakończony sukcesem ). U mnie jeszcze brak owych, oko na razie tak se ( widzę lepiej, ale to jeszcze nie to ). Cały czas jestem na sterydach ( na szczęście dawka jest zmiejeszana ). Co do sm, to byłam wczoraj u super neurologa ( chyba dawno nie wydałam tak dobrze 100 zł ). Pokrótce: nie ma pewności, że to to ( na razie przynajmniej ), są zmiany ( na szczęście tylko 6 ), po podaniu kontrastu w czasie rezonansu nie wzmocniono sygnału ( co oznacza, że nie ma świeżego ogniska choroby, a co dalej oznacza, że być może jestem chora od dawna, ale po prostu nie było objawów ), czym później się zachoruje tym lepiej, więc u mnie to działa na korzyść. Ogólnie lekarz bardzo mnie podbudował. Powiedział nam ( byłam z tż ), że spokojnie Pepe wychowamy ( bo ja mu powiedziałam, że nie mam zamiaru chorować, bo mamy małe dziecko ). Poradził mi, abym położyła się na neurologię ( dla swojego spokoju, zrobiła potrzebne badania i wiedziała na czym stoję ), a potem po prostu żyła I tak będzie . Będę chciała w marcu załatwić ten szpital.

Postaram się teraz częście zaglądać.

Pochwalę się Wam, że załapałam się na testowanie kremu koloryzującego z Garniera ( przez wizaż oczywiście ).
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 14:00   #124
kasia 605
Raczkowanie

GG do kasia 605

Paulizia, martika, MoniaK dzisiaj z kupkami spokój ale marudzenie zostało, więc mam nadzieję że to tylko (i aż) ząbki.
Spokój był tylko na spacerze, sanki i biegnące za nią psy to największa radość Lenki. Dzięki za wsparcie.
U nas tak wszystko wolniej przychodzi, siedzenie, pełzanie, raczkowanie, ale widzę że w tej "ząbkowej" złości nadrabia zaległości.

Dotarły do mnie rzeczy z alleg dla Lenki. W ażurkowym bereciku wygląda prześlicznie, nie chcę robić reklamy ale pewien sprzedawca ma prześliczne rzeczy. niedługo wiosna...
kasia 605 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 14:19   #125
mamaoptymistka
Zadomowienie

Paulinko dużo zdrówka gryzałda malutka z niej

Monika numerki monikłak nas w klubie pytała o adresy ale Ty nie zaglądasz to nie wiesz - cebulo (czemu nie ma tu ikonki - sesesese )

LISTOPADOWA odezwij się co tam u WAS

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2012-02-18 o 14:21
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 15:51   #126
MoniaK
Zakorzenienie

Mimbi, no tak ją przechrzciłaś że nie ma bata i zostanie Monikłak

Anulinko, witaj kochana!!! widzę że bije od Ciebie taki spokój i miejmy nadzieję że wszystko będzie dobrze

Caffe, no to kurczę nie masz wyjścia albo żłobek albo opiekunka. Może uda Ci się znaleźć jakąś sensowną panią

Weszłam na wagę i załamka
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 16:20   #127
Klaterina
Zadomowienie

mimbi wiesz, że monikłak tak słodko brzmi ??

została mi jeszcze tylko łazienka, ale nie mam juz siły zwyczajnie i poszłabym najchętniej na drzemkę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-18, 16:29   #128
Paulizia
Wtajemniczenie

Mial byc dzien lenia, ale stwierdzilam ze dzien bez tanca to dzien stracony... i mysl ze poszlo jakies 600 kalorii dodaje mi skrzydel do dzialania
Nawet Antolek tanczyl po swojakiemu

W nagrode dostal butelke i ma samodzielnie wypic mleczko Nawet dobrze mu idzie!

Anulinko ja nie opuszczam kciukow. Dla Was byly, sa i beda zacisniete. Mocno wierze, ze zaswieci u Was sloneczko Ogromnie sie ciesze, ze pozytywnie o tym wsyztskim myslisz!

MoniaK napewno nie jest tak zle... wyobraz sobie, ze ja przezywam zalamke codziennie, bo marza mi sie pomaranczowe michalki i inne czekoladki sradki, a jedyne co to moge o nich zapomniec, bo 20 kilo do rzucenia jest... no moze raz na 3 miesiace to zbrodnia nie bedzie, ale metabolizm tak syzbko nie wraca do normy wiec jedyne co to... zapomniec W Twoim przypadku to mysle, ze to kwestia poruszania sie troszke i jestes super laska

Mimbi jak sie czujesz w tej truskawce? Pewnie dobrze! Wody nie odeszly, ale mojej kolezance zaczely sie skurcze... w jej urodziny, a ma 3 dni do terminu
Stary 2012-02-18, 17:07   #129
Catia88
Rozeznanie

Gusia kochana na Ciebie zawsze można liczyć!
Umknęło mi czy nie pokazałaś w końcu swoich pasemek? ;>

Mimbi truskawkowy blond? ;> brzmi apetycznie.

Caffelate ja póki co siedzę z Kubą w domu. Ale jeśli maiłabym wybierać opiekunka czy żłobek- wybrałabym opiekunkę. Tylko wiadomo, są to większe koszta niż żłobek
Sama nie wiem co zrobię za parę miesięcy. Kurcze pasuje mi w końcu iśc do pracy (tzn.jeszcze nie w tej chwili). Co ja wtedy zrobie z Kubusiem? OMG nawet nie chcę o tym myśleć.

Anulinka oczywiście,że pamiętamy i cały czas trzymamy kciuki za twoje zdrowie!
za wygranie kremu z Garniera

Klaterina o tej porze drzemka? nie,nie. Musisz wytrzymać do wieczora! :P

Dobry wieczór!
Ale wysprzątałam dzisiaj,ufff. Teraz kroliczek mi się rozmraża dla Kubulki mojej, został mi tylko obiadek do ugotowania i koniec z tymi porządkami.

Wiadomości ze wczoraj:
- Kubuś waży trochę ponad 9 kg
- w przychodni był przecudowny! Wszystkich zaczepiał, chłopczykowi który koło nas siedział chciał zabrać smoczka (dobrze,że nie miał włosów bo Kuba na pewno by się zająl jego fryzurą..) piszczał na cały ośrodek, wszyscy się do niego śmiali. Przy szczepieniu trochę zapłakał ale był dzielny!
- niestety wieczorem najedliśmy się troche strachu bo przeokropnie zaczął nam płakać. teść oczywiscie że musimy jechać do szpitala na całe szczęście później moja dzidzia usnęła (spał z nami= mama nie spała)
- dziś ma już dobry humorek
-Boże błagam żeby dzisiejsza noc była spokojna!

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 17:32   #130
Paulizia
Wtajemniczenie

Catia wiec pomodle sie z Toba o dzisiejsza spokojna noc, bo u nas tez przeboje byly... ciesze sie, ze Kubusiowi juz lepiej Wiesz, ze najpierw przeczytalam: ''krolik sie rozMnaza''
Stary 2012-02-18, 19:16   #131
Catia88
Rozeznanie

Paulizia hihi mój królik już w garnku więc raczej się nie rozmnaża

Kuba zjadł kaszkę po czym ją.... zwymiotował

Ile wasze dzieciaczki jedzą na noc?

Tż się na mnie wydarł,że to przeze mnie bo za dużo ładuje w dziecko kaszki :/

Stary 2012-02-18, 19:26   #132
migotka03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamuśki

Czy ktoś nas jeszcze pamięta??
Witamy w nowym wątku

Przyznaję się bez bicia, że mam zaległości, których pewnie już nie nadrobię ( tak na oko ze 20 stron ).

Żyjemy sobie, powoli. Dzięcię na szczęście zdrowe, my z tż trochę mniej ( niestety ). Tż męczą sprawy sercowe ( w zeszłą niedzielę miał kolejny zabieg, na szczęście zakończony sukcesem ). U mnie jeszcze brak owych, oko na razie tak se ( widzę lepiej, ale to jeszcze nie to ). Cały czas jestem na sterydach ( na szczęście dawka jest zmiejeszana ). Co do sm, to byłam wczoraj u super neurologa ( chyba dawno nie wydałam tak dobrze 100 zł ). Pokrótce: nie ma pewności, że to to ( na razie przynajmniej ), są zmiany ( na szczęście tylko 6 ), po podaniu kontrastu w czasie rezonansu nie wzmocniono sygnału ( co oznacza, że nie ma świeżego ogniska choroby, a co dalej oznacza, że być może jestem chora od dawna, ale po prostu nie było objawów ), czym później się zachoruje tym lepiej, więc u mnie to działa na korzyść. Ogólnie lekarz bardzo mnie podbudował. Powiedział nam ( byłam z tż ), że spokojnie Pepe wychowamy ( bo ja mu powiedziałam, że nie mam zamiaru chorować, bo mamy małe dziecko ). Poradził mi, abym położyła się na neurologię ( dla swojego spokoju, zrobiła potrzebne badania i wiedziała na czym stoję ), a potem po prostu żyła I tak będzie . Będę chciała w marcu załatwić ten szpital.
Dużo zdrówka wam życzę

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Paulinko dużo zdrówka gryzałda malutka z niej

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość

Wiadomości ze wczoraj:
- Kubuś waży trochę ponad 9 kg
- w przychodni był przecudowny! Wszystkich zaczepiał, chłopczykowi który koło nas siedział chciał zabrać smoczka (dobrze,że nie miał włosów bo Kuba na pewno by się zająl jego fryzurą..) piszczał na cały ośrodek, wszyscy się do niego śmiali. Przy szczepieniu trochę zapłakał ale był dzielny!

dla Kubusia

Paulinka właśnie je kolację i pójdzie spać.
Dzisiaj była grzeczna bo miała więcej towarzystwa
A ja już zmykam.
Dobrej nocy

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 20:27   #133
Catia88
Rozeznanie

Dzięki Migotka Ile Paulinka je na kolację??

Obiadek na jutro ugotowany. Wszystko ogarnięte, idę spać. Oby ta noc była lepsza od poprzedniej!

Dobranoc i przespanych nocek życzę

Stary 2012-02-18, 20:40   #134
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Ile wasze dzieciaczki jedzą na noc?

Tż się na mnie wydarł,że to przeze mnie bo za dużo ładuje w dziecko kaszki :/
Pepe je 210 bebilonu z 4 miarkami kaszki ( dzisiaj zjadł wszystko, wczoraj zostawił ok. 20 ml ).
Stary 2012-02-18, 21:26   #135
Weredka
Zadomowienie

Ech, nie pocytowało mi się...
Dobrze zapamiętałam, że Andziot świętuje?? Sto lat, sto lat

Anulinko, witaj! Myślałam o tobie wczoraj! I ściągnęłam cię myślami. Zdrówka życzę całej rodzince.

Nie lubię soboty, nie lubię weekendów. Ale wysłałam dziś pierwsze trzy teksty do akceptacji, więc trzymajcie kciuki, żeby się podobały. Ostatnio Wasze kciuki bardzo pomogły.

Z najświeższych wieści od mojego dziecięcia to takie, że próbuje raczkować i powoli jej to wychodzi. Śliskie panele nie ułatwiają sprawy, ale może z tego coś będzie. Siada już też sama z leżenia na brzuszku i porusza się sprawnie sunąc na pupci. Rwie się do wstawania. Tyle.
Idę za chwilę spać, więc wszystkim mamom i dzidziusiom życzę dobrej nocy.
Zuzia 31 maja 2011

Weredka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-19, 07:03   #136
MoniaK
Zakorzenienie

Hej
Pobudkę dzisiaj mieliśmy o 6.30 no ale nie narzekam bo prawie cała noc przespana.

Tymek je na noc 210 ml mleka bez kaszki. Kaszkę dostaje na podwieczorek z owocami.
Stary 2012-02-19, 07:12   #137
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Hej
Pobudkę dzisiaj mieliśmy o 6.30 no ale nie narzekam bo prawie cała noc przespana.

Tymek je na noc 210 ml mleka bez kaszki. Kaszkę dostaje na podwieczorek z owocami.
I przesypia tylko po mleku całą noc?? U nas zawsze jest jeszcze karmienie w nocy ( z reguły między 3 a 4 ) , wtedy Pepe zjada następne 210 ml bebilonu ( samego ).

Śnieg powoli schodzi, 5 stopni na plusie.
Miłego dnia mamuśki

Edytowane przez anulinka2009
Czas edycji: 2012-02-19 o 07:14
Stary 2012-02-19, 07:28   #138
migotka03
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki Migotka Ile Paulinka je na kolację??
Wiesz, ona mleka pije mało, zazwyczaj 120ml z kleikiem ale daję dla niej coś jeszcze na kolację (za kaszkami nie przepada, przestały jej smakować ), bardziej sycącego, żeby lepiej spała. Na razie marnie te spanie wychodzi.

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość

Nie lubię soboty, nie lubię weekendów. Ale wysłałam dziś pierwsze trzy teksty do akceptacji, więc trzymajcie kciuki, żeby się podobały. Ostatnio Wasze kciuki bardzo pomogły.

Z najświeższych wieści od mojego dziecięcia to takie, że próbuje raczkować i powoli jej to wychodzi. Śliskie panele nie ułatwiają sprawy, ale może z tego coś będzie. Siada już też sama z leżenia na brzuszku i porusza się sprawnie sunąc na pupci. Rwie się do wstawania. Tyle.
Idę za chwilę spać, więc wszystkim mamom i dzidziusiom życzę dobrej nocy.
dla córci
Witaj w klubie, ja też nie cierpię weekendów
za teksty, szybka jesteś

Cytat:

Miłego dnia mamuśki
To fajnie, u mnie nadal na minusie

Witam!
Paulina wstała o 6. Zrobiła kupę i udało się ją jeszcze ululać na godzinkę.
A teraz buszuje szafce w kuchni, robi sajgon, ale trudno mam chwile dla siebie.
Idę na śniadanko.

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 07:36   #139
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za wszystkie dobre słowa i
Tak szybko nie poddam się chorobie ( zresztą wcale się nie poddam ), bo to nie leży w mojej naturze ( życie mnie już kilkakrotnie sponiewierało, ale zawsze udało mi się podnieść ).

Weredka, piszesz coś nowego?? przepraszam, ale nie jestem na bieżąco...
Stary 2012-02-19, 07:46   #140
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:

I przesypia tylko po mleku całą noc?? U nas zawsze jest jeszcze karmienie w nocy ( z reguły między 3 a 4 ) , wtedy Pepe zjada następne 210 ml bebilonu ( samego ).

Miłego dnia mamuśki
kochana, długo Cię nie było i nie wiesz że mój Tymek zaczął ładnie spać (tak tak, ten maruder który budził się co godzinę ). Często jest tak, iż w nocy też dostaje mleczko ok. 4-5 ale zdarzają się noce, iż śpi do 6-7. W międzyczasie się przebudzi ale pogłaskam po główce i kima dalej. Od kilku dni mamy nocki bez mleka, więc jest na prawdę super.
Stary 2012-02-19, 08:44   #141
mimbi
Zakorzenienie

Dziewczynki wszystkie Was caluje truskawkowo!
Kolor jest jasny blond, ale pod swiatlo jak sie patrzy ma perlowe i jakby rozowe refleksy, ale nie wygladam jak pofarbowana na rozowo, tylko po prostu tak swiatlo pada.

Anulinka wiadomo, ze sie nie poddasz, my Cie tu bedziemy kopac w tyleczek, jesli tylko bedziesz podupadac na duchu

Gusia pytalas o korektor na pryszcze. Otoz z tymi korektorami to jest tak, ze jak sa antybakteryjne zielono/bezowe to zwykle ten bezowy jest jakis kompletnie nietrafiony, wiec proponuje po prostu uzywac zielonych koncowek i na to nakladac inny korektor. Najlepiej jakies specjalne antybakteryjne zielone, a nie zielone z palety korektorow, bo te zwykle z palety nie maja zadnych skladnikow zasuszajacych, tylko koloruja czerwone plamy czy pryszcze. Problem z tym, ze im wiecej nalozysz na pryszcza, tym mniej on ma powietrza, przez co trudniej sie goi i moze sie nieladnie zagoic z blizna. Dlatego jednak jestem zwolenniczka, zeby najpierw pryszczyka zaleczyc, a potem dopiero maskowac. Do zaleczania polecam Ci masci i pasty cynkowe, spirytus salicylowy, a z polskich to Papkę Jadwigi, niesamowity kosmetyk - wieczorem nakladam, rano prawie nie ma sladu po pryszczu. Tutaj recenzje papki https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...adzikowej.html

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Odsluchalam wlasnie na Wyborczej rozmowe kobiety, ktorej dziecko przestalo oddychac z dyspozytorem strazy pozarnej, ktory tlumaczyl jej jak robic reanimacje i rycze. Chlopiec odzyskal oddech i mam nadzieje, ze to wszystko sie dobrze skonczylo, ale jak sobie wyobrazilam...
Jezu nie wiem po co tego sluchalam, jakby mojej Misiuni cos sie stalo............ Ide ja ukochac mocno i ucalowac
Stary 2012-02-19, 09:00   #142
martikaj
Zakorzenienie

Hejka, u nas nocka słaba, mala coś się budziła, to po tym szpitalu dziecko rozregulowane, mam nadzieję ze wróci szybko do normy.

Mimbi, ja mam taki sam odruch, jak slyszę czy oglądam takie rzeczy to zaraz malą całuję i przytulam.

Migotka, co dajesz bardziej sycącego na noc Paulince? Moja też ostatnio mniej kaszki je ale dojada cycem.

Ale się uśmiala z rozmnażającym sie królikiem, dobre
martikaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 10:16   #143
Lolka1212
Zadomowienie

Dzień doberek

Jacie, już nie pamiętam kiedy tak późno meldowałam się w nowym wątku.. chyba nawet nigdy, bo zawsze starałam się być na bieżąco, a teraz mam takie tyły, że szok! Przyznaje się, nie nadrobiłam starej części i po łebkach tylko posty ogarnęłam

Niemniej jednak odpisuję to co zapamiętałam

Anulka81
widziałam na FB filmik! Jestem wzruszona dedykacją i ślicznie dziękuję za zrealizowanie mojej prośby, którą przecież już na zlocie próbowałam wymusić hihi Ja chyba nigdy norweskiego nie słyszałam, dlatego tak chciałam żebyś coś nam poopowiadała po ichniemu Strasznie trudny na pierwsyz rzut ucha wydaje mi się ten jężyk, tym bardziej szacun, że tak prawnie sobie radzisz A długo się uczyłaś? Ja wiem, że będąc na miejscu człowiek szybciej łapie i nie ma co porónwywac do nauki z książek, ale właśnie Ty chyba nie bardzo miałaś dostęp do jakiś polsko-norweskich samouczków, isteniją takie w ogóle? Ja pamiętam jak pierwsze swe kroki z niemieckim stawiałam, w domu kułam słówka, które zaraz mi z głowy wylatywały, a jak przyjechałam pierwszy raz do DE na dwa miesiące to nauczyłam się więcej niż za pół roku w Polce Często mowisz do Sofijki w tym języku?

Daisuś
a czy wiadomo kiedy domek "odbieracie"? po jakim czasie jak przydzielą wam kredyt? Ale ja dobrze rozumiem, że kupiliście już gotowy, wybudowany domek, tak?? Tak mi się wydaje, ale nie wiem czy coś nie pokręciłam..

Aha! Pytałaś o moje karmienie, a więc ja jestem na etapie odstawiana od piersi i pracuję nad zmniejszeniem laktacji.. taki to mój świadomy wybór, bo czuję że przyszedł mój czas na koniec cyckowania Od jakiegoś czasu podawałam butlę w ciągu dnia, później strarałam się nie karmić w nocy, a teraz daję już tylko rano i to już dwóch piersi na raz.. a wcześniej zawsze z jednej karmiłam, więc widać, że już zbliżam się do końca. Teraz mam zamiar karmić co drugu dzień, żeby już to mleczko tak się nie produkowało..

MoniaK a więc melduję, że u nas z nockami jest ta sama sytaucja co u was.. po odstawieniu, albo już nawet po początkach podawnai butli nocki znacznie nam się poprawiły. Wprawdzie Antuś nie budził się co godzinkę tak jak Tymuś, ale pobudek mieliśmy pięć razy w nocy w ostatnim czasie, więc też nie za wesoło. Butla nas uratowała hehe A tak właśnie liczyłam, że po odtsaieniu poprawi się tak jak u was i cieszę się, ze się udało, bo gdybym ograniczyła karmienie a noce dale byłyby takie ciężkie to trochę bym się wkurzyła
Teraz jesteśmy na super etapie, bo nie karmię w nocy już nic, a nic nie podaję butli, ani tych marnych paru kropelek mojego mleka, co jeszcze mi zostało w UU, bo Antek na szczęście nei domaga się papu!

Antropka a powiedz mi dlaczego mama robi Ci taki numer z dosalaniem zupy? Pytałaś się jej? Czy jej się wydaje, ze bez przypraw Pyzolek będzie miał niesmaczną zupkę, czy co? A może mama sama czestuje się zupką Piotrusia i dlatego dodaję sól, żeby była bardziej zjadliwa? Bo chyba, a raczej na pewno, nie robi tego złośliwie? No głowie sie i głowię, o co może mamie chodzić

Nihgt25
a możesz coś więcje mi o użyciu baniek chińskich napisać? Czyżbym trafiła na specjalistkę od banieczek? Ja zakupiłąm sobie te cuda będąc w ciąży i nie umiem ich używać.. oliwkuję się, próbuję zassać skórę i przeciągać z góry na dół, ale jakoś mi nie wychodzi Nie wiem czy ja coś źle robię, czy może dobieram nieodpowiedniej wielkości bańkę Podpowiesz coś..

Długie posty mi dziś wychodzą, ale niestety wsyztskim nie odpiszę, bo po prostu wiele nie pamiętam, a też i czasu teraz mało

Aaa.. jeszcze odnośnie tematu, że tylko ja zajmuję się moim dzieckiem najlpepiej to powiem wam, że mnie nikt nie przebije

Otóż ja to już mam tak w głowie poprzestawiane, ze nawet jak w nocy Antonek cos zacznie pojękiwac i TŻ pierwszy się do niego zbierze z łóżka załagodzić sytuację, to ja i tak wstaję (nawet, gdy mężowi bezproblemowo udaje się Antusia poprawić, tak że zaspia dalej), bo musze sprawdzić, że dobrze mały jest kołderką przykryty!
W końcu nikt tak dobrze jak ja nie potrafi okryć dziecka

Całuje wasz wszytskei razem i każdą z osobna Obiecuję być jak dawniej w miarę na bieżąco

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Catia a dlaczego TŻ denerwuje się na Ciebie, że za dużo dajesz.. przeciez gydby Kuba nie chciał tyle jeść i rzeczywiście miał przygotowywane za duże porcje to po prostu w pewnym momencie odmówiłby jedzonka, więc niech ten twój meżul nie próbuje więcej na Ciebie krzyczeć

Mój synuś na kolację zjada niewiele ponad 150 ml kaszki?

A Ty ile Kubusiowi podajesz?
Stary 2012-02-19, 11:10   #144
Klaterina
Zadomowienie

helooo

przesyłam niedzielnego buziaka i uciekam coś porobić w chałupce, żeby w tygodniu mieć więcej czasu na zabawę z małym po pracy
Stary 2012-02-19, 11:15   #145
mimbi
Zakorzenienie

Jeden filmik w klubie, drugi sie laduje
Stary 2012-02-19, 12:09   #146
anula_81
Zakorzenienie

hej dziewczynki

u nas dalej chorujemy, w nocy jakies straszliwe temperatury Zosienka miala , powyzej 39! dostawala na zmiane paracetamol i nurofen ale plakala i kaszlala przez sen, wyciagalysmy katarek, ukochiwalysmy, pilysmy wode, MASAKRA

nie wiem co mam robic, nie chce jej ciagac po pogotowiach, rano temp spadla a o 12-stej juz znowu 39 w dupce dalam paracetamol i zasnela , po 20 minutach obudzila sie z rykiem i tak glowa kiwa bidulka jakby mowila nie, w prawo i lewo, boli ja chyba straszliwie

w poniedzialek chyba jeszcze raz pojdziemy do lekarza, mialam nadzieje, ze dzis goraczka jej tak nie podskoczy kurcze.

tak sie martwie..

przepraszam, ze wam nie odpisuje ale nie mam glowy.

buziale

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 12:44   #147
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
Pytanie do Mam, które wróciły, wracają do pracy. Kto zajmuje się u Was dzieckiem jak jesteście w pracy? Czy któraś ma nianię albo oddała dziecko do żłobka? Pytam, bo próbuję już od jakiegoś czasu zmierzyć się z tematem powrotu do pracy, ale brak mi pomysłów na zapewnienie Julkowi takiej opieki bym nie osiwiała i nie oszalała z nerwów.
Ja mam z TZtem tak ustawione zmiany, ze gdy jestem w pracy to on siedzi z mala a jak wracam to wychodzi.
Nie widzialam innej opcji. Nie chce zostawiac malej z obcymi ludzmi. Ale niestety cos za cos, musialam pozegnac sie z calym etatem i pracuje tylko na pol...
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-19, 12:50   #148
Catia88
Rozeznanie

Anulinka, MoniaK, Lolka, Migotka dzięki za odp

Gusia- również polecam papkę firmy Jadwiga. jest superowa!

Lolka mnie też się wydaje,że jakby nie chciał to chyba by nie jadł...
Wcześniej robiłam mu 240ml Bebilonu + 5 miarek kaszki i pił/jadł to z butelki. A od tygodnia mu robię 240ml kaszki na gęsto i wtedy je łyżeczką,bo wychodzi gęstsze niż wcześniejsza kaszka. Może faktycznie za duzo? :/ Sama nie wiem. Dziś mu chyba dam rzadszą.

Anula współczuje choróbska i takiej wysokiej temp. Oby jak najszybciej Zosia wróciła do zdrowia!

Stary 2012-02-19, 13:48   #149
Klaterina
Zadomowienie

wspinamy się po czym się da ... jak Radek nie jest na kolanach to stoi oparty przy meblach
popijam kawkę, deszcz pada, głowa mnie boli i mam lenia do wszystkiego. niech mnie ktoś przytuli albo poczęstuje czymś słodkim

anula może jednak warto na pogotowie ? jak lekarz do dopiero jutro będzie a to jednak cała doba.
Stary 2012-02-19, 14:08   #150
Weredka
Zadomowienie

Teksty się nie spodobały...
Czyli ze zlecenia nici...
Zuzia 31 maja 2011

Weredka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości