![]() |
#151 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Serial pomógł mi lepiej ogarnąć architekturę. Polecam książkę - zwłaszcza dla fanów intryg i ciętego języka
![]() |
![]() |
#152 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Gra o tron
To niedługo. Jeśli nie dostanę w prezencie to poczekam aż ukaże się druga część i kupie obie jednocześnie. Może będą w atrakcyjnych cenach.
Dobrze się składa, bo miesiąc później drugi sezon serialu. Już nie mogę się doczekać. Cytat:
Książka zawsze lepsza. W filmie nie da się zawrzeć wszystkich szczegółów, bo zwyczajnie nie ma na to czasu. Jeśli najpierw czytałam jakąś książkę a później oglądałam film na niej oparty to nigdy mi się nie podobał, jeśli odwrotnie to nie byłam już tak krytyczna. Jeśli chodzi o serial Gra o tron to jest całkiem dobrym dopełnieniem książki. Natomiast, jeśli zrobiliby film zamiast serialu i cały tom upchnęli w 2 albo 3 godzinach to rezultat na pewno by rozczarowywał tych, którzy czytali książkę. Bo wiele ważnych wątków zostałoby pominięte. Edytowane przez Rajni Czas edycji: 2011-12-17 o 10:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
Ja już kończę 1szą część Tańca
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Raczkowanie
|
Ja właśnie zamówiłam sobie pierwszą część Tańca. I można dokonać już przedwykupu drugiego tomu. Teraz kosztuje 40 zł. Dokonałam przedwykupu. Druga część wychodzi 21 lutego 2012 rok.
Już nie mogę się doczekać kiedy wgryzę się w książki. A serialu drugiego sezonu odliczam dni. Czy zna ktoś może datę premierowego odcinka? A jacy są Wasi ulubieni bohaterowie ?? Edytowane przez gorzka_czekolada1 Czas edycji: 2012-01-16 o 23:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Zadomowienie
|
Na FW pisze, że 1 kwietnia w USA emitowany jest pierwszy odcinek nowego sezonu. U nas pewnie będzie dostępny niewiele później, mówię oczywiście o możliwości obejrzenia on-line bo nie wiem kiedy będą puszczać na HBO bo nie posiadam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Wtajemniczenie
|
U nas drugi sezon będzie 2 kwietnia, czyli tak jak w tamtym roku, poniedziałki z "Grą.."
![]() gorzka_czekolada1 moje sympatie do bohaterów zmieniały się i dalej zmieniają w trakcie czytania sagi ![]() ![]()
![]() |
#160 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie lubię za to Sansy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
Dołączam
![]() Najpierw zakochalam sie w serialu, potem zazyczylam sobie calej sagii pod choinke, dostalam 4 tomy, aktualnie jestem na drugim. Czytam w oryginale i troche demotywuje mnie 1000 stron drobnym maczkiem z minimalnymi marginesami. Nie moge odzalowac smierci Neda Starka, moja ulubiona postac ![]() Poza tym lubie Arie, Jona Snowa i Tyriona. Niecierpie duetu Sansa + Joeffrey. A fu!
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Joeffrey jest tak irytujący jak komar w letnią noc. Jego śmierć majstersztyk. Nie mogę się doczekać kiedy przeczytam co się stało z jego lannisterską Mamuśką. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
Ty pisz ze spoilerujesz, bo nie wiedzialam ze Joeffrey umarl. Dopiero drugi tom zaczelam,..
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Zadomowienie
|
Spoilery robi się na szaro, żeby innym nie popsuć zabawy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wiecie kiedy wychodzi druga część Tańca ze Smokami?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znalazłam tą datę na Wikipedii ![]() ![]() Trzeba śledzić przedsprzedaż w empiku, być może pojawi się wcześniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Raczkowanie
|
http://solarisnet.pl/action/search/s...0ze%20smokami/
Wklejam linka gdzie jest przedsprzedaż Tańca ze smokami cześć II. Ja już wykupiłam bo taniej pewnie niż w empiku będzie. Z tego co wiem to ma być droższa, koleżanka pracuje. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 |
BAN stały
|
ostatnio sobie oglądałam 1 odcinek pierwszej serii miałam wrażenie że większość zniknęła z youtuba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
Z tym fantasy w sadze to jest tak, ze ilość wątków magicznych zdecydowanie wzrasta w kolejnych tomach. mnie serial nie przypadł do gustu, bo juz w pierwszym odcinku był dla mnie niedopuszczalny lad- zrobiono z Aryi świetną łuczniczkę, a ona w ogóle nie potrafi luku obsługiwać, o czym jest z tego, co pamiętam juz w drugim tomie. Poza tym np Lisa w książce jest opisywana jako osoba przynajmniej z nadwaga, a do serialu wybrali chuda aktorkę.
teraz czytam druga część Tańca ze smokami po hiszpańsku, bo mi sie nie chce czekać na polskie wydanie.
![]() |
#172 |
BAN stały
|
fakt są niedociągnięcia, chyba Tyrion w książce ma ciemne włosy a w serialu, ale i tak czekam z niecierpliwością na 2 serię, traicionera fajnie Ci że czytasz po hiszpańsku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
Probowalam po angielsku, ale jednak hiszpanski jest mi blizszy i lepeij mi sie tak czyta. Maz kontynuuje w oryginale.
![]() |
#175 |
BAN stały
|
1 kwietnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 | |
Zakorzenienie
|
Witam, jestem nowa, dopiero trafiłam na wątek, ale pierwszy sezon za mną. Mój mąż oglądnął wcześniej ja dopiero tą emisję na HBO, więc jestem w bardzo komfortowej sytuacji - nie musze długo czekać na II sezon
![]() Oczywiście moje pierwsze pytanie było czy będa smoki a Tż mówi że nie, że to nie ten typ. A tu niespodzianka...okazało się zę nie oglądał ostatniego odcinka. Scena finałowa BOSKA. Dobił mnie jak rzucił całkiem mimochodem że zabiją Neda, byłam niepocieszona, czytałam że w stanach nawet fani protestowali żeby go nie zabijać, ale podobno Martin lubi usmiercac swoich bohaterów. Oczywiście chciałam wiedzieć co dalej...więc google a tu że jest aż tyle tomów. Więc na dniach zaczynam czytać. No i całe szczęście troche ponad miesiąc i kolejny sezon. Mam nadzieje że będzie na HBO. ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
![]() Na początku denerwowała mnie Daenerys ale szybko się zorientowałam że będzie mieć więcej wspolnego ze smokami niż jej dupkowaty brat. No i szkoda Khala. Mam nadzieję że w dalszych częściach nie zepsują smoków. Maleństwa zrobiły na mnie wrażenie.
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9hyjkcm7lm.png ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Ifwka Czas edycji: 2012-02-13 o 11:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
...
|
Miałam ściągnięte na dysku jak tylko skończył się pierwszy sezon i dopiero w niedzielę do tego usiadłam. Żałuję
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dobra wiadomość, dzisiaj w księgarniach wyszła kolejna, druga część "Tańca ze Smokami"
![]() ![]() Edytowane przez Solciuchna Czas edycji: 2012-02-17 o 17:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Rozeznanie
|
OMG, OMG, ale ze mnie głupek, zamówiłam w empiku i nie wiadomo kiedy będę mogła odebrać, a tak to już teraz bym pojechała
![]() Chociaż... Z całej tej ciekawości i oczekiwania zaczęłam czytać angielską wersję i mam ambicję na przeczytanie całej ![]()
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
Ja juz skonczylam jakis czas temu druga czesc Tanca po hiszpańsku no i teraz czekamy tak sobie z mezem na The winds of winter
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.