Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-18, 14:59   #4801
gerda
Zadomowienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

?
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość

są jakieś sensitive ? oo nie wiedziałam
a miałaś i te i te? które są lepsze?
miałam jedne i drugie i różnicy nie widziałam

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 15:03   #4802
19natka88
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:

nie mnie pytasz, ale mój psiak się normalnie bawi z małą, liże ją, podgryza, on ma radość ona jeszcze większą pilnuję tylko, żeby później takiej polizanej rączki nie wzięła do buzi.
Jak się boisz to zacznij od pozwolenia polizania stópki- mi tak poradziła kumpela co się zajmuje psami

wena twórcza Cię dopadła

jeszcze Martunia miała fajny tytuł ze spacerówkami

ja też jestem za tym by Małgosia zakładała wątek i zrobiła pierwszą stronę kolorową
A no widać mój mózg jeszcze jako tako funkcjonuje
Też jestem za

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
Natka to może być dobry pomysł, znajoma właśnie tak oduczyła dziecko pic cyca, na poczatku butlę dawał małej ktoś inny, ładnie jadła i szybko się przyzwyczaiła
No może i nie najgorszy pomysł, ale Szymek miał takie dnie, że wolał nic nie jeść niż pić z butelki A w nocy to ewidentnie nie jest głodny tylko chce pocycać
I występuje jeszcze jeden problem: zanim mój tż się obudzi to Szymon już będzie wył jak opętany także muszę się dobrze zastanowić

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Dobry
okis, odpisze to co zapamiętałam:
Caroline nigdy w zyciu nie mow ze jestes zla mama, dolujesz się jak każdy, jestes tylko człowiekiem i chwile „bezradności” zdążają się każdemu, poza tym dla Twojego maluszka jestes najcudowniejsza i najwazniejsza osoba w zyciu, wiec wyganiamy dola i uśmiechamy się, tak?
Malgosia M8-gratuluje wyspanej nocki
Aga a o co chodzi z tym ssaniem? A jak jest smok to to jest gorzej?
Mooonik dlaczego się czepiasz? Ja tez sobie zaraz zedytuje posta i co? Zgłosisz mnie gdzies? Będziesz mnie obserwowala? Matko kochana, nie czepiaj się takich detali. Co do ironii-powinnas mieć tak na imie droga koleżanko złości mnie cos takiego, człowiek chce sobie wejsc na wizaz raz na jakis czas, a tu widzi jakies złośliwe komentarze zupełnie bez sensu, po co taki off-top?
Natus a Ty chcesz powoli odstawiac od cyca? Kurcze super ze Szymek tak ladnie jeJ ja bym chciala wprowadzic już bananka, ziemniaczka ale jeszcze troche się boje ze względu na alergie, ehhh..

A tak ogolnie to dzisiaj jakies niskie cisnienie jest chyba czy cus, odwilż na maxa wiec toniemy w blocie
Heloł Tak planowałam żeby karmić 6 mc no i to już za 2 tygodnie a my w lesie z odstawianiem.
A jecie już coś innego? Bo nie wiem czy nie przeoczyłam

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 15:06   #4803
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Też jestem za

No może i nie najgorszy pomysł, ale Szymek miał takie dnie, że wolał nic nie jeść niż pić z butelki A w nocy to ewidentnie nie jest głodny tylko chce pocycać
I występuje jeszcze jeden problem: zanim mój tż się obudzi to Szymon już będzie wył jak opętany także muszę się dobrze zastanowić

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Heloł Tak planowałam żeby karmić 6 mc no i to już za 2 tygodnie a my w lesie z odstawianiem.
Narazie jestesmy na gerberkach jablkowych i marchewkowych i na kaszce jablkowej o kurcze, no to rzeczywiscie, archi tez cos mowila ze musi pomalutku odstawiac? ciezko bedziecie mialy dziewczyny, bo to chyba jest tez tak ze to mamie bardziej pozniej tego brakuje nz dziecku co?
Stary 2012-02-18, 15:09   #4804
gerda
Zadomowienie

Cytat:

skąd ja to znam

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 15:10   #4805
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
?

miałam jedne i drugie i różnicy nie widziałam
ahaa

Cytat:
Też jestem za
myślę, że całkiem nie najgorzej

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 15:13   #4806
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Narazie jestesmy na gerberkach jablkowych i marchewkowych i na kaszce jablkowej o kurcze, no to rzeczywiscie, archi tez cos mowila ze musi pomalutku odstawiac? ciezko bedziecie mialy dziewczyny, bo to chyba jest tez tak ze to mamie bardziej pozniej tego brakuje nz dziecku co?
Chyba coś w tym jest Zresztą to jest wygodne, cyc zawsze przy sobie, zawsze ciepły

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
skąd ja to znam
Eh te chłopy

Cytat:
ahaa

myślę, że całkiem nie najgorzej

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 15:51   #4807
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Lul wg autorów książki, którą przytoczyłam ssanie piersi wymaga użycia innych mięśni niż podczas ssania smoczka.
I wg mnie Lulek - trochę przesadziłaś z komentarzem nt Mooonik, mi się to osobiście średnio miło czytało i tak jak piszesz "człowiek chce sobie wejsc na wizaz raz na jakis czas, a tu widzi jakies złośliwe komentarze zupełnie bez sensu

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2012-02-18 o 16:01
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 16:18   #4808
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Lul wg autorów książki, którą przytoczyłam ssanie piersi wymaga użycia innych mięśni niż podczas ssania smoczka.
I wg mnie Lulek - trochę przesadziłaś z komentarzem nt Mooonik, mi się to osobiście średnio miło czytało i tak jak piszesz "człowiek chce sobie wejsc na wizaz raz na jakis czas, a tu widzi jakies złośliwe komentarze zupełnie bez sensu
Ja uwazam ze nie przesadzilam, zreszta mi sie osobiscie tez srednio milo czyta komentarze i posty moniki, wiec..
Stary 2012-02-18, 16:23   #4809
danika
Zakorzenienie

idziemy do teściowej na śledzika pewnie jutro sie pojawie

miłego wieczora i dobrej nocki życzę
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 16:50   #4810
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość

moja zjadła z wielkim smakiem dynię z ziemniakiem, nie wiem cyz któraś z was to miała...jak to śmierdzi myslałam, ze Olga wypluje a ta zjadła i na koniec uśmiech walnęła
Widzę, że podobne odczucia mamy. Chociaż przy drugim razie stwierdziłam, że dyniowato jednak

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Chyba cotkowy Filipek już to jadł i też cotka mówiła że "pachnie inaczej"

ja się boję rozszerzać dietę, mamy problemy skórne i przez to boję sie że jakies uczulenie przeoczę
dokładnie.

W ogóle kupiliśmy pampersy z rosmana. Tż się śmieje, czy przedstawiłam jego badania nt. mokrości pieluchowej. Normalnie padłam jak oglądał te pieluchy po sikaniu stwierdził, że ich już nie kupujemy i pampers jednak wygrywa, chociaż pewnie dla ciekawości warto jeszcze przetestować inne "modele".
Po tych jednak serio mam wrażenie że Filip ma jajeczka jakby w wodzie moczył kilka dni

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Aaa i dzisiaj oczywiście babka z wędlin w sklepie nagadała mi jakie to słoiczki są złe i ilu to ona dzieciom tarła i gotowała pyszności. I że mam nikogo nie słuchać bo tylko ona wie, że słoiczki to zuo i mam sobie poczytać ich etykiety hyhy

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 17:11   #4811
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
ja ja ja ja plisss

Tylko tytuł trzeba mieć

dajcie propozycje!

"Ząbki na tapecie , a mamy dalej plotkują w komplecie"

Natka, tak się zastanawiałam czy to od smoka, powiem ci że nie sądze wydaje mi sie że mały najada się w dzień lepiej, daje mu pół słoiczka obiadku, i póznym popołudniem pół słoiczka deserku, oczywiście cyc rulez
Dziś dostanie dodatkowo kaszkę
Widzę chociażby po tym że to nie od smoka, bo mu się jeść w nocy nie chce po dwóch- trzech godzinach, najładniej je po 4 godzinach przespanych i najada się do syta
Dziś też dwie pobudki na żarcie, ale na smoka plus 3 także każda noc inna
Miałam dwa tytuły wymyślone o 2 w nocy hihi ale nie pamiętam dokładnie, leciało to jakoś tak mniej więcej

Spacerówki powoli wyciągamy oto my jesienne mamy

i

Luty już za nami mamusie jesienne walczą z pierwszymi ząbkami

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 17:38   #4812
agus1978
Wtajemniczenie

Witam sie sobotnio. Melduję, że przeżyłam opiekę nad dwójką maluchówjedno bardzo kocha ciocię i prawie cały czas spało ,a moje własne odstawiło focha pt. "w nie moim wózku spać nie będę" no ale jakoś odpłynęla i zdążyłam pooglądac film. za to jak się obydwoje obudzili i zaczęli ryczeć to nie wiedziałam, kogo pierwszego tulić ale jakoś szybko opanowałam sytuację - i młody poszedł se poraczkować a młoda na moje ręce. ale oczywiście miałam zaszczyt przewijać specjalnie dla cioci zrobioną kupusię (dziecko za bardzo słucha swojej mamy).I melduję, że nie osiwiałam
Dziś zaliczyłam przedzieranie się przez śnieg i błoto pośniegowe, a dziecię teraz śpi ale już sie przebudzała kilka razy...
Caroline - może sie powtórzę, ale jesteś przewspaniałą mamą, najlepszą na całym świecie dla swojego maluszkawidać dziecię potrzebuje twojej bliskości, i jak będzie gotowy to sam będzie zasypiał. Moja na szczęście zasypia sama od malego, tylko ostatnio wieczorem muszę ja trochę poprzytulać i sto tysięcy razy podać smoka, a zdarza się jej zasnąć na moich kolanach, ale to takie słodki ejest i miłe
MOnia - zauwazyłam, że moja Michasia w te dnie kiedy dostaje dania z kaszką manną jest bardzo niespokojna wieczorami, pręży się, pierdy idą i widać, że ją boli brzuszek. Daję jej wtedy krople Infacol i jakoś pomaga. a jak powiedziałam to wczoraj pediatrze, to się trochę zdziwiła, i powiedziała, żeby odstawić i dopiero po 9 miesiacu dać znowu, ale ja tak będę jej dawać co kilka dni, może akurat minie...3
Cotka - Filip przesłodki i ten paluszek
MałgosiaM8 - miałam napisać o tym foteliku Recaro - fajny jest, wygodny, ale wsadzilam tam Michasię i jakaś taka pokręcona sie wydawała, ona jeszcze sama stabilnie nie siedzi więc nie umiała utrzymać pozycji. ale bratowa mówi, że bratankowi się w nim fajnie i wygodnie jeździ i prawie na 100% jestem przekonana, że go kupię dla młodej.
Aaa....ja używam Katarku i naprawdę jest dobry, bo fajnie glutki wyciąga, przy Fridzie to prawie się zapowietrzałam
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 17:47   #4813
Sharifa
Rozeznanie

Drzemka Nadii starczyla mi na nadrobienie, teraz je, moze uda mi sie cos odpisac. Tylko jeszcze "naskarze" na nia, ze dala mamie sie wyspac w sobote W nocy 2 pobudki i rozbudzenie o 7:10, pobrykala kolo mnie do 8 i pospalysmy do 9 ohhhh, normalnie luksus. Niedobra

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
kochana mój czasem zasypia ze smokiem czasem bez ale zawsze jak zasnie od razu go wyplówa bo nie lubi, odkąd nauczył sie wyciagac smoka to ma takie akcje ze wycianie i nas wola a jak przyjdziemy to raczke ze smokiem wyciaga w nasza strone(mam wrazenie ze chce powiedziec a patrzcie gdzie jest ) no to wkładam mu go z powrotem i tak w koło a ostatnio juz biore sie na sposób i jeden smok w buzi a drugi daje mu do łapki i tak sobie zasypia
Dobry patent, moze tez wyprobuje

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
dzien dobry, zimowy. u nas żadnej odwilży, chyba za bardzo na wschodzie jesteśmy ja dzis od rana na nogach - mąż postanowił o 6:30 zdjąć naczynia z suszarki i mu miska spadła.....

aha, co do opisu BLW wstawionego przez Agę - ja się dopytywałam skąd czerpała informacje, podała książkę i autora i zacytowała fragment. no i jak z każdą książką trzeba ją na swoja sytuację chyba przełożyć. ja np nie wiem czy do końca nerwowo bym wytrzymała tę metodę. kumpela ją stosowała, no i co przychodziłam a Mały jadł np pomidorowa z kluseczkami to jadł cały on, cała ściana, całe krzesełko. po jedzeniu było
"pranie dziecka" od stóp do głów. to chyba nie na moje nerwy i nie na moją cierpliwość
Wlasnie dlatego sadze, ze tez sie nie nadaje do tej metody. U nas jedzenie lyzeczka wygladalo dzisiaj tak, ze obie lapki brudne i przy okazji nie wiem jak ubrudzila mi cala bluzke i spodnie Po dzisiejszym obiadku dziecko do prania i mama do prania

Cytat:
ooo cuda jakieś. Mi się pogarsza niestety, ale u ciebie trzymajmy się wersji, że się poprawia, a nie się starzejesz głuptasie

ale masz fajnie, ja muszę swoją obstawiać krzesłami jak leży na macie, żeby nie zerkała. A paskuda i tak sobie przepełza tak, żeby widziała i najlepszym wyjściem jest nie właczać tv w ogóle
Mowisz ze sie nie starzeje, tylko ciaza tak na mnie wplywa? To machne sobie drugie to moze w ogole okularow nie bede nosic?

Moja do tv tez akrobacje wyczynia - wygina sie, mostki prawie robi, ale obracac sie i tak nie chce Ostatnio tez tv prawie ciagle wylaczony jest.

Cytat:
muszę się poskarżyć na moją "niegrzeczną" usnęła sama w wózeczku i juz spi ponad godzinę.
Miałysmy isc na spacer, ale po odgarnięciu podjazdu mi się odniechciało, ciapa okropniasta
No niedobra no

A u nas dzisiaj wiosna W sloncu w poludnie bylo +23 stopnie, normalnie az mi sie goraco zrobilo w wiosennym plaszczyku Ale jestem swinia, ze tak sie chwale Ale mam nadzieje, ze tak juz zostanie to i w mieszkaniu bedzie w koncu cieplej.

Ogladalam dzisiaj krzeselka do karmienia ale nic mi nie podpasowalo.
Stary 2012-02-18, 18:07   #4814
archinta
Zakorzenienie

Jakbym miała za małego doła to zgadnijcie co

Nawet nie mam już siły by się żalić...
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 18:09   #4815
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Jakbym miała za małego doła to zgadnijcie co

Mam nadzieję, że nie zastój?

Wymianka.
Stary 2012-02-18, 18:12   #4816
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że nie zastój?
a jednak

fak fak fak - że se po angielskiem u poklne trochę
Stary 2012-02-18, 18:15   #4817
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
a jednak

Archi coś Ty? od czego znowu to cholerstwo się zrobiło?przeciez Piotruś pije co nie?

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 18:18   #4818
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Archi coś Ty? od czego znowu to cholerstwo się zrobiło?przeciez Piotruś pije co nie?
Tak pije- pilnuje zawsze by z dobrej piersi jadł- obmacuje czy się nie przepełniają i co i
I ja mam dietę jemu rozszerzać no pytam się jak???
Stary 2012-02-18, 18:22   #4819
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Tak pije- pilnuje zawsze by z dobrej piersi jadł- obmacuje czy się nie przepełniają i co i
I ja mam dietę jemu rozszerzać no pytam się jak???
Może jakiś doradca laktacyjny?

Wymianka.
Stary 2012-02-18, 18:27   #4820
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
ja myślę, że najlepiej właśnie tak w małych ilościach na początek wprowadzać to produkcja w piersiach nie będzie zaburzona i żaden zastój się nie przypałęta a z biegiem czasu zacznie się zastępować jeden posiłek, potem kolejne i na spokojnie przejdziemy z piersi na mm...tak w teorii
Patrz- dopiero co o tym gadałysmy...
Cytat:
mojej tv nie hipnotyzuje , czasem jak karmię to się jej przysypia, podkładam poduchę pod głowę, Hania wisi zaciśnięta na cycku a ja mam dwie ręce wolne do paznokietków ale to niezła gimnastyka nie polecam
A to rzeczywiscie gimnastyka. Ja tak za noworodkowych czasow robilam Teraz jak spi albo przed tv wlasnie
Cytat:
ja ja ja ja plisss
no super ,ze jest ochotniczka
Cytat:
Napisane przez indygo79;32388246Archi mam pytanko pozwalasz psu zbliżać sie do dziecka [COLOR=Silver
powąchać rączkę, główkę, nóżkę, liznąć delikatnie?[/COLOR]
Nawet sami podsuwaliśmy małego.
Raz Jatka liznęła małego po oku- ten nawet nie zdążył go zamknąć Ale ogólnie pilnuję by jęzorem w twarz mu nie wjeżdżała
Kota tez już głaskał- ale zaraz trzeba było rączki iść myć bo sierściuch strasznie się sypie
Cytat:
Tytuł elegancki Na poprzedniej stronie jeszcze jakiś mi się rzucił w oczy.
To ja dorzucam:

Dzieci ćwiczą przewroty,a mamy mają czas na ploty.
My tu gadu gadu, a nasze dzieci szykują się do siadu. (chyba bez sensuu)
Nigdy siebie dość nie mamy, o ząbkach i zupkach ciągle nawijamy.
Dla mnie ten rewelacja- bo z ząbkami to myślę,ze różnie może być,a przewroty to chyba szybciej będą
Cytat:
Może jakiś doradca laktacyjny?
Chyba się zdecyduję. Jak wrocimy z wiochy to pojedziemy na szcepienie- moze pedi cos podpowie, chcialam isc do gineski to moze ona tez ma jakies patenty no i nad doradcą tez myslalam. A co - jak juz szalec to szalec ale serio pomocy potrzebuje

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2012-02-18 o 18:29
Stary 2012-02-18, 18:35   #4821
cotynato
Zakorzenienie

Serio Archi, przekichane. Musi ktoś to ogarnąć bo inaczej się wykończysz bidulko

Wymianka.
Stary 2012-02-18, 18:35   #4822
archinta
Zakorzenienie

Ech- zaraz mały sie obudzi , a maruda niemożliwy dziś
Stary 2012-02-18, 18:44   #4823
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
a jednak

o qrcze...ty to masz przeboje z tymi zastojami...i naprawdę podziwiam za wytrwałość...
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 19:37   #4824
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
póki co pielucha, smok i osioł nie zajmują dużo miejsca. Póki co

ale masz fajnie, ja muszę swoją obstawiać krzesłami jak leży na macie, żeby nie zerkała. A paskuda i tak sobie przepełza tak, żeby widziała i najlepszym wyjściem jest nie właczać tv w ogóle
no póki co u nas moczek i dwa króliczki, a jak smok wypadnie to ucha królika zamiast smoka

Cytat:
nie do mnie, ale odpowiem mojemu psiakowi czasem się uda liznąć jak jest szybszy i nie zdarzę mu zabronić
jak moja

a widzisz tez ciekawska bestyjka

Cytat:
muszę się poskarżyć na moją "niegrzeczną" usnęła sama w wózeczku i juz spi ponad godzinę.
Miałysmy isc na spacer, ale po odgarnięciu podjazdu mi się odniechciało, ciapa okropniasta

a to niegrzeczna Olga
u nas też muzyczki sporo, dziśbyły tańce najpierw przy doorsach, ale stwierdziłam, ze teksty nieedukacyjne, to postawiłam na disco lat '70

Cytat:
Chodzi ci o to cudo podłączane do odkurzacza? Też nie mam przekonania jak narazie

Ale mam pewien pomysł: namówię tż żeby wziął kilka dni wolnego i żeby to on wstawał do Szymka w nocy, może jak nie poczuje cyca blisko to będzie spać
gdzieś osattnio czytałam, ze to dobra metoda. tata mlekiem nie pachnie

Cytat:

nie mnie pytasz, ale mój psiak się normalnie bawi z małą, liże ją, podgryza, on ma radość ona jeszcze większą pilnuję tylko, żeby później takiej polizanej rączki nie wzięła do buzi.
Jak się boisz to zacznij od pozwolenia polizania stópki- mi tak poradziła kumpela co się zajmuje psami

ja właśnie się nie boje, tylko byłam ciekaw jak u mam co i pieski mają, żebym nie wyszła na dziwna, ze pozwalam powąchać, podejść, liznąć uszko, a łapcie zawsze małej myję. a najlepsze, ze Oksa ma sporo nadprogramowej skóry i małą ja za te fałdy łapie

sensitive są różowe, dla mnie lepsze bo delikatniejsze tworzywo niż w niebieskich i nie leci z nich woda jak z pampersowych chusteczek.

wena twórcza Cię dopadła

jeszcze Martunia miała fajny tytuł ze spacerówkami

ja też jestem za tym by Małgosia zakładała wątek i zrobiła pierwszą stronę kolorową
Cytat:
A

No może i nie najgorszy pomysł, ale Szymek miał takie dnie, że wolał nic nie jeść niż pić z butelkiA w nocy to ewidentnie nie jest głodny tylko chce pocycać

już za 2 tygodnie no przecież wczoraj się urodził
Cytat:
idziemy do teściowej na śledzika pewnie jutro sie pojawie

miłego wieczora i dobrej nocki życzę
smacznego i miłego wieczoru

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
Aaa....ja używam Katarku i naprawdę jest dobry, bo fajnie glutki wyciąga, przy Fridzie to prawie się zapowietrzałam
czy wyciągając fridą dawałaś najpierw do noska np wodę morska?

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Drzemka Nadii starczyla mi na nadrobienie, teraz je, moze uda mi sie cos odpisac. Tylko jeszcze "naskarze" na nia, ze dala mamie sie wyspac w sobote W nocy 2 pobudki i rozbudzenie o 7:10, pobrykala kolo mnie do 8 i pospalysmy do 9 ohhhh, normalnie luksus. Niedobra

Wlasnie dlatego sadze, ze tez sie nie nadaje do tej metody. U nas jedzenie lyzeczka wygladalo dzisiaj tak, ze obie lapki brudne i przy okazji nie wiem jak ubrudzila mi cala bluzke i spodnie Po dzisiejszym obiadku dziecko do prania i mama do prania

a te wesoło, ale na tym słońcu ubrania zaraz wyschną

A u nas dzisiaj wiosna W sloncu w poludnie bylo +23 stopnie, normalnie az mi sie goraco zrobilo w wiosennym plaszczyku Ale jestem swinia, ze tak sie chwale Ale mam nadzieje, ze tak juz zostanie to i w mieszkaniu bedzie w koncu cieplej.

Ogladalam dzisiaj krzeselka do karmienia ale nic mi nie podpasowalo.

wiosna przy takiej temperaturze u nas to pełnia lata
Cytat:
Patrz- dopiero co o tym gadałysmy...

A to rzeczywiscie gimnastyka. Ja tak za noworodkowych czasow robilam Teraz jak spi albo przed tv wlasnie

no super ,ze jest ochotniczka

Nawet sami podsuwaliśmy małego.
Raz Jatka liznęła małego po oku- ten nawet nie zdążył go zamknąć Ale ogólnie pilnuję by jęzorem w twarz mu nie wjeżdżała
Kota tez już głaskał- ale zaraz trzeba było rączki iść myć bo sierściuch strasznie się sypie

a to jestem spokojna, u nas Oksa ciekawa Małej i ja nie chcę paniki siać pozwalam podejść, powąchać, polizać

Dla mnie ten rewelacja- bo z ząbkami to myślę,ze różnie może być,a przewroty to chyba szybciej będą

Chyba się zdecyduję. Jak wrocimy z wiochy to pojedziemy na szcepienie- moze pedi cos podpowie, chcialam isc do gineski to moze ona tez ma jakies patenty no i nad doradcą tez myslalam. A co - jak juz szalec to szalec ale serio pomocy potrzebuje
oj bidulko, no faktycznie nie zaciekawie z tymi zastojami idź po pomoc bo się bidulko wykończysz

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 19:45   #4825
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cześć Mamuśki
Napiszę co u nas i ponadrabiam troszkę bo mam 'lekkie' zaleglości

Stefek zrobił się mega wymagający. Jak nie śpi wymaga uwagi: "mama baw się ze mną, noś mnie, gilgaj, patrz na mnie, muszę cię widzieć itd." Stąd chroniczny brak czasu na cokolwiek.
Dodatkowo budzi mi się w nocy co 1,5-2h - jest marudny, nie potrafi zasnąć, wierci się aż w końcu zaczyna płakać...
Jakby tego było mało nie chce pić mleka. Wypije po 80-100ml i basta. A np. z kaszkami, obiadkami i owocami nie ma kłopotu - wcina jak opętany.
A poza tym jest wszystko super
Stary 2012-02-18, 20:01   #4826
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki
Napiszę co u nas i ponadrabiam troszkę bo mam 'lekkie' zaleglości

Stefek zrobił się mega wymagający. Jak nie śpi wymaga uwagi: "mama baw się ze mną, noś mnie, gilgaj, patrz na mnie, muszę cię widzieć itd." Stąd chroniczny brak czasu na cokolwiek.
Dodatkowo budzi mi się w nocy co 1,5-2h - jest marudny, nie potrafi zasnąć, wierci się aż w końcu zaczyna płakać...
Jakby tego było mało nie chce pić mleka. Wypije po 80-100ml i basta. A np. z kaszkami, obiadkami i owocami nie ma kłopotu - wcina jak opętany.
A poza tym jest wszystko super

no to wypisz-wymaluj skok

a wiecie tak sobie czytam w necie o Whitney, kurcze no faktycznie szowbiz zjada swoje dzieci... ale przypomniało mi się, że w 1993 roku po obejrzeniu Bodyguard'a popadłam w uwielbienie do tego film u i Costnera. kupiłam sobie wtedy kasetę magnetofonowa, na której było I will always love w 13 wersjach ech te nastolatki

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Edytowane przez indygo79
Czas edycji: 2012-02-18 o 20:10
Stary 2012-02-18, 20:19   #4827
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Kurna cos mi sie zacieło i nie moge cytowac...

Natka Szymek po takiej ilości jak widac nie głodny eh nie wiadomo co tym naszym dzieciom jest, muszą wyróść z tego i tyle

Dziękuję ze się zgodziłyście chciałam własnie kolorową stronkę zrobić

ARCHI współczuje strasznie!

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 20:20   #4828
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Ciekawe ile mi poucinało

Cytat:
moja zjadła z wielkim smakiem dynię z ziemniakiem, nie wiem cyz któraś z was to miała...jak to śmierdzi myslałam, ze Olga wypluje a ta zjadła i na koniec uśmiech walnęła
Oj dynia z ziemniakami - mniam - a jakie kupy po tym łuuuuch

Cytat:
Mój sobie zrobił głęboką rane na policzku jak czyściłam nosa fridą a tez pazurki niby obcięte.

ja mojemy obcinam przy tv ogólnie nie ogląda- tylko właśnie jak musze go zahipnotyzowac na chwile
U nas dokładnie to samo i też obcinam przy tv. Kładę go przodem do tv, oparty o moje cycorki i dawaj

Cytat:
mojej tv nie hipnotyzuje , czasem jak karmię to się jej przysypia, podkładam poduchę pod głowę, Hania wisi zaciśnięta na cycku a ja mam dwie ręce wolne do paznokietków ale to niezła gimnastyka nie polecam
Uwielbiam Cię.

Cytat:

szlajam się tu i tam
a Juliś nie wcina na razie nic bo po jabłku zarówno moim jak i słoikowym miała niefajne atrakcje brzuszkowe więc póki co ma przerwę. No chyba, że wina jest po stronie wychodzącego ząbka idziemy na szczepienie w tym tygodniu to porozmawiam z pediatrą i liczę, że mi coś doradzi.
Cześć Moonik. Ostatni pytałam, czy sie pokazywałaś bo dawno Cię nie było, a Ty się ujawniasz "pod wpływem" jakiejś edycji posta...Czuje się zlekceważona
A to poza tym to dobrze, że u Was dobrze

Cytat:
no smak dla mnie masakra ale młoda je az miło patrzec

ach te matki i ich patenty na wszystko Archi mam pytanko pozwalasz psu zbliżać sie do dziecka - powąchać rączkę, główkę, nóżkę, liznąć delikatnie?
Te nasze dzieci to wogóle jakieś takie "niesmakowe" są. Mojemu podeszły ziemniaki ze szpinakiem...a ja to chciałam wywalic tak mi capiło
Kwilon w odwiedzinach u dziadków śpi wśród 2 kotów. Jedne pilnuje z jednej strony, a drugi z drugiej .Co prawda lizać go nie liżą, ale sierści jest wokoło sporo. Myślę, że jak psiak powącha, czy nawet "liźnie sobie" to nic się nie stanie. Przemyj wodą i git.

Cytat:
O mamo. Jak ja bzm miala takie niegrzeczne dziecko to
ciapa okropna. To fakt.
Co z wakacjami? Decyzja już jest?

Cytat:
Chodzi ci o to cudo podłączane do odkurzacza? Też nie mam przekonania jak narazie

Dzieci ćwiczą przewroty,a mamy mają czas na ploty.
My tu gadu gadu, a nasze dzieci szykują się do siadu. (chyba bez sensuu)
Nigdy siebie dość nie mamy, o ząbkach i zupkach ciągle nawijamy.

Szymon też dużo w dzień zjada: słoiczek owocków, słoiczek obiadku i wieczorem prawie całą porcję kaszki czyli teoretycznie nie powinien być głodny w nocy, no i raz przespał cała noc czyli potrafi. Zresztą on pociągnie tego cyca dwa razy i śpi
Ale mam pewien pomysł: namówię tż żeby wziął kilka dni wolnego i żeby to on wstawał do Szymka w nocy, może jak nie poczuje cyca blisko to będzie spać
Ja się też boję katarka. A mówią, że ekstra.
U nas Stefek mniej więcej też tyle zjada, a zaczal gorzej spać...nie wiem ocb bo budzi się głodny...

Cytat:
W ogóle kupiliśmy pampersy z rosmana. Tż się śmieje, czy przedstawiłam jego badania nt. mokrości pieluchowej. Normalnie padłam jak oglądał te pieluchy po sikaniu stwierdził, że ich już nie kupujemy i pampers jednak wygrywa, chociaż pewnie dla ciekawości warto jeszcze przetestować inne "modele".
Po tych jednak serio mam wrażenie że Filip ma jajeczka jakby w wodzie moczył kilka dni [COLOR="Silver"]

Jajeczka w wodzie?
Hahaha już jedna pieluchy testowała. dobrze, że tz nie na sobie
Spróbujcie te dady bioedronkowe. Nam podeszły, a też od "pampersa pampersa" zaczynaliśmy. troche na poczatku sceptycznie od nich podeszlam, ale teraz nie widzę różnicy.

Cytat:
Jakbym miała za małego doła to zgadnijcie

Nosz kur.... mać

Cytat:
no póki co u nas moczek i dwa króliczki, a jak smok wypadnie to ucha królika zamiast smoka

u nas też muzyczki sporo, dziśbyły tańce najpierw przy doorsach, ale stwierdziłam, ze teksty nieedukacyjne, to postawiłam na disco lat '70

O. The doors. Lubimy lubimy. A disko jest ponad wszystko

Ucięło:
Cotka "Tomcio paluch" wymiata. Chyba zainteresowalo go to spotkanie
Stokrotka kiełek cudny
Stary 2012-02-18, 20:25   #4829
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Ciekawe ile mi poucinało

Oj dynia z ziemniakami - mniam - a jakie kupy po tym łuuuuch

U nas dokładnie to samo i też obcinam przy tv. Kładę go przodem do tv, oparty o moje cycorki i dawaj

Uwielbiam Cię.

Cześć Moonik. Ostatni pytałam, czy sie pokazywałaś bo dawno Cię nie było, a Ty się ujawniasz "pod wpływem" jakiejś edycji posta...Czuje się zlekceważona
A to poza tym to dobrze, że u Was dobrze

Te nasze dzieci to wogóle jakieś takie "niesmakowe" są. Mojemu podeszły ziemniaki ze szpinakiem...a ja to chciałam wywalic tak mi capiło
Kwilon w odwiedzinach u dziadków śpi wśród 2 kotów. Jedne pilnuje z jednej strony, a drugi z drugiej .Co prawda lizać go nie liżą, ale sierści jest wokoło sporo. Myślę, że jak psiak powącha, czy nawet "liźnie sobie" to nic się nie stanie. Przemyj wodą i git.

O mamo. Jak ja bzm miala takie niegrzeczne dziecko to
ciapa okropna. To fakt.
Co z wakacjami? Decyzja już jest?

Ja się też boję katarka. A mówią, że ekstra.
U nas Stefek mniej więcej też tyle zjada, a zaczal gorzej spać...nie wiem ocb bo budzi się głodny...

Jajeczka w wodzie?
Hahaha już jedna pieluchy testowała. dobrze, że tz nie na sobie
Spróbujcie te dady bioedronkowe. Nam podeszły, a też od "pampersa pampersa" zaczynaliśmy. troche na poczatku sceptycznie od nich podeszlam, ale teraz nie widzę różnicy.

Nosz kur.... mać

O. The doors. Lubimy lubimy. A disko jest ponad wszystko

Ucięło:
Cotka "Tomcio paluch" wymiata. Chyba zainteresowalo go to spotkanie
Stokrotka kiełek cudny
a skoro nie widać różnicy to po co przepłacać w jakiejs rreklamie tak było

co do doorsów - alabama song to nie piosenka dla małych dziewczynek , za 15 lat jej podrzucę te muzę.

Stary 2012-02-18, 20:41   #4830
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
no to wypisz-wymaluj skok

a wiecie tak sobie czytam w necie o Whitney, kurcze no faktycznie szowbiz zjada swoje dzieci... ale przypomniało mi się, że w 1993 roku po obejrzeniu Bodyguard'a popadłam w uwielbienie do tego film u i Costnera. kupiłam sobie wtedy kasetę magnetofonowa, na której było I will always love w 13 wersjach ech te nastolatki
Mówisz? Wyliczyłam, ze ma 20 tygoni, to skubany powinien w największym słoneczku być..No chyba, że liczy się te 10 dni "przenoszenia", to wtedy mógłby być ten skok.

Szkoda takiego talentu.
Ja też mialam jej kasetę - dostałam pod choinkę, a siostra Majkela Ech to byly piekne czasy...

Cytat:
Kurna cos mi sie zacieło i nie moge cytowac...
Pewnie przez moje mega multi cytowanie przy nadrabianiu

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
a skoro nie widać różnicy to po co przepłacać w jakiejs rreklamie tak było

co do doorsów - alabama song to nie piosenka dla małych dziewczynek , za 15 lat jej podrzucę te muzę.
Było było coś takiego

A na 'dobranoc' czytaj jej an american prayer

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości