|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
?
Cytat:
|
|
|
|
|
#4802 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
![]() Też jestem za Cytat:
A w nocy to ewidentnie nie jest głodny tylko chce pocycać![]() I występuje jeszcze jeden problem: zanim mój tż się obudzi to Szymon już będzie wył jak opętany także muszę się dobrze zastanowić ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
Tak planowałam żeby karmić 6 mc no i to już za 2 tygodnie a my w lesie z odstawianiem.A jecie już coś innego? Bo nie wiem czy nie przeoczyłam
|
|||
|
|
|
#4803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4804 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
skąd ja to znam
|
|
|
|
|
#4805 |
|
Zakorzenienie
|
ahaa
myślę, że całkiem nie najgorzej
|
#4806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą to jest wygodne, cyc zawsze przy sobie, zawsze ciepły![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Eh te chłopy ![]()
|
|
|
|
|
#4807 |
|
Zakorzenienie
|
Lul wg autorów książki, którą przytoczyłam ssanie piersi wymaga użycia innych mięśni niż podczas ssania smoczka.
I wg mnie Lulek - trochę przesadziłaś z komentarzem nt Mooonik, mi się to osobiście średnio miło czytało i tak jak piszesz "człowiek chce sobie wejsc na wizaz raz na jakis czas, a tu widzi jakies złośliwe komentarze zupełnie bez sensu
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2012-02-18 o 16:01 |
|
|
|
#4808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4809 |
|
Zakorzenienie
|
idziemy do teściowej na śledzika
pewnie jutro sie pojawiemiłego wieczora i dobrej nocki życzę
|
|
|
|
#4810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dokładnie.W ogóle kupiliśmy pampersy z rosmana. Tż się śmieje, czy przedstawiłam jego badania nt. mokrości pieluchowej. Normalnie padłam jak oglądał te pieluchy po sikaniu Po tych jednak serio mam wrażenie że Filip ma jajeczka jakby w wodzie moczył kilka dni ![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Aaa i dzisiaj oczywiście babka z wędlin w sklepie nagadała mi jakie to słoiczki są złe i ilu to ona dzieciom tarła i gotowała pyszności. I że mam nikogo nie słuchać bo tylko ona wie, że słoiczki to zuo i mam sobie poczytać ich etykiety hyhy
|
||
|
|
|
#4811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie pamiętam dokładnie, leciało to jakoś tak mniej więcejSpacerówki powoli wyciągamy oto my jesienne mamy i Luty już za nami mamusie jesienne walczą z pierwszymi ząbkami |
|
|
|
|
#4812 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie sobotnio
. Melduję, że przeżyłam opiekę nad dwójką maluchów no ale jakoś odpłynęla i zdążyłam pooglądac film. za to jak się obydwoje obudzili i zaczęli ryczeć to nie wiedziałam, kogo pierwszego tulić ale jakoś szybko opanowałam sytuację - i młody poszedł se poraczkować a młoda na moje ręce. ale oczywiście miałam zaszczyt przewijać specjalnie dla cioci zrobioną kupusię (dziecko za bardzo słucha swojej mamy) .I melduję, że nie osiwiałam Dziś zaliczyłam przedzieranie się przez śnieg i błoto pośniegowe, a dziecię teraz śpi ale już sie przebudzała kilka razy... Caroline - może sie powtórzę, ale jesteś przewspaniałą mamą, najlepszą na całym świecie dla swojego maluszka ![]() MOnia - zauwazyłam, że moja Michasia w te dnie kiedy dostaje dania z kaszką manną jest bardzo niespokojna wieczorami, pręży się, pierdy idą i widać, że ją boli brzuszek. Daję jej wtedy krople Infacol i jakoś pomaga. a jak powiedziałam to wczoraj pediatrze, to się trochę zdziwiła, i powiedziała, żeby odstawić i dopiero po 9 miesiacu dać znowu, ale ja tak będę jej dawać co kilka dni, może akurat minie...3 Cotka - Filip przesłodki i ten paluszek MałgosiaM8 - miałam napisać o tym foteliku Recaro - fajny jest, wygodny, ale wsadzilam tam Michasię i jakaś taka pokręcona sie wydawała, ona jeszcze sama stabilnie nie siedzi więc nie umiała utrzymać pozycji. ale bratowa mówi, że bratankowi się w nim fajnie i wygodnie jeździ i prawie na 100% jestem przekonana, że go kupię dla młodej. Aaa....ja używam Katarku i naprawdę jest dobry, bo fajnie glutki wyciąga, przy Fridzie to prawie się zapowietrzałam
|
|
|
|
#4813 | ||||
|
Rozeznanie
|
Drzemka Nadii starczyla mi na nadrobienie, teraz je, moze uda mi sie cos odpisac. Tylko jeszcze "naskarze" na nia, ze dala mamie sie wyspac w sobote
W nocy 2 pobudki i rozbudzenie o 7:10, pobrykala kolo mnie do 8 i pospalysmy do 9 ohhhh, normalnie luksus. Niedobra ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Po dzisiejszym obiadku dziecko do prania i mama do prania ![]() Cytat:
To machne sobie drugie to moze w ogole okularow nie bede nosic? ![]() Moja do tv tez akrobacje wyczynia - wygina sie, mostki prawie robi, ale obracac sie i tak nie chce Cytat:
![]() A u nas dzisiaj wiosna Ale jestem swinia, ze tak sie chwale Ale mam nadzieje, ze tak juz zostanie to i w mieszkaniu bedzie w koncu cieplej. Ogladalam dzisiaj krzeselka do karmienia ale nic mi nie podpasowalo.
|
|
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
Jakbym miała za małego doła to zgadnijcie co
Nawet nie mam już siły by się żalić... |
|
|
|
#4815 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że nie zastój?
|
|
|
|
#4816 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4817 |
|
Wtajemniczenie
|
Archi coś Ty?
od czego znowu to cholerstwo się zrobiło?przeciez Piotruś pije co nie?
|
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4819 |
|
Zakorzenienie
|
Może jakiś doradca laktacyjny?
|
|
|
|
#4820 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz jak spi albo przed tv wlasnieno super ,ze jest ochotniczka Cytat:
Raz Jatka liznęła małego po oku- ten nawet nie zdążył go zamknąć ![]() Kota tez już głaskał- ale zaraz trzeba było rączki iść myć bo sierściuch strasznie się sypie ![]() Cytat:
Chyba się zdecyduję. Jak wrocimy z wiochy to pojedziemy na szcepienie- moze pedi cos podpowie, chcialam isc do gineski to moze ona tez ma jakies patenty no i nad doradcą tez myslalam. A co - jak juz szalec to szalec ale serio pomocy potrzebuje
Edytowane przez archinta Czas edycji: 2012-02-18 o 18:29 |
||||
|
|
|
#4821 |
|
Zakorzenienie
|
Serio Archi, przekichane. Musi ktoś to ogarnąć bo inaczej się wykończysz bidulko
|
|
|
|
#4822 |
|
Zakorzenienie
|
Ech- zaraz mały sie obudzi , a maruda niemożliwy dziś
|
|
|
|
#4823 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4824 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a widzisz tez ciekawska bestyjka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
już za 2 tygodnie Cytat:
Cytat:
Cytat:
wiosna przy takiej temperaturze u nas to pełnia lata Cytat:
|
|
#4825 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Mamuśki
Napiszę co u nas i ponadrabiam troszkę bo mam 'lekkie' zaleglości ![]() Stefek zrobił się mega wymagający. Jak nie śpi wymaga uwagi: "mama baw się ze mną, noś mnie, gilgaj, patrz na mnie, muszę cię widzieć itd." Stąd chroniczny brak czasu na cokolwiek. Dodatkowo budzi mi się w nocy co 1,5-2h - jest marudny, nie potrafi zasnąć, wierci się aż w końcu zaczyna płakać... Jakby tego było mało nie chce pić mleka. Wypije po 80-100ml i basta. A np. z kaszkami, obiadkami i owocami nie ma kłopotu - wcina jak opętany. A poza tym jest wszystko super
|
#4826 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to wypisz-wymaluj skok ![]() a wiecie tak sobie czytam w necie o Whitney, kurcze no faktycznie szowbiz zjada swoje dzieci... ale przypomniało mi się, że w 1993 roku po obejrzeniu Bodyguard'a popadłam w uwielbienie do tego film u i Costnera. kupiłam sobie wtedy kasetę magnetofonowa, na której było I will always love w 13 wersjach ech te nastolatki
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2012-02-18 o 20:10 |
|
|
|
|
#4827 |
|
Zakorzenienie
|
Kurna cos mi sie zacieło i nie moge cytowac...
Natka Szymek po takiej ilości jak widac nie głodny ![]() Dziękuję ze się zgodziłyście ARCHI współczuje strasznie!
|
|
#4828 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Ciekawe ile mi poucinało
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A to poza tym to dobrze, że u Was dobrze ![]() Cytat:
![]() Kwilon w odwiedzinach u dziadków śpi wśród 2 kotów. Jedne pilnuje z jednej strony, a drugi z drugiej .Co prawda lizać go nie liżą, ale sierści jest wokoło sporo. Myślę, że jak psiak powącha, czy nawet "liźnie sobie" to nic się nie stanie. Przemyj wodą i git. ![]() Cytat:
![]() ciapa okropna. To fakt. ![]() Co z wakacjami? Decyzja już jest? ![]() Cytat:
![]() U nas Stefek mniej więcej też tyle zjada, a zaczal gorzej spać...nie wiem ocb bo budzi się głodny...Cytat:
Jajeczka w wodzie? Hahaha już jedna pieluchy testowała. dobrze, że tz nie na sobie ![]() Spróbujcie te dady bioedronkowe. Nam podeszły, a też od "pampersa pampersa" zaczynaliśmy. troche na poczatku sceptycznie od nich podeszlam, ale teraz nie widzę różnicy. Cytat:
![]() Cytat:
O. The doors. Lubimy lubimy. ![]() Ucięło: Cotka "Tomcio paluch" wymiata. ![]() Stokrotka kiełek cudny
|
|
#4829 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do doorsów - alabama song to nie piosenka dla małych dziewczynek
|
|
#4830 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szkoda takiego talentu. Ja też mialam jej kasetę - dostałam pod choinkę, a siostra Majkela Ech to byly piekne czasy...Pewnie przez moje mega multi cytowanie przy nadrabianiu ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
![]() A na 'dobranoc' czytaj jej an american prayer
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.

A w nocy to ewidentnie nie jest głodny tylko chce pocycać

usnęła sama w wózeczku i juz spi ponad godzinę. 
od czego znowu to cholerstwo się zrobiło?przeciez Piotruś pije co nie?

ech te nastolatki