|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
![]() Nagraj swoje bujające się gwiazdeczki dla nas Musi to pieknie wyglądać!!! ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cześć Lili, spowiadaj się co tam u Was! ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Hej Baboniku! No to macie na podwórku kalekę wojennego ![]() My już po spacerze, ciężko było, kręgosłup mnie boli... |
||
|
|
|
#902 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
dla Karolinkii dla Helenki za piekny wiek No to efekty sa.... ja nie umiem sie zmobilizowac |
|
|
|
|
#903 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Helenka kończy dzisiaj pół roczku podsumowanie umiejętności na dzień dzisiejszy: -obraca się na brzuszek i plecki w obie strony i w ten sposób przemieszcza na znaczne odległości, pomagając sobie pełzaniem ![]() -"gada" mamammama, tatatat, bababa i wydaje inne niezidentyfikowane dźwięki -trzymana za rączki sama podciąga się do siadania -ma jeden ząbek -i pewnie jeszcze milion rzeczy, których nie wymieniłam a które potrafi zrobić... moja córcia jest taka dorosła ![]() dziękujemy za życzenia Ellika, Stronczek Z okazji "urodzin" dostała dzisiaj swoja pierwszą marcheweczkę na obiadek .... i średnio jej smakowała, może wieczorem uda mi się wstawić zdjęcie ![]() to tak na szybko na razie, bo zaraz zmykamy do teściowej na obiad
|
|
|
|
#904 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Dziewczyny jak mnie na dniach szlag nie trafi to będzie dobrze. Tak się ostatnio czuje i zachowuję Brakuje mi wizażu, uzależniłam się. Ale coś za coś. Byłam na bieżąco to nic nie miałam w domu zrobiona... Radek jak zaśnie na cycu to co pare minut wybudza się, płacze i muszę mu znowu cyca podać żeby zasnął bo smoczka nie chce. No nie mam siły. Jeszcze z Tż jesteśmy na wojennej ścieżce, mam dość. Jestem od jednej rzeczy do drugie, jak siądę na kompa to Radek ryczy. Teraz piszę tego posta to Tż do mnie gada, opowiada nosz .. |
|
|
|
#906 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i za umiejętności Helenki![]() My już po spacerku, ubrałam kalosze bo taka chlapa na dworze. Takich weteranów wojennych bałwankowych całe mnóstwo na osiedlu Jak już tak sypnęło tym śniegiem, to mógł troszkę dłużej poleżeć.....Co do dywanów, to baardzo polecam, albo własnie te maty piankowe. My długo wzbranialiśmy się przed dywanami w domu, teściowa nawet jeden nam kupiła jak Ala się urodziła. Ale z racji tego, że zrobiła to za naszymi plecami, bez uzgodnienia, wybrała wzór pod siebie to unieśliśmy się z tż i uparcie twierdziliśmy, że nie chcemy dywanów, że nam nie pasuje itd. Aż w końcu trzeba było się przeprosić z dywanem, gdy mata edu już małej nie starczała. Ale wzieliśmy teściowej dywan, który miała wcześniej w salonie, bo nam się bardziej podobał, a ona została przy tym, który docelowo nam kupiła ![]() Do sedna....Ala po 2 dniach od położenia dywanu, zaczęła się podnosić na czterech i stała się baaardzo mobilna Czeka nas jeszcze zakup dywanu do jej pokoiku, póki co buszuje po salonie!Natka masakra z tym tirem, podejrzewam, że on nawet nie zauważył, że coś się takiego stało. My w zeszłym roku mieliśmy podobną sytuację, tylko że tafle zlodowaciołego śniegu spadły tyuż przed naszą maską. Ale od razu na cb radio poinformowaliśmy kierowce, żeby sobie dach oczyścił! Dobrze, że nic się Tobie nie stało, sama jechałaś, czy z Domkiem? Iustyna cudny avatarek, chociaż tak mogę Wasze pociechy zobaczyć ![]() Idę do marudki mojej, ząbek już mnie kuje w paluszka, ale nadal nieprzebity!! Niech się szybko wykluje
|
|
|
|
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry robaczki
![]() My dzisiaj po spacerku-byłysmy zawieśc Tofikowi obiad, bo jest u tesciów i przy okazji dostaliśmy faworkiStrasznie przeżywam mój powrót do pracy, to już za tydzień.......... |
|
|
|
#908 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#910 |
|
Rozeznanie
|
Witam weekendowo
![]() Tz w domu to mam troche wiecej czasu dla siebie ![]() Brumek - katar Sophie to niestety moja win a , Bo u malej w pokoju jest bardzo cieplo , nie grzejemy ale swieci w dzien slonce I potrafi nagrzac pokoj do 25 stopni. Wiec dziecku sciagnelam bluzeczke I byla w bodziaku , a tel zadzwonil I zeszlismy na dol a tam roznica temp o 3-4 stopnie. No I dlatego me dziecko sie meczy
|
|
|
|
#911 | ||
|
Zadomowienie
|
Oj, biedulko! Złatwia Cię te Twoje chłopaki na amen
![]() Mówisz, uzależniłas się? ![]() Cierpliwości dla Ciebie i łagodności dla Radzia.. A Tż niech Ci tu nie przeszkadza ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
![]() 2-niech już sie wykluje ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
Damy radę Oliweczko! ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- O, któż to się pojawił! ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Czytaj: na wizaż ![]() U mnie na odwrót - jak nie ma Tż, jakoś więcej mam czasu na wszystko
|
||
|
|
|
#912 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry albo i nie
.Lecę z pamięci: * Patik nie pomogę ze spacerówką, bo mam 2 (jedna po Kubie, jedna po córce kumpeli) i nie kupuję * Piwnooka najlepszego dla Helenki!!! * dziękuję za pochwały mojego avatara, ale chyba i tak niedługo wrócę do wcześniejszego ![]() * paskudy jedne, co się z mojego Tż nabijacie?! usiadł na dywanie, czekał aż posta napiszę i zasnęło mu się ![]() * AgaG odnalazłaś się! i Babonik i Meszsares i JustPi!!! * trzymajcie się pracujące mamusie, lekko nie ma ![]() * wodaqua strasznie się cieszę, że maluszek koleżanki już po operacji i że jest ok, informuj nas na bieżąco! jak mi się coś przypomni to dopiszę
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-02-18 o 16:57 |
|
|
|
#913 | |||||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dacie rade ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
zapomniałam napisać fajny Zuziakowy awatar |
|||||
|
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Niby czytam, ale mam taki katar, ze w ogóle nie wiem co się dzieje wokół mnie. Byliśmy dziś z Agatą na sankach. Fajnie było. Poza tym staram się być plamką na szyi żyrafy
|
|
|
|
#915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i za pół roczku![]() Szlag mnie trafia, latam od rana jak debil w te i we wte. Dwa ciasta upieczone, posprzatane, obiad ugotowany a moj "najdrozszy i najukochanszy" maz ma to w doopie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! ba!! na jutro mamy umowionych gosci na 15 a on co na 14 jedzie na narty - bo tak i ch................. Rozumiecie?? przyszedl z pracy i wybrzydza co do obiadu- fakt dzis byl eksperyment, ale nie................ zeby podziekowal. to jeszcze sie musialam nasluchac |
|
|
|
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
hello!
Nie wiem, czy pisałam dziś czy nie, nie pamiętam ![]() miłego wieczorku, przeczytałam ale mam zaćmienie mózgu, bo sobie walnęłam piwko ( pierwszy raz od 1000 lat ). Idę, bo mamę mam.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tygodniu będzie mi łatwiej bo Tż nie ma Współczuję Wam tych powrotów do pracy, nie wyobrażam sobie tego. Ale jesteście świetne i dacie radę dziewczyny Cytat:
wiem, że Zuza to Twoje dziecko ale w ogóle mi nie pasuje jako Twój avatar.Poprzedni był super, taki Twój i wg mnie świetnie Ci pasuje ![]() Tylko nie bij ![]() No to masz z Tż... Fajnie macie, tak często goście Was odwiedzają. U nas ostatnio straszna posłucha. Siedzimy sami jak trole. Tż mi coś dzisiaj nosi. du.pa mu szaleje, na imprezę chce jechać. Ręce mi opadają. ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Natka_ ale miałaś przeżycie. Dzięki Bogu, że "tylko" tak to się skończyło. mogła być z tego straszna tragedia. |
||
|
|
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
lili mamy bardzo duzo znajomych i co troche sie ktos przewija, ale juz mam dosc tego wszystkiego, zero pomocy od niego. ja sie narobie jak wol a jak cos to i tak zle i niedobrze
|
|
|
|
#919 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też mi pasuje. Dni a nawet godziny Zuzy są policzone .Vaniliova nie ta biedronka, ten żółty avatar z Kill Billa A ja strasznie nie lubię mieć gości i gościć się też nie lubię. Każda impreza rodzinna (i nie tylko rodzinna), to dla mnie koszmar i stres. Taki odludek jestem.
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-02-18 o 18:56 |
|
|
|
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do kogoś w gości jeszcze jak Cię mogę, ale kogoś gościć- nie koniecznie. Ale to zabrzmiało. Egoistka ze mnie.
|
|
#921 |
|
Rozeznanie
|
Moje dziecko cały dzien jęczy i jęczy juz normalnie mam dość...
Teraz lezy na macie i coś tam sie porusza, chwilowo bez jęczenia. Na szczęscie zaraz idziemy się kąpac i w końcu zaśnie brzdąc jeden ![]() Mamy dziś w planach obejrzeć z TŻ Listy do M plus chipsy plus jedno aż piwo na pół haha. Dobranoc Kobiety! Miłych snów
|
#922 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Jestem w końcu
Na dodatek mleka nie chce mi wcale pić.. nie wiem co się dzieje.. czy to bebiko zwykłe może jej nie smakować? Czy to po tym antybiotyku dalej do siebie dochodzi.. nie mam pojęcia.. Cytat:
Dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziękuję, czujemy się już dobrze.. choroba poszła w cholerę.. martwi mnie tylko brak apetytu u Hani.. Cytat:
![]() Cytat:
zdolna niuniaCytat:
dla zdolnej i dorosłej już Helenki![]() Pokaż foto marchewkowej solenizantki Cytat:
![]() Brakuje tu Ciebie ![]() Przyszedł rachunek za prąd - 320zł
|
||||||||
|
|
|
#923 | |
|
Rozeznanie
|
Co do gościn, to ja też zdecydowanie wolę się gościć. I myślę, że chyba większość tak woli. A jeśli mam w domu robić gościnę, to najlepiej jak jest to coś spontanicznego, bo przynajmniej człowiek pół dnia nie sprząta, nie gotuje a i tak w dobrym towarzystwie to i przy chipsach fajnie czas sie spędza (mówię tu oczywiście o luźnym spotkaniu znajomych). Wszelkie imprezy okolicznościowe to niestety trzeba się trochę naprodukować, by później doprowadzać dom do porządku cały kolejny dzień
![]() Jak mi się nudziiii.....Mała śpi już od 18. ja już po kapieli i domowym spa ![]() Ślęczę przed tym lapkiem, naskrobałam już 3 długie maile do psiapsiół (wszystkie dzieciate, ale jednocześnie pracujące, więc one odp. mi po 2-3 dniach jak uda im się znaleźć chwilkę a ja im pisze poematy co dzień:d ) Tż wraca za tydzień w pt.. ![]() Naszło mnie kilka refleksji Wam też potruje trochę a co![]() Dzisiaj musiałam tak zabunkrować salon, że już stare pufy poszły w ruch, poduchy wszystkie jakie miałam, ogólnie cały salon musiałam dostosować do pełzającego brzdąca!! Też tak macie, czy odpuszczacie i ograniczycie się do podstawowych zabezpieczeń typu kontakt, szafki?? Musiałam wszystkie gazety, papiery wynieść z półki pod stolikiem kawowym fotelami, pufami zamknąć dostęp do miesca gdzie leży przedłużacz, przy szufladzie stolika pod tv połozyłam dużą poduchę bo uderzyła dzisiaj czułkiem o uchwyt tejże szuflady, firanki (makarony) musiałam zawinąć do góry, podwiązać!! Nie pytajcie jak teraz salon wygląda![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
Eh my czekamy jeszcze za rachunkiem, ale u moich rodziców rachunek ok 100zl wyższy niż zwykle, przez te podwyżki....nie chcę myśleć jaki będzie u nas teraz.... my mamy jeden korygujący, drugi prognoza więc zwukle ok 600zł razem wychodzi |
|
|
|
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my od pocztku tak mamy i lubie takie spotkania, a dzis tylko TZ mnie dobil - tak poprostu.
|
|
|
|
|
#925 | |
|
Wtajemniczenie
|
* AgaG odnalazłaś się! i Babonik i Meszsares i JustPi!!!
[/QUOTE] Zniknelam tak nagle, bo mnie jakis marazm dopadl...dola mialam jak stad do Chin co najmniej... oczywiscie przez kogo? oczywiscie przez dzieci. Zuzka pozarazala reszte, o ile u dziewczyn wystarczyly tylko zwykle syropy i inhalacje z soli, to Antkowi zeszlo na oskrzela. I dostal antybiotyk. Jeszcze lekarka zasiala we mnie panike, ze byc moze wyladujemy w szpitalu. Teraz juz ok. Laski pojechaly do moich rodzicow na ferie, ja mam tylko Antka, ale wbrew pozorom wcale nie ma wiecej czasu, bo Wiki juz potrafi zabawic malego, a jak jej nie ma, to ja musze byc dla niego w 100%, bo oczywiscie maz w pracy. No i nie odzywalam sie, bo nie chcialam tu smecic... Cytat:
|
|
|
|
|
#926 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale nie powiem nerwa mam bo kaszki i deserki zje,choć ostatnio deserku nie dostaję ze względu na mój FOCH ![]() Cytat:
Mam obawy co do krawężników, czy wózek nie jest za niski? Mojemu męzowi się podoba i kazał już mi sprzedać gondolkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dobrze, że jesteś cała i zdrowa !! Cytat:
Cytat:
Tak, tak już od dawna, uwielbia w ogóle słuchać muzyki. klask i:Cytat:
![]() Cytat:
![]() olałabym sprawę. ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Uf nadrobiłam. Dzisiaj lataliśmy, jeździliśmy i spacerowaliśmy... Basenik był, dama była królową basenu ![]() Każdy ją oglądał, pytał jak sobie daje radę, czy się boi. A ona twarda sztuka "pływała" i się chichrała. Nawet pan ratownik stwierdził, że układa nóżki do żabki Byliśmy na zakupach,ale sobie nic nie kupiłam. Agadus w Reserved nic nie znalazłam Potem mąż mówi, że mam nic nie jeść, że ma coś dla mnie...zorganizował aby teściowie zostali z Emi, a my sami pojechaliśmy na walentynkową kolację. Pysznie było i miło. Choć myślami byłam cały czas z Emi, czy aby na pewno teściowie sobie poradzą, ale spisali się na 5+ i Emi nawet nie odczuła, że Nas nie ma... No i padam na twarz. |
||||||||
|
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
Coś nie mogę się wbić wątek.. ale im mniej mnie na W to tym lepiej między mną a tż-tem przynajmniej tyle dobrego.Jestem na bieżąco i zaraz sobie przypomnę co chciałam napisać....
|
#928 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wlasnie wszamalam 5 paczkow. Moj tata robil, robi najlepsze na swiecie :P Wiem, wiem duzo kalorii ale zaraz bede biegac za Szymkiem wiec musze gromadzic zapasy. Kupilam w koncu te puzzle piankowe juz przyszly ale nie bylam jeszcze na poczcie. jak ja lubie weekendy mrrrrrrrrr. mozna sie pobyczyc ale Szymon dal mi niezle w kosc dzisiaj. To pewnie przez nianie, ktora na odchodne wczoraj powiedziala: "niech sie mamusia dwa dni pomeczy". Oczywiscie w☠☠☠☠ila mnie tym tekstem niezle. Sobie z nia musze pogadac. A wklejam wam mojego torta z chrzcin, ktorego robilam tak dlugo.
Ale jesteś prawdziwy jak ja..." Edytowane przez Kajool Czas edycji: 2012-02-18 o 21:06 |
||||||||||
|
|
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
Co do jedzenia to moja panna dziś przechodziła samą siebie. Rano zjadła 180ml kaszki na gęsto , potem cały duży słoiczek obiadku z dwoma jajami przepiórczymi potem prawie całego banana i sporo chrupków, UU i przed snem 210 ml mleka!
W ogóle to zdecydowałam że odstawimy się od cyca. Stwierdziłam to po ostatnich paru nocach. a zaczęło się od wieczoru walentynkowego... wtedy skusiłam się na troszkę wina i jak Lila się obudziła to tż dał jej butlę z mm.Po butli przespała do rana ( a na cycu pobudki co 2h ).Myślałam że zobaczymy czy to przypadek i kolejne noce też ten patent stosowaliśmy zamiast dawać jej cyca przy pobudce, dostawała butle. Tym oto sposobem dziś spała od 20 do 7 z pobudką na butlę o 2 ![]() Stwierdziłam więc że kończymy przygodę z karmieniem i wcale mi nie żal
|
#930 |
|
Zadomowienie
|
na watku cisza wszsytkie pozajmowaly sie Tż-ami, dziecmi i domem.....
![]() chyba tylko ja zla zona jestem bo mam tyleeee...czasu ze starcza spokojnie na wizaz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

)

Musi to pieknie wyglądać!!! 

dla Helenki za pół roczku 

dacie rade
Pozostałe 3 mogły się od ostatniego usg zrosnąć... Generalnie wszytsko sprawnie, nawet po wypowiedziach koleżanki widać, że jest dobrze, rozgadała się, cieszyła i w ogóle, widać ulżyło, nie powiem, mi też, ufff... Teraz lezy na jakimś takim OIOMie, popodłączany, mama ściąga mleko i wylewa (bo stresowe) i czekają na pierwsze obchody. Będę Wam pisać jak coś będę wiedzieć.
- mam nadzieję, że za drugim razem już wyjdzie jak na zdjęciach.(i że Cię nie zniechęciłam