|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Cytat:
|
|
#2282 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Cytat:
No w końcu . Już dawno powinnaś jej to wszystko powiedzieć. Można być miłym i sypatycznym ale do czasu. A u mnie róznie. dzisaj rano się obudziłam i nie poznałam sama siebie. Strasznie spuchłam na twarzy. Jest dwa razy większa niż była i strasznie czerwona a właściwie w plamach. Nawet olej wspaniały nic na to nie poradzi. Nogi też trochę opuchnięe ale nie tak jak ta moja gęba. A ciśnienie różnie. Raz do góry a potem trochę na dół. Dzisiaj leżałam 1:40 pod KTG bo coś im się tam u dziecka nie podoba. JEszcze wieczorem mają mi podłączyć. A to takie męczące jest przy takim maluchu bo ten sygnał ciągle ginie i trzeba szukać. Do tego spać nie mogę a jestem strasznie zmęczona. Dzisaj na noc poproszę chyba o jaies srodki nasenne. Wiem że to z nerwów ale jakoś nie potrafię nad tym zapanować.
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dasz radę.Jeszcze trochę wytrzymaj Wejdz na intymne to humor Ci się poprawi ![]()
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
sara te w linku fajnie wyglądają nie wiem jaki masz rozmiar. Jeżeli jezdzisz na łyżwach to możesz wybrać opcje 2 w 1 przy zakupie łyżworolek http://allegro.pl/rolki-nils-1837-ab...107538458.html one mają takie sznurowanie co nie musisz pętelek robić tylko na zacisk, czy jak to zwał, ja tak mam
Edytowane przez pl_madzia Czas edycji: 2012-02-18 o 14:54 |
|
|
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia
masz już głowy teraz nie nasiakaj znowu tymi złymi emocjami. Jak kobieta mądra to zrozumiała jak wredna to nie popusci. Jak na kawę będzie władać dalej dawaj jej po xennie do szklanki hehe albo upiecz babke na bazie xenny hehe jak jej ryja niE utnie to przynajmniej dupę.Pop normalne ze się stresujesz, aby do przodu. Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-02-18 o 17:08 |
|
|
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
P0P cholera nie wygląda to dobrze
dostajesz jakies leki ? co lekarze mówią ? odzywaj sie częściej bo zwariować idzie, bardzo Wam kibicujemy i strasznie się martwimy
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie w sobotni wieczór
![]() Pop nic mądrego nie napiszę. Buziaki wysyłamy Ania - rower śliczny ciekawe jak by wygladał po jednej przejażdżce u nasSara - moze lepiej kupic te rolki w sklepie, przymierzć się do nich. Nie mieszkacie na końcu świata i macie w pobliżu różne sklepy sportowe. Darusia - są teściowe i teściowe, niestety Ty trafiłaś na wiedźmę Machaj - ja tez umiem na łyżwach jeździć ale dla mnie rolki są o wiele łatwiejsze choć inaczej się jeździ bo na łyżwach na lodowisku jest mniejsza przestrzeń i bandy wiec moze dlatego Ci łatwiej. Rolki lubię bo mam wiatr na twarzy i powietrze no i jest ciepło ![]() Mrowak - wydaje mi się ze kupa raz na 5-7 dni to stanowczo za mało. Dzidzia ma bóle brzucha czy problemy przy robieniu kupy ? Czy ot tak poprostu tak rzadko robi ? Moze warto zapytać lekarza
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2012-02-18 o 18:48 |
|
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
podobno nic jej nie boli, nie matwardego brzuszka, a jak juz kupke robi to bezproblemowo. Dostawala blonnik i jakies leki juz na to i nic to nie dalo. Trochę nie wiemy gdzie tu sie teraz skierować. W miejscowości gdzie mieszka nie ma zadnych takich specjalistow-najbliżej POznań.
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
a moze jakis gastrolog czy cos?kurde nie wiem....
malpa 2 razy do mnie dzwonila dzisiaj,ale nie odebralam,koniec z tym,jedno slowo i na kopach ja wywale. Skonczylo sie,ja tylko chcialam miec normalna rodzine,ale ludzie glupi to sie nie da. Ja wrocilam od psiapsioly, zrobilam spagetii i wieczrkiem jakies filmy poogladamy. Pop oby jak najdluzej!wspolczuje ci bardzo i mysle ze kazda z nas mialaby w takiej sytuacji problemy ze snem.
|
|
#2290 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w dalszym ciągu nie za wesoło. Znowu miałam robione KTG przez 1:40. Potem jeszcze USG. Dodakowo spadło mi białko w organiźnie. Trochę zaczyna mnie to wszystko przerażąć dość poważnie.
|
#2291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pop
Cytat:
Co na to pediatra ? Nie wiem gdzie szukać Cytat:
|
|
#2292 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sara- wróciliśmy z targów. Zebraliśmy tonę katalogów, wizytówek, reklam. Mam teraz ogromną pracę domową do odrobienia. Myślałam, że będzie prościej, a tam duży wybór. Na szczęście ograniczony budżet nie da szansy powariować ![]() Za to dziś analizowałam sobie wyceny na budowę i jestem podłamana. Średnio za SSO z dachem (robocizna i materiał) chcą 170-200 tys pln netto. Drugie tyle pójdzie na stolarkę, ocieplenie, instalacje, oczyszczalnię ścieków, inne prace deweloperskie i wykończenie. Nie wspomnę o ogrodzeniu... Chyba czas słać totolotki... aha-zrobiłam w dzienniku wizu ze spiżarką- zapraszam do komentowania ![]() http://forum.muratordom.pl/showthread.php?188637-Dziennik-Anatola&highlight=anatol Z tą szkarlatyną zupełnie już zgłupiałam - zadzwoniłam do lekarza, a ten powiedział, że wysypka na rączce mogła być od Augmentinu bo ten antybiotyk często uczula dzieci. I te rzadkie kupy też. Dziś juź nie ma żadnej krosteczki i nawet powoli zaczyna coś jeść. Zjadła pół porcji rosołku i jajo. machaj - jak ciasto się uda nie zapomnij zrobić zdjęcia i się nam pochwalić pl_madzia- my też mamy dywan (brązowy) Shaggy - tylko większy bo do dużego pokoju. Kupiliśmy jak Ola zaczynała raczkować bo na parkiecie nogi się jej rozjeżdżały. Generalnie także polecam. Mimo, że włos nie wygląda już jak w dniu zakupu, ale z mocnym odkurzaczem włosy mu znowu trochę stają
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#2293 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiaka jeszcze ze szkoły pamiętam i zaraz później jak pracowałam w firmie budowlanej że sam koszt budowy do stanu surowego otwartego to mały problem w porównaniu z całą resztą. Jak widać mimo nowszych technologii, i materiałów zasada się nie zmienia.
Co do szkarlatyny to koniecznie Ola musialby mieć malinowo czerwony język. Może jednak to angina
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
Diusiaczku - u nast też tak było. oliwka jak brała teraz ten antybiotyk to też miała uczulenie które szybko przeszło.
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiaka co do spiżarki to dobra decyzja
). Co do drzwi to przesuwne są fajne bo nie potrzebują miejsca i nie ograniczają. My ostatnio tez takie oglądaliśmy i Wam polecałabym taki system wbudowany w ścianę, są szczelniejsze i już zupełnie nie potrzebują żadnego miejsca na zewnątrz, chowają się w ścianę. Można kupić gotowy system i nie jest tak koszmarnie drogi
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiaka, moj starszy mial szkarlatyne i mial czerwony jezor o taki
Pop lezysz w Opolu , tak na skrzyzowaniu? kolo paszportow? Iza mozesz podac linka z tymi drzwiami ? bo ciekawa jestem tych drzwi
|
|
|
|
#2297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
dusiaczku ha z tych malo chomikujacych rozne rzeczy w projekcie tez spizarki nie ma,ale bedzie zamiast kotlowni,bo ogrzewany dom bedzie plaszczem wodnym,wiec tam jakies rupiecie na polce mozna zmiescic;p weki od mamusi,bo od tesciowej wywale nawet jak dostane;pjescze mnie otruje;D
|
|
#2299 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ten drugi to nie wiem czy pamiętasz ale kiedyś się robiło szachownicę albo metrowca takie modne były podobnie wyglądały Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ( to silnie przeczyszczające w aptece bez recepty można kupić) Dusiaka kuchnia wygląda fajnie i spiżarka super pasuje , a co Ty chcesz tą lodówkę gdzie indziej dać ? mojm zdaniem tam jej dobrze zdrówka dla Oli Ja mam spiżarkę taką dość sporą ,mam tam blat roboczy i wszystkie ciasta czy inne brudzące potrawy robię tam żeby sobie w kuchni nie syfić.W mojej jest trochę chłodniej niz w kuchni wiec trzymam tam tez np. jakieś potrawy na święta czy ciasta żeby lodówki nie zawalać ,no i oczywiście słoiki,warzywa czy garnki ,super sprawa ,fajnie że się przekonałaś. Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2012-02-18 o 21:43 |
|||||
|
|
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
O coś takiego
http://www.glassform.pl/1,kaseta-osc...a-eclisse.html Oglądalismy trochę inne i w innych cenach ale zasada ta sama. Głownie chodziło o tę kasetę do chowania drzwi w ścianie
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się tak marzyły drzwi suwane do salonu ,ale niestety nie mam też już mieliśmy tak dość remontu że tż-owi już się nie chciało po prostu cudować
|
|
|
|
#2302 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tyle że każdy biszkopt będę musiała oddzielnie piec bo mam jedną tortownice (w zasadzie mam 3 ale każda innego rozmiaru) i mały piekarnik a ta szachownice jadłam kiedyś u koleżanki na urodzinach... ale to jeszcze w podstawówce albo gimnazjum było (tak czy inaczej dawno!!)... siedziałam i głowiłam się jak go zrobiono! chociaż średnio mi smakował:P |
|||
|
|
|
#2303 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I coś wyszło nie tak na KTG lub USG? A w ogóle to miałaś poprosić o jakieś leki nasenne
|
|
|
|
|
#2304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Dlatego wolę mieć mocno zapięte. W Bytomiu jest jedno kryte lodwisko (latem można tam jeździć na rolkach) i w centrum pod niebem, ale o tym pewnie wiesz
|
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
uwielbialam rolki,ale po zerwanych wiazadlach i pelnietej kosci srodstopia po 10 minutach noga wola o pomste do nieba,chociaz da sie z zebami zacisnietymi jakos wytrzymac,ale lyzwy np figurowe-moge zapomniec,tez wchodza w gre tylko te rolkowate,u nas 1 zakryte lodowisko ale jeszcze nie bylam,poszlabym z tz ale musialabym kogos do dzieciakow wykolowac,moja mama pewnie nie mialaby problemu,ale zawsze jak kogos prosze to tylko ona i ojciec,ona i ojciec,tesciowej nawet gdyby klotni nie bylo i gdybym jej powiedziala od razu by cos wymyslila,ze nie wiec tak mi glupio mame z ta moja dwojeczka zostawic.
|
|
#2306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak widac spać dalej nie mogę. Do tego mam katar i zatkany nos a jak ise polożę to mnie coś w piersiach kłuje i zatyka. Jestem wykończona psychicznie i fizycznie.
|
|
#2307 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bidula ![]() Ale mam nadzieję, że jednak poprosiłaś o coś nasennego i teraz sobie pochrapujesz |
|
|
|
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiaka ja weszłam tylko na chwile napisać że zaraz wyjeżdżamy do Łodzi, a widzę że ty już byłaś
wczoraj neta nie miałam;/ napisze więcej pozniej
|
|
#2309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o takiego jadłaś? Co ma najwięcej białka?
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
Libra to ty widze ladnie opcykana
![]() Iza dzieki, super rozwiazanie , tylko mi sie szklane podobaja, a przy moich swirach to raczej odpada . Pop: drob zwlaszcza biale mieso czyli piers , ryby, bialka z jajek . Cieciezyca jest swietna i pyszna , latwo ja przygotowac. Platki owsiane, jogurt naturalny ,serek wiejski, wolowina i wieprzowina . Soczewica - szybka zupa i pyszna. Groch , fasola. Pistacje, orzechy wloskie. Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-02-19 o 12:30 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.

. Już dawno powinnaś jej to wszystko powiedzieć. Można być miłym i sypatycznym ale do czasu. 

dostajesz jakies leki ? co lekarze mówią ? odzywaj sie częściej bo zwariować idzie, bardzo Wam kibicujemy i strasznie się martwimy