Włosomaniaczki cz. VIII - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-18, 22:35   #2431
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
No to macie dobrze . Pamiętam jak na początku mojej pracy dwa razy zawieziono mnie do domu, żebym się ubrała. Pierwszy raz - przyszłam z gołymi nogami, drugi - w bawełnianej bluzko - koszulce na ramiączkach . Rano budzik dzwonił godzinę wcześniej, cobym miała czas na wyszykowanie się .
Gołe nogi stosuję nagminnie nie cierpię rajstop
Lato w kieckach na ramiączkach ale i tak biorę coś do pracy na wierzch, bo tam zimno
No i czasem trochę mi wstyd, że taka wygolaszona i zbyt młodzieżowo jestem ubrana . Dlatego powoli 'dorastam' do garderoby

BTW. Teraz mam fazę na takie coś:
- http://www.ebay.pl/itm/120852583925?...84.m1436.l2649
- http://www.ebay.pl/itm/110823416269?...84.m1436.l2649
- http://www.ebay.pl/itm/110823490372?...84.m1436.l2649

Cytat:
No, no . Ten pierwszy baaardzo interesujący . Pojadę w poniedziałek lub we wtorek .
Tylko się nie przeraź i nie daj się zwieść, bo nazywa się Think Pink [Essence, Natura].

Aliena oglądałaś?
Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Nieee, w pracy to ja się ubieram tak jak trzeba, nie pasuje im jak się ubieram po pracy

Wiecie, o której wczoraj padłam? O 22 spałam już jak dziecko
O szczęśliwa... mnie się znowu przesunęło, teraz to już chodzę spać po 2 A jak wcześniej się położę, to i tak muszę karne odleżeć
Potem w dzień mnie dopada i kimam, jak Ueru śpi...
Ale już niedługo koniec tej sielanki
Chociaż w sumie dobrze, bo już mi się mózg zlasował i czas wyjść do ludzi [a nie tylko do rodziców i galerii handlowej ]
Cytat:
Napisane przez ImmortalLover Pokaż wiadomość
Zapomnialam,że mam podobny kolor. Już wiem jakie będę mieć dziś pazurki
O, a jaki?

A tak w ogóle gdzie polazły??? Czego cicho siedzą???

Otwieram piwko...

Nieeeeeeee
To tylko Karmi

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 22:44   #2432
Finlora
Zakorzenienie

Podoba mi się. I pasują do Ciebie, zresztą z Twoim wyglądem nawet w worku po kartoflach byłoby Ci do twarzy

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
A tak w ogóle gdzie polazły??? Czego cicho siedzą???
No ja już napisałam co dziś robiłam, tylko koleżanka przegapiła

Cytat:
Otwieram piwko...

Nieeeeeeee
To tylko Karmi

Cierpliwości, już niedługo
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 23:21   #2433
'Estelle'

Cytat:
Podoba mi się. I pasują do Ciebie, zresztą z Twoim wyglądem nawet w worku po kartoflach byłoby Ci do twarzy

Chciałabym kupić, ale trochę się boję tego całego japan style, a tu w dodatku tyle kasy...
Niby kupowałam już i z jednej kiecki byłam bardzo zadowolona, z drugiej całkiem też, ale się po krótkim czasie szew wyśliznął i muszę naprawić , a z trzecią to już w ogóle wtopa. Niby wygląda jak na foto i nie jest źle uszyta, ale leży koszmarnie na mnie
Cytat:
No ja już napisałam co dziś robiłam, tylko koleżanka przegapiła
Fakt, pisałam akurat odpowiedź, jak opublikowałaś posta. Ale coś dziś późno
Cytat:

Cierpliwości, już niedługo
Jakoś się przemęczę do wakacji

I już Karmi prawie obalone

Stary 2012-02-19, 03:30   #2434
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Aga znowu zasnęła przy włączonym kompie .

Cytat:
Babcia robiła,więc są jeszcze lepsze
O matko kochana, jak babcia to musowo najlepsiejsze !

Cytat:
BTW. Teraz mam fazę na takie coś:
Z całym respektem {} : to są przykłady na to "dorastanie do garderoby" ?! Styl "Na Lolitę" do pracy ?
Ładne są, podobają mi się, ale ja zbyt konserwatywna na takie wyskoki .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Aliena oglądałaś?
Oglądałam, a jakże . Tylko, że prawie pół filmu z głową pod kołdrą Nie wiem więc, czy to oglądaniem można nazwać

U mnie od wczoraj cudna odwilż !

Miłej niedzieli
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 10:44   #2435
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Fakt, pisałam akurat odpowiedź, jak opublikowałaś posta. Ale coś dziś późno
Bo jakoś tak o tej porze wróciliśmy do domu

Cytat:
Jakoś się przemęczę do wakacji
I jak do Ciebie przyjadę, wypijemy winko z liczi :D

Cytat:
Aga znowu zasnęła przy włączonym kompie .
U mnie to ostatnio standard

Cytat:
Oglądałam, a jakże . Tylko, że prawie pół filmu z głową pod kołdrą Nie wiem więc, czy to oglądaniem można nazwać

A ja już dawno nie oglądałam takiego horroru, żebym się musiała bać.

U mnie dzisiaj pada deszcz
Stary 2012-02-19, 12:03   #2436
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
O, a jaki?
Satin Rose z Virtuala, nr84
Cytat:
U mnie też,nie wiem po co to sypało,skoro teraz wszystko się topi
Cytat:

hahah wyślę Ci swoje zdjęcie

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

ImmortalLover jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 13:34   #2437
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
hahah wyślę Ci swoje zdjęcie
Koleżanka to się chyba o kopa prosi

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Zapomniałam napisać , że zaraz obok Inglota trafiłam na sklep Golden Rose, ale nawet nie wchodziłam, żeby mnie coś nie skusiło, wystarczająco dużo kasy już wydałam
Stary 2012-02-19, 18:05   #2438
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Koleżanka to się chyba o kopa prosi

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Zapomniałam napisać , że zaraz obok Inglota trafiłam na sklep Golden Rose, ale nawet nie wchodziłam, żeby mnie coś nie skusiło, wystarczająco dużo kasy już wydałam
Chyba nie ja

Mnie strasznie kusi Inglot,ale kasy nadal ni ma...

Macie może jakieś dobre rady na rozstępy? pojawiły mi się te okropne czerwone "pęknięcia" i jestem wściekła na siebie,że aż tak się zapuściłam

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

Stary 2012-02-20, 00:11   #2439
'Estelle'

Cytat:
Z całym respektem {} : to są przykłady na to "dorastanie do garderoby" ?! Styl "Na Lolitę" do pracy ?
Ładne są, podobają mi się, ale ja zbyt konserwatywna na takie wyskoki .
Hehehe
Ten styl to i tak dużo lepiej od tego, co było do tej pory - "na plażową małolatę" tudzież "mroczny charakter" w stylu gotyckim
Gotyku jednak porzucać nie zamierzam tylko go trochę zmodyfikuję na corporate goth

A uprzednio jeszcze dwie kiecki w takim stylu zakupiłam:
http://images.toxic-fashion.pl/eleonoreII_losos1.jpg

Wierzaj mi, dla mnie to milowy krok Kwieciste mini kiecki teraz pewnie będę nosić po godzinach... albo jak prezesa nie będzie
Cytat:
A w następny piątek ostatnia część

A wiesz, że część "zero" do niego kręcą? Prometeusz. TŻ oglądał trailery w sieci i mówi, że wyczesane w kosmos. Będzie czad
Cytat:
U mnie też mokro. Ulepiłam Ali bałwana pod oknem i oczywiście już jakiś bezmózgi kretyn go zepsuł Mam nadzieję [wiem, nie powinno się złorzeczyć, ale to już kolejny raz i celowo zostało zrobione], że złamie tą parszywą nogę...

Cytat:
I jak do Ciebie przyjadę, wypijemy winko z liczi :D

No ba Może jakieś inne z tej serii też upoluję

Co do horrorów, to nie tyle się boję, co po prostu sceny gore mnie "bolą". Jak np. w Pile coś się działo, to trochę cykałam się patrzeć, bo jakoś tak to od razu 'przechodzi' na mnie. Ale ogólnie luz

Najbardziej to się chyba na Silent Hill bałam. I w dzieciństwie, ale to z innego powodu
Cytat:
Satin Rose z Virtuala, nr84

Cytat:

A co kupiłaś, bo wczoraj przez to zamieszanie zapomniałam zapytać???
Cytat:
Mnie strasznie kusi Inglot,ale kasy nadal ni ma...

Macie może jakieś dobre rady na rozstępy? pojawiły mi się te okropne czerwone "pęknięcia" i jestem wściekła na siebie,że aż tak się zapuściłam
Mnie z Inglota to w zasadzie tylko lakiery na razie kręcą i to bardzo nieliczne. No... może cienie, bo przecież zawsze znajdzie się taki, którego nie mam a poza tym ostatnio intensywnie zaczynam myśleć o jakimś fajnym zestawie do dziennego makijażu nude [niedoczekanie moje ]. Jeju... starzeję się, no...

Na rozstępy podobno dobra jest Mustella. Do tego peelingi, w tym kwasowe, jakieś masaże pewnie też. Z czasem same zbledną.

Stary 2012-02-20, 04:38   #2440
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
I jak do Ciebie przyjadę, wypijemy winko z liczi

A wiesz Ty, Moja Miła, że owoc liczi to lekarstwo { } na potencję ?!

Cytat:
U mnie też,nie wiem po co to sypało,skoro teraz wszystko się topi
Jak będziesz narzekała na odwilż, to doigrasz się kopa w dupencje.
Ale masz rację : w tym roku odwilż należy do tych "raptownych".

Cytat:
A skąd Ty możesz mieć rozstępy ? Moja wiedza "kosmetyczna" jest minimalna, ale z tego co wiem rozstępy powstają przy "grubnięciu" i szybkim "chudnięciu", kiedy to skóra nie ma czasu samoistnie zregenerować się np. ciąża, szybki spadek wagi. I o ile się nie mylę rozstępy są białe. Nie wiem, bo nie mam {tak przypuszczam } . Może to co Ty masz to popękane naczynka. O, tego to ja mam na całym ciele mnóstwo .

Cytat:
A ta mi się baaardzo podoba !!!

Cytat:
Napisane przez Estelle
A w następny piątek ostatnia część
A to o przypomnienie uprasza się .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Mnie z Inglota to w zasadzie tylko lakiery na razie kręcą i to bardzo nieliczne.
Ja z Inglotem miałam tylko jedno spotkanie . Kupiłam na próbunek jakościowy jakieś trzy cienie . Pamiętam, że to była taka intensywna szpachla, że się zraziłam i już więcej kosmetyków z tej firmy nie macałam.

Wczoraj jadłam po raz pierwszy w życiu "pierogi wiejskie" : z kaszą gryczaną, kiełbasą i czymś jeszcze, bo smak i zapach taki wędzony farsz miał. Nie przypadły mi do gustu. Spróbowałam też pierogów ze szpinakiem . Jajko też w nadzieniu zauważyłam i smak kwaskowy poczułam. I one nie zagoszczą na liście moich ulubionych potraw. Przypuszczam, że to może wina dosmaczenia, jedna gospodyni robi tak, a inna siak . Do tego ciasto pierogowe było zbyt twarde . Gotować nie umiem, ale podniebienie krytyka kulinarnego mam .

Moja znajoma miała latem zabieg zmniejszenia żołądka . Jej zdaniem była zbyt gruba i sobie tę opaskę na żołądek kazała. Jakieś dwa miesiące temu miała zabieg wycinania nadmiaru skóry z partii brzucha, bo rzeczywiscie schudła sporo . I coś już jej przy pierwszym zabiegu spieprzyli . Tę opaskę na żołądku co jakiś czas należy wodą dopełniać . Już ją ponownie rozcinali, bo z opaską było coś nie tak. W piątek do szpitala znowu ją położyli, bo {podobno} zbyt szybko wyciągnęli dreny i płyny, nie mając ujścia, zbierają się w ciele. Brzuch ma taki, jak kobita w siódmym miesiącu ciąży. Chyba znowu będą ją cieli nowe dreny zakładali . A ludzie się dziwią, że ja jestem taką przeciwniczką wszelakiego typu niepotrzebnych sztucznych ingerencji w organizmie człowieka .

Miłego dnia
Stary 2012-02-20, 12:25   #2441
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie też mokro. Ulepiłam Ali bałwana pod oknem i oczywiście już jakiś bezmózgi kretyn go zepsuł Mam nadzieję [wiem, nie powinno się złorzeczyć, ale to już kolejny raz i celowo zostało zrobione], że złamie tą parszywą nogę...

Mnie z Inglota to w zasadzie tylko lakiery na razie kręcą i to bardzo nieliczne. No... może cienie, bo przecież zawsze znajdzie się taki, którego nie mam a poza tym ostatnio intensywnie zaczynam myśleć o jakimś fajnym zestawie do dziennego makijażu nude [niedoczekanie moje ]. Jeju... starzeję się, no...

Na rozstępy podobno dobra jest Mustella. Do tego peelingi, w tym kwasowe, jakieś masaże pewnie też. Z czasem same zbledną.
Nie wiem co komu taki bałwan przeszkadza
Ojj nie, mam jeden lakier z Inglota- miętowy(za czasów, gdzie tylko ta firma miała ten kolor) i jest beznadziejny Ale cienie ich lubię

Dziękuję

Cytat:
Jak będziesz narzekała na odwilż, to doigrasz się kopa w dupencje.
Ale masz rację : w tym roku odwilż należy do tych "raptownych".

A skąd Ty możesz mieć rozstępy ? Moja wiedza "kosmetyczna" jest minimalna, ale z tego co wiem rozstępy powstają przy "grubnięciu" i szybkim "chudnięciu", kiedy to skóra nie ma czasu samoistnie zregenerować się np. ciąża, szybki spadek wagi. I o ile się nie mylę rozstępy są białe. Nie wiem, bo nie mam {tak przypuszczam } . Może to co Ty masz to popękane naczynka. O, tego to ja mam na całym ciele mnóstwo .

Do tego ciasto pierogowe było zbyt twarde . Gotować nie umiem, ale podniebienie krytyka kulinarnego mam .
Nie lubię odwilży i nie lubię zimy. Dla mnie przejście z zimy do wiosny powinno odbyć się bez nadmiaru wody i pluchy Bardzo ładny dziś dzień, tak w ogóle

Najpierw,wydaje mi się, są czerwone później z czasem stają się białe. A mam,bo pewnie przytyłam-w połowe spodni mi się nie mieści. Wcześniej też miałam i teraz zostały białe ślady, cellullit piękny też wyhodowałam Gruba świnka ze mnie i tyle

Stary 2012-02-20, 20:20   #2442
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Gotyku jednak porzucać nie zamierzam tylko go trochę zmodyfikuję na corporate goth

Cytat:
http://images.toxic-fashion.pl/eleonoreII_losos1.jpg
Ładna, tylko kolor nie mój Niestety, ja mogę tylko pomarzyć o chodzeniu w czymś takim, to nie na moje gabaryty

Cytat:
No ba Może jakieś inne z tej serii też upoluję
To poluj na śliwkowe, bo strasznie jestem ciekawa tego smaku A liczi swoją drogą - jak już będziesz mogła pić to obalimy 2 - po jednym za zdrowie obu cór

Cytat:
Co do horrorów, to nie tyle się boję, co po prostu sceny gore mnie "bolą". Jak np. w Pile coś się działo, to trochę cykałam się patrzeć, bo jakoś tak to od razu 'przechodzi' na mnie. Ale ogólnie luz

Najbardziej to się chyba na Silent Hill bałam. I w dzieciństwie, ale to z innego powodu
Ja się jakoś nadal nie mogę przemóc i na razie Piły oglądać nie zamierzam

A wiesz, że ja nigdy nie oglądałam Silent Hill? Trzeba nadrobić

Cytat:
A co kupiłaś, bo wczoraj przez to zamieszanie zapomniałam zapytać???

Cienie jak zwykle 4 kółka (2 maty i 2 perły), 115 rainbow (fiolety ) i paletkę bez przegródek.
A do tego w H&M nabyłam zachwalany pędzelek do cieni i bronzer
Miałam jeszcze kupić Duraline i zapomniałam
W tym tygodniu będę w Wawie (jadę na szkolenie z roboty i nie będzie mnie od środy do piątku) więc na pewno też odwiedzę Inglota w Złotych Tarasach - mój portfel na samą myśl robi tak

Cytat:
A wiesz Ty, Moja Miła, że owoc liczi to lekarstwo { } na potencję ?!
O, nie wiedziałam Mój TŻ bardzo lubi liczi

Cytat:
Może to co Ty masz to popękane naczynka. O, tego to ja mam na całym ciele mnóstwo .
Ja też gdzieniegdzie mam czerwone rozstępy. Głównie białe, ale czerwone też widziałam
Miałam kiedyś kolegę, który bardzo się roztył i widziałam u niego dużo takich czerwonych.

Cytat:
Ja z Inglotem miałam tylko jedno spotkanie . Kupiłam na próbunek jakościowy jakieś trzy cienie . Pamiętam, że to była taka intensywna szpachla, że się zraziłam i już więcej kosmetyków z tej firmy nie macałam.
A ja cienie lubię Innych rzeczy nie próbowałam.

Cytat:
Gotować nie umiem, ale podniebienie krytyka kulinarnego mam .

--

Edit. Przed chwilą dzwonił do mnie ojciec, że mama jest w szpitalu, źle się poczuła i pogotowie zabrało ją z pracy, jest w mieście oddalonym o 30 km, bo u nas nie wykonują takich zabiegów, miała zabieg poszerzania tętnic serca

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2012-02-20 o 20:21
Stary 2012-02-20, 20:40   #2443
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:

Edit. Przed chwilą dzwonił do mnie ojciec, że mama jest w szpitalu, źle się poczuła i pogotowie zabrało ją z pracy, jest w mieście oddalonym o 30 km, bo u nas nie wykonują takich zabiegów, miała zabieg poszerzania tętnic serca
Mam nadzieję,że szybko dojdzie do siebie

Stary 2012-02-20, 20:46   #2444
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję,że szybko dojdzie do siebie
Na razie wiadomo, że zatrzymają ją w szpitalu ok 5-6 dni. A ja przez to szkolenie nawet nie mogę do niej pojechać
Stary 2012-02-20, 22:07   #2445
'Estelle'

Cytat:
Oj, bywają i czerwone... potem bledną.
Ale takie białe też są, najbardziej podstępne z podstępnych, bo czasem nawet nie wiesz, że je masz i nagle po oględzinach ciała dostajesz ZONKA
Cytat:
A ta mi się baaardzo podoba !!!

Cytat:
A to o przypomnienie uprasza się .
Jasne
Cytat:
Znaczy - dobrze napigmentowane

Cytat:
Wczoraj jadłam po raz pierwszy w życiu "pierogi wiejskie" : z kaszą gryczaną, kiełbasą i czymś jeszcze, bo smak i zapach taki wędzony farsz miał. Nie przypadły mi do gustu. Spróbowałam też pierogów ze szpinakiem . Jajko też w nadzieniu zauważyłam i smak kwaskowy poczułam. I one nie zagoszczą na liście moich ulubionych potraw. Przypuszczam, że to może wina dosmaczenia, jedna gospodyni robi tak, a inna siak . Do tego ciasto pierogowe było zbyt twarde . Gotować nie umiem, ale podniebienie krytyka kulinarnego mam .
Oj tak, nie da się ukryć
Ja mam takie kubki smakowe jakby mi słoń na język nadepnął
Cytat:
Moja znajoma miała latem zabieg zmniejszenia żołądka . Jej zdaniem była zbyt gruba i sobie tę opaskę na żołądek kazała. Jakieś dwa miesiące temu miała zabieg wycinania nadmiaru skóry z partii brzucha, bo rzeczywiscie schudła sporo . I coś już jej przy pierwszym zabiegu spieprzyli . Tę opaskę na żołądku co jakiś czas należy wodą dopełniać . Już ją ponownie rozcinali, bo z opaską było coś nie tak. W piątek do szpitala znowu ją położyli, bo {podobno} zbyt szybko wyciągnęli dreny i płyny, nie mając ujścia, zbierają się w ciele. Brzuch ma taki, jak kobita w siódmym miesiącu ciąży. Chyba znowu będą ją cieli nowe dreny zakładali . A ludzie się dziwią, że ja jestem taką przeciwniczką wszelakiego typu niepotrzebnych sztucznych ingerencji w organizmie człowieka .
Współczuję znajomej...
Cytat:
Nie wiem co komu taki bałwan przeszkadza

Ojj nie, mam jeden lakier z Inglota- miętowy(za czasów, gdzie tylko ta firma miała ten kolor) i jest beznadziejny Ale cienie ich lubię
Ja też nie wiem. To zwyczajne chuligaństwo i tyle. Po prostu gnojek jeden z drugim bohatera struga. bo myśli, że konsekwencji uniknie. Ale nie Dzisiaj nakryłam gnojów na gorącym uczynku i już im tam TŻ lekcję życia dał. Płakali rzewnymi łzami, przepraszali i prosili, co by policji nie wzywać. Nauczy się gówniarzeria, że nawet za zwykłego bałwana może na nich spaść sroga kara

Ten miętowy to pewnie klasyczna pastela, a te smużą niemiłosiernie. Mnie kuszą perłowe/shimmerowe, one lepiej się rozprowadzają
Cytat:
To poluj na śliwkowe, bo strasznie jestem ciekawa tego smaku A liczi swoją drogą - jak już będziesz mogła pić to obalimy 2 - po jednym za zdrowie obu cór
No problem
Cytat:
Ja się jakoś nadal nie mogę przemóc i na razie Piły oglądać nie zamierzam

A wiesz, że ja nigdy nie oglądałam Silent Hill? Trzeba nadrobić

To zmień zdanie, bo Piły są naprawdę czadowe i nie ma się co obawiać. Jak się ogląda z zaskoczenia, to trochę mniej straszne jak dla mnie [dziwne, nie? ale to dlatego, że nie mam czasu roztrząsać, a jak drugi raz oglądam, to już się zastanawiam co i jak i to 'odczuwam'].

O, Silent Hill musisz nadrobić
Ale Piły też
Cytat:
Cienie jak zwykle 4 kółka (2 maty i 2 perły), 115 rainbow (fiolety ) i paletkę bez przegródek.
A do tego w H&M nabyłam zachwalany pędzelek do cieni i bronzer
Miałam jeszcze kupić Duraline i zapomniałam
W tym tygodniu będę w Wawie (jadę na szkolenie z roboty i nie będzie mnie od środy do piątku) więc na pewno też odwiedzę Inglota w Złotych Tarasach - mój portfel na samą myśl robi tak
A jakie kolory kółek? Sprzedali bez paletki? Czy kupowałaś takie single w pudełeczkach?
To teraz Duraline nadrobisz
Ja w Wawie będę dopiero w maju, ale bardziej ciągnie mnie do Hebe i Jasmin'u bo Inglota mam u siebie
Cytat:
Ojej, bardzo mi przykro i trzymam kciuki za mamę

Stary 2012-02-20, 22:58   #2446
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
A jakie kolory kółek? Sprzedali bez paletki? Czy kupowałaś takie single w pudełeczkach?
To teraz Duraline nadrobisz
Ja w Wawie będę dopiero w maju, ale bardziej ciągnie mnie do Hebe i Jasmin'u bo Inglota mam u siebie

Ojej, bardzo mi przykro i trzymam kciuki za mamę
Z kółek kupiłam 2 perłowe fiolety (ciemniejszy i jaśniejszy) a z matów jasnoróżowy i szarofioletowy. Kupowałam jeszcze paletkę bez przegródek, ale sądzę, że nawet bez paletki sprzedaliby bez problemu W pudełeczku był ten tęczowy fiolet.
Hebe i Jasmin odwiedzę obowiązkowo

Dzięki
Stary 2012-02-20, 23:14   #2447
'Estelle'

Cytat:
Z kółek kupiłam 2 perłowe fiolety (ciemniejszy i jaśniejszy) a z matów jasnoróżowy i szarofioletowy. Kupowałam jeszcze paletkę bez przegródek, ale sądzę, że nawet bez paletki sprzedaliby bez problemu W pudełeczku był ten tęczowy fiolet.
Hebe i Jasmin odwiedzę obowiązkowo

Dzięki
Chyba muszę zacząć kompletować kolekcję matów bo coś ostatnio nie kupowałam cieni
Taki jasnoróżowy byłby idealny do dziennego prawie-nude
Zresztą, już od dawna czaję się na taki z KOBO [ew. My Secret też ma, ale pigmentacja biedna], a Inglot chyba tańszy...

Informuj nas, jak z mamą

Stary 2012-02-21, 04:01   #2448
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
mama jest w szpitalu
To nie wesoło . Przez tą pogodę i straszliwe wahania ciśnienia różniaste problemy powstają . Będzie dobrze . Nie ma innej opcji .

Cytat:
Oj, bywają i czerwone... potem bledną.
Mało wiem o rozstępach i cellulitisie . Te przypadłości mnie jakoś ominęły . No i trądzik młodzieńczy też .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Współczuję znajomej...
Tu nie ma co współczuć, tu się trzeba w głowę puknąć . Głupie babsko . Matka trojga dzieci, do dentysty boi się pójść i gębusią bez paru zębów świeci. Mężowi się ździebko status finansowy poprawił, a jej się w głowie przewróciło. Brzydko piszę, ale taka jest prawda. Też bardzo jej współczuję, bo cierpi . Rozmawiałam z nią przed operacją i namawiałam na zastanowienie się przed podjęciem decyzji . Tym bardziej, że nie ważyła dwieście kilo . Ona dopiero teraz zerknęła do internetu i przeczytała o ewentualnych konsekwencjach . Ryczy i powtarza : jaka ja głupia . Będzie dobrze, bo wszyscy wokoło postawieni na nogi w poszukiwaniu znajomości, żeby z lepszymi lekarzami ją skontaktować .

U mnie wczoraj śnieżyło i mroziło . Dzisiaj znowu odwilż .

Miłego dnia
Stary 2012-02-21, 14:35   #2449
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Ten miętowy to pewnie klasyczna pastela, a te smużą niemiłosiernie. Mnie kuszą perłowe/shimmerowe, one lepiej się rozprowadzają
Nie dość,że smużą to jeszcze zaraz schodzą

Stary 2012-02-21, 21:02   #2450
'Estelle'

Cytat:
C
Mało wiem o rozstępach i cellulitisie . Te przypadłości mnie jakoś ominęły . No i trądzik młodzieńczy też .
No to pozazdrościć
Cytat:
Nie dość,że smużą to jeszcze zaraz schodzą
Eeee, nie ma tak źle. te perłowe u mnie trzy dni bez większych problemów się trzymają.

Ciekawe jak tam Aga...

Stary 2012-02-21, 21:14   #2451
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Pozazdrościć. U mnie po odstawieniu tabletek od dermatologa pryszcze na czole jak u nastolatki Ja wiem, że chciałabym wrócić do czasów ok 10 lat temu, ale ten aspekt młodzieńczości wolałabym ominąć

Cytat:
U mnie wczoraj śnieżyło i mroziło . Dzisiaj znowu odwilż .
U mnie lód - w dzień wyszło słońce i do tego popadał deszcz, w nocy znów chwycił mróz i efekt wiadomo jaki

Cytat:
Ciekawe jak tam Aga...
Rozmawiałam przed chwilą z mamą, trochę lepiej się czuje niż wczoraj, ale ręka nadal bardzo ją boli bo ten zabieg był przeprowadzony właśnie przez rękę - rozcinają skórę na nadgarstku i przez ten otwór prowadzą rurkę do tętnic czy jakoś tak - brrr na samą myśl. Ogólnie jest jeszcze osłabiona, będą ją jeszcze trzymać do soboty. Przynajmniej szpital nowoczesny, najnowsza aparatura, całodobowy monitoring tego co się z nią dzieje itd - mama jest na OIOK.

Muszę się zaraz pakować, bo jadę jutro po pracy a nie jestem jeszcze w ogóle spakowana, tylko listę zrobiłam i wydrukowałam trasę autobusów w Wawie.
Stary 2012-02-22, 03:07   #2452
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
No to pozazdrościć
Cytat:
Pozazdrościć.

Daję słowo : nie ma czego ! Nie życzyłabym nikomu mieć moich problemów z gębą . No cóż, każdy ma jakieś niedogodności .

Cytat:
Rozmawiałam przed chwilą z mamą, trochę lepiej się czuje niż wczoraj

Mówiłyśmy, że będzie dobrze .

Cytat:
Napisane przez Finlora
Muszę się zaraz pakować

Udanej rajzy . Wielkomiejskiego powietrza nałykasz się

W Biedronce jest "reklama" na bardzo dobre płyny do prania : Kłębuszek . 4 litry za 14,oo złotych . Sprawdzone i warto. Jest tych płynów trzy rodzaje i wszystkie ok. Można kupować .

Miłego dnia
Stary 2012-02-22, 15:32   #2453
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Eeee, nie ma tak źle. te perłowe u mnie trzy dni bez większych problemów się trzymają.
Mnie od soboty aż do dziś trzymał się Virtual
Cytat:
Rozmawiałam przed chwilą z mamą, trochę lepiej się czuje niż wczoraj, ale ręka nadal bardzo ją boli bo ten zabieg był przeprowadzony właśnie przez rękę - rozcinają skórę na nadgarstku i przez ten otwór prowadzą rurkę do tętnic czy jakoś tak - brrr na samą myśl. Ogólnie jest jeszcze osłabiona, będą ją jeszcze trzymać do soboty. Przynajmniej szpital nowoczesny, najnowsza aparatura, całodobowy monitoring tego co się z nią dzieje itd - mama jest na OIOK.
Widzisz-mama jest pod dobrą opieką i nic jej się już złego nie stanie
Cytat:

W Biedronce jest "reklama" na bardzo dobre płyny do prania : Kłębuszek . 4 litry za 14,oo złotych . Sprawdzone i warto. Jest tych płynów trzy rodzaje i wszystkie ok. Można kupować .
Moja siostra to kupiła Ze szwagrem mamy ubaw z nazwy

Widziałam dziś Martę Żmudę-Trzebiatowską i Aldonę Jankowską. Kręcą w Krakowie ten serial TVN "Julia" Bardzo ładny płaszczyk miała Trzebiatowska

Stary 2012-02-22, 20:55   #2454
'Estelle'

Cytat:

Muszę się zaraz pakować, bo jadę jutro po pracy a nie jestem jeszcze w ogóle spakowana, tylko listę zrobiłam i wydrukowałam trasę autobusów w Wawie.
Ufff, dobrze, że mama pod dobrą opieką i czuje się coraz lepiej

A jak tam w Wawie? Masz dostęp do neta?
Cytat:

Miłego dnia
O, dzięki za cynk, podpowiem TŻ'towi, bo on lubi robić takie chemiczne zakupy
Cytat:
Widziałam dziś Martę Żmudę-Trzebiatowską i Aldonę Jankowską. Kręcą w Krakowie ten serial TVN "Julia" Bardzo ładny płaszczyk miała Trzebiatowska
Trzeba było zostać mistrzem drugiego planu

Stary 2012-02-23, 02:49   #2455
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Moja siostra to kupiła Ze szwagrem mamy ubaw z nazwy
Nazwa rzeczywiście fajna. Mam wszystkie trzy rodzaje, kupione za namową Psiapsiółki . Dobre .

Cytat:

Matko kochana, już nie wiem który raz ukarane zostało moje lenistwo . Muszę do miasta i wczoraj nie chciało mi się dupencji ruszyć. I co ?! Dzisiaj wietrzysko, że głowę urywa i ulewa.

Miłego dnia
Stary 2012-02-23, 13:56   #2456
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam taki plan, mówiąc szczerze

Stary 2012-02-23, 20:46   #2457
'Estelle'

Cytat:
Matko kochana, już nie wiem który raz ukarane zostało moje lenistwo . Muszę do miasta i wczoraj nie chciało mi się dupencji ruszyć. I co ?! Dzisiaj wietrzysko, że głowę urywa i ulewa.

Miłego dnia
U nas też deszczowo, wiatru trochę było...
Śnieg za to porozpuszczało i nie trzeba się będzie przez ciapę śnieżną przedzierać
Ale na weekend jakieś opady śniegu znowu zapowiadają
Cytat:
Miałam taki plan, mówiąc szczerze
No to do dzieła Może jeszcze trafi się okazja

Aga pewnie beznetowo

Nie wiem, na jaki kolor pomalować paznokcie

Stary 2012-02-23, 21:48   #2458
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
No to do dzieła Może jeszcze trafi się okazja

Nie wiem, na jaki kolor pomalować paznokcie
Jak spotkam Lewandowskiego to będę mu wisieć na plecach

Też mam ostatnio ten problem

Stary 2012-02-23, 22:45   #2459
'Estelle'

Cytat:
Jak spotkam Lewandowskiego to będę mu wisieć na plecach

Też mam ostatnio ten problem
Prawie rok po premierze - wybrałam fioletowy lakier z Blossoms

Stary 2012-02-24, 06:19   #2460
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Prawie rok po premierze - wybrałam fioletowy lakier z Blossoms
A ja muszę przyznać, że już prawie miesiąc nic na paznokciach nie mam . Nie mogę zmobilizować się do manicure .

A tu u nas coraz ciszej. Powyjeżdżały, blogi piszą, uczą się. NK ma chyba stałe embargo na komputer. Matura za pasem .
Zresztą Wizaż coraz bardziej nudnawy staje się . Nawet na plotkowym nic ciekawego .

Po raz drugi napiszę : niech Wam nie przyjdzie do głowy pieniędzy na alterrowe olejki wyrzucać . Bubel nad bublami . Znowu, głupie dziewczę, rzuciłam okiem na fryzjerkę i wczoraj na włosy nałożyłam. Mam jakie takie doświadczenie z olejami . Tego alterrowego kijem już nie tknę . Zmywałam marchewką . I co ? Trzy razy myłam, a włosy tłuste i w dotyku jakby wilgotne { do dzisiaj }. Fuj !!! W ciało olejek ten też nie wsiąka. Moja Psiapsiółka również ma zdanie, że to straszliwe badziewie . Ja mogę się mylić, ale Jej nie można w żadnym razie zarzucić, że jest ignorantką. Mam na myśli doświadczenie organoleptyczne, a nie pisane. Jedyne zastosowanie tego olejku, to dolewanie do kąpieli stóp.

Mimo niesprzyjającej pogody byłam wczoraj w mieście . Ale, jak to świniowate mają we zwyczaju, zamiast do Natury do mięsnego z wędzonkami pobiegłam. Tak mnie chęć na fasolkę po bretońsku dopadła. A chęć ta duża musiała być, bo namoczyłam kilogram fasoli . Znowu będzie dla połowy wsi .
I jakże mogłoby być inaczej - musiałam w mieście czegoś nowego spróbować . Tym razem były to leniwe pierogi. Setki razy o tej potrawie słyszałam, ale nigdy nie jadłam. Rzeczywiście - dobre. A były przyozdobione {polane} tartą bułką na maśle przysmażoną . W najbliższych dniach sama spróbuję zrobić . Jadłyście ?

Miłego dnia
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości