|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#1802 | |
|
Zakorzenienie
|
niby dlaczego
sory, ale jestes w ciązy. A w ciazy nie unikniesz tycia czy tego chcesz czy nie![]() ja od 7 nie spie. Ale bez humoru wstalam. Cytat:
ja mam takie same ble dosyc czesto![]() jedziemy po obiedzie do tesciow..... robie rosół i jak zrobie to smigamy. Własnie wrocilismy ze spaceru, zjadłam 2 banany i jestem pełna ![]() Soleilka pisąłmaz eis ejuz dobrze czuje mzoe jutro wyjdzie. neiwiadomo co jej bylo wyniki wyszly dobre. Za tydzien ejszze raz bedzie musiała sie polozyc do szpitala bo lekarzy martwi fakt ze nie tyje.......
|
|
#1803 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kiedy robimy tłusty czwartek zSoleila zeby zrekompensowacjej ten ryz na wodzie?
Edytowane przez nicki86 Czas edycji: 2012-02-19 o 10:57 |
|
|
|
|
#1804 | ||
|
Zakorzenienie
|
Asiu cieszę się, że już lepiej
Ja też na każdej wizycie jestem ważona, do tego mam mierzone ciśnienie. Z wagą to ja sama nie wiem, bo moja domowa pokazuje różnie (ale startowałam od około 51,5 - 52kg a teraz pokazuje od 54,4 do 55,5kg), więc niby przytyłam za mało niż powinnam a gin zawsze mnie waży po południu i w ubraniu, także to dla mnie mało miarodajne (chociaż długo waga trzymała 52kg, ostatnio chyba 53kg było, zobaczymy co jutro pokaże, bo mam wizytę)śliczne Cytat:
Cytat:
![]() A Soleilki mi szkoda, z jednej strony to dobrze, że jest ok, ale z drugiej nie wiadomo, czy tak do końca. Mam nadzieję, że szybko uda im się zdiagnozować co to, albo stwierdzić, że nic jej nie jest.
|
|
#1805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie moja gin ani razu nie wazyła, nie ma wogóle wagi w gabinecie, wiec chyba on tego wcale nie robi ![]() zaraz sfoce Wam moje łupy ciuszkowe Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-02-19 o 11:14 |
|
|
|
|
#1806 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1808 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ad 2. Nawet nie rozmawiam z gin o przytulankach, bo na pewno mi nie wolno
|
|
#1809 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miłej niedzieli |
||
|
|
|
#1810 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ba! nawet raz, na pierwszej wizycie, miałam kilka pytań zapisanych. Niestety od tego czasu nie powtórzyłam już tego wyczynu ![]() Cytat:
![]() (a ciuszki świetne!!) |
||
|
|
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
wklejam ciuszki:
bluza i 2 pary spodni sa z polarku, 2 bluzki i pierwsze jeansy oraz skarpetki
|
|
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
słońce, a czytałaś co wcześniej napisałam? Te Twoje kg to mniej więcej dokładnie tyle, ile powinnaś przytyć do tego etapu ciąży. Nie wkręcaj więc sobie, że jakoś strasznie tyjesz, bo tak nie jest
|
#1813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
śpiewam mojemu malenstwu 'Dumke na dwa serca'
![]() a za chwilke jedziemy do lesnego parku sobie pospacerowac, bo śliczna pogoda ![]() całuje Was wszystkie i zycze udanej niedzieli |
|
|
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
My jedziemy już do tesciow. mamy przed sobą prawie godz jazdy.
Zly humor miałam jakoś tak ... królik w nocy Wariowal może dlatego no i Tż często dziala mi na nerwy.
|
#1816 | |
|
Zakorzenienie
|
hej!
Ja przespalam cala noc i na szczescie nie wymiotowalam i zoladek przestal bolec takze ciesze sie przeogromnie ![]() Pogoda u nas sliczna, jakies 8 stopni na plusie i slonce ![]() jest cudownie ![]() DZiewczyny super ciuszki! Ja pozniej wstawie co wczoraj wydobylam ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
Ale nie denerwuj sie kochana
|
|
|
|
|
#1817 | |||||
|
Rozeznanie
|
W końcu jestem i mam nadzieje, że dzisiaj już skończe nadrabianie, bo wczoraj sporo poczytaam nacytowałam i mi zadzwonili, że mam się zbierać, bo przyjedzie ktoś po mnie i jedziemy na obiad- no myślalam, że mnie rozniesie
a towarzycho popiło poprzedniego dnia i zmęczyło się szybko na stoku.Oglądałam ten odcinek Rozmów i nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać W czwartek miałam ambitny plan ale zjadłam tylko pół pączka-nie ciągnie mnie coś do słodyczy Cytat:
Naprawde żadna ciąża nie jest ze stali a ty tak się o nią starałaś...Cytat:
Ja nie wiem czemu a może z braku warunków i czasu ostatnio, nie smaruje się regularnie ![]() Cytat:
![]() Pisałyście o swoich tż i ich zaangażowaniu się w obowiązki No więc mój, to umie wszystko no może miej gotować ale mu się nie chce...Kurcze co z Soleiką, bo nie doczytałam jeszcze a jej post o krwawej biegunce czy wymiotach nie był"śmieszny" mam nadzieje, że już wróciła do nas zdrowa ![]() Super, że wszystko ok. i zdzidzią i po pechowej cytologi(też jej nie cierpię )Oj na stopach paznokcie ja mam ZAWSZE pomalowane i nie wyobrażam sobie nie mieć Cytat:
o matko współczuje ![]() Cytat:
i superancki opis
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny znalazlam cos wprost idealnego dla nas!
http://besty.pl/676773
|
|
|
|
#1819 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przynajmniej za ten jeden raz ![]() Cytat:
![]() Jeansy słodziachne - chociaż słyszałam, że dziecku jest w takich spodenkach niewygodnie. Ale ja i tak kupię jedną parę ![]() Cytat:
![]() Udanej wycieczki Jedziecie do tego parku w Ustroniu?Cytat:
|
||||
|
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki Dziewczyny
ale boskie te kolczyki
|
|
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj robię pizzę na obiad - takie danie typowo niedzielne
Ostatnio któraś narobiła mi smaka na domową i pizzę i w końcu muszę ją zrobić
|
|
|
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
to pewnie bylam ja :P
|
|
|
|
#1823 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja gin powiedziała że nie powinnam przytyć więcej niż 8kg, więc myślę że łatwo zauważyć jak coś nie będzie w normie, a nie chce się ważyć bo to wpłynie negatywnie na moje samopoczucie i na dziecko
Mam nadzieje że poza brzuchem i biustem nic mi nie przybędzie![]() Ja mam takie pierścionki z czekoladą ![]() Rozstępami się załamałam, mam tylko nadzieję że nie wyjdą mi nowe
485 i 545 mentorki made by dr Skwiercz 2009 Edytowane przez kejtigda Czas edycji: 2012-02-19 o 13:58 |
|
|
|
#1824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/ |
|
|
|
|
#1825 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Współczuje wam dziewczyny tych zasłabnięć.Uważajcie na siebie, bo dodatkowo złe warunki pogodowe i łatwo upaść na ulicy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No ale masz zapatrzonego w ciebie tż dlatego możesz sobie na to pozwolić więc korzystaj Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to typ kanapowca i woli se pospać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zmęczona po"remoncie" potzrebuje ciszy i spokoju a tu ekipa 13osób, imprezy do rana a ja mam lekkie spanie i się poprostu nie wysypiam pomimo stoperów w uszach No ale już dzisiaj wracamy, to w końcu wypocznę Tak się stęskniłam za wami, że nadrabiam was czytając KAŻDY post ![]() Czytam dalej choć powoli będą pewnie dzwonić żeby na obiad pojechać
|
|
#1826 |
|
Raczkowanie
|
Witam Mamusie po dłuższej nieobecności. Nareszcie mi w miare net działa.
![]() U mnie się troche dziąło w tym tyg. Mieliśmy wczesniej wizyte z Amelka w szpitalu bo w czwartek. Czekałyśmy chyba ze 2 godz aż nas przyjmie no i wreszcie sie dostałyśmy Pani doktor zbadala mała, i nie stwierdziła jakiś wielkich nieprawidłowości, co mnie najbardziej denerwuje że jak jej poweidziałm ze taki stan utrzymuje się już mneij więcej od 2 miesięcy to ona mi na to odp że to i tak mało i nei ma za bardzo co sie przejmowac bo niektóre dzieci od urdzenie tak mają. Ja rozumiem że te dzieci które od urodzenia mają taki problem jest na prawde źle, tylko to wychodzi na to że powinnam zlekcewazyć Amelki zaprcia bo trwają krótko![]() Dzisiaj zrobiliśmy jej lewatywe i teraz że tak powiem odchorowuje ją. Boli mnie okropnie głowa i jestem strasznie zmęczona. No ale najważniejsze jest to że troche ją przeczyściło i od razu lepiej zjadła i miała wiekszą chęć do bawienia. Teraz po obiedzie ją uśpiłam, TŻ wyszedł do pracy a ja mam chwile dla siebie. Nie jestem w stanie Was nadrobić ale ostatnie strony jakos tako przejze. Pochwale się Wam że w piątek zaczełam 21 tydz wg usg więc połowa ciąży już za mną I z tej okazji wczoraj TŻ zakupił mi spodnie ciążowe szkoda tylko że nie są w miare tanie tylko ok 120 zł kosztuja, bo pewnie jakby mneij kosztowały to by kupił 2 pary a tak to nici bo ostatnio sie u nas nie przelewa. 2 marca ide na usg połówkowe i mam nadzieje że pójdzie ze mna TŻ no i mała jeszcze.
|
#1827 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie! Ale brzydki dzień u nas...nic mi się przez to nie chce. Jeszcze mój TŻ wrócił z meczu i narzeka na ból w klatce piersiowej...już raz miał połamane żebra boję się ze znowu ;-(
Cytat:
A normalnie u Piechowiaka. Ale gdzie jeździsz do lekarza? prywatnie ? Cytat:
![]() Cytat:
zapominam wtedy o bożym świecie i mąż zadaje konkretne pytania bo ja jestem omamiona tym cudem natury naszym małym Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam właśnie 12 pierogów i nadal głodna jestem
![]() Luby dobrze że się odezwałaś, bo tak dzisiaj myślałam co tam u Ciebie i co z Amelką
|
#1829 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szczególnie ogrodniczki chwyciły mnie za serce ![]() Cytat:
![]() Po prostu jakieś takie mam obawy, że najgorsze dopiero przede mną i że za tych 4-5 miesięcy będę się toczyć ![]() No ale nic - cała nadzieja w tym, że teraz pogoda będzie już tylko lepsza, będzie można chodzić na długie spacery i w ogóle jakoś aktywniej żyć |
||
|
|
|
#1830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A potem będziemy zrzucać, bo nam dzieci dadzą w kość, a jak się zacznie bieganina za nimi, to już w ogóle same szczuplaki będą
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.

Taki już los ciężarnej.

. Mój kręgosłup już tak nie boli 
ja mam takie same ble

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a towarzycho popiło poprzedniego dnia i zmęczyło się szybko na stoku.
Naprawde żadna ciąża nie jest ze stali a ty tak się o nią starałaś...
)
o matko współczuje 

I z tej okazji wczoraj TŻ zakupił mi spodnie ciążowe