|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Mamusie rozpakowane pewnie nie bardzo czasowe teraz
|
|
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje kochane za wszystkie odpowiedzi
Jestem spokojniejsza juz, bo wczoraj to sie az poplakalam. Wiecie co ja tez lecze zeby bez znieczulenia... Mam traume, bo raz kobieta zrobila mi znieczulenie do usuniecia zeba i zdretwialo mi polowe buzi, caly jezyk i jeszcze potem wywiad ze mna przeprowadzala dopiero, bo bylam u niej pierwszy raz Poza tym teraz dawno nie mialam kanalowego, wiec to maly pikus ![]() koniaaaaa jeszcze tylko 3 dni, ale Ci super |
|
|
|
#3633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas na sr podobnie pokazywały pielęgniarki![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
no i tak jak pisałam wcześniej - biodra
|
||
|
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czas pokaże ![]() ale mimo wszystko nie mogę doczekać kiedy utule swojego maluszka i jak wrócimy do domku bo szpitali nie znoszę |
|
|
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
Z moimi piersiami nie stało się praktycznie nic, więc albo niech podrosna i zostaną takie albo nie wiem
![]() a biodra niech wrócą do poprzedniego stanu bo nie będę miała w czym chodzić po porodzie
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie już po obiedzie
![]() Nie najadłam się. Był kotlet, ziemniaczki z koperkiem i masłem a do tego ogóreczki marynowane w chilli z czosnkiem ![]() Zjadłam dość dużą porcję tak szybko, że mi się smutno zrobiło, że więcej nie ma...
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
My tez po obiadku, ja tylko obralam ziemniaczki, maz zrobil reszte
Dzis kotleciki schabowe i surowka z selera ![]() Niestety zmartwie Was odnosnie piersi. Po zakonczeniu laktacji sa bardzo obwisle, sflaczale, jak wiszace skarpetki ![]() Ale mysle, ze mozna poprawic ich kondycje jakimis kremami, cwiczeniami... ![]() gosiu to milego ostatniego dnia pracy! ![]()
|
#3639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym takie groszki jak moje nie będą miały jak zwisać
|
|
#3640 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Witam się praktycznie już poweekendowo. TŻ właśnie wyjechał na Mazury ale pociesza mnie fakt, że za tydzień przyjedzie i na tydzień zostanie, w tym przeprowadzka już na samodzielne mieszkanie Ale jest okropna pogoda nic się nie chce, ale ja na szczęście mogę dziś się polenić i Was ponadrabiać, bo od piątku to mam co (pewnie wszystkiego nie dam rady). Jutro na 7.30 mam być w laboratorium wyniki zrobić najwyższa pora, bo w środę wizyta u gina po 6 tygodniach nareszcie! Niby nic się złego nie działo - poza tym, że ostatnio strasznie puchnę - ale jakoś mam stracha
|
#3641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja o moich nic już nie mówię, ale jakoś mnie to nie przejmuje zbytnio, to też jest na pólce "błahostki " w mojej mózgownicy , dobre staniki , jakiś kremik na ujędrnienie ( ale marne szanse mu daje ) i trzeba żyć dalej ....
|
|
|
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
evvcia witaj w klubie, ja też jak balon;/ wczoraj miałam spokój, ale wieczorem znów się zaczęło i nadal mam opuchnięte ręcę i stopy.. Robię jutro badania moczu.
|
|
|
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
a ciśnienie jak ? masz jakąś machinę pod ręką do mierzenia? pijesz dużo?
|
|
|
|
#3644 |
|
Zadomowienie
|
Witam... U mnie chyba ciśnienie jest bardzo niskie bo od wczoraj męczy mnie ból głowy. Dzisiaj to nawet wypiłam z łyżeczki kawę pół na pół z mlekiem. Ogólnie nie przepadam za kawą ale taka słabizna zazwyczaj mi pomagała a dzisiaj nie bardzo ;/
Odnośnie piersi ja miałam miseczkę D. W pierwszej ciąży się powiększyły. Karmiłam tylko miesiąc a i tak obwisły mi. Teraz miseczka się wypełniła po tym ''obwisie'' ale jednak już nie są takie jędrne. Nie przejmuję się tym zbytnio i nie wierzę, że krem akurat tu pomoże. Prędzej jakiś zabieg kosmetyczny. Zawsze chodziłam w push- up ale po tym jak mi piersi sflaczały, pierś się normalnie zaczęła z nich wylewać, albo inaczej mówiąc wychodzić. Teraz kupuję staniki z taką koronką dosyć wysoko ułożoną, która dobrze obejmuje pierś z taka gąbeczką do połowy piersi. Są naprawde wygodne i nic mi teraz nie ucieka ![]() Po zakończeniu karmienia właśnie dobrze jest dobrać taki stanik, który podniesie pierś i w ubraniach nie będzie, aż tak bardzo to widać. Szczerze przyznam, że nie raz miałam z początku z tego względu doła, ale nic, taka jest już nasza kobieca rzeczywistość Moja bratowa ta co urodziła wcześniaczka oddaje mi laktator. Była z niego zadowolona bo dobrze odciągał pokarm i teraz będę mieć go ja Miło z jej strony. Będę musiała się jej czymś odwdzięczyć.Niestety przez miesieczny pobyt małej w szpitalu nie udało się zbyt długo podtrzymać laktacji, mleko stawało się z dnia na dzień coraz bardziej wodniste i całkiem zanikło. Trudno, ale ważne, że mała dobrze toleruje mm Bebilon.
|
|
#3645 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciężko mi chodzić w staniku, bo uciska mi pod piersiami bardzo mimo, że jest dobrze dobrany czuję pieczenie i drętwienie, więc zakładam tylko jak wychodzę z domu. Nawet te sportowe się u mnie nie sprawdziły Ciekawe jak będzie później... Ze średniego C zrobiło mi się duże DD, a nawet E. Cytat:
![]() Ja też idę na krew i mocz, zobaczymy co tam się dzieje. Pewnie woda się zatrzymuje u mnie najmocniej widać po stopach i dłoniach, wczoraj aż nie mogłam palców zgiąć.Kurde, wiecie co się stało? TŻ zostawił u mnie w torebce portfel ze wszystkimi dokumentami (dowód, prawko, dowód rejestracyjny itp.) oraz kartę do bankomatu. A jest już 100 km od Warszawy i nie opłaca mu się wracać
|
|
#3646 |
|
Zakorzenienie
|
Poszukaj na stronie kurierów. Chociaż przy niedzieli szanse są nikłe a koszty wysokie :/
|
#3647 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba jutro dopiero po laboratorium to ogarnę i pewnie, i tak najwcześniej na wtorek dotrze. Ech... Skleroza. Mam nadzieję, że tylko akurat teraz nie będą potrzebne na gwałt te dokumenty, a kasę tyle ile potrzebuje pożyczy od kogoś (bo z banku bez dowodu nie wypłaci). Trochę strach tak dokumenty wysyłać, ale jak ubezpieczę i będzie potwierdzenie odbioru to chyba ok. Zawsze coś pod górkę.
|
#3648 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() natomiast raczej nic nie kupuje, bo wkurza mnie to, że nie mam jak przymierzyć ![]() no miło byłoby dostać jakiś dowód uznania, chociaż u mnie pewnie skończy się na bukiecie róż (teściowa mu pewnie przypomni, że wypada kwiaty kupić )Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, jak za potwierdzeniem i ubezpieczoną wyślesz, to zawsze bezpieczniej. A jeszcze lepiej wysłać jako mała paczkę wartościową zamiast w kopercie.
|
|
#3650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tesciowa juz pojechala, a ja jakas zmeczona sie czuje. Obiad wyszedl mi smakowity
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3651 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w Walentynki słyszałam w radio wypowiedź jednej kobiety na pytanie jakie są minusy związków i ta bez namysłu powiedziała: "teściowie" ale chyba nie mamy tak strasznie jeszcze :-PSwojski chlebek to jest to, dawno nie jadłam ![]() Wczoraj z TŻ oglądaliśmy na żywo łóżeczka turystyczne i chyba zdecydujemy się na takie: http://allbaby.pl/upload/lucypink4.jpg ale jeszcze nie jestem pewna na sto procent. To jest firma Delti. Co prawda nic mi nie mówi, ale któraś z Was może coś słyszała?
|
|
#3652 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mogę nawet podzielić się przepisami Najczęściej używam jej ostatnio do robienia ciasta na pizzę. Sama nie bardzo lubię ugniatania ciasta a tu tylko wrzucam składniki, ustawiam odpowiedni program i ciasto robi się samo
Edytowane przez iw32 Czas edycji: 2012-02-19 o 16:57 |
|
|
|
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
smaczny byl ja uwielbiam chleby z ziarnami - z dynia, slonecznikiem chetnie przygarne przepisy a jaka maszynke masz? Bo ja sie totalnie nie orientuje jeszcze w tym temacie
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3657 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- 900 g
|
|
|
|
|
#3658 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rozmawialam z Tatem (wiem ze ta forma nie jest poprawna ale ja tak mowie i jak sie zarzekalam ze zadnych gosci zaraz po urodzeniu, tak on jednak chce przyjechac do nas i pasuje mu w czasie wielkanocnym, takze bede kilka tygodni po porodzie, srednio mi to odpowiada, ale to i tak wielki z jego strony wyczyn bo on poza swoj powiat za bardzo sie nigdzie nie rusza; ) pobylby u nas tydzien maksymalnie. w sumie ciesze sie ale i zamieszania moze byc troche, no ale bede sie martwic jakby przyjechal, a to 50/50.
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-02-19 o 18:22 |
|
|
|
|
#3660 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
Cziqua super zakupki i fajnie że wyszło mniej niż mysleliście a tako laret to długo był tez moim typem wózkowym...Mag współczuję nocnego złego samopoczucia...dobrze że kropelki pomogły... Cotton śliczny pierścionek Karo bidulko Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do wózka to ja pościeli nie kupuję, kocyki na początek wystarczą a w lato pieluszka... A mój syncio dopiero od kilku dni ma czkawkę, ale jak już zaczął to po kilka razy dziennie mu się zdarza...dobrze że dla niego to nie jest nie przyjemne... |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

Mam traume, bo raz kobieta zrobila mi znieczulenie do usuniecia zeba i zdretwialo mi polowe buzi, caly jezyk i jeszcze potem wywiad ze mna przeprowadzala dopiero, bo bylam u niej pierwszy raz
Poza tym teraz dawno nie mialam kanalowego, wiec to maly pikus ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

u nas na sr podobnie pokazywały pielęgniarki
no i tak jak pisałam wcześniej - biodra

ale pociesza mnie fakt, że za tydzień przyjedzie i na tydzień zostanie, w tym przeprowadzka już na samodzielne mieszkanie
nic się nie chce, ale ja na szczęście mogę dziś się polenić i Was ponadrabiać, bo od piątku to mam co (pewnie wszystkiego nie dam rady). Jutro na 7.30 mam być w laboratorium wyniki zrobić najwyższa pora, bo w środę wizyta u gina po 6 tygodniach nareszcie! Niby nic się złego nie działo - poza tym, że ostatnio strasznie puchnę - ale jakoś mam stracha

Ciekawe jak będzie później... Ze średniego C zrobiło mi się duże DD, a nawet E. 

a jaka maszynke masz? Bo ja sie totalnie nie orientuje jeszcze w tym temacie