|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
mocz / nerki POMOŻE KTOŚ??
Witam
Chcialam prosic o interpretacje wynikow badan moczu, mam dwa badania do porownania: Z DNIA 04.08.2011 cholesterol calkowity: 151mg/dl glukoza: 4.6 mmol/l Potas: 4.34 mmol/l Sód: 142,3 mmol/l kreatynina: 77 umol/l alat: 26 U/L CRP Bialko: 0.76 mg/l ---- BADANIE OGOLNE: barwa: slomkowy klarownosc: klarowny ciezar wlasciwy: 1.025 pH: 6.5 glukoza, bilirubina, ciala ketonowe, bialko, azotyny, krew, leukocyty: nieobecne urobilinogen: w normie obraz mikroskopowy: śluz: obfity, nabłonki wielokątne: liczne wpw, Bakterie: dosc liczne wpw, Leukocyty: 2-4 wpw Z DNIA 03.11.2011 kwas moczowy 0.26 mmol/l CRP białko 0.84 RF - czynnik reumatoidalny (ilosciowo) 0.40 IU/ml ---- BADANIE OGOLNE: Barwa: slomkowy klarowność: klarowny Ciężar właściwy: 1.020 pH: 6.5 glukoza, bilirubina, ciała ketonowe, azotyny, krew, leukocyty: nieobecne urobilinogen: w normie obraz mikroskopowy: sluz: dość obfity, nabłonki wielokątne: liczne wpw, Bakterie: nieliczne wpw, Leukocyty: pojedyncze wpw badania byly robione w odstepach 3-ech miesiecy, bardzo prosze o interpretacje tych wynikow, będę bardzo wdzieczna, z gory dziekuję!! Pozdrawiam!
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: mocz / nerki POMOŻE KTOŚ??
Na wynikach badań podane są rówież przedziały liczbowe. Sprawdz czy twoje wyniki mieszczą się w tych przedziałach. Jeśli tak to są ok.
Mnie szczypało przy sikaniu i miałam lekkie parcie na mocz. Też miałam dobre wyniki, ale liczne bakterie w osadzie moczu plus jakiś tam śluz. Dużo piłam i przeszło |
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że ktoś może to dziwnie odebrać zwłaszcza Ty ale tu nie chodzi o brak higieny a o to, że badanie moczu powinno być sterylne ![]() Przepraszam jeśli poczułaś się urażona..jeśli tak jest zlekceważ mój post. Pozdrawiam
|
|
|
#4 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Trzeba się podmyć wodą, przetrzeć jakimś ręcznikiem jednorazowym i owszem, mocz do badania to ten ze "środkowego" strumienia Jestem w ciąży, więc dla mnie badanie moczu to chleb powszedni, stąd też znajomość "procedury" i nikt nie powinien się nią czuć urażony, bo to norma, przynajmniej wyniki nie wyjdą przekłamane
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie od 4 lat "bujam się" po ciąży co miesiąc z wynikami bo mam problemy z nerkami. Jeśli jest ok żel i dobrze spłukany to wg mojej lekarki wszystko jest ok. Co do ręcznika- absolutnie nie wg niej..ale mogę się mylić
|
|
#6 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Współczuję problemów z nerkami
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32240009]Aha, w sensie, że w ogóle się nie wycierać? Bo w sumie na takim normalnym kąpielowym też jest wiele bakterii...
Współczuję problemów z nerkami [/QUOTE]No tym bardziej nie kąpielowym.. ![]() Nie jest źle- to jak z zatokami jest..jak się dba jest ok ![]() Normalnie po ciąży jestem bardziej chora niż przed...
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
witam ponownie
![]() Dziekuje za wszystkie odpowiedzi - nie czuję się zadną z nich urażona w żaden sposob ![]() Zycze milego wieczoru chociaz Wam, bo moj do takich nie bedzie nalezal
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
A czemu nie należy do miłych?
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.

!