Offtopowe zapuszczanie XL - Dalej wspólnie zapuszczamy, mamy włosy jak z reklamy - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-19, 15:42   #1651
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie XL - Dalej wspólnie zapuszczamy, mamy włosy jak z reklam

Cytat:
Napisane przez Ula_87 Pokaż wiadomość
Hej

Pojawiła się dla mnie mała iskierka nadziei,jeśli chodzi o pracę
Ale narazie nic nie zdradzam, pewnie i tak nie wypali
Może się uda

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 15:43   #1652
Elewyn
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie XL - Dalej wspólnie zapuszczamy, mamy włosy jak z reklam

Właśnie, jakie maski poza Bingo i Glorią nie mają silikonów? coś mi świta, że chyba Wax, ale co jeszcze?
Stary 2012-02-19, 15:43   #1653
Ula_87
Wtajemniczenie

A ja jestem ciekawa, czy kiedykolwiek ujrzę moje zamówienie z ekosfery. Zaczynam w to wątpić - nie dostałam żadnego powiadomienia,żadnego maila. Nawet o opóźnieniu realizacji zamówienia
Ula_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 15:43   #1654
Maryha_ah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Zrób eksperyment.
Ja tez zawsze miałam ekstremalnie obfite miesiączki. Z podpaskami, zawsze była kałuża krwi, a tampon doskonale sobie radził.
Użyj jakiegoś "super plus", dodatkowo podpaska i spać.
Powodzenia
A może zrobię test przy następnej okazji.

Cytat:
Mniej zrec w sensie nie żreć słodyczy, czipsów itd. to jak najbardziej. A reszta to jeść normalne porcje, ale regularnie. Czyli 5 małych posiłków dziennie i waga leci nie wiadomo kiedy. I dieta musi zawierać wszystko. Więcej węglowodanów, mniej mięsa. Mięso tuczy a nie syci.Ludzie którym wydaje się,ze sie nie najedza jak nie zjedza miejsca majazwyczajne objawy uzależnienia. Tak, mięso uzależnia. Nie powinno się go jeść więcej niż 2 x w tygodniu. A żeby być nasyconym trzeba zjeść, kaszę, płatki, chleb itp.

Mówiłyśmy Ci ze Dukan jest niezdrowy i szkodzi na nerki, ale ciocia Marysia nie chciała słuchać
Oj tam oj tam, przecież to wiadomo że jak ja sobie coś umyśle to nie tak łatwo mi to z głowy wybić

A z tym mięsem.. Czy chude mięso pieczone, albo pieczona ryba Twoim zdaniem tuczy? wydaje mi się że kaszę czy chleb są o wiele bardziej tuczące niż chude mięso.. tylko tu mamy błędne koło, co za dużo białka to nie zdrowo, co za dużo węgli to tucząco.

Cytat:
Napisane przez domiwika93 Pokaż wiadomość
Haha . Bez przesady. Jakąś wiedzę mam . Jak coś to bym jadła więcej warzyw , owoców ,produktów z ziarnami zbóż ,ograniczyłabym spożywanie tłustych potraw i słodyczy + ćwiczenia itd.
Eee.. ja na razie mam tylko ćwiczenia. Aerobik dwa razy w tygodniu nie spodziewam się żeby to cokolwiek zmieniło, ponieważ wpierdzielam jak zwykle więc to chyba dla czystego sumienia a tak serio to dołożyć muszę coś wiecej,może jakieś bieganie 2 razy w tygodniu, czy rower.. bo czarno widzę żebym odpuściła dzisiejsze ciasto czy jutrzejszy deser
Stary 2012-02-19, 15:46   #1655
Ula_87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elewyn Pokaż wiadomość
Właśnie, jakie maski poza Bingo i Glorią nie mają silikonów? coś mi świta, że chyba Wax, ale co jeszcze?
Jest ich jeszcze trochę
Zerknij sobie na wątek dotyczący kosmetyków do włosów bez silikonów.

W sumie silikony nie są trudno rozpoznawalne, więc warto zapamiętać, pod jaką nazwą się kryją, a wtedy można szybko rozszyfrować je samemu w drogerii.

Heh, ja kiedyś, jak nie byłam tak wczuta w składy to czytałam etykiety kosmetyków. I te obietnice producenta
A teraz obietnic nie czytam wcale, tylko skład.
Stary 2012-02-19, 15:46   #1656
AnikZgr
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie używałam, ale z maski z tej serii jestem bardzo zadowolona.
Chętnie bym zerknęła na skład tego, co podałaś.
Maskę też mam
Tylko mnie ta tubka zaintrygowała
Poszperam zaraz za składem

Buty
AnikZgr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 15:46   #1657
201612231846
Konto usunięte

Cytat:
Kurde, muszę dziś w końcu umyć włosy, bo nie robiłam tego od kilku dni
Nałożę jakąś maskę na dłużej i wezmę ze sobą do wanny książkę.

Dzisiaj chyba kolej na Biovax do ciemnych.
Ja też dzisiaj umyję. Przeziębiłam się. Ostatnio myłam głowę w środę. Oczywiście w piątek na praktykach była mowa bym nie przynosiła żadnych zwolnień w poniedziałek ,ponieważ mam całe plecy na wierzchu. Szefowa zrobiła mi o awanturę o to ,że w ciągu 3 lat przyniosłam kilka zwolnień. Jak jej powiedziałam ,że to kwestia klimatyzacji to mnie wyśmiała. Powiedziała ,że ona nie jest jakoś chora. I lepiej jest siedzieć 8h i nic nie robić. Jeszcze zrobiła mi awanturę ,że nie powiedziałam ojcu by przyjeżdżał po mnie na telefon. Niby jak się pytałam o praktyki to mi mówiła ,że będzie trzeba czasami dłużej zostać. Pamiętać tego nie pamiętam. A w ciągu ostatniego tygodnia zostawałam codziennie po godzinach. Także. Na pożegnanie powiedziała ,że jak będę bardzo źle się czuła to mam nie przychodzić w sobotę ,bo sprawdzi. I jak przyszłam w sobotę rano po godzinie wysłała mnie do domu. I powiedziała ,że mówiła mi ,że mam nie przychodzić jeżeli źle się będę czuła. Po prostu porażka.
201612231846 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 15:47   #1658
Ula_87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Może się uda
Chciałabym

Ale w tej sytuacji muszę Was poprosić o trzymanie kciuków cały przyszły tydzień
Albo chociaż wiarę we mnie
Stary 2012-02-19, 15:48   #1659
AnikZgr
Wtajemniczenie

http://pinkcastersugar.blogspot.com/...eve-total.html
Tutaj jest

Buty
AnikZgr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 15:50   #1660
Elewyn
Zakorzenienie

Cytat:
Jest ich jeszcze trochę
Zerknij sobie na wątek dotyczący kosmetyków do włosów bez silikonów.

W sumie silikony nie są trudno rozpoznawalne, więc warto zapamiętać, pod jaką nazwą się kryją, a wtedy można szybko rozszyfrować je samemu w drogerii.

Heh, ja kiedyś, jak nie byłam tak wczuta w składy to czytałam etykiety kosmetyków. I te obietnice producenta
A teraz obietnic nie czytam wcale, tylko skład.
jak na razie to dimethicone (czy jakoś tak) rozpoznaję, bo on chyba taki najpopularniejszy Jednak wolałabym znać konkretne przykłady kosmetyków, niż stać przed półką i czytać każdy z kolei
Stary 2012-02-19, 15:55   #1661
Ula_87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AnikZgr Pokaż wiadomość
W sumie skład podobny do maski.
I też ma barwnik wysoko, to trochę lipa, bo moze podrażniać.
No i ma silikon.
Chociaż mi to nie przeszkadza.

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
jak na razie to dimethicone (czy jakoś tak) rozpoznaję, bo on chyba taki najpopularniejszy Jednak wolałabym znać konkretne przykłady kosmetyków, niż stać przed półką i czytać każdy z kolei
Zerknij na ten wątek z kosmetykami bez silikonów.
Ja później wieczorem przęjrzę KWC i Ci podam kilka konkretów.
Teraz lecę oglądać film z Mamą, a potem odwiedzić przyjaciół.
Stary 2012-02-19, 15:58   #1662
WeWlasnejOsobie
Zakorzenienie

GG do WeWlasnejOsobie

hej Babeczki
można się przyłączyć?
Stary 2012-02-19, 16:01   #1663
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Cytat:
Bioetika aloesowo kokosowa, Naat z auchan (ale zawiera parafinę) - to z tego co mam. Kallos latte chyba też nie ma.
KONICZYNKA 47 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 16:14   #1664
xxxMikixxx
Zakorzenienie

http://lublinstreetfashion.pl/ Fajny pomysł z tym blogiem

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 16:16   #1665
Elewyn
Zakorzenienie

przeglądam właśnie ten wątek
Stary 2012-02-19, 16:23   #1666
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maryha_ah Pokaż wiadomość
A z tym mięsem.. Czy chude mięso pieczone, albo pieczona ryba Twoim zdaniem tuczy? wydaje mi się że kaszę czy chleb są o wiele bardziej tuczące niż chude mięso.. tylko tu mamy błędne koło, co za dużo białka to nie zdrowo, co za dużo węgli to tucząco.
Chude czy nie chude, jeśli zjesz 100g kaszy, makaronu, płatków zbożowych, będziesz najedzona kilka godzin. Jeśli zjesz 100g chudego mięsa, za pół godziny będziesz głodna.
Nie wszystkie węgle są wskazane. Trzeba spożywać takie, które sycą na długo. Czyli nie bułeczkę, a ciemny chleb. Nie biały rozgotowany makaron, a ciemny ugotowany al dente.
Mięsem nie da się nasycić, przez co trzeba jeść więcej.

Osoby które pracują fizycznie lub uprawiają dużo sportu siłowego mogą jesć więcej mięsa, bo je "zużyją".

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 16:35   #1667
Maryha_ah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WeWlasnejOsobie Pokaż wiadomość
hej Babeczki
można się przyłączyć?
Pewka wiadomka

Kurcze, lachony, w ogóle mam coś takiego. http://www.domzdrowia.pl/92674,maxiv...-tabletek.html . Tato dostał od firmy farmaceutycznej różne gratisy, i między innymi to. leży tak ze 2-3 miesiące i nie wiem czy to ruszyć czy nie. Jestem przeciwniczką wszelkich preparatów odchudzających ale to wygląda tylko jak witaminki... z resztą słabo się na tym znam może któraś mi podpowie czy warto zastosować, czy oddać komuś w prezencie.. Myślałam żeby jeść 1 tabletkę może zamiast dwóch dziennie skoro się jakoś specjalnie nie odchudzam.. bardziej przymierzam do ćwiczeń żeby nie było, pierwszy krok czyli fitness już jest.
Stary 2012-02-19, 16:46   #1668
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maryha_ah Pokaż wiadomość
Pewka wiadomka

Kurcze, lachony, w ogóle mam coś takiego. http://www.domzdrowia.pl/92674,maxiv...-tabletek.html . Tato dostał od firmy farmaceutycznej różne gratisy, i między innymi to. leży tak ze 2-3 miesiące i nie wiem czy to ruszyć czy nie. Jestem przeciwniczką wszelkich preparatów odchudzających ale to wygląda tylko jak witaminki... z resztą słabo się na tym znam może któraś mi podpowie czy warto zastosować, czy oddać komuś w prezencie.. Myślałam żeby jeść 1 tabletkę może zamiast dwóch dziennie skoro się jakoś specjalnie nie odchudzam.. bardziej przymierzam do ćwiczeń żeby nie było, pierwszy krok czyli fitness już jest.
Niby same witaminy, minerały i wyciągi, to chyba nie powinny kuku zrobić.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2012-02-19, 16:58   #1669
WeWlasnejOsobie
Zakorzenienie

GG do WeWlasnejOsobie

to może pochwale sie swoimi włoskami
zdjęcie dzisiejsze miałam na noc zrobione warkocze i strasznie mi sie nie podoba to coś co wyszło
włosów nie prostuje - no tylko grzywkę która jest moim dziełem dlatego taka równiutka
nie suszę, dbam o nie jak się da
myje zawsze wieczorem żeby w nocy mi przeschły i rano mam ni to loki ni to proste hmm
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG20120219_004.jpg (107,0 KB, 48 załadowań)
Stary 2012-02-19, 17:00   #1670
Maartikrk
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny !! Nie było mnie tydzień ale już powracam ;-) Miałam mnóstwo spraw na głowie i trochę gości w ciągu tego tygodnia...

Właśnie siedzę z Amlą na łepetynce a włosy z dnia na dzień coraz ładniejsze.
Od wczoraj piję herbatkę z pokrzywy...myślicie, że grzechem jest ją słodzić?
Od dziś ruszam też z drożdżami w mlekiem i miodem

Zaraz kontynuuję nadrabianie Was ale wszystkiego na pewno nie ogarnę...

Ula_87 Zamawiałaś w dzień, w którym była darmowa wysyłka? Ja otrzymałam od nich maila w środę, że przesyłka dopiero została wysłana więc spodziewam się jej jutro, max we wtorek...

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

WeWlasnejOsobie Jakie długie ! Super Widzę, że naturalny kolorek i zdrowe dość Fajnie, fajnie ! Pozazdrościć !
Maartikrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 17:15   #1671
Elewyn
Zakorzenienie

ja w piątek napisałam maila do ekostrefy, ale po godzinach pracy, myślę, że mi jutro odpiszą to to lekka przeginka
Stary 2012-02-19, 17:21   #1672
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Hej

Nie było mnie tydzień, nadrobiłam ten tydzień, ale następnym razem nie wiem czy dam radę tak

Ogólnie z tego co pamiętam:
-cytologię miałam zawsze za darmo, a pierwszą jak miałam 19 lat. Do 25 r.ż. brakuje mi kilka miesięcy jeszcze.
- jestem za Noblem dla wynalazcy/wynalazczyni tamponów!
- nigdy nie miałam i nie zamierzam mieć balerinek, bo wyglądają na niewygodne i do tego wyglądają nieatrakcyjnie.
-czuję się kuszona, też chcę mieć "kolczatkę" do twarzy
-ja do endo jak się zapisywałam w październiku to były zapisy na czerwiec Ale dzięki znajomościom dało radę na koniec marca zapisać, bo i lekarz chciał, żebym w ciągu 5-6 miesięcy się zjawiła i zbadała.

Więcej wątków nie pamiętam, za co serdecznie żałuję, poprawę obiecuję, ale zaznaczam od razu, że nie wiem czy dotrzymam

Cytat:
A ja muszę iść na dietę tylko w ogóle nie wiem jaką i jak sie za to zabrać.
Po konsultacji z ciocią, kardiologiem okazuje się, ze moje rozumowanie wyników badań było błędne i jednak mam sporo podwyższony cholesterol. I dostałam liste produktów zakazanych. Problem w tym, ze ja ich i tak nie jem więc jestem na tej diecie.

I tak sobie kombinuję, że to właśnie przez to że jem nieregularnie, mam cholesterol. Tak jest u anorektyczek. Anorektyczki sa chude, nie jedza tłuszczu itp. a mają wysoki cholesterol. Własnie przez to, że jedzą nieregularnie,organizm magazynuje co może.
To jak to w końcu jest z tym cholesterolem? Wytłumaczysz?
Cytat:
Hej

Pojawiła się dla mnie mała iskierka nadziei,jeśli chodzi o pracę
Ale narazie nic nie zdradzam, pewnie i tak nie wypali

Cytat:
hej Babeczki
można się przyłączyć?
Witaj, piekne włosy
Cytat:
Chude czy nie chude, jeśli zjesz 100g kaszy, makaronu, płatków zbożowych, będziesz najedzona kilka godzin. Jeśli zjesz 100g chudego mięsa, za pół godziny będziesz głodna.
Nie wszystkie węgle są wskazane. Trzeba spożywać takie, które sycą na długo. Czyli nie bułeczkę, a ciemny chleb. Nie biały rozgotowany makaron, a ciemny ugotowany al dente.
Mięsem nie da się nasycić, przez co trzeba jeść więcej.

Osoby które pracują fizycznie lub uprawiają dużo sportu siłowego mogą jesć więcej mięsa, bo je "zużyją".
Jakbym zjadła 100g na raz to by mnie rozbolał brzuch. Bez dodatków mogę wsunąć góra 80g kaszy na raz no może więcej, a jak trochę mniej + dwa jajka to sie najem, ale nie na długo, góra 3 godziny i czuję głód

A mięsa nigdy nie jadłam samego, zawsze z ziemniakami czy kaszą, więc nie mam pojęcia po jakim czasie bym zgłodniała po samym mięsie.

Ja póki co jem bardzo dużo jajek. ok 25na tydzień Czasem się to waha.

Edytowane przez Smerfetkaa
Czas edycji: 2012-02-19 o 17:23
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 17:38   #1673
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetkaa Pokaż wiadomość
To jak to w końcu jest z tym cholesterolem? Wytłumaczysz?
Musi być prawidłowy stosunek LDL do HDL. I tylko suma tych dwóch wlicza sie do cholesterolu całkowitego. Na moim magicznym wyniku nie jest podany LDL. Ale skoro całkowity to 5.3, a HDL to 2.1 to wychodzi, ze LDL wynosi 3.2, czyli dużo za dużo, bo norma to 2.5.

Nadal wydaje mi się to dziwne, ale podobno tak jest.

Cytat:
Jakbym zjadła 100g na raz to by mnie rozbolał brzuch. Bez dodatków mogę wsunąć góra 80g kaszy na raz no może więcej, a jak trochę mniej + dwa jajka to sie najem, ale nie na długo, góra 3 godziny i czuję głód
100g to tylko abstrakcyjny przykład

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2012-02-19, 17:44   #1674
malina19
Zakorzenienie

mam kryzys.... wlosowy

tak sie zastanawiam ze nie chce schodzic z długości, chce zapuścić, koncówki muszę podciąć góra 1 cm, i bardziej wycieniować - tylko czy to fryzjerka zrozumie:rolley es:
malina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 17:51   #1675
Krasko1
Zakorzenienie

Aż wstyd się przyznać ale od tygodnia nie nakładałam nic na włosy.. I nadal nie mogę się zmobilizować

Ja nie jestem kobietą. Jestem ewenementem

28.05.12 podcięcie końcówek
12.07.12 podcięcie końcówek

Tż- Towarzysz Życia
Krasko1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 17:54   #1676
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krasko1 Pokaż wiadomość
Aż wstyd się przyznać ale od tygodnia nie nakładałam nic na włosy.. I nadal nie mogę się zmobilizować
możesz to jeszcze dzisiaj nadrobić
Stary 2012-02-19, 17:59   #1677
WeWlasnejOsobie
Zakorzenienie

GG do WeWlasnejOsobie

rany, dzięki dziewczyny, jeszcze nie usłyszałam nigdy tyle komplementów na temat swoich włosów, w moim środowisku raczej są nie lubiane xD

malina19 - jestem fryzjerką i zrozumiałam
Stary 2012-02-19, 18:00   #1678
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
malina19 - jestem fryzjerką i zrozumiałam
ciekawe czy moja zrozumie ten 1 cm
Stary 2012-02-19, 18:03   #1679
otako
Zakorzenienie

WWO (mogę tak pisać? ) - bo ludzie się nie znają

otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 18:06   #1680
201612231846
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez malina19 Pokaż wiadomość
mam kryzys.... wlosowy

tak sie zastanawiam ze nie chce schodzic z długości, chce zapuścić, koncówki muszę podciąć góra 1 cm, i bardziej wycieniować - tylko czy to fryzjerka zrozumie:rolley es:
Ja też. Z długości prawie nic tylko wycieniować by nie były takie ciężkie.
201612231846 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości