Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-19, 14:49   #3631
joanaros
Zakorzenienie

Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

Mamusie rozpakowane pewnie nie bardzo czasowe teraz
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 14:54   #3632
rybka13
Zakorzenienie

Dziekuje kochane za wszystkie odpowiedzi
Jestem spokojniejsza juz, bo wczoraj to sie az poplakalam.

Wiecie co ja tez lecze zeby bez znieczulenia... Mam traume, bo raz kobieta zrobila mi znieczulenie do usuniecia zeba i zdretwialo mi polowe buzi, caly jezyk i jeszcze potem wywiad ze mna przeprowadzala dopiero, bo bylam u niej pierwszy raz Mowic nie moglam i ogolnie nie czulam nic w buzi, cos strasznego. Teraz mam innego dentyste, jest mlody ale bardzo dobrze leczy i ma nowoczesny gabinet i smieje sie z tej mojej traumy i mowi, ze nic mi nie zdretwieje, ze to tylko miejscowo... no ale jeszcze mnie nie przekonal Poza tym teraz dawno nie mialam kanalowego, wiec to maly pikus

koniaaaaa jeszcze tylko 3 dni, ale Ci super
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 15:01   #3633
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
cudownie:jupi :

Obojetne, wazne zeby przemywac w kierunku od zewnetrznego kacika oka do wewnetrznego i po jednym przemyciu gazik wyrzucic i pamietac zeby do kazdego oczka uzywac osobnego gazika bo jesli jedno oczko bedzie mialo stan zapalny to gdyby tym samym gazikiem przetarlo sie drugie oko, mozna przeniesc bakterie na zdrowe oczko:
http://www.youtube.com/watch?v=vG_XKAAgl7g
Sol fizjologiczna jest latwiejsza w uzyciu. Ale i tak dzieciatku z poczatku myje sie buzke na przewijaku wacikami zwilzonymi woda przegotowana wiec od razu oczka tez mozna umyc (najlepiej z poczatku gazikiem przemyc oczka a potem okreznymi ruchami buzke osobnym czystym gazikiem lub wacikiem):
http://www.youtube.com/watch?v=sLH6e5jwqcU

Dobrze jest miec czyste miseczki jedna na wode przegotowana a druga na odpadki wlasnie do toalety buzki.
Aguśka fajne linki u nas na sr podobnie pokazywały pielęgniarki

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
a jak marze (i Tz zreszta tez) aby piersi takie zostaly jakie sa teraz w ciazy a nawet moga byc wieksze (bo z miseczka D mi do twarzy. moja kolezanka ktora juz drugie dziecko karmi (ciaza rok po roku) mowi ze jej sflaczaly strasznie i nie moze na nie patrzec...co sie robi w takich wypadkach? zawsze po karmieniu piersi sie robia sflaczale?
piersi też chciałabym by zostały takie jak są terazno i tak jak pisałam wcześniej - biodra
Stary 2012-02-19, 15:01   #3634
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
tego nie wiesz,może być calkiem inaczej niż się wydaje , różnie to kobiety przechodzą,więc póki co głowa do góry, może nie będzie najgorzej
ja już trochę wiem co mnie czeka w czwartek jak znieczulenie zejdzie, ale co począć ? jak mus to mus , przeżyć trzeba, jakoś te Dzieciaczki muszą się wydostać na świat ,ale potem szybko trzeba o tym bólu zapomnieć
może nie będzie najgorzej to racja, ale kto wie czas pokaże

ale mimo wszystko nie mogę doczekać kiedy utule swojego maluszka i jak wrócimy do domku bo szpitali nie znoszę

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 15:04   #3635
karolca
Zakorzenienie

Z moimi piersiami nie stało się praktycznie nic, więc albo niech podrosna i zostaną takie albo nie wiem
a biodra niech wrócą do poprzedniego stanu bo nie będę miała w czym chodzić po porodzie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 15:08   #3636
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

zmykam robić obiadek ale będzie smacznie

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 15:11   #3637
karolca
Zakorzenienie

u mnie już po obiedzie
Nie najadłam się.
Był kotlet, ziemniaczki z koperkiem i masłem a do tego ogóreczki marynowane w chilli z czosnkiem
Zjadłam dość dużą porcję tak szybko, że mi się smutno zrobiło, że więcej nie ma...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-19, 15:27   #3638
Aguśkaa83
Zakorzenienie

My tez po obiadku, ja tylko obralam ziemniaczki, maz zrobil reszte
Dzis kotleciki schabowe i surowka z selera

Niestety zmartwie Was odnosnie piersi.
Po zakonczeniu laktacji sa bardzo obwisle, sflaczale, jak wiszace skarpetki
Ale mysle, ze mozna poprawic ich kondycje jakimis kremami, cwiczeniami...

gosiu to milego ostatniego dnia pracy!
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 15:38   #3639
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Niestety zmartwie Was odnosnie piersi.
Po zakonczeniu laktacji sa bardzo obwisle, sflaczale, jak wiszace skarpetki
Ale mysle, ze mozna poprawic ich kondycje jakimis kremami, cwiczeniami...
Hmm.. patrząc na moją mamę (5 ciąż) i siostrę a także obie babcie myślę, że obwisłe flaczki mi nie grożą.
Poza tym takie groszki jak moje nie będą miały jak zwisać

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-19, 15:44   #3640
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Dzień dobry
Witam się praktycznie już poweekendowo. TŻ właśnie wyjechał na Mazury ale pociesza mnie fakt, że za tydzień przyjedzie i na tydzień zostanie, w tym przeprowadzka już na samodzielne mieszkanie
Ale jest okropna pogoda nic się nie chce, ale ja na szczęście mogę dziś się polenić i Was ponadrabiać, bo od piątku to mam co (pewnie wszystkiego nie dam rady). Jutro na 7.30 mam być w laboratorium wyniki zrobić najwyższa pora, bo w środę wizyta u gina po 6 tygodniach nareszcie! Niby nic się złego nie działo - poza tym, że ostatnio strasznie puchnę - ale jakoś mam stracha

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 15:46   #3641
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Hmm.. patrząc na moją mamę (5 ciąż) i siostrę a także obie babcie myślę, że obwisłe flaczki mi nie grożą.
wszystko zależy od wielkości, małe nie ciągną do ziemi , bo są na tyle lekkie,że mięsnie utrzymają, więc masz fajnie

ja o moich nic już nie mówię, ale jakoś mnie to nie przejmuje zbytnio, to też jest na pólce "błahostki " w mojej mózgownicy , dobre staniki , jakiś kremik na ujędrnienie ( ale marne szanse mu daje ) i trzeba żyć dalej ....
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 15:47   #3642
lena_mi
Zakorzenienie

evvcia witaj w klubie, ja też jak balon;/ wczoraj miałam spokój, ale wieczorem znów się zaczęło i nadal mam opuchnięte ręcę i stopy.. Robię jutro badania moczu.
Stary 2012-02-19, 15:50   #3643
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
evvcia witaj w klubie, ja też jak balon;/ wczoraj miałam spokój, ale wieczorem znów się zaczęło i nadal mam opuchnięte ręcę i stopy.. Robię jutro badania moczu.
a ciśnienie jak ? masz jakąś machinę pod ręką do mierzenia? pijesz dużo?
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 16:08   #3644
Roksape
Zadomowienie

Witam... U mnie chyba ciśnienie jest bardzo niskie bo od wczoraj męczy mnie ból głowy. Dzisiaj to nawet wypiłam z łyżeczki kawę pół na pół z mlekiem. Ogólnie nie przepadam za kawą ale taka słabizna zazwyczaj mi pomagała a dzisiaj nie bardzo ;/

Odnośnie piersi ja miałam miseczkę D. W pierwszej ciąży się powiększyły. Karmiłam tylko miesiąc a i tak obwisły mi. Teraz miseczka się wypełniła po tym ''obwisie'' ale jednak już nie są takie jędrne.
Nie przejmuję się tym zbytnio i nie wierzę, że krem akurat tu pomoże. Prędzej jakiś zabieg kosmetyczny.
Zawsze chodziłam w push- up ale po tym jak mi piersi sflaczały, pierś się normalnie zaczęła z nich wylewać, albo inaczej mówiąc wychodzić. Teraz kupuję staniki z taką koronką dosyć wysoko ułożoną, która dobrze obejmuje pierś z taka gąbeczką do połowy piersi. Są naprawde wygodne i nic mi teraz nie ucieka

Po zakończeniu karmienia właśnie dobrze jest dobrać taki stanik, który podniesie pierś i w ubraniach nie będzie, aż tak bardzo to widać.

Szczerze przyznam, że nie raz miałam z początku z tego względu doła, ale nic, taka jest już nasza kobieca rzeczywistość

Moja bratowa ta co urodziła wcześniaczka oddaje mi laktator. Była z niego zadowolona bo dobrze odciągał pokarm i teraz będę mieć go ja Miło z jej strony. Będę musiała się jej czymś odwdzięczyć.
Niestety przez miesieczny pobyt małej w szpitalu nie udało się zbyt długo podtrzymać laktacji, mleko stawało się z dnia na dzień coraz bardziej wodniste i całkiem zanikło. Trudno, ale ważne, że mała dobrze toleruje mm Bebilon.
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 16:27   #3645
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
wszystko zależy od wielkości, małe nie ciągną do ziemi , bo są na tyle lekkie,że mięsnie utrzymają, więc masz fajnie

ja o moich nic już nie mówię, ale jakoś mnie to nie przejmuje zbytnio, to też jest na pólce "błahostki " w mojej mózgownicy , dobre staniki , jakiś kremik na ujędrnienie ( ale marne szanse mu daje ) i trzeba żyć dalej ....
Ja już mam obwisłe lekko ciężko mi chodzić w staniku, bo uciska mi pod piersiami bardzo mimo, że jest dobrze dobrany czuję pieczenie i drętwienie, więc zakładam tylko jak wychodzę z domu. Nawet te sportowe się u mnie nie sprawdziły Ciekawe jak będzie później... Ze średniego C zrobiło mi się duże DD, a nawet E.

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość

Ja też idę na krew i mocz, zobaczymy co tam się dzieje. Pewnie woda się zatrzymuje u mnie najmocniej widać po stopach i dłoniach, wczoraj aż nie mogłam palców zgiąć.

Kurde, wiecie co się stało? TŻ zostawił u mnie w torebce portfel ze wszystkimi dokumentami (dowód, prawko, dowód rejestracyjny itp.) oraz kartę do bankomatu. A jest już 100 km od Warszawy i nie opłaca mu się wracać jak najbezpieczniej mu to wysłać? Co myślicie?

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2012-02-19, 16:34   #3646
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Kurde, wiecie co się stało? TŻ zostawił u mnie w torebce portfel ze wszystkimi dokumentami (dowód, prawko, dowód rejestracyjny itp.) oraz kartę do bankomatu. A jest już 100 km od Warszawy i nie opłaca mu się wracać jak najbezpieczniej mu to wysłać? Co myślicie?
Poszukaj na stronie kurierów. Chociaż przy niedzieli szanse są nikłe a koszty wysokie :/

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-19, 16:42   #3647
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Poszukaj na stronie kurierów. Chociaż przy niedzieli szanse są nikłe a koszty wysokie :/
chyba jutro dopiero po laboratorium to ogarnę i pewnie, i tak najwcześniej na wtorek dotrze. Ech... Skleroza. Mam nadzieję, że tylko akurat teraz nie będą potrzebne na gwałt te dokumenty, a kasę tyle ile potrzebuje pożyczy od kogoś (bo z banku bez dowodu nie wypłaci). Trochę strach tak dokumenty wysyłać, ale jak ubezpieczę i będzie potwierdzenie odbioru to chyba ok. Zawsze coś pod górkę.

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2012-02-19, 16:44   #3648
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
dzisiaj obudził mnie straszny skurcz łydki co udało mi się rozmasować to znów łapał musiałam wstać i rozchodzić... na szczęście pomogło.
też tak miałam, ból okrutny, budziłam męża, masował i na szczęście pomagało

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
dziewczyny ja tam juz mówilam ze nie dopuszczam mysli ze moglabym sie nie zmiescic w ubrania z przed porodu po porodzie w czasie ciazy kupilam sobie chyba z 5 sukienek na okres porodowy i w sumie co tydzien chodze sobie po sklepach i jesli by mi sie cos spodobało to nie omieszkam sie kupic , taka mała motywacja do szybkiego powrotu do formy
wczoraj powiedziałam TZ ze oczekuje od niego wynagrodzenia, prezentu za okres ciąży i za poród zobaczymy co wymyśli
z ubraniami też tak mam, wszystko czeka na swoim miejscu na lepsze czasy, tylko jeansy przełożyłam gdzie indziej... ale nie wyobrażam sobie nie wrócić do rozmiaru sprzed ciąży, bo mi ciuchów szkoda po prostu
natomiast raczej nic nie kupuje, bo wkurza mnie to, że nie mam jak przymierzyć

no miło byłoby dostać jakiś dowód uznania, chociaż u mnie pewnie skończy się na bukiecie róż (teściowa mu pewnie przypomni, że wypada kwiaty kupić)

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
PS: nie wiem dziewczyny czy kupować pościel do wózka??? w sumie niedługo wiosna-lato... i nie podobają mi się w sumie pościelowe pościele...w wózku... co wy macie???
ja nie kupuję, akurat na wiosna- lato bez sensu. Mam kocyk w komplecie w wózkiem, na pełno lato pieluszkę flanelową wystarczy myślę, a na zimę muszę dokupić śpiworek, bo akurat u mnie nie było. Ale to już chyba do spacerówki, wypadnie, zobaczymy...

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Mimo, że mam sporo ciuszków kusi mnie by zamówić z allegro chociaż z 2komplety śpioszki + kaftanik takie słodkie z napisami ale nie wiem czy r. 56 czy lepiej r. 62
może poczekam jeszcze z tym
może jeden 56 a drugi 62cm??

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Ja nie wiem czy mój Kochany Mąż wpadnie na pomysł by kupić coś Żonce na prezent, że mu bobaska urodziła
więc zrobie to tak, że wymyślę historyjke
a mianowicie powiem jakiś tekst a wiesz, że taka i taka urodziła maluszka i dostała w prezencie to i to od Męża - może go to coś ruszy
cwaniura
Stary 2012-02-19, 16:45   #3649
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
chyba jutro dopiero po laboratorium to ogarnę i pewnie, i tak najwcześniej na wtorek dotrze. Ech... Skleroza. Mam nadzieję, że tylko akurat teraz nie będą potrzebne na gwałt te dokumenty, a kasę tyle ile potrzebuje pożyczy od kogoś (bo z banku bez dowodu nie wypłaci). Trochę strach tak dokumenty wysyłać, ale jak ubezpieczę i będzie potwierdzenie odbioru to chyba ok. Zawsze coś pod górkę.
Mi teść kiedyś (to znaczy mężowi mojemu) wysylał kluczyki od auta i dokumenty

Tak, jak za potwierdzeniem i ubezpieczoną wyślesz, to zawsze bezpieczniej. A jeszcze lepiej wysłać jako mała paczkę wartościową zamiast w kopercie.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-19, 16:49   #3650
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
a jak marze (i Tz zreszta tez) aby piersi takie zostaly jakie sa teraz w ciazy a nawet moga byc wieksze (bo z miseczka D mi do twarzy. moja kolezanka ktora juz drugie dziecko karmi (ciaza rok po roku) mowi ze jej sflaczaly strasznie i nie moze na nie patrzec...co sie robi w takich wypadkach? zawsze po karmieniu piersi sie robia sflaczale?
Wszystko zalezy od stanu skory i genow.... to tak jak z rozstepami wlasciwie

tesciowa juz pojechala, a ja jakas zmeczona sie czuje. Obiad wyszedl mi smakowity zastanawiam sie nad kupnem maszyny do pieczenia chlebka
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 16:54   #3651
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Mi teść kiedyś (to znaczy mężowi mojemu) wysylał kluczyki od auta i dokumenty

Tak, jak za potwierdzeniem i ubezpieczoną wyślesz, to zawsze bezpieczniej. A jeszcze lepiej wysłać jako mała paczkę wartościową zamiast w kopercie.
I tak będę musiała zrobić, a potem modlić się, żeby nigdzie nie zaginęło

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
tesciowa juz pojechala, a ja jakas zmeczona sie czuje. Obiad wyszedl mi smakowity zastanawiam sie nad kupnem maszyny do pieczenia chlebka
Po wizycie teściowej to nie dziwne, że zmęczona w Walentynki słyszałam w radio wypowiedź jednej kobiety na pytanie jakie są minusy związków i ta bez namysłu powiedziała: "teściowie" ale chyba nie mamy tak strasznie jeszcze :-P
Swojski chlebek to jest to, dawno nie jadłam

Wczoraj z TŻ oglądaliśmy na żywo łóżeczka turystyczne i chyba zdecydujemy się na takie:
http://allbaby.pl/upload/lucypink4.jpg
ale jeszcze nie jestem pewna na sto procent. To jest firma Delti. Co prawda nic mi nie mówi, ale któraś z Was może coś słyszała?

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2012-02-19, 16:56   #3652
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Wszystko zalezy od stanu skory i genow.... to tak jak z rozstepami wlasciwie

Mam i szczerze polecam Mogę nawet podzielić się przepisami Najczęściej używam jej ostatnio do robienia ciasta na pizzę. Sama nie bardzo lubię ugniatania ciasta a tu tylko wrzucam składniki, ustawiam odpowiedni program i ciasto robi się samo

Edytowane przez iw32
Czas edycji: 2012-02-19 o 16:57
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 17:00   #3653
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Mam i szczerze polecam Mogę nawet podzielić się przepisami Najczęściej używam jej ostatnio do robienia ciasta na pizzę. Sama nie bardzo lubię ugniatania ciasta a tu tylko wrzucam składniki, ustawiam odpowiedni program i ciasto robi się samo
a powiedz mi jaki jest koszt upieczenia jednego chleba i jego "wydajnością"? Bo jeden chleb będzie tani i syty i starczy na dwa dni a drugi drogi i "mało syty" i nie starczy na kolację

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-19, 17:03   #3654
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Nasi przyjaciele maja wlasnie taka maszyne i sobie tez chwala, nawet nam kilka razy podarowali chlebek smaczny byl ja uwielbiam chleby z ziarnami - z dynia, slonecznikiem chetnie przygarne przepisy a jaka maszynke masz? Bo ja sie totalnie nie orientuje jeszcze w tym temacie
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 17:05   #3655
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Nasi przyjaciele maja wlasnie taka maszyne i sobie tez chwala, nawet nam kilka razy podarowali chlebek smaczny byl ja uwielbiam chleby z ziarnami - z dynia, slonecznikiem chetnie przygarne przepisy a jaka maszynke masz? Bo ja sie totalnie nie orientuje jeszcze w tym temacie
dobry jest z ziarnami i kukurydzą

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-19, 17:06   #3656
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mama piekła w piekarniku. Wyszedł pyszny
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 17:16   #3657
iw32
Rozeznanie

Cytat:
a powiedz mi jaki jest koszt upieczenia jednego chleba i jego "wydajnością"? Bo jeden chleb będzie tani i syty i starczy na dwa dni a drugi drogi i "mało syty" i nie starczy na kolację
Nie liczę prądu bo nie wiem jaki jest koszt - czas pieczenia - 3 godziny. Pół mąki typ 500 - 75 groszy, 1 łyżeczka drożdży suchych - 50 groszy + troszkę soli i cukru. Myślę, że składniki to jakieś 1,50 - 2 zł. Jest bardzo syty bo nabity ale dla mnie najważniejsze to walory smakowe. Nie ma porównania z chlebem ze sklepu. Cena wypieku chleba zależy przede wszystkim od jego rodzaju. Ja podałam akurat cenę tego zwykłego - 900 g
Stary 2012-02-19, 17:19   #3658
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam Zelmera 43Z010. Koszt dużo niższy niż np. Moulinexa a podobne programy. Mam taki jak na zdjęciu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg f-zelmer-43z010.jpg (8,8 KB, 8 załadowań)
Stary 2012-02-19, 18:17   #3659
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
I tak będę musiała zrobić, a potem modlić się, żeby nigdzie nie zaginęło

Po wizycie teściowej to nie dziwne, że zmęczona w Walentynki słyszałam w radio wypowiedź jednej kobiety na pytanie jakie są minusy związków i ta bez namysłu powiedziała: "teściowie" ale chyba nie mamy tak strasznie jeszcze :-P
Swojski chlebek to jest to, dawno nie jadłam

Wczoraj z TŻ oglądaliśmy na żywo łóżeczka turystyczne i chyba zdecydujemy się na takie:
http://allbaby.pl/upload/lucypink4.jpg
ale jeszcze nie jestem pewna na sto procent. To jest firma Delti. Co prawda nic mi nie mówi, ale któraś z Was może coś słyszała?
evcia nie znam firmy ale bardzo ladne to lozeczko

rozmawialam z Tatem (wiem ze ta forma nie jest poprawna ale ja tak mowie i jak sie zarzekalam ze zadnych gosci zaraz po urodzeniu, tak on jednak chce przyjechac do nas i pasuje mu w czasie wielkanocnym, takze bede kilka tygodni po porodzie, srednio mi to odpowiada, ale to i tak wielki z jego strony wyczyn bo on poza swoj powiat za bardzo sie nigdzie nie rusza; ) pobylby u nas tydzien maksymalnie. w sumie ciesze sie ale i zamieszania moze byc troche, no ale bede sie martwic jakby przyjechal, a to 50/50.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-02-19 o 18:22
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 18:18   #3660
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej dziewczynki

Cziqua super zakupki i fajnie że wyszło mniej niż mysleliście a tako laret to długo był tez moim typem wózkowym...

Mag współczuję nocnego złego samopoczucia...dobrze że kropelki pomogły...

Cotton śliczny pierścionek

Karo bidulko oby szybko Ci przeszło..

Cytat:
A tak poza tym to strasznie mocno zmieniło się moje podejście do wielu spraw, prosto mówiąc jak się pojawiło dziecko to wiele spraw straciło na ważności, najważniejsze jest dziecko , jego zdrowie itd. a wszystkie pierdoły , które zaprzątały głowę są teraz gdzieś w główce na malutkiej półeczce z napisem 'błahostki" i mało energii już temu poświęcam.
Podpisuję się wszystkimi kończynami

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
dziewczyny, ja mam takie pytanie- czy zauważyłyście , że jak jesteście głodne to Wasze dziecko mocno szaleje w brzuszku?????? bo u mnie to jest aż straszne, tak się kotłuje, kopie, kręci, skacze.jak coś zjem to się uspokaja.mam się martwić?nie jest to dziwne?
Mój tez zwłaszcza rano jak jestem głodna to szaleje jak zły, a jak zjem to chyba spokojnie usypia bo spokój jest

Cytat:
Tez się tak łudzę

Co do wózka to ja pościeli nie kupuję, kocyki na początek wystarczą a w lato pieluszka...

A mój syncio dopiero od kilku dni ma czkawkę, ale jak już zaczął to po kilka razy dziennie mu się zdarza...dobrze że dla niego to nie jest nie przyjemne...
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości