Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-19, 16:13   #1801
rinco
Wtajemniczenie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
hahaha... dobre przeczytałam właśnie Twoją opinię o filmie i wielkie dzięki, bo też książka mi się bardzo podobała i też muszę stwierdzić że jak na kobiete tak wykształconą i z "cywilizowanego świata" to jej głupota czasami była porażająca - ale książka warta przeczytania, skoro mówisz że film do bani - a tego się spodziewałam po tym jak wpadły mi opisy w oczy - to szkoda na niego czasu...
Film jest na youtubie, nawet z polskim lektorem

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
I bardzo słusznie jak mąż odebrał nas z synkiem ze szpitala, to pierwsze co zrobiliśmy, to go wykąpaliśmy, żeby spłukać z niego ten szpital. Wchodzimy do domu, ja mówię - to kąpiemy dziecko. Mąż mówi - ale ja nie umiem. A ja mu na to - Ja też nie. Roześmialiśmy się oboje i wykąpaliśmy małego razem na 4 ręce bez żadnego problemu i nikogo do tego nie potrzebowaliśmy, dziecka nie utopiliśmy Tu nie ma co pokazywac nawet, samemu trzeba zrobić i tyle, filozofii żadnej w tym nie ma a do tego takie coś bardzo zbliża. Nie wyobrażam sobie, zeby stał ktoś nad nami w tym momencie i mówił nam, co mamy robić i czy źle czy dobrze... Ja akurat już nauczyłam się w szpitalu zmieniać pieluchy, to mężowi pokazałam jak to się robi, żeby umiał. Też filozofii w tym nie było nóg dziecku nie poukręcał niektórzy zachowują się, jakby trzeba było studia wyższe skończyć, żeby przewinąć czy wykąpać dziecko i do tego jeszcze supervisora mieć pieluchowo-kąpielowo-karmieniowego
No i bardzo dobre podejście Po oglądnięciu paru filmików na youtube też mi się wydaje, że to nie jest jakaś wielka filozofia te codzienne czynności
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 16:17   #1802
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Clauudik - bardzo Ci dziękuję za miłe słowa Wiesz, niestety są ludzie, do których nic logicznego po prostu nie trafia i czasem po prostu masz albo do wyboru cierpieć albo wybuchnąć, postawić się i być pewną, że będzie kłótnia, po której miesiącami się nie będziecie do siebie odzywać. Mnie jest bardzo trudno stosowac to drugie rozwiązanie, bo ja taka raczej ugodowa jestem, ale naprawdę, no czasem naprawdę nie ma wyjścia bo jeżeli ktoś Twoją uprzejmość i takt traktuje jak słabość to wtedy niestety musisz pokazać kto rządzi, bo inaczej będzie źle... i niestety tak jak ta druga strona truje jedno i to samo, że np. masz wyjść na spacer z dzieckiem za miesiąc, to Ty musisz metodą zdartej płyty powiedzieć stanowczo, że to są przestarzałe zalecenia, a wg najnowszych należy wychodzić wcześniej i że właśnie Wasza pediatra jeszcze ostatnio mówiła, żeby tyle nie czekać, bo to dawno nieaktualne w świetle najnowszych badań. Wtedy ciężko jest odpowiedzieć na taki argument, bo jakie ona ma prawo stawiac się na równi z autorytetem medycznym? Dlatego ja np. właśnie zawsze podkreślałam, jakie to my mamy pediatry, że konferencje, specjalizacje itp. własnie po to, żeby nie było głupich dyskusji.

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-02-19 o 16:20
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 16:26   #1803
Tacca
Zakorzenienie

Hej... Wreszcie w domciu!
Zmęczona jestem okropnie, ogólnie jakaś zniechęcona... Ciężki weekend. Muszę psychicznie dojść do siebie, rozkręcić się jakoś...
Stary 2012-02-19, 16:42   #1804
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Aż poszłam ponownie na maila zobaczyć czy to na pewno Twój brzuch widziałam. Ja wielkiego nie widzę. Już wygląda jak ciążowy, ale wielki nie jest
Ja mam nieco więcej w pasie, ale ja pewnie z wyższego obwodu startowałam. ty drobniejsza jesteś
no właśnie ja też nie uważam, żeby brzuszek mój był duży. Gaabi tak napisała, dlatego trochę się zdziwiłam

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Dzień doberek
Wczoraj pokłóciłam się z teściową na skypie (dobrze że mieszka 600km od nas), już nie mogłam zdzierżyć jej gadania i "dobrych" rad które mnie nie interesują i się o nie nie pytam np. już jakiś czas temu mówiła że jak urodzę to przez miesiąc nie mogę z dzieckiem wychodzić na dwór, nie chciałam być złośliwa więc jednym uchem wpuściłam a drugim wypuściłam i takie ględzenie miałam od kilku miesięcy, z rozmowy na rozmowę coraz bardziej mnie w☠☠☠☠iała, a wczoraj już nie wytrzymałam i byłam złośliwa jak usłyszałam że ona się pytała lekarza i powiedział że przez miesiąc na dwór nie można wychodzić to jej powiedziałam że ja się spytam po porodzie i wtedy podejmę decyzję, potem był rozkaz że muszę ciuszki prasować na co jej odpowiedziałam ze nie mam zamiaru, ona już się coraz czerwieńsza robiła ze złości i zaczęła mnie pouczać co mam spakować do torby do szpitala (jakbym nie wiedziała) głównie chodziło jej o podpaski a o podkładach i majtkach poporodowych nie słyszała, więc jej powiedziałam że wiem doskonale co mam spakować a o podpaskach nie mam zamiaru z nią rozmawiać bo to są moje intymne sprawy o których z własną matką nie rozmawiam a ona z butami w ten temat wchodzi, wtedy ona zaczęła drzeć gumiora, rozpłakała się i poleciała do drugiego pokoju. A jeszcze wcześniej powiedziała że ona mi to mówi bo jej zależy na bezpieczeństwie jej wnuka, jakbym chciała zrobić krzywdę swojemu dziecku, niecierpię jej
ja pierniczę, skąd ja to znam... Tylko ja mam gorzej, bo moja teściowa prowadzi pogotowie dla niemowlaków i trwa już od 10 lat, więc od 10 lat ciągle ma w domu dzieciaczki kilkudniowe aż zazwyczaj do roku (to zależy od ich sytuacji prawnej). Więc wyobraź sobie jaka ona jest dopiero wszechwiedząca.... Masakrator....
Stary 2012-02-19, 16:43   #1805
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

SzmaragdowyKotku, pewnie masz rację z tą opieką nad dzieckiem, ale mnie w życiu żaden egzamin na studiach ani nigdzie indziej tak nie przerażał, jak wizja małego krzyczącego dzidziusia, któremu nie wiem jak pomóc.. Liczę jednak, że będzie dobrze, nie panikuję
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 16:46   #1806
Tacca
Zakorzenienie

Nawiązując do opieki nad dziećmi... Pomagałam dziś wkładać majteczki.. Czterolatce... Bułka z masłem/pan pikuś...
Stary 2012-02-19, 16:46   #1807
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość

ja pierniczę, skąd ja to znam... Tylko ja mam gorzej, bo moja teściowa prowadzi pogotowie dla niemowlaków i trwa już od 10 lat, więc od 10 lat ciągle ma w domu dzieciaczki kilkudniowe aż zazwyczaj do roku (to zależy od ich sytuacji prawnej). Więc wyobraź sobie jaka ona jest dopiero wszechwiedząca.... Masakrator....
widzę że nie jestem sama

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 16:47   #1808
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Z którego jesteś?? Ja z 8
z 10 matki boskiej pieniężnej jak to mój tata mawia
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 16:55   #1809
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32408517]SzmaragdowyKotku, pewnie masz rację z tą opieką nad dzieckiem, ale mnie w życiu żaden egzamin na studiach ani nigdzie indziej tak nie przerażał, jak wizja małego krzyczącego dzidziusia, któremu nie wiem jak pomóc.. Liczę jednak, że będzie dobrze, nie panikuję [/QUOTE]

Pewnie, że będzie dobrze zasada jest prosta u małych dzieci - sprawdzamy po kolei - głodne? spragnione? - pierś albo butla z wodą - zje/wypije to ok; kupa?- sprawdzamy pieluchę; gorąco? zimno? - dotykamy karku; niewygodnie? - sprawdzamy czy coś nie uwiera, zmęczone? - jak dawno nie spało, nudzi się? - przytulamy, wspólna zabawa; za dużo bodźców? - redukujemy; jak coś nie w porządku, boli - dzwonimy po lekarza; czuje się samotne, ma ochotę się przytulić - przytulamy . I generalnie zawsze jak nie wiemy co zrobić, to przytulamy

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Film jest na youtubie, nawet z polskim lektorem

No i bardzo dobre podejście Po oglądnięciu paru filmików na youtube też mi się wydaje, że to nie jest jakaś wielka filozofia te codzienne czynności

Pewnie, ze nie trochę praktyki i jesteśmy mistrzami tylko nie ma co panikować. Ja podzielę się może tylko takim spostrzeżeniem, o czym trzeba pamiętać w kąpieli, a na co my nie zwróciliśmy uwagi na początku, to że dziecko leży w wanience takie skulone strasznie i trzeba mu umyć nie tylko te wszytskie fałdki zwłaszcza za uszami, na szyjce itd bo tam się gromadzi mleko, jak ulewa, ale że trzeba też dokładnie umyć paszki mydełkiem, bo tam się zbiera wydzielina i potem to bardzo podrażnia skórę. Właśnie pediatra mnie na to uczuliła, mówi, że wszystkie dzieci leżą w pierwszych kąpielach takie skulone, rodzice boją się myć te paszki, bo dziecku trzeba rozprostować rączkę i tylko ochlapują wodą tak po wierzchu, a faktycznie, jak go oglądała przy badaniu to było tam troszkę wydzieliny i żeby nie podrażniała, kazała ją dokładnie zmyć
Stary 2012-02-19, 17:04   #1810
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
moje oczy zrobiły się wielkie jak 5złotówki jak to przeczytałam....jak Ty sobie z nią radzisz? przecież ona na pewno uważa się za encyklopedię i zna wszystkie sprawdzone sposoby... nie zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Hej... Wreszcie w domciu!
Zmęczona jestem okropnie, ogólnie jakaś zniechęcona... Ciężki weekend. Muszę psychicznie dojść do siebie, rozkręcić się jakoś...
a to po czym musisz odpocząć psychicznie? co Cię tak wymęczyło dziewczyno?

Cytat:
Pewnie, że będzie dobrze zasada jest prosta u małych dzieci - sprawdzamy po kolei - głodne? spragnione? - pierś albo butla z wodą - zje/wypije to ok; kupa?- sprawdzamy pieluchę; gorąco? zimno? - dotykamy karku; niewygodnie? - sprawdzamy czy coś nie uwiera, zmęczone? - jak dawno nie spało, nudzi się? - przytulamy, wspólna zabawa; za dużo bodźców? - redukujemy; jak coś nie w porządku, boli - dzwonimy po lekarza; czuje się samotne, ma ochotę się przytulić - przytulamy . I generalnie zawsze jak nie wiemy co zrobić, to przytulamy

w Twoich ustach to brzmi tak prosto pewnie za jakiś czas my też będziemy tak mówić... aaa..."to po prostu bierzesz, podrzucasz, trzymaszz, zawijasz...." jak zorro
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 17:12   #1811
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:

Pewnie, ze nie trochę praktyki i jesteśmy mistrzami tylko nie ma co panikować. Ja podzielę się może tylko takim spostrzeżeniem, o czym trzeba pamiętać w kąpieli, a na co my nie zwróciliśmy uwagi na początku, to że dziecko leży w wanience takie skulone strasznie i trzeba mu umyć nie tylko te wszytskie fałdki zwłaszcza za uszami, na szyjce itd bo tam się gromadzi mleko, jak ulewa, ale że trzeba też dokładnie umyć paszki mydełkiem, bo tam się zbiera wydzielina i potem to bardzo podrażnia skórę. Właśnie pediatra mnie na to uczuliła, mówi, że wszystkie dzieci leżą w pierwszych kąpielach takie skulone, rodzice boją się myć te paszki, bo dziecku trzeba rozprostować rączkę i tylko ochlapują wodą tak po wierzchu, a faktycznie, jak go oglądała przy badaniu to było tam troszkę wydzieliny i żeby nie podrażniała, kazała ją dokładnie zmyć
Codziennie się czegoś nowego dowiaduję od Ciebie

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 17:12   #1812
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:

w Twoich ustach to brzmi tak prosto pewnie za jakiś czas my też będziemy tak mówić... aaa..."to po prostu bierzesz, podrzucasz, trzymaszz, zawijasz...." jak zorro

No no, podrzucać dzieckiem nie wolno nie słyszałaś o syndromie dziecka wstrząsanego? należy przestrzec zwłaszcza tatusia, bo wielu myśli, że to wymysły nadopiekuńczych matek, bo przeciez 6-miesięcznemu maluchowi bardzo się podoba podrzucanie pod sufit... a poza tym wszystko się zgadza naprawdę kilka dni praktyki i sama będziesz po prostu brała, trzymała i zawijała jak zorro
Stary 2012-02-19, 17:13   #1813
onething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Cześć Właśnie nadrabiam wczorajszą nieobecność na forum

Zrobiłam wczoraj ciasto z Pysia, które tu ktoś ostatnio linkował (ciemny biszkopt, zielona masa z Pysia, biszkopty, bita śmietana, posypka ze startej czekolady - w sumie prościzna) i normaaaaaaalnieeeeee rewelacjaaaaa!!! Jest takie leciutkie, że nie wiadomo kiedy wchodzi Już dawno nie jadłam czegoś tak pysznego

A ja zaczynam właśnie 27 tydzień Mój Młody ostro kopie, głównie z lewej strony. Czasem się z nim bawię i mu oddaję, tzn. uciskam tam lekko brzuch, to zaraz mam odpowiedź A najlepiej jak oboje się kopniemy w tym samym czasie Ciekawe czy on coś z tego kuma, czy tylko tak przypadkiem kopie
To ja, to ja, to ja Cieszę się, że ciacho smakowało, bo ja je uwielbiam za to, że mogę go jeść bardzo dużo i mnie po nim nie mdli

Z tym kopaniem to ja mam tak samo, wczoraj wieczorem wypychał mnie nóżką, a ja go "gilgotałam", a jak zabawę skończyłam to mnie zaczęło w środku łaskotać, bo się układał do snu. Ale to cudowne uczucie

Dziewczyny, które pieką same chleb: jakich urządzeń używacie i na co zwracać uwagę przy zakupie takiego urządzenia? Mama chce kupić, a że mam tu specjalistki to proszę o radę
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 17:17   #1814
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32408517]SzmaragdowyKotku, pewnie masz rację z tą opieką nad dzieckiem, ale mnie w życiu żaden egzamin na studiach ani nigdzie indziej tak nie przerażał, jak wizja małego krzyczącego dzidziusia[/QUOTE]

Mnie bardziej niż poród, dziecko i wszystkie razem wzięte egzaminy na studiach przerażało prawo jazdy ale zdawałam w 8 miesiącu ciąży, więc nie wolno mi było się denerwować i pewnie dlatego zdałam

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które pieką same chleb: jakich urządzeń używacie i na co zwracać uwagę przy zakupie takiego urządzenia? Mama chce kupić, a że mam tu specjalistki to proszę o radę

O, ja też chętnie posłucham jak się będziemy przeprowadzać, też myślę, żeby kupić
Stary 2012-02-19, 17:21   #1815
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
No no, podrzucać dzieckiem nie wolno nie słyszałaś o syndromie dziecka wstrząsanego? należy przestrzec zwłaszcza tatusia, bo wielu myśli, że to wymysły nadopiekuńczych matek, bo przeciez 6-miesięcznemu maluchowi bardzo się podoba podrzucanie pod sufit... a poza tym wszystko się zgadza naprawdę kilka dni praktyki i sama będziesz po prostu brała, trzymała i zawijała jak zorro

ooo nie nie chodziło mi o podrzucanie dziecka - czytałam czytałam, byłam przerażona potem że tak wiele ludzi nie zdaje sobie sprawy co się w tej małej główce robi potem - miałam na myśli podrzucić puder z jednej ręki, w drugiej przerzucając pieluszkę - będziemy normalnie jak ośmiornice - nic nam nie bedzie strasznie i wszyskto zdążymy złapać
Stary 2012-02-19, 17:27   #1816
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
ooo nie nie chodziło mi o podrzucanie dziecka - czytałam czytałam, byłam przerażona potem że tak wiele ludzi nie zdaje sobie sprawy co się w tej małej główce robi potem - miałam na myśli podrzucić puder z jednej ręki, w drugiej przerzucając pieluszkę - będziemy normalnie jak ośmiornice - nic nam nie bedzie strasznie i wszyskto zdążymy złapać

Wiem, że wiesz, żartowałam Kochana, kremik, pieluszka, wózek, w międzyczasie nakarminy dziecko, zrobimy makijaż, pomieszamy zupę i jeszcze odbierzemy telefon nie miałam pojęcia przed dzieckiem, że człowiek potrzebuje aż tylu rąk i tak wiele rzeczy potrafi zrobić naraz
Stary 2012-02-19, 17:37   #1817
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tahito Pokaż wiadomość
Witam mamusie. Ja nadal leże i szału dostaje, jedynie czytanie waszych postów dodaje mi trochę energii za co wam kochane dziękuje . Nie ma siły tylko pisać Wczoraj się dowiedziałam ,że moja znajoma już urodziła a termin miała na 9 marca dzidzia i ona czują się świetnie. Ps. Mam do was pytanko a mianowicie czy którąś też tak pobolewa jak na okres codziennie? nie mówię że przez cały dzień ale tak parę razy w ciągu dnia i odpuszcza? Bo niby mi troszkę lepiej ale pobolewania zostały
Mnie boli cały czas na okres.Tzn jak boli brzuch to tylko tak jak na okres a ostatnio nawet bardzo mocno,do tego plecy,prawie nie podnosiłam się z łóżka.Niby bakterie w pochwie i w moczu i miękka szyjka macicy i tak to się objawiało u mnie.Odkąd biorę antybiotyk(od piątku) pobolewał mnie dziś trochę brzuch.Niby te bakterie też moga powodować poród przedwczesny.Po antybiotyku kontrolnie mocz zrobię.
Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
z 10 matki boskiej pieniężnej jak to mój tata mawia
Magiczny dzień.Dzień szaleństwa
Cytat:
Mnie bardziej niż poród, dziecko i wszystkie razem wzięte egzaminy na studiach przerażało prawo jazdy ale zdawałam w 8 miesiącu ciąży, więc nie wolno mi było się denerwować i pewnie dlatego zdałam
Prawko hmm dla mnie stresujący był każdy z 8 egzaminów

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 17:47   #1818
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
widzę że nie jestem sama
no niestety... W naszym przypadku kawały o teściowych się sprawdzają

Cytat:
moje oczy zrobiły się wielkie jak 5złotówki jak to przeczytałam....jak Ty sobie z nią radzisz? przecież ona na pewno uważa się za encyklopedię i zna wszystkie sprawdzone sposoby... nie zazdroszczę
wiesz, zacznę od tego, że ona mnie nie lubi od początku. Jako tako toleruje mnie aktualnie, ale wolałaby kogoś lepszego dla swojego synka. Na początku jeszcze się starałam nawiązać z nią jakieś relacje, ale nie widząc odzewu z jej strony - poddałam się. Na chwilę obecną jej rady mnie drażnią i ich nie komentuje. Sama urodziła trójkę dzieci i jej ostatnią wskazówką dla mnie było to, że powinnam biegać Bo to kondycja i w ogóle. Trenowałam kiedyś biegi długodystansowe wyczynowo, no ale bez jaj.
Ja przede wszystkim ograniczam do minimum kontakt z nią i moi rodzice już wiedzą, że to oni będą mieli największy kontakt z Antosiem, nie ona i jej mąż. Może to trochę chamskie z mojej strony, ale jej kontakt będzie baaaardzo ograniczony (to jej pierwszy wnuk i na kolejne się na razie nie zanosi). Zapracowała sobie na to. A jej rady mam głęboko w d*pie.

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Ja używam Moulinexa i uważam, że to bardzo dobry sprzęt Oczywiście mój model jest już bardzo stary, ale jestem z niego baaardzo zadowolona i szczerze polecam. Poza tym wolę maszyny, które mają dwa mieszadła i chleb rośnie wzdłuż, a nie tak jak w przypadku jednego do góry. Polecam
Stary 2012-02-19, 17:48   #1819
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Prawko hmm dla mnie stresujący był każdy z 8 egzaminów

Ja zdawałam 2 razy, ale równie dobrze mogłam zdawać 8 albo 30, Tam niestety nie ma reguły: umiesz=zdasz, nie umiesz=nie zdasz. Ciekawe czy to się w Polsce kiedykolwiek zmieni... Straszne to było... Brrrr!
Stary 2012-02-19, 17:49   #1820
andzya
Zakorzenienie

o ja mam cos takiego, tylko starszy model :
http://www.moulinex.pl/Products/brea...xl_ow5020.aspx
Stary 2012-02-19, 17:53   #1821
Tacca
Zakorzenienie

Widziałam dziś babeczkę z xa w sklepie. Z gondolą. W tym roku pewnie kupiony bo dzieciątko maluteńkie w środku... Jesteśmy z mężem coraz bardziej "za"... Kosmiczny ten wózio!
Stary 2012-02-19, 17:54   #1822
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja zdawałam 2 razy, ale równie dobrze mogłam zdawać 8 albo 30, Tam niestety nie ma reguły: umiesz=zdasz, nie umiesz=nie zdasz. Ciekawe czy to się w Polsce kiedykolwiek zmieni... Straszne to było... Brrrr!
Ja zdawałam 8 razy zawsze oblałam na mieście Zdawałam w ośrodku gdzie jest najmniejsza zdawalnośc a osrodek mega wypasiony,wyremontowany i w ogóle.A za co za kase zdających.Tak uważam.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-02-19, 17:56   #1823
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz, zacznę od tego, że ona mnie nie lubi od początku. Jako tako toleruje mnie aktualnie, ale wolałaby kogoś lepszego dla swojego synka. Na początku jeszcze się starałam nawiązać z nią jakieś relacje, ale nie widząc odzewu z jej strony - poddałam się. Na chwilę obecną jej rady mnie drażnią i ich nie komentuje. Sama urodziła trójkę dzieci i jej ostatnią wskazówką dla mnie było to, że powinnam biegać Bo to kondycja i w ogóle. Trenowałam kiedyś biegi długodystansowe wyczynowo, no ale bez jaj.
Ja przede wszystkim ograniczam do minimum kontakt z nią i moi rodzice już wiedzą, że to oni będą mieli największy kontakt z Antosiem, nie ona i jej mąż. Może to trochę chamskie z mojej strony, ale jej kontakt będzie baaaardzo ograniczony (to jej pierwszy wnuk i na kolejne się na razie nie zanosi). Zapracowała sobie na to. A jej rady mam głęboko w d*pie.
brawo = ja zawsze chciałam móc tak zrobić - tylko z własną Mamą która jest dla mnie despotyczna i myśli że jestem służbą a nie córką. Zawsze podziwiałam ludzi którzy mieli siłę by się przeciwstawić...ja co prawda jestem stara ale dopiero stawiam pierwsze kroki w tym temacie - a dzięki wsparciu jakie mam teraz nic już chyba nie jeste mim straszne, tylko czasami mi jest bardzo smutno, bo przez całe życie próbowałam ją zadowolić... nigdy nie byłam wystarczająco dobra - no cóż czas zatem mieć własną rodzinę
Stary 2012-02-19, 18:04   #1824
anulka4771
Wtajemniczenie

Kism widzę Cie melduj co u Ciebie!

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Oooooooo już jej nie ma

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-02-19, 18:05   #1825
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Kism widzę Cie melduj co u Ciebie!

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Oooooooo już jej nie ma

no robi nas w konia.... ciekawe czy zakupy jej się udały i czy znalazła wózek
Stary 2012-02-19, 18:20   #1826
Tacca
Zakorzenienie

Pewnie zmęczona...
Stary 2012-02-19, 18:26   #1827
anulka4771
Wtajemniczenie

Aktywna już dłuższy czas więc może coś do nas napisze

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-02-19, 18:29   #1828
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja zdawałam 8 razy zawsze oblałam na mieście Zdawałam w ośrodku gdzie jest najmniejsza zdawalnośc a osrodek mega wypasiony,wyremontowany i w ogóle.A za co za kase zdających.Tak uważam.

No pewnie, w końcu z własnej kieszeni na ten ośrodek nie wykładali a na mieście najłatwiej oblać kursanta - jak uprzejmie chciałam przepuścić inny samochód to krzyczał mi, dlaczego pani nie jedzie, a jak jechałam normalnie - to krzyczał, dlaczego jadę i nie patrzę... dodam, że jak się jedzie 30-40 km/h to chyba nie da się "nie patrzeć" zresztą skąd on wiedział, czy ja patrzę, czy nie, w ośrodku wzroku w mózgu mi nie siedział. Jak się psa chce uderzyć, kij się zawsze znajdzie. To uczenie się dzielnicy i uliczek na pamięć, żeby nie zrobić jakiegoś błędu...Do tej pory jak tamtędy przejeżdżam, to źle mi się kojarzy ta dzielnica Porąbane dziadki. Zdać zdałam, a jeździć i tak się nauczyłam potem
Stary 2012-02-19, 18:35   #1829
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
No pewnie, w końcu z własnej kieszeni na ten ośrodek nie wykładali a na mieście najłatwiej oblać kursanta - jak uprzejmie chciałam przepuścić inny samochód to krzyczał mi, dlaczego pani nie jedzie, a jak jechałam normalnie - to krzyczał, dlaczego jadę i nie patrzę... dodam, że jak się jedzie 30-40 km/h to chyba nie da się "nie patrzeć" zresztą skąd on wiedział, czy ja patrzę, czy nie, w ośrodku wzroku w mózgu mi nie siedział. Jak się psa chce uderzyć, kij się zawsze znajdzie. To uczenie się dzielnicy i uliczek na pamięć, żeby nie zrobić jakiegoś błędu...Do tej pory jak tamtędy przejeżdżam, to źle mi się kojarzy ta dzielnica Porąbane dziadki. Zdać zdałam, a jeździć i tak się nauczyłam potem
to prawda jak egzaminatorka chciała "udupić" mojego brata na koniec, po wszystkich jazdach - to kazała mu otworzyć maskę i zapytała jakiego oleju się używa do samochodu - jak jej powiedział że samochodowego to zapytała o nazwę, jak powiedział że w zależności od przejechanych kilomterów to zapytała - czyli jakiego - jak wkurzył się i odpowiedział że od tego jest instrukcja obsługi w samochodzie, aby to sprawdzić, a w ostateczności jedzie się do mechanika, żeby nie pomylić to powiedziała mu że w takim razie niech przyjdzie następnym razem z informacjami od mechanika bo tym razem nie zdał...
Stary 2012-02-19, 18:45   #1830
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
brawo = ja zawsze chciałam móc tak zrobić - tylko z własną Mamą która jest dla mnie despotyczna i myśli że jestem służbą a nie córką. Zawsze podziwiałam ludzi którzy mieli siłę by się przeciwstawić...ja co prawda jestem stara ale dopiero stawiam pierwsze kroki w tym temacie - a dzięki wsparciu jakie mam teraz nic już chyba nie jeste mim straszne, tylko czasami mi jest bardzo smutno, bo przez całe życie próbowałam ją zadowolić... nigdy nie byłam wystarczająco dobra - no cóż czas zatem mieć własną rodzinę
wiesz, moja rodzina akurat jest spoko, strasznie mnie wspiera i w ogóle. Ale rodzina męża.... Nawet nie zostałam zapytana jak się czuję i czy wszystko z dzieckiem okej. Eh, szkoda gadać.
A powiem Ci, że mój charakter jest bardzo trudny ... Często przez takie podejście nie jest mi łatwo w życiu ...
A Ty się nic nie martw Nasze rodziny będą idealne

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości