|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. IV
Pogoda straszna, żal psa wypuścić z domu.
Zaraz wychodzę na urodziny, więc się z Wami żegnam. |
|
|
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj sobie chyba zrobię zakładkę z wymianą/wyprzedażą.
Mam już zdecydowanie wielki nadmiar kosmetyków, z uwagą na kolorówkę. ;D---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
Miłej zabawy!
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dostałam przed chwilą od starościny link do listy stypendystów (wreszcie!)
Jestem w szoku, bo nie dość, że się w ogóle załapałam, to jeszcze miałam najwyższą liczbę punktów na wydziale, a więc i najwyższą kwotę.. Szok !! Szczerze mówiąc kilka razy sprawdzałam, czy to aby na pewno mój numer indeksu bo coś mi się w to wierzyć nie chce. Moje osiągnięcia sportowe wcale specjalnie powalające nie były (3 i 5 m w Pucharze Polski, 8 m w rankingu Polski za 2010 i 7 oraz 2 razy 9 miejsce na Mistrzostwach Polski). Mam wrażenie, że ktoś się chyba pomylił ![]() No ale póki co cieszę się jak dziecko Przy aktualnym braku pracy ten dodatkowy zastrzyk gotówki bardzo się przyda.. Ps. Orientujecie się jak to jest? Czy podana kwota jest kwotą miesięczną?? |
|
|
|
#3455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
:winko :
Edytowane przez pierniczkowa Czas edycji: 2012-02-19 o 16:30 |
|
|
|
|
#3456 | |||
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() Cytat:
w ten wtorek idę na dostrzyknięcie ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
Bez pośpiechu.. To tak nieprawdopodobne, że nadal liczę sie z tym, że to jakaś pomyłka
![]() A tak z innej beczki, chciałabym zapytać was o opinię.. Jak już pisałam, szukam pracy. Jako, ze na rynku sytuacja jest jaka jest, to wysyłam CV także w miejsca, w których wiem że nie chciałabym zostać.. No i tutaj jest kłopot.. Stale mnie to gryzie.. Praca jest mi potrzebna więc nie wybrzydzam.. Gryzie mnie jednak sumienie, że gdybym dostała np tę pracę w sprawie której byłam na rozmowie w sobotę, a po kilku tygodniach znalazłabym coś lepszego to musiałabym się z obecnym pracodawcą pożegnać.. Zawsze staram się być fair i nie podoba mi się, że muszę mówić że mi taka praca odpowiada, mimo iż wiem że szukają kogoś na dłużej, a ja czegoś lepszego.. Źle się z tym czuję, ale wszyscy w koło powtarzają mi, że muszę myśleć o sobie, a nie przejmować się tym, że po kilku tygodniach odejdę.. Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi.. Nie potrafię tego ładnie poskładać w sensowną całość.. Ciekawa jestem co o tym myślicie.. Uważacie, że to fair, i że nie mając pracy nie należy się tym przejmować, tylko łapać co jest a jak trafi się okazja na lepszą pracę to bez żalu zmieniać miejsce? Czy raczej wolałybyście czekać na coś idealnie Wam odpowiadającego? |
|
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niemniej jednak mówię tu oczywiście o sytuacji kiedy praca jest potrzebna, a nie taka ot, żeby mieć więcej na zachcianki.
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3461 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"...Nie dbam o to, co ludzie myślą, albo mówią o mnie, wiem kim jestem..." 18.03Nowa seria na blogu...Tip Tuesday - jak podkreślam swoje brwi? 16.03 Biała brzoskwinia? Fa NutriSkin Rich Body Milk... 12.03 Poprawki w makijażu? You need this in your life!
|
|
|
|
|
#3462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ALe oczywiście, że jest to trudna sytuacja, ja sama jestem przewrażliwiona na punkcie uczciwości i właśnie takiego fair, ale jak o siebie nie zadbasz, czasem nawet kosztem innych (w tym wypadku pracodawcy), to będziesz sfrustrowaną babą, tkwiącą w pracy, która jej nie daje satysfakcji ani radości ani nawet spokoju i będziesz nie do zniesienia dla otoczenia (czyli będziesz mną sprzed roku ).
curl it, baby! Edytowane przez dzolls Czas edycji: 2012-02-19 o 17:34 |
|
|
|
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Cytat:
![]() Eh.. Zobaczymy co z tego wyjdzie.. Póki co fajnie, że to stypendium wpadło bo to mnie trochę ratuje.. No i jeszcze tylko 4 miesiące i mi trochę kosztów odejdzie to będzie lżej.. ![]() Dzięki za wsparcie dziewczyny |
|
|
|
|
#3464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
). Wiadomo, że przede wszystkim trzeba zadbać o siebie, ale warto mieć jednak też wzgląd na innych, ja tam wierzę w to, że to co robimy do nas wraca...
|
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, że miałaś jakieś niemiłe doświadczenia w przeszłości, to się zdarza, no ale... Jakiegoś pracodawcę na pewno kiedyś zupełnie wyrolował pracownik i co? Poradziłabyś mu, żeby nie miał skrupułów, bo w dzisiejszych czasach trzeba zadbać o siebie? ![]() No i ja też jak Greatdee uważam, że to, co robimy wraca do nas, a nawet jeśli nie, to czemu robić komuś coś nie ok, tak ot, bo należy mi się? Niemniej jednak uważam, że niestety czasem zdarzają się sytuacje w których trzeba pomyśleć tylko o sobie i do nich wlicza się właśnie sytuacja kiedy zupełnie nie mamy pieniędzy i potrzebna jest jakakolwiek praca.
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Taaak, tak, wszystko się zgadza, przepraszam za generalizowanie, jasne, że nie wszyscy są źli. Miałam do czynienia z różnymi, w moim wypadku akurat z tymi dobrymi, ze względu na zawód (co za szczęście) ale mam znajomych i też widzę, jak się błąkają po stażach (był okres, gdy u mnie w urzędzie było 3/4 staży wśród ofert, większość bez szans na zatrudnienie), pracują na śmieciowe umowy (mój brat akurat tak trafił, że ma średnio korzystną umowę, miał propozycję z innej firmy, ale został ze względu na zdrowie w obecnej). Wierzę w carmę, strasznie mocno, dbam o to, co robię, staram się zawsze być fair, zwłaszcza, jeśli chodzi o pracę, no ale tak jak mówię, też nie można zawsze być superhiperekstra, bo ktoś nas prędzej czy później... zrobi w jajo. Mam przepracowane 2 lata, w jednym miejscu to nawet za ułamek godzin i kasy bym została, włożyłam wiele serca, ale to był piękny rok, w drugim, mimo większej kasy (sporo większej), czasu pracy jaki sobie ustaliłam, plan też mogłam zmienić jak wróciłam na studia, ale przysięgam wam, że ostatnich parę miesięcy to marzyłam, żeby skończyć pracować, zero satysfakcji, straciłam cały zapał i w ogóle to była męka. Byłam sfrustrowana, wkurzona i chora prawie, jak miałam jechać do pracy. Była szansa, żeby wrócić do pierwszego miejsca, na parę miesięcy tylko, ale nie wypaliło niestety, ale byłam gotowa zerwać tą drugą umowę, mimo sporej kary, żeby wrócić do miejsca 1. Nie fair? Nie fair. Ale skoro jest lepsza perspektywa (finansowo, dojazdowo czy nawet samopoczucie, bo fajniejsza praca, lepszy szef), to też po co się męczyć? W sumie lepszy pracownik to zadowolony pracownik
![]() Przepraszam za elaboraty w tej kwestii, rozumiem oczywiście moralne rozterki (zawsze słyszałam, że mam przerośnięte morale), wystarczy umiarkowany egoizm. Planuję, być może już w niedługim czasie być pracodawcą, nie chciałabym trafić na kogoś nie fair, ale z drugiej strony, wiem jakie to jest uczucie mieć szansę na coś lepszego, więc mam cichą nadzieję, że będę szefem w ogóle Mam nadzieję, że teraz brzmię mniej ostro, a tak delikatniej, lepiej
curl it, baby! Edytowane przez dzolls Czas edycji: 2012-02-19 o 18:51 |
|
|
|
#3468 | |||
|
Zakorzenienie
|
ja oddałam swój w ręce wujka TŻta, sama to bym się nie podjęła ale to dlatego, że nie mam o tym zielonego pojęcia ![]() Mam nadzieję, że samo wyczyszczenie u Ciebie wystarczy ![]() ![]() u mnie to samo - jesień Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
niestety z pracą nie jest łatwo, tak więc lepiej złapać się czegoś byle tylko wyjść na prostą, no a jeśli się trafi lepsza oferta? to czemu nie skorzystać? oczywiście należy być fair ale trzeba też zadbać o swoje bo nikt tego nie zrobi za nas
|
|
#3469 |
|
Moderator
|
Ja się nie wypowiadam, gdyż moją pierwszą jak na razie szefową jest moja teściowa z którą się świetnie od zawsze dogaduję i dylematów takich nie mamy - współpracujemy ze sobą dla dobra interesu i żadna przed drugą nic nie ukrywa
dziewczyny, które by rozważały pójście do Rozmów w Toku uważajcie, bo może z Was powstać hit Internetu: http://www.youtube.com/watch?v=TwwermLcUlk jak mi to siostra pokazała to się popłakałam ze śmiechu.... |
|
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie sobie poczytałam o firmie, w której mam jutro rozmowę i jednak zadzwonię z przeprosinami, że się nie pojawię. Po pierwsze, mam wymagania, na które jak sądzę, oni nie przystaną. A dwa, mieszkanie, rachunki i wyżywienie zjadałyby mi 3/4 pensji co miesiąc. Jak tu cokolwiek odłożyć?
Także na razie czekam na rozwój sytuacji w swoim miejscu zamieszkania. A póki mogę, to dorabiam na różne sposoby. ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Kasia, hahahahahah, popłakałam się!
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny no i teraz wiem co to znaczy cieszyć się przedwcześnie
Aparat, który miałam kupować został sprzedany ![]() Pewnie poszukam jakiegoś na all albo przejdę się po komisach, ale na co mam patrzeć? jaką firmę polecacie? Aparat do 200zł, taki do zdjęć na bloga, na wycieczki itp, czyli pewnie z dobrym makro tak?
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim z dobrym makro i dobrym plenerem
|
#3473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3474 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam juz od tygodnia w domu tę kicię bez jednej łapki i długo mnie nie było, bo wolny czas poświęcam na oswajanie i zaległe wszystkiego najlepszego z okazji dnia kota wszystkim idę nadrabiac lekturę
|
|
|
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam, że wybór będzie prostszy a coś czuję, że wybiorę coś dopiero za kilka dobrych tygodni
|
#3476 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w godzinę miało powstać 212, a ludzie się rozpędzili i wyszło 419 ![]() nowa? a jak sprawdzić, czy też ją mam? [1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;32368955]Kochane, odebrałam poród na szczęście nie zdążyła ich zjeść matka z ojcem [/QUOTE]moje młode gupiki były cwane i znalazły sobie nianię wszystkie chowały się pod brzuchem wielkiego glonojada, a on sobie spokojnie leżał
|
||
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się na dziś - dzisiaj żadnej notki nie będzie bo już nie ma 'światła' do zdjęć.
Orlica - jutro dostaniesz na pw zdjęcia eyelinera :P (przeczytałam, że Cie tutaj tydzien nie będzie) Jutro wstawie notke z moimi mini zakupami i jutro farbuje włosy. Trochę się obawiam tego bo zabrałam inną farbę niż dotychczas farbowałam ale no cóż - będę próbować
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dalej mam problemy zimnymi stopami, rękami i połową nogi.
Krwi mam dużo, niby wszystko ok. Słyszałam o kapilaroskopii (czy jakoś tak). Czy ktoś miał takie badanie? |
|
|
|
#3479 | |
|
Moderator
|
Cytat:
super ![]() Koty bardzo potrafią odwzajemniać uczucia fakt, robią to na swój koci sposób, ale to jest też bardzo urocze
|
|
|
|
|
#3480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nawet latem w największe upały są chłodne
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.

Mam już zdecydowanie wielki nadmiar kosmetyków, z uwagą na kolorówkę. ;D
:winko :

Lush & China Glaze lover!
Aparat, który miałam kupować został sprzedany
idę nadrabiac lekturę
nawet latem w największe upały są chłodne