|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
no nic, zobaczę może jutro uda mi się dorwać do apartu i zmierzę. a piję dużo ![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-02-19 o 18:40 |
||
|
|
|
#3662 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U nas pracowity weekend z pieknym efektem - odmalowana sypialnia i kuchnia. Jeszcze tlyko jedna sypialnia w nastepny weekend i chata czysta i pachnaca na przywitanie bobasowej Wogole, moj TZ mial przyplyw geniuszu ostatnio - w Aldi sa u nas tanie parowary (19e) i wymyslil ze kupimy do gotowania a w razie czego bedzie tez mozna go uzywac do sterylizacji butelek. Wujek google mowi ze nie ma przeciwskazan
|
|||
|
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
też o tym myślę
pyszny jest taki chlebek domowej roboty
|
|
|
|
#3664 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też pierwsze co, to o tym pomyślałam. Mogłabym podać przez kierowcę w PKSie, ale jakoś nie mam zaufania, a oni robią to grzecznościowo i żadnego potwierdzenia nie dają, więc w razie zaginięcia szukaj wiatru w polu. Rano będę latać i załatwiać Cytat:
to robota idzie pełną parą moje już są obwisłe ale w staniku to tylko mega cierpię mam nadzieję, że jak brzuszek opadnie trochę to może będzie lepiej...
|
|
#3665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam posciele do wozka (chyba jako jedyna ) Ale nie sa takie typowo poscielowe ze powloczka i wypelnienie tylko taka : http://www.gluck.pl/posciel/posciel_...y_mis_656.html jest to takie milusie i mieciutkie i tak mi sie strasznie podoba Evvcia, lozeczko sliczne, ale zadnych opinii nie znam wiec nie pomoga Co do piersi i wogole ciala po urodzeniu dziecka to niestety musze rozczarowac kobietki w pierwszej ciazy gdyz dolacze do Aguski, koni i roksape i powiem ze cialo juz nie jest to samo co przed Brzuch jest tak jak Aguska mowi inny, piersi jakby nie bylo obwisna mniej lub wiecej co tu koloryzowac Napew no sa kobietki, ktorych cialo bedzie wygladalo jak przed ciaza ale jednak z doswiadczenia mojego skromnego wynika ze jest takich niewieleI moze zabrzmi to strasznie ale mnie tez tak jak koni w sumie to zwisa i powiewa ![]() Znaczy ile moge w tym kierunku zrobic to zrobie a jak czegos nie moge to o tym nie bede myslala i tyle ![]() Konia slusznie stwierdzila ze po urodzeniu dziecka caly nasz swiat wywraca sie do gory nogami i wiele rzczy waznych dla nas wczesniej schodzi na dalszy i dalszy i dalszy plan Evvcia, czyli w sumie jeszcze tylko tydzien sama a potem juz na stale z TZ? dobrze rozumiem? Nie dziwie Ci sie ze sie denerwujesz przed wizyta, w koncu 6 tygodni to dluga przerwa, ale przeciez wszytsko bedzie odbrze bo czemu by mialo nie byc Konia , dobrze ze w koncu troszke moglas odsapnac i spojenie troche odpuscilo, kurde Ty mozesz dni w dwupaku na placach policzyc, ale Ci zazdroszcze Ja kupilam lozeczko i materacyk http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70208370/
|
|
#3666 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Niestety jeszcze później TŻ musi wrócić do pracy na dwa tygodnie i ze mną już na dłużej będzie od około 18 marca (40kilka dni urlopu+wypadające święta). Na ten czas od 5 do 18 marca chciałabym żeby ktoś ze mną był (nigdy nie wiadomo co się wydarzy) i namawiam brata, aby wziął z tydzień urlopu i wpadł, ale nie wiem czy mi się uda ![]() Wcześniej była dyskusja na temat picia mięty w ciąży i do jakich wniosków doszłyście? Bo nie mogę wyłapać, a ja piję codziennie, bo lubię
|
|
#3667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesli juz o tym pisalas to wybacz , ale jest nas tutaj tyle ze czasami ciezko spamietac ![]() Ja to w sumie mialam inne mebelki upatrzone : http://www.mebelki.pl/p43911,lozeczk...mdfdrewno.html Marzyla mi sie komoda i lozeczko z tej serii, no ale cena masakryczna, tak wiec stwierdzilam ze zwykle biale dla dziewczynki moze byc jak najbardziej plus kupilam piekne posciele i baldachim z glucka i bedzie pieknie
|
|
#3668 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W sumie sama jeszcze nie wiem co po tych 40 dniach, to będzie pod koniec maja, więc jeszcze miesiąc mi zostanie pewnie do skończenia studiów i nie wiem albo TŻ weźmie L4 jeszcze na 2-3 tygodnie, albo moja mama weźmie urlop i przyjedzie. Mam taką jedną ciotkę (siostra ojca), która jest na rencie i by była chętna przyjechać tylko, że ona jest po przebytej chorobie psychicznej (i ciągle bierze leki, niby wszystko ok, ale dla mnie już ona jest skrzywiona psychicznie i dokładnie pamiętam co się działo, bo byłam w maturalnej klasie wtedy), więc ja nie chcę żeby przyjeżdżała i powiedziałam to dosadnie moim rodzicom. Jakoś trzeba będzie sobie radzić...
|
|
#3669 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() My właśnie wróciliśmy z "góry" byliśmy u teściów na kawie i wkurzyła mnie na samym początku. Rozmowa szła jakoś tak : TŻ: Grono się jeszcze powiększy?? (chodziło czy będą jeszcze jacyś goście) T (teściowa) : tak w kwietniu ![]() Ja : albo w marcu (jeżeli brać ostatni termin z USG 31.03) T: głupoty gadasz, Masz urodzić 22 kwietnia!! (teść ma wtedy urodziny) I to już nie pierwsza taka rozmowa. Wiem że z jednej strony to żarty, ale z drugiej wkur**a mnie to. Aż potem powiedziałam do brzuszka (jak byłam już sama) że ma zrobić babci na złość i nie urodzić się 22.04 tylko wcześniej. |
|||
|
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
widzę, że nikt się nie rozpakował w weekend ![]() u mnie już coraz bliżej, bo jutro zaczynam 39 tc i powiem Wam, że strasznie dziwnie się czuję - głowa mnie boli już chyba z 3 dzień, mam biegunkę, nudności, zwiększyła mi sie ilość wydzieliny, brzuch mnie boli tak dziwnie... byłam na KTG w sobotę jeszcze raz i wszystko wyszło w porządku tym razem ![]() Moja dobra koleżanka urodziła w sobotę rano śliczną córeczkę i jak byłam w szpitalu na KTG to do niej wstąpiłam i takie się to wszystko realne stało - może dlatego się tak nakręcam piszę tak bez ładu i składu, ale mam jakieś dziwne przeczucia... no nie wiem...
|
|
|
|
#3671 | |
|
Rozeznanie
|
nie robiąc reklamy, znana firma jubilerska (nazwa w linku), koszt koło 200zł, można oglądać online
http://www.apart.pl/pl/srebro,c,1,2,6665 Cytat:
oczywiście, insulina mnie nie zwalnia z obowiązku pilnowania diety, ale u ludzi zupełnie zielonych w temacie cukrzycowym nie ma nic co jedzenia, a w ciąży głód gorszy niż za duży cukier... tak więc dobrze, że ją mam. kłucie - no nienawidzę igieł, ale tu są drobne jak włos ludzki, w rękę nie boli (no, dziś trafiłam w żyłę i bolało) a nogę znośnie. nie ma co porównywać z technologią sprzed 20-30 lat, co dopiero więcej. z pompą czułabym się bezpieczniej, ale to niewygodne, drogie, no i ten wenflon non stop. podziękuję... |
|
|
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żeby wszystko szło jak powinno
|
|
#3674 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do ktg to jednak mialysmy racje ze nie ma sie czym martwic Niepotrzebnie Cie ta lekarka zdenerwowala ![]() No ale wiadomo ze chciala dobrze... W kazdym razie informuj na biezaco kochana! Niki, moja tesciowa ma tez taki jakis magiczny talent ze 5 slow na dzien dobry i juz mam caly wieczor/dzien do d..y Tak ze nie jestes sama i swietnie Cie rozumiem Evvcia jesli to osoba po chorobie psychicznej to absolutnoe Ci sie nie dziwie ze podziekowalas za jej pomoc przy dziecku! A co do mebelkow to sa zarabiste, no ale ceny to z kosmosu maja!
|
|
#3675 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja dzis tez troche polamana chodze... skurczy mam co prawda niewiele, ale znow zdarzaja mi sie serie po kilka co 2-3 minuty, poza tym w krzyzu i pachwinach mnie ciagnie i czuje taki dziwny szum w uszach... i troche mnie ostatnio tez mdli... a do kiedy ta masc przeciwgrzybiczna zaczela dzialac, to te krostki mi zniknely, ale tez i wydzieliny prawie zero ... tak wiec moze przynajmniej infekcja troche sie cofnela
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz dzis ponad 20 skurczy naliczylam znow (twardnien brzuszka) ale niektore to takie bolesne ze przed chwila myslalam ze juz sie zaczyna...
Ide sie polozyc. Dobranoc
|
#3677 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
to po skończeniu karmienia zostało Ci C/D czy zeszły po Sandrze do wcześniejszej wielkości?
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
Na e mailu niespodzianka od Ivonki
, kto może niech zajrzy ![]() Ivonka słodziak z Ewuni
|
|
|
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że też musiało Cię dopaść...Ja dziś mam połowę tego co wczoraj... ale przed sek. miałam taki mocny, że szok!!! Maluszek mi już mocno na dół napiera...i jak tylko siadam to czuję takie parcie na bąka...sorki że tak piszę ale nie wiem jak inaczej napisać hihi... trzymaj się!
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
Coś czuję,że ten tydzień będzie pełen wrażeń
![]() Aguśka trzymaj się dzielnie , Mała Ty też się nie forsuj Mnie przed chwilą tak w szyjce zakuło że aż zapiszczałam mina tż bezcenna
|
|
|
|
#3681 | ||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Nadrobiłam w końcu! od wczoraj popołudnia nie zaglądałam do Was i trochę zajęło mi nadrabianie ![]() Widziałyście wiadomość na mailu od Ivonki?? Śliczna Ewusia!!! Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
Ivonka Ewa to prawdziwa ślicznotka...widać po kim
Wielkie gratulacje raz jeszcze i wyglądacie prze uroczo
|
#3683 |
|
Wtajemniczenie
|
Ivonka, ale słodka ta Twoja pociecha
i jakie ma długie włosy! Szybko będziesz kucyki robić cudowna!
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co ja mam ostatnio obsesję ... ciągle myślę o porodzie...przez te moje skurcze mam wrażenie, ze może zacząć się w każdym momencie...czekam na wizytę, którą mam w środę ciekawe co powie mi lekarz... ciągle też obserwuję czy mi czop nie odchodzi? czy nie plamię i czy brzusio nie opadł...?
Mój mąż też troszkę się stresuje i widzę, że ma już dość mojego stękania...ale jest grzeczny i stara się jak może we wszystkim mi pomagać dziś nawet przygotował mi kąpiel muzyczka, świece i płatki tulipanów co bym się odprężyła było miło...chociaż staram się nie siedzieć w długo... aprpo ruchów mój synek wcale nie jest mniej ruchliwy w 9-tym m-cu... ciągle się wypycha i wierci
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-02-19 o 22:00 |
|
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
Ivonka, Ewunia jest śliczna
Gratulacje jeszcze raz i trzymam kciuki za szybki powrót do domku. Czekamy oczywiście na relacje. Buziaki
|
#3686 |
|
Wtajemniczenie
|
ivonka Ewunia slodziutka i urocza, Ty wygladasz slicznie.
Aguska wygladasz super!! Moniq tez super wygladasz! a u mniee pojawily sie skurcze z bolem @, i mowie do Tz oho tak jeszcze nie bylo...a on to co mam zapalac swieczke, napuszczac wode do wanny i wlaczyc muzyke do porodu? ..mowie mu ze tak szybko to jeszcze nie
|
|
|
|
#3687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez mam bolesne skurcze znów ivonka super zdjecia ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
moj maly tez sie wypycha tylko |
||
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
Ivonka Ewunia jest śliczna
a Ty promieniejesz ![]() Desia oj te teściowe to mają talent do psucia humoru. Czasem myślę że lepiej byłoby mieszkać daleko. Dobranoc Wam |
|
|
|
#3690 |
|
Wtajemniczenie
|
dobrej nocki Wam zycze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.

ciężko mi chodzić w staniku, bo uciska mi pod piersiami bardzo mimo, że jest dobrze dobrany czuję pieczenie i drętwienie, więc zakładam tylko jak wychodzę z domu. Nawet te sportowe się u mnie nie sprawdziły
Ciekawe jak będzie później... Ze średniego C zrobiło mi się duże DD, a nawet E.

to robota idzie pełną parą

żeby wszystko szło jak powinno