|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#1892 |
|
Raczkowanie
|
No ciekawe, czy mnie jeszcze pamiętacie? Udzielałam się w pierwszym wątku, trochę podczytywałam drugi i dziś weszłam na drugi, a tam trzeci i czwarty o_O ! To się zdziwiłam... Pędzicie jak ... struś pędziwiatr. Nie nadrobię tego - nie mam żadnych szans... Ale pozdrawiam wszystkie mamusie i podziwiam Was, że macie siły na udzielanie się...
U mnie strasznie dużo się wydarzyło... Nie znam jeszcze płci dzidzi - może pod koniec tego tygodnia poznam, 27 idę na połówkowe, ale to będzie trochę po połówce, bo w 21/22 tyg. Teraz jestem w 20/21 (jutro kończę 20)... Boję się troszkę tego usg, ale jestem dobrej myśli (przynajmniej zazwyczaj). Jutro idę ostatni raz do pracy, a o 15 mam cytologię i to co Irmusia przeżyła to mnie przeraziło - umarłabym tam na zawał... i mam stres przed tą jutrzejszą cytologią... Oprócz tego, tak jak podejrzewał mój endo (miał nosa chłop) mam cukrzycę ciążową - mało tego, nie do uregulowania przez dietę i rok rozpoczęłam od 4-krotnych zastrzyków insuliny. Na początku to był szok i przeżywałam każde wkłucie - w brzuch, w udo, ale z czasem jest coraz lepiej, da się przeżyć. Oprócz tego wiecznie jestem przeziębiona, ktoś kichnie, a ja od razu łapię i tydzień lub dwa wycięte... i mam nadal problemy z kamieniami w woreczku (ale zdecydowanie mniejsze niż przed insuliną). Jestem pod opieką ginekologa, endokrynologa, diabetologa (na szczęście te dwie ostatnie specjalizacje to jeden lekarz - takie 2w1 i co chwilę mam jakąś wizytę umówioną....Trzymajcie za mnie kciuki przede wszystkim za jutrzejszą cytologię, za usg (błyskawiczne 23.02 - gin obiecał, że sprawdzi płeć i za to połówkowe 27.02., i za wizytę 29.02 u endo-diabetologa... ![]() I wpiszcie mnie, proszę ponownie na listę w I poście - TP. z ostatniego (grudniowego) usg to 2.07... Pozdrawiam Izabela Aha, mam pytanie, czy macie takie bóle w pachwinach, w spojeniu łonowym - tak jakby mięśnie były przetrenowane, lub jakbyście coś ciężkiego podnosiły? Poza tym jak siedzę przy kompie np. to po wstaniu nie mogę chodzić - nie mogę stanąć na lewą nogą, bo ból jest przeszywajacy - ostatnio zlokalizowałam go tak bardziej na środku - podobno spojenie łonowe się rozchodzi? ale trochę dłuższe spacery zupełnie nie wchodzą w grę, bo po paru krokach boli jak diabli... i do tego ten nieszczęsny pęcherz, 7 min po wyjściu z domu już muszę do toalety - jakiś horror...
PCOs, Hashimoto, i inne ale ..... cuda się zdarzają - zostanę mamą 9.07.2012 przyszła na świat moja kochana córeczka Basia Edytowane przez izasz-b Czas edycji: 2012-02-19 o 23:50 |
|
|
|
#1893 |
|
Wtajemniczenie
|
Izasz-b strasznie dużo przeszłaś! Najważniejsze że wszystko jest pod kontrolą lekarzy, dobrze że wszystko ładnie wychwycili! Trzymam kciuki za usg i cytologię, koniecznie daj znać jaka płeć maleństwa
![]() Ja 12 minut temu zaczęłam 19 tydzień
|
#1894 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Skończyłam 19 tydzień ![]() ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Iza, witamy ponownie! |
|||
|
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu wróciłaś.
Już się martwiłam, czy wszystko w porządku, ale też zastanawiałam, ile trwa ta Wasza sesja. Najważniejsze, że jesteś pod kontrolą specjalistów, a zastrzyki niestety musisz przetrwać. Chociaż domyślam się, że to nic fajnego. Może wypożyczyliby Ci pompę insulinową? http://wosp.org.pl/medycyna/pompy_in...biety_ciezarne |
|
|
|
#1896 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze, tyle pocytowałam i wszystko wzięło i wcięło
![]() W każdym razie: Ciuszki, które powklejałyście piękne! Cieszę się, że u Soleilki już lepiej i wychodzi ![]() Sas, juz we wtorek zobaczysz dzidzię i przekonasz się, że wszystko ok Luby- fajnie, że ta lewatywa pomogła Twojej córeczce, może będzie coraz lepiej! Braznoletka-my też tęskniłyśmy za Tobą A wagą się nie martwcie, odchudzać się będziemy po! Ludzie to maja prawdziwe problemy http://celebixy.pl/najlepsze-okladki-faktu-1381# a Wy się pierdołami przejmujecie Dobrej nocy! |
|
|
|
#1897 | |
|
Raczkowanie
|
Witam z rana
![]() Cytat:
"BMI w normie (18,5-24,9). Przez całą ciążę powinnaś przybrać na wadze 11-16 kg. W pierwszym trymestrze twoja waga wzrośnie o około 0,5-2,5 kg, a następnie będzie się zwiększać mniej więcej o 0,5 kg tygodniowo. Umiarkowany, ale regularny przyrost wagi gwarantuje, że również dziecko prawidłowo rośnie. BMI powyżej normy (25-29,9). Jeśli przed zajściem w ciążę cierpiałaś na nadwagę, uważaj, by teraz nie przytyć za dużo - nie więcej niż 7-12 kg. Otyłość, czyli BMI powyżej 30, zmusza cię do jeszcze ściślejszego kontrolowania swojej wagi, jej łączny przyrost podczas ciąży nie powinien przekroczyć 5-9 kg. BMI poniżej normy (mniej niż 18,5). Niedowaga to z kolei wskazanie do przybrania na wadze więcej - co najmniej 12, a maksymalnie 18 kg. Ciąża bliźniacza. Więcej też przytyjesz, jeżeli spodziewasz się bliźniąt: 16-25 kg w przypadku prawidłowej wagi przed ciążą, 14-23 kg, gdy miałaś nadwagę, i 11-19 kg, jeśli jesteś otyła." Zresztą jak ktoś przytyje więcej to przy opiece nad dzieckiem na pewno schudnie... Samo noszenie dziecka i całego osprzętu to niezła siłownia + chodzenie na spacery + karmienie i kilogramy zlecą... Ja na razie nie przytyłam - do 2 lutego waga stała w miejscu, ale 23.02 dowiem się ile mi doszło kg po tych 3 tyg., bo teraz wyraźnie czuję, że coś doszło i się z tego cieszę - mimo, że należę do tej drugiej kategorii (BMI ok 28) - odchudzać się będziemy po! Ja dziś się obudziłam o 5, bo nam prąd wyłączyli i urządzenia zaczęły piszczeć i już nie mogłam zasnąć, a poszłam spać późno, bo po 1. Będę cały dzień nieprzytomna, a na 15 ta nieszczęsna cytologia - nie wiem, czy się w końcu na nią zdecyduję, bo mnie ona przeraża... Tym bardziej, że to na NFZ, więc nie u "mojego" lekarza, tylko u lekarki, która wprawdzie była zawsze b. miła (chodziłam do niech przed 18 rokiem życia i później okazjonalnie też), ale i tak się boję... Ale z drugiej strony ostatnia cytologia była w 2009 roku, więc trochę dawno... Pozdrawiam Iza A sesja jeszcze się nie skończyła - jutro ostatni dzień poprawkowej, a dziś mam jeszcze kilku lub nawet kilkunastu poprawkowiczów - znowu będzie jazda.... a już staram się pytać o same proste rzeczy ;( Aha mam kolejne pytanie: muszę wybrać jakieś witaminki - do tej pory miałam Femibion natal classic, a osobno biorę magnez z omega 3 (blumag cardio) ale nie wiem, czy to nie za dużo kwasu foliowego - podobno im wyższa ciąża tym mniejsza dawka - słyszałyście coś o tym? Co możecie mi polecić? tak żeby były jakieś rzeczy wzmacniające włosy, bo wypadają mi garściami i się boję, że wyłysieję zanim urodzę...
PCOs, Hashimoto, i inne ale ..... cuda się zdarzają - zostanę mamą 9.07.2012 przyszła na świat moja kochana córeczka Basia Edytowane przez izasz-b Czas edycji: 2012-02-20 o 07:43 |
|
|
|
|
#1898 | ||||
|
Zakorzenienie
|
witam
noc miałam przeokropną...... masakra!!!! tak mnie kłuje w krzyzu ze cos okropnego...... zwlaszcza z lewej strony, cała noc bolała mnie noga, drentwiała i biodro mnie tak paskudnie bolało(i nadal boli) nie mogłam sie ulozyc odpowiednio,myslalam ze zdrentwialo mi bo na lewej stronie lezałam, Wiec sie przewrocilam na prawy bok, i co? dalej te lewe bolało.... a i w prawym czułam z tego bólu dyskomfort..... masakra jakas!!!!!!!!!!jak lezałam na plecach to w miare na jakis czas przechodzilo, ale za to miałam taki brzuch twardy (dół) Wiec starałam sie jednak lezec na boku....... jeszcze mnie tz wpieniał w nocy.. dzis ładna pogoda chyba bo slonce juz teraz swieci ale nici ze spaceru jakiegokolwiek bo boli mnie tez zasrany krzyz a racze kłuje i czuje w posladkach.........Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
popieramCytat:
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-02-20 o 08:03 |
||||
|
|
|
#1899 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam poniedziałkowo
Dzisiaj na 14.15 wizyta u gina i będziemy umawiać USG połówkowe Pumas brawo i udanego wypoczynku Cytat:
Za wizytę oczywiście ![]() Co do bóli, takich jak po przetrenowaniu nie mam, ale dziewczyny niektóre tu o takich pisały. A po gwałtownym wstaniu też mnie czasem skręca z bólu, ponoć to normalne
|
|
#1900 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
udało mi się was nadgonić ale cytaty mi wsysło ![]() w każdym razie wasze ciuszkowe zdobycze są przepiękne! ![]() chce_byc_mama i hanjah macie super sąsiadki. mnie ostatnio codziennie po południu boli głowa.. wczoraj po wizycie na uczelni (całe szczęście udało mi się wszystko załatwić) myślałam że mi głowę rozsadzi... dobrze że już przeszło.muszę się jeszcze dzisiaj wybrać na jakieś większe zakupy bo w lodówce światełko
|
|
|
|
#1901 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to podobno spojenie łonowe się rozchodzi i niektóre właśnie tak to przechodzą, a inne czują tylko lekki dyskomfort... podobno to przechodzi po kilku tygodniach - mnie już tydzień trzyma, ale dziś jest jakby lepiej... A ciuszki są faktycznie super! szczególnie to pomarańczowe wdzianko i zeberka i ten kocyk od sąsiadki i w ogóle wszystkie... ja jeszcze nic nie mam, ale na pewno nadrobię, niech mnie tylko przestanie boleć...
PCOs, Hashimoto, i inne ale ..... cuda się zdarzają - zostanę mamą 9.07.2012 przyszła na świat moja kochana córeczka Basia Edytowane przez izasz-b Czas edycji: 2012-02-20 o 08:41 |
|
|
|
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- jem tosty ![]() wczoraj malutko zjadlam na sniadanie tylko 2 kromki z szynka o ogórkiem, potem 2 nanany u tesciow tez tylko troszke rosołu i drugie danie tez w małej porcji. I od tamtej pory nic. Na kolacje nie miałam ochoty, tylko z 5 cukierków nim2 zjadłam. Czasem amm ochote jesc co chwile a czasem niemam wcale.......gdyby nie tesciowa to i obiadu bym pewnie nie jadła albo tylko 1 danie......aaaaa miałam ejszcze napisac ze w nocy czesto kuło mnei w pochwie. Ale tez od strony lewej czesciej tak jak te biodra itp. zreszta juz wczoraj wieczorem zaczeło mnie kłuc
|
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z ranca!
Nocke mialam okropno nie zmruzylam oka. nie wiem czemu, nie umialam spac. masakra jakas totalna. jestem zmeczona a tu dzsiaj do pracy trzeba isc. Izasz-b Welcome back! |
|
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Ach, w sobotę dostałam pierwszy komplement że ładnie wyglądam - i od razu tekst że pewnie będzie chłopak ![]() Zaczęłam już brać ten lek na ciśnienie. Po 1 tabletce zero spadku.....
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
ile masz brac tych tabletek dziennie?
|
|
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
na razie 1.
Wczoraj miałam nieco niższe ciśnienie, zaraz sprawdzę jak dziś.
|
#1907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mama ma problemy z cisnieniem i pamietam ze co miala wysokie cisnienie brala tabletke i co mierzyla to jej w gore skakalo bo juz przed zmierzeniem sie denerwowala ze bedzie miala wysokie, takze staraj sie nie myslec o cisnieniu
|
|
|
|
|
#1908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajnie jakby proroctwa się spełniły chociaż na dziewczynkę pewnie też szybko bym się przestawiła
|
|
|
|
|
#1909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i nie skacze mi bo się stresuje mierzeniem.
|
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
jak mnie krzyz boli i posladki
![]()
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
Nikt nie potrzyma kciuków za moją dzisiejszą wizytę?
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1916 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkie trzymamy
|
|
|
|
#1917 |
|
Zadomowienie
|
Głupolku, wszystkie trzymamy
|
|
|
|
#1918 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się bardzo cieszę bo jakoś od tygodnia nie mam żadnych bóli głowy, żadnych bóli a miałam praktycznie non-stop
No i niestety krwawienia z nosa i dziąseł, to jedyne co mi dokucza![]() A co do tycia ja nie mam na myśli odchudzania w ciąży, ale uważam mimo wszystko że jak ktoś je rozsądnie, a nie realizuje wszystkie niezdrowe zachcianki to jednak przytyje mniej, co nie znaczy że czasem sobie na nie nie pozwalam ![]() Co do witamin ja biore pretanal complex, na włosy coś wezmę żeby gin mi poleciła na wizycie bo nie wszystkie można. Póki co jednak nic się z nimi nie dzieje więc moze mnie to ominie ![]() Agunia trzymam kciuki za wizytę Właśnie szukam w necie jakiś niskich obcasów na jakieś eleganckie okazje, bo najniższe mam 12cm
|
#1919 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, trzymam kciuki, koniecznie napisz, jak wam poszło
Ja idę jutro na kontrolną wizytę, pewnie sprawdzi mi szyjkę i wyniki badań, nie spodziewam się niczego innego. Cześć Iza, cieszę się, że wróciłaś i mimo dolegliwości humor Cię nie opuszcza Ja od dziś odpoczywam, wspaniałe uczucie. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:50.

i co chwilę mam jakąś wizytę umówioną....
nie jestem w stanie nic zrobic poaz tym co robie

i czuje w posladkach.........