Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-19, 23:07   #1891
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Dobranoc dziewczęta. Nie piszcie za dużo, bo nie będę miała czasu was nadrobić, gdyż wybywam na kilka dni with no e-mail access...
udanego odpoczynku!

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 23:46   #1892
izasz-b
Raczkowanie

No ciekawe, czy mnie jeszcze pamiętacie? Udzielałam się w pierwszym wątku, trochę podczytywałam drugi i dziś weszłam na drugi, a tam trzeci i czwarty o_O ! To się zdziwiłam... Pędzicie jak ... struś pędziwiatr. Nie nadrobię tego - nie mam żadnych szans... Ale pozdrawiam wszystkie mamusie i podziwiam Was, że macie siły na udzielanie się...
U mnie strasznie dużo się wydarzyło... Nie znam jeszcze płci dzidzi - może pod koniec tego tygodnia poznam, 27 idę na połówkowe, ale to będzie trochę po połówce, bo w 21/22 tyg. Teraz jestem w 20/21 (jutro kończę 20)... Boję się troszkę tego usg, ale jestem dobrej myśli (przynajmniej zazwyczaj). Jutro idę ostatni raz do pracy, a o 15 mam cytologię i to co Irmusia przeżyła to mnie przeraziło - umarłabym tam na zawał... i mam stres przed tą jutrzejszą cytologią... Oprócz tego, tak jak podejrzewał mój endo (miał nosa chłop) mam cukrzycę ciążową - mało tego, nie do uregulowania przez dietę i rok rozpoczęłam od 4-krotnych zastrzyków insuliny. Na początku to był szok i przeżywałam każde wkłucie - w brzuch, w udo, ale z czasem jest coraz lepiej, da się przeżyć. Oprócz tego wiecznie jestem przeziębiona, ktoś kichnie, a ja od razu łapię i tydzień lub dwa wycięte... i mam nadal problemy z kamieniami w woreczku (ale zdecydowanie mniejsze niż przed insuliną).
Jestem pod opieką ginekologa, endokrynologa, diabetologa (na szczęście te dwie ostatnie specjalizacje to jeden lekarz - takie 2w1 i co chwilę mam jakąś wizytę umówioną....
Trzymajcie za mnie kciuki przede wszystkim za jutrzejszą cytologię, za usg (błyskawiczne 23.02 - gin obiecał, że sprawdzi płeć i za to połówkowe 27.02., i za wizytę 29.02 u endo-diabetologa...
I wpiszcie mnie, proszę ponownie na listę w I poście - TP. z ostatniego (grudniowego) usg to 2.07...
Pozdrawiam
Izabela

Aha, mam pytanie, czy macie takie bóle w pachwinach, w spojeniu łonowym - tak jakby mięśnie były przetrenowane, lub jakbyście coś ciężkiego podnosiły? Poza tym jak siedzę przy kompie np. to po wstaniu nie mogę chodzić - nie mogę stanąć na lewą nogą, bo ból jest przeszywajacy - ostatnio zlokalizowałam go tak bardziej na środku - podobno spojenie łonowe się rozchodzi? ale trochę dłuższe spacery zupełnie nie wchodzą w grę, bo po paru krokach boli jak diabli... i do tego ten nieszczęsny pęcherz, 7 min po wyjściu z domu już muszę do toalety - jakiś horror...

9.07.2012 przyszła na świat moja kochana córeczka Basia waga 3300 g (wg usg 3800 g).

Edytowane przez izasz-b
Czas edycji: 2012-02-19 o 23:50
izasz-b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 00:12   #1893
kejtigda
Wtajemniczenie

Izasz-b strasznie dużo przeszłaś! Najważniejsze że wszystko jest pod kontrolą lekarzy, dobrze że wszystko ładnie wychwycili! Trzymam kciuki za usg i cytologię, koniecznie daj znać jaka płeć maleństwa Ja takich bóli nie mam, ale podejrzewam że wszystko przede mną

Ja 12 minut temu zaczęłam 19 tydzień
Stary 2012-02-20, 00:13   #1894
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
czesc gwiazdki
jestem padnieta, mimo,ze po powrcie z uczelni spalam 2h co do wagi- jak tak czytam wasze zmartweinia to naprawde...ja juz powoli powinam wpasc w depresje...nie obzeram sie, znowu zaczelam cwiczyc a waga i tak rosnie nie jestem w stanie nic zrobic poaz tym co robie w ciagu 3 tyg 3kg na plusie razem 9-10 lape doly uwierzcie mi bo nie chce byc jak slon i zazdroszcze wam nieziemsko jak czytam ze przytylsci e po 2,3, 4kg....
A jak Twoja skórka? Ja bardziej niż tym tłuszczykiem martwię się tym, jak będę wyglądać, jak już to kiedyś zrzucę. I powiem, że ta waga nie jest tak przerażająca. Ja nie przytyłam za dużo i tak sobie myślę, że jak teraz wystrzelę, to szybciej mi się będzie wszystko naciągać. Także nie martw się, tym bardziej, że się przecież nie obżerasz

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Skończyłam ! Matko, co to była za męka. Oby jak najmniej takich umów w najbliższym czasie... Możecie mi pogratulować kilkunastu stron głupot, które przetłumaczyłam w wielkich bólach

No to czas do spania....
Szacun

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
moja mama podczas ciazy ze mna przytyla 8 kg ale tylko z tego wzgledu ze miala bardzo ciezka ciaze ja sama jestem wczesniakiem do tego miala wysokie cisnienie, cukrzyce ciazowa, wiec troche przezyla,
ja osobiscie juz przytylam prawie 4 kg wiec polowe trgo co ona a mimo tego wolalabym przytyc jeszcze 20 w zamian za gwarance ze ciaze donosze do konca bez zadnych komplikacji i urodze zdrowe dziecko.
Waga jest dla mnie nie istotna, bo schudnac jesli sie chce mozna zawsze.
wyryjcie to sobie w serduchach zamartwiaczki wagowe!

Skończyłam 19 tydzień

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

Iza, witamy ponownie!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 00:52   #1895
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
No ciekawe, czy mnie jeszcze pamiętacie?
W końcu wróciłaś.
Już się martwiłam, czy wszystko w porządku, ale też zastanawiałam, ile trwa ta Wasza sesja. Najważniejsze, że jesteś pod kontrolą specjalistów, a zastrzyki niestety musisz przetrwać. Chociaż domyślam się, że to nic fajnego.
Może wypożyczyliby Ci pompę insulinową? http://wosp.org.pl/medycyna/pompy_in...biety_ciezarne
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 02:09   #1896
KarolinaPW
Zadomowienie

Kurcze, tyle pocytowałam i wszystko wzięło i wcięło nie mam siły drugi raz
W każdym razie:
Ciuszki, które powklejałyście piękne!
Cieszę się, że u Soleilki już lepiej i wychodzi
Sas, juz we wtorek zobaczysz dzidzię i przekonasz się, że wszystko ok
Luby- fajnie, że ta lewatywa pomogła Twojej córeczce, może będzie coraz lepiej!
Braznoletka-my też tęskniłyśmy za Tobą
A wagą się nie martwcie, odchudzać się będziemy po!
Ludzie to maja prawdziwe problemy
http://celebixy.pl/najlepsze-okladki-faktu-1381#
a Wy się pierdołami przejmujecie
Dobrej nocy!
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 07:37   #1897
izasz-b
Raczkowanie

Witam z rana

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
K
A wagą się nie martwcie, odchudzać się będziemy po!

a Wy się pierdołami przejmujecie
Dobrej nocy!
Popieram. Wczoraj na TLC leciał program o kobiecie, która była w ciąży i przytyła 45 kg! o_O a wcale do chudych przed nie należała... Nie mówię, że przytyć powyżej 20 kg jest zdrowo, ale do 18-20 chyba ok, jeśli ktoś był przed szczupły:

"BMI w normie (18,5-24,9). Przez całą ciążę powinnaś przybrać na wadze 11-16 kg. W pierwszym trymestrze twoja waga wzrośnie o około 0,5-2,5 kg, a następnie będzie się zwiększać mniej więcej o 0,5 kg tygodniowo. Umiarkowany, ale regularny przyrost wagi gwarantuje, że również dziecko prawidłowo rośnie.

BMI powyżej normy (25-29,9). Jeśli przed zajściem w ciążę cierpiałaś na nadwagę, uważaj, by teraz nie przytyć za dużo - nie więcej niż 7-12 kg.

Otyłość, czyli BMI powyżej 30, zmusza cię do jeszcze ściślejszego kontrolowania swojej wagi, jej łączny przyrost podczas ciąży nie powinien przekroczyć 5-9 kg.

BMI poniżej normy (mniej niż 18,5). Niedowaga to z kolei wskazanie do przybrania na wadze więcej - co najmniej 12, a maksymalnie 18 kg.

Ciąża bliźniacza. Więcej też przytyjesz, jeżeli spodziewasz się bliźniąt: 16-25 kg w przypadku prawidłowej wagi przed ciążą, 14-23 kg, gdy miałaś nadwagę, i 11-19 kg, jeśli jesteś otyła."

Zresztą jak ktoś przytyje więcej to przy opiece nad dzieckiem na pewno schudnie... Samo noszenie dziecka i całego osprzętu to niezła siłownia + chodzenie na spacery + karmienie i kilogramy zlecą...
Ja na razie nie przytyłam - do 2 lutego waga stała w miejscu, ale 23.02 dowiem się ile mi doszło kg po tych 3 tyg., bo teraz wyraźnie czuję, że coś doszło i się z tego cieszę - mimo, że należę do tej drugiej kategorii (BMI ok 28) - odchudzać się będziemy po!

Ja dziś się obudziłam o 5, bo nam prąd wyłączyli i urządzenia zaczęły piszczeć i już nie mogłam zasnąć, a poszłam spać późno, bo po 1. Będę cały dzień nieprzytomna, a na 15 ta nieszczęsna cytologia - nie wiem, czy się w końcu na nią zdecyduję, bo mnie ona przeraża... Tym bardziej, że to na NFZ, więc nie u "mojego" lekarza, tylko u lekarki, która wprawdzie była zawsze b. miła (chodziłam do niech przed 18 rokiem życia i później okazjonalnie też), ale i tak się boję... Ale z drugiej strony ostatnia cytologia była w 2009 roku, więc trochę dawno...
Pozdrawiam
Iza

A sesja jeszcze się nie skończyła - jutro ostatni dzień poprawkowej, a dziś mam jeszcze kilku lub nawet kilkunastu poprawkowiczów - znowu będzie jazda.... a już staram się pytać o same proste rzeczy ;(

Aha mam kolejne pytanie: muszę wybrać jakieś witaminki - do tej pory miałam Femibion natal classic, a osobno biorę magnez z omega 3 (blumag cardio) ale nie wiem, czy to nie za dużo kwasu foliowego - podobno im wyższa ciąża tym mniejsza dawka - słyszałyście coś o tym? Co możecie mi polecić? tak żeby były jakieś rzeczy wzmacniające włosy, bo wypadają mi garściami i się boję, że wyłysieję zanim urodzę...

9.07.2012 przyszła na świat moja kochana córeczka Basia waga 3300 g (wg usg 3800 g).

Edytowane przez izasz-b
Czas edycji: 2012-02-20 o 07:43
Stary 2012-02-20, 07:58   #1898
prince_polo
Zakorzenienie

witam

noc miałam przeokropną...... masakra!!!!
tak mnie kłuje w krzyzu ze cos okropnego...... zwlaszcza z lewej strony, cała noc bolała mnie noga, drentwiała i biodro mnie tak paskudnie bolało(i nadal boli) nie mogłam sie ulozyc odpowiednio,myslalam ze zdrentwialo mi bo na lewej stronie lezałam, Wiec sie przewrocilam na prawy bok, i co? dalej te lewe bolało.... a i w prawym czułam z tego bólu dyskomfort..... masakra jakas!!!!!!!!!!

jak lezałam na plecach to w miare na jakis czas przechodzilo, ale za to miałam taki brzuch twardy (dół) Wiec starałam sie jednak lezec na boku.......
jeszcze mnie tz wpieniał w nocy..

dzis ładna pogoda chyba bo slonce juz teraz swieci ale nici ze spaceru jakiegokolwiek bo boli mnie tez zasrany krzyz a racze kłuje i czuje w posladkach.........

Cytat:
tabela wagi tego co w Tobie

Powodzenia dla Twoich 8 kg. Moze aurat Ci sie uda, ale zobacz same ze tak powiem wnetrznosci waza okolo 8 kg razem. a ciezko jest zeby nic na iebie nie przytyc niestety taki stan.

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
Gratuluje kochana

hm... wiesz wyraze tu tylko swoje zdanie, ale wydaje mi się,że naprawdę zbyt wielką uwage skupiasz na wadze....rozumiem, ze nie chcesz duzo przytyc- to tak jak i kazda z nas, ale z Twoich wypowiedzi wynika, ze jesli kobieta w ciazy przytyje nie wiem np 20kg. to winne jest tego zle odzywianie czy niedbanie o siebie...mnie troche to denerwuje bo niestety sama jestem przypadkiem, ze odzywiam sie normalnie do tego cwicze a i tak tyje niestety szybko....
zgadzam sie jak najbardziej. Jak sie ma przytyc wiecej to i tak sie przytyje chyba ze sie mysli wyklacznie o sobie i wiecznie odmawia by tylko nie miec na wadze za duzo. ABSURD i dziecinne podejscie ale to tylko moje zdanie....

Cytat:
moja mama podczas ciazy ze mna przytyla 8 kg ale tylko z tego wzgledu ze miala bardzo ciezka ciaze ja sama jestem wczesniakiem do tego miala wysokie cisnienie, cukrzyce ciazowa, wiec troche przezyla,
ja osobiscie juz przytylam prawie 4 kg wiec polowe trgo co ona a mimo tego wolalabym przytyc jeszcze 20 w zamian za gwarance ze ciaze donosze do konca bez zadnych komplikacji i urodze zdrowe dziecko.
Waga jest dla mnie nie istotna, bo schudnac jesli sie chce mozna
zawsze.[COLOR="Silver"]

a
popieram
Cytat:
Aha, mam pytanie, czy macie takie bóle w pachwinach, w spojeniu łonowym - tak jakby mięśnie były przetrenowane, lub jakbyście coś ciężkiego podnosiły? Poza tym jak siedzę przy kompie np. to po wstaniu nie mogę chodzić - nie mogę stanąć na lewą nogą, bo ból jest przeszywajacy - ostatnio zlokalizowałam go tak bardziej na środku - podobno spojenie łonowe się rozchodzi? ale trochę dłuższe spacery zupełnie nie wchodzą w grę, bo po paru krokach boli jak diabli... i do tego ten nieszczęsny pęcherz, 7 min po wyjściu z domu już muszę do toalety - jakiś horror...
ja mam tak.....

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2012-02-20 o 08:03
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 08:00   #1899
agunia82
Zakorzenienie

Witam poniedziałkowo

Dzisiaj na 14.15 wizyta u gina i będziemy umawiać USG połówkowe

Pumas
brawo i udanego wypoczynku

Cytat:
No ciekawe, czy mnie jeszcze pamiętacie? Udzielałam się w pierwszym wątku, trochę podczytywałam drugi i dziś weszłam na drugi, a tam trzeci i czwarty o_O ! To się zdziwiłam... Pędzicie jak ... struś pędziwiatr. Nie nadrobię tego - nie mam żadnych szans... Ale pozdrawiam wszystkie mamusie i podziwiam Was, że macie siły na udzielanie się...
U mnie strasznie dużo się wydarzyło... Nie znam jeszcze płci dzidzi - może pod koniec tego tygodnia poznam, 27 idę na połówkowe, ale to będzie trochę po połówce, bo w 21/22 tyg. Teraz jestem w 20/21 (jutro kończę 20)... Boję się troszkę tego usg, ale jestem dobrej myśli (przynajmniej zazwyczaj). Jutro idę ostatni raz do pracy, a o 15 mam cytologię i to co Irmusia przeżyła to mnie przeraziło - umarłabym tam na zawał... i mam stres przed tą jutrzejszą cytologią... Oprócz tego, tak jak podejrzewał mój endo (miał nosa chłop) mam cukrzycę ciążową - mało tego, nie do uregulowania przez dietę i rok rozpoczęłam od 4-krotnych zastrzyków insuliny. Na początku to był szok i przeżywałam każde wkłucie - w brzuch, w udo, ale z czasem jest coraz lepiej, da się przeżyć. Oprócz tego wiecznie jestem przeziębiona, ktoś kichnie, a ja od razu łapię i tydzień lub dwa wycięte... i mam nadal problemy z kamieniami w woreczku (ale zdecydowanie mniejsze niż przed insuliną).
Jestem pod opieką ginekologa, endokrynologa, diabetologa (na szczęście te dwie ostatnie specjalizacje to jeden lekarz - takie 2w1 i co chwilę mam jakąś wizytę umówioną....
Trzymajcie za mnie kciuki przede wszystkim za jutrzejszą cytologię, za usg (błyskawiczne 23.02 - gin obiecał, że sprawdzi płeć i za to połówkowe 27.02., i za wizytę 29.02 u endo-diabetologa...
I wpiszcie mnie, proszę ponownie na listę w I poście - TP. z ostatniego (grudniowego) usg to 2.07...
Pozdrawiam
Izabela

Oj faktycznie działo się u Ciebie bidulko Mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej
Za wizytę oczywiście
Co do bóli, takich jak po przetrenowaniu nie mam, ale dziewczyny niektóre tu o takich pisały. A po gwałtownym wstaniu też mnie czasem skręca z bólu, ponoć to normalne

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 08:12   #1900
chmielinka
Zadomowienie

Witajcie

udało mi się was nadgonić ale cytaty mi wsysło
w każdym razie wasze ciuszkowe zdobycze są przepiękne! Ja w tym tygodniu czekam na paczkę z ciuszkami dla mojego maleństwa.

chce_byc_mama i hanjah macie super sąsiadki.

mnie ostatnio codziennie po południu boli głowa.. wczoraj po wizycie na uczelni (całe szczęście udało mi się wszystko załatwić) myślałam że mi głowę rozsadzi... dobrze że już przeszło.

muszę się jeszcze dzisiaj wybrać na jakieś większe zakupy bo w lodówce światełko

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 08:40   #1901
izasz-b
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
witam

noc miałam przeokropną...... masakra!!!!
tak mnie kłuje w krzyzu ze cos okropnego...... zwlaszcza z lewej strony, cała noc bolała mnie noga, drentwiała i biodro mnie tak paskudnie bolało(i nadal boli) nie mogłam sie ulozyc odpowiednio,myslalam ze zdrentwialo mi bo na lewej stronie lezałam, Wiec sie przewrocilam na prawy bok, i co? dalej te lewe bolało.... a i w prawym czułam z tego bólu dyskomfort..... masakra jakas!!!!!!!!!!

jak lezałam na plecach to w miare na jakis czas przechodzilo, ale za to miałam taki brzuch twardy (dół) Wiec starałam sie jednak lezec na boku.......
jeszcze mnie tz wpieniał w nocy..

dzis ładna pogoda chyba bo slonce juz teraz swieci ale nici ze spaceru jakiegokolwiek bo boli mnie tez zasrany krzyz a racze kłuje i czuje w posladkach.........
Bidulko... Coś wiem na ten temat... też miewam takie noce - budzi mnie ból przy przewracaniu się z boku na bok, pomaga trochę wkładanie poduszki pomiędzy nogi (kolana) jak leżę na boku... a przy chodzeniu jak boli to trochę puszcza po wejściu do wanny, a w zasadzie oparciu jednej nogi na wannie i takich rozciąganiach - zupełnie przypadkiem to wyszło, bo zauważyłam, że jak wychodzę z wanny to mnie mniej boli...
to podobno spojenie łonowe się rozchodzi i niektóre właśnie tak to przechodzą, a inne czują tylko lekki dyskomfort... podobno to przechodzi po kilku tygodniach - mnie już tydzień trzyma, ale dziś jest jakby lepiej...

A ciuszki są faktycznie super! szczególnie to pomarańczowe wdzianko i zeberka i ten kocyk od sąsiadki i w ogóle wszystkie... ja jeszcze nic nie mam, ale na pewno nadrobię, niech mnie tylko przestanie boleć...

Edytowane przez izasz-b
Czas edycji: 2012-02-20 o 08:41
Stary 2012-02-20, 08:49   #1902
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Bidulko... Coś wiem na ten temat... też miewam takie noce - budzi mnie ból przy przewracaniu się z boku na bok, pomaga trochę wkładanie poduszki pomiędzy nogi (kolana) jak leżę na boku... a przy chodzeniu jak boli to trochę puszcza po wejściu do wanny, a w zasadzie oparciu jednej nogi na wannie i takich rozciąganiach - zupełnie przypadkiem to wyszło, bo zauważyłam, że jak wychodzę z wanny to mnie mniej boli...
to podobno spojenie łonowe się rozchodzi i niektóre właśnie tak to przechodzą, a inne czują tylko lekki dyskomfort... podobno to przechodzi po kilku tygodniach - mnie już tydzień trzyma, ale dziś jest jakby lepiej...
.
mnie juz tez jakis czas tzryma. ale dzis w nocy to masakra była... ja jak stoje w laience cos robie czy sie czesze czy cokolwiek to tez mam noge na wannie. Zawsze taka pozycja na moj kregoslup mi pomagała. A dzis bede spała z taka wielka poducha miedzy nogami taka jak na kanapach jest do oparcia. Niewiem czy sie zmiescimy z ta poduszka na lozku ale gdzies to mam. Niemam zamairu tak cierpiec w nocy......

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

jem tosty
wczoraj malutko zjadlam na sniadanie tylko 2 kromki z szynka o ogórkiem, potem 2 nanany u tesciow tez tylko troszke rosołu i drugie danie tez w małej porcji. I od tamtej pory nic. Na kolacje nie miałam ochoty, tylko z 5 cukierków nim2 zjadłam. Czasem amm ochote jesc co chwile a czasem niemam wcale.......gdyby nie tesciowa to i obiadu bym pewnie nie jadła albo tylko 1 danie......

aaaaa miałam ejszcze napisac ze w nocy czesto kuło mnei w pochwie. Ale tez od strony lewej czesciej tak jak te biodra itp. zreszta juz wczoraj wieczorem zaczeło mnie kłuc

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-20, 08:57   #1903
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Witam z ranca!
Nocke mialam okropno nie zmruzylam oka. nie wiem czemu, nie umialam spac. masakra jakas totalna. jestem zmeczona a tu dzsiaj do pracy trzeba isc.

Izasz-b Welcome back!

Amelcia
Stary 2012-02-20, 09:07   #1904
nel_a
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

Ach, w sobotę dostałam pierwszy komplement że ładnie wyglądam - i od razu tekst że pewnie będzie chłopak

Zaczęłam już brać ten lek na ciśnienie.
Po 1 tabletce zero spadku.....

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 09:08   #1905
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Ach, w sobotę dostałam pierwszy komplement że ładnie wyglądam - i od razu tekst że pewnie będzie chłopak

Zaczęłam już brać ten lek na ciśnienie.
Po 1 tabletce zero spadku.....
ile masz brac tych tabletek dziennie?

Amelcia
Stary 2012-02-20, 09:11   #1906
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
ile masz brac tych tabletek dziennie?
na razie 1.
Wczoraj miałam nieco niższe ciśnienie, zaraz sprawdzę jak dziś.

Stary 2012-02-20, 09:14   #1907
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
na razie 1.
Wczoraj miałam nieco niższe ciśnienie, zaraz sprawdzę jak dziś.
to moze poczekaj pare dni az organizm sie przzwyczai do tych tabletek i nie mysl tak obcesowo o cisnieniu,
moja mama ma problemy z cisnieniem i pamietam ze co miala wysokie cisnienie brala tabletke i co mierzyla to jej w gore skakalo bo juz przed zmierzeniem sie denerwowala ze bedzie miala wysokie, takze staraj sie nie myslec o cisnieniu

Amelcia
Stary 2012-02-20, 09:18   #1908
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny

ja też wczoraj dostałam taki komplement i do tego komentarz że będzie chłopak fajnie jakby proroctwa się spełniły chociaż na dziewczynkę pewnie też szybko bym się przestawiła

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 09:18   #1909
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
to moze poczekaj pare dni az organizm sie przzwyczai do tych tabletek i nie mysl tak obcesowo o cisnieniu,
moja mama ma problemy z cisnieniem i pamietam ze co miala wysokie cisnienie brala tabletke i co mierzyla to jej w gore skakalo bo juz przed zmierzeniem sie denerwowala ze bedzie miala wysokie, takze staraj sie nie myslec o cisnieniu
aż tak to o tym nie myślę
i nie skacze mi bo się stresuje mierzeniem.

Stary 2012-02-20, 09:24   #1910
prince_polo
Zakorzenienie

jak mnie krzyz boli i posladki

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-20, 09:28   #1911
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
jak mnie krzyz boli i posladki
pomasowac?

Amelcia
Stary 2012-02-20, 09:33   #1912
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
pomasowac?
nom........

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-20, 09:38   #1913
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
nom........
masu masu

Amelcia
Stary 2012-02-20, 09:45   #1914
agunia82
Zakorzenienie

Nikt nie potrzyma kciuków za moją dzisiejszą wizytę?

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 09:47   #1915
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
ja ja !!!

Stary 2012-02-20, 09:50   #1916
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
wszystkie trzymamy

Amelcia
Stary 2012-02-20, 09:51   #1917
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Głupolku, wszystkie trzymamy

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 09:52   #1918
kejtigda
Wtajemniczenie

Ja się bardzo cieszę bo jakoś od tygodnia nie mam żadnych bóli głowy, żadnych bóli a miałam praktycznie non-stop Jedyne co czuje w brzuchu teraz to tylko ruchy, i to zaskakująco często No i niestety krwawienia z nosa i dziąseł, to jedyne co mi dokucza

A co do tycia ja nie mam na myśli odchudzania w ciąży, ale uważam mimo wszystko że jak ktoś je rozsądnie, a nie realizuje wszystkie niezdrowe zachcianki to jednak przytyje mniej, co nie znaczy że czasem sobie na nie nie pozwalam Moja znajoma przytyła w ciąży 12kg, była bardzo wysportowana przed, jednak po ciąży mimo że wróciła do formy to obwisły brzuch jej został i żadne ćwiczenia nie pomogły, dopiero plastyka brzucha i czegoś takiego chciałabym uniknąć

Co do witamin ja biore pretanal complex, na włosy coś wezmę żeby gin mi poleciła na wizycie bo nie wszystkie można. Póki co jednak nic się z nimi nie dzieje więc moze mnie to ominie

Agunia trzymam kciuki za wizytę Ja mam połówkowe żeby w przyszłym tygodniu

Właśnie szukam w necie jakiś niskich obcasów na jakieś eleganckie okazje, bo najniższe mam 12cm
Stary 2012-02-20, 09:55   #1919
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez!!!!!!!!!

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-20, 09:59   #1920
pumas
Zakorzenienie

Aga, trzymam kciuki, koniecznie napisz, jak wam poszło Ja idę jutro na kontrolną wizytę, pewnie sprawdzi mi szyjkę i wyniki badań, nie spodziewam się niczego innego.

Cześć Iza, cieszę się, że wróciłaś i mimo dolegliwości humor Cię nie opuszcza

Ja od dziś odpoczywam, wspaniałe uczucie.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości