|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
)A teraz to w D mieszcze sie na styk, a do karmienia kupilam sobie staniki E... mam tylko nadzieje, ze juz takie duze te moje (.)(.) nie zostana ![]() Cytat:
a po co? zby ci powiedzieli, ze na razie nic sie nie dzieje i masz jechac do domu ... tylko niepotrzebny stres...a ja wczoraj wieczorem mialam skurcze rowno co 20 minut ... tez jak lezalam i czytalam ksiazke... a w nocy to nie wiem bo spalam ![]()
|
|
#3722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no odliczam, 23.02 coraz bliżej , mam nadzieję,że się nic nie przytrafi i mi tego nie przesuną , wcześniej chyba też nie chcę jechać, tak że odpoczywam i czekam, dzisiaj na nowo spakuję torbę
|
|
|
|
|
#3723 |
|
Rozeznanie
|
IVONKA-prześliczną masz córeczkę
|
#3724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3725 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuski poniedzialkowo!
Ja sie nawet ostatnio wysypiam, nie moge narzekac, wprawdzie budze sie 3-4 razy w nocy ale potem zasypiam wiec i tak uwazam to za udane noce! Pozatym wspolczuje wszystkim twardnieni, boli, kluc itp! Mnie nie boli ani nie ciagnie nic i nadal nie wiem co to sa skurcze cwiczebne macicy (czy jak tam je okreslic )Aguska wyobrazam sobie zaspanego Filipka ciagnacego koldre w srodku nocy Madziara, dobrze ze Tz sie opamietal! Dziewczyny nie nastawiajcie sie na wczesniejsze porody, moze i tak sie czujecie i tak sie zdazy, ale jesli nie - to rozcarowanie i przenoszenie jest wtedy 100 razy ciezsze! Ivonka, duze buziaki dla Ciebie i slodkiej Ewuni! Ale masz fajnie ze mozesz juz tulic i calowac i sie zachwycac Zia, apteka dom zdrowia wysyla za granice i posiada octanisept, ja zamwaialam z niej zawsze jesli potrzebowala cos w szwecji, wysylka kosztuje 35 euro. http://www.domzdrowia.pl/filter/name...ame=octanisept
|
#3726 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
A u mnie zaczęły się jakieś dziwne skurcze w nocy (31tc) i trochę zaczęłam się martwić, bo w sobotę wizyta i obawiam się, że znów wyląduję na patologii teraz troszkę się uspokoiło, bo wzięłam no-spę Moja gin coś mówiła o tym "magicznym" 31-32 tygodniu i o skurczach, ale liczyłam na to, że może jednak nie... aaaa... i jakby któraś z was jeszcze nie miała wózka, to na stronie limango (coś jak grupon) są wózki peg perego 40% tańsze |
|
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Pempek, trzymam kciuki - już coraz bliżej! ![]() Aguśka jak się czujesz, skurcze osłabły..? Jak zaczynacie pisać o tych skurczak to ja już sobie wyobrażam jak to wszystko jest blisko nas! ![]() super wyglądasz Kochana! Iwonka ale cudnie wyglądasz ze swoim maleństwem! Ewunia jest cudna!!!gosica jaka szczuplutka jesteś! MonigW no my podobny staż mamy Fajny brzusio![]() Gosia jak tam u Was ładnie ![]() koniakonia rzeczywiście ten tydzień będzie pełen wrażeń! ![]() Madziara kciuki za wizytę! ![]() desia ja też nie bardzo wiem co to te skurcze przepowiadające,nie mam takich, ale to pewnie jeszcze czas.. |
|
|
|
#3728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba każdy ma w swoim otoczeniu taką "ciocię dobrą radę", która wie lepiej |
|
|
|
|
#3729 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() LenaMi dzięki Choc ja jak przystało na babę w ciąży i tak się czuję z lekka słoniowato No ale fakt, dużo nie przytyłam obiektywnie patrząc
|
|
|
|
|
#3730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze tylko 3 dni ![]() Odpoczywaj Dzień dobry Ja dzisiaj nawet nockę miałam fajną. Wstawałam tylko 3 x na siusiu. Ale przed 8 obudził mnie znów straszny skurcz łydki ![]() Dziewczyny mam problem TŻ ma za tydzień urodziny i nie wiem co mu kupić rzadko wychodzę z domu na sklepy ( bo do najbliższego mam 20-30 minut pieszo ... no teraz w dwupaku może dłużej) macie może jakieś pomysły??
|
|
|
|
|
#3732 | |
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Witam sie w pierwszym dniu wolnosci od pracy ![]() Wczoraj skonczylismy 33 tydz. 49 dni do porodu!Ale to leci szybko ![]() Cytat:
Troche sie stresuje jak to bedzie z nasza przeprowadzka.Mamy dostac dom w polowie marca,a na tym mieszkaniu mamy wypowiedzenie od 26 marca.No i jeszcze termin porodu kolo tej daty.No a domu nie widzielismy jeszcze jak w srodku wyglada,nie mamy tez nic swojego z mebli,sprzetow-wynajmujemy urzadzone mieszkanie.Bedzie sie dzialo
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
desia tak wygladalo to zabawnie jak on taki maly i z ta wielka koldra hihih
![]() lenka no w nocy tez mi troszke twardnial brzuszek szczegolnie przy wstawaniu do wc, a dzis mialam na razie 3 skurcze. U mnie to juz teraz tak bedzie ale u mnie blizej niz dalej ![]() Madziara kciuki za wizyte!
|
#3734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w poniedziałek
Nocka u mnie nawet spokojna...Trzymam kciuki za wizyty...I aby ten tydzień był spokojny...bez-bólowy i bez-skurczowy... no chyba, że któraś ma termin lub chce rodzić ![]() Wczoraj po południu jakoś dziwnie mnie nosiło, strasznie chciało mi się coś robić...i widzę, że dziś będzie podobnie...już sobie szukam zajęcia na potem...i nie chodzi np. gotowanie tylko coś poukładać, posprzątać, poprasować... a w sumie nie mam nic takiego... miejsca nie mogę sobie znaleźć ostatnio... w ogóle ostatnio dziwnie się czuję... i nie wiem kiedy odstawić leki...bo z jednej str. nie chcę przenosić...a z drugiej nie chcę żeby misiu przeze mnie urodził się za wcześnie... Mąż śpi po nocce a ja się nudzę...
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-02-20 o 10:05 |
|
|
|
#3736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do łydek to mnie co noc łapią skurcze jak chcę nogi wyprostowac masakra i na spaniu rozciągam potem mieśnie stwierdziliśmy że to i tak ze wspólnej kasy idzie ja dzisiaj wizyta u gina z wynikami CRP trochę spadło Mamuś dzisiaj pojechała do szpitala umówic się na termin wyciecią guzka, musi byc dobrze![]() a Tż mnie ostatnio zaskakuje w nocy sobie śpię i nagle słyszę przykry się bo sobie nerki przeziębisz i czuję jak mnie przykrywa kołdrą kupił mi sernik wczoraj i coraz częściej gada do brzucha , głaska, itd zresztą Dzidziol jak tylko tatuś wraca z pracy i siada to zaczyna tak szalec że masakra
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#3737 |
|
Zadomowienie
|
są nieregularne i mam wrażenie, że Malutka próbuje je "rozkopać" - i to boli... generalnie te skurcze nie są jakieś mega bolesne, ale nieprzyjemne, a jak Mała kopie, to rzeczywiście bolą
|
|
|
|
#3738 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A u mnie hormonalnie płaczkowo. Zainspirowana zdjęciami ivonki wyobraziłam sobie swoją Lenkę w moich ramionach i płaczę. nie mogę się doczekać! |
|
|
|
|
#3739 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo milo ze strony Tz ze tak sei o Ciebie martwi ![]() Mala to mzoe podswiadomie cos czujesz ze porod blisko ![]() A lekarz nie pwoiedzial Ci kiedy odstawic leki? Madziara zaciskam kciuki zeby wszytsko bylo dobrze Gosiu, napewno SYNEK ( widzisz , tym razem pamietalam jakos ze nie coreczka ) da Wam sie w spokoju przeprowadzic!A ze umeblowane to w sumie lepiej, mniej roboty dla Ciebie! Wiem ze to ciezko sie nie nastawiac na wczesniejszy porod tym bardziej ze coreczke rodzilas wczesniej ,ja rodzilam po terminie ale i tak podswiadomie zobie mysle ze 2 razy nie moze mi sie zdazyc ze przenosze ![]() Ale mimo wszystko wiem ze jednak moze... Mysle ze mimo wszystko nawet jesli to przyjme to ze spokojem Bo co za sens sie denrwowac?
|
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
cotton tylko ze pomidory to teraz bez smaku zupelnie sa
taki plastik-fantastik
|
|
|
|
#3741 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ja tez Mu powiedzialam, ze nigdzie nie bede od razu jechać, może conajwyzej tam torbe zawiezc;pZreszta juz slyszalam historie jak przyszli tatusiowe dojezdzali na IP..klada torbe ,a polozna pyta "a gdzie malzonka?" i nagle tata blednie i mowi" w wannie"..wiec mozna byc niezle zakreconym jak sie zacznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
))Cytat:
Cytat:
A dla TZ szacun, bo widać ,że dogląda Cie i stara sie bardzo to mile i trzeba docenić. Czuje już oddech potomka na plecach zapewne i Waszą nową roleAaaaa i przede wszystkim Ivonka sliczna masz corcie!!! a jakie włoski ma, już mała pięknota )U nas po weekendzie pora odpoczac ,a tak serio to standardowa seria wypadow na zakupy dokanczajace wyprawke. Czekam jeszcze na jedno zamowienie i cos sie opoznia . T. mi mowi,ze brzuch sie opuscil..i faktycznie cos w tym jest, bo i lzej mi sie oddycha i popiersie nie spoczywa na brzuchu ![]() Udalo nam sie wczoraj zorganizowac sesje brzuszkowa ,takze jak tylko dostane efekty nie omieszkam sie pochwalic (mam nadzieje,ze bedzie czym hehe)
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||
|
|
|
#3742 |
|
Zakorzenienie
|
Mała najlepiej zebys lekarza w srode zapytala jak masz dokladnie odstawiac leki, sama lepiej ich nie odstawiaj.
cziqua super ze wyniczki lepsze
|
#3743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę i oczywiście aby mamie przypadł jak najszybszy termin aby nie musiała długo czekać.No dla TŻ widać że się interesuje i dba o Ciebie ![]() A mój mnie wczoraj wieczorem wkurzył... bo chciałam pogadać co jeszcze trzeba kupić a on do mnie z tekstem "nie chce mi się z Tobą gadać"... rozumiem jakbym mówiła do niego o pierdołach , ale w końcu chcę porozmawiać na temat dzidzi. W sumie to zasłużył na rózgę a nie prezent! A może kupię mu coś aby w końcu zrozumiał że nie noszę tylko mojego syna a NASZEGO... hmm.. tylko co?? |
|
|
|
|
#3744 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a co do bananów uwielbiam tylko zastanawiam się jak mój cukier na to zareaguje chcoiaż grzech dzisiaj popełniłam i zjadłam 5 kostek nadziewanej milki i 3 łakotki kakaowe ale faktycznie jade dzisiaj do lekarza to go zapytam o te moje łydki
||
|
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Ale lenia mam masakrycznego obym nie zapomniała iść o 14 po Antka do przedszkola
|
|
|
|
#3746 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
za wizytę i napisz co tam gin powiedział.Ja ostatnio jakoś spokojna, ale podobne sytuacje też już miałam w ciąży. Zawsze takie sytuacje są przykre. Cytat:
Cytat:
i ładowania akumulatorów na wolnym życzę.Ja też się przeprowadzam, ale już w przyszłym tygodniu - choć i tak mnie to przeraża. Ale damy radę! Co mamy nie dać ![]() Ja już po wizycie w laboratorium, na poczcie i w sklepie - dwie godziny mi zeszło. Jak wróciłam to zjadłam big jajecznicę z kiełbaską i pieczarkami oraz bułeczkę świeżą z szynką Mniam! Teraz leżę i zamulam, też miałam jakąś dziwną noc niby się budziłam i zasypiałam, ale mimo to jeszcze chyba będę musiała sobie drzemkę strzelić
|
|
#3747 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny ja nie wiem czy to co mam to twardnienia
![]() ![]() jak siedzę to tego nie czuję tylko jak brzuszka dotknę to twardy ale czasami mam wrażenie że Jaś się tak ułożył i wypiął na mamę bo jak potrzymam rękę to albo się poruszy albo brzuszek miękki od razu za to jak chodze albo stoję to czuję takie ciągniecie czasami i brzuszek jest twardszy z tym że nigdy nie boli jakoś tylko czasami czuję uczucie strasznej pełności sorry za zamotany opis ale nie wiem czy syn na mamę się wypina czy macica szaleje.
|
|
|
#3748 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dziekuje, rozejrze sie w takim razie
choc tesciowa cos wspomniala ze mi na urodziny kupic super ze ktg wyszlo ladnie a ten niepokoj ... hm moze juz za chwile wybije godzina zero? no i gratulacje dla kolezanki Cytat:
Cytat:
Jaka Ewcia sliczna Ivonka, mam identyczna koszule i szlafrok o ile sie nie myle Cytat:
Ja tez ciagle mysle o porodzie, o tym jak i czy sobie poradzimy, czy dziecko bedzie zdrowe, jak bedzie bolalo, co bedzie po, czyli jak dlugo bede potrzebowac zeby dojsc do siebie, czy naprawde az tak pozniej krocze boli ze nie idzie usiedziec, itp ... takie obawy sa normalne, wydaje mi sie ... Meza mojego tez mi szkoda, bo choc ja skurczy zadnych nie mam jeszcze to on juz chodzi poddenerwowany bo wie ze w kazdej chwili moze sie zaczac... Cytat:
nalezy Ci sie ![]() ![]() Cytat:
co do prezentow to nie zapomne jak pytalam sie meza co mi pod choinke kupi, a ten wypalil : - Przeciez dziecko Ci zrobilem, nie wystarczy? myslalam ze padne ![]() slodko ze Twoj tz taki opiekunczy tak w ogole dzien dobry laseczki ja pospalam dzisiaj do 8 - mezus polezal ze mna jeszcze do 10 prawie bo ma dzisiaj wolne dostalam sniadanko do lozka nawet
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||||
|
|
|
#3749 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() To w ktorym teraz mieszkamy jest umeblowane.A my nie mamy nic swojego,no 2 komody mamy i lozeczko maluszka.Tak,ze bedzie co kombinowac.Bo pieniedzy tez teraz jakos nie ma.Niedawno splacilam polskie kredyty,naprawa auta sporo wyniosla,no i wyprawka dla maluszka.Teraz jeszcze przeprowadzka do pustego mieszkania i w maju komunia corki.Ale bywalo gorzej,ludzie maja wieksze problemy,wszystko da sie jakos zorganizowac,pokombinowac .Najwyzej jakis czas bedziemy spac na dmuchanych materacach,a ubrania trzymac w kartonach.A pomalu do wszystkiego sie dojdzie
|
|
#3750 |
|
Raczkowanie
|
Ivonka dzieki za zdjecia. Widac ze jestes bardzo szczesliwa. Czekamy na dokladna relacje co ci sie przydalo a co nie.
Gucia i Desia nie marwcie sie. Ja nie urodze w 37/38 tc bo za 2dni zaczynam 39 tc. Po za tym raczej spodziewam sie przeterminowania o 2 tyg. A ze chcialabym urodzic wczesniej to i tak nie zmusi malego do wyjscia. Co mi tam moge rodzic i 6 kilowe dzieci sn. Kto da rade jak nie ja? Najwyzej po tych kilku kilkunastu godzinach meki zrobia mi i tak cesarke. A ze cewnik moze mi sie wrosnac? Trudno. Najwyzej wytna mi moczowod i wsadza sztuczny. A jak nie to bez nerki tez mozna zyc. A co? Sorki za ironie. Ostatnie dni mijaja mi w miare szybko, a 2 tyg po terminie to za 4 tygodnie wiec niedlugo. Jest mi juz po prostu wszystko jedno. Wiecej dzieci miec nie zamierzam. I tak na starosc zostaniemy z tz sami. I niczego innego sie od zycia nie spodziewam.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.

to po skończeniu karmienia zostało Ci C/D czy zeszły po Sandrze do wcześniejszej wielkości?
)
a po co? zby ci powiedzieli, ze na razie nic sie nie dzieje i masz jechac do domu
... tylko niepotrzebny stres...

Choc ja jak przystało na babę w ciąży i tak się czuję z lekka słoniowato 

za wizyty...
masakra i na spaniu rozciągam potem mieśnie 
i Waszą nową role
.