|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Leci miesiąc za miesiącem, 2013 rok będzie narzeczeństwa końcem. PM2013. Cz. 11
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chociaż ja mam super sytuacje. Siostra Tżta ma swój salon i jest fryzjerką. Już cały dzień ma zarezerwowany dla mnie i najbliższej rodziny (czyt. tylko moja i Tżta mama). A makijażystką będzie moja koleżanka, która jest profesjonalną wizażystką i pięknie wykonuje ślubne makijaże Cytat:
![]() Witam! Ciężki tydzień mnie czeka. Nawarstwiło nam się dużo problemów. Jutro Tż jedzie załatwić bardzo ważną sprawę i proszę Was o magiczne kciuki dla niego A ja muszę złożyć dokumenty na magisterke i nie wiem czy powinnam, przez nasze problemy... Ah, jakieś czarne chmury zebrały się nade mną....
|
|
|
#4022 |
|
Uzależnienie
|
Dot.: Leci miesiąc za miesiącem, 2013 rok będzie narzeczeństwa końcem. PM2013. Cz. 11
Myszonka będa kciuki będzie dobrze
głowa do góry, razem przez to przebrniecie
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4024 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Bierzemy ślub cywilny, a później obiad/deser/zimna płyta dla max. 30osób (licząc z nami). Mam mieszane uczucia co do sali, bo o ile jest przepiękna, tak organizacja przyjęcia pozostawia wiele do życzenia - obecnie czekam na wzór umowy, choć konsultantka z którą się widzieliśmy sugerowała że przy tak małej ilości osób umowy raczej nie spisują nie chcę się na to zgodzić, chcę mieć umowę stąd pytania w moim pierwszym poście odnośnie punktów, jakie taka umowa powinna zawierać. Poza tym mój przyszły małżonek chce być ubrany w angielski frak z laską, lakierkami itp więc jestem na etapie poszukiwania stroju dla siebie ![]() Chyba tyle U Was wątek aż wre, wiele z Was ma już mnóstwo pozałatwiane
Edytowane przez shonya Czas edycji: 2012-02-20 o 10:24 |
||
|
|
|
#4025 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja tam w sumie lubię jak koło mnie skaczą, ale bez przesady ![]() Cytat:
poza tym, pojawiła się druga opcja, chociaż i tak jestem za pierwszą... ![]() Cytat:
chociaż i w tym będziesz wyglądać zniewalająco To czemu nie idziesz? też bym poszła, ale musze jeszcze schudnąć sporo... Cytat:
będzie wszystko dobrze Kochana Noi wróciłam Kocham mojego braciszka
|
||||
|
|
|
#4026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie warunki dyktowały terminy. Jakby nie to, to do tej pory pewnie jeszcze bym nie miala nic załatwionego
|
|
|
#4027 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i tradycyjnie już, opowiedz nam coś więcej o sobie, TŻcie o Was ![]() Witam kochane w słoneczny poniedziałkowy poranek ![]() Nadrobiłam Was i póki co leżę sobie jeszcze w łóżku i rozpoczynam kolejny dzień szukania pracy
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się serdecznie
Co do pończoch...ja będe miała cieliste, jakoś po prostu mi sie tak podoba a buty...cieżka sprawa, pochodze i poogladam to moze coś znajdę![]() Cytat:
Co do umów jak mają wygladac to wrzucam Ci cos co ja mam na kompie ![]() UMOWA W dniu ………………………………… w …………………………………………………… pomiędzy: ………………………………………………………………… ………………………………………………………………… …………….................... ......................... ......................., zwanym dalej Zleceniodawcą, i ………………………………………………………………… ………………………………………………………………… …………….................... ......................... ......................., zwanym dalej Wykonawcą zawarto umowę następującej treści: 1. Wykonawca zlecenia zobowiązuje się do organizacji przyjęcia weselnego dla ………………… osób w dniu ………………………………, udostępniając obiekt ………………………………………………………………… …………............ położony w ……………………………… przy ul……………………………………………………….. .. w godzinach od ……………….............. … dnia ……………………………… do godziny ……………….......… dnia następnego. 2. Ostateczna liczba gości zostanie podana przez zamawiającego do dnia ……………………………… w formie aneksu do umowy i stanowić będzie podstawę określenia wartości umowy. 3. Wykonawca zobowiązuje się do przygotowania z właściwą starannością posiłków i potraw wg załączonego Menu. 3.1 Ostateczne Menu zostanie ustalone najpóźniej do ……………....… dni przed planowanym terminem przyjęcia i stanowić będzie aneks do umowy. 3.2 Kawa i herbata będą podawane bez ograniczeń do konsumpcji na miejscu przez cały czas trwania imprezy. 3.3 Wyroby cukiernicze i owoce zostaną dostarczone najpóźniej w dniu planowanego przyjęcia przez Zamawiającego, ze swej strony Wykonawca zapewni warunki niezbędne do przechowywania tego typu wyrobów i serwować je będzie w trakcie przyjęcia. 3.4 Wędliny i zimne przekąski będą uzupełniane w trakcie przyjęcia. 3.5 Alkohole zostaną dostarczone najpóźniej w dniu planowanego przyjęcia przez Zamawiającego. Wykonawca zapewni warunki niezbędne do ich przechowywania oraz możliwość swobodnego dysponowania nimi w czasie przyjęcia przez Zamawiającego. Wyłącznym dysponentem alkoholu jest Zamawiający. 4. Wszystkie produkty żywnościowe oraz napoje pozostałe po zakończeniu imprezy zostaną przekazane Zamawiającemu. 5. Wykonawca zobowiązuje się do zapewnienia sprawnej obsługi i bezpieczeństwa gości, ich garderoby i rzeczy pozostawionych w szatni oraz zapewnienia czystości w pomieszczeniach sanitarnych przez cały czas trwania imprezy. 6. Wykonawca zobowiązuje się do wykonania dekoracji stołów i sali uzgodnionej z Zamawiającym. 7. Wykonawca zapewni członkom Zespołu Muzycznego zatrudnionego przez Zamawiającego możliwości podłączenia niezbędnych instrumentów i urządzeń nagłaśniających. 8. Cena za usługę wynosi ……………………… zł za osobę wg kalkulacji na dzień podpisania umowy i nie może zostać podniesiona. 9. Dzieci do lat …………… bezpłatnie, dzieci do lat …………… oraz członkowie zespołu muzycznego i fotograf – ……………………… stawki za osobę. 10. Zleceniodawca zobowiązuje się do pokrycia ewentualnych szkód i zniszczeń wynikłych w trakcie trwania imprezy. 11. Wykonawca zlecenia otrzyma za powyższą usługę kwotę …………………………………….. zł (słownie zł: ……………………………………… ………………………………………………………………… ……………………………….), z czego: a) …………………………… zł (słownie zł: ……………………………………………… ………………………………………………………………… ……………………………………………………….... ..................) w formie zaliczki zostało przekazane Wykonawcy w dniu ……………………………, b) …………………………… zł (słownie zł: ……………………………………… …………….....……………………………………… ………………………………………………………………… ………) w formie zadatku w dniu podpisania umowy, c) i …………………………… zł (słownie zł: …………………………………… ………………………………………………………………… …………………………………………………… …………) po zakończeniu imprezy. 12. Końcowe rozliczenie nastąpi w ciągu ……………… dni od daty zakończenia uroczystości. 13. Odstąpienie od umowy: 13.1 W przypadku odstąpienia od Umowy przez Zleceniodawcę w terminie do …………............ dni przed datą uroczystości, zadatek nie zostanie zwrócony. 13.2 W przypadku odstąpienia od przez Wykonawcę, Zleceniodawca otrzyma zwrot zadatku powiększonego o 10% wartości umowy. 13.3 Rozwiązanie Umowy przez którąkolwiek ze stron w terminie do ………… dni przed datą uroczystości nie pociąga skutków wymienionych w punktach 13.1 i 13.2. 14. W sprawach nieuregulowany niniejszą umową mają zastosowanie przepisy Kodeksu Cywilnego. 15. Umowę sporządzono w dwóch jednakowo brzmiących egzemplarzach po jednym dla każdej ze stron. ZAMAWIAJĄCY WYKONAWCA Ale to i tak jest taka umowa wstępna, taką konkretną np My będziemy podpisywać tydzień przed weselem, wtedy tam jest napisane to co u góry plus ilość osób ostateczna, ilosć dzieci na weselu, dokładne menu, ilosć kelnerów, co sala nam zapewnia a co sami sobioe załatwiamy, zobowiązuja sie do przechowania alkoholu , udostępnienia wszytkich pomieszczeń itp Edytowane przez myszka 1234567 Czas edycji: 2012-02-20 o 10:47 |
|
|
|
|
#4029 |
|
Raczkowanie
|
Myślę nad inną salą, ale zdecydowana większość jest po prostu za duża. Będzie nas mało, pogubimy się na sali. Szukałam mnóstwo czasu restauracji na Śląsku która by nam pasowała pod względem menu (tutaj nie ma ustęp, TŻ zarządził część dziczyzny w menu i nie ma zmiłuj
), wysyłałam dziesiątki maili i prosiłam o wycenę kilkunastu menu.Mam w 'zapasie' Pałac Czarny Las, ale to nie do końca to co mi się podoba. Tam możemy robić w sobotę, tyle że dla mnie tak na prawdę dzień nie ma większego znaczenia. malinka9191, pisałam trochę wcześniej o organizacji, to co o mnie pewnie będzie wychodziło w trakcie pisania w wątku ![]() myszka 1234567, ślicznie dziękuję! ![]() Edytowane przez shonya Czas edycji: 2012-02-20 o 10:50 Powód: dopisek |
|
|
|
#4030 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
więc zaklepane ![]() jakby tego było mało, był tam zespół, też już przez nas upatrzony i umówiliśmy się na przyszłą sobotę na podpisanie umowy więc prawie dwa grzybki w barszczu ![]() co do kościoła w którym rodzice ślubowali - jest mniejszy od mojego i kilometr dalej od mojego ale jest jeszcze pomysł trzeci - kościół TŻ jeszcze mniejszy i jeszcze ładniejszy fakt, że jakieś 6-7 km ode mnie, ale.. naprawdę uroczy i taki.. kameralny.nasze 80 os w wielkim moim kościele by się rozmyło strasznie (poza tym nigdy ten moloch mi się nie podobał :P ogromny, ciemny, brrr) i nawet stroić go nie ma po co za specjalnie - jest piękny sam w sobie, bardzo jasny i radosny no i w kościele TŻ jest ksiądz, który kiedyś był u mnie w kościele ![]() trzeba będzie nad tym pomyśleć
|
|
|
#4031 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a prolemy pokonacie wierzę w WasCytat:
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w nowym tyg
Do naszego ślubu został rok, 4 miesiące i 16 dni czyli 502 dni![]() Ciężki weekend za mną,ale żyję ![]() I was udało mi się nadrobić... Co do dań:u nas będzie 6 i wiejski stół Podwiązka: będzie Zaproszenia: z personalizacją Pończochy: białe Buty: z zakrytymi palcami i piętą ![]() Witam nową Pm
Edytowane przez marta1881 Czas edycji: 2012-02-20 o 10:59 |
|
|
|
#4033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie obcinam włosów bo zapuszczam więc chociaż kolor ![]() A bo się zakocham i już będę chciaął zamawiać
|
|
|
|
|
#4034 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluję
|
|
|
#4035 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki chcęCytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Myszonka za DDŚ kurcze ale ten czas leci...
|
|||
|
|
|
#4036 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A na kościół to pewnie jeszcze macie czas Cytat:
Zdolniacho Cytat:
To chcesz poczekać na wyprzedaże? Bo ja pewnie jakbym miała figurę taką jaką mam mieć to bym już leciała mierzyć i zamawiać - dobra motywacja jest A własnie Kochana - miałam Cię pytać - jak TŻ w pracy? jest zadowolony? |
|||
|
|
|
#4037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje egzaminu
|
|
|
|
|
#4038 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już uciekam, obowiązki wzywają
Do spisania
|
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za gratki moje Kochane
tym bardziej się z tego cieszę,że wróciliśmy o 3 nad ranem a o 6 musiałam wstać;pCytat:
|
|
|
#4040 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No nie będe czekać na wyprzedaze bo pytałam i to jest ten model juz uszyty a nie chce takiego tyle razy mierzonego Ale jak im powiem że ślub za ponad rok to zrobia wileki oczy ![]() A TŻ... Z tego co mówił to praca fajna, duża odpowiedzialnośc a on tego chciał tylko... nie za taka kasę Tak więc ma szukac dalej. Ale jak je właśnie skoczyłam przeglądac wszystkie możliwe strony to mi się płakac chce... Nie wiem jak ja znajdę pracę
|
||
|
|
|
#4041 | |
|
Konto usunięte
|
To musimy się zmotywować i zrzucić nadprogramowe kg
![]() Cytat:
od lat maleńkości mi zjaśniały Myślę, ze jakbyś powiedziała, że ślub w przyszłym roku to nic by Ci nie powiedziały, bo przecież już koło maja - czerwca będzie szturm PM na salony, a 2 miesiące nikogo nie zbawią przecież Oby coś znalazł Właśnie dziś dopadł mnie taki dół, ze przecież jak skończe studia to rodzice odetną mi kurek z pieniążkami i będe musiała się sama utrzymać... Gdybym nie musiała płacić za mieszkanie to byłoby ok w obecnej pracy, przy czym nie odłożyłabym grosza... A gdzie tu jeszcze 600 zł na mieszkanie? a wesele? i albo do tego czasu coś znajdę normalnego, albo będę musiała wrócić tutaj z podkulonym ogonem, a tu wcale nie jest lepiej i co wtedy zrobię... |
|
|
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam wam powiedzieć...
TŻ białą,koszulową bluzkę mi uprał... teraz nie wiem czy się śmiać czy płakać? Z białej zrobiła się niebieska i do pępka sięga...
|
|
#4043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby znalazłam jedną ofertę na 3 godzinny dziennie rano, ale nie wiem czy chcę zajmować się starszą osobą o ograniczonej spawności fizycznej.. Nie wiem czy bym podołała itak się teraz zastanawiam co zrobić
|
|
#4044 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
A Dziewczynki, gdzie się podziała wiecznie_pod_wiatr? i druga malinka?
|
||
|
|
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
Opieka nad starszą osobą to strasznie odpowiedzialne zadanie...ja wiem,że bym nie podołała...
Grzybków marynowanych mi się chce!poratujcie! A poszukiwane pewnie weekend odsypiają
|
|
#4046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój tata nagminnie mi niszczy bieliznę ![]() bo wrzuca wszystkie, np białą ze swoją ciemną Cytat:
|
||
|
|
|
#4047 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiecznie_pod_wiatr to nie wiem, ale do malinki miał TŻ przyjechać na trochę więc pewnie z nim spędza teraz czas
|
|
#4049 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To trzymam kciuki za znalezienie odpowiedniej oferty pracy ![]() ![]() Cytat:
Mnie też dopadł dołek albo coś więcej, po przymusowym urlopie poszłam dpo pracy tylko 4 dni i sklep zamknął szef na jakiś zcas bo jego mama jest poważnie chora. I teraz chyba nadzwyczajniej w swiecie nie ma co czekać na otwarcie tylko szukać czegos nowego...koszmar, płakaćmi się chce, jestem załamana.... ![]() Cytat:
haha u mnie TŻ wypral mi kiedyś koszylę białą (taką na egzaminy) i zrobioła się różowa...nawet ąłdna ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
przepiękny kolor włosów, szok |
||||
|
|
|
#4050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie miała ciężki weekend a malinka... nie wiem co się z ną dzieje... Niby Tż miał do niej przyjechać a potem chyba ona miała już jechać do niego, no i jeszcze wesele siostry miała jakoś mieć
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.

wygoda czy wygląd 
a jaka inna Ci się podoba?
Ślub chcemy o 16:00. Najpierw fryzura potem makijaż tak? Ja chciałam fryzjera na 12:00 i potem o 13:00 makijaż max 30min., ale mama mówi, że za późno. I nie wiem... Pewnie i tak przyjedzie koło 10:00, bo jeszcze będzie czesać moją mamę i na pewno jeszcze kogoś... No kurde tyle czasu jeszcze a ja już muszę o takich rzeczach myśleć!
A ja muszę złożyć dokumenty na magisterke i nie wiem czy powinnam, przez nasze problemy... Ah, jakieś czarne chmury zebrały się nade mną....

będzie wszystko dobrze Kochana 

) to myślałam, że jeszcze jest czas a jak się okazało to nie było
dlatego do spraw organizacyjnych to to co ważniejsze to załatwiam, a na resztę mam tradycyjnie wy.ebane
żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
Synek 1.4.2014

taki chcę