|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX
uciekam powoli dziewczyny
do zobaczenia wieczorem
|
#1533 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
CC też niewiele lepsze, w końcu tyle powłok przetną, potem mogą być zrosty itd. Jedynie komfort matki i poszanowanie jej godności i intymności na dużo wyższym poziomie niż przy SN. Dlatego właśnie, żeby nie mieć traumy chciałabym CC. Mam nadzieję, że jak będziemy się spodziewać bliźniaków to CC będzie w takim wypadku naturalną koleją rzeczy.
|
|
#1534 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
Nawet nie nadrabiam bo nie mam czasu dzisiaj kompletnie. Widzę jednak że pojawił się temat ubioru gości. Nie rozumiem tego trochę bo mnie kompletnie nie przeszkadza jak kto przyjdzie ubrany. W Polsce czerń kojarzy się wszystkim z żałobą, gdzie w innych krajach na calym świecie jest to wyznacznik przede wszystkim elegancji i ja bym absolutnie nie miała nic przeciwko gdyby któraś z Pań przyszła na moje wesele w małej czarnej. Sama tak byłam ubrana na weselu niedawno. Co do bieli- umówmy się, Panna Młoda będzie jedna, suknia ślubna będzie jedna, a jak ktoś ubierze białą pipidówkę na siebie to raczej nikt nas nie pomyli. Ja jestem bardzo elastyczna i gdybym dostała w zaproszeniu informację o tym jak się mam nie ubierać to mocno rozważyłabym pójście na wesele do tej osoby. Mama z ciotkami wczoraj debatowały o moich butach i jednogłośnie uznały, że te które kupiłam nie będą pasowały do mojej sukienki. Moja przyjaciółka też się za tym opowiedziała, więc kupiłam jeszcze jedne:
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a potem zszyją szwami które sie rozpuszczają
|
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
też bym wolałam CC ale się zobaczy... a ostatnio TŻcik mnie zaskoczył bo stwierdził że woli zapłacić za prywatny poród niż żeby mieli mną pomiatać w szpitalu... w życiu się tego po nim nie spodziewałam
---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
|
|
#1537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No a co do rozklapiochy ;P to chyba na całe życie nie zostaje prawda?
|
|
|
|
|
#1538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
|
|
#1539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja i tak bym rodziła prywatnie, więc mogę sobie zadecydować.Madzia: Natną No way Dziś mam takie mdłości, że jadę na wodzie i chlebie.
Nasze życie określają szanse. Dbam o siebie, Myślę o sobie. Edytowane przez kasia_kuku Czas edycji: 2012-02-20 o 16:09 |
||
|
|
|
#1540 |
|
Wtajemniczenie
|
audrey rewelacyjne buty
I zgadzam się w 100% co do ubioru gości weselnych Nie chciałabym, żeby mi ktokolwiek narzucał, czego mam nie ubierać Dla mnie to niegrzeczne... Jak ktoś bezczelnie zamierza ubrać długą białą suknię - ta zwyczajnie żal mi takiej osoby (goście zresztą z pewnością "odpowiednio" by to skomentowali), ale czerń uwielbiam - mam kilka małych czarnych w szafie, nigdy mnie nie zawiodły i kocham je miłością bezgraniczną
|
|
|
|
#1541 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bym na CC dobrowolnie się nie zdecydowała. To jest jednak zwykła operacja, przecinanie powłok brzusznych, zakaz dźwigania, ćwiczenia, wysiłku przez kilka tyg... Wiadome że zależy od osoby, ale moja przyjaciółka po porodzie miała 17 szwów, porodzie naturalnym, jak ją widziałam 5 h po to miałam dość, ale na następny dzień juz było lepiej, a jak wyszly z Małą do domu to robiła wszystko.
Rany po CC jednak troche ograniczają i z reguły dłużej dochodzi się do siebie. Kuzynka miała CC, mąż jej syna do łóżka podawał bo nie była w stanie co chwilę schodzić i wchodzić na łóżko, a miesiąc po porodzie jak ją złapał katar to ilekroć kichała tyle razy zwijała się z bólu.. A szkoła rodzenia i ćwiczenia mięśni pochwy jednak dużo dają, a jak będzie się miało odpowiednią opiekę i swoją położną to zrobi wszystko żeby krocze nie pękło i nie nacinali go od ucha do ucha ![]() a rozlapiocha nie zostaje, przy porodzie się tam wszystko rozciąga a później wraca do siebie, moja przyjaciółka o której wspomniałam wyżej stwierdziła że po porodzie nawet zauważyła że jest ciaśniejsza, no ale ją zszywali.
Edytowane przez a u d r e y Czas edycji: 2012-02-20 o 16:10 |
|
|
|
#1542 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() W obliczu polskiej służby zdrowia Twój TŻ ma bardzo dobre podejście. Mój jest tego samego zdania, ale może nie będzie to konieczne. Na szczęście mój gin pracuje w jednym z tutejszych szpitali i myślę, że mogę liczyć na jego pomoc, gdybym chciała tu rodzić/miała mieć cc.
|
|
#1543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
moją siostrę też ciaśniej zszyli
|
|
#1544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i co do tych ubiorów to się zgadzam jak by mi ktoś powiedział że mam nie iść w takiej kiece czy takiej to chyba w ogóle bym nie wybrała się na ten ślub, a sama mam w kwietniu ślub w rodzinie i wybieram się w czarnej ![]() Wiecie co do tych porodów to chyba zależy od organizmu człowieka jak reaguje po cesarce a jak po naturalnym bo np. moje brata żona miała cesarkę i nic nie mogła potem robić przy dziecku bo ją szwy ciągnęły a wiem jak to na brzuchu boli bo sama miała szwy po operacji i nawet dobrze podnieść się nie mogłam Natomiast po normalnych człowiek chyba szybciej dochodzi do siebie, chociaż to też różnie bywa bo znam osobę to po normalnym porodzie dochodziła do siebie ponad 2 tyg nawet z łóżka nie mogła wstać
|
|
#1545 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i ona takie wrażenie ma cały czas
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
moja mama po drugiej CC dzień po latała po oddziale telefony odbierała (bo wtedy był tylko jeden na oddziale
) także to zależy kto jak do siebie dochodziz tym ze moja mama była już po kilkunastu operacjach to może tego tak nie odczuła
|
#1547 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla mnie to jest jasne - na ślubie do bieli ma prawo tylko PM i koniec kropka.Jeśli chodzi o kolor czarny... no nie będę skakać z radości jak ktoś przyjdzie ubrany na czarno, ale też nie zamierzam robić z tego problemu. Cytat:
Tż jak zostawał u nas na noc, to ja musiałam nocować u brata w pokoju, a Tż u mnie. Jak dziewczyna brata "wprowadziła się" do nas na kilka tygodni, to bez pardonu spała sobie legalnie u brata. Ale się wkurzyłam wtedy. Wygarnęłam wszystko rodzicom, że nas traktują jak jakiś smarkaczy z głupimi pozorami, a młodszy brat i jego 20letnia dziewczyna na legalu sobie w jednym pokoju śpią i jest o.k Ja rozumiem, że spać w jednym łóżku to nie bardzo wypada, ale nakazywanie tylko nam żebyśmy spali w osobnych pokojach, było skrajną niesprawiedliwością.Cytat:
![]() Cytat:
Też mnie one wkurzają...Dziewczyny, które mają wierszyki o pieniążkach zamiast prezentów, i o czymś zamiast kwiatków: do zaproszenia wkładacie dwa osobne bileciki, czy jak to rozwiązujecie ? Zmykam na zajęcia.
|
|
#1548 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie wyobrażam sobie porodu sn, nie mówiąc już o tym, że zanim by się dobrze zaczął, to zemdlałabym z bólu, tego jestem w 100% pewna, bo nawet przy okresie mi się to zdarzało. Więc marny by mieli pożytek na sali porodowej z nieprzytomnej matki. Co do cięcia i szycia, to dla mnie to po prostu są zbyt intymne części ciała, żeby ktoś mi się tam pchał z nożyczkami i igłą. Dla mnie jest to mentalnie nie do przyjęcia i NIE akceptuję tego całą sobą. Najważniejsze, żeby każda z nas podjęła świadomą decyzję odnośnie sposobu porodu i wybrała to, co jest w jej mniemaniu najlepsze dla niej i dziecka.
|
|
#1549 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam wszystko zawarte w jednym wierszyku, wydrukowane w treści zaproszenia (na samym dole).
|
|
|
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1552 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o to, czy to trzeba załatwić w Twoim czy TŻta USC- tam gdzie bierzecie ślub konkordatowy (w tym mieście/gminie). Czyli w Waszym wypadku papiery załatwiasz w Twoim USC. Cytat:
Cytat:
Są z nami już mamy, więc one wiedza najlepiej co i jak. A czy naturalny, czy cesarka... każdy szanujący swoich pacjentów rehabilitant i lekarz też zawsze będzie po stronie porodu naturalnego (mówiąc o zdrowym przebiegu ciąży i porodu). Natura tak nas stworzyła by byc zdolnym do rodzenia dzieci, a potem do udanego życia seksualnego. Mamy prawo wyboru i każda z nas zrobi tak jak zechce. Z najbliższego otoczenia wiem, że rekonwalescencja po naturalnym jest o wiele lepsza niż po cesarce. Znam kobiety, które dałyby wszystko, by móc normalnie urodzić, niestety problemy zdrowotne na to im nie pozwoliły. A co do służby zdrowia, to jakoś moje znajome rodzą u nas w szpitalu państwowym i żadna jeszcze nie narzekała. Wręcz przeciwnie były zachwycone obsługą i podejściem do nich. A mówi się, że w Raciborzu lepiej nie rodzić... tylko to mówią osoby, która jakoś zawsze rodza w innych miastach...
|
|
#1553 | |||||||||||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez zadnych zaliczekCytat:
zawsze stosowałam te przezroczyste nalepki, ale to drogie. A opryszczka jak pojawia sie raz to moze wyskoczyc w kazdej chwili, to wirus i sie niestety go nie pozbedzie. Cytat:
A o nocowaniu Tz to sie pytam choc wczoraj uslyszalam zem dorosła jest i nie musze ![]() Cytat:
wiec to sie okaze. Nie podpisanych nie dajemy, bo jesli w domu kilka osob, to potem trzeba z zaproszenia wyjmować i sprawdzac.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a na zdjeciach widac ze jest za duza u gory. Cytat:
Pytałąm ostatnio kolezanki, ktora miala slub w tej samej parafii co ja mam miec, tylko w tamtym roku i zaplaciła 1750 zł Cytat:
|
|||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1554 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ide sie troche zdrzemnac bo jakas zmeczona po robocie jestem...
|
||
|
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki przeprosiłam się z pomysłem szalu do sukni bo za cholere nie znajdę idealnego bolerka w dobrej cenie (większość dziewczyn sprzedaje z sukniami a na allegro znalazłam idealne za 150 zł a to dla mnie trochę drogo
) no i teraz sama nie wiem znalazłam takie trzy (każde z innego materiału lecz jednocześnie każdy z tych materiałów mam w swojej sukni) i sama nie wiem
|
#1556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a Kicia w jakich cenach te szale jak można spytać
|
|
#1557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1558 |
|
Wtajemniczenie
|
No to rzeczywiście taniocha ja znalazłam po 50, 60 zł
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy mozna prosic link do ostatniego?
|
|
|
|
|
#1560 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/delikatny-szal-tiu...120106787.html prosze a co jest nie tak z 1?? bo wydaję mi się że jest lepszy niż 2 ale sama nie wiem (2 wydaje mi się za grube ) ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- a to numer 2 to kurcze licytacja jest dlatego 15 zł pewnie podrożeje przez te 8 dni
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2012-02-20 o 17:37 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.

wybacz ale dziś masakrycznie sie czuje i jakos tak dziś nie do końca wiem co ktoś do mnie mówi

19.05.2012
CC też niewiele lepsze, w końcu tyle powłok przetną, potem mogą być zrosty itd. Jedynie komfort matki i poszanowanie jej godności i intymności na dużo wyższym poziomie niż przy SN. Dlatego właśnie, żeby nie mieć traumy chciałabym CC. Mam nadzieję, że jak będziemy się spodziewać bliźniaków to CC będzie w takim wypadku naturalną koleją rzeczy.

Ja i tak bym rodziła prywatnie, więc mogę sobie zadecydować.
No way
Nie chciałabym, żeby mi ktokolwiek narzucał, czego mam nie ubierać
Dla mnie to niegrzeczne... Jak ktoś bezczelnie zamierza ubrać długą białą suknię - ta zwyczajnie żal mi takiej osoby (goście zresztą z pewnością "odpowiednio" by to skomentowali), ale czerń uwielbiam - mam kilka małych czarnych w szafie, nigdy mnie nie zawiodły i kocham je miłością bezgraniczną 

Dla mnie to jest jasne - na ślubie do bieli ma prawo tylko PM i koniec kropka.
Też mnie one wkurzają...