|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
A brak jego może być spowodowany tym, że brała jakiś czas temu antybiotyki. Koleżanka cieszy się, że nie jest w ciąży. ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
ja też bym szła do innego lekarza.Wogóle ja to nie trawie ginekologów babek bo są szczerze do du... może nie wszystkie, ale ja wolę facetów. |
||
|
|
|
#3872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale poczekam do marca i sama na niego wskoczę
|
|
#3873 | |
|
Zakorzenienie
|
chciało mi się jakiegoś deseru czy coś więc zadowoliłam się bananem lekko umoczonym w nutelli
![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
Mówiłam jej, ale skoro chce czekać na okres niech sobie czeka. |
|
|
|
|
#3874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja po obiedzie juz jestem, poklucilam sie z mezem, on przychodzi z pracy pyta sie jak sie czuje, mowie ze slabo(lezalam pol dnia) i w zamian dostalam pytanie co na obiad Karolca wspolczuje remontu
|
||
|
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
nie robiła i chyba nie ma zamiaru. Jej sprawa.
|
|
|
|
#3876 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie jak kiepsko Filip się ruszał to potrafiła położna brzuchem tarmosić, żeby się obudziłCytat:
|
||
|
|
|
#3877 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Aaagaa nie dołuj się tak bo naprawdę nie warto! Mam nadzieję, że nie przechodzisz tej ciąży i urodzisz w terminie lub przed. Nie wiem pewnie jeszcze teraz powinnaś mieć wizytę u gina, niech sprawdzi wagę maleństwa. No i jakbyś była już w terminie to albo powinien Cię wysłać do szpitala żeby zacząć wywoływać poród ( o ile sam się nie wywoła ) albo powinni zrobić Ci cc. Przepraszam, ale nie rozumiem tu pewnej rzeczy. Lekarz powinien Ci zlecić cc zwłaszcza jeśli dzidzius może być duży. A po drugie nie wiem czy mają Ci zdjąć cewnik przed czy po porodzie. Bo jak po porodzie to mi się wydaje, że tylko dodatkowy ból Ci dołoża bo główka dziecka na pewno będzie na cewnik napierać i to by było dla mnie dziwne, że lekarze na to pozwalają.Mój TŻ pewnie jak by zobaczył takie cierpienie u mnie jak Ty się wycierpiałaś to by chyba dał w łapę, żeby zrobili mi cc i żebym spokój miała. On i tak jak urodziłam syna i przez te krzyki moje na porodówce nie chciał, żebym drugiego miałą bo tak się przestraszył. Chyba zapomniał bo teraz będzie ten drugi raz ;D Ivonka W roli mamy prezentujesz się nieziemsko a Twoja córeczka jest śliczna Zdrówka dla was ![]() Jolkaa może Twoja koleżanka powinna się zgłosić jeszcze za tydzień lub dwa na kolejne USG. Może wtedy będzie coś lepiej widać, albo niech zrobi tą betę. KaroNie przejmuj się teściem a następnym razem jak będzie pytał to zbywaj go krótkimi odpowiedziami niech Ci głupich tekstów więcej nie mówi... Ja też nie mam żadnych skurczy przepowiadających ani jakiś twardnień brzuszka. W pierwszej ciąży też tego nie miałam. A skurcze łydek miewałam takie, że aż mi palce u stóp wykręcało i brałam magnez. Teraz też biorę bo jak go tylko odstawię to zaraz mnie łapią skurcze w łydkach i żadne wyginanie nie pomaga dopóki nie wstanę z łóżka i nie rozchodzę tego bólu a potem cały dzień boli mnie ta noga. Goście już dzisiaj pojechali. TŻ kuzynka po 11 latach wkońcu mogła zjechać z USA do Polski. Ale płakała i śmiała się naprzemian. Strasznie jest zadowolona i tylko oglądała różnice jakie po tylu latach się narobiły. Żeby dostać zieloną kartę musiała wyjść za mąż z kolegą, który miał amerykańskie obywatelstwo... Cały rok to załatwiała w tajemnicy przed wszystkimi bo raz się nie udało a tym razem wszystko przebiegło po jej myśli. Z kolei wkurzyła mnie siostra TŻ. Ma tylko jedną córcię jedynaczkę i strasznie się wymądrza. Ciągle serwuje mi teksty, że mój syn będzie strasznie o siostrę zazdrosny, że będzie trzeba go pilnować, żeby jej krzywdy nie zrobił. I co ja zrobię gdy drugie będzie tak samo skręcone jak pierwsze. Nie wiem co ją to obchodzi ale g*** jej do tego. Już ja sobię poradzę a ona niech nie komentuje. Widzę, że jak ona miała cesarkę to to jest najlepszy sposób rodzenia i karmienie butelką, I to, że ma jedno dziecko to też jest super. Szkoda, że sama ma 3 braci i jakoś dzwonią do siebie co i rusz, a jej córka do kogo będzie dzwonić- do wujków? Ja mam 3 rodzeństwa i może moją mamę nie było stać żeby nam kupować nie wiadomo ile zabawek i ciuchów ale zawsze mam z kim pogadać do kogo zadzwonic. Jak będą miały rodziny będę miała do kogo pojechać i odwiedzić. I nie ocenione dla mnie są wspomnienia kiedy mogłam się z rodzeństwem bawić w piłkę, w szkołę czy nawet w biuro I chcę by moje dzieci też takie były a nie same jak palce i nudziły się grając godzinami w gry komputerowe i ślęczac w internecie. Trochę się rozpisałam ale narosło we mnie tych złych emocji....
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3879 | |
|
Zakorzenienie
|
Maz z Filipkiem jeszcze na spacerku ale znam juz wyniki bo dzwonilam
![]() No i wszystko w porzadku: nawet mi hemoglobina poszla w gore bo mialam 11,3 a mam 11,6. Zelazo bylo ponad 50 a teraz ponad 70 a najlepsze jest to, ze ostatnio nie łykam jakiegos specjalnego żelaza ![]() No chyba, ze teraz dopiero wchlonal sie ten drogi Ferroplex. ![]() Cytat:
![]() gosica ladny zgrabny brzuszek
|
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
mravka podaj co to sklep żeby ich unikać
mag_99 w czwartek jadę na powtórkę ktg... więc się okaże Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2012-02-20 o 17:23 |
|
|
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
Roksape kiedys siostra Twojego meza zrozumie i dojdzie to do niej ze nie miala racji i poki co niech sie smuci, ze nie bedzie ogladala pieknych chwil kiedy jej corka tuli braciszka czy siostrzyczke, to ona jest stratna o te cudowne emocje! Rozumiem, ze sie zdenerwowalas.
Owszem czekaja nas trudne chwile, ktorych ja na pewno sie obawiam, na pewno z poczatku i rowniez pozniej nie bedzie nam latwo, ale damy rade, a dzieci wynagrodza nam wszelkie trudnosci.
|
#3882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masa pyszna, ma wiele smaków (zależy jakiego soku użyjesz) i jest niskokaloryczna
|
|
|
|
|
#3883 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A siostra TZ sie nie przejmuj jak juz ktos tu zauwazym kazdy ma taka ciocie dobra rada, wazne ze ty jestes przekonana do swojej decyzji ![]() Dziewczyny pilyscie kawe zbozowa Anatol o smaku wanilii - ale mi posmakowała, bez cukru bo ja nic nie slodze ale z mlekiem. Pycha ! |
||||
|
|
|
#3884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ona uparta jest i nie chce iść do faceta bo się wstydzi - no masakra ![]() A USG jej robiła. ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
skoro ona nie chce robic bety ani nic jej sprawa, próbowałam ją namówić na innego lekarza czy cokolwiek ale nie woli czekać na okres. Ok więc się nie wtrącam. A co do zazdrości znam taką sytuacje: babka urodziła Synka po 2-3latach drugiego i jak byli mali to ten starszy chciał wyrzucić tego małego przez okno i trzymał go już w oknie mówiąc że on nie chce braciszka tylko siostrzyczke KASIE teraz to już oboje dorośli są i jak chciał siostre Kasie tak ma żone Kasie
|
||
|
|
|
#3885 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Roksape to kuzynka Tz po tylu latach pewnie dostrzegla troche zmian w Polsce, dobrze ze jej sie udalo dostac zielona karte. mojego Tz brat mieszka w USA od 10 lat, nie moze przyjechac do Polski (tzn moze ale wtedy nie wjedzie do USA) i czasami smiac mi sie chce jak cos tlumaczy i wydaje sie jemu, ze Polska albo inne kraje zatrzymaly sie na takim etapie na jakim byly 10 lat temu. i np. potrafi powiedziec tekst: no i podjezdzam sobie na stacje i kupuje kawe i bardzo to wygodne bo wstawiam sobie w specjalne uchwyty na kubki w moim samochodzie i tlumaczy o tych uchwytach na kubki ...a mojego ojca 17 letni japonski samochod tez ma takie uchwyty i teraz juz kazdy samochod zreszta no ja wiem ze USA wyprzedza wiekszosc swiata i to bez dwoch zdan, znajomy z pracy ktory mieszkal tam 25 lat powiedzial ze USA wyprzedza UK o jakies kilkanascie lat we wszytskim![]() no ale tak szczerze mowiac nie we wszystkim ten postep jest dobry, jak dla mnie sposob odzywiania w USA jest masakryczny. sie umeczylam az musialam polezec. pojechalam na fizjo, i ta pani jest taka fajna - dowiedzialam sie od niej na dwoch spotkaniach wiecej niz od swojej poloznej. pozniej pojechalam do tesco i zrobilam troche zakupow spozywczych i tak mnie to zmeczylo. Karo wracaj szybko do zdrowia, Aguska super ze wyniki ok! Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-02-20 o 18:00 |
|
|
|
|
#3886 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
pychotaRobert ma znowu czkawke, rozbija sie z prawej na lewej i czuje to "pukanie" ![]() dzis widzialam w sklepie mame z takim maluszkiem(w foteliku samochodowym), naprawde nie widzialam tak malutkiego dziecka, az mnie to rozczulilo. Czy Wam tez sie zdarza rozmyslanie w nocy o tym jak to bedzie? ja spac przez to nie moge. Mysle jaki bedzie Robert, czy dam rade, jak czesto bedzie wstawal. Sytuacja, ze wracamy ze szpitala ,wchodzimy do mieszkania i....no i co? stawiamy fotelik i gapimy sie na niego? )
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||
|
|
|
#3887 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() http://zakupyonline.co.uk/92-kawa-zb...l-wanilia.html |
|
|
|
|
#3888 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak ja nie lubię takich komentarzy :/ Co to ją obchodzi... Żeby się jeszcze nie zdziwiła jak będzie na odwrót
|
|
|
|
|
#3889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez tak to widze Ale chyba musi byc jakis ciag dalszy tej historii...Moze... i zyli dlugo i szczesliwie?
|
|
|
|
|
#3890 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() To mowie mu,ze odpocznie jak bede w pologu.Znajac zycie bedzie mnie wtedy zameczac pytaniami czy juz mozna ![]() Cytat:
![]() Ja to gdybym miala inna sytuacje finansowa,to juz mialabym pewnie trojeczke dzieciaczkow,bo wiem jak to niefajnie byc jedynaczka(ja jestem).No ale teraz to nadrobie Szkoda tylko,ze miedzy dziecmi duza roznica wieku bedzie.Cytat:
Az mnie dreszcz przeszedl...
|
|
#3891 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3892 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja właśnie dziś miałam taką wizualizację
Zastanawiałam się jak to będzie jak przywieziemy małą do domu, nie potrafię sobie tego w ogóle wyobrazic ![]()
|
|
|
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
No mnie też jak to usłyszałam, ale na szczęście nic się nie stało.
|
|
|
|
#3894 |
|
Gang Iren
|
W ogole to zmeczona sie czuje.Pierwszy dzien wolnosci od pracy a czuje sie padnieta.
Rano standardowo zaprowadzic core do szkoly- pol godz szybkim krokiem w jedna strone(+ powrot=1 godz),potem sprzatanie,pranie,obiad itd ponad 2 godz.Potem poszlam na miasto(mam 40 min pieszo w jedna strone,wiec wyszlo ponad 2 godz chodzenia)No i po core do szkoly-znow godz spaceru. Mam nadzieje,ze dzieki aktywnosc przez cala ciaze porod bede miala latwy.Zreszta na pierwszy porod tez nie mam co narzekac.
|
#3895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3896 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeżeli to jest ciąża pozamaciczna i w porę tego nie wykryje to może mieć potem poważne problemy i to nie tylko z jajowodami (jak ciąża nie zostanie usunięta) ale i z zajściem w ciążę w odpowiednim dla niej czasiea co do ginów - ja też chodzę tylko do facetów, trochę "przerobiłam" ginekologów i żadna z 4 babek nie spełniła moich oczekiwań - one są jakieś takie oschłe, niemiłe, niedelikatne i w ogóle wydaje im się, że jak mamy jakiś problem to jesteśmy same sobie winne
|
|
|
|
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
Pomocy!!
![]() Mam w lodówce karkówkę taką z Biedronki w plastrach chyba 5 ich jest. Nie wiem jak ją wykorzystać jutro na obiad nie mam weny - może polecicie jakiś pomysł
|
|
|
|
#3898 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Mam podobne mysli tylko z emoje sie zaczynaja juz w szpitalu, trzeba ubrac odpowiednio do temperatury i wlazyc w fotelik takie malenstwo. Jak juz wloze to w domu chyba jakos wyciagne ale co dalej
|
||
|
|
|
#3899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jej sprawa próbowałam wszystkiego i nic. To nie ja potem będę płakać jak by coś było nie tak. |
|
|
|
|
#3900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn przyprawy jajko bulka tarta i na patelnie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.

ja też bym szła do innego lekarza.
a i mi z ta waga i brzuchem nie jest lekko

Mi aspargin nie pomagal, Magne B6 tez nie bardzo, ale o dziwo samo przeszlo jakis czas temu...
stawiamy fotelik i gapimy sie na niego?