|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
że co?! ja na nfz nigdy wziernika nie dostałam i płaciłam jak już tylko 2zł Cytat:
Cytat:
![]() bo wyjdzie że już całą cukiernię zjadłam Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- wrzuciłam mojego brzuchola na maila
|
|
#2012 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Moja dzidzia jakaś grzeczna ostatnio, aktywuje się głównie rano a później cisza. Może udzieliła jej się tenedencja mamusi do odpoczywania ![]() albo przyzwyczaja się do nowego rozkładu posiłków
|
|||
|
|
|
#2013 | |||
|
Zakorzenienie
|
HEJ
Ale mam leniwy dzień dzisiaj, wstałam o 9 pokrzątałam się trochę, tż poszedł do pracy ok 11 a ja przekimałam do 16 masakra, jestem nie do życia Cytat:
No właśnie prosimy powiedzCytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Słodyczy też nie potrafię sobie odmówić ![]() Agata czy możesz mi przesłać nowe hasło poogladam Wasze brzuszki i wrzucę swój ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Dziewczyny czy może któraś wysłać mi hasło na pw bo Agata chyba jest niedostepna, a to stare hasło jest chyba nieaktualne
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|||
|
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
śliweńka bardzo fajny brzuszek !!!i powiem Ci, że pomiędzy tym 27 a 29 tygodniem widać sporą różnicę
|
#2015 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ładny brzusio ![]() Właśnie się przed chwilą śmiałam do brzucha, bo Hania fikała, a brzuch falował Co mówiłam do P, żeby obserwował, to Hania była spokojna. Jak tylko P spuszczał wzrok, to brzuch znowu się ruszał Spryciula moja malutka...po mamusi Dziewczyny, a myślałyście o profesjonalnej sesji zdjęciowej z brzuszkiem? Ja już jestem zdecydowana, tylko czekam aż mi brzuch urośnie
|
|
|
|
|
#2016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do sesji, to tak planuje, ale tutaj też mój mąż będzie wykonawcą, jako fotograf amator
|
|
#2017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo dwa ostatnie zdjęcia to się zaokrąglił u góry tylko nad sesją myślałam ale jak patrzyłam to minimum 300zł chcą
|
|
#2018 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja dzisaij miałam pracowity dzień. Posprzątałam całe mieszkanie, ale obiadu nie gotowalam, bo miałam jeszcze z soboty resztę. Jak byłam dzisiaj na spacerze to miałam takie uczucie jakby mnie coś ciagneło w dól i bóle brzucha miałam. Chyba powiem o tym mojemu gin, bo mnie to niepokoi trochę. agata już dawno miałam zapytać czy Ty nie jesteś czasem po filologii??
|
|
#2019 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32421154]Tylko, że sklep tak jakby tej kasy nie wziął, bo oni mieli komunikat, że karta odrzucona. Więc teraz bank musi dogadać się ze sklepem.
Na szczęście chodzi tylko o 30 zł, ale nie odpuszczę.[/QUOTE] pewnie tutaj 30 zł tam pięć... i wyjdzie w końcu ponad 200 o swoje trzeba zawsze walczyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie ważne podbudki - ważne że naturalnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no to fajnie że wszystko ok - naciesz się naciesz bo zaraz Cię do roboty zagonią ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- a tak w ogóle wreszcie zapomniałam napisać - byłam po tabletki, Pani doktor sprawdziła jeszcze raz przepisała i powiedziała mi ciekawą rzecz - że w Irlandii tarczycy w ciąży się nie leczy, znaczy Irlandcy lekarze tego nie leczą, bo wychodzą z założenia że to ciązowa przypadłość! i nie ważne że ktoś miałby takie wyniki jak ja - czyli ponad normę za dużo, wg nich przejdzie po porodzie....ludzie gdzie mi przysało być w ciąży - dobrze ze to już raczej bliżej niż dalej... _Agata - jeśli sięnie mylę to gdzieś widziałam pojedyńcze kosz samej osłonki to jakieś 10 euro chyba... przejże jeszcze sklepy i zobaczę
|
|||||
|
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze że Ci przepisała
Dziwi mnie ich podejście do tarczycy w ciąży bo to nie chodzi o kobietę tylko o dziecko, miałam kiedyś do czynienia z dziewczyną nastoletnią której matka (moja księgowa) cała ciążę miała niedoczynność niewykrytą i nieleczoną. Ta dziewczyna była opóżniona umysłowo bardzo mocno (w fachowej medycynie taki stan umysłowy z powodu tarczycy nazywa sie matołectwem) ciężko było sie z nią dogadać, fizycznie była bardzo powolna, ogólnie na pierwszy rzut oka było widać jej niepełnosprawność. Jej mama była moją księgową i klientką, bardzo fajna kobieta tylko niestety razem z mężem nie widzieli a raczej nie chcieli widzieć tej niepełnosprawności u swojej córki, nie chcieli słyszeć o szkołach specjalnych, więc od podstawówki do gimnazjum chodziła do prywatnych, kameralnych szkół. Po gimnazjum stwierdzili że dadzą córkę do szkoły fryzjerskiej co im odradzałam, ale nie posłuchali. No i tym trafem miała u mnie praktyki bo nigdzie indziej jej nie przyjęli a to był wymóg w tej szkole.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-02-20 o 19:37 |
|
|
|
#2023 |
|
Rozeznanie
|
Ja też proszę o hasełko do meila
Cały weekend jadłam, jadłam i w nocy mi się śniło że głodna byłam... i też jadłam Martwię się, bo te globulki dopochwowe co mi lekarz zapisał nie pomogły... tzn po 4 dniach znów objawy wróciły - czyli dużo jakiejś gęstej białej wydzieliny w pochwie (wybaczcie szczegóły) mąż mnie pociesza, że po to mam drugą serię na kolejne 6 dni ale i tak nie wierzę w poprawę. wizyty u gina nie mam umówionej zrobię badania i pomyślę gdzie iść czy prywatnie czy na nfz, choć usg połówkowe w przychodni było takie jak się obawiałam szybkie i nie informujące mnie zbyt dobrze co z dzieckiem więc chyba teraz pójdziemy prywatnie - powiem, że chciałam się upewnić co z dzidziusiem zresztą chciałabym, żeby mąż miał okazję go zobaczyć jak najszybciej
|
|
|
|
#2024 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ja wróciłam, nic ciekawego nie kupiłam, bo też nic ciekawego nie było. Ale obejrzałam sobie ciuchy w tej firmie Wójcik (tej od tego gościa z Ani Mru Mru) i noł koment Horrendalne ceny. Fajne rzeczy dla małych modnisi i elegancików, ale naprawdę ceny powalające. Nawet na przecenach nie było niczego tańszego niż 30 zł. W H&M też żadnych fajnych promocji. Ale załatwiłam, co miałam załatwić. |
||
|
|
|
#2025 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czasem jak ktoś znajomy chce pomacać, to odwzajemniam się tym samym. A też tak macie, że najchętniej chcą dotykać faceci? Bo u mnie kumple męża za każdym razem pytają, czy kopie i czy mogą dotknąć.Cytat:
Cytat:
tak, wiem, sama jestem sobie winna poproszę dziś męża, żeby w końcu strzelił nam jakieś fotki i wrzucę mojego olbrzyma Secundo - my w sobotę jedziemy zamówić Jedo po skrętnych kołach wnioskuję, że oglądałaś Fyn 4ds, mogę spytać jak u Ciebie wygląda cenowo? I na jaki kolor się zdecydujesz? ![]() Terzio - jeśli ślub brałaś w tym samym mieście, w którym jesteś zameldowana to nie musisz mieć. Ode mnie nie wymagali. Za to dostałam papier, który powinnam zanieść na dziennik podawczy (chyba ze zmianą danych właśnie), który nadal leży sobie w szufladzie... Może mnie nie zamkną za to ![]() Cytat:
|
|
#2026 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A co do upewnienia się - ja też tak zrobiłam, po prostu poszłam prywatnie do lekarza, żeby się upewnić, czy ze mną i z dzieckiem jest OK, bo na NFZ mnie badano na szybko, USG wiadomo, 2 czy 3 na 9 miesięcy, a ja miałam wciąż obawy. Potem ostatecznie zmieniłam swojego lekarza na tego prywatnego. |
|
|
|
|
#2027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#2028 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2029 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
Śliweńka masz największy brzuszek
![]() Agata szczuplutko wyglądasz, może to ta czerń ![]() Andzya ładny brzuszek
|
|
|
#2031 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
być może to normalnie - tylko czy na normalny objaw ciąży dostałabym lek? sama nie wiem, ale wszystko możliwe
|
|
|
|
|
#2032 | |
|
Rozeznanie
|
rinco - wielkie dzieki za przepis, bede probowac
Cytat:
ja mam dokladnie to samo, logowalam sie bez problemu na maila na poczatku ale od jakis 2 m-cy nie moge i zadnych zdj nie widzialam ani tez nic nie moge wyslac. pisalam do Agaty ale ona mowi ze nie ustalala zadnego pytania pomocniczego w zwiazku z tym nie moge sie zalogowac i nie wiem co jest grane moze to jest zwiazane z tym ze ten adres jest uzywany przez wiele osob ![]() dziewczyny ja tez jestem opetana na punkcie slodyczy. wczesniej trzymalam sie dobrze ale teraz jem kilka razy dziennie. dzis np zjadlam pol czekolady (na szczescie gorzka 70% kakao), ale to jednak pol tabliczki!! potem rogalika z czekolada i jeszcze kilka ciastek oreo!! mam takie wyrzuty |
|
|
|
|
#2033 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Clauudik pisałaś tu niedawno, że odkryłaś jakiś sklep w okolicy, możesz mi zdradzić gdzie on jest? ![]() Czekałam dziś po pracy na męża i wdepnęłam na chwilkę do "mojego" lumpka - była jakaś nowa dostawa ostatnio, więc wyszłam z torbą ciuszków
|
||
|
|
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też mnie tak czasem ni to ciągnie ni to boli O_o
|
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2036 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
było to w Bochni, a sklep nazywa się "Świat dziecka" (klik tutaj są ich adresy, ja niestety nie wiem, w którym byliśmy
|
|
#2037 |
|
Rozeznanie
|
mojego opisu i spojrzenia w głębię... :/
ja nawet nie pomyślałam, że to może być normalne
Edytowane przez izotropia Czas edycji: 2012-02-20 o 20:07 |
|
|
|
#2038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2039 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nic nie dostałam wcześniej A do Bochni to raczej nie będziemy jechać, myślałam, że to gdzieś bliżej ![]() Ja nie mam problemów z logowaniem się na maila, hasło jest chyba to samo od paru miesiecy. Tak się zastanawiam czy to normalne, że mój dzidziek siedzi prawie cały czas po lewej stronie brzucha Co prawda jak sobie podskoczy to czuję go wszędzie, ale jak czuję takie kopniaczki pod skórą to praktycznie zawsze tylko z lewej strony. Nie wiem czy on siedzi cały czas w tej samej pozycji czy co Też tak macie?
|
|
|
|
|
#2040 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.

Czy większy? Możliwe, wrzuciłam w końcu fotkę golasa
Poźniej wrzucę zdjęcie w ubraniu, same ocenicie

(na wagę mi to nijak nie wpływa na szczęście).
W dodatku cukier podwyższony więc już zaczęłam dietkę i nie wiem jak przetrwam na takich posiłkach, wrrrrr. Czy któraś z Was też ma cukrowy problem?
powiedz

mam do swojego zaufanie (choćby dlatego, że po poronieniu zalecił mi badania mimo że wszyscy inni mówili że po 1 badań sie nie robi bo to najczęściej przypadek, a tym czasem u mnie wyszedł problem i to nie musiał być "tylko" przypadek)
to o tyle mnie bawi, ze tuż przed zmierzeniem powiedziałam do Męża, patrząc z profilu w lustro, że mam tyłek z tyłu i brzuch wielkości tyłka z przodu 

(wybaczcie szczegóły) mąż mnie pociesza, że po to mam drugą serię na kolejne 6 dni
czasem jak ktoś znajomy chce pomacać, to odwzajemniam się tym samym. A też tak macie, że najchętniej chcą dotykać faceci? Bo u mnie kumple męża za każdym razem pytają, czy kopie i czy mogą dotknąć.