Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-20, 17:51   #2011
śliweńka
Zakorzenienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
na pamiatke mam wziernik jednorazowy za 5 zeta

że co?!
ja na nfz nigdy wziernika nie dostałam i płaciłam jak już tylko 2zł

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
no mówiłam, wyglądam, jakbym miała piłkę pod bluzką Czy większy? Możliwe, wrzuciłam w końcu fotkę golasa Poźniej wrzucę zdjęcie w ubraniu, same ocenicie

_agata też ostatnio przeglądałam zdjęcia brzuchów i też uważam, że mamy małe jak na ten etap ciąży. Może to wynika z tego, że to nasza pierwsza ciąża? Nie wiem sama

Byłam dzisiaj w Askocie i oglądałam wózki. Chyba się zdecyduję na Jedo, wyglądają okej, gość mówi, że reklamacji nie ma w ogóle, mają dużą gondolę i skrętne kółka przednie. No i nie są bardzo drogie, a to też jest ważne.

Dziewczyny, czy do wymiany dowodu osobistego po ślubie potrzebuję akt ślubu mieć ze sobą?
ostatni akt

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Wow, super! Ja też zaraz po pracy idę na chwilę zajrzeć do lumków, może coś upoluję

Zjadłam, nie wytrzymałam
I mam ochotę na więcej...!!!

Ja ogólnie przed ciążą jadłam bardzo dużo słodyczy, potem od początku ciąży prawie w ogóle, a ostatnio znowu mi się włączyły dawne ciągoty i nie mogę wytrzymać ani dnia bez (na wagę mi to nijak nie wpływa na szczęście).
ja na temat słodyczy się nie wypowiadam bo wyjdzie że już całą cukiernię zjadłam

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Czesc

Dzisiaj wyszłam ze szpitala. Wszystko jest ok. Córcia jest nadal córcią. Dodatkowo zrobili mi obciążanie glukoza wynik ok. Dostałam kroplówki, które pomogły i nie mam twardnienia brzucha. Mam brac magnez, nospę i oszczedzac się.
Ogolnie mowiac to wiecej strachu było, niż sie okazało. Lezałam na nowo oddanym oddziale położniczym, położne wszystkie ok, wiec byłam miło zaskoczona. Na szczescie wszystko jest ok. i oby tak dalej

Nie dam rady nadrobić Was chyba. Musze nacieszyc sie moim łóżkiem
super że już w domu

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Idziemy łeb w łeb.Ciężko mi ocenić czy ja mam większy.Coraz krąglejsze się robimy
to ja wolę mojego nie wrzucać

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

wrzuciłam mojego brzuchola na maila

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 18:05   #2012
liveinhope
Raczkowanie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Czesc

Dzisiaj wyszłam ze szpitala. Wszystko jest ok. Córcia jest nadal córcią.

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość
Owszem posiłki są małe, ale za to trzeba ich zjeść aż 6, więc moim zdaniem się wyrównuje, tym bardziej że dieta cukrzycowa to ok. 1800-2200 kalorii, a jemy w zasadzie wszystko, tylko zamiast porcję obiadową zjadać w jednym posiłku, to dzielimy na 2 i zjadamy tyle samo...
Niby tak, ale ja sporo przekąszałam pomiędzy

Cytat:
Napisane przez tahito Pokaż wiadomość
Z większością rzeczy jest tak ,że jak ktoś siada napisać recenzję to przeważnie negatywną , bo jak wszystko cacy i ok to ludzie wychodzą ze szpitala i zapominaja ,a jak było coś nie tak to ludzie mają chędz podzielić się swoją krzywdą ,ostrzec innych itp, więc negatywnych jest przeważnie więcej. Sama pisałaś ,ze mama leżała i było ok. Głowa do góry, na każdy szpital znajdzie się i pozytywna opinia i negatywna,jak to mówią ile ludzi tyle opinii
Zgadzam się, tak jak mówią - zadowolona osoba powie o tym 1-3 innym, niezadowolona min. 10 a już internet to prawdziwa kopalnia rozgoryczenia.

Moja dzidzia jakaś grzeczna ostatnio, aktywuje się głównie rano a później cisza. Może udzieliła jej się tenedencja mamusi do odpoczywania
albo przyzwyczaja się do nowego rozkładu posiłków
liveinhope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 18:34   #2013
Dasti80
Zakorzenienie

HEJ
Ale mam leniwy dzień dzisiaj, wstałam o 9 pokrzątałam się trochę, tż poszedł do pracy ok 11 a ja przekimałam do 16 masakra, jestem nie do życia

Cytat:
Napisane przez liveinhope Pokaż wiadomość
To wymiary prawie jak u mnie. Przed ciążą 63-65, teraz 97-98,
ale pomimo tych parametrów mam naprawdę niewielki brzuch. Nie wiem gdzie ten obwód wszedł (może lepiej o tym nie myśleć ).
Do tego ładnie tyłam od początku - doszło mi z 8kg a od 2 tygodni waga się zatrzymała, aż się boję iść do lekarza W dodatku cukier podwyższony więc już zaczęłam dietkę i nie wiem jak przetrwam na takich posiłkach, wrrrrr. Czy któraś z Was też ma cukrowy problem?
Mi sie też wydaje że mam wieeelki brzuch
Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Tylko powiedz co w tej szafce!
No właśnie prosimy powiedz
Cytat:
za co ja płace co miesiac na NFZ??? wizyta wyglądała tak :
2,5h czekania na wizyte ktora trwala 5min
po czym lekarz do mnie "dlaczego Pani zmienia lekarza?straciła Pani zaufanie?"
po 2 po zasugerowaniu o zwolnieniu, bo mam nocki lekarz powiedzial "mogę dać tylko zaświadczenie że jest Pani w ciąży " po czym powiedziałam że mam stan zapalny i pan doktorek nawet nie zbadał mnie na fotelu. usg zrobił 10sekundowe "sprawdzimy czy w ogole jest ciaza"
Tragedia, dlatego ja chodzę prywatnie, chociaż czasami można dobrze trafić na NFZ, ale to jest niestety rzadkością.

Cytat:
Czesc

Dzisiaj wyszłam ze szpitala. Wszystko jest ok. Córcia jest nadal córcią. Dodatkowo zrobili mi obciążanie glukoza wynik ok. Dostałam kroplówki, które pomogły i nie mam twardnienia brzucha. Mam brac magnez, nospę i oszczedzac się.
Ogolnie mowiac to wiecej strachu było, niż sie okazało. Lezałam na nowo oddanym oddziale położniczym, położne wszystkie ok, wiec byłam miło zaskoczona. Na szczescie wszystko jest ok. i oby tak dalej

Super teraz będzie już wszystko dobrze

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Słodyczy też nie potrafię sobie odmówić
Agata czy możesz mi przesłać nowe hasło poogladam Wasze brzuszki i wrzucę swój

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Dziewczyny czy może któraś wysłać mi hasło na pw bo Agata chyba jest niedostepna, a to stare hasło jest chyba nieaktualne

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 18:35   #2014
andzya
Zakorzenienie

śliweńka bardzo fajny brzuszek !!!i powiem Ci, że pomiędzy tym 27 a 29 tygodniem widać sporą różnicę a w 30 tc zrobił się już taki okrąglutki
Stary 2012-02-20, 18:42   #2015
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
to ja wolę mojego nie wrzucać

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

wrzuciłam mojego brzuchola na maila

Ładny brzusio Ja też wrzucę może swoje zdjęcie, ale mój to jeszcze taki mini brzuch

Właśnie się przed chwilą śmiałam do brzucha, bo Hania fikała, a brzuch falował Co mówiłam do P, żeby obserwował, to Hania była spokojna. Jak tylko P spuszczał wzrok, to brzuch znowu się ruszał Spryciula moja malutka...po mamusi

Dziewczyny, a myślałyście o profesjonalnej sesji zdjęciowej z brzuszkiem? Ja już jestem zdecydowana, tylko czekam aż mi brzuch urośnie
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 18:47   #2016
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

Ładny brzusio Ja też wrzucę może swoje zdjęcie, ale mój to jeszcze taki mini brzuch

Właśnie się przed chwilą śmiałam do brzucha, bo Hania fikała, a brzuch falował Co mówiłam do P, żeby obserwował, to Hania była spokojna. Jak tylko P spuszczał wzrok, to brzuch znowu się ruszał Spryciula moja malutka...po mamusi

Dziewczyny, a myślałyście o profesjonalnej sesji zdjęciowej z brzuszkiem? Ja już jestem zdecydowana, tylko czekam aż mi brzuch urośnie
u mnie jest DOKŁADNIE to samo !!! Brzuch faluje, Antoś się rozpycha a jak mówię do męża, żeby patrzył to on przestaje. S. nie patrzy a tu znowu popis ruchów

A co do sesji, to tak planuje, ale tutaj też mój mąż będzie wykonawcą, jako fotograf amator
Stary 2012-02-20, 18:48   #2017
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
śliweńka bardzo fajny brzuszek !!!i powiem Ci, że pomiędzy tym 27 a 29 tygodniem widać sporą różnicę a w 30 tc zrobił się już taki okrąglutki
no widać sporą

bo dwa ostatnie zdjęcia to się zaokrąglił u góry tylko

nad sesją myślałam ale jak patrzyłam to minimum 300zł chcą

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 18:57   #2018
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
po 2 po zasugerowaniu o zwolnieniu, bo mam nocki lekarz powiedzial "mogę dać tylko zaświadczenie że jest Pani w ciąży " po czym powiedziałam że mam stan zapalny i pan doktorek nawet nie zbadał mnie na fotelu. usg zrobił 10sekundowe "sprawdzimy czy w ogole jest ciaza"
Co z frajer. Ku..as złamany. Normalnie jak to przeczytałam to ąż mnie zatrzęsło. To przerpaszam, za co my płacimy cieżką kasę i oni biorą horrendalne w wynagrodzenia?? Łapiduchy, konowały!!!!!

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
na tvn style od pon do piątku lecą 2 programy pod rząd o 13.00 i o 13.30
wcześniej leciało "Mamo juz jestem" (czy jakoś tak) a dziś "Sekrety mądrej niani" wygląda na to, że "Mamo juz jestem" się skończyło

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

a do lekarza chodzę prywatnie mam do swojego zaufanie (choćby dlatego, że po poronieniu zalecił mi badania mimo że wszyscy inni mówili że po 1 badań sie nie robi bo to najczęściej przypadek, a tym czasem u mnie wyszedł problem i to nie musiał być "tylko" przypadek)
i za nic go nie zmienię, szkoda tylko że w szpitalu nie pracuje
Czy Ty przypadkiem nie chodzisz do lekarza z mamedu?? Bo mój też niestety nie przyjmuje w żadnym szpitalu.

Cytat:

U mnie jest to samo. Dzidziuś fika pięknie a jak mówię chodz, chodż do M to cisza. Takie cwane te nasze dzieci.

Ja dzisaij miałam pracowity dzień. Posprzątałam całe mieszkanie, ale obiadu nie gotowalam, bo miałam jeszcze z soboty resztę.
Jak byłam dzisiaj na spacerze to miałam takie uczucie jakby mnie coś ciagneło w dól i bóle brzucha miałam. Chyba powiem o tym mojemu gin, bo mnie to niepokoi trochę.

agata już dawno miałam zapytać czy Ty nie jesteś czasem po filologii??
Stary 2012-02-20, 19:00   #2019
kapukat
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32421154]Tylko, że sklep tak jakby tej kasy nie wziął, bo oni mieli komunikat, że karta odrzucona. Więc teraz bank musi dogadać się ze sklepem.
Na szczęście chodzi tylko o 30 zł, ale nie odpuszczę.[/QUOTE]

pewnie tutaj 30 zł tam pięć... i wyjdzie w końcu ponad 200 o swoje trzeba zawsze walczyć
Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
Cześć,

witam Was po weekendzie spędzonym baaaardzo leniwo, z Mężem w domowych pieleszach
zaczęłam wczoraj/dziś 24 tydzień, mam w pasie tyle co w biodrach, czyli 91 to o tyle mnie bawi, ze tuż przed zmierzeniem powiedziałam do Męża, patrząc z profilu w lustro, że mam tyłek z tyłu i brzuch wielkości tyłka z przodu

.
no to przedstawiasz sobą ciekawy widok

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Prędzej w lipcu...
Zaczynam się oswajać z karmieniem piersią... Ze względu na to, że podobno lepiej się wraca do figurki... Boziu, jaka ze mnie egoistka...

nie ważne podbudki - ważne że naturalnie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
dziewczynki dzisiaj byłam z mę zem poszukiwac wózka i mamy juz upatrzony na 100% jest to tako laret super amortyzajca i super sie go prowadzi http://www.dzieciecawyspa.pl/index.p...arch_pk&kat=25
wózek wygląda kapitalnie

Cytat:
Czesc

no to fajnie że wszystko ok - naciesz się naciesz bo zaraz Cię do roboty zagonią

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Agata czy możesz mi przesłać nowe hasło poogladam Wasze brzuszki i wrzucę swój

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Dziewczyny czy może któraś wysłać mi hasło na pw bo Agata chyba jest niedostepna, a to stare hasło jest chyba nieaktualne
mam to samo i dołączam się do prośby

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

a tak w ogóle wreszcie zapomniałam napisać - byłam po tabletki, Pani doktor sprawdziła jeszcze raz przepisała i powiedziała mi ciekawą rzecz - że w Irlandii tarczycy w ciąży się nie leczy, znaczy Irlandcy lekarze tego nie leczą, bo wychodzą z założenia że to ciązowa przypadłość! i nie ważne że ktoś miałby takie wyniki jak ja - czyli ponad normę za dużo, wg nich przejdzie po porodzie....ludzie gdzie mi przysało być w ciąży - dobrze ze to już raczej bliżej niż dalej...

_Agata - jeśli sięnie mylę to gdzieś widziałam pojedyńcze kosz samej osłonki to jakieś 10 euro chyba... przejże jeszcze sklepy i zobaczę
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 19:19   #2020
onething
Zadomowienie

Kapukat i Dasti hasło wysłałam wam na priv
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 19:22   #2021
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Kapukat i Dasti hasło wysłałam wam na priv

dzięki - ale mi coś i tak nie działa, karze mi podać dodatkowe zabezpieczenia bo loguję się z innego adresu ip... dziwne - zawsze działała
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 19:28   #2022
Dasti80
Zakorzenienie

Dobrze że Ci przepisała
Dziwi mnie ich podejście do tarczycy w ciąży bo to nie chodzi o kobietę tylko o dziecko, miałam kiedyś do czynienia z dziewczyną nastoletnią której matka (moja księgowa) cała ciążę miała niedoczynność niewykrytą i nieleczoną. Ta dziewczyna była opóżniona umysłowo bardzo mocno (w fachowej medycynie taki stan umysłowy z powodu tarczycy nazywa sie matołectwem) ciężko było sie z nią dogadać, fizycznie była bardzo powolna, ogólnie na pierwszy rzut oka było widać jej niepełnosprawność. Jej mama była moją księgową i klientką, bardzo fajna kobieta tylko niestety razem z mężem nie widzieli a raczej nie chcieli widzieć tej niepełnosprawności u swojej córki, nie chcieli słyszeć o szkołach specjalnych, więc od podstawówki do gimnazjum chodziła do prywatnych, kameralnych szkół. Po gimnazjum stwierdzili że dadzą córkę do szkoły fryzjerskiej co im odradzałam, ale nie posłuchali. No i tym trafem miała u mnie praktyki bo nigdzie indziej jej nie przyjęli a to był wymóg w tej szkole.

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-02-20 o 19:37
Stary 2012-02-20, 19:33   #2023
izotropia
Rozeznanie

Ja też proszę o hasełko do meila
Cały weekend jadłam, jadłam i w nocy mi się śniło że głodna byłam... i też jadłam Dzidziuś po ciasteczku się porusza - łasuch będzie jak rodzice Ogólnie to brzuch mi się zwiększył - wagę omijam, ze strachu - zresztą moja jest zepsuta... ale już ciężej jest ze skarpetami, butami i wyjściem z wanny
Martwię się, bo te globulki dopochwowe co mi lekarz zapisał nie pomogły... tzn po 4 dniach znów objawy wróciły - czyli dużo jakiejś gęstej białej wydzieliny w pochwie (wybaczcie szczegóły) mąż mnie pociesza, że po to mam drugą serię na kolejne 6 dni ale i tak nie wierzę w poprawę. wizyty u gina nie mam umówionej zrobię badania i pomyślę gdzie iść czy prywatnie czy na nfz, choć usg połówkowe w przychodni było takie jak się obawiałam szybkie i nie informujące mnie zbyt dobrze co z dzieckiem więc chyba teraz pójdziemy prywatnie - powiem, że chciałam się upewnić co z dzidziusiem zresztą chciałabym, żeby mąż miał okazję go zobaczyć jak najszybciej
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 19:39   #2024
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Jestem w szoku! Co za palant! Ja też nie miałam zbyt dobrego lekarza na NFZ, ale od takiego - znając siebie- wychodziłabym chyba z płaczem.

Cytat:
Ja ogólnie przed ciążą jadłam bardzo dużo słodyczy, potem od początku ciąży prawie w ogóle, a ostatnio znowu mi się włączyły dawne ciągoty i nie mogę wytrzymać ani dnia bez (na wagę mi to nijak nie wpływa na szczęście).
Mam dosłownie identycznie. Przed ciążą dziennie po pół czekolady+inne rzeczy, na początku ciąży - zero słodyczy, a teraz powrót do tego, co było przed.

Ja wróciłam, nic ciekawego nie kupiłam, bo też nic ciekawego nie było.
Ale obejrzałam sobie ciuchy w tej firmie Wójcik (tej od tego gościa z Ani Mru Mru) i noł koment Horrendalne ceny. Fajne rzeczy dla małych modnisi i elegancików, ale naprawdę ceny powalające. Nawet na przecenach nie było niczego tańszego niż 30 zł. W H&M też żadnych fajnych promocji.
Ale załatwiłam, co miałam załatwić.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 19:42   #2025
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Mi siostra powiedziała w weekend, że mam duży brzuch... Z tego co pamiętam to ona miała większy... Zmacała mi go strasznie zresztą a ja nie lubię jak mnie ktoś tyka....
Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Mnie może tykać tylko mąż. Jak ktoś inny to robi to reaguję.
Przyłączam się do nietykalnych. Najgorzej jak ktoś mnie weźmie z zaskoczenia czasem jak ktoś znajomy chce pomacać, to odwzajemniam się tym samym. A też tak macie, że najchętniej chcą dotykać faceci? Bo u mnie kumple męża za każdym razem pytają, czy kopie i czy mogą dotknąć.
Cytat:
A mi się dziś śniło, że urodziłam swojego synka tak na chwilkę, zobaczyłam jak wygląda i czy wszystko jest OK (miał długaśne patykowate nogi i czarną czuprynę ), a potem wsadziłam go z powrotem tą samą drogą (główka na końcu)
padłam
Cytat:
no mówiłam, wyglądam, jakbym miała piłkę pod bluzką Czy większy? Możliwe, wrzuciłam w końcu fotkę golasa Poźniej wrzucę zdjęcie w ubraniu, same ocenicie

_agata też ostatnio przeglądałam zdjęcia brzuchów i też uważam, że mamy małe jak na ten etap ciąży. Może to wynika z tego, że to nasza pierwsza ciąża? Nie wiem sama

Byłam dzisiaj w Askocie i oglądałam wózki. Chyba się zdecyduję na Jedo, wyglądają okej, gość mówi, że reklamacji nie ma w ogóle, mają dużą gondolę i skrętne kółka przednie. No i nie są bardzo drogie, a to też jest ważne.

Dziewczyny, czy do wymiany dowodu osobistego po ślubie potrzebuję akt ślubu mieć ze sobą?
Primo - piękne brzuszki macie, mój wydaje mi się przeogromniasty przy Was! No, ale u mnie jakieś 14 kg na plusie tak, wiem, sama jestem sobie winna poproszę dziś męża, żeby w końcu strzelił nam jakieś fotki i wrzucę mojego olbrzyma
Secundo - my w sobotę jedziemy zamówić Jedo po skrętnych kołach wnioskuję, że oglądałaś Fyn 4ds, mogę spytać jak u Ciebie wygląda cenowo? I na jaki kolor się zdecydujesz?
Terzio - jeśli ślub brałaś w tym samym mieście, w którym jesteś zameldowana to nie musisz mieć. Ode mnie nie wymagali. Za to dostałam papier, który powinnam zanieść na dziennik podawczy (chyba ze zmianą danych właśnie), który nadal leży sobie w szufladzie... Może mnie nie zamkną za to
Cytat:
Miałam przyjemność prowadzenia tego TAKO i rzeczywiście fajne doznanie Wykonanie spoko, cena przystępna, tylko ta waga Jeśli Wam nie zależy na lekkim wózku, to dobry wybór

Zjadłam bułkę i rogalika z salami, serem i ogórkiem świeżym, przegryzłam lodami algidy z wafelkami, a za godzinkę zjem obiad...jak tak dalej pójdzie, to ciężko będzie zamknąć się w 12kg...chyba już to jest nierealne

...a ja znowu o wadze hihi
Też marzyłam o 12 - 14 kg, eh słodka naiwności

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 19:44   #2026
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
Martwię się, bo te globulki dopochwowe co mi lekarz zapisał nie pomogły... tzn po 4 dniach znów objawy wróciły - czyli dużo jakiejś gęstej białej wydzieliny w pochwie (wybaczcie szczegóły) mąż mnie pociesza, że po to mam drugą serię na kolejne 6 dni ale i tak nie wierzę w poprawę. wizyty u gina nie mam umówionej zrobię badania i pomyślę gdzie iść czy prywatnie czy na nfz, choć usg połówkowe w przychodni było takie jak się obawiałam szybkie i nie informujące mnie zbyt dobrze co z dzieckiem więc chyba teraz pójdziemy prywatnie - powiem, że chciałam się upewnić co z dzidziusiem zresztą chciałabym, żeby mąż miał okazję go zobaczyć jak najszybciej
Jeśli to jest śluz, to raczej normalne w ciąży. Białe upławy niby też - ale ja zawsze gadam lekarzowi o tym (i o śluzie i o białych i żółtawych upławach - sory za szczegóły) i on twierdzi, że OK, ale sama nie jestem pewna. Do tego doszło mi to jakby spuchnięcie, tym razem nie dam się już chyba zbyć i spytam, z czego to się bierze.
A co do upewnienia się - ja też tak zrobiłam, po prostu poszłam prywatnie do lekarza, żeby się upewnić, czy ze mną i z dzieckiem jest OK, bo na NFZ mnie badano na szybko, USG wiadomo, 2 czy 3 na 9 miesięcy, a ja miałam wciąż obawy. Potem ostatecznie zmieniłam swojego lekarza na tego prywatnego.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 19:44   #2027
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Cały weekend jadłam, jadłam i w nocy mi się śniło że głodna byłam... i też jadłam Dzidziuś po ciasteczku się porusza - łasuch będzie jak rodzice Ogólnie to brzuch mi się zwiększył - wagę omijam, ze strachu - zresztą moja jest zepsuta... ale już ciężej jest ze skarpetami, butami i wyjściem z wanny
Biała wydzielina jest prawidłowym, ciążowym objawem, a im starsza ciąża tym więcej tej wydzieliny jest. Jeżeli ta wydzielina nie śmierdzi, a ciebie nie swędzi i nie piecze to może już jesteś wyleczona, ale o tym powinien zdecydować lekarz robiąc posiew.

Stary 2012-02-20, 19:46   #2028
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Wiesz co ja mam caly czas taką wydzielinę - gęstą, białą, bez grudek i mój lekarz mówi, że to typowo ciążowa, jakby zminiła barwę, zapach albo konsystencję to się będzie martwił.
Stary 2012-02-20, 19:48   #2029
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
HEJ
Ale mam leniwy dzień dzisiaj, wstałam o 9 pokrzątałam się trochę, tż poszedł do pracy ok 11 a ja przekimałam do 16 masakra, jestem nie do życia
Też nie mogę dojść do siebie...
Cytat:

Mój też skakał i brykał, położyłam rękę męża... Nic... Zabrał rękę, a mały znowu swoje...
Stary 2012-02-20, 19:48   #2030
Dasti80
Zakorzenienie

Śliweńka masz największy brzuszek
Agata szczuplutko wyglądasz, może to ta czerń
Andzya ładny brzuszek rzeczywiście jak piłeczka

Stary 2012-02-20, 19:50   #2031
izotropia
Rozeznanie

Cytat:
Biała wydzielina jest prawidłowym, ciążowym objawem, a im starsza ciąża tym więcej tej wydzieliny jest. Jeżeli ta wydzielina nie śmierdzi, a ciebie nie swędzi i nie piecze to może już jesteś wyleczona, ale o tym powinien zdecydować lekarz robiąc posiew.
nie wiem, jak dla mnie to to nie swędziało i nie śmierdziało, nie wiem zobaczę jeszcze tych kolejnych 6 globulek i zobaczę jak będzie być może to normalnie - tylko czy na normalny objaw ciąży dostałabym lek? sama nie wiem, ale wszystko możliwe zobaczy się za 2tygodnie
Stary 2012-02-20, 19:56   #2032
Timii
Rozeznanie

rinco - wielkie dzieki za przepis, bede probowac

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
dzięki - ale mi coś i tak nie działa, karze mi podać dodatkowe zabezpieczenia bo loguję się z innego adresu ip... dziwne - zawsze działała

ja mam dokladnie to samo, logowalam sie bez problemu na maila na poczatku ale od jakis 2 m-cy nie moge i zadnych zdj nie widzialam ani tez nic nie moge wyslac. pisalam do Agaty ale ona mowi ze nie ustalala zadnego pytania pomocniczego w zwiazku z tym nie moge sie zalogowac i nie wiem co jest grane moze to jest zwiazane z tym ze ten adres jest uzywany przez wiele osob

dziewczyny ja tez jestem opetana na punkcie slodyczy. wczesniej trzymalam sie dobrze ale teraz jem kilka razy dziennie. dzis np zjadlam pol czekolady (na szczescie gorzka 70% kakao), ale to jednak pol tabliczki!! potem rogalika z czekolada i jeszcze kilka ciastek oreo!! mam takie wyrzuty nie wiem ja sie opamietac bo mam ochote na wiecej!!
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 19:58   #2033
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
dziewczynki dzisiaj byłam z mę zem poszukiwac wózka i mamy juz upatrzony na 100% jest to tako laret super amortyzajca i super sie go prowadzi http://www.dzieciecawyspa.pl/index.p...arch_pk&kat=25
Wooooow, zarąbisty ten wózek! Fajny kolorowy stelaż A gdzie go wylookałaś, bo nie widziałam go w żadnym sklepie w okolicy.

Cytat:

Ja myślę cały czas, ale mąż mi porobi zdjęcia, bo trochę się zna na tym, tylko czekamy na lepszą pogodę i światełko, żeby porobić na zewnątrz, bo nie mamy w domu studia, więc ze środka wychodzą takie średnie jakościowo. Poza tym bliżej wiosny brzuch będzie bardziej efektowny

Clauudik pisałaś tu niedawno, że odkryłaś jakiś sklep w okolicy, możesz mi zdradzić gdzie on jest?

Czekałam dziś po pracy na męża i wdepnęłam na chwilkę do "mojego" lumpka - była jakaś nowa dostawa ostatnio, więc wyszłam z torbą ciuszków
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 19:59   #2034
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Czy Ty przypadkiem nie chodzisz do lekarza z mamedu?? Bo mój też niestety nie przyjmuje w żadnym szpitalu.

Ja dzisaij miałam pracowity dzień. Posprzątałam całe mieszkanie, ale obiadu nie gotowalam, bo miałam jeszcze z soboty resztę.
Jak byłam dzisiaj na spacerze to miałam takie uczucie jakby mnie coś ciagneło w dól i bóle brzucha miałam. Chyba powiem o tym mojemu gin, bo mnie to niepokoi trochę.
ja chodzę do corfamedu

też mnie tak czasem ni to ciągnie ni to boli O_o
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 20:02   #2035
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem, jak dla mnie to to nie swędziało i nie śmierdziało, nie wiem zobaczę jeszcze tych kolejnych 6 globulek i zobaczę jak będzie być może to normalnie - tylko czy na normalny objaw ciąży dostałabym lek? sama nie wiem, ale wszystko możliwe zobaczy się za 2tygodnie
To na jakiej podstawie lekarz stwierdził że masz stan zapalny

Stary 2012-02-20, 20:05   #2036
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Wooooow, zarąbisty ten wózek! Fajny kolorowy stelaż A gdzie go wylookałaś, bo nie widziałam go w żadnym sklepie w okolicy.

Ja myślę cały czas, ale mąż mi porobi zdjęcia, bo trochę się zna na tym, tylko czekamy na lepszą pogodę i światełko, żeby porobić na zewnątrz, bo nie mamy w domu studia, więc ze środka wychodzą takie średnie jakościowo. Poza tym bliżej wiosny brzuch będzie bardziej efektowny

Clauudik pisałaś tu niedawno, że odkryłaś jakiś sklep w okolicy, możesz mi zdradzić gdzie on jest?

Czekałam dziś po pracy na męża i wdepnęłam na chwilkę do "mojego" lumpka - była jakaś nowa dostawa ostatnio, więc wyszłam z torbą ciuszków
Wysłałam Ci pm z dokładnym opisem prawie tydzień temu było to w Bochni, a sklep nazywa się "Świat dziecka" (klik tutaj są ich adresy, ja niestety nie wiem, w którym byliśmy

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 20:06   #2037
izotropia
Rozeznanie

Cytat:
To na jakiej podstawie lekarz stwierdził że masz stan zapalny
mojego opisu i spojrzenia w głębię... :/
ja nawet nie pomyślałam, że to może być normalne

Edytowane przez izotropia
Czas edycji: 2012-02-20 o 20:07
Stary 2012-02-20, 20:10   #2038
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
mój lekarz wydzielinę po badaniu na papierek daje (nie wiem czy to zwykły lakmusowy czy jakiś tam inny) i jak nie zmienia koloru to mówi że zapalenia nie ma...
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 20:13   #2039
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Wysłałam Ci pm z dokładnym opisem prawie tydzień temu było to w Bochni, a sklep nazywa się "Świat dziecka" (klik tutaj są ich adresy, ja niestety nie wiem, w którym byliśmy
Ooo dzięki Nic nie dostałam wcześniej A do Bochni to raczej nie będziemy jechać, myślałam, że to gdzieś bliżej

Ja nie mam problemów z logowaniem się na maila, hasło jest chyba to samo od paru miesiecy.

Tak się zastanawiam czy to normalne, że mój dzidziek siedzi prawie cały czas po lewej stronie brzucha Co prawda jak sobie podskoczy to czuję go wszędzie, ale jak czuję takie kopniaczki pod skórą to praktycznie zawsze tylko z lewej strony. Nie wiem czy on siedzi cały czas w tej samej pozycji czy co Też tak macie?
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 20:14   #2040
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Nie martw się, lekarz na pewno wie co robi
Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
mój lekarz wydzielinę po badaniu na papierek daje (nie wiem czy to zwykły lakmusowy czy jakiś tam inny) i jak nie zmienia koloru to mówi że zapalenia nie ma...
Mój też na każdej wizycie papierkiem mierzy odczyn ph mojej wydzieliny

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości