|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :)
Rozmawiałam już z mamą moją dzis o tym i powiedziała mi, że w każdej chwili mogę wracać do domu, że z małą mogę byc przeciez wmoim pokoju. Jeśli dłużej tak będzie to chyba nie będę miała wyboru, bo nic innego go nie ruszy.
|
|
|
|
#4712 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym na Twoim miejscu wracała do domu jak tak dalej będzie (a chyba będzie.. )
|
|
|
|
#4714 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślalam, ze cos sie zmieni po porodzie, a tu nic...
Na jego ojca nie mam co liczyc, bo tak jak Wam ostatnio pisałam, miał zawał, więc nie bede go jeszcze bardziej zamartwiac, tym bardziej ,ze czeka na operacje. Jak patrze na moją kruszynkę to aż nie mogę sie powstrzymać od płaczu, że ma takiego ojca. Wrócił przed chwila z jakims kumplem. Zapłakana siedze i zapytał czemu płaczę, powiedzialam mu, ze mam dziecko z idiotą, a on jak to z idiota ? Powiedziałam, zeby nawet nie probował spac w sypialni , bo nie bedzie mi przy dziecku wódą waliło. I co? Pojechał znowu , bo musi komus pomóc drewno wozić. W niedzielę.. drewno wozić... Chciałabym sie stąd wynieść, ale w domu u siebie nie mam tak dobrych warunków dla Lilki. Tutaj mam wszystko , a u siebie nie mam nawet łozeczka, a zeby sie stad wyniesc musiałabym sie jego prosic zeby mi to do mnie przywiózł , bo inaczej nie mam jak. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-02-19 o 19:34 |
|
|
|
#4715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zoska zostaw tego idiote i do domu wracaj, po raz setny Ci powtarzam, ze on sie nie zmieni. Nie chce dla Ciebie zle, jedyna dobra rada jest taka zebys wrocila do domu. Mama Ci pomoze, zmieni do Ciebie podejscie (moja tez na poczatku mnie denerwowala a teraz mam z nia super kontakt). A ten facet sie nie zmieni. ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
Z reszta kiedys rozmawialam na temat takich facetow z kobieta, ktora pracuje jako polozna i mowila, ze po narodzinach dziecka jest najczesciej jeszcze gorzej. |
||
|
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
zoska wracaj do domu, moze go to ruszy, po co masz byc tam sama i sie denerwowac, Lilka czuje, jak jestes zestresowana
![]() aguu ale Nikos wyrosl, piekny jest ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Filip dzisiaj rano odkryl swoje nozki, boski widok ![]()
|
|
|
|
#4717 |
|
Zadomowienie
|
Muffinka
No urocze to jest Mi dziś mały zaczął się przewracać na plecy zabawę sobie znalazł i nie można go położyć na chwile.. ehhMartynka, możliwe że masz rację chociaż Zosi może być TYM jednym na milion który się zmieni. Zosiu, powiem Ci tak ze nie warto dla dziecka godzić sie na cos takiego ja sama przepłakałam nie jedna noc czekając.. nie było sensu zmarnowałam czas i nerwy nic poza tym. chociaż niezależnie jaką podejmiesz decyzję i tak nie będzie łatwo. ostatnio natknęłam sie na TAKIEGO demotywatora ehhh.
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2012-02-19 o 19:47 |
|
|
|
#4718 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2012-02-19 o 21:05 |
|||||
|
|
|
#4719 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny !
czy dobrze trafiłam,szukam wątku o odchudzaniu po porodzie? ![]() Nie wiem dlaczego wyskoczył mi wasz wątek ![]() Wiem,jedno się zgadza- też jestem młodą,świeżo upieczoną (nie całe 3 tygodnie) Mamą,wiek 22 lata pozdrawiam |
|
|
|
#4720 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To wątek dla przyszłych mam jak i tych co już nimi są, ale tak, rozmawiamy tu często na tematy związane z odchudzaniem
|
|
|
|
|
#4722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do odchudzania i ćwiczeń.. bardzo przydatne są wątki na wizażu, wątek o turbo jam też chyba jest Tam dziewczyny wzajemnie się wspierają i wytrwanie w ćwiczeniach idzie o wiele łatwiej ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Aguu ślicznie Nikoś wygląda na Twoim avatarze |
|
|
|
|
#4723 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Wam
Jesteśmy właśnie u rodzinki i wpadłam na chwilkę na neta maść robi cuda!! Oli jest mniej marudna przez co, ja jestem spokojniejsza. Dalej wszystko je zimne hehe, jak tatuś ![]() zostajemy tutaj chyba do wtorku, więc może jeszcze jutro Was odwiedzę. wzięłam ze sobą turbo jam, więc jak wszyscy wyjdą to będę ćwiczyć z dzieciakami hehe bardzo im się spodobały moje ćwiczenia zoska - jeśli po porodzie się nie zmienił, to już nigdy się nie zmieni. takie jest moje zdanie. aguu - turbo jam jest mega!! nie wiem co ja bym zrobiła teraz bez tych ćwiczeń uzależniłam się od nich! piękny avek! ale z niego przystojniak muffinko - następna kolejna do ćwiczeń? super! może założymy grupę wsparcia? hehe zobaczył stópki? faaaaajnie sweetthings - witam młodą mamuśkę
|
#4724 |
|
Zadomowienie
|
Agnes, jak patrzyłam na te ćwiczenia to są dość wolne
ale dobre jest to że jest tam pokazane jak wszystko robić itp. ;x bo na początku trudno się połapać z niektórymi. co do ząbków to mi się znów zaczyna od wczoraj w sumie ;< mam nadzieje że ten wyjdzie szybciej ;x Pati, patrzyłam na te wątki co do wkładania stópek to ja na początku myślałam że dziecko od urodzenia to potrafi ale teraz dopiero mały jak siedzi czy leży próbuje się łapać za nie więc może jeszcze trochę a to takie słodkie ![]() normalnie teraz patrzę w kalendarz i za 5 dni mały będzie miał 5 miesięcy kurcze bez kitu tak to szybko zleciało że nie wiem.. teraz już wiem i rozumie to że przy dzieciach czas szybko leci.
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2012-02-19 o 22:52 |
|
|
|
#4725 | |||
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
Osz Ty wyprzedzilas mnie ![]() dziekuje Cytat:
![]() Cytat:
[QUOTE=zoskasamoska;324100 73]Łzy mi się cisną do oczu jak widzę co odwala ten TŻ.. Jestesmy w domu od czwartku. TŻ przyjechał w piatek wieczorem i juz wtedy wyszedł , bo musiał komuś pomóc. Wrócił po kilku glebszych. Wczoraj tez jezdził cały dzien gdzies, bo go gdzies potrzebuja. Dzis piwo po piwie pije, bo non stop nas ktos odwiedza, az juz mam dosyc tych odwiedzin. Pojechał kogos odwiezc , 200 m maja do domu, ale on musi ich odwiezc oczywiscie i juz go nie ma pol godziny. Małej na ręce nie chce brać, bo sie boi. Tylko mu w głowie picie i kumple...[/QUOTET] Przykro mi ze Wam sie nie uklada A Twoj TZet zdecydowanie przegina ja bym wrocila do mamy.Cytat:
Nie dokonca o odchudzaniu ale czesto ten temat jest poruszany aguu00 - maly w avku wygada super ![]() Witajcie I po weekendzie padam wogole nie odpoczelam , dobrze ze jutro wolne to bede sie byczyc Zamowilismy dzisiaj lozeczko , komode i materac Aaa i nie mieli tego koloru wozka co chcemy takze musze do innego sklepu jutro jechac.
|
|
|
#4726 |
|
Wtajemniczenie
|
była dzis u mnie położna a 1wszej wizycie, ale taka jakaś niemiła. Ani sie nie usmiechnęła. Tak szybko nawijała jakby chciala to juz miec wszystko za sobą :/
|
|
|
|
#4727 |
|
Wtajemniczenie
|
Żabciu bądź w gotowości, niedługo będzie trzeba zakładać część VII naszego wątku
(btw, nie wiem jak to możliwe, ale teraz tak patrzę, że jestem na tym wątku już przez 3 części, i część VII to będzie moja 4 )Moja położna na szczęście była w porządku. no ale nigdy człowiek nie wie na kogo trafi.. |
|
|
|
#4728 |
|
Zadomowienie
|
Pati, to całkiem sporo
Żabciu, fajnie się kompletuje takie rzeczy jak łóżeczko itp. rozkładanie tego sprawia dużą przyjemność no mi sprawiło znaczy się Zosiu, walić ją, poprzychodzi tydzień a później jej nie zobaczysz.. poza tym też bądź nie miła albo zapytaj czemu taka jest. sobie poćwiczyłam i teraz coś czuje że będę mieć zakwasy na brzuchu w końcu przez ostatni czas moje mięśnie nie były używane
|
#4729 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4730 |
|
Zadomowienie
|
Pati, tak jak oglądałam na początku to myślę że nie to nic łatwizna itp. ale jak się nie ćwiczy to masakra. ;x Ja tak sobie myślę że teraz przez 3 tyg. będę robić to plus jakieś dodatkowe pózniej jadę do Pl i po powrocie dołożę sobie jeszcze basen i myślę że mi starczy
w ogóle to zastanawiam sie właśnie nad tym żeby puść z mały muszę się dowiedzieć czy maja takie zajęcia dla małych dzieci itp. wasze maluchy też kochają wodę?
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
Zosia przykro mi, że po raz kolejny zawiodła się na Tżcie.
Ja bym na Twoim miejscu wyniosła się do mamy... skoro powiedziała Ci, że Ci pomoże, to ja bym skorzystała w takiej sytuacji z jej pomocy. Wydaje mi się, że skoro nie zmienił się do tej pory, to wątpliwe jest to, że się zmieni i w końcu zrozumie, że krzywdzi Ciebie i teraz Wasze dziecko. Aguu ale masz przystojniachę super avatarek. aż córa mi zaczęła w brzuszku fikać Hej. ja chora, byłam u lekarza, dostałam jakieś syropy i witaminy, i będę się kurować.
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
Zosiu przykro mi, że Tż-et tak postępuje i że narodziny dziecka nic w nim nie zmieniły. Na Twoim miejscu przeprowadziłabym się do mamy
Dziewczyny cudowne są Wasze dzieciaczki Jutro ma przyjść do nas położna środowiskowa i powiedziała Tż-towi żebym przygotowała sobie pytania jakie chcę jej zadać. Ja kompletnie nie wiem o co mogę ją zapytać |
|
|
|
#4733 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zadna dziewczyna nie podala propozycji na nowy tytul wiec narazie zostajemy przy tym Wow jestes od poczatku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4734 |
|
Wtajemniczenie
|
Ah nie chce Wam sie tu zalic na okrągło, ale juz wymiękam, nie mam siły do tego człowieka i cały czas mi sie płakać chce jak widzę co on robi.
Jutro jedziemy do USC, mała będzie miała naziwsko po mnie , tak powiedziałam i tak będzie, ale mam pytanie, może sie orientujecie. TŻ będzie uznany jako ojciec , czy młoda w takim razie bedzie miala po nim pochodzenie jesli naziwsko bedzie miała po mnie? Jak to jest ? Tak samo jesli bedzie miala naziwsko po mnie czy moze byc w przyszłosci ubezpieczona u TŻta? Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-02-20 o 17:50 |
|
|
|
#4735 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Na dzien dzisiejszy jej "odkrycie" doprowadza mnie do szewskiej pasji. Mala srednio co 2 minuty sciaga skarpety a jak zaloze jej rajstopy, to naciaga nogawki i tez musze co chwile poprawiac. Juz nie mam do tego sily bo nawet podczas obierania ziemniakow musze robic przerwe na ubranie skarpet zoska skoro bedzie uznany jako ojciec, to nie wazne po kim dziecko ma nazwisko. Nawet mezczyzna biorac slub moze przejac nazwisko po kobiecie i nic sie w tym przypadku nie zmienia. To tylko nazwisko. Nie wazne czy ma Twoje czy jego, tak samo Tobie w niczym nie pomoze, to ze mala bedzie miala twoje nazwisko, nie bedziesz miala z tego tytulu wiekszych praw.
http://www.suwaczki.com/tickers/dxomtv73c3divcga.png https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3pc0z5zbajn3t.png Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2012-02-20 o 18:06 |
|||
|
|
|
#4736 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
hejka
Cytat:
turbo fire, to już w ogóle jest szybka akcja już 5? cholerka...ale zleciało. Cytat:
Cytat:
Oli kocha wodę Cytat:
|
|
#4737 |
|
Zadomowienie
|
Agnes, a powiedz mi jakie widzisz efekty ? oglądałam na youtube i widze ze po tych cwiczeniach mozna fajcie sobie wyrobic itp ale co Ty bys powiedziala zwlaszcza ze w sumie juz konczysz
jestes zadowolona ?Karo, ![]() Żabciu, a masz już jakieś pomysły co do koloru? w sumie to masz jeszcze czas ^^ Zosiu, Jak mu się to nie spodoba to może się starać ale to już sądownie ( czy jakoś tak) żeby dziecko miało jego nazwisko ale nie musi. Tak jak mówi Martynka to tylko nazwisko w sumie to dobrze że nie chcesz dawać jego nazwiska skoro tak się zachowuje. Ja w przyszłym tygodniu jak dobrze pójdzie składam pozew pytanie tylko ile będzie się to ciągnąć ale ważne że będę miała już to po części załatwione..
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2012-02-20 o 20:04 |
|
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
aguu to trzymam kciuki
![]() martynko to widze, ze duzo jeszcze przede mna a ja dzisiaj bylam na spacerku z dziewczyna poznana na wizazu fajnie bylo, tylko wszystkie gnaty mnie bola, bo lazilysmy ze ponad 2 godziny, a w parku takie bloto, ze moj wozek ledwo sie toczyl
|
|
|
|
#4739 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4740 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za pozew Cytat:
![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.

No urocze to jest
Mi dziś mały zaczął się przewracać na plecy zabawę sobie znalazł i nie można go położyć na chwile.. ehh

musze sie wziac za siebie, zeby na chrzcinach jakos wygladac, bo kiecke fajna mam, tylko wszystkie faldki pokazuje

A Twoj TZet zdecydowanie przegina
ja bym wrocila do mamy.
)