Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1913 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-20, 18:40   #57361
Fibibi
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

little.b.blue, oj śliczne!!! Też kiedyś chciałabym mieć takie.. narazie zostaje to w strefie marzeń
Fibibi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 18:43   #57362
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość
Na tę noc było olejowanko winogronowym no i użyłam żelu Bielendy z czarną rzepą zamiast ulubionej Isanki - włosy są bardzo mięciutkie w dotyku ale skręt nie jest tak trwały.
Strasznie je przesuszyłam
chyba żartujesz
gdzieee to przesuszenie?!?! schizy masz albo na zdjęciach tego wyjątkowo nie widać

jeszcze mnie zastanawia gdzie Volyova się podziewa
Stary 2012-02-20, 18:48   #57363
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

O jeżu ! ale lecicie z postami kilka dni nieobecnosci na wizazu a tu nowy watek i mnostwo nadrabiania :P
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 18:56   #57364
paulownia
Zakorzenienie

No, dzisiejszy dzien raczej oceniam pozytywnie. Wlosy sa znow lekko spuszone, ale juz sie nie czepiam, bo skret jest w normie, lekki polysk i takie sie mieciutkie zrobily.
Jeszcze bede myslala, jak tu ugryzc te kozieradke, zeby latwiejsza w aplikacji byla. Eksperymenty planuje na piatek - wolny dzien.
Eloe - po ostowym jest OK, tak jak i po innych, jeszcze nie znalazlam takiego, po ktorym bylby szal i zachwyt. Na razie jojoba i lniany daja przyzwoite efekty, a wloski orzech do dokupienia i wyprobowania. I jeszcze masla mango nie wyprobowalam.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 18:59   #57365
iga_s
Raczkowanie

Hej dziewczyny, miałam "pocytowane", ale brat siedział i wyłączył, ale powiem co mi tam mignęło Ulepszona wersja Grocholi yarrowni rewelacja! Księżniczka Agrafki wyrośnie na piękną kobietkę! Faceci to się będą za nią uganiać!
natalcia250 ogromna przemiana! Trzy miesiące i takie efekty! Gratulacje
kacysko na temat twoich nie trzeba się wypowiadać Są cudne i skręt coraz to piękniejszy Udanej randki życzę
Ajrisz mi mignęła gdzieś wczoraj przy nadrabianiu i widziałam, że włosy jej się rewelacyjnie ułożyły i jak zwykle zdrowiutkie i mięciutkie
little.b.blue włosy jak to ewcia napisała idealne! Długie, piękny skręt, nie pierwszy raz już zachwycam się twoimi zdjęciami, zawsze w dzienniku przykuwały moją uwagę.
Przepraszam jak kogoś pominęłam, ale tak jak mówię wszystko poszło jak brat siadł(chyba mu się przegrzał i wyłączył) i sesji nie mogłam przywrócić.

A mi do łepetyny wpadł plan! Wymyśliłam, że może obetnę włosy do takiej długości jak dodałam zdjęcie? Tak ogólnie to wystarczyłoby 1 cm końcówek ściąć, bo nie mam bardzo zniszczonych, ale mam wrażenie, że moje włosy są jakieś bez życia 3 marca jestem zapisana do fryzjerki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 9h4zf9.jpg (50,9 KB, 39 załadowań)
iga_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 19:02   #57366
201605170931
Konto usunięte

Śliczna ta fryzurka i dość łatwa w utrzymaniu, ale strasznie trzeba przy niej uważać na końcówki - cały czas się o coś ocierają
201605170931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 19:09   #57367
iga_s
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sophistgirl Pokaż wiadomość
Śliczna ta fryzurka i dość łatwa w utrzymaniu, ale strasznie trzeba przy niej uważać na końcówki - cały czas się o coś ocierają
Teraz te najdłuższe mam tak do zapięcia stanika(może trochę krótsze) i w sumie też się ocierają. No nie wiem co robić.
Stary 2012-02-20, 19:17   #57368
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Hegron, Joaśki, Gloria, Jantar czasami, z kolorówki Bell, Paese (pamiętam myszka na blogu polecała), trochę rzeczy z Palomy i jakieś kosmetyki naturalne firmy Jadwiga. Ktoś z nimi miał styczność? Niektóre składy cuuuuudowne, niestety ceny mniej
W efekcie nic nie kupiłam, ale jeszcze tam wrócę
Jeśli chodzi o Jadwigę to słyszałam o pilingu ziołowym

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Rozumiem, że wieczor z bańkamiTylko ostrożnie pierwszy raz, nie posiniacz się za bardzo I potem co drugi dzień. Najlepiej zrób dzis zdjecie i po dwóch tygodzniach. mam nadzieję,że zobaczysz efekt. Ja o zdjeciu zapomniałam i nie miałam z czym porównać, ale efekt i tak widziałam.
O czym Wy mówicie?

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 19:18   #57369
201605170931
Konto usunięte

W sumie to podcięcie włosów nigdy nie zaszkodzi - zawsze trochę odżyją, najważniejsze to żebyś Ty sama dobrze się czuła w danej długości włosów
Stary 2012-02-20, 19:20   #57370
natalcia250
sentimental animal

jestem po pierwszym kubku drożdży, dodałam trochę mleka i miodu, ale i tak było obrzydliwe ale jeśli mają być takie rewelacyjne włosowe efekty, to jestem skłonna się poświęcić
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 19:21   #57371
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
PS. Nie zrobiłam zdjęć tyłom bo współlokator był w mieszkaniu i by pomyślał że całkiem popierdzielona jestem
Jaka kłamczucha one są suche? Gdzieeeee?

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 19:27   #57372
201605170931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
jestem po pierwszym kubku drożdży, dodałam trochę mleka i miodu, ale i tak było obrzydliwe ale jeśli mają być takie rewelacyjne włosowe efekty, to jestem skłonna się poświęcić
Podziwiam Cię, że dałaś radę to wypić - ja zatrzymałam się na połowie kubka, bo mnie tak odrzuciło.
Właśnie piję sobie herbatkę ze skrzypu i powiem, że ona także do najprzyjemniejszych nie należy ;|
Stary 2012-02-20, 19:27   #57373
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Moje suchciele - jak mówiłam 2 miesiące zero olejowania a maseczki trzymałam na głowie tyle ile zajmuje rozczesanie włosów, raz zdarzyło się prostowanie po całości no i przez 2 ostatnie tygodnie spałam z łbem 15cm od gorącego kaloryfera, bosko
to ja poprosze takie "suchciele"! ostatnio uslyszalam od 2 osob ze moje wloski sa podobne do Twoich i spogladajac do dziennika uznalam, ze w sumie faktycznie, ale teraz widze ze do takiego stanu to duuuzo im jeszcze brakuje niemniej jednak wierze w ich potencjal

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
O czym Wy mówicie?
Tez sie zastanawiam bo nie brzmi to jak banki mydlane

Mialam dzis wyjechac do Czech na deske, ale wyjazd sie przesunal na jutro o swicie i co? Nie przepuscilam okazji by sie zaolejowac - tak na zapas, bo wlosy czeka tydzien glodu W dodatku resztka Alterry morelki juz jest spakowana wiec jako ds pojdzie dzis cos nowego - wyprobuje chyba ktoras Alverde

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 19:31   #57374
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, tu masz wątek drożdżowy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=594094

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 19:36   #57375
iga_s
Raczkowanie

Cytat:
W sumie to podcięcie włosów nigdy nie zaszkodzi - zawsze trochę odżyją, najważniejsze to żebyś Ty sama dobrze się czuła w danej długości włosów
No dokładnie, tylko, że włosy miałam takie jedynie jak byłam mała i w sumie teraz nawet nie wiem jakbym w nich wyglądała.

Cytat:
Podziwiam Cię, że dałaś radę to wypić - ja zatrzymałam się na połowie kubka, bo mnie tak odrzuciło.
Właśnie piję sobie herbatkę ze skrzypu i powiem, że ona także do najprzyjemniejszych nie należy ;|
Ja za drożdże się nawet nie zabieram, choć kusi A mi ta ze skrzypu całkiem smakuje, wolę pokrzywę, ale ta też niezła, a skrzypokrzywa to już w ogóle mniam!
Stary 2012-02-20, 19:46   #57376
201605170931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez iga_s Pokaż wiadomość
No dokładnie, tylko, że włosy miałam takie jedynie jak byłam mała i w sumie teraz nawet nie wiem jakbym w nich wyglądała.
Zawsze możesz spróbować je podpiąć, żeby zobaczyć, jak byś w takiej długości wyglądała

Ja za drożdże się nawet nie zabieram, choć kusi A mi ta ze skrzypu całkiem smakuje, wolę pokrzywę, ale ta też niezła, a skrzypokrzywa to już w ogóle mniam!
A skrzypopokrzywa jest do kupienia razem czy mieszasz kubek pokrzywy z kubkiem skrzypu?
Stary 2012-02-20, 19:48   #57377
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Jaaaaa ale fajnie że mnie ktoś pamięta i jeszcze się cieszy że wróciłam

Śliczna serpentynka!

Moje suchciele - jak mówiłam 2 miesiące zero olejowania a maseczki trzymałam na głowie tyle ile zajmuje rozczesanie włosów, raz zdarzyło się prostowanie po całości no i przez 2 ostatnie tygodnie spałam z łbem 15cm od gorącego kaloryfera, bosko

Na tę noc było olejowanko winogronowym no i użyłam żelu Bielendy z czarną rzepą zamiast ulubionej Isanki - włosy są bardzo mięciutkie w dotyku ale skręt nie jest tak trwały.
Strasznie je przesuszyłam

PS. Nie zrobiłam zdjęć tyłom bo współlokator był w mieszkaniu i by pomyślał że całkiem popierdzielona jestem
Wiedziałam,że zaślinie kalwiature, ajk Ty zdjecia wstawisz. W ogóle nie widać po nich ani grama przesuszenia!!! Tak nas w bambuko robić
Cytat:
Jeśli chodzi o Jadwigę to słyszałam o pilingu ziołowym

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

O czym Wy mówicie?
O samookaleczaniu Rozwinęłyśmy temat na plotkowym, a tu cały wątek.
Cytat:

A mi do łepetyny wpadł plan! Wymyśliłam, że może obetnę włosy do takiej długości jak dodałam zdjęcie? Tak ogólnie to wystarczyłoby 1 cm końcówek ściąć, bo nie mam bardzo zniszczonych, ale mam wrażenie, że moje włosy są jakieś bez życia 3 marca jestem zapisana do fryzjerki.
Księżniczka dziękuje. Fryzurka fajna. Jeśli Ci dobrze w tej długości, to próbuj.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 19:49   #57378
iga_s
Raczkowanie

Cytat:
A skrzypopokrzywa jest do kupienia razem czy mieszasz kubek pokrzywy z kubkiem skrzypu?
Jedna torebka herbaty ze skrzypu i jedna z pokrzywy, u siebie zauważyłam, że włosy szybciej mi rosną po tej mieszance
Stary 2012-02-20, 19:50   #57379
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Kochana, tu masz wątek drożdżowy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=594094
następnym razem napiszę tam

Cytat:
piłam z zatkanym nosem ale ziółka typu skrzyp lubię w drożdżach sama nazwa już mnie odrzuca

ponawiam pytanie o wcierki: czy przy wcieraniu dwóch wcierek na raz, wcierać jedną jeden dzień a drugą drugi, czy obie tego samego dnia?

mam żel lniany jutro wypróbuję i oby się spisał, bo mam na 7;30 do szkoły, nie mam czasu potem tego naprawiać
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 19:51   #57380
201605170931
Konto usunięte

dzięki za podpowiedź, jutro będę musiała spróbować ;D czuję, że ani jedna łyżeczka naparu ze skrzypu bez dodatków nie przejdzie mi przez gardło

A z zatkanym nosem to przyznam, że jeszcze nie próbowałam xD

Edytowane przez 201605170931
Czas edycji: 2012-02-20 o 19:52
Stary 2012-02-20, 19:53   #57381
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Po trzech myciach i stylizowaniach z użyciem żelu lnianego, dochodzę do wniosku, że żele chyba ogólnie mi nie służą... Włosy po nich robią się suche i posklejane (nawet jak daję minimalną ilość żelu), co w efekcie obciąża włosy i utrudnia skręcanie. Dużo lepiej wyglądały jak nałożyłam na nie po myciu tylko odżywkę b/s i pougniatałam - bardziej błyszczały i były mięciutkie.

Macie może pomysł na coś "zamiast" stylizatora? Może jakieś psikadło? Tak intuicyjnie wydaje mi się, że ono mogłoby być lepsze do reanimowania i stylizowania włosów, bo włosy zawsze odzyskują skręt jak nawet odrobinę je zwilżę albo jest duża wilgoć na dworze...
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 19:56   #57382
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez invissible Pokaż wiadomość
Po trzech myciach i stylizowaniach z użyciem żelu lnianego, dochodzę do wniosku, że żele chyba ogólnie mi nie służą... Włosy po nich robią się suche i posklejane (nawet jak daję minimalną ilość żelu), co w efekcie obciąża włosy i utrudnia skręcanie. Dużo lepiej wyglądały jak nałożyłam na nie po myciu tylko odżywkę b/s i pougniatałam - bardziej błyszczały i były mięciutkie.

Macie może pomysł na coś "zamiast" stylizatora? Może jakieś psikadło? Tak intuicyjnie wydaje mi się, że ono mogłoby być lepsze do reanimowania i stylizowania włosów, bo włosy zawsze odzyskują skręt jak nawet odrobinę je zwilżę albo jest duża wilgoć na dworze...
Suche i posklejane? A odgniatasz żel(najlepiej przez śliska chustkę)? Isana sklejała mi jak dałam w nadmiarze, ale lniany się pięknie odgniata. Chociaż pewnie co włos, to obyczaj.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 19:59   #57383
tiniaczek
Zakorzenienie

Cześć Loczki Ależ pędzicie
Coś tam czytam, głownie oglądam i się ślinię
Yarr Grochola? Rozwaliłaś mnie Fajne
Agrafko cudną córeczkę masz
Biblu idealne są, o jakim zaniedbaniu Ty mówisz?
Reszty nie pamiętam, biję się w pierś

Cytat:
Napisane przez ojp Pokaż wiadomość
Ale mam smutny dzień, jak każdy poniedziałek. Słońce tutaj świeci, z 8 stopni jest, a ja strasznie tęsknię za Polską.
Jak nikt Cię rozumiem

Edytowane przez tiniaczek
Czas edycji: 2012-02-20 o 20:01
tiniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 20:01   #57384
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
u mnei efektów nie ma - piję półtora miesiąca? tzn efekt jest mega porozdwajane i połamane paznokcie
chyba to rzucę
Cytat:

O czym Wy mówicie?
juz masz na off
Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość

Tez sie zastanawiam bo nie brzmi to jak banki mydlane

oj daleko im do tego ała

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 20:03   #57385
little.b.blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość

piękne !! oglądałam zaledwie wczoraj twoje fotki w dzienniku
Cytat:
little.b.blue Dziewczyno! Opamiętaj się! Idealne masz włosy!
Cytat:
Napisane przez Fibibi Pokaż wiadomość
little.b.blue, oj śliczne!!! Też kiedyś chciałabym mieć takie.. narazie zostaje to w strefie marzeń
Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
chyba żartujesz
gdzieee to przesuszenie?!?! schizy masz albo na zdjęciach tego wyjątkowo nie widać

jeszcze mnie zastanawia gdzie Volyova się podziewa
Cytat:
Hej dziewczyny, miałam "pocytowane", ale brat siedział i wyłączył, ale powiem co mi tam mignęło Ulepszona wersja Grocholi yarrowni rewelacja! Księżniczka Agrafki wyrośnie na piękną kobietkę! Faceci to się będą za nią uganiać!
natalcia250 ogromna przemiana! Trzy miesiące i takie efekty! Gratulacje
kacysko na temat twoich nie trzeba się wypowiadać Są cudne i skręt coraz to piękniejszy Udanej randki życzę
Ajrisz mi mignęła gdzieś wczoraj przy nadrabianiu i widziałam, że włosy jej się rewelacyjnie ułożyły i jak zwykle zdrowiutkie i mięciutkie
little.b.blue włosy jak to ewcia napisała idealne! Długie, piękny skręt, nie pierwszy raz już zachwycam się twoimi zdjęciami, zawsze w dzienniku przykuwały moją uwagę.
Przepraszam jak kogoś pominęłam, ale tak jak mówię wszystko poszło jak brat siadł(chyba mu się przegrzał i wyłączył) i sesji nie mogłam przywrócić.
Cytat:
Jaka kłamczucha one są suche? Gdzieeeee?
Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
to ja poprosze takie "suchciele"! ostatnio uslyszalam od 2 osob ze moje wloski sa podobne do Twoich i spogladajac do dziennika uznalam, ze w sumie faktycznie, ale teraz widze ze do takiego stanu to duuuzo im jeszcze brakuje niemniej jednak wierze w ich potencjal [/COLOR]
Cytat:
Wiedziałam,że zaślinie kalwiature, ajk Ty zdjecia wstawisz. W ogóle nie widać po nich ani grama przesuszenia!!! Tak nas w bambuko robić
Dziękuję wam bardzo, jesteście kochane!
Ale nie dajcie się zwieść, świecą się jak psu wiadomo co bo fotki robione z fleszem i dlatego nic nie widać, na ostatnim już można zauważyć że suche Myślę że najbardziej im dało do wiwatu to spanie przez 2 tygodnie z głową przy gorącym kaloryferze, ale już się ogarnęłam i wracam do olejów.

claudiiin aż z ciekawości odszukałam Twoje zdjęcie i faktycznie podobne moje też kiedyś tak wyglądały co nie zmienia faktu że na kimś innym takie włosy podobają mi się dużo bardziej niż u siebie
Masz przepiękne fale

Invisalign od 20/03/2016

Edytowane przez little.b.blue
Czas edycji: 2012-02-20 o 20:05
little.b.blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 20:06   #57386
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Cytat:
Suche i posklejane? A odgniatasz żel(najlepiej przez śliska chustkę)? Isana sklejała mi jak dałam w nadmiarze, ale lniany się pięknie odgniata. Chociaż pewnie co włos, to obyczaj.
Robiłam tak: po odżywce b/s ugniatałam trochę rękami, potem dawałam kapkę żelu lnianego i ugniatałam najpierw przez starą koszulkę, a na koniec jeszcze rękami...
Ale odkąd pamiętam, to wszelkie żele i gumy mi nie pomagały na skręt, a wręcz przeciwnie...
Stary 2012-02-20, 20:14   #57387
ewcia1807
Zakorzenienie

invissible a próbowałaś po nałożeniu żelu na włosy nie dotykać ich aż do wyschnięcia? Na 100% będzie lepiej Spróbuj

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 20:17   #57388
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Cytat:
invissible a próbowałaś po nałożeniu żelu na włosy nie dotykać ich aż do wyschnięcia? Na 100% będzie lepiej Spróbuj
Starałam się nie dotykać, bo zawsze miałam włosy przetłuszczające się i zawsze mi wszyscy mówili, że przez dotykanie się tłuszczą... Taki mam nawyk. Więc to chyba też nie to.
Stary 2012-02-20, 20:23   #57389
agatka89
Raczkowanie

little.b.blue padlam ! Cudowne

A ja wlasnie zamowilam Jantar I czekam z niecierpliwoscia Wzielam 4 butelki jednak, tak na dwie kuracje, mam nadzieje ze podrosna Czytalam gdzies ze niektorym Jantar skleja wlosy Jak to?

zapuszczam do talii

agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 20:24   #57390
jasiecromponka
Przyczajenie

Pozwolę sobie dołączyć do wątku. Moje włosy są dość zaniedbane i postanowiłam się za nie zabrać, strasznie mnie motywują wasze zdjęcia ,,przed i po''.
Staram się przeczytać poprzednie części wątku, ale same wiecie ile tego jest, wiec bardzo przepraszam jeśli zapytam o coś co było omawiane przez 20 stron w starszej części
jasiecromponka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości