|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
|
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamiast pomóc póki jeszcze jest dobrze i zaoszczędzić kobiecie cierpienia to nie, niech poczuje co to znaczy ból. A w to, że jestem psychicznie zmęczona wcale mnie nie dziwi. Ale to już końcóweczka i będzie dobrze
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
No najgorzej ma jutro bo tylko jeden posiłek ale da radę juz połowa za nim
|
|
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
to dziecie nie będzie głodne??
Ja jak bym zjadła o 17:30 to koniecznie później muszę jeszcze coś zjeść bo potem aż mi nie dobrze z głodu by było. Obiad jadłam o 15:20 a później banana z nutellą właśnie gdzieś ok 18 i teraz już czuję mały głód trzeba iść zrobić kolacje
|
|
|
|
#3935 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3936 |
|
Zadomowienie
|
ja mam na kolacje galaretke z bita śmietana
moje kalesonki sa szare , jak nałoże tunike to prawie jak dres
|
#3937 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ech...Cytat:
już pędzę ![]() Cytat:
skoro półmetek za nim, to już mu nie dużo zostało idę zjeść kolację a potem poprasować trochę. ![]() miłego wieczorku, wpadnę może jeszcze później
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3938 | |
|
Zakorzenienie
|
no czas na kolacje to o jedzeniu
![]() ooo a ja mam makrele w pomidorach może zjem ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
hehe...a ja zastanawiam się nad *kanapkami z makrelą w pomidorach *kanapki z dżemem *parówki gotowane *kiełbasa gotowana *danio z chlebkiem *jajko na twardo nie wiem co wybrać
|
|
|
|
|
#3939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję Wam obu, podejście lekarzy jest po prostu tragiczne Cytat:
eeeee.... w szarych to możesz naprawdę szyku zadawać
|
||
|
|
|
#3940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i parówki bym zjadła i jajko ale nie mam ani jednego
|
|
|
|
|
#3941 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wiadomo lepiej wcześniej (w bezpiecznym okresie) niż później bo dochodzi niepotrzebny stres. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj gin mowi ze ktg bedziemy robic pod koniec ciazy chyba ze wczeniej bedzie cos nie halo widac co lekarz to inna taktyka
|
|
|
|
|
#3943 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziewczyny co lepiej kupić po porodzie do higieny intymnej - tantum rosa czy lactacyd femina?? |
||||
|
|
|
#3944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Warto przeczytać na stronie producenta o produkcie w jakich przypadkach i w jaki sposób stosować
|
|
#3945 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Według mnie karkówka powinna się dość długo piec/smażyć, żeby wytopiło się jaknajwięcej tłuszczu...wtedy jest dobra. Ja rozbijam kotlety, solę, opruszam mąką i smaże na średnim ogniu z obu stron parę minut... panierowane też kiedyś jadłam, ale były zdecydowanie za krótko smażone, bo zostały żylaste...a tego nie lubię Cytat:
taka rozmoczona bułka tarta to chyba średnia będzie...ja bym nie panierowała, tylko zapiekła usmażone bez panierki ![]() Cytat:
![]() Dziś mam jakiś taki kiepski dzień... cały czas siedzę sama w domu...rano byłam na oddać krew do badania, wróciłam to mąż pojechał do fryzjera jak wrócił, to musiał już wyjeżdżać do pracy...na 12 h. Wróci o 3 w nocy jak już będę spać... siedzę i się gapię w tv...nic mi się nie chce i ostatnio jakoś jeszcze się nie mogę dogadać z Tż... przez ten celibat tż jest ostatnio nie do zniesienia... ![]() sorki, że się wyżalam...ale jakoś tak muszę
|
|
#3946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że sam marchewkowy byłby najmniej smaczny. Edytowane przez alamig Czas edycji: 2012-02-20 o 20:29 |
|
|
|
|
#3947 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodziło mi właśnie co lepiej stosować po porodzie "leczniczo" czy tantum rosa czy ten lactacyd , bo tantum rosa wiem że dużo dziewczyn tu polecało, a ostatnio coś mi się ten lactacyd też rzucił w oczy...---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
tantum rosa mam ale tylko do leczenia, a tak do higieny to mam lactacyd ten zwykły i niebieski oraz szare mydło w płynie
zrobiłam sobie kanapki każda inna
|
|
|
|
#3949 | |
|
Zakorzenienie
|
Czuje, ze zbieram wode, stopy i dlonie mam coraz bardziej spuchniete.
I nie wiem czemu ale ciagle mam puste odbijania. Oj koncowka ciezka ![]() Cytat:
![]() Jak to bedzie z maluszkiem to juz wiem, ale bardziej mysle jak dam sobie rade z dwojka malych dzieci, jak bedzie ragowal Filipek ![]() Dziewczyny nie mozemy generalizowac, ze wszystkie kobiety ginekolog sa zle i msciwe. To mnie strasznie wkurza jak mowimy ogolem na wszystkich. To tak jak niektorzy generalizuja ze wszystkie pielegniarki to sa paniusie i nic nie robia tylko graja w pasjansa i sa grube bo wpieprzaja ciagle czekoladki!
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
Nowaken, jak mozesz to napisz mi cos wiecej o tej diecie co stosuje Twoj maz, moze byc na priv.
![]() A mianowicie interesuje mnie ile mozna schudnac, czy potem ta waga wraca i co ile mozna ja powtarzac. No i najwazniejsze, jesli to z jakiejs strony int.to poprosze linka, bede bardzo wdzieczna Bo pisania to byloby sporo jak na 13 dni.Twoj maz ma duzo zaparcia Moj by chcial magiczna tabletke na odchudzanie, wiec nie wiem czy sie zdecyduje na cos takiego jak salata z cytryna Ale kto wie...
|
|
|
|
#3951 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dzis np nalozylam sobie puder rozswietlajacy, zloty cien do powiek, pomadke... i tz zachwycony ... to chyba glownie zasluga pomadki, bo raczej dosc zadko uzywam ![]() Cytat:
![]() ja jutro zabieram sie za lazienke... i czekaja mnie podlogi ![]() Cytat:
a po sklepach tez bym sobie plazila, ale przez mojego piep***go pracodawce na razie sobie odpuszczam... nie chodzi o to, zeby wydawac niewiadomo jakie pieniadze na pier.doly, ale tak z pustka na koncie to tez zadna przyjemnosc ![]() Cytat:
ja mam na swoim koncie 4 ginekologow facetow, a teraz jestem u babki i jestem z niej mega zadowolona... o wiele bardziej niz z facetow ![]() Cytat:
trzymam , zebys sie nie przeterminowala, ale z drugiej strony ja tak mialam z Sandra... wszyscy mi mowili, ze do terminu nie donosze, z rozwarciem i ledwo istniejaca szyjka chodzilam przez 4 tygodnie... a wyszlo jak wyszlo... tylko sie niepotrzebnie zloscilam ![]()
|
|
#3952 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do pielęgniarek - wiadomo ludzie są rózni, jak w każdym zawodzie, a ten jest o tyle krnąbrny, że panie pielęgniarki są niedocenione (głównie finansowo) a odwalają całą czarną robotę. co się dziwić, że nieraz nerwy puszczają. są takie, które się zawsze uśmiechają i pomogą, są tkaie, które chodzą z nastawieniem "przepraszaj mnie za to, że muszę pracować za te śmieszne pieniądze". ale to kwestia osobowości, nie zawodu. Jednak mimo to chamstwa NIE TOLERUJĘ niezależnie czy od pielęgniarki, położnej czy lekarza. to, że ktoś jest mniej wykształcony czy majętny nie oznacza, że pan doktor (jak mnie to już wiele razy spotkało) ma prawo przechodzić ze mną na "ty", wmawiać mi pijaństwo, mówić jak do półgłówka czy wręcz przeciwnie, zasypać terminologią, żebym dała sobie siana i nie pytała, obrzucać obelgami. (cytat: "Jaka jesteś młoda, taka głupia" apropos tego, że podejrzewali, że wymiotuję po niestężałej galaretce a był to naprawdę atak kolki nerkowej!) 2 tygodnie temu, gdy byłam w spzitalu po wymiotach, byłam świadkiem tego, jak pielęgniarka podejrzewająca (bo dziewczyna się kąpała pół godziny!) - ale nie posiadająca dowodów na to - że dziewczyna pali w toalecie, pochyliła się nad nią na łóżku i groziła połamaniem palców, jeżeli nakryje na paleniu. Ciekawe tylko, dlaczego nie zrobiła tego samego z lekarzem dyżurnym, palącym sobie 1 pokój dalej tak, że dym niosło po sąsiednich salach! ![]() Pani ta miała też swoją drugą udaną koleżankę, ale pozostała kadra była miła, uprzejma, pomocna i uśmiechnięta. No i co z tego - to tak samo jak z łobuzami w szkole. Zawsze się ich zapamiętuje, nie tych świetnych. Takie zycie. |
|
|
|
|
#3953 | |||
|
Raczkowanie
|
ja właśnie bliżej 15, jeszcze zobaczę co mi gin powie w temacie paciorkowca i terminu porodu...
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tantum rosa po porodzie, a lactacyd używam na co dzień
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
myjesz codziennie głowę?
|
|
|
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3956 |
|
Raczkowanie
|
ja też codziennie myję
jedynie zaraz po farbowaniu zdarza mi się co drugi dzień
|
#3957 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Gdybym weszla w moje ciuszki to bym pewnie byla cacy,ale w malo sie mieszcze.Ale za 2 miesiace juz w nie wejde ![]() Ale ty robilas ta karkowke?Dobra byla? Jak juz ktos wspomnial tez wydaje mi sie dziwne,ze jest panierowana. Cytat:
A jak wygladasz z wyprawka?Bo wiem,ze niedawno zaczynalas kompletowac dopiero. Ja taka zla jestem,bo od dawna wszystko mam i nie mam co kupowac.Tzn cos tam zawsze sie znajdzie,ale to juz tak bez sensu wydaje pieniadze,np moj synus w zyciu nie zalozy tych wszystkich ubranek,ktore kupilam Trzeba bylo tez sie wstrzymac z kupowaniem,bym teraz na wolnym miala rozrywke.Cytat:
Kurcze,a nie idzie sprobowac z innym lekarzem zagadac czy jest jakas inna opcja na twoj porod? O ja to nie dalabym rady na glodniaka spac isc.Nie usnelabym.Wieczorem to dopiero wcinam duzo.A i w nocy potrafie sie obudzic i isc cos przekasic ![]() Cytat:
Ja na slodko czesto sniadania jadam,jakas bulke z dzemem,miodem czy maslem orzechowym.Kolacje lubie na cieplo,kielbaska moze byc,bigosik,jajecznica.Cz esto tez na kolacje rozne salatki mam,rybki pod kazda postacia albo kanapki,ale takie "pietrowe":ser,szynka,pom idor,salata,keczup,majone z-czasem wiecej jeszcze dodatkow,ze buzie trudno otworzyc. Zapiekanki rozne lubie na kolacje,albo pizze. Dzisiaj byla pietrowa kanapka.A na druga kolacje zjem salatke z tunczyka. Ja bede stosowac kilka dni po porodzie na przemian tantum rosa i szare mydlo-takie w kostce,zwykle.W ciagu dnia raz to raz to bede uzywac.A po tych kilku dniach juz samo szare mydlo.
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj na kolacje jadłam pyszną zapiekanke
a dziś zjadłam 3 kanapki (jedna z serem, wędliną i pomidorem, druga z serkiem i pomidorem, a trzecia z dżemem) czuję się jak balon :d nie wysuszają Wam się włosy od tego codziennego mycia głowy? Ja bym tak nie mogła. |
|
|
|
#3959 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() poza tym bardzo tej czynności nie lubię...mycie, nałożenie odżywki, płukanie potem suszenie...za dużo czasu to zajmuje
|
|
#3960 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.

ostatnio jak sie odchudzał to schudł 13 kilogramów

ech...

stawiamy fotelik i gapimy sie na niego?
Moj by chcial magiczna tabletke na odchudzanie, wiec nie wiem czy sie zdecyduje na cos takiego jak salata z cytryna