|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ploty,plotki,ploteczki ....filtromaniaczek i nie tylko:D czII
tak - niestety tak
|
|
|
|
#1772 |
|
Zadomowienie
|
Biedactwo
Kurcze ludzie są beznadziejni i bezczelni Trafiłaś na prawdziwego chama ! Współczuje agniesko. Ja bym mu nie zapłaciła! A prezenty przynajmniej OK?
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1774 |
|
Rozeznanie
|
Aga, bardzo Ci współczuję
.
|
#1775 |
|
Zakorzenienie
|
Ja toże
, ale nie martw się - ile jeszcze imprez przed tobą .Ja mam to szczęście, że mojej osiemnastki poprostu nie pamiętam. ![]() Koledzy poczęstowali mnie wódką (pierwszy raz w życiu) takie to były czasy Ale podobno było fajnie Aha, to były czasy gdy 18-stki nie odbywały się jeszcze w lokalach, te letnie - jak moja - przy ogniskach, zimowe - na domówkach lub działkach (znaczy działczanych świetlicach)
|
|
|
|
#1776 |
|
Rozeznanie
|
agnieska jacy czasem ludzie potrafia byc to sie w glowie nie miesci.. przykro mi, ze Ci zepsuli impreze, ale już dość złego zrobili żebys jeszcze teraz sie musiala martwic.. było, mineło, tak jak Kate pisze jeszcze duzo imprez przed Toba
wiem,ze ta18-nastkowa to szczegolna, ale edziesz ja pamietac na dlugo przynajmniej 3maj sie
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie
po prostu tak strasznie szkoda mi tych długich przygotowań i niemałej kasy wywalonej na moje siedzenie na ławce przez te ostatnie godziny imprezy
|
|
|
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieska, wiem że nie odkryje tym stwierdzeniem Ameryki, ale nie przejmuj sie tym wcale. Wiem że w tym momencie jestes przygnębiona tą impezą, ale zbiegiem czasu stwierdzisz że to wszystko to była głupota nie warta Twoich nerwów. Nie ma sensy zamartwiać sie z powodu chamstwa i buractwa innych - nie zmienisz tego.
|
|
|
|
#1779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie Ci Contax, że możesz używać tych wszystkich filtrów i nie robią Ci one nic złego. Ja wczoraj byłam u endokrynologa i niestety dopóki karmię nie ma mowy o badaniach Super.Buzia na szczęście się uspokoiła. Nie wiem ile w tym zasługi Hydracidu. Mam próbkę 5 ml i jestem nim zachwycona Na dzień używam LRP DP i znów jestem nim zachwycona! Dzieciaczki Vichy i LRP to jak na razie moi faworyci
|
|
#1780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś ciagle na coś narzekałam, a to na jakieś pojedyńcze niespodzianki, mimo brania antykonceptów, ale głównie na przesuszoną cerę i jednocześnie prztłuszczającą się w strefie T. Ciagle szukałam doskonałych podkładów, pudrów oraz odpowiednich dla mnie kremów. I tak w kółko. Ale od mementu kiedy zaczęłam używać filtrów i całej reszty, a zaprzestałam stosować podkładów, problemy zniknęły. A jak nie ma problemów to po co zmieniać pielęgnację? Z czystego lenistwa mi się nie chce. A Twoja sytaucja jest inna, bo jeszcze karmisz swoje Maleństwo, i to teraz jest najważniejsze. Ale jak już skończysz to zobaczysz, hormony przestaną szaleć, a zaczniesz dopiero Ty
|
|
|
|
|
#1781 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W głos się roześmiałam przy ostatnim twierdzeniu Tak sobie teraz myśle, że chyba nie doceniam tego co i do tej pory zrobił ten sposób pielęgnacji. Wcześniej nie ruszałam sie z domu bez colorstaya revlonu, a teraz filtr i puder, trochę korektora i jest prawie ok. Przestałam uzywać podkładów. Ale człowiek chce więcej i więcej Teraz poluję na lucilidy 01 - gdyż chcę mieć puder który by nie destabilizował filtra i nie pobielał jak jedwabny Dr. Hauschka. Problem jest taki, że w internecie nigdzie nie mogę go znaleźć (chyba wizażanki wykupiły wszystko ) Teraz używam rozświetlającej Hauschki, jest super! Tylko szkoda mi tego parsolu
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1782 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
-> http://www.wisienka.pl/karta.php?id=114196 -> http://www.pulpa.pl/index.php?dir=pr...ductname=.html
|
|
#1783 |
|
Zadomowienie
|
Suri
|
#1784 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cieszę się, że mogłam pomóc .
|
|
#1785 |
|
Zadomowienie
|
Już to czytałam
|
#1786 |
|
Rozeznanie
|
Proszę bardzo
.
|
#1787 |
|
Wtajemniczenie
|
Agniesko, no przykro mi bardzo
; ćwiczę twarz pokerzysty na co poniektórych zajęciach). Jakby coś, możesz zawsze mi podokuczać Ja to lubię, a Tobie trochę ulży![]() A serio to hmm - nie napiszę, żebyś się nie przejmowała, bo jak? Współczuję po prostu - po koleżeńsku. Może nawet troszkę po przyjacielsku (mam nadzieję ).No już, Żmijko - głowa do góry. Ech, idę spać, jutro kolejny cudowny dzień.
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny naskrobałam wczoraj zgodnie z wcześniejszym twardym postanowieniem
meila do koncernu L'oreal Polska w sprawie tej apteki, która sprzedaje darmowe miniprodukty LRP na Allegro i dziś dostałam już odpowiedź. Jestem pod wrażeniem , nie spodziewałam się tak szybkiej reakcji."Witam, Sprawa dotyczy miniproduktów La Roche-Posay, jakie Państwo dostarczacie aptekom w celu promowania kosmetyków marki La Roche-Posay. Otóż miniprodukty te powinny być oferowane nieodpłatnie klientom (bo jak rozumiem w takim celu apteki je otrzymują) chcącym przetestować dany produkt przed zakupem pełnowymiarowego opakowania. Tak się jednak nie dzieje, ponieważ miniprodukty zamiast w w rękach klientów lądują po prostu na Allegro, gdzie są sprzedawane. A oto konkretny przykład: APTEKA PASSIFLORA z Łodzi oferuje na jednej z aukcji pod przykrywką sprzedaży maseczki do twarzy La Roche-Posay HYDRAPHASE MASQUE, której cena wynosi ok. 7 PLN następujące miniprodukty: * ACTIVE C krem do cery normalnej i mieszanej 6 tubek po 5 ml * ACTIVE C XL - saszetka 1.5 ml * ACTIVE C krem pod oczy - saszetka 1.5 ml Za całość żąda 46,99 + koszty przesyłki. Oto link do aukcji: http://www.allegro.pl/item147510831_...orm_30_ml.html Uważam, że to skandal! Jak można być tak nieuczciwym! Używam kosmetyków LRP od dawna, ale bardzo rzadko udało mi się przed zakupem dany produkt przetestować, by dokonać właściwego wyboru, ponieważ apteki zazwyczaj nie dysponują miniproduktami i teraz już wiem dlaczego. Bardzo proszę o zajęcie się tą sprawą, ew. przekierowanie tego meila do odpowiedniej osoby ponieważ takie postępowanie budzi niesmak i psuje wizerunek koncernu L'oreal w oczach klientów. Z poważaniem, Barbara ... - Warszawa" A to odpowiedź: "Szanowna Pani Barbaro, Dziękujemy bardzo za zwrócenie naszej uwagi na tak ważny fakt jak sprzedaż mini produktów La Roche-Posay w internecie. Ma Pani całkowitą rację mini produkty tej firmy nie mają prawa być sprzedawane absolutnie nigdzie. Są one, bezpłatnie, dostarczane farmaceutom oraz dermatologom. Tylko oni mają prawo do rozdawania ich pacjentom. Niestety wiemy, ze na Allegro sprzedawane są nie tylko nasze mini produkty, ale nawet próbki. Nie jesteśmy w stanie nic z tym zrobić, ponieważ Allegro rządzi się swoimi prawami. Właściciel portalu nie odpowiada za rzeczy wystawione na sprzedaż przez internautów! Czekamy cierpliwie kiedy prawo polskie coś z tym fantem zrobi. No i oczywiście wierzymy w rozsądek naszych konsumentów. Oczywiście zajmiemy się apteką z Łodzi, o której Pani pisze. Pozdrawiam i korzystając z okazji życzę zdrowych świąt Maria Majdrowicz Dyrektor Komunikacji Korporacyjnej L'Oréal Polska 03 230 Warszawa ul.Daniszewska 4" |
|
|
|
#1789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, nie będę się na Tobie wyżywać - święta idą ![]() Oceny już wystawione mamy (3 klasa), a oni semestr nam rozciągnęli do 22... stwierdziłyśmy, że idziemy do mnie (20 metrów od szkoły) i każda z naszej 4 poszła spać na 2 h
|
|
|
|
|
#1790 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
co jest dla mnie dziwne, to to, że Allegro zabroniło sprzedawać odlewki perfum (choć i to sprzedawcy jakże subtelnie obeszli), to próbki można jak najbardziej...
|
|
|
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#1794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczymy co z tego naszego pisania wyniknie, bo o ile na sprzedaż próbek, czy miniproduktów przez osoby prywatne na Allegro wpływu nie mają to na nieuczciwe apteki czerpiące tą drogą korzyści wpływ mogą mieć. Ciekawa jestem, czy zajmą się zgodnie z obietnicą tą apteką
|
|
|
|
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj byłam u mnie w aptece i dostałam probki dwoch filtrów. Jeden dermedic, a drugi vichy 50+ przeciw reakcjom alergicznym (normalnego nie mieli) i tak sie zastanawiam, czy jeśli vichy sie sprawdzi to ktory filtr kupić, bo wszystkie są mniej więcej w tej samej cenie. Wiec rozaważam albo normalny krem do twarzy 50+, albo ten alergiczny też 50+, ale jest też 50+ mleczko żelowe tylko, że ono jest niby do ciała, ale moze do twarzy też by sie nadawało??? I jego za tą sama cene jest dwa razy wiecej
Pomóżcie
|
|
|
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
Preparaty do ciała nadają się jak najbardziej do twarzy. Jest tylko jedno ale - mogą mieć więcej składników zapychających.
Z oferty Vichy fajne jest też mleczko do ciała dla dzieci SPF 50+. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
Ale właśnie tego dla dzieci nie miali z reszta wiem ze teraz jest problem z kosmetykami tego typu bo to nie sezon
|
|
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety kiepski okres na testowanie filtrów, ale z próbkami vichy jest najmniejszy, najgorzej z avenkami.
|
|
|
|
#1800 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.

Kurcze ludzie są beznadziejni i bezczelni
Trafiłaś na prawdziwego chama ! Współczuje agniesko. Ja bym mu nie zapłaciła!

.
Ale podobno było fajnie 

) Teraz używam rozświetlającej Hauschki, jest super! Tylko szkoda mi tego parsolu
, nie spodziewałam się tak szybkiej reakcji.