Wszystko o Avonie - cz.26 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-21, 08:49   #1801
crescent
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz.26

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;32442217]nic nie grozico najwyżej paczki ci nie zrealizują dopóki nie zapłacisz.[/QUOTE]
aha to spoko

dzieki
Stary 2012-02-21, 09:07   #1802
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

co do zapłaty to po pewnym czasi dostajesz upomnienie, a potem znowu, za które już musisz zapłacić opłatę administarcyjną, a potem znowu upomnienie, że sprawa została przekazana firmie windykacyjnej
ale to dość długo trwa, więc jak spóźnisz się kilka dni to nic się nie stanie

obejrzałam sobie fotki na katalogowym
fajna ta saszetka z logo, a torebki papierowe też są świetne - muszę do Liderki napisać
a lakier do paznokci rzeczywiście jakiś badziew

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 09:21   #1803
Wiolkaa93
Wtajemniczenie

GG do Wiolkaa93

Cytat:
Napisane przez kejtiryba Pokaż wiadomość
Chodzi nam o to, że rodzinę liczymy po cenach netto (nie wliczamy prowizji)

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

No dokładnie Ja nie wiem jak już jaśniej mamy to wytłumaczyć )

Ja po cenach netto sprzedaje rodzicom i siostrze

Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość
co do zapłaty to po pewnym czasi dostajesz upomnienie, a potem znowu, za które już musisz zapłacić opłatę administarcyjną, a potem znowu upomnienie, że sprawa została przekazana firmie windykacyjnej

obejrzałam sobie fotki na katalogowym
fajna ta saszetka z logo, a torebki papierowe też są świetne - muszę do Liderki napisać
a lakier do paznokci rzeczywiście jakiś badziew
Mi też się podobaja te reklamówki, ale nie mam kontaktu z liderką
Wiolkaa93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 09:23   #1804
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość
Coś się pogubiłam i nie pamiętam, czy produkty ze str 17 z K4 są z wypracowanym, czy z 10% opustem
Wypracowany.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

keine_angst jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:13   #1805
malyszkicownik
Zadomowienie

Fotka na katalogowym lakieru Pastel Pink -

Mam ten lakier i nie powiem, nie jest świetny, trwałość kiepściutka (szybko zdzierają się końcówki, ładnie wygląda 1-2 dni), ale na zdjęciach paznokcie są kiepsko pomalowane, to też ma duży wpływ na to, jak go inni ocenią. Pomalowane skórki wyglądają okropnie i od razu lakier dostaję etykietkę kiepskiego.

Jest to bardzo jaśniutki róż i zdecydowanie nie jest to kolor neutralny, jak do frencha. Ja ten kolorek lubię i nie potrzebuję 3 warstw, może to kwestia techniki?

Co do trwałości, to akurat nie poleciłabym lakierów z Avonu nikomu pod tym względem, mają jedynie ładne kolory, ale jak ktoś nie lubi malować paznokci 3 razy w tygodniu, to raczej nie są dla niego. Ja lubię akurat często zmieniać, bo szybko mi się kolory nudzą, więc mi to nie przeszkadza nic a nic
malyszkicownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:18   #1806
Mayasmum
Raczkowanie

Proszę drogie Panie

Cytat:
Szanowna Konsultantko,

W odpowiedzi na zapytanie podajemy prezenty z programu lojalnościowego dostępne w katalogu 04/2012:
za sprzedaż 1000 zł - Emulsja z bioaktywnym złotem na noc Anew Ultimate
za sprzedaż 3000 zł - Emulsja z bioaktywnym złotem na noc Anew Ultimate
Lakier do paznokci Sea Breeze
Woda Toaletowa Scentini Nights - Purple Pulse
za sprzedaż 5000 zł - Emulsja z bioaktywnym złotem na noc Anew Ultimate
Żelowa maseczka do włosów z algami Greckie Morza
Spray do ciała X-series - Wave
za sprzedaż 10000 zł - Emulsja z bioaktywnym złotem na noc Anew Ultimate
Żelowa maseczka do włosów z algami Greckie Morza
Spray do ciała X-series - Wave
Anew Ultimate Elixir
Farby do kąpieli Towarzyska Pomarańcza

Z pozdrowieniami,
xxxxxxxxxxxxxxxxx
Obsługa Internetu
Avon Cosmetics Polska

Nie zebym narzekała strasznie, ale jakoś wydaje mi się, że się nie popisali. Owszem, produkty dla tych, którzy osiągnęli sprzedaż 10000zł są już fajne, ale do 5000 to tak trochę kicha :/
Ale emulsję mamie obiecałam i muszę jakoś dobić do tysiaka

ps. Farby do kąpieli Towarzyska Pomarańcza - fajnie, że je wprowadzają.

Mayasmum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:19   #1807
olla74
Zakorzenienie

Przychodzi komuś szal ten rożowy-szary z kat 3 za 39.90?Bo mam szarą kropę przy nim, a nie ma ,że do wyczerpania.jest w dziale nowości.
Tak samo skakanki, już brak?

www.pustamiska.pl

Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta.

kosmetyki, buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611

oraz książeczki NOWE

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401
olla74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:26   #1808
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malyszkicownik Pokaż wiadomość
Fotka na katalogowym lakieru Pastel Pink -

Mam ten lakier i nie powiem, nie jest świetny, trwałość kiepściutka (szybko zdzierają się końcówki, ładnie wygląda 1-2 dni), ale na zdjęciach paznokcie są kiepsko pomalowane, to też ma duży wpływ na to, jak go inni ocenią. Pomalowane skórki wyglądają okropnie i od razu lakier dostaję etykietkę kiepskiego.

Jest to bardzo jaśniutki róż i zdecydowanie nie jest to kolor neutralny, jak do frencha. Ja ten kolorek lubię i nie potrzebuję 3 warstw, może to kwestia techniki?

Co do trwałości, to akurat nie poleciłabym lakierów z Avonu nikomu pod tym względem, mają jedynie ładne kolory, ale jak ktoś nie lubi malować paznokci 3 razy w tygodniu, to raczej nie są dla niego. Ja lubię akurat często zmieniać, bo szybko mi się kolory nudzą, więc mi to nie przeszkadza nic a nic
Co do trwałości - zależy wszystko od płytki, i który to lakier. Real Red, Miętowy i Coral Reef trzymają się u mnie przyzwoicie długo (a są lakiery, które zaraz po pomalowaniu mi odłażą)

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość

Nooo, ja się na nie napaliłam, napisałam do mojej Liderki, ale powiedziała, ze też by je chciała, a nie należy do Klubu Róży... Więc kaszana... Chyba, że do któreś z Was będących ładnie się uśmiechnę

dyniowiec z jabłkami
kejtiryba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:28   #1809
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
to raczej Klubowiczka a nie liderka/chyba że jest w KR/.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:30   #1810
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malyszkicownik Pokaż wiadomość
U mnie chwalą red wine, szybko schnie, kolor bardzo ładny i podobno trzyma się długo (i mama potwierdza i druga klientka-nawet mycie naczyń mu nie zaszkodziło) Z tymi lakierami z Avonu to jest różnie, każdy jest inny, a niby firma ta sama
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:33   #1811
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:

Nooo, ja się na nie napaliłam, napisałam do mojej Liderki, ale powiedziała, ze też by je chciała, a nie należy do Klubu Róży... Więc kaszana... Chyba, że do któreś z Was będących ładnie się uśmiechnę
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;32443767]to raczej Klubowiczka a nie liderka/chyba że jest w KR/.[/QUOTE]
No ja sądziłam, że Liderka w klubie będzie, bo sprzedaż ma zacną, ale widać nie każdej się udaje

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-02-21, 10:36   #1812
bleu0
Rozeznanie

GG do bleu0

Pisałyście wczoraj o tym, że dajecie gratisy osobą które zamówiły np. za ponad stówkę. Jakie są to np. gratisy?
Stary 2012-02-21, 10:39   #1813
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bleu0 Pokaż wiadomość
Pisałyście wczoraj o tym, że dajecie gratisy osobą które zamówiły np. za ponad stówkę. Jakie są to np. gratisy?
Ja różnie. Czasem coś z netto, czasem, jak mam ładny opust to z katalogu wezmę, często są to rzeczy z programów motywujących

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-02-21, 10:45   #1814
bleu0
Rozeznanie

GG do bleu0

No i tak.. wiadomo że klientki zadowolone, ale czy to się opłaca?
Stary 2012-02-21, 11:06   #1815
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
No i tak.. wiadomo że klientki zadowolone, ale czy to się opłaca?
Moim zdaniem tak, bo zadowolony Klient, to chętny do zakupów Klient Ważne żeby gratis podpasować do Klienta. Kiedyś dałam jednej Klientce żel z MM, który akurat w katalogu kosztował 31zł, a ja go miałam za grosze z motywacyjnego. Normalnie była w takim szoku, że następne zamówienie jak zrobiła, to aż mi kopara opadła

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Kobitki, a próbowałyście zestaw z oliwą z oliwek i kwiatem pomarańczy? Dobrze nawilża? Będę robić jeszcze jedno zamówienie z 3 katalogu i się zastanawiam czy sobie jednak nie sprawić

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
A propos FB... Wiecie jak uruchomić tę aplikację Hity Avon? Nie mam zielonego pojęcia jak Obejrzałam "instrukcję" ale tam to tylko jest napisane jak to wygląda i jak Klientka będzie składać zamówienie, nie ma krok po kroku jak to uruchomić
Ponawiam bardzo mi zależy na uruchomieniu tej aplikacji na FB. Wiecie jak to zrobić?

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-02-21, 11:10   #1816
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
No ja sądziłam, że Liderka w klubie będzie, bo sprzedaż ma zacną, ale widać nie każdej się udaje
Liderka wcale nie musi mieć wielkiej sprzedaży, ona ma pod sobą konsultantki i cały jej zespół musi jakąś tam kwotę osiągnąć łącznie, ale ona sama wcale nie musi mieć wielkich zamówień Tak naprawdę głównym jej celem jest pozyskiwanie konsultantek pewnie
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:21   #1817
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tonia85 Pokaż wiadomość
Mi ciężko porównać bo nie mam LRD i nie pamiętam zapachu Jedynie mogę powiedzieć, ze mi one sie nie podobały w katalogu (po kartce zapachowej), ale jak powąchałam próbkę to : love::l ove:. I co z tego jak cena masakra Czekam na promocję, bądź program motywacyjny na zapachy luksusowe
Mam dokładnie tak samo, też zapachem z próbki jestem oczarowana ale LRD mi nie przypominają...
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:38   #1818
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Cytat:
Napisane przez Mayasmum Pokaż wiadomość
ps. Farby do kąpieli Towarzyska Pomarańcza - fajnie, że je wprowadzają.
A co to jest?

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
U mnie chwalą red wine, szybko schnie, kolor bardzo ładny i podobno trzyma się długo (i mama potwierdza i druga klientka-nawet mycie naczyń mu nie zaszkodziło) Z tymi lakierami z Avonu to jest różnie, każdy jest inny, a niby firma ta sama
A ja nie przepadam za lakierami z Avonu. Wg mnie ceny są za wysokie w stosunku do jakości. No i denerwuje mnie nakładanie 3 (!) warstw w przypadku Blue Shocka. Piękne kolory, ale ja nie mam czasu na malowanie tylu warstw i ciągłe poprawki.

Cytat:
Z motywayjnych

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

keine_angst jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:55   #1819
HoneyIlove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Liderka wcale nie musi mieć wielkiej sprzedaży, ona ma pod sobą konsultantki i cały jej zespół musi jakąś tam kwotę osiągnąć łącznie, ale ona sama wcale nie musi mieć wielkich zamówień Tak naprawdę głównym jej celem jest pozyskiwanie konsultantek pewnie
zadaniem Liderki jest stworzyć zespół 5 konsultantek i szósta liderka która musi osiągnąć wymaganą kwote w katalogu w tym przypadku to 2000 tysiące razem wszystkie zamówienia konsultantek + liderki (liderka musi mieć zamówienie minimum na 250zł) ale ta kwota nie jest wliczana do Klubu Róży tylko indywidualna kwota liderki albo konsultantki z naszej faktury indywidualnej... chyba zrozumiecie o co mi chodzi... bo inaczej opisać tego nie umiem...
Stary 2012-02-21, 11:57   #1820
kejtiryba
Wtajemniczenie

j
Cytat:
Napisane przez HoneyIlove Pokaż wiadomość
zadaniem Liderki jest stworzyć zespół 5 konsultantek i szósta liderka która musi osiągnąć wymaganą kwote w katalogu w tym przypadku to 2000 tysiące razem wszystkie zamówienia konsultantek + liderki (liderka musi mieć zamówienie minimum na 250zł) ale ta kwota nie jest wliczana do Klubu Róży tylko indywidualna kwota liderki albo konsultantki z naszej faktury indywidualnej... chyba zrozumiecie o co mi chodzi... bo inaczej opisać tego nie umiem...
Tak czy inaczej - bycie liderką nie oznacza bycia Klubowiczką

P.S. Dziewczyny, jeśli się zakwalifikujecie, to ja do Was przyjdę po prośbie Bo te torebki papierowe i notesik mnie kręcą

dyniowiec z jabłkami

Edytowane przez kejtiryba
Czas edycji: 2012-02-21 o 12:00
Stary 2012-02-21, 12:10   #1821
HoneyIlove
Zakorzenienie

Cytat:
j
P.S. Dziewczyny, jeśli się zakwalifikujecie, to ja do Was przyjdę po prośbie Bo te torebki papierowe i notesik mnie kręcą

mnie też kręcą i staram się jak mogę żeby być w KR... na pierwszy poziom powinnam się dostać bo brakuje mi niecałe 3500zł a później zawalczę o drugi poziom a nuż się uda... Grunt to być optymistą...

Edytowane przez HoneyIlove
Czas edycji: 2012-02-21 o 12:11
HoneyIlove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:18   #1822
wiuniaaa
Rozeznanie

Cytat:
Ja najczęściej daję gratisy z netto, ale czasem też z katalogu coś dam, ale to rzadko.
A z motywacyjnego zawsze zostawiam sobie, chyba, że mi coś nie pasuje to daję mamie.

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Napisane przez HoneyIlove Pokaż wiadomość
mnie też kręcą i staram się jak mogę żeby być w KR... na pierwszy poziom powinnam się dostać bo brakuje mi niecałe 3500zł a później zawalczę o drugi poziom a nuż się uda... Grunt to być optymistą...
Mnie też się one podobają. Mi do KR brakuje 2900 zł.
Także na pierwszy się dostanę, no i może na drugi się uda. W tamtej edycji załapałam się na drugi w ostatnim katalogu, a przekroczyłam kwotę o całe...52 zł. Nawet nie wiedziałam, że się załapałam. Dopiero później zobaczyłam.

http://www.suwaczek.pl/cache/a95eb46ae0.png

Edytowane przez wiuniaaa
Czas edycji: 2012-02-21 o 12:20
wiuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:21   #1823
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
j

Ja mogę Ci w razie co pomóc, zostało mi 1500 do klubu róży

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
j

poza tym mieszkamy w miarę blisko (100km), siostra mieszka pod poznaniem więc w razie co sobie bedziesz od niej odbierać
Stary 2012-02-21, 12:23   #1824
wiuniaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Super!
Gratulacje!

http://www.suwaczek.pl/cache/a95eb46ae0.png
wiuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:24   #1825
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
potwierdzam, no i jednak weszła na moją głowę i na głowę córki więc polecam ... amy jednak jakieś europejskie głowy i opaska pasuje.. nie sprężynuje, nie odstaje na czubku głowy, nie ściska aż do bólu głowy... ten satynowany materiał też milusi
Oj, tam europejskie głowy... Pomimo wszystko, głowy są różne, ja mam raczej dużą (choć niby nie wygląda) i powiem Ci, że często spotykam się z tym, że jakaś czapka albo opaska jest za mała. Tak wiec "problem" nie wyssany z palca, u niektórych istnieje . A powiedz mi; czy ta opaska dobrze trzyma włosy? Bo wiem już, że nie ma ząbków.

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak wam ale mi HL Intrigue pachnie jak LRD
Nie

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
dziewczyny jak to jest z platnosciami? po jakim czasie zaczyna migac wymagana platnosc i co za to grozi jak juz zacznie migac? odrazu mnie przekaza jakiemus windykatorowi?

nigdy mi sie nie zdarzylo wiec nie wiem a mam platnosc do dzisiaj a niedlugo bede w COKu to sie zastanawiam czy tracic na przelew czy poczekac i zaplacic w kasie
Miga jakieś 5 dni po terminie, i potem znowu po jakichś 5 dniach wysyłają upomnienie, które kosztuje 5 zł.

Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość
Każde upomnienie kosztuje 5 zł. Nawet już to pierwsze.
Stary 2012-02-21, 12:28   #1826
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

poza tym mieszkamy w miarę blisko (100km), siostra mieszka pod poznaniem więc w razie co sobie bedziesz od niej odbierać
Natalka, jesteś wielka! Dziękuję!!! Trzymam zatem kciuki bardzo mocno za Twój KR

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-02-21, 12:42   #1827
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiuniaaa Pokaż wiadomość
Super!
Gratulacje!
Dziękuje, ale za Ciebie też trzymam mocno kciuki!
Stary 2012-02-21, 12:43   #1828
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Powiedzcie mi co jest takiego kuszącego w klubie róży?próbki?broszka?
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:46   #1829
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Natalka, jesteś wielka! Dziękuję!!! Trzymam zatem kciuki bardzo mocno za Twój KR
Dziękuje w razie co to mówie serio, nie ma problemu, żeby wysłać Ci takie torebki, a po porodzie wózeczek i będziesz wabić klientów/klientki na swój urok osobisty i talent sprzedawania kosmetyków

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;32447067]Powiedzcie mi co jest takiego kuszącego w klubie róży?próbki?broszka?[/QUOTE]
Broszka napewno A tak poważnie to mi bardzo brakuje próbek w cenie -50% bo to jest fajna okazja do promowania produktu a tak można więcej poszaleć, poza tym to po coś to organizują, jeśli jest możliwość uczestniczenia w tym to dlaczego nie...
Stary 2012-02-21, 12:46   #1830
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;32447067]Powiedzcie mi co jest takiego kuszącego w klubie róży?próbki?broszka?[/QUOTE]
Mi by sie przydał ten upust gwarantowany, bo moje pierwsze zakupy z katalogu prawie zawsze są na 15%
tonia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości