![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Gdzie można sprzedać książki?
Mam tysiące książek, które już przeczytałam i więcej czytać nie będę (głównie są to thrillery/kryminały i jak już wiadomo kto zabił...
![]() Chciałabym je sprzedać ale nie mam pojęcia gdzie. Większość z nich jest raz przeczytana i są w bardzo dobrym stanie. Patrzyłam że na all nie opłaca się wystawiać bo po pierwsze mało kto kupi książkę i zapłaci drugie tyle za wysyłkę a po drugie są księgarnie które sprzedają te same tytuły taniej niż połowa ceny z moich książek ze względu na inne wydania. Znalazłam portal w których można sprzedawać i kupować używane książki ale jest tam bardzo mało użytkowników i nie sądzę żebym sprzedała tam chociaż jedną pozycję. Czy opłaca się sprzedawać książki do antykwariatów? Jak to wygląda? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gdzie można sprzedać książki?
Cytat:
![]() Co do antykwariatów to jest chyba różnie, w niektórych od razu dostajesz pieniądze, w niektórych zanosisz książkę i dopiero jak zostaje sprzedana to ci płacą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
W moim mieście antykwariaty w ogóle się nie opłacają - dostaniesz 5zł za książkę, którą oni potem sprzedadzą za 20zł.
---------- Dopisano o 03:05 ---------- Poprzedni post napisano o 03:05 ---------- Zawsze możesz je wymienić na ciuchy/inne książki/kosmetyki etc. na Wizażu ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Tak właśnie myślałam że antykwariaty średnio.
Co do wymian - zauważyłam że niewiele wizażanek wymienia kosmetyki na książki. Jeśli chodzi o książki na książki - od kiedy mam kindla kolekcjonuje książki w formacie mobi. No i mam dość tego że książki zajmują połowę mojego pokoju, wysypują się każdej szafki i zbierają kurz ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi sie wydaje, ze jednak na allegro byloby najlepiej. W skupach daja male pieniadze. Wczoraj kupowalam uzywane ksiazki po 3zl, wiec ile facet placi za ksiazke? ![]() ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- a co to za stronka?
![]() |
![]() |
#6 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Wiesz, przez allegro mało kto kupuje, bo koszt wysyłki to często drugie tyle co za książkę. Może spróbuj wystawić całe serie, albo od razu kilka książek jednego autora, mi osobiście łatwiej byłoby się skusić na 2-3 książki w cenie jednej wysyłki. A no i warto pomyśleć o odbiorze osobistym - może na gumtree wystaw listę ze swoimi książkami i cennik i pewnie ktoś się znajdzie. Zwykle kiedy coś wystawiam na gumtree to bardzo szybko dostaje odpowiedź.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
E tam, ja kupuję na allegro, nawet jeżeli muszę zapłacić za przesyłkę i tak często wychodzi mi taniej niż w księgarni
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() autorko, wystaw na allegro na próbe, zeby zobaczyć, czy będzie działało na wizazu też mozesz wystawić na wymianki na próbę - widziałam kiedyś, że dziewczyny chętnie wymieniają ksiazki na kosmetyki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Znajomy mojego ojca ma antykwariat i z tego co zrozumiałam, to płacą grosze za książki. Ogólnie, gdyby nie podręczniki do szkoły, to w ogóle by się nie utrzymali - we wrześniu mają większość przychodów.
Wydaje mi się, że najlepiej na allegro albo na portalach ogłoszeniowych. Tak jak dziewczyny piszą, możesz te książki pogrupować, np. kilka jednego autora. Ja np. ostatnio kupiłam na allegro komplet różnych filmów gangsterskich na jednej aukcji. Książki są ciężkie i niestety drogo wychodzą koszty wysyłki, ale coś tam zawsze Ci zostanie.
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
ja chętnie wymienię kosmetyki, ba! nawet nienoszone ciuszki na książki
![]() może zrób spis tego, czego chcesz się pozbyć- pewnie znajdzie się sporo wizażanek, które będą chciały odkupić lub wymienić. wśród nich jestem ja ![]() gdybyś była zainteresowana wymianą książek na inne to polecam serwis podaj.net |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
A mozesz powiedziec co posiadasz w swoich zbiorach? Bo lubię thrillery
![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Jak już ktoś wspomniał, na allegro niejednokrotnie wychodzi taniej nawet z tą przesyłką. Zależy ile chcesz za swoje książki, czy to nowości czy takie kilkuletnie, znanych autorów czy trochę mniej. Jednak all to serwis, na który chyba najwięcej ludzi zagląda więc warto spróbować. Antykwariat wszystkich ci na pewno nie przyjmie bo kalkulują od razu czy uda im się to odsprzedać, poza tym dostaniesz grosze. U mnie kobieta wpisuje od razu cenę z tylu książki i dostaje się z tego połowę. W drugim antykwariacie dostaje się pieniądze dopiero jeśli książki się sprzedadzą, trzeba co jakiś czas chodzić i się dowiadywać czy już coś poszło co też nie jest najfajniejsze...
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
najlepiej przesledz sobie zakonczone aukcje. Na ksiazkach, ktorych nie ma juz w sprzedazy mozna zebrac troche kasy
![]() Dla mnie taniej jest zaplacic za wysylke niz latac po ksiegarniach. Doplace te 6-10zl i mam pewnosc, ze ksiazka jest. Teraz szukam ksiazek Arsene Lupin jezdze po tych antykwariatach, bezyne spalam, czas trace a ksiazek nie mam ![]()
![]() |
#15 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
daj liste, chetnie odkupię ;-)
Masz moze Grishama? ogólnie to bym wszystkie wziela ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
-------
Edytowane przez Zinger Czas edycji: 2012-07-24 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Cześć !
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
![]()
Cześć Wam !
![]() Ja także miałabym trochę książek ![]() Karin Slaughter : Przywilej skóry Tryptyk Geneza Piętno Niewierny Pęknięcie Tess Gerritsen : Nosiciel Ciało Infekcja Mumia Bez skrupułów James Patterson: Mary,Mary Stieg Larrson: Mężczyźni,którzy nienawidzą kobiet Simon Beckett: Wołanie grobu |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Ogólnie to z książkami jest bardzo słabo dziewczyny. Dziś mało kto czyta książki i staje się to po prostu "towar" bezużyteczny. Pokolenie cyfrowe woli siedzieć przed kompem. Chodzę po antykwariatach z samymi nowościami, ponieważ recenzuje książki. W antykwariatach słyszę, że skupują, ale same klasyki, a poza tym jest sezon wakacyjny i mogę im przynieść podręczniki. Tragedia.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
A zaglądałyście może na stronkę podaną przez autorkę wątku. Jak dla mnie to ja nie mogę się tam połapać sama też chciałabym sprzedać książki. Wystawiłam na tablica.pl i sprzedajemy.pl ale zero odzewu...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Może półka na lubimyczytac.pl, tam jest dużo miłośników książek więc może by ktoś kupił albo wymienił / : )
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Latku, a jakie masz te książki? Masz jakąś listę zrobioną, czego się chcesz pozbyć?
![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na pewno mnóstwo młodzieżowych, thrillerów medycznych/psychologicznych, sensacji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak masz Alę Makotę (wspomnienie z gimnazjum) to normalnie Cię będę uwielbiać :P A z innych, to chętnie przejrzałabym listę thillerów wszelkiej płci i maści ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
ja chetna na czesci Ani z zielonego wzgorza, chetnie bym wrocila do niej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.