|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012
Cytat:
|
|
|
#2882 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeszcze raz dziękuje Anusiu. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#2883 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Magnez (najlepiej z Vit B6) jak najbardziej jest wskazany, przede wszystkim w pierwszym trymestrze ciąży. Do pewnego stopnia zabezpiecza bowiem przed stanem przedrzucawkowym i porodem przedwczesnym / skurczami macicy. Niedoboru niestety nie da się uzupełnić suplementacją, tylko wizytą w szpitalu i kroplówą. A tak to tabletka/dzień i po strachu ![]() Cytat:
A na te bóle "rozciągające" dobry właśnie jest magnez
Nigdzie nie kupisz szczęścia, miłość daje je gratis Edytowane przez ghola Czas edycji: 2012-02-20 o 19:34 |
||
|
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja po wizycie, serduszko jest ślicznie bijące, dzidziulek ma 1 cm. Wszystko na miejscu, cytologia pobrana, następna wizyta 19 marca sorki, ze tak szybko, ale uciekam kąpać małego
|
|
#2885 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczynki
a jak u WAS jest z cisnieniem krwi??? ja mam bardzo niskie i czasami jest mi z tego powodu słabo i zaczełam dziś pić jedną kawe z mlekiem rano i jakoś inaczej znaczy lepiej się poczułam, na nastęnej wizycie musze podpytac gina co z tym zrobić bo zzwyczaj miałam niskie ciśnienie ale obiecałam sobie że jak będę w ciąży to robie przerwę od kawy popijałam taką śnadainiową z 20 % rozpuszczalnej ale na mnie nie działa. ja mam np 90/55 ale wtedy fatalnie się czuje i bardzo boli mnie głowa
|
|
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do usg dopochwowego, to ja miałam w 7 tygodniu robione, ale już 5 marca (11 tydzień) na pewno będzie przez powłoki brzuszne. Ja swojego faceta bez problemu zabrałam na badanie, stał dokładnie w moich nogach i się śmiałam, że ma najlepszy widok ![]() Właściwie to "zabrałam na badanie" jest złym zwrotem Dla mnie i dla niego było naturalne, że idziemy tam razem, bo ciąża jest wspólnym przeżyciem.
Edytowane przez gda Czas edycji: 2012-02-20 o 20:52 |
|
|
|
|
#2888 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2889 |
|
Przyczajenie
|
Co do badań we Włoszech to jest ich sporo ale nie wiem jak jest w Polsce , myśle jednak ze chyba podobnie jak i tu. Ja chodzę prywatnie do pani ginekolog która pracuje w szpitalu i najprawdopodobniej to ona będzie przy porodzie
Ciśnienie ja tak samo miałam niskie bardzo na początku , teraz jakoś od 2 tygodni jest bliżej normy .
|
|
|
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
Maggie małe sprostowanie, pisałam, że w środę prawdopodobnie będę mieć USG zwykłe, i że być może wyśle mnie na USG genetyczne bo mam 35 lat
to co zacytowałaś to pisała Alfabia ![]() Nie ukrywam, że jeśli przezierność karkowa będzie w normie to będę spokojna - na razie to wielka niewiadoma i trochę cykorzę. ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Cytat:
Maggie wypróbuj smarowanie czoła i zatok przynosowych wickiem, ja tak w zeszłym roku męczyłam się z zatokami - dały mi popalić równo. Wick mi ładnie rozgrzał (oczywiście to trwało kilka dni) i cała ropa wypłynęła. Pamiętam, że zużyłam, wtedy półtorej paczki chusteczek ale jak ręką odjął. Co do wagi mam podobnie, w zasadzie prawie się nie ruszyła. 59,5kg-60,5kg i szaleństwa nie ma a brzuch rośnie.
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-02-21 o 07:26 |
|
|
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
.Colds mój Tż był ze mną na usg dopochwowym w pierwszej ciąży i cieszył się,że mógł posłuchać serduszka,to było coś pięknego,że słuchalismy tego razem,ja nie widze problemu w pójściu z mężem na usg jakiekolwiek . Więc może weź go,jak usłyszy serce dzidziulka to zobaczysz jak się ucieszy .Co do kawki to mnie odrzuciło od prawdziwej,nawet ochoty na nią nie mam,zazwyczaj pijam cherbatke zwykła i senność mi doskwiera ale głowa nie boli. Ja już się nie moge doczekac usg kolejnego,wtedy więcej zobacze
|
|
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamusie ... ja od 4 na nogach ... nie mogę spać i już .. wstałam, posprzątałam kuchnie, zjadłam śniadanie, poprasowałam małżowi koszule i położyłam się na kwadrans cała atrakcja więc wstałam zrobiłam sobie mega dawkę witaminek czyli soczek z pomarańczy, jabłek i kiwi - mniam !!! No i teraz Was nadrabiam Baobabek cudowne wieści ... ![]() Mój mąż chodzi zemną do gina jeżeli wizytę mamy popołudniu pierwszy ciśnie do usg co by go nic nie ominęło ma setki pytań więc ja mało się odzywam bo przecież on musi sobie posłuchać oglądnąć ... ja mam dzidziola 24h yto jemu muszę dać pierwszeństwo - i gdzie ta sprawiedliwość ? no nic... trzeba dziadowi wybaczyć i kochać Go bo nic innego nie pozostało ...
|
#2893 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Helooouł! Jak tam laseczki się czymacie
Bo ja spoko hihihihi ![]() Cytat:
ale ona sie sama zapytałą czy z mężem jezdem no to mówie ze tak i go kazała zawołać i obceniali razem to czego ja nie widziałąm badała mnie tez na fotelu ale bez wziernika tylko paleć w pipke pomacała i już 30 sekund powiedziałąm jej ze jak zamierza mi wziernik wkłądać to niech ON nie patrzy bo nie chce zeby wszystko wiedział o mnie no teraz bede pewnie miałą tez usg 1 marca to bedzie 9 t 4 dc i nie wiem czy bedzie przez brzuch czy nie ale biere onego ze sobą niech se widzi on sie tak cieszy ze zal ggo nie brać jak on mówi wszystkim ze jest ze mną w ciąży Cytat:
bosze ja tez przytyła juz 4, 3 kg ale biere sie za sie juz nie bede zarłą słodyczy bo mam po nich zgagę ikrutną Gratuluję ci no masz takiego wielkoluda jak ja no chociaż mój juz moze ciut podrósł bo od 14 to juz mu tydzień przybył ![]() Cytat:
no a wszystkie kolezanki twierdzą ze miału 120 130 i takie tam i jakoś nic im lekarze nie kazali panikować a mnie juz tamta w panike wpędziła ze stan przedrzucawkowy mi grozi i w ogóle wszystko.... boszeee.... ale osdtatnio miałam 105/57 i czułąm jak bym miała zejść za chwilkę... to sie juz nie martwie mam normalne ciśnienie i niech mnie picza nie straszy ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- a i kupiełam se swoje pierwsze ciążowe spodnie bo jak wspominałąm ciąża spozywcza ma sie powiększyła no i juz kurde nie wygodnie mi w starych gaciach było... hjak w pracy siedziałam to musiałam rozpinać bo tak cisnęły a teraz wreszcie wiemm co to jest mieć wygodne spodnie bosze jak mi sie dobrze siedzi ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- o takie se kupiłam bardzo fajne nie takie jak są na zdjęciu bardzo superowe ups zapomniałam linka wsadzić amsory bejbe http://allegro.pl/granatowe-jeansy-c...109121322.html
Edytowane przez lukrecja_25 Czas edycji: 2012-02-21 o 09:41 |
|||
|
|
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
Lukrecjo
nie widze zdjecioszka
|
#2896 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry, dziewczynki
![]() Zajadam właśnie drożdzówkę z serem ![]() Wczoraj wciągnęłam na tyłek moje dzinsy i okazało się że ledwie się w nie wcisnę, w pasie musiałam gumkę założyć . Nie mam w czym już do pracy chodzić, wszystkie portki ciasne.Mja ginka mi powiedziała, że usg dopochwowe robi się do 12 tygodnia, później przez powłoki. Ja zapytałam jakie będę mieć usg 7 marca i powiedziała, że zrobi i tak i tak. |
|
|
|
#2897 |
|
Wtajemniczenie
|
o booosze ja tu na diete musze przejść a ona mi o drożdżówce z serem
o bosze to ja teraz musze se upiec drożdżówkę wczoraj miałąm depresje zem gruba i ze sie ON mnie brzydzi a ON sie śmiał ![]() a juz wam tam lineczka zapodałam do tych spodni no ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------
|
|
|
|
#2898 | |
|
Zakorzenienie
|
no i to mnie cieszy bo wcześniej przed usg się bałam czy aby wszystko w porządku
Cytat:
nie wiedziałam że będzie mógł to zobaczyć bo mojej koleżance nie pozwolił
|
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może któraś z Was ma tak samo jak ja problem z OKROPNYMI PRYSZCZAMI...? Zawsze miałam problemy z cerą, ale przed ciążą mogłam sobie używać Differinu (retinoid) i moja cera była śliczna... A teraz jak odstawiłam dzieje się masakra na mojej twarzy! Wiecie czego można używać, a czego nie? Dziś weszłam na wagę i nadrobiłam te 2 kg, czyli wróciłam do swojej starej wagi Widać, że apetyt wrócił
|
|
|
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się muszę za jakimiś spodniami już rozejrzeć
![]() Lukrecja bez przesady ,Twoje powłoki w porównaniu z moimi rociągniętymi po pierwszej ciąży to jest nic ja to musze rozmiaru nie wiem gdzie szukać hehehehheh.Ale nie przejmując sie tym,okropnie mnie wzięło na frytki ide sobie usmażyć![]()
|
|
|
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a że rąk nie mogę utrzymać na miejscu i się drapię to zostają mi blizny
|
|
#2902 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Drożdżówka z serem mówisz... a ja mam muffinka z owocami ![]() Wczoraj było usg, zobaczyłam moje maleństwo ![]() Ma 5 cm i na buzi wygląda jak alien Może w domu uda mi się wstawić zdjęcie.Złapał się przez chwile za główkę jak go tak podglądaliśmy. Jest słodki. Za 2 tygodnie lekarz zrobi mi usg genetyczne. Mi tam 1-2 kg przybyło, więc na luzie. Staram się nie jeść kolacji, najwyżej jakieś warzywo lub owoc jak mnie mdli. |
|
|
|
|
#2903 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
także nie startuj ty mi do moich powłok Cytat:
no ale jak go tak zwą to niech zwą co nie? a co mnie to :P a który jesteś tydzień już?????????????? i miałaś przez co USG ?? Przez POWŁOKI OBŁE? czy przez inne otwory matko taki wielkolud no za gowe sie złapał se myśli.. znowu na mnie PACZĄ |
||
|
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
frytki usmażone,czas zacząć konsumpcje
Lukrecja nie będę startować ale mam więcej |
|
|
|
#2905 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2906 |
|
Rozeznanie
|
Lukrecjo, fajne te portki, zapisałam se w ulubionych, za jakiś czas będe musiała kupić coś podobnego. Zabawna kobietka z ciebie
Agnus, słodziak, już 5 cm Gda, ja tez zawsze miałam masakryczne problemy z cerą i trądzikiem do 30-tki, później zaszłam w ciążę i od 3 miesiąca wszystkie syfki zniknęły, urodziłam synka i teraz cerę mam super, znaczy nadal jest tłusta ale pryszczy już nie mam w ogóle, no może raz na pół roku jakiś maleńki się pokaże. A wcześniej miałam po prostu wulkany, szczególnie na brodzie, jeden znikał, pojawiał się następny. Tak że może i u ciebie po porodzie się poprawi. Możesz używac pasty cynkowej, ja nieraz też na noc nkładałam pastę do zębów . Ja eksperymentowałam z różnymi lekami przez lata, miejscowo najlepiej działał Clindacne (ale w ciąży nie możesz go używać) , polecam ci do mycia żel Iwostin Purritin, jest rewelacyjny, dermatolog mi go polecił i od jakichś 4 lat się z nim nie rozstaję, rano pod makijaz używam emulsji matującej z tej samej serii.
|
|
|
|
#2907 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam portretówke mojego Skarba z dziś
ma 6,9cm i taką śliczną twarzyczke ![]() USG przez brzuch a takieee piękneeee
|
#2908 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2909 |
|
Rozeznanie
|
Sojka, śliczna buźka, a jaka już dzidzia duża
|
|
|
|
#2910 |
|
Zadomowienie
|
hyhyyh piękna, piękna, jak tatuś powiedział- po mamusi
![]() za tydzień będziemy się podglądać na 3D
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:58.

. dobrze kombinuje? 
wiem że najlepiej to iść do lekarza i nie zamartwiać się ale mój lekarz będzie dopiero w piątek a ja nie wiem co robić..[...]

cudowne wieści ...
no a wszystkie kolezanki twierdzą ze miału 120 130 i takie tam i jakoś nic im lekarze nie kazali panikować

a że rąk nie mogę utrzymać na miejscu i się drapię to zostają mi blizny