|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
, bo machanie moi zadem już za bezpieczne nie jest
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-02-21 o 09:57 |
|
|
|
|
#4022 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tak jak pisze monia..zaraz po farbowaniu git...Natka nie moglam spokojnie sniadania zjesc bo juz sie zastanawialam w ktorym poscie napiszesz,ze juz jedziesz na porodowke![]() Doczytałam, sniadanie wciągniete..dzis biały serek z dzemem jagodowym i mleko mniaaaam. dziś jade odebrac moj wypatrzony rożek w sklepie stacjonarnym w Wawie(wiec na pewno tam bedzie ).Jutro wizyta i gina i ponowny wymaz na tego paciorkowca, mam nadzieje,ze się zdezaktualizowal po tych antybiotykach
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||
|
|
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
muszę zaraz jechać po odbiór wyników gbs...
jest taka pogoda, że nic mi się nie chce. Ale same się nie odbiorą
|
#4025 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sama skończyłam studium w tym kierunku, tylko potem studia wybrałam troszkę w inną stronę - fizjoterapii Ale jak ktoś się mnie pytał o to studium to sama nie wiedziałam jak określić swój zawód
|
|
|
|
|
#4026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Kurcze mam takiego lenia ale nic o idę prasować
|
|
|
|
|
#4027 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4028 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pierwszy raz slysze oświeć mnie Konia ![]() Cytat:
Ja mam dzisiaj ostatnią wizyte u gina!! Dotrwałam
|
|
|
#4029 |
|
Rozeznanie
|
A ja już czekam tydzień na koszule z allegro a priorytetem mieli wysłać
|
#4030 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
ja juz po sniadanku buła ze słodkim twarożkiem i troszke gorzkiej czekolady, na obiad mam pomidorowa i bede smażyc naleśniki a w szafce czeka na mnie wielki grzech, nie pamietam kiedy ostatnio jadłam ,ale zupka chińska![]() ja włosy myje co dwa-3 dni, ale nawet jakbym nie umyła przez tydzień to by mi sie nie przetłuściły, wiem bo próbowałam ![]() tez mam naturalnie kręcone, ale jakis czas temu przestalam sie sobie podobac w takich mocnych kręciołkach, wyrównałam włosy na prosto i susze tak zeby sie nie kreciły bardzo, ale suche sa dlatego tak dlugo daja rade ![]() dziewczyny zdjęcia wam nie pokaze w tych kalesonach, ale gwarantuje że są bardzo wygodne, a chyba troche sa sexowne bo TZ i tak ciągle gada tylko o jednym i mnie molestuje ![]() U mnie waga od 3 tygodni skoczyła jakies 1,2 kg, wiec ja jestem zadowolona, ale skonczyłam z objadaniem sie, wiec pewnie to efekty. Kathi nie dziwie sie że sie zdenerwowałas, 300 euro to kupa pieniedzy, ja bym chyba swojego TZ ![]() ![]() A mój TZ to w ogole porodu nie traktuje poważnie, jak mnie cos zaboli ,albo brzuch mi twardnieje to się ze mna naśmiewa czy juz jedziemy i czy juz rodzę no ale zobaczymy czy mu bedzie do smiechu jak faktycznie zaczne rodzic
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
Co do hemorów
to zależy jaki jest ich stopień, ja już byłam u chirurga i jest do usunięcia , IV stopień .Po ciąży pewnie już mi dokuczać nie będzie, ale wiadomo że o te strefy warto dbać, bo nigdy nie wiemy co się z tego rozwinąć może, no i gdyby trzecia ciąża była to też będzie komfortowo bez tego.A co do Podkoziołka to taka nazwa tego ostatniego dnia karnawału , tzn. tradycyjnie to było coś takiego http://pl.wikipedia.org/wiki/Podkozio%C5%82ek ale teraz to się odbywają jakieś ostatnie zabawy karnawałowe, je się jakieś pączki itp. ogólnie na bogato, bo od jutra post .... |
|
|
|
#4032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4033 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4034 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja też mam dziś wizytę, ale czy to ostatnia to nie wiem... Coraz bliżej jesteśmy
|
|
|
|
|
#4036 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój syncio też wypytuje o siostrę, ale szwagier ma już maleńką na świecie i co rusz zdjęcie wyśle to mój mały się zachwyca. Chyba myśli, że to o nią chodzi. Tłumacze mu, ale pewnie to wszystko zrozumie gdy małą ze szpitala przywiozę Ja też nie trzymałam ciszy przy małym nawet odkurzane było i spał. Ale zauważyłam, że jak się zrobił większy to ten dźwięk zaczął go wybudzać i już trzeba było być trochę ciszej. Cytat:
No i trochę chamstwo, że lekarzy to może wcale nie interesować Tyle bólu co przeszłaś i jeszcze kolejne. Mogli by Ci jakoś ich oszczędzić i mam nadzieję, że jak dojdzie do porodu to jednak okażą trochę serca i zrobią tak żebyś była zadowolona Ja mam takie włosy, że powinnam je myć codziennie bo tak szybko się przetłuszczają Ze względu na to, że muszę je suszyć po to, żeby nie wyglądać jak czarownica z sianem na głowie i powywijanymi kłakami na wszystkie strony świata to myję je co drugi dzień. Ale tego drugiego dnia to one już są oklapnięte.... I niestety nic a nic mi na to nie pomaga. I jeszcze ta tendencja do podkręcania ( żeby jeszcze się ładnie powykręcały a tu nie ) a jakbym miała włosy takie jak niektóre z was, że tydzień i nie widać różnicy to pewnie tak często bym nie myła, a tak zwyczajnie muszę to robić.
|
|
|
#4037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jesli chodzi o program jaki przerobilismy to mysle ze wystarczyloby kilka dobrych kursow a efekt bylby ten sam. A pracujac tu w salonie w sumie bardziej bylam na stanowisku podologa nizeli kosmetyczki, bo tu jest baardzo duzo starszych osob z roznymi schorzeniami w obrebie stop, ktorzy przychodza do nas na zabiegi, nizeli mlodych kobiet na zabiegi twarzy np. Czego bardzo mi brakowalo, bo wlasnie ze wzgledu o dbalosc o urode wybralam ten zawod, a tutaj mialam stycznosc tylko z zagrzybialymi girami to sprawilo ze zniechecilam sie do swojego zawodu i nie wiem co bede robic jak odchowam dziecko...Zobaczy sie Ja mam wizyte pojutrze Musze zadzwonic dzisiaj do mojej poloznej, bo miala sie jakis czas temu zameldowac zebysmy umowily sie jeszcze przed porodem na spotkanie a tu cisza No i mam zgage
|
|
|
|
#4038 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zobaczymy z jakim efektemCytat:
ale glupio tak na sniadanie wciagnac![]() Cytat:
![]() ja tez myslalam,ze Podkoziolek to nazwa jakiegos dania
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||
|
|
|
#4039 | ||
|
Gang Iren
|
Ja juz po spacerku godzinnym-jak zwykle do szkoly.Ale dzisiaj przyjemnie sie szlo.Wiosna na dworze!O 8 rano +10 st bylo,slonce i zero wiatru.W poludnie pewnie z +15 bedzie.Ptaszki cwierkaja,wszedzie pelno kwiatow rosnie,zielono na drzewach i krzewach.Za to lubie Anglie,ze tu wiosna jest szybciej.Po szkole trzeba dzisiaj jeszcze jakis park zaliczyc,grzech siedziec w domu.
Teoretycznie wszystko mozna.Nikt cie nie zmusi do lezenia. [QUOTE=emigra;32442518] Ja wczoraj kolo 18 pojechalam z mezem do firmy i jeden odczyt zrobic, podskoczylismy po pieczywo (i mini paczki ) a potem ogladalismy bzdety w TV bo nic fajnego nie bylo. Dziewczyny, wczoraj mialam takiego powera, ze jeszcze w szoku jestem - mieszkanie wysprzatane na blysk, posciel przebrana, wszystko porobione a ja o 21 jeszcze normalnie funkcjonowalam i nic nie bolalo ciekawe ciekawe dzisiaj od wstania dokucza mi spojenie, ale to i tak pikus z tym co wczesniej mialam /QUOTE] Oj cos sie szykuje? ![]() Paczkow to tez ostatnio ciagle mi sie chce.A zreszta czego mi sie nie chce.Mam taki apetyt,ze wciagam wszystko co jest jak odkurzacz. Cytat:
O ja tez jedzeniowo zaszaleje w Podkoziolek.Mam wymowke,zeby sie objesc jak swinka ![]() Cytat:
My tam jemy razem,nawet mu pozwalam zjesc wieksza czesc.A co tam niech sie naje synus
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
A propos wlosow to ja myje co drugi dzien
czasem co trzeci (swiezo po farbowaniu) ale na ten trzeci juz nieciekawie wygladaja Klaczki mam cienkie i proste. Jak mialam krotkie (do szyi) to musialam myc codziennie, suszyc na szczotce i prostowac, a teraz mam do lopatek jakos i myje je po prostu, czekam az wyschna i spinam w kucyk Zastanawiam sie czy po porodzie, jak juz schudne troche to czy nie sciac znowu, bo wygodnie mi bylo z krotkimi i lepiej wygladaly, ale przy dziecku nie bede miala tyle czasu na ich pielegnacje... z drugiej strony jak zaczna mi bardziej wypada to im krotsze tym lepsze jednak. No nic, pozniej podejme te decyzje
|
|
|
#4041 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() 88nastka no wlasnie ja tez czekalam, ze akcja sie rozkrecila a tu nic Kochana ja mam takie twardnienia o ktorych Ty pisalas od 20tc. A od paru dni tak mocne i bolesne ze przytyka mnie no ale widocznie u mnie takie sa te skurcze przepowiadajace. Wczoraj znow naliczylam ich 30 wlasnei z parciem na pupe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale bidulko sie nacierpisz bo pewnie boli bardzo
|
|
#4042 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na śniadanie o 10 kawa na pusty żołądek i nic poza tym do 13... masakra, a wrzodów od tego się nie nabawił?natka u Ciebie to chyba tuż, tuż jak masz takie przepowiadacze |
|
|
|
|
#4043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No widzisz o tym nie pomyślałam
|
|
|
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia zazdroszcze pogody, u nas zachmurzone niebo, ale temp. jakos na plusie, choc nie wiem ile jest dokladnie ... ale w piatek ma byc u nas +12
|
|
|
#4045 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I dlatego poszłam w innym kierunku. Ale chyba każdy w swoim zawodzie przechodzi taki okres wypalenia zawodowego, chciałoby się czegoś więcej ale tego nie przeskoczymy niestety.
|
|
|
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ta dieta to masakra ale on jest twardziel więc wytrzyma. Zaraz ide prasować
|
|
|
|
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia MŻ mniej żryj, MJ mniej jedz ( taka wersja dla wrażliwych na słowo żryj
),ŻP żryj połowę---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Aguśka Boli i zaraz idę się pod prysznic ustawić, może mi trochę ulży , wiesz on jak jest że tak powiem w stanie spoczynku to jakby go nie było ,a jak juz jest to w takim momencie ,że nie da się z tym nic zrobić na szybko, tylko czopki i maść. |
|
|
|
#4048 |
|
Rozeznanie
|
w kwestii włosowej: mam coraz dłuższe, już za łopatki. Zaczęły się kręcić, ale u góry przylizały. coraz gorzej jest mi się schylić nad wanną, a końcówki wpadają do odpływu (błeeee!!!) więc pomyślałam o cięciu.
jak mi tylko choróbsko przejdzie, wybiorę się na radykalną zmianę
|
|
|
|
#4049 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślałam o podobnym cięciu, ale niestety mam bardzo liche włosy a do tego cięcia trzeba mieć raczej gęste.
|
|
|
|
|
#4050 | |
|
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki!
![]() Cytat:
![]() W kazdym razie widzialam takie u pacjetow co maja na zewnatrz, Twoje tez pewnie na wierzchu? Ze to w takim mscu sie musi nam robic ech
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

, bo machanie moi zadem już za bezpieczne nie jest 

, nie ma jak się dobrze zamaskować w czarne ciuchy i troszkę podmalować
tak jak pisze monia..zaraz po farbowaniu git...
bo juz sie zastanawialam w ktorym poscie napiszesz,ze juz jedziesz na porodowke
).

Pierwszy raz slysze

Tyle bólu co przeszłaś i jeszcze kolejne. Mogli by Ci jakoś ich oszczędzić i mam nadzieję, że jak dojdzie do porodu to jednak okażą trochę serca i zrobią tak żebyś była zadowolona
) a potem ogladalismy bzdety w TV bo nic fajnego nie bylo. Dziewczyny, wczoraj mialam takiego powera, ze jeszcze w szoku jestem - mieszkanie wysprzatane na blysk, posciel przebrana, wszystko porobione a ja o 21 jeszcze normalnie funkcjonowalam i nic nie bolalo
na śniadanie o 10 kawa na pusty żołądek i nic poza tym do 13... masakra, a wrzodów od tego się nie nabawił?