Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-21, 09:54   #4021
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Ja też bym chętnie sobie zrobiła tylko brak mi towarzystwa więc zadowolę się tym co mam
a ja sobie zrobię też taki Podkoziołek tylko żarciowy , bo machanie moi zadem już za bezpieczne nie jest

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-02-21 o 09:57
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 09:57   #4022
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamy

Wczoraj przyszedl do mojego meza list ze przekroczyl predkosc jadac z Polski do wiednia , okazalo sie ze mandat bedzie w granicach 150 -250 euro a ze to juz drugi takowy w tym roku a mamy luty to troche sie zdenerwowalam , a raczej wpadlam w szal. Efektem byly skorcze , mala przestala mi sie ruszac a my wyladowalismy w szpitalu. Ktg wyszlo dobre , skorcze nieregularne ale silne - przetrzymali mnie do wieczora i na moja prosbe puscili do domu z zaznaczemiem ze mam lezec i zero stresu bo bedzie dzidzia wczesniej na tym swiecie . W razie kolejnych nieregularnych skorczy i tak silnych nie beda mnie pytac o zdanie tylko potna
ehh ja wiem,ze latwo sie mowi, ale nie mozesz sie teraz TAK denerwowac. Podejrzewam, że też by mnie strzeliło,bo to nie mało kasy. Pamiętaj jednak ,że sa sprawy ważne i wazniejsze, a teraz najwazniejsza jestes Ty i Malenstwo.

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Hej. Ja już myślałam, że 88natka będzie kolejną mamusią rozpakowaną Mnie też wczoraj podczas wchodzenia i schodzenia ze schodów z 5 piętra jakieś skurcze złapały, aż mi dech zapierało, musiałam przystawać bo myślałam że nie wytrzymam, ale jakoś wróciłam do domu i przed snem miałam jeszcze lekki skurcz, a potem nic się nie działo, tylko strasznie w nocy twardniał mi brzuch. Miałam wrażenie jakby Malutka tak się napinała i ciągle biegałam siusiu, nawet nie policzę ile razy mi się zdarzyło. Jestem strasznie niewyspana, od kilku dni ciągle mam te same problemy i przez to ciężko mi zmrużyć oko.
oo to witam w klubie..ale mnie dopadlo ok polnocy takie klucie TAM...ajj już T. sie smiał, ze jedziemy. Mi wcale do smiechu nie bylo bo to naprawde bolalo. Wtedy dopiero zaczełam sie zastanawiac jak to boli jak już się na dobre rozkreci.
Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Ja z wagą stoję w miejscu, taka widać moja uroda ,że na końcu stopuje, ale nie ma co mi zazdrościć , bo ja jestem wielorybkiem z natury....

Wczoraj w sklepie Panie zdziwione ,że to już końcówka ciązy, bo ponoć tak promiennie wyglądam , nie ma jak się dobrze zamaskować w czarne ciuchy i troszkę podmalować

No i znów moj hemoroid mnie boli jak cholera, wypierniczę go w kosmos jak tylko będzie możliwość.

Nowaken ta dieta to tzw. kopenhaska chyba , co? efekt jojo po niej jest jak nic, do tego jest bardzo niezdrowa, dużo dużo białka , niech tż Jej za często nie stosuje , żeby na zdrowiu się Mu to nie odbiło.
konia...a tak z ciekawosci ,bo tez mam tego dziada na d..ie, rozumiem, że potem idziesz do jakiegos chirurga i ciach?
Cytat:
No ja też myję codziennie włosy ale ja mam krótkie i im krótsze tym lepsze
ja tyż codziennie. To nawet nie kwestia tego,ze mam brudne/przetluszczone...ale każdy w inna strone zyje wlasnym zyciem. Wyglądam jak rażona piorunem i naprawde rzadko kiedy da sie to doprowadzić do porzadku tak jak pisze monia..zaraz po farbowaniu git...

Natka nie moglam spokojnie sniadania zjesc bo juz sie zastanawialam w ktorym poscie napiszesz,ze juz jedziesz na porodowke

Doczytałam, sniadanie wciągniete..dzis biały serek z dzemem jagodowym i mleko mniaaaam.
dziś jade odebrac moj wypatrzony rożek w sklepie stacjonarnym w Wawie(wiec na pewno tam bedzie).

Jutro wizyta i gina i ponowny wymaz na tego paciorkowca, mam nadzieje,ze się zdezaktualizowal po tych antybiotykach
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 09:58   #4023
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
emigra jesteś kosmetyczka?
a raczej kosmetologiem, bo takie studia konczylam, choc czuje sie po prostu kosmetyczka
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:00   #4024
karolca
Zakorzenienie

muszę zaraz jechać po odbiór wyników gbs...
jest taka pogoda, że nic mi się nie chce.
Ale same się nie odbiorą

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:04   #4025
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
a raczej kosmetologiem, bo takie studia konczylam, choc czuje sie po prostu kosmetyczka
Zawsze śmieszyło mnie określenie kosmetyczka Sama skończyłam studium w tym kierunku, tylko potem studia wybrałam troszkę w inną stronę - fizjoterapii Ale jak ktoś się mnie pytał o to studium to sama nie wiedziałam jak określić swój zawód

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:07   #4026
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
a ja sobie zrobię też taki Podkoziołek tylko żarciowy , bo machanie moi zadem już za bezpieczne nie jest
No ja o takim żarciowym myślałam ale nawet do tego nie mam towarzystwa .

Kurcze mam takiego lenia ale nic o idę prasować

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:08   #4027
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

konia...a tak z ciekawosci ,bo tez mam tego dziada na d..ie, rozumiem, że potem idziesz do jakiegos chirurga i ciach?
Ja też mam jak to określiłaś dziada na d...ie Ale liczę, że da się go innymi metodami pozbyć niż przez krojenie. Dziś będę u gina na wizycie to muszę się go zapytać co z tym fantem zrobić :/

Stary 2012-02-21, 10:08   #4028
ona10101
Raczkowanie

Cytat:
Co to za danie? Pierwszy raz slysze oświeć mnie Konia

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ale same się nie odbiorą
A u mnie cieplo +4 stopnie, nic nie pada.
Ja mam dzisiaj ostatnią wizyte u gina!! Dotrwałam
Adaś ur. 25.02.2012r.
ona10101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:17   #4029
Madziara 26
Rozeznanie

A ja już czekam tydzień na koszule z allegro a priorytetem mieli wysłać

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:19   #4030
tynka88
Zadomowienie

Dzien dobry ja kontynuując wieczorny temat jedzeniowy zaczne śniadaniowo-obiadowo ja juz po sniadanku buła ze słodkim twarożkiem i troszke gorzkiej czekolady, na obiad mam pomidorowa i bede smażyc naleśniki a w szafce czeka na mnie wielki grzech, nie pamietam kiedy ostatnio jadłam ,ale zupka chińska

ja włosy myje co dwa-3 dni, ale nawet jakbym nie umyła przez tydzień to by mi sie nie przetłuściły, wiem bo próbowałam
tez mam naturalnie kręcone, ale jakis czas temu przestalam sie sobie podobac w takich mocnych kręciołkach, wyrównałam włosy na prosto i susze tak zeby sie nie kreciły bardzo, ale suche sa dlatego tak dlugo daja rade

dziewczyny zdjęcia wam nie pokaze w tych kalesonach, ale gwarantuje że są bardzo wygodne, a chyba troche sa sexowne bo TZ i tak ciągle gada tylko o jednym i mnie molestuje

U mnie waga od 3 tygodni skoczyła jakies 1,2 kg, wiec ja jestem zadowolona, ale skonczyłam z objadaniem sie, wiec pewnie to efekty.

Kathi nie dziwie sie że sie zdenerwowałas, 300 euro to kupa pieniedzy, ja bym chyba swojego TZ

A mój TZ to w ogole porodu nie traktuje poważnie, jak mnie cos zaboli ,albo brzuch mi twardnieje to się ze mna naśmiewa czy juz jedziemy i czy juz rodzę no ale zobaczymy czy mu bedzie do smiechu jak faktycznie zaczne rodzic

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:23   #4031
koniakonia
Zakorzenienie

Co do hemorów to zależy jaki jest ich stopień, ja już byłam u chirurga i jest do usunięcia , IV stopień.Po ciąży pewnie już mi dokuczać nie będzie, ale wiadomo że o te strefy warto dbać, bo nigdy nie wiemy co się z tego rozwinąć może, no i gdyby trzecia ciąża była to też będzie komfortowo bez tego.

A co do Podkoziołka to taka nazwa tego ostatniego dnia karnawału , tzn. tradycyjnie to było coś takiego
http://pl.wikipedia.org/wiki/Podkozio%C5%82ek

ale teraz to się odbywają jakieś ostatnie zabawy karnawałowe, je się jakieś pączki itp. ogólnie na bogato, bo od jutra post ....
Stary 2012-02-21, 10:28   #4032
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Co do hemorów to zależy jaki jest ich stopień, ja już byłam u chirurga i jest do usunięcia , IV stopień.Po ciąży pewnie już mi dokuczać nie będzie, ale wiadomo że o te strefy warto dbać, bo nigdy nie wiemy co się z tego rozwinąć może, no i gdyby trzecia ciąża była to też będzie komfortowo bez tego.

A co do Podkoziołka to taka nazwa tego ostatniego dnia karnawału , tzn. tradycyjnie to było coś takiego

ale teraz to się odbywają jakieś ostatnie zabawy karnawałowe, je się jakieś pączki itp. ogólnie na bogato, bo od jutra post ....
Też dzisiaj wysłałam tz do Lisnera po śledzia w śmietanie na jutro

Stary 2012-02-21, 10:29   #4033
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ona10101 Pokaż wiadomość
Stary 2012-02-21, 10:35   #4034
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ona10101 Pokaż wiadomość

O no to już teraz następna wizyta to będzie w szpitalu na porodówce
Ja też mam dziś wizytę, ale czy to ostatnia to nie wiem... Coraz bliżej jesteśmy

Stary 2012-02-21, 10:38   #4035
alamig
Zakorzenienie

Emiga, dzięki za radę. Może się przełamię i pójdę

Ja też mam dziś wizytę i już się nie mogę doczekać
Stary 2012-02-21, 10:38   #4036
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Ja sama nie chciałam drugiej siostry i jak się urodziła to ja miałam 4 lata (czyli tyle ile teraz Antek prawie) i obraziłam się na mamę i chciałam jechać do wuja. A któregoś dnia zapomniałam zamknąć drzwi które prowadziły na klatkę schodową a ona jeździła w chodziku i wyjechała po tych schodach i zatrzymała się na podeście guzy ma do dzisiaj. I do dzisiaj mi wypomina że chciałam się jej pozbyć. Ale teraz sie z tego smiejemy a życia bez siebie sobie nie wyobrażamy

Antoś bardzo czeka na Anię cały czas sprawdza czy Ania kopie całuje brzuch itp. a wczoraj miałam kryzys i sie przy nim popłakałam bo już byłam taka okopana i nie mogłam tchu złapać a on do mnie mówi "chcesz jechać do babci??" no i jak tu nie zmienić płaczu z niemocy w płacz z radości że ten Bączek już jest na swiecie.

A widzę że boicie się jak to będzie jak wrócicie do domu. Ja jak przyszłam z Antkiem gdzieś było napisane żeby dziecko oprowadzić po całym domu. Więc go oprowadziłam pokazałam mu wszystko najważniejsze to zachowywać się normalnie nie ściszać telewizora słuchac normalnie muzyki itp bo najgorzej przyzwyczaić do ciszy to będziemy miały przechlapane znam takie przypadki
A to akurat niezłą szkołę siostrę zafundowałaś
Mój syncio też wypytuje o siostrę, ale szwagier ma już maleńką na świecie i co rusz zdjęcie wyśle to mój mały się zachwyca. Chyba myśli, że to o nią chodzi. Tłumacze mu, ale pewnie to wszystko zrozumie gdy małą ze szpitala przywiozę

Ja też nie trzymałam ciszy przy małym nawet odkurzane było i spał. Ale zauważyłam, że jak się zrobił większy to ten dźwięk zaczął go wybudzać i już trzeba było być trochę ciszej.

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
Siostra byla dzis na USG nerek. Jest w 20 tc i dowiedziala sie ze tez ma zastoj w lewej nerce tak jak ja. I teraz najlepsze: oczywiscie nie mozna nic na to poradzic. Jak sie jej nerka zatka to zaloza jej cewnik tak jak mi. Cudownie, tylko czekac!
Prawdopodobnie moj Dominis bedzie mial kuzyna Antosia. Za 3 dni siostra ma 3D to bedzie wteda pewna plci i calej reszty.

A ja jestem po prostu zmeczona psychicznie i stad moj parszywy humor. I niestey bede rodzic z cewnikiem. A kogo to obchodzi ze to bedzie dodatkowo bolalo?
Wizyta za tydzien to sie dowiem czy moje obawy co do wagi dziecka sa prawdziwe. Ciagle mam nadzieje za gin mi kaze zostac w szpitalu na wywolanie, ale watpie bo po co szpital ma sobie koszty robic jak mozna poczekac az sie samo zacznie. Serio juz mi wszystko jedno. Tz dzis liczyl ile wydalismy na lekarza i badania i tak mi to nic nie dalo.
Widzę, że u Ciebie to rodzinne skoro siostra prawdopodobnie będzie przechodzić to samo. Współczuję wam bo napewno to duży ból i dochodzą przecież inne dyskomforty związane z ciążą.

No i trochę chamstwo, że lekarzy to może wcale nie interesować Tyle bólu co przeszłaś i jeszcze kolejne. Mogli by Ci jakoś ich oszczędzić i mam nadzieję, że jak dojdzie do porodu to jednak okażą trochę serca i zrobią tak żebyś była zadowolona

Ja mam takie włosy, że powinnam je myć codziennie bo tak szybko się przetłuszczają Ze względu na to, że muszę je suszyć po to, żeby nie wyglądać jak czarownica z sianem na głowie i powywijanymi kłakami na wszystkie strony świata to myję je co drugi dzień. Ale tego drugiego dnia to one już są oklapnięte.... I niestety nic a nic mi na to nie pomaga. I jeszcze ta tendencja do podkręcania ( żeby jeszcze się ładnie powykręcały a tu nie ) a jakbym miała włosy takie jak niektóre z was, że tydzień i nie widać różnicy to pewnie tak często bym nie myła, a tak zwyczajnie muszę to robić.
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:41   #4037
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze śmieszyło mnie określenie kosmetyczka Sama skończyłam studium w tym kierunku, tylko potem studia wybrałam troszkę w inną stronę - fizjoterapii Ale jak ktoś się mnie pytał o to studium to sama nie wiedziałam jak określić swój zawód
Ja ukonczylam studia na kierunku kosmetologia wiec ponoc jestem kosmetologiem - przynajmniej dyplom tak mowi ale jesli chodzi o program jaki przerobilismy to mysle ze wystarczyloby kilka dobrych kursow a efekt bylby ten sam. A pracujac tu w salonie w sumie bardziej bylam na stanowisku podologa nizeli kosmetyczki, bo tu jest baardzo duzo starszych osob z roznymi schorzeniami w obrebie stop, ktorzy przychodza do nas na zabiegi, nizeli mlodych kobiet na zabiegi twarzy np. Czego bardzo mi brakowalo, bo wlasnie ze wzgledu o dbalosc o urode wybralam ten zawod, a tutaj mialam stycznosc tylko z zagrzybialymi girami to sprawilo ze zniechecilam sie do swojego zawodu i nie wiem co bede robic jak odchowam dziecko...Zobaczy sie

Ja mam wizyte pojutrze
Musze zadzwonic dzisiaj do mojej poloznej, bo miala sie jakis czas temu zameldowac zebysmy umowily sie jeszcze przed porodem na spotkanie a tu cisza

No i mam zgage
3270g, 47 cm
Stary 2012-02-21, 10:42   #4038
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Ja też mam jak to określiłaś dziada na d...ie Ale liczę, że da się go innymi metodami pozbyć niż przez krojenie. Dziś będę u gina na wizycie to muszę się go zapytać co z tym fantem zrobić :/
no ja poki co mam masc i sobie tam walcze zobaczymy z jakim efektem
Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Dzien dobry ja kontynuując wieczorny temat jedzeniowy zaczne śniadaniowo-obiadowo ja juz po sniadanku buła ze słodkim twarożkiem i troszke gorzkiej czekolady, na obiad mam pomidorowa i bede smażyc naleśniki a w szafce czeka na mnie wielki grzech, nie pamietam kiedy ostatnio jadłam ,ale zupka chińska
no tak nieszczesna zupka chinska u mnie tez zalega i tak chodze wokol niej i chodze ale glupio tak na sniadanie wciagnac

Cytat:

hmm no jasne,ze trzeba dbac. Lepiej bez zbednych "gadzetow" na ciele
ja tez myslalam,ze Podkoziolek to nazwa jakiegos dania
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:45   #4039
gosia261282
Gang Iren

Ja juz po spacerku godzinnym-jak zwykle do szkoly.Ale dzisiaj przyjemnie sie szlo.Wiosna na dworze!O 8 rano +10 st bylo,slonce i zero wiatru.W poludnie pewnie z +15 bedzie.Ptaszki cwierkaja,wszedzie pelno kwiatow rosnie,zielono na drzewach i krzewach.Za to lubie Anglie,ze tu wiosna jest szybciej.Po szkole trzeba dzisiaj jeszcze jakis park zaliczyc,grzech siedziec w domu.

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Ja nie mówie, że chce wyjść wcześniej tylko pytam czy można.

-
Teoretycznie wszystko mozna.Nikt cie nie zmusi do lezenia.

[QUOTE=emigra;32442518]

Ja wczoraj kolo 18 pojechalam z mezem do firmy i jeden odczyt zrobic, podskoczylismy po pieczywo (i mini paczki ) a potem ogladalismy bzdety w TV bo nic fajnego nie bylo. Dziewczyny, wczoraj mialam takiego powera, ze jeszcze w szoku jestem - mieszkanie wysprzatane na blysk, posciel przebrana, wszystko porobione a ja o 21 jeszcze normalnie funkcjonowalam i nic nie bolalo rozmawialam z moja mama i jak jej o tym powiedzialam, to stwierdzila ze chyba na niedziele juz bilet do mnie kupic bo cos czuje ze ja do piatku urodze ciekawe ciekawe dzisiaj od wstania dokucza mi spojenie, ale to i tak pikus z tym co wczesniej mialam jeszcze dzisiaj poprasuje i pojde do sklepu bo mi sie tych paczkow znowu chce
/QUOTE]

Oj cos sie szykuje?
Paczkow to tez ostatnio ciagle mi sie chce.A zreszta czego mi sie nie chce.Mam taki apetyt,ze wciagam wszystko co jest jak odkurzacz.

Cytat:
no właśnie najgorszy jest ten czas po takich krótkotrwałych dietach,bo organizm się na oszczędzanie ustawia jak się mu tak drastycznie obniża kaloryczność,no i po kiepskim żarełku ( po diecie) dostaje więcej jak już człowiek chce jeść normalnie, a wtedy to wszystko kumuluje z obawy przed kolejnym kryzysem ,
nie ma chyba lepszej diety niż MŻ, MJ , ŻP itd. , najtrudniejsza, efekt nie za szybki, ale jedyna trwała w efekcie, z tym że życie na niej jest smutniejsze o tą rozkosz najadania się do syta

Ja dzisiaj sobie robię Podkoziołek , nawpierniczam się jak prosiak ,od jutra do piątku to pewnie mało co zjem , więc dziś sobie pofolguje a co mi tam
Co to za skroty,bo znam tylko pierwszy?
O ja tez jedzeniowo zaszaleje w Podkoziolek.Mam wymowke,zeby sie objesc jak swinka

Cytat:
No ja o takim żarciowym myślałam ale nawet do tego nie mam towarzystwa .

Kurcze mam takiego lenia ale nic o idę prasować
Jak to nie masz towarzystwa,a dziecie w brzuszku?
My tam jemy razem,nawet mu pozwalam zjesc wieksza czesc.A co tam niech sie naje synus
Stary 2012-02-21, 10:45   #4040
emigra
Zakorzenienie

A propos wlosow to ja myje co drugi dzien czasem co trzeci (swiezo po farbowaniu) ale na ten trzeci juz nieciekawie wygladaja Klaczki mam cienkie i proste. Jak mialam krotkie (do szyi) to musialam myc codziennie, suszyc na szczotce i prostowac, a teraz mam do lopatek jakos i myje je po prostu, czekam az wyschna i spinam w kucyk Zastanawiam sie czy po porodzie, jak juz schudne troche to czy nie sciac znowu, bo wygodnie mi bylo z krotkimi i lepiej wygladaly, ale przy dziecku nie bede miala tyle czasu na ich pielegnacje... z drugiej strony jak zaczna mi bardziej wypada to im krotsze tym lepsze jednak. No nic, pozniej podejme te decyzje
3270g, 47 cm
Stary 2012-02-21, 10:46   #4041
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dzien dobry

88nastka no wlasnie ja tez czekalam, ze akcja sie rozkrecila a tu nic
Kochana ja mam takie twardnienia o ktorych Ty pisalas od 20tc. A od paru dni tak mocne i bolesne ze przytyka mnie no ale widocznie u mnie takie sa te skurcze przepowiadajace. Wczoraj znow naliczylam ich 30 wlasnei z parciem na pupe

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
cześć
mnie od rana pobolewa brzuch, tak jakby na okres... za razie wzięłam 2 nospy i staram się zrelaksować troszkę... ale jak tu się zrelaksować jak mam o 11 wizytę u diabetologa i muszę niedługo wyjść z domu

co do puchnięcia, to mi od 3 dni strasznie dłonie puchną
dziś rano lewej dłoni nie mogłam zasisnąć w pięść, teraz już przeszło
hmm
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ale same się nie odbiorą
trzymam kciuki za dobre wyniczki!
Cytat:

no mam nadzieje, ze wezmiesz sie za niego moja kochana po porodzie jak to juz IV stopien
Ale bidulko sie nacierpisz bo pewnie boli bardzo
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:47   #4042
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
No cóż że jestem blondynką i nie mogę dodać diety to przesyłam ją tutaj

Ale pojawił się jakiś błąd
o matko co za dieta na śniadanie o 10 kawa na pusty żołądek i nic poza tym do 13... masakra, a wrzodów od tego się nie nabawił?

natka u Ciebie to chyba tuż, tuż jak masz takie przepowiadacze

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:47   #4043
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Jak to nie masz towarzystwa,a dziecie w brzuszku?
My tam jemy razem,nawet mu pozwalam zjesc wieksza czesc.A co tam niech sie naje synus

No widzisz o tym nie pomyślałam

Stary 2012-02-21, 10:48   #4044
emigra
Zakorzenienie

Gosia zazdroszcze pogody, u nas zachmurzone niebo, ale temp. jakos na plusie, choc nie wiem ile jest dokladnie ... ale w piatek ma byc u nas +12 niech juz tak zostanie to malusia nie bedzie marzla jak sie urodzi
3270g, 47 cm
Stary 2012-02-21, 10:48   #4045
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Ja ukonczylam studia na kierunku kosmetologia wiec ponoc jestem kosmetologiem - przynajmniej dyplom tak mowi ale jesli chodzi o program jaki przerobilismy to mysle ze wystarczyloby kilka dobrych kursow a efekt bylby ten sam. A pracujac tu w salonie w sumie bardziej bylam na stanowisku podologa nizeli kosmetyczki, bo tu jest baardzo duzo starszych osob z roznymi schorzeniami w obrebie stop, ktorzy przychodza do nas na zabiegi, nizeli mlodych kobiet na zabiegi twarzy np. Czego bardzo mi brakowalo, bo wlasnie ze wzgledu o dbalosc o urode wybralam ten zawod, a tutaj mialam stycznosc tylko z zagrzybialymi girami to sprawilo ze zniechecilam sie do swojego zawodu i nie wiem co bede robic jak odchowam dziecko...Zobaczy sie

Ja mam wizyte pojutrze
Musze zadzwonic dzisiaj do mojej poloznej, bo miala sie jakis czas temu zameldowac zebysmy umowily sie jeszcze przed porodem na spotkanie a tu cisza

No i mam zgage
Ja niestety troszkę zraziłam się do tego zawodu, bo zauważyłam że opiera się on głównie (przynajmniej w moim mieście) na zakładaniu paznokci akrylowych. Mnie zawód ten bardziej przyciągał z innych względów, bardziej w kierunku zabiegów na twarzy, ciele, a nie tylko ciągła zabawa z tym śmierdzącym akrylem. Poza tym moim konikiem zawsze były makijaże, no ale nikt codziennie na makijaż nie przychodzi do salonu I dlatego poszłam w innym kierunku. Ale chyba każdy w swoim zawodzie przechodzi taki okres wypalenia zawodowego, chciałoby się czegoś więcej ale tego nie przeskoczymy niestety.

Stary 2012-02-21, 10:49   #4046
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
o matko co za dieta na śniadanie o 10 kawa na pusty żołądek i nic poza tym do 13... masakra, a wrzodów od tego się nie nabawił?
Nie nie nabawił się no ta dieta to masakra ale on jest twardziel więc wytrzyma. Zaraz ide prasować

Stary 2012-02-21, 10:52   #4047
koniakonia
Zakorzenienie

Gosia MŻ mniej żryj, MJ mniej jedz ( taka wersja dla wrażliwych na słowo żryj ),ŻP żryj połowę

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Aguśka Boli i zaraz idę się pod prysznic ustawić, może mi trochę ulży ,
wiesz on jak jest że tak powiem w stanie spoczynku to jakby go nie było ,a jak juz jest to w takim momencie ,że nie da się z tym nic zrobić na szybko, tylko czopki i maść.
Stary 2012-02-21, 10:52   #4048
cottonpuma
Rozeznanie

w kwestii włosowej: mam coraz dłuższe, już za łopatki. Zaczęły się kręcić, ale u góry przylizały. coraz gorzej jest mi się schylić nad wanną, a końcówki wpadają do odpływu (błeeee!!!) więc pomyślałam o cięciu.
jak mi tylko choróbsko przejdzie, wybiorę się na radykalną zmianę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img13355.fryzury-srednie.194165.jpg (30,4 KB, 21 załadowań)
Stary 2012-02-21, 10:54   #4049
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
w kwestii włosowej: mam coraz dłuższe, już za łopatki. Zaczęły się kręcić, ale u góry przylizały. coraz gorzej jest mi się schylić nad wanną, a końcówki wpadają do odpływu (błeeee!!!) więc pomyślałam o cięciu.
jak mi tylko choróbsko przejdzie, wybiorę się na radykalną zmianę
Oooo to mi się podoba Myślałam o podobnym cięciu, ale niestety mam bardzo liche włosy a do tego cięcia trzeba mieć raczej gęste.

Stary 2012-02-21, 10:56   #4050
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość

Ja też mam dziś wizytę i już się nie mogę doczekać
trzymam kciuki!
Cytat:

Aguśka Boli i zaraz idę się pod prysznic ustawić, może mi trochę ulży ,
wiesz on jak jest że tak powiem w stanie spoczynku to jakby go nie było ,a jak juz jest to w takim momencie ,że nie da się z tym nic zrobić na szybko, tylko czopki i maść.
Ja tez mam zylaka odbytu, wiem bo mi podkrwawia czasem. Ale go nigdy nie widzialam, no bo jak sobie samemu zobaczyc
W kazdym razie widzialam takie u pacjetow co maja na zewnatrz, Twoje tez pewnie na wierzchu? Ze to w takim mscu sie musi nam robic ech
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości