Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-21, 09:47   #1171
kalinkap13
Rozeznanie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

dzień dobry

come back

szpiedzy byli, są i będą.ale trudno powróciłam. mam nadzieję że uda mi sie w miare mozliwości byc na bieżąco.

teraz Fifcio śpi. a ja musze w miedzy czasie wstawić pranie, przygotować coś na obiad i jemu i nam, i jak starczy czasu umyć podłogi

"chwilę" mnie nie było więc witam wszystkie nowe mamuśki na wątku

aania_20 bardzo sie cieszę że pediatra zrobiła dobre wrażenie.no to trzymam kciuki żeby gorączka spadła! a jak dziś, lepiej...?
za piekną wagę!

nerola tak piszesz o pielęgnacji włosów a dla mnie to czarna magia ale może sie przekonam do Twojego sposobu chociaż nie moge uwierzyć że można umyć włosy odżywką.kiedyś się pomyliłam i umyłam właśnie włosy odżywka i co..? blee, tłuste były. ale to pewnie kwestia składu odżywki

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
ja daje jej te krótkie flipsy i zjada ich tak z 10-15 szt, ale połowa zostaje na zewnątrz, na bluzce, stoliku bo robi z nich takie przememlane kulki
na początku nie doczytałam że tych krótkich flipsówmyślałam, że te długie i z lekka sie zdziwiłam że aż tyle
Fifi je tych długich 2-3 sztuki i też dużo zostaje poza jego buzią
a dajesz coś poza flipsami? biszkopty etc?

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Aaa i muszę się pochwalić- moje dziecko już kilka razy chcąc jeść powiedziało "AMMM".
zdolniacha

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ja się witam !

Słoneczko pięknie świeci,
pewnie wybierzemy się po południu na spacerek.

Brumek tak kwestia powtarzania, bawienia się np w kosi kosi łapki i Tymek załapie.Ja odkąd pamiętam bawię się z Emilie w kosi, albo "Pani Zosia męża ma.." teraz nawet jak mówię "brawo" to też klaska, bo zawsze jej klaskam i mówię brawo jak pięknie zje, jak coś pięknie zrobi.Za każdym razem kiedy idziemy do łazienki myć rączki, buzię proszę ją o zrobienie cyk, na początku stawałam i pokazywałam, że światło się zapala i zgasza - obserwowała,ale teraz mówię cyk i szuka kontaktu i wprowadziłam "cyk" na zgaszenie świtała do spania,gasi światło karmimy się i śpimy nawet jak mówię "choć do mamy" to leży i rusza rękoma i nogami tylko aby ją wziąć a i jak mówię "daj mamie piątkę" to bierze dłoń i daje piątkę :P no tylko, że Ja to robię już łochochoo...
prześlij troszke słonka u mnie śnieg sypie

zazdroszczę umiejętności Emilie ja Filipa "uczę" kosi kosi ale leniwiec mój nie chce zrobić jeszcze sam

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 09:52   #1172
alibany
Rozeznanie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:

U mnie nocka piękna wstawałyśmy co godzinę
Brzuszek chyba ją męczył, wczoraj zjadła starte jabłuszko więc przypuszczam, że to po tym...kupiłam tą kaszkę na ZDROWY BRZUSZEK muszę to robić z MM? czy mogę na samej wodzie? jak tak to ile daje ml wody a ile kaszki?

Ja robię te kaszki na MM. Wsypuje na oko mieszając caly czas, aż uzyskam pożądaną konsystencję. Na wodzie nie wiem jakby wyszła.
Pyszne są te kaszki, sama podjadam małej. Wczoraj myśłałam, że może ją uczulaja, ale to chyba nie one. Obstawiam co innego, okaże się na dniach!
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:10   #1173
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
uważam, że ta bez no frost lepsza - na pewno będzie cichsza ale przede wszystkim bardziej oszczędna! warto kupować energooszczędne sprzęty - my za prąd placimy 70zł m-nie, a mamy agd klasy A+,A++.
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Wstałam i padam
Mój pierworodny znowu dziś przepłakał pół nocy.
W miejscu dolnej jedynki ma przeźroczystą kreseczkę. Tylko, że ona tam już jest 3 dzień, a zęba dalej nie ma.
Chyba zaczynam ją sobie wmawiać.
Czemu on tak płacze? Czemu ja nie śpię? Why, why why?
Jeszcze @ dostałam.
Dobijcie mnie.

Sara Patikowa
współczuję
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dzięki! Wkońcu któraś z Was tak uważa. Karmię Szymona piersią już prawie 7 m-cy i nie powiem fajne to jest no, ale bez przesady
Jestem też już tym zmęczona - również chce założyć normalny stanik, nie wypychać go wkładkami laktacyjnymi i czasami odpocząć...
Tylko wciąż nie mogę się przełamać
ja też nie jestem szczególną fanką UU karmię bo to naturalne i pewnie będę karmić dopóki mała się sama nie odstawi, ale jestem już trochę tym zmęczona, chciałabym się wyspać, założyć właśnie zwykłego push-up'a... no ale ja zawsze trochę egoistką byłam

Ale ładna pogoda niedługo pójdziemy na spacer
Karolcia nie ma jeszcze ząbków, ale zaczęła zgrzytać dziąsłami, brrrr
dokończę później....
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:10   #1174
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Wstałam i padam
W miejscu dolnej jedynki ma przeźroczystą kreseczkę. Tylko, że ona tam już jest 3 dzień, a zęba dalej nie ma.
Jeszcze @ dostałam.
Dobijcie mnie.

Sara Patikowa
bedzie lepiej Na pocieszenie ja tez nie spalam pol nocy, maly w koncu zglodnial i chcial non stop jesc a przy tym poplakiwal, nad ranem to w ogole sie strasznie rzucal. Musialam go ponosic. Ale wiecie co nawet niewyspana i zmeczona jestem taka szczesliwa, ze z nim moge byc.

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Moje dziecko usnęło samo w łóżeczku o 22.30 i przespałą tam całą noc- z dwiema przerwami na karmienie. O 7 się obudził i wzięłam go do łóżka. Teraz się bawi ale nosek dalej trochę zatkany więc chyba nici ze spaceru

O to sobie przynajmniej odpocznuiesz
Olejki są bardzo fajne ale żeby uzywac ich jak żelu. Trzeba to chyba bardzo lubić
Coś takiego też bym chciała ale jeżeli masz Vatikę to o nią też bym prosiła

ale tak sobie mysle, ze to moze tez jakas ochrona byc ten olejek, moze przed sloncem??

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
nie mają mieć silikonów,parabenów.Po prostu-najprostsze,najkrótsze składya n jie na pół butelki.Niemal wszystko co sie kończy "cone" nie jest fajne.
Sls to srodki myjące.

Telik nie wolno raczej kwasów,aczkolwiek mlekowy jest najlżejszy,najdelikatniej szy a nie karmię już tylko piersia.

Brumku np. taki:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,9...szczonych.html

Kajool u nas jest tłoczony na zimno rzepak.Takie sa najlepsze.
A..i ja bym była chetna na zakupy

Pieleszko wiem,wiem bo widziałam siostrzyczki
Niech no wiosna juz przyjdzie!

Marzenko mamy wizyte 8 marca od 10-12 bo będą dwie,takze po kontroli jesteśmy wolne

Dziękujemy za życzenia zdrowia dla dizeciaczkówJuż znacznie lepiejByli na kontroli wczoraj.
a gdzie kupujesz taki olej?? Bo bym swojemu kupila, on ciagle wzdycha za takim. U nich te oleje sa na prawde mocne. Aaa i przypomnialo mi sie jeszcze cos tak a propo dzieci i olejkow. TZ opowiadal, ze u nich dzieci smaruje sie cale cialko olejem rzepakowym (tylko to nie jest taki jak nasz ze sklepu,mocno aromatyczny i wrecz zawiesisty) i kladzie sie na slonce. Ale on nie wie po co. Moze to ichnina metoda na synteze witaminy d
A co do zakupow to widze, ze bedzie popyt

Cytat:
Ja się witam !

Słoneczko pięknie świeci,
pewnie wybierzemy się po południu na spacerek.
Muszę zrobić selekcje w ciuchach,bo mam nawet z metkami a w nich nie chodzę
U mnie nocka piękna wstawałyśmy co godzinę
Brzuszek chyba ją męczył, wczoraj zjadła starte jabłuszko więc przypuszczam, że to po tym...kupiłam tą kaszkę na ZDROWY BRZUSZEK muszę to robić z MM? czy mogę na samej wodzie? jak tak to ile daje ml wody a ile kaszki?
moja rada odnosnie kaszki, jabiore okolo 100 ml wody i wsypuje kaszke na oko intensywnie mieszajac. Niestety jak robilam inaczej, odmierzalam, to pozniej nie moglam usunac grudek, ktore sie tworzyly. Nawet zmiana temperatury wody nie pomaga
Stary 2012-02-21, 10:14   #1175
marzena_S
Zadomowienie

Dzień dobry.

Nerola,ooo to już w sumie niedługo. Mam nadzieję, że nic nie stanie nam na przeszkodzie żeby się zobaczyć.

Patik, najlepszego dla Saruni i smęć nam do woli.

Właśnie szykuję się na szczepienie z Hania- trzymajcie kciuki.
Jestem ciekawa ile ten mój klocek waży.

Brumek, poka ciacho!

Kajool, widzę że opracowałaś metodę na grudki- wypróbuję!

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2012-02-21 o 10:19
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:14   #1176
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:

Jestem już tuż tuż od zakupu lodówki. Ale cały czas nie mogę podjąć decyzji Ta sama firma (Liebherr), takie same wielkości/pojemności. Tylko że jednak ma NoFrost, a co za tym idzie jest głośniejsza i żre więcej prądu, druga cichsza, tańsza, nie ma NoFrost. Nie miałam dotąd nigdy NoForst, więc nie wiem, czy warto je brać kosztem głośności. Bo ja mam otwartą kuchnię i wyostrzony słuch, więc na cichej pracy bardzo mi zależy

Wiem że ludzie sobie chwalą NoFrost, ale czy RZECZYWIŚCIE jest to takie super coś? Bo lodówkę i tak czasem trzeba umyć, prawda? No i ponoć wysusza jedzenie. Pomóżcie!!!

Takie dwie:
http://www.ceneo.pl/1232637s
http://www.ceneo.pl/5800265s
ja mam lodówkę Libherr ponoć to b.dobra firma.Kupowałam w zeszłym roku.Wziełam bez nofrostu jakoś ta funkcja wydała mi się zbędna.Ja czesto myję lodówkę.Ja mam białą z dwoma szyfladami, szkalne półki, półka na napoje.Kupiłam klase a+
a ta funkcja nofrost nie jest tez po to aby jedzenie bylo dluzej swieze?
chcesz biała czy srebrną? ja chciałam srebrna ale akurat nie było bo sie sprzedały.Wziełam biała( srebrna była ponoc ok 500zł drozsza ale byłam napalona wiec i tak bym kupiła).I nie zaluje bialej bo przy dzieciach bym chyba ta srebrna musiala 20 razy dziennie myc.Mam płyte do gotowania srebrna i juz wiecej bym takiej nie kupiła.

Marzenka ja odpada od kina w czwartek mam szpital i jakoś nie mam ochoty na wychodzenie.

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2012-02-21 o 10:20
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:19   #1177
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

moja rada odnosnie kaszki, jabiore okolo 100 ml wody i wsypuje kaszke na oko intensywnie mieszajac. Niestety jak robilam inaczej, odmierzalam, to pozniej nie moglam usunac grudek, ktore sie tworzyly. Nawet zmiana temperatury wody nie pomaga
Ale tą na zdrowy brzuszek? bo o tą mi chodzi.
Te inne robię na wodzie, bo takie kupuje i są ok,
jedynie grudki mi wychodzą przy babydream.
A tu wczoraj kupiłam na zdrowy brzuszek i patrzę, że jest na MMże trzeba zrobić mm

Ellika obawiam się że z tym push-upem nie będzie tak fajnie pięknie i kolorowo. Właśnie mierzyłam wszystkie staniki po kolei i pasują mi tylko 2 ! reszta albo za mała, albo ten push-up jest za duży i wyglądam jak cyklop.Byłam wczoraj nawet w sklepie z bielizną i nic nie umiałam znaleźć.Znalazłam jeszcze jeden sklep w którym dobierają niby profesjonalnie staniki, więc się wybiorę, bo mnie już męczy ten do karmieniai w ogóle moje cycunie są nie fajne no

Umówiłam się w końcu do endo,
jeszcze tylko okulista do którego dodzwonić się nie mogę,
wiecie że jestem ślepa jak kret

ślepa jak kret,
gruba jak miś,
aktywna jak leń,
nie zły ze mnie zwierzak

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:20   #1178
Kajool
Zadomowienie

Kto dzisiaj swietuje... hmmmm SARA!!!
Sto lat slicznotko!!!
Stary 2012-02-21, 10:20   #1179
agadus
Wtajemniczenie

witam

widze,że alibany zmieniła nick-super

u mnie noc bez zmiany, ewidentnie Nati zęby wychodzą a jak wyjda to kilka na raz

czekam az Nati się obudzi i idę do ESOTIQ są promocje -70, muszę sobie kupić nowy szlafrok i koszulką letnią

ptrzepraszam ale jakos bez zycia jestem, nie wyspałam się i jeszcze o 6.30 musiałam wstać,

i oczywiście i dla Sarity

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:30   #1180
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry.

Nerola,ooo to już w sumie niedługo. Mam nadzieję, że nic nie stanie nam na przeszkodzie żeby się zobaczyć.

Patik, najlepszego dla Saruni i smęć nam do woli.

Właśnie szykuję się na szczepienie z Hania- trzymajcie kciuki.
Jestem ciekawa ile ten mój klocek waży.

Brumek, poka ciacho!

Kajool, widzę że opracowałaś metodę na grudki- wypróbuję!
dzisiaj sie zawzielam i powiedzialam do kaszki albo ty albo ja. Bo Szymek grudek nie lubi, zrestza kto je lubi. I udalo sie wymieszac.

Cytat:
Ale tą na zdrowy brzuszek? bo o tą mi chodzi.
Te inne robię na wodzie, bo takie kupuje i są ok,
jedynie grudki mi wychodzą przy babydream.
A tu wczoraj kupiłam na zdrowy brzuszek i patrzę, że jest na MMże trzeba zrobić mm

Ellika obawiam się że z tym push-upem nie będzie tak fajnie pięknie i kolorowo. Właśnie mierzyłam wszystkie staniki po kolei i pasują mi tylko 2 ! reszta albo za mała, albo ten push-up jest za duży i wyglądam jak cyklop.Byłam wczoraj nawet w sklepie z bielizną i nic nie umiałam znaleźć.Znalazłam jeszcze jeden sklep w którym dobierają niby profesjonalnie staniki, więc się wybiorę, bo mnie już męczy ten do karmieniai w ogóle moje cycunie są nie fajne no

Umówiłam się w końcu do endo,
jeszcze tylko okulista do którego dodzwonić się nie mogę,
wiecie że jestem ślepa jak kret

ślepa jak kret,
gruba jak miś,
aktywna jak leń,
nie zły ze mnie zwierzak
Tak robie ta zdrowy brzuszek na wodzie . I dobrze, ze umowilas sie dolekaza. Ja musze do ginekologa uderzyc, bo cytologie przydaloby sie zrobic.

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
witam

widze,że alibany zmieniła nick-super

u mnie noc bez zmiany, ewidentnie Nati zęby wychodzą a jak wyjda to kilka na raz

czekam az Nati się obudzi i idę do ESOTIQ są promocje -70, muszę sobie kupić nowy szlafrok i koszulką letnią

ptrzepraszam ale jakos bez zycia jestem, nie wyspałam się i jeszcze o 6.30 musiałam wstać,

i oczywiście i dla Sarity
kurcze zdziwilam sie, ze jestes takim dedektywem i wysledzilas alibany po nowym nicku :P

A tak w ogole czy wiecie, ze w niektorych krajach europy dzisiaj jest tlusty wtorek i smazy sie nalesniki. ALe mam na nie ochote. A w Poznaniu Podkoziolek
Stary 2012-02-21, 10:30   #1181
ellika
Rozeznanie

Tę noc zaliczam do udanych pobudki o 11 i potem dopiero o 3.30, 6, no i po 7mej wstajemy. Jestem w miarę wyspana
Mała właśnie marudzi w łóżeczku - próbuje zasnąć na swoja przedpołudniową drzemkę.
No i te ząbki chyba co raz bliżej - zaczęła sie znów ślinić, zgrzyta dziąsłami, ulewa więcej...zobaczymy

a wiecie moja nie chce jeść chrupek nie smakują jej chyba

idę do niej, pogłaskać, potrzymać za rączkę ...inaczej nie zaśnie

już wróciłam, śpi...

lecę się szybko wykąpać!
Stary 2012-02-21, 10:36   #1182
dygotka8
Zakorzenienie

dzieki za odp odnośnie maty widzę,że kupowałyscie u sprzedawcy z wieliczki,pewnie i ja kupie od niego

pozdrawiam:

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:36   #1183
agadus
Wtajemniczenie

ze mną jest chyba cos nie tak skoro to obejrzałam

http://www.youtube.com/watch?v=0_lrKhmx2WU

Stary 2012-02-21, 10:38   #1184
adrji
Raczkowanie

Witam się i ja powekendowo
cały czas podczytuje

wekend bardzo udany
Jaś w niedziele dał rodzicom wypocząc po imprezie
spał w dzień 5h (2x2,5)

dla Sary dziś
i wszystkim miesięczniakom spóźnione uściski

Cytat:
Wstałam i padam
Jeszcze @ dostałam.
Dobijcie mnie.

Sara Patikowa
nie dobijam Cię to ząbki
wyjdą i żale nocne pierworodnego pojdą precz
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:39   #1185
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Ja też A z balkonem to dopiero dziś na ten pomysł wpadłam, bo do tej pory wydawało mi się że MUSZĘ CODZIENNIE iść na dłuuugi spacer, żeby się dotlenił wystarczająco. Nie przyszło mi do głowy że na balkonie ten sam tlen mamy Jak był noworodkiem to kilka razy po powrocie ze spaceru próbowałam go jeszcze na balkonie potrzymać, ale zawsze w minutę zaczynał płakać i tyle z tego było. Nawet mówiłam że ma detektor balkonowy Potem już nie próbowałam. Ale chyba i tak będę codziennie latać, bo jakoś i tak mam wrażenie (wiem że niesłuszne, ale babie przetłumaczyć trudno ), że tak będzie lepiej
Zapewne lepiej dla figury mamy

Cytat:
Aaa i muszę się pochwalić- moje dziecko już kilka razy chcąc jeść powiedziało "AMMM". Niestety nie było to w trakcie karmienia ją brokułem, marchewką, burakiem czy innym dobrodziejstwem przeze mnie ugotowanym- po tym nadal się krztusi, marszczy nos i robi groźne miny. Moje dziecko kocha tylko kaszki i ....panadol.

Nie martw się - moje dziecko gardzi wszystkim poza cycem (chyba, że to by było z mojego talerza lub kubka). Jak już je to w minimalnych ilościach i ma gdzieś zalecenia pani doktor

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

A noc nie najgorzej, mniej pobudek niż jak dziecko zdrowe temp. dalej jest ale nie taka jak wczoraj, mały rozrabia właśnie, więc może nie będzie źle
Oby nie było

Cytat:
Wstałam i padam
Jeszcze @ dostałam.
Dobijcie mnie.
Oj, biedni Wy...

U nas też nieciekawie, ale zawsze może być gorzej, więc dzisiaj nie narzekam Też płacz, nocne kupki (chyba ma odparzenia - dopóki nie zaczął ząbkować, to nie wiedziałam, co to jest odparzenie. A teraz nawet jak zaraz zmienię pieluchę, to jednak się robią), spanie trochę w łóżeczku, trochę mi na brzuchu, trochę obok nas...
Rano wstał wesoły, ale mama z tatą zabrali go na "wycieczkę". najpierw kazali siedzieć w aucie, bo tata coś załątwiał, potem słońce świeciło do oczek, a na koniec mama zabrała do przychodni, gdzie miła pani dobrała się do jego paluszka i nie chciała puścić... A potem znowu wsadzili do samochodu i mama powiedziała, że cyca da dopiero w domu, więc wył całą drogę... Mama powoli już się przyzwyczaja do tego histerycznego płaczu, który kończy się, gdy mama bierze na ręce, ale tata jeszcze się nie przyzwyczaił. Na wszelki wypadek babci o wszystkim się nie mówi, bo ona i tak ma mamę za jakąś sadystkę (bo pozwala dziecku płakać - nawet sama zawozi tam, gdzie wiadomo, że płacz będzie i dodatkowo jej to nie wzrusza)... Ale babcia z przerażeniem krzyczała nawet, gdy mama go na dywan położyła (sama potem kołdrę wyciagnęła)...
Tata pojechałdo pracy, a mama w domu cyca dała i zasnął przy nim, co mu się bardzo dawno nie zdarzyło A teraz wstał i leży na kolanach mamy
W każdym razie mój syn najwyraźniej nie lubi służby zdrowia
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:44   #1186
ellika
Rozeznanie

Cytat:

no wiem że nie będzie różowo - ostatnio zmierzyłam wszystkie moje biustonosze, żaden nie pasował niedługo będę musiała nowe pokupować
Cytat:

jeju ale bym chętnie sobie coś tam kupiła, bardzo lubię esotiq ... niestety teraz z jednej pensji żyjemy, kasy brak

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
ze mną jest chyba cos nie tak skoro to obejrzałam

http://www.youtube.com/watch?v=0_lrKhmx2WU
umarłam ale co chcesz - choreografię opanował perfect

dla Sarci
Stary 2012-02-21, 10:44   #1187
adrji
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
A tak w ogole czy wiecie, ze w niektorych krajach europy dzisiaj jest tlusty wtorek i smazy sie nalesniki. ALe mam na nie ochote. A w Poznaniu Podkoziolek
ja dzisiaj sie objadam na maksa slodkościami
a od jutra dieta oczyszczanie przez post
co by na swięta poobiadac się znowu ze smakiem
i tylko kilka dni odpustu w niedziele bo marcowo dość urodzinowo
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:46   #1188
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Hej. Mam wrażenie że wczorajszy dzień się nie skończył i nadal trwa.
Pobudki co 1,5-2 h i od 6 wstanie na dobre. Nie urządzało ją leżenie ze mną w łóżku choćby do 6.30.. wrzask no i wstajemy.
Nie mam humoru.

Mykam, nie będę smęcić.
będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Moje dziecko usnęło samo w łóżeczku o 22.30 i przespałą tam całą noc- z dwiema przerwami na karmienie. O 7 się obudził i wzięłam go do łóżka. Teraz się bawi ale nosek dalej trochę zatkany więc chyba nici ze spaceru
Jeśli nie ma gorączki i nie kaszle, to chyba nie ma przeciwskazań do spaceru. Nawet lepiej będzie mu się oddychać

Cytat:

ślepa jak kret,
gruba jak miś,
aktywna jak leń,
nie zły ze mnie zwierzak
Ale się podsumowałaś
Stary 2012-02-21, 10:47   #1189
nerola
BAN stały

Kalinko,dokładnie-kwestia składu.Silikonami nie umyjesz.

Kajool kiedyś kupiłam na allegro.Długo szperałam.

Oj,będizesz miała pełne walizy olejków

Agaduś czyś Ty zwariowała?Co Cie tknęło,zeby tego czegos szukac i oglądać?
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:47   #1190
mamad1
Zadomowienie

Sto lat dla Sary!
Stary 2012-02-21, 10:48   #1191
Shira_83
Zadomowienie

hej Kuny

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
jestem jestem - siedzę w krzakach i podgladam

podczytuje Was ale jakoś na pisanie nie mam weny
gdzie siedzisz??:mu r: czy ja mam zepsutą kosiarę???

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
dziewczyny, pomóżcie, piszę pracę i się zastanawiam, bo mam fragment przytoczony z innej książki w książce z której teraz sobie pomagam pisać, i jak mam ten fragment przytoczyć w pracy? znaczy, czy mam cytować i który tytuł podać ? czy przypis?

Wiem, że durne pytanie.
ja bym użyła jako następną książkę jeśli miałabym mało literatury jeśli masz dość to bym się z tym nie bawiła.

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
To nie wiesz, ze wyciete?
.

Sara!!! sto lat!!!!

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość

a wiecie moja nie chce jeść chrupek nie smakują jej chyba

!
mój tez nie lubił an początku nie bardzo mu struktura chrupka odpowiadała, ale teraz już lubi!!

a dziś jedziemy do babci Żbika jak zje kaszę a w piątek jedziemy na basen!! tylko jak Żbik ma bardzo kocią naturę to może prychać jak będę go chciała wpakować do wody

Scio
jak kotka zdrowa???
Stary 2012-02-21, 11:01   #1192
agadus
Wtajemniczenie

ja nie szukalam dostałam link
no choreografie dobrze opanował, a ja się tylko zastanawiałam czy to co mu odstaje to to faktycznie "to" , matko jak zamotałam

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

i pomyslec że to mogą byc nasze córki

http://www.youtube.com/watch?v=avMwyV-mVbo

Stary 2012-02-21, 11:04   #1193
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie szukalam dostałam link
no choreografie dobrze opanował, a ja się tylko zastanawiałam czy to co mu odstaje to to faktycznie "to" , matko jak zamotałam [COLOR="Silver"]
link poszedl dalej w swiat!!!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:05   #1194
agadus
Wtajemniczenie

http://www.youtube.com/watch?v=eenQUwM7124:hahaha:

Stary 2012-02-21, 11:08   #1195
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Jestem, nie było mnie od soboty i już trudno wbic się w wątek

Sarka ma dzisiaj miesięcznicę?? WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE

Moja panna w niedzielę skończyła 6 miesięcy mieliśmy gości-ciotkę i teścia- nie robilismy nic specjalnego i nikogo w sumie nie zapraszaliśmy, tak sie złożyło że byli był obiad i tort motyl

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

to chłop z chłopem?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:18   #1196
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

to chłop z chłopem?
kurcze nie wiem

Stary 2012-02-21, 11:19   #1197
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Hej!

Sto lat dla Sary!

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
AgaG.... mała jak zaśnie ok 18 to standardowo, od kiedy jesteśmy na MM, pierwszą pobudkę ma ok 5 rano na pierwsze jedzonko i wtedy dosypiamy do 6-7 w zależności o której koopka ja obudzi Dzisiaj była tylko jakas niestandardowa noc gdy o 1wszej przebudziła się, ale to może też moja wina, bo gdy się wierciła, poszłam do niej, poprawić ja w tym łóżeczku bo miałam wrażenie, że każda jej część ciała leży w innym kierunku i w innym miejscu łóżeczka no i się rozbudziła....
To ladnie Ci spi!

Nic mi sie dzis nie chce, mimo, ze takie piekne slonce. Antek ma spozniona drzemke...

Zaneta moje okna nie widzialy wody od sierpnia! Wyobrazasz sobie? Ale jeszcze za zimno na mycie
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:23   #1198
83monia
Zakorzenienie

moje okna zobacza wode na wiosne, nie mam zamiaru ich myc kosztem wlasnego zdrowia. widzialy wode jakos przed chrzcinami, czyli w pazdzierniku. nie jest zle. czesto w srodku myje bo maly mi maze po nich rekoma.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:24   #1199
iustyna1
Wtajemniczenie

Scio pepti na receptę coś 7zł z groszami albo 8zł z groszami. Wyrzuciłam paragon i dokładnie Ci nie powiem. Na bank mniej niż 9zł.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:24   #1200
nerola
BAN stały

Saruniu wszystkiego co najpiękniejsze

Agaduś,i ja mam jeść?Blee..i kto by to nie był,to ohyda.Masakra jakas.
Ty jakaś niedopieszczona czy cuś?

A makijaż młodej dłuży od mojego sylwestrowego
Juz ja dam Izie.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości