|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
dzień dobry
![]() come back ![]() szpiedzy byli, są i będą.ale trudno powróciłam. mam nadzieję że uda mi sie w miare mozliwości byc na bieżąco.teraz Fifcio śpi. a ja musze w miedzy czasie wstawić pranie, przygotować coś na obiad i jemu i nam, i jak starczy czasu umyć podłogi ![]() "chwilę" mnie nie było więc witam wszystkie nowe mamuśki na wątku aania_20 bardzo sie cieszę że pediatra zrobiła dobre wrażenie.no to trzymam kciuki żeby gorączka spadła! a jak dziś, lepiej...? za piekną wagę!nerola tak piszesz o pielęgnacji włosów a dla mnie to czarna magia ale może sie przekonam do Twojego sposobu chociaż nie moge uwierzyć że można umyć włosy odżywką.kiedyś się pomyliłam i umyłam właśnie włosy odżywka i co..? blee, tłuste były. ale to pewnie kwestia składu odżywkiCytat:
myślałam, że te długie i z lekka sie zdziwiłam że aż tyle Fifi je tych długich 2-3 sztuki i też dużo zostaje poza jego buzią ![]() a dajesz coś poza flipsami? biszkopty etc? Cytat:
![]() Cytat:
u mnie śnieg sypie![]() zazdroszczę umiejętności Emilie ja Filipa "uczę" kosi kosi ale leniwiec mój nie chce zrobić jeszcze sam
|
|||
|
|
|
#1172 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
Pyszne są te kaszki, sama podjadam małej. Wczoraj myśłałam, że może ją uczulaja, ale to chyba nie one. Obstawiam co innego, okaże się na dniach! |
|
|
|
|
#1173 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
karmię bo to naturalne i pewnie będę karmić dopóki mała się sama nie odstawi, ale jestem już trochę tym zmęczona, chciałabym się wyspać, założyć właśnie zwykłego push-up'a... no ale ja zawsze trochę egoistką byłam Ale ładna pogoda ![]() Karolcia nie ma jeszcze ząbków, ale zaczęła zgrzytać dziąsłami, brrrr dokończę później.... |
|||
|
|
|
#1174 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pocieszenie ja tez nie spalam pol nocy, maly w koncu zglodnial i chcial non stop jesc a przy tym poplakiwal, nad ranem to w ogole sie strasznie rzucal. Musialam go ponosic. Ale wiecie co nawet niewyspana i zmeczona jestem taka szczesliwa, ze z nim moge byc.Cytat:
Cytat:
![]() A co do zakupow to widze, ze bedzie popyt ![]() Cytat:
|
|
|
#1175 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Nerola,ooo to już w sumie niedługo. Mam nadzieję, że nic nie stanie nam na przeszkodzie żeby się zobaczyć. Patik, najlepszego dla Saruni i smęć nam do woli. Właśnie szykuję się na szczepienie z Hania- trzymajcie kciuki. ![]() Jestem ciekawa ile ten mój klocek waży. Brumek, poka ciacho! ![]() Kajool, widzę że opracowałaś metodę na grudki- wypróbuję!
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-02-21 o 10:19 |
|
|
|
#1176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ta funkcja nofrost nie jest tez po to aby jedzenie bylo dluzej swieze? chcesz biała czy srebrną? ja chciałam srebrna ale akurat nie było bo sie sprzedały.Wziełam biała( srebrna była ponoc ok 500zł drozsza ale byłam napalona wiec i tak bym kupiła).I nie zaluje bialej bo przy dzieciach bym chyba ta srebrna musiala 20 razy dziennie myc.Mam płyte do gotowania srebrna i juz wiecej bym takiej nie kupiła. Marzenka ja odpada od kina w czwartek mam szpital i jakoś nie mam ochoty na wychodzenie. Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2012-02-21 o 10:20 |
|
|
|
|
#1177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te inne robię na wodzie, bo takie kupuje i są ok, jedynie grudki mi wychodzą przy babydream. A tu wczoraj kupiłam na zdrowy brzuszek i patrzę, że jest na MM że trzeba zrobić mm![]() Ellika obawiam się że z tym push-upem nie będzie tak fajnie pięknie i kolorowo. Właśnie mierzyłam wszystkie staniki po kolei i pasują mi tylko 2 ! reszta albo za mała, albo ten push-up jest za duży i wyglądam jak cyklop.Byłam wczoraj nawet w sklepie z bielizną i nic nie umiałam znaleźć.Znalazłam jeszcze jeden sklep w którym dobierają niby profesjonalnie staniki, więc się wybiorę, bo mnie już męczy ten do karmienia i w ogóle moje cycunie są nie fajne no![]() Umówiłam się w końcu do endo, jeszcze tylko okulista do którego dodzwonić się nie mogę, wiecie że jestem ślepa jak kret ![]() ślepa jak kret, gruba jak miś, aktywna jak leń, nie zły ze mnie zwierzak ![]() |
|
|
|
|
#1178 |
|
Zadomowienie
|
Kto dzisiaj swietuje... hmmmm SARA!!!
Sto lat slicznotko!!!
|
|
#1179 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
widze,że alibany zmieniła nick-super ![]() u mnie noc bez zmiany, ewidentnie Nati zęby wychodzą a jak wyjda to kilka na raz ![]() czekam az Nati się obudzi i idę do ESOTIQ są promocje -70, muszę sobie kupić nowy szlafrok i koszulką letnią ptrzepraszam ale jakos bez zycia jestem, nie wyspałam się i jeszcze o 6.30 musiałam wstać, i oczywiście i
|
|
|
|
#1180 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
. I dobrze, ze umowilas sie dolekaza. Ja musze do ginekologa uderzyc, bo cytologie przydaloby sie zrobic.Cytat:
A tak w ogole czy wiecie, ze w niektorych krajach europy dzisiaj jest tlusty wtorek i smazy sie nalesniki. ALe mam na nie ochote. A w Poznaniu Podkoziolek
|
|
|
#1181 |
|
Rozeznanie
|
Tę noc zaliczam do udanych
![]() Mała właśnie marudzi w łóżeczku - próbuje zasnąć na swoja przedpołudniową drzemkę. No i te ząbki chyba co raz bliżej - zaczęła sie znów ślinić, zgrzyta dziąsłami, ulewa więcej...zobaczymy a wiecie moja nie chce jeść chrupek nie smakują jej chyba ![]() idę do niej, pogłaskać, potrzymać za rączkę ...inaczej nie zaśnie już wróciłam, śpi... lecę się szybko wykąpać! |
|
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki za odp odnośnie maty
widzę,że kupowałyscie u sprzedawcy z wieliczki,pewnie i ja kupie od niegopozdrawiam:
|
#1183 |
|
Wtajemniczenie
|
ze mną jest chyba cos nie tak skoro to obejrzałam
http://www.youtube.com/watch?v=0_lrKhmx2WU |
|
|
|
#1184 | |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja powekendowo
![]() cały czas podczytuje ![]() wekend bardzo udany Jaś w niedziele dał rodzicom wypocząc po imprezie spał w dzień 5h (2x2,5) ![]() dla Sary dziś i wszystkim miesięczniakom spóźnione uściski Cytat:
![]() wyjdą i żale nocne pierworodnego pojdą precz
|
|
|
|
|
#1185 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie martw się - moje dziecko gardzi wszystkim poza cycem (chyba, że to by było z mojego talerza lub kubka ). Jak już je to w minimalnych ilościach i ma gdzieś zalecenia pani doktor![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas też nieciekawie, ale zawsze może być gorzej, więc dzisiaj nie narzekam Też płacz, nocne kupki (chyba ma odparzenia - dopóki nie zaczął ząbkować, to nie wiedziałam, co to jest odparzenie. A teraz nawet jak zaraz zmienię pieluchę, to jednak się robią ), spanie trochę w łóżeczku, trochę mi na brzuchu, trochę obok nas...Rano wstał wesoły, ale mama z tatą zabrali go na "wycieczkę". najpierw kazali siedzieć w aucie, bo tata coś załątwiał, potem słońce świeciło do oczek, a na koniec mama zabrała do przychodni, gdzie miła pani dobrała się do jego paluszka i nie chciała puścić... A potem znowu wsadzili do samochodu i mama powiedziała, że cyca da dopiero w domu, więc wył całą drogę... Mama powoli już się przyzwyczaja do tego histerycznego płaczu, który kończy się, gdy mama bierze na ręce, ale tata jeszcze się nie przyzwyczaił. Na wszelki wypadek babci o wszystkim się nie mówi, bo ona i tak ma mamę za jakąś sadystkę (bo pozwala dziecku płakać - nawet sama zawozi tam, gdzie wiadomo, że płacz będzie i dodatkowo jej to nie wzrusza)... Ale babcia z przerażeniem krzyczała nawet, gdy mama go na dywan położyła (sama potem kołdrę wyciagnęła )...Tata pojechałdo pracy, a mama w domu cyca dała i zasnął przy nim, co mu się bardzo dawno nie zdarzyło A teraz wstał i leży na kolanach mamy![]() W każdym razie mój syn najwyraźniej nie lubi służby zdrowia
|
||||
|
|
|
#1186 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niedługo będę musiała nowe pokupowaćCytat:
---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
![]() dla Sarci
|
|||
|
|
|
#1187 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a od jutra dieta oczyszczanie przez post co by na swięta poobiadac się znowu ze smakiem ![]() i tylko kilka dni odpustu w niedziele bo marcowo dość urodzinowo |
|
|
|
|
#1188 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1189 |
|
BAN stały
|
Kalinko,dokładnie-kwestia składu.Silikonami nie umyjesz.
Kajool kiedyś kupiłam na allegro.Długo szperałam. Oj,będizesz miała pełne walizy olejków Agaduś czyś Ty zwariowała?Co Cie tknęło,zeby tego czegos szukac i oglądać? |
|
|
|
#1190 |
|
Zadomowienie
|
Sto lat dla Sary!
|
|
|
|
#1191 | ||
|
Zadomowienie
|
hej Kuny
Cytat:
![]() :mu r: czy ja mam zepsutą kosiarę??? Cytat:
Sara!!! sto lat!!!! mój tez nie lubił an początku nie bardzo mu struktura chrupka odpowiadała, ale teraz już lubi!! a dziś jedziemy do babci Żbika jak zje kaszę a w piątek jedziemy na basen!! tylko jak Żbik ma bardzo kocią naturę to może prychać jak będę go chciała wpakować do wody![]() Scio jak kotka zdrowa???
|
|
#1192 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nie szukalam dostałam link
no choreografie dobrze opanował, a ja się tylko zastanawiałam czy to co mu odstaje to to faktycznie "to" ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- i pomyslec że to mogą byc nasze córki ![]() http://www.youtube.com/watch?v=avMwyV-mVbo |
|
|
|
#1193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1194 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1195 | |
|
Zakorzenienie
|
Jestem, nie było mnie od soboty i już trudno wbic się w wątek
![]() Sarka ma dzisiaj miesięcznicę?? WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE ![]() Moja panna w niedzielę skończyła 6 miesięcy był obiad i tort motyl![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1196 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1197 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Sto lat dla Sary! Cytat:
Nic mi sie dzis nie chce, mimo, ze takie piekne slonce. Antek ma spozniona drzemke... Zaneta moje okna nie widzialy wody od sierpnia! Wyobrazasz sobie? Ale jeszcze za zimno na mycie |
|
|
|
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
moje okna zobacza wode na wiosne, nie mam zamiaru ich myc kosztem wlasnego zdrowia. widzialy wode jakos przed chrzcinami, czyli w pazdzierniku. nie jest zle. czesto w srodku myje bo maly mi maze po nich rekoma.
|
|
|
|
#1199 |
|
Wtajemniczenie
|
Scio pepti na receptę coś 7zł z groszami albo 8zł z groszami. Wyrzuciłam paragon i dokładnie Ci nie powiem. Na bank mniej niż 9zł.
|
|
#1200 |
|
BAN stały
|
Saruniu wszystkiego co najpiękniejsze
Agaduś,i ja mam jeść?Blee..i kto by to nie był,to ohyda.Masakra jakas. Ty jakaś niedopieszczona czy cuś? A makijaż młodej dłuży od mojego sylwestrowego Juz ja dam Izie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

)

a jak dziś, lepiej...?
za piekną wagę!
myślałam, że te długie i z lekka sie zdziwiłam że aż tyle
u mnie śnieg sypie

że trzeba zrobić mm
i w ogóle moje cycunie są nie fajne no

nie smakują jej chyba