Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-21, 10:58   #4051
emigra
Zakorzenienie

Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Ja niestety troszkę zraziłam się do tego zawodu, bo zauważyłam że opiera się on głównie (przynajmniej w moim mieście) na zakładaniu paznokci akrylowych. Mnie zawód ten bardziej przyciągał z innych względów, bardziej w kierunku zabiegów na twarzy, ciele, a nie tylko ciągła zabawa z tym śmierdzącym akrylem. Poza tym moim konikiem zawsze były makijaże, no ale nikt codziennie na makijaż nie przychodzi do salonu I dlatego poszłam w innym kierunku. Ale chyba każdy w swoim zawodzie przechodzi taki okres wypalenia zawodowego, chciałoby się czegoś więcej ale tego nie przeskoczymy niestety.
To u nas jesli chodzi o paznokcie to mialysmy zwykly manicure tylko zadnych zeli czy akryli - jak dla mnie bomba, bo juz bylam po kursie mialysmy zajecia z masazu relaksacyjnego, drenazu limfatycznego, zebiegi na twarz i cialo, stopy. Sporo tego mialysmy, fakt. A makijaz mnie nie ominal (choc ja w przeciwienstwie do Ciebie tym akurat sie nie interesowalam ) i bodajze caly ostatni semestr mialysmy zajecia z makijazu, po czym opanowany byl tak naprawde tylko dzienny i smoky eye
Dla mnie na studiach najgorzsa byla anatomia, fizjologia i histologia - ciezko bylo wszystko ogarnac
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:59   #4052
tynka88
Zadomowienie

ja to swoich włosów nie ruszam, nie ścinam, nie farbuje tylko co kilka miesiecy koncowki podcinam, boje sie cokolwiek robic, raz sobie chciałam rozjasnic i wyszly żołte i wtedy postanowiłam koniec w sumie zwiąże i mam spokój.

U mnie ostatnio te twardnienia nasilaja sie wieczorem, czuje jak mnie wsysa do kręgosłupa i tez czuje lekkie parcie na kupe, jak do takiego twardnienia dojdzie jeszcze ból brzucha jak na okres i bedzie to trwało kilkanascie godzin to ja chyba nie dam rady, boje sie ze na porodówce zwymiotuje z bólu .

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:05   #4053
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość

U mnie ostatnio te twardnienia nasilaja sie wieczorem, czuje jak mnie wsysa do kręgosłupa i tez czuje lekkie parcie na kupe, jak do takiego twardnienia dojdzie jeszcze ból brzucha jak na okres i bedzie to trwało kilkanascie godzin to ja chyba nie dam rady, boje sie ze na porodówce zwymiotuje z bólu .
u mnie też twardnienia i skurcze pojawiają się wieczorem póki co są w miare znośne, ciekawe jak długo

a wczoraj na szkole rodzenia pani położna uczyła nas jak przeć, wczuła się w role na maksa, bo nogi nam to klatki piersiowej przyciskała głowe też do klatki piersiowej i krzyczała oczy zamknięte i przyj przyj przyj, a w tym czasie nam liczyła od 20 do 40 i miałyśmy na bezdechu być Ja głupia nie mogłam ze śmiechu wytrzymać choć jak przyjdzie co do czego to na pewno mi już do śmiechu nie będzie
Stary 2012-02-21, 11:05   #4054
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Mravka no no zdjecie brzuszkowe super Sexy mamusia Czy fotografem byl mąż?
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:06   #4055
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
w kwestii włosowej: mam coraz dłuższe, już za łopatki. Zaczęły się kręcić, ale u góry przylizały. coraz gorzej jest mi się schylić nad wanną, a końcówki wpadają do odpływu (błeeee!!!) więc pomyślałam o cięciu.
jak mi tylko choróbsko przejdzie, wybiorę się na radykalną zmianę
Fajna fryzurka
Ale znajac siebie nie wygladalabym w niej dobrze,bo nie chcialoby mi sie ukladac wloskow.A tak kucyk albo warkocz i po problemie.

A z ciekawostek Ostatki(albo jak w wielkopolsce Podkoziolek)to w Anglii jest panacake day

Kupilam herbate z lisci maliny.Tylko,ze liscie stanowia w niej 50 % i jeszcze jakies dodatki sa jablko,hibiskus.Innej nie bylo.No i nie wiem czy juz zaczac pic.Na herbacie jest napisane,ze w pozniejszym okresie ciazy mozna i zeby nie pic we wczesnej ciazy.
A na internecie to sa strasznie sprzeczne opinie.
Ja zaczelam 34 tydzien.
A wy od kiedy zaczelyscie pic i po ile dziennie?
Stary 2012-02-21, 11:06   #4056
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
To u nas jesli chodzi o paznokcie to mialysmy zwykly manicure tylko zadnych zeli czy akryli - jak dla mnie bomba, bo juz bylam po kursie mialysmy zajecia z masazu relaksacyjnego, drenazu limfatycznego, zebiegi na twarz i cialo, stopy. Sporo tego mialysmy, fakt. A makijaz mnie nie ominal (choc ja w przeciwienstwie do Ciebie tym akurat sie nie interesowalam ) i bodajze caly ostatni semestr mialysmy zajecia z makijazu, po czym opanowany byl tak naprawde tylko dzienny i smoky eye
Dla mnie na studiach najgorzsa byla anatomia, fizjologia i histologia - ciezko bylo wszystko ogarnac
Na studium też miałam takie przedmioty i też masakra Ale jak poszłam na studia z fizjoterapii to powróciły one do mnie w jeszcze gorszej formie Haha Myślałam, że na studium było ciężko Kości, kosteczki, mięśnie, przyczepy i mogłabym tak pisać i pisać ... Ale nie ukrywam, że brak mi trochę tego bo obroniłam licencjat w zeszłym roku i mam teraz roczną przerwę przed magisterką. Ale nie wiem czy dzidzia pozwoli mi wrócić na studia, bo mój mąż tez studiuje, robi inżynieryjne studia zaocznie to ja nie wiem z kim dziecko zostawię jak nam się zjazdy pokryją... A ja chciałam iść do Olsztyna na mgr, a to troszkę daleko ode mnie i zjazdy są 3 dniowe... Ale zobaczymy, może coś w Warszawie otworzą, to będę mieć rzut beretem

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:07   #4057
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
u mnie też twardnienia i skurcze pojawiają się wieczorem póki co są w miare znośne, ciekawe jak długo

a wczoraj na szkole rodzenia pani położna uczyła nas jak przeć, wczuła się w role na maksa, bo nogi nam to klatki piersiowej przyciskała głowe też do klatki piersiowej i krzyczała oczy zamknięte i przyj przyj przyj, a w tym czasie nam liczyła od 20 do 40 i miałyśmy na bezdechu być Ja głupia nie mogłam ze śmiechu wytrzymać choć jak przyjdzie co do czego to na pewno mi już do śmiechu nie będzie
hihihi no do smiechu na pewno nie
Ale zabawnie to musialo na sr wygladac
Ja niestety w tym bolu w pewnych monetach zle parłam, zamiast brzuchem to buzia i w efekcie po porodzie mega wybroczyny na buzi i ramionach, ktore oczywiscie pozniej zniknely ale wygladalam okropnie
SZYMONEK

Stary 2012-02-21, 11:10   #4058
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Kupilam herbate z lisci maliny.Tylko,ze liscie stanowia w niej 50 % i jeszcze jakies dodatki sa jablko,hibiskus.Innej nie bylo.No i nie wiem czy juz zaczac pic.Na herbacie jest napisane,ze w pozniejszym okresie ciazy mozna i zeby nie pic we wczesnej ciazy.
A na internecie to sa strasznie sprzeczne opinie.
Ja zaczelam 34 tydzien.
A wy od kiedy zaczelyscie pic i po ile dziennie?
Ponoc wlasnie od 34 tc mozna zaczac pic

Asika, ja juz nie planuje dalszej edukacji. We wrzesniu 2011 obronilam licencjat i mi styknie. Moze mieszkajac w PL bym sie zdecydowala, ale nie dam rady znowu tak jezdzic (co poltorej tyg 1500 km w obie strony autem) a juz napewno nie majac dziecko
3270g, 47 cm
Stary 2012-02-21, 11:11   #4059
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Ja niestety w tym bolu w pewnych monetach zle parłam, zamiast brzuchem to buzia i w efekcie po porodzie mega wybroczyny na buzi i ramionach, ktore oczywiscie pozniej zniknely ale wygladalam okropnie
no nam położna mówiła że zaczęła obserwować że z oddechem w miare sobie panie radzą a z tym parciem jest katastrofa dlatego zaczęła te ćwiczenia, ciekawe czy w tym bólu i stresie wykonam to dobrze
Stary 2012-02-21, 11:15   #4060
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Ponoc wlasnie od 34 tc mozna zaczac pic

Asika, ja juz nie planuje dalszej edukacji. We wrzesniu 2011 obronilam licencjat i mi styknie. Moze mieszkajac w PL bym sie zdecydowala, ale nie dam rady znowu tak jezdzic (co poltorej tyg 1500 km w obie strony autem) a juz napewno nie majac dziecko
Nie no tyle km dojeżdżać to nie byłoby opcji i to jeszcze mając maleństwo w domku... Ale w końcu licencjat to już wyższe studia

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
no nam położna mówiła że zaczęła obserwować że z oddechem w miare sobie panie radzą a z tym parciem jest katastrofa dlatego zaczęła te ćwiczenia, ciekawe czy w tym bólu i stresie wykonam to dobrze
W takim stresie to każda pewnie będzie oddychała i parła tak jak jej będzie najwygodniej Ja na pewno będę robić po swojemu i nie tak jak mnie uczono na sr Jestem uparte stworzenie niestety ...

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:16   #4061
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie ze w tym bolu to nie takie proste. Przy skurczu trzeba gleboko oddychac najlepiej brzuszkiem zeby dotlenic maluszka ale to naprawde trudna sprawa. Ale dla mnie to nie to jeszcze bylo najtrudniejsze. Najgorsze bylo nie przec kiedy przec sie chcialo a polozna mowila, ze teraz nie.
SZYMONEK

Stary 2012-02-21, 11:18   #4062
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
w kwestii włosowej: mam coraz dłuższe, już za łopatki. Zaczęły się kręcić, ale u góry przylizały. coraz gorzej jest mi się schylić nad wanną, a końcówki wpadają do odpływu (błeeee!!!) więc pomyślałam o cięciu.
bardzo fajna fryzurka Ale chyba bardziej do tych co z natury mają proste włosy....

Dziewczyny zawaliłam sprawę dzisiaj teściowa zawiozła mocz na posiew, w czwartek wizyta więc chciałam mieć jak najświeższe wyniki. A okazało się że trzeba tydzień na wynik czekać zapomniałam o tym
Stary 2012-02-21, 11:27   #4063
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Nie nie nabawił się no ta dieta to masakra ale on jest twardziel więc wytrzyma. Zaraz ide prasować
tez na tej diecie kiedys bylam..ale oprocz utraty wagi wywolywala u mnie stan wiecznego wkurzenia nie dla mnie takie restrykcyjne podejscie. Niestety zauwazylam tez wtedy gorszy stan wlosow i paznokci.

Cytat:
bardzo mi sie podoba fryzurka, ale tez sie obawiam,ze nie ma moje wlosy;/ sa proste jak druty,wiec efektu zdjeciowego nigdy nie osiagne. Ale baaaardzo fajna!
Cytat:
Mravka no no zdjecie brzuszkowe super Sexy mamusia Czy fotografem byl mąż?
dziekuje kolezanka meza ktora jest fotografem. Maz tez uczestniczył, ale jeszcze nie dostalismy wszystkich zdjec,tylko to jedno na zachete

Cytat:
to tez mi ktos radzil, aby oczy zamykac...a nie przec z otwartymi) i wlasnie nie przec buzia..bo to nic nie daje,a tylko czlowiek sie wlasnie nabawi wybroczyn. Jednak pewnie latwo mowic a trudniej zrobic
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:29   #4064
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
ja to swoich włosów nie ruszam, nie ścinam, nie farbuje tylko co kilka miesiecy koncowki podcinam, boje sie cokolwiek robic, raz sobie chciałam rozjasnic i wyszly żołte i wtedy postanowiłam koniec w sumie zwiąże i mam spokój.

Powiem ci ze jak zaczniesz wymiotowac to dopiero zaczna cie tratowac powaznie i uwierza ze na prawde mocno cie boli. Wiem ze to nie to samo, ale przy kolce zgodzili sie zrobic mi usg dopiero jak zaczelam wymiotowac, a wczesniej traktowali jak narkomanke co przyszla po dawke morfiny. Smutne ale prawdziwe. To bylo jeszcze przed ciaza. Na poloznictwie tez znieczulica: "I co z tego ze boli? Przeciez tu kazda steka"

Znajomi zaczynaja wydzwaniac czy juz urodzilam. Chyba przestane odbierac.

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:38   #4065
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
Powiem ci ze jak zaczniesz wymiotowac to dopiero zaczna cie tratowac powaznie i uwierza ze na prawde mocno cie boli. Wiem ze to nie to samo, ale przy kolce zgodzili sie zrobic mi usg dopiero jak zaczelam wymiotowac, a wczesniej traktowali jak narkomanke co przyszla po dawke morfiny. Smutne ale prawdziwe. To bylo jeszcze przed ciaza. Na poloznictwie tez znieczulica: "I co z tego ze boli? Przeciez tu kazda steka"

Znajomi zaczynaja wydzwaniac czy juz urodzilam. Chyba przestane odbierac.

Puma
jakiegoś pecha masz do szpitali , że zawsze masz takie straszne doświadczenia.

Ja się z takim podejściem, o którym piszesz się nie spotkałam , więc Dziewczyny mam nadzieję,że trafi się Wam ta wersja lepsza nie wszędzie jest tak koszmarnie ,
nie ma co się nastawiać ,że idziemy na imprezkę, ale też nie do rzeźni , bo to też duże ma znaczenie jak nastawiona przychodzi pacjentka.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:43   #4066
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
tez na tej diecie kiedys bylam..ale oprocz utraty wagi wywolywala u mnie stan wiecznego wkurzenia nie dla mnie takie restrykcyjne podejscie. Niestety zauwazylam tez wtedy gorszy stan wlosow i paznokci.

bardzo mi sie podoba fryzurka, ale tez sie obawiam,ze nie ma moje wlosy;/ sa proste jak druty,wiec efektu zdjeciowego nigdy nie osiagne. Ale baaaardzo fajna!

dziekuje kolezanka meza ktora jest fotografem. Maz tez uczestniczył, ale jeszcze nie dostalismy wszystkich zdjec,tylko to jedno na zachete

to tez mi ktos radzil, aby oczy zamykac...a nie przec z otwartymi) i wlasnie nie przec buzia..bo to nic nie daje,a tylko czlowiek sie wlasnie nabawi wybroczyn. Jednak pewnie latwo mowic a trudniej zrobic
Słyszałam że oczy powinny być zamknięte przy parciach bo jak się prze z otwartymi to gałki mogą "wyskoczyć"
Stary 2012-02-21, 11:46   #4067
koniakonia
Zakorzenienie

Jeju Mravka zdjęcie mi się skojarzyło z Kim Basinger i filmem 9 i pół tygodnia no pikne jest i co tu dużo mówić , seksi bardzo
Stary 2012-02-21, 11:48   #4068
Karo89
Zakorzenienie

dzień dobry

u mnie piękne słoneczko, cieplutko, wietrzyłam mieszkanie, a teraz zajadając się Danio waniliowym nadrabiam Was
Zaraz zabieram się za naukę-jutro, w czwartek i w piątek egzaminy mam

ale mi się nic nie chce

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:50   #4069
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

to czekam na inne fotki oczywiscie jesli bedziesz sie chciala pochwalic
Co do tego parcia, to oczy zamykalam, dzieki temu nie mialam czerwonych popekanych.
Ale wlasnie momentami parlam buzia bo wlasnie to nie takie latwe przy tych mocnych skurczach zeby cala energie skupic na brzuszku
Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość

Ja się z takim podejściem, o którym piszesz się nie spotkałam , więc Dziewczyny mam nadzieję,że trafi się Wam ta wersja lepsza nie wszędzie jest tak koszmarnie ,
nie ma co się nastawiać ,że idziemy na imprezkę, ale też nie do rzeźni , bo to też duże ma znaczenie jak nastawiona przychodzi pacjentka.
Oczywiscie ze nie wszedzie. Ja trafilam na wspaniala polozna (a nic jej nie dalam), bardzo mi pomagala przy porodzie i swietnie sie mna zajela. Na poloznictwie nie spotkalam sie z chamstwem, zlym traktowaniem, owszem pielegniarki nie pomagaly zbyt wiele ale ja je rozumiem, naprawde byly zawalone praca (na prawie 40 pacjentek dwie).
SZYMONEK

Stary 2012-02-21, 11:50   #4070
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej dziewczyny...jakoś zwlekłam się po nocnej walce ze zgagą (2 razy Rennie brałam) ale zaraz wybywam na wizytę...taka kontrolną pewnie bez usg, ale chociaż dowiem się czy moje żelazko urosło...

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
ja w niedzielę robiłam karkówkę w piekarniku z jakiegoś pomysłu na obiad ( dodawało się ketchup, nie pamiętam z jakiej firmy) wyszła pyszna tyle, że trzeba kupić ten Pomysł na ... .
To pewnie żeberka w Coli bo je się pieczę w Coli z przyprawami i keczupem...pyszności...:l ove: Do tego fryteczki z piekarnika..

Karolca fajne to łózeczko i pościel tez ok

Aaagga to może jakiesdziedziczne te zastoje w nerkach u was....biedna siostra...Fajnie by było jak by tez synek był u niej

Madziara super że wizyta udana Ja tez bym wolała chyba wcześniej być w szpitalu bo to rzeczywiście odpada stres związany z dojazdem w razie czego.

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość

i takie pytanko czy Wy w okolicach 30-34tc też macie takie nagłe skoki wagi? - nie żeby znowu się żaliła czy coś tylko grzecznie pytam.
Bo ja wcześniej tyłam do 1kg w ciągu trzech tygodni, a teraz tyje po 3kg
Niby gdzieś wyczytałam, że w tym okresie można więcej tyć.
29lutego mam wizyte minęło 1,5tygodnia od ostatniej wizyty a ja już mam prawie 2kg więcej z rana na czczo na golask
Ja się dziś dowiem na wizycie ile mi przybyło

Cytat:
Pewnie też bym pewnie głupawki dostała podczas takich ćwiczeń Bo przy porodzie to wiadomo że do śmiechu to nam nie będzie

Mravka jakie sliczne zdjęcie...wow
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:58   #4071
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Oooo to mi się podoba Myślałam o podobnym cięciu, ale niestety mam bardzo liche włosy a do tego cięcia trzeba mieć raczej gęste.
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Fajna fryzurka
Ale znajac siebie nie wygladalabym w niej dobrze,bo nie chcialoby mi sie ukladac wloskow.A tak kucyk albo warkocz i po problemie.
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
bardzo fajna fryzurka Ale chyba bardziej do tych co z natury mają proste włosy....
no ja mam w miarę gęste, powiedziałąbym, że normalnej gęstości. Dość grube, ale też puchate bo falujące. I o ile mi się modelowanie nie widzi na codzień (nawet dałam swoją cud prostownicę siostrze) to przy falujących powinno być jeszcze ok. no ale na prostych, ciężkich włosach, fakt, wyjdzie profesor Snape
Muszę coś z tymi włosami zrobić, po umyciu wyglądam jak Kopernik... (kiedy były krótsze wyglądałam jak Wodecki)
Zetnę, choć żal, bo po porodzie tarczyca mnie wyłysi, a nie ma nic gorszego niż 4 długie włosy na krzyż...

Cytat:

Puma
jakiegoś pecha masz do szpitali , że zawsze masz takie straszne doświadczenia.
prawda to. no ale nie jeździ się tam jak do spa, czy sanatorium, więc nie ma co liczyć na luksusy. co do chamstwa itp - wszędzie jest, tu wspominałam szpitale, ale nawet w szkole mnie dosięgało. nie ma zasady.
a że mam takie szczęscie jakie mam, to i wcześniej pisałam że spodziewam się, że podczas porodu zostanę sponiewierana. mam na to duże szanse, wolę się z tym pogodzić zawczasu i najwyżej miło rozczarować.
nie mogę też powiedzieć, że idę z ostrożnym/złym nastawieniem na oddział. do każdej pielęgniarki próbuję zagadać, pożartować - łatwiej mi, bo mam mamę pielęgniarkę i wiem, co je boli. po tym, czy się uśmeichną, odpowiedzą, czy odburkną/okrzyczą od razu wiem czego się po kim spodziewać, do kogo iść po pomoc. taki mój teścik - bo wiem, że wszędzie znajdzie się i zła osoba, i rewelacyjna. złota zasada.

co do zwyczaju "kupowania" sobie łaski pesonelu medycznego - nie kopertowałam i nie będę.
czasami jak mi się wybitnie ktoś spodoba to pod koneic pobytu potajemnie podrzucam na dyżurkę dobrą kawkę/czekoladki, ale tak, żeby nie wiedziały kto to. chcę uniknąć krępacji i podejrzenia o łapówkarstwo, a panie i tak wiedzą, że ktoś jest im bardzo wdzięczny za okazaną cierpliwość i serdeczność, bo to jest z ich strony dobra wola, nie obowiązek.
Stary 2012-02-21, 12:01   #4072
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Karo89 powodzenia na egzaminach!

Flowerbombka powodzenia na wizycie!
SZYMONEK

Stary 2012-02-21, 12:08   #4073
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Nic nie ruszyło, brzuch boli ale mniej, skurcze są dalej nie regularne, spać nie mogę. Normalnie masakra

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
No cóż że jestem blondynką i nie mogę dodać diety to przesyłam ją tutaj

Ale pojawił się jakiś błąd
chyba bym z glodu umarla na takiej diecie

Cytat:
Ja z wagą stoję w miejscu, taka widać moja uroda ,że na końcu stopuje, ale nie ma co mi zazdrościć , bo ja jestem wielorybkiem z natury....
to normalka, ze pod koniec ciazy zazwyczaj sie juz nie tyje... nawet mozna troche stracic na wadze...
ja wlasnie ostatnio mam 1 kg mniej niz tydzien temu

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
GUCIA jak można samej teraz sprawdzić szyjkę??? Ja już nie dosięgam tam ... nawet luteinę już ciężko mi było aplikować...ja nie daję rady, zresztą nigdy nie wiem czy to szyjka czy coś innego!
no generalnie do szyjki to trzeba miec wprawe... ja zawsze sobie badalam, tez przed ciaza, takze dla mnie nie problem...

chociaz zdarza sie, ze i tak "ucieka" wyzej, wtedy nie siegam i daje sobie spokoj

Mravka, super zdjecie

A ja w ogole to bylam dzis na izbie przyjec... normalnie mloda takiego mi stracha napedzila, ze szkoda gadac.
Wczoraj w nocy, praktycznie caly wieczor i pol nocy kotlowala sie jak szalona... doslownie jak nigdy podczas tej ciazy, a rano jak wstala cisza... trzese brzuchem, cisza, pochdzilam troche, usiadlam, nadal nic... az sie poplakalam ze zdenerwowania, stwierdzilam, ze jak cos ma byc zlego, to pjade, niech sprawdza i najwyzej bylabym juz na miejscu gdyby bylo cos zlego...
na izbie podlaczyli mnie pod ktg, serduszko sie odezwalo (ufffff...) i podczas zapisu mloda zaczela sie znow delikatnie ruszac... i generalnie jest wszystko ok, ktg ladne, usg tez w porzadku, przeplyw krwi przez pepowine i w mozgu ok, lozysko tez dobrze... ale co sie zestresowalam to
Stary 2012-02-21, 12:10   #4074
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość

To pewnie żeberka w Coli bo je się pieczę w Coli z przyprawami i keczupem...pyszności...:l ove: Do tego fryteczki z piekarnika..
no właśnie to był karczek w ketchupie, nie dodawało się coli. Ale słyszałam właśnie, że te z colą żeberka są pycha

Cytat:
Karo89 powodzenia na egzaminach!
"nie" dziękuję

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:10   #4075
Roksape
Zadomowienie

Nikii to faktycznie się zapomniałaś Powiesz gin, że wynik będziesz miała później może umówi Cię na kolejną wizytę albo powie, żebyś przyszła na chwilę jak odbierzesz wynik...

U mnie trzyma lekki mrozik i pochmurno jest trochę...

A mój synio znalazł kremik w szafce do pięt i wyciska resztki na moją nogę i masuję a łaskocze hi hi
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:11   #4076
karolca
Zakorzenienie

Odebrałam wyniki GBS i wszystko jest ok. Ufff

Poza tym wieje, pada śnieg na zmianę z deszczem. Beznadziejna pogoda.
Kupiłam pomidorki daktylowe, sałatę lodową i zrobię sałatkę. Do tego kurczak na ostro, grzanki i sos czosnkowy. A co! Będę sie opychać pysznościami i będę śmierdziała czosnkiem.

A jeśli chodzi o łóżeczko to chyba je obejrzę najpierw na zywo w sklepie, bo opinie ma średnie. a jesli ma słuzyć na 3 lata minimum, to musi być dobry wybór.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:13   #4077
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość

Kupiłam pomidorki daktylowe, sałatę lodową i zrobię sałatkę. Do tego kurczak na ostro, grzanki i sos czosnkowy. A co! Będę sie opychać pysznościami i będę śmierdziała czosnkiem.
ale za to jak zdrowo

super, ze wyniki w porzadku
Stary 2012-02-21, 12:14   #4078
MoniaHan
Wtajemniczenie

ja juz po drzemce...obudzila mnie dziewczyna z biura ktora jest na moim miejscu, czegos tam nie mogla znalezc...

Dziewczyny powodzenia na wizytach,
Gucia dobrze ze wszystko ok

gosia o to ja jakas czarodziejka jestem, nalesniki robie raz na rok moze i wlasnie chcialam dzis zrobic, a nawet nie wiedzialam ze pancake day jest dzisiaj, pewnie bym sie dowiedziala wieczorem jakbym wiadomosci ogladala. to w takim na kolacje nalesniki beda
ide gotowac obiadek

karolca super ze wyniki ok

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-02-21 o 12:16
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:27   #4079
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
no ja mam w miarę gęste, powiedziałąbym, że normalnej gęstości. Dość grube, ale też puchate bo falujące. I o ile mi się modelowanie nie widzi na codzień (nawet dałam swoją cud prostownicę siostrze) to przy falujących powinno być jeszcze ok. no ale na prostych, ciężkich włosach, fakt, wyjdzie profesor Snape
Muszę coś z tymi włosami zrobić, po umyciu wyglądam jak Kopernik... (kiedy były krótsze wyglądałam jak Wodecki)
Zetnę, choć żal, bo po porodzie tarczyca mnie wyłysi, a nie ma nic gorszego niż 4 długie włosy na krzyż...

prawda to. no ale nie jeździ się tam jak do spa, czy sanatorium, więc nie ma co liczyć na luksusy. co do chamstwa itp - wszędzie jest, tu wspominałam szpitale, ale nawet w szkole mnie dosięgało. nie ma zasady.
a że mam takie szczęscie jakie mam, to i wcześniej pisałam że spodziewam się, że podczas porodu zostanę sponiewierana. mam na to duże szanse, wolę się z tym pogodzić zawczasu i najwyżej miło rozczarować.
nie mogę też powiedzieć, że idę z ostrożnym/złym nastawieniem na oddział. do każdej pielęgniarki próbuję zagadać, pożartować - łatwiej mi, bo mam mamę pielęgniarkę i wiem, co je boli. po tym, czy się uśmeichną, odpowiedzą, czy odburkną/okrzyczą od razu wiem czego się po kim spodziewać, do kogo iść po pomoc. taki mój teścik - bo wiem, że wszędzie znajdzie się i zła osoba, i rewelacyjna. złota zasada.

co do zwyczaju "kupowania" sobie łaski pesonelu medycznego - nie kopertowałam i nie będę.
czasami jak mi się wybitnie ktoś spodoba to pod koneic pobytu potajemnie podrzucam na dyżurkę dobrą kawkę/czekoladki, ale tak, żeby nie wiedziały kto to. chcę uniknąć krępacji i podejrzenia o łapówkarstwo, a panie i tak wiedzą, że ktoś jest im bardzo wdzięczny za okazaną cierpliwość i serdeczność, bo to jest z ich strony dobra wola, nie obowiązek.
nigdy nie dalam łapówki , nie kupowałam łaski personelu....

Napisałam, co było u mnie w szpitalu , bo nie obraź się Puma , ale po Twoich postach to gdybym nie była sama wcześniej pacjentką, miałabym strasznego stracha ,że idę do najgorszego miejsca na świecie, gdzie wszyscy będą mnie traktować jak przedmiot itd. i że będą na mnie mordę darły jedna przez drugą itp. a wiem ,że tak nie jest wszędzie. Ty piszesz ,że jak się ktoś nie porzyga z bólu to nie dostanie przeciwbólowych leków, no a tak może jest u Ciebie i nie ma co straszyć Dziewczyn,że tak będzie u nich.Ja rozumiem ,że Ty się nastawiasz na straszne traktowanie, ale przy okazji siejesz strach .

Czekoladki na koniec tez daję, do tego dołączam kartkę z podziękowaniami za opiekę

Karolca
dobrze,że wyniki ok .

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

chyba bym z glodu umarla na takiej diecie

to normalka, ze pod koniec ciazy zazwyczaj sie juz nie tyje... nawet mozna troche stracic na wadze...
ja wlasnie ostatnio mam 1 kg mniej niz tydzien temu

no generalnie do szyjki to trzeba miec wprawe... ja zawsze sobie badalam, tez przed ciaza, takze dla mnie nie problem...

chociaz zdarza sie, ze i tak "ucieka" wyzej, wtedy nie siegam i daje sobie spokoj

Mravka, super zdjecie

A ja w ogole to bylam dzis na izbie przyjec... normalnie mloda takiego mi stracha napedzila, ze szkoda gadac.
Wczoraj w nocy, praktycznie caly wieczor i pol nocy kotlowala sie jak szalona... doslownie jak nigdy podczas tej ciazy, a rano jak wstala cisza... trzese brzuchem, cisza, pochdzilam troche, usiadlam, nadal nic... az sie poplakalam ze zdenerwowania, stwierdzilam, ze jak cos ma byc zlego, to pjade, niech sprawdza i najwyzej bylabym juz na miejscu gdyby bylo cos zlego...
na izbie podlaczyli mnie pod ktg, serduszko sie odezwalo (ufffff...) i podczas zapisu mloda zaczela sie znow delikatnie ruszac... i generalnie jest wszystko ok, ktg ladne, usg tez w porzadku, przeplyw krwi przez pepowine i w mozgu ok, lozysko tez dobrze... ale co sie zestresowalam to
ja już stoję chyba od 33 tygodnia z wagą,nawet spadki były, jeśli waga mi nie fiksuje, a raczej jest dokładna , bo sprawdzam ją ładując 6pak wody

dobrze,że to tylko Twoj lęk był, ja tez już jutro będę spokojniejsza z ktg pod ręką

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:

A jeśli chodzi o łóżeczko to chyba je obejrzę najpierw na zywo w sklepie, bo opinie ma średnie. a jesli ma słuzyć na 3 lata minimum, to musi być dobry wybór.
Ja mam z tej firmy komodę, ale fakt faktem ,że łóżeczko nie jest całe z drewna , więc może lepsze będzie całe z drewna , bo to jednak zawsze łatwiej w razie co odnowic, bo taka okleiną to już gorzej, komoda sprawuje się dobrze, ale łóżeczko jest jednak bardziej narażone na różne uszkodzenia

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-02-21 o 12:24
Stary 2012-02-21, 12:31   #4080
emigra
Zakorzenienie

Cytat:

super ze wyniki ok ja tez postanowilam dzisiaj zrobic salatke, ale z tunczykiem

Gucia, ale Ci mala stracha napedzila ! Ale masz racje, lepiej sprawdzic dwa razy za duzo niz raz za malo a jak Twoja energia? Nadal masz powera? Bo mi dzisiaj troche przeszlo, tzn teraz bo bylam w sklepie i w drodze powrotnej czulam mega ucisk na spojenie i chyba mialam nawet skurcze, brzuch jak skala.... ale posiedze a pozniej musze wziac sie za prasowanie, bo jak cos to maz bez koszul zostanie a on nie potrafi prasowac tak jak ja (pewnie wyprasowalby sobie tylko rekawy i kolnierzyk, bo teraz nosi swetry na koszulach )

upolowalam mini paczusie i cole poszaleje poki moge
3270g, 47 cm
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości