Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-21, 11:18   #2341
ivoncia16
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
A ja robię barszczyk.
dasz mi troszke ?
ja dzisiaj mam krupnik !

Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wczoraj wieczorem Was nadrabiałam po całym dniu nieobecności, no i czytałam i czytałam...i zanim dobrnęłam do końca to mi się usnęło.

Zatem dzisiaj piszę jako pierwsza
Baaardzo się cieszę, że Soleilka jesteś znów z nami. Kurcze, przeżywałyśmy ten Twój pobyt w szpitalu, wątek zwolnił tempo...szkoda, że jeszcze nie wiadomo co Ci jest, ale bardzo dobrze, że Maleństwo ma się świetnie.

Ja dzisiaj na śniadanko będę jeść kanapki....ale takie wypaśne posmarowane serkiem, a na to szynka, jajko, pomidorek i zielony ogórek

mmmmmmm takie wypasione kanapki !
uwielbiam
a takie letnie - serek,szynka,jajo,pomidor ,ogorek,szczypiorek mmm

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Hejo

Ja już po śniadaniu.

Dziewuszki trzymajcie dziś kciuki bo o 17.45 mam się stawić na genetycznym
a ja na sniadanko zjadlam drozdzowke z drzemikiem

Kciukasy za genetyczne !
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:20   #2342
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
yyy no to mnie ominęła imprezka
w takim razie na pierwszej stronie naszego wątku jest pomyłka

ja zapraszam na lasagne
Wiecie, że ja nigdy nie jadłam lasagne nawet nie wiem, co to jest

A i zapomniałam Branzoltce pogratulować wejścia w 2 trymestr.

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
mmmmmmm takie wypasione kanapki !
uwielbiam
a takie letnie - serek,szynka,jajo,pomidor ,ogorek,szczypiorek mmm
Właśnie letnie. Wtedy mi smakują, ale teraz warzywa dla mnie smaku nie mają
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:21   #2343
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość

Czyli teraz nie będzie z obciążeniem? Rany coś nie kumam tego tematu Zrozumiałam, że na jednej wizycie pobiorą krew a na drugiej podają tą glukozę, czy jednak wszystko na jednej
a ja nie wiem co masz zlecone, czy tylko glukozę na czczo czy test z obciążeniem. Z obciążeniem robi się tego samego dnia, między pobraniami siedzisz w przychodni godzinę lub dwie (zależy ile tej glukozy masz do wypicia)

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:21   #2344
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Kejtigda, po porodzie najważniejsze jest dziecko i opieka nad nim, nie będziesz miała ani sił ani czasu na to aby myśleć o urodzie. Przecież dziecko to kupa obowiązków. A co jeśli nie będziesz mogła karmić cycem, ani zwykłym mm tylko specjalnymi mieszankami z apteki? Jeśli dziecko będzie mieć w nocy kolki i problemy z wypróżnianiem? Rozstępy w takim czasie schodzą na dalszy plan tak samo jak Ty sama zejdziesz. Bo dziecko jest najważniejsze i podejrzewam, że żadna matka nie chciałaby być szczęśliwą mamą bez rozstępów kosztem dziecka. Bądźmy szczerzy - nie jesteśmy jakimiś gwiazdami, którymi dziećmi będą opiekować się tłumy nianiek... A na usuwanie rozstępów kiedyś przyjdzie czas, więc nie myśl o tym, a skup się na dzieciaczku
Popieram.
Cytat:

Może ma kromę przy sobie?
może TAk ładnie pachnie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:22   #2345
ajka89
Zadomowienie

Idę jeść śniadanko i ja w końcu minęło te pół godziny, co muszę codziennie czekać po tabletkach, żeby zjeść. Jakie to czasem irytującą, to nie wiecie...człowiekowi głodnemu trzy razy wolniej czas leci
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:25   #2346
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Hehe...no, moja koleżanka też ma takiego, co strasznie przestrzega strefy intymności..bo tak on to nazywa

A to Twoja pierwsza ciąża?

Jej..u mnie pada śnieg i jest 0 stopni, a wczoraj było ponad 10 na plusie i też ładnie świeciło słońce

Właśnie tak sobie też myślę, że ja w ogóle z noworodkami nie miałam do czynienia i gdzieś słyszałam, że parcie podczas porodu to trudna sztuka do opanowania..no i męża chciałam trochę oswoić, bo on się boi na ręce zabrać 5 miesięczne dziecko- zawsze ma wymówkę, że pierwsze dziecko które będzie nosił to będzie jego. Ale ja wiem, że on trochę ma stracha przed taką kruszynką
Jak jedne zajęcia opuścisz, to chyba nic się nie stanie, ale rzeczywiście trochę późno. W takim razie ja będę musiała powoli się rozglądać za szkołami rodzenia u mnie w mieście.

ja tez nie mialam do czynienia z takim maluszkiem
tak szczeze to moj tz ma wieksza wprawde w opiece nad takim malym dzieckiem odemnie
opiekowal sie siostrzenica nie raz , robil , mleczko ,zmienial pampersy itd takze wydaje mi sie ze bede miala duza pomoc z jego strony w miare mozliwosci
wiadomo pracuje ale bedzie wracal o 16 to mi cos pomoze i w weekendy
On ma bardzo dobry kontakt z dziecmi wiem ze bedzie dobrym ojcem .

Nasza Księżniczka !
Stary 2012-02-21, 11:29   #2347
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Ale który ojciec jest w stanie pomagać 24h przy noworodku przy okazji pracując? Tutaj wszystko trzeba brać pod uwagę, także to że będzie się zmęczonym, wiecznie bez humoru, nie wyspanym... To są przecież uroki macierzyństwa, w szczególności w pierwszych miesiącach. Bo wiadomo ok, są piękne chwile, ale są też złe i trzeba o tym pamiętać
Niekoniecznie. My tak to rowiązujemy, że TŻ mimo że pracuje to przez cały sierpień bedzie ze mną tzn bierze wolne na cały miesiac.
Poza tym praca jest przez 9 h dziennie a doba ma 24 h. Wiadomo, ze bedzie musiał w miare sie wysypiać ale mimo wszystko sama nie będę.

Kiedyś usłyszałam od koleżanki, ma na imię Karolina, ze jak ona urodziła to ktoś jej powiedział: teraz nie ma już Karoliny, jest tylko mama Karolina. .. --> takie podejscie jest przerazajace

Cytat:
No fajnie to zabrzmiało "kurs rodzenia" a co jak nie dostaniesz 6-ki?
w szkole rodzenia to mogę oblać..
mam nadzieję, ze na porodówce zdam egzamin

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-02-21 o 11:32
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:30   #2348
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
To ja Ci dam za to gruszkę

Linka

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:30   #2349
wanilllka82
Wtajemniczenie

Witam prawie z rana kto dziś ze mną świętuje? stawiam soczek, równo 20 tyg za mną i 20 tyg przede mną

ja z obcasów zrezygnowałam a myślałam że to nie możliwe, jestem niższa od Was i dla mnie to spora różnica te 8 -10 cm ale jakoś nie było z tym większego problemu dzidziuś i kręgosłup ważniejsze

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-02-21 o 11:31
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:32   #2350
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Hanjah a czemu nie usuwałabyś laserowo?
Bo by mi było szkoda kasy na to A tak serio: po porodzie naprawdę ostatnią rzeczą o której myślałam było to, jak wyglądam i czy mam rozstępy.

Cytat:
Kejtigda, po porodzie najważniejsze jest dziecko i opieka nad nim, nie będziesz miała ani sił ani czasu na to aby myśleć o urodzie. Przecież dziecko to kupa obowiązków. A co jeśli nie będziesz mogła karmić cycem, ani zwykłym mm tylko specjalnymi mieszankami z apteki? Jeśli dziecko będzie mieć w nocy kolki i problemy z wypróżnianiem? Rozstępy w takim czasie schodzą na dalszy plan tak samo jak Ty sama zejdziesz. Bo dziecko jest najważniejsze i podejrzewam, że żadna matka nie chciałaby być szczęśliwą mamą bez rozstępów kosztem dziecka. Bądźmy szczerzy - nie jesteśmy jakimiś gwiazdami, którymi dziećmi będą opiekować się tłumy nianiek... A na usuwanie rozstępów kiedyś przyjdzie czas, więc nie myśl o tym, a skup się na dzieciaczku
Zgadzam się w 100%

A co do opieki ojca nad dzieckiem: mój mąż się super córą opiekuje i nie mam problemu żeby ją z nim zostawić, bo wiem że wszystko przy niej z robi łącznie ze zmianą pieluchy i kąpielą. Ale przez ponad rok karmiłam piersią i nie mogłam dziecka zostawić samego dłużej niż na 2-3h. I jakoś nie zwariowałam przez nie chodzenie do fryzjera, basen czy fitness.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:34   #2351
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Niekoniecznie. My tak to rowiązujemy, że TŻ mimo że pracuje to przez cały sierpień bedzie ze mną Poza tym praca jest przez 9 h dziennie a doba ma 24 h. Wiadomo, ze bedzie musiał w miare sie wysypiać ale mimo wszystko sama nie będę.

Kiedyś usłyszałam od koleżanki, ma na imię Karolina, ze jak ona urodziła to ktoś jej powiedział: teraz nie ma już Karolina, jest tylko mama Karolina. .. --> takie podejscie jest przerazajace
No to wiadomo, nie ma co przesadzać w obydwie strony, ale nie wiadomo jakie będzie dziecko. Są takie, które od narodzin są grzeczniutkie i opieka przy nich to pikuś, a są takie, przy których można oszaleć bo płacze, są kolki, są problemy z karmieniem... Dlatego trzeba zawsze myśleć o tych dwóch opcjach...

Fajnie jest też mieć pomoc, ale też nie ma co liczyć że mama, teściowa, babcia czy ktoś inny wychowa nam po naszemu dziecko, prawda? Moim zdaniem od tego właśnie jest matka. Chociaż nie mówię, że to źle korzystać z pomocy.

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Witam prawie z rana kto dziś ze mną świętuje? stawiam soczek, równo 20 tyg za mną i 20 tyg przede mną
ale tak z pustymi rękami przychodzisz? Jakieś ciacho, albo pączek może

Bloguję
Stary 2012-02-21, 11:38   #2352
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Właśnie letnie. Wtedy mi smakują, ale teraz warzywa dla mnie smaku nie mają
dokladnie , pomidorki tak uwielbiam szczegolnie malinowki
a teraz jak sie kupi omidora to nie dosc ze jakis pomaranczowy to dokladnie tak jak mowisz bezsmakowy ;D

Nasza Księżniczka !
Stary 2012-02-21, 11:40   #2353
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Wiecie, że ja nigdy nie jadłam lasagne nawet nie wiem, co to jest
a to jest np. takie cuś: http://www.wielkiezarcie.com/recipe17292.html
pychotka

Cytat:
Treść usunięta
mój mówi dokładnie tak samo... a tym bardziej że w wakacje ma wolne od pracy to powiedział że mi tylko maleństwo do karmienia będzie przynosił haha

Cytat:

ja z obcasów zrezygnowałam a myślałam że to nie możliwe, jestem niższa od Was i dla mnie to spora różnica te 8 -10 cm ale jakoś nie było z tym większego problemu dzidziuś i kręgosłup ważniejsze
gratulacje

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:40   #2354
Soleilka
Zakorzenienie

Ooo pomidory malinowe i paprykowe są genialne Niech już będzie późna wiosna

Bloguję
Stary 2012-02-21, 11:42   #2355
kejtigda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Bo by mi było szkoda kasy na to A tak serio: po porodzie naprawdę ostatnią rzeczą o której myślałam było to, jak wyglądam i czy mam rozstępy.

Zgadzam się w 100%

A co do opieki ojca nad dzieckiem: mój mąż się super córą opiekuje i nie mam problemu żeby ją z nim zostawić, bo wiem że wszystko przy niej z robi łącznie ze zmianą pieluchy i kąpielą. Ale przez ponad rok karmiłam piersią i nie mogłam dziecka zostawić samego dłużej niż na 2-3h. I jakoś nie zwariowałam przez nie chodzenie do fryzjera, basen czy fitness.
Oj z tym się akurat nie zgodzę, u mnie na uczelni są dziewczyny co wracały na zajęcia miesiąc, dwa po porodzie i wszystkie ładne, zadbane, wiadomo mniej czasu ale każda umalowana, uczesana, figury bardzo dobre itp. Dawały radę chodzic, na studenckie imprezy i się na nich bawić jak reszta, nie miały 24h obsesji na punkcie dziecka. Jak się chce to można i to że jesteśmy mamami nie znaczy że tylko mamami i nagle mamy chodzić z odrostami, worami pod oczami itp Ja zamierzam karmić i piersią i MM, więc z zostawianiem nie bedę miała problemu, zwłaszcza że we wrześniu wybywam na kilka dni i młody będzie pod opieką mamy TŻ
Stary 2012-02-21, 11:44   #2356
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Hejo

Ja już po śniadaniu.

Dziewuszki trzymajcie dziś kciuki bo o 17.45 mam się stawić na genetycznym
Mocno zaciśnięte i żeby sie właściwie ułożyło do pomiarów
Cytat:
słyszałam kiedyś straszną historię o dziewczynie w zaawansowanej ciąży która przewróciła się prosto na krawężnik brzuszkiem - chyba nie muszę mówić jaki był tego finał
Moja mama w 9 miesiącu tak rąbnęła brzuchem ze mną w środku o chodnik. Przyszła do domu a ja przestałam sie ruszać na 12 godzin. Myślała, że już po wszystkim i nie żyję, ale wieczorem zaczęłam się ruszać
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
ide sie zarehestrowac do lekarza mzoe mnie przyjmie w co watie bo tam sa durne pielegniarki i pewnie pwoeidza ze niema miejsc

chyba ze zajde do gina mojego dzis przyjmuje. Zapytam sie tylko o jakas dozwooona masc. Bo nie wyrobie .......
Oby Ci pomógł, może jakaś rehabilitacja, masaże i uda się bez leków i maści
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Witajcie moje miłe,
Wpadłam się przywitać i pożegnać zarazem, ponieważ wyjeżdżam i będę tutaj dopiero w piątek.

Byłam dzisiaj na wizycie kontrolnej, wyniki morfologii podobno mam za dobre jak na ciężarną, więc mam zredukować przyjmowanie Femibionu 2 do 2 tabletek tygodniowo, a w zamian zakupić sobie sam kwas omega 3. Innymi słowy, za dużo mam witamin, co jest też skutkiem jedzenia ogromnych ilości kiwi....
Na te bakterie w moczu mam zrobić posiew, a dopiero później dostanę jakiś antybiotyk. Do tej pory mam zazywać jakis lek bez recepty, nazwę mam zapisaną.

Dzidziuś ma duży brzuch większy o 1,5 tyg. niż jego wiek - podobno dobrze go karmię, no albo ma to po tacie Poza tym jest zdrowy i nie taki całkiem mały jak mówił mi gin na genetycznym (dzisiaj też było dokładne mierzenie), ale normalnego wzrostu i wagi jak na swój wiek ciążowy.

Ułożony jest główką do góry, czyli jak 5% maluchów, więc czekamy, aż się przekręci do pozycji wylotowej - w przeciwnym razie cesarka. Ale jest jeszcze sporo czasu na takie decyzje.

Na następnej wizycie, czyli końcem marca będziemy powoli ustalać termin porodu.

Reasumując, jestem zadowolona i szczęśliwa, zatem mogę wyjechać na zasłużony odpoczynek
Miłego wypoczynku!!!
Świetne wieści z wizyty, duży zdrowy maluchA z tym ułożeniem to już tak wcześnie ma być główką w dół? myślałam, że dopiero w 3 trym się obraca

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty - ja czekam do czwartku i mam nadzieję, że dowiem się jakiej płci jest ten człowieczek, który tak fika mi w brzuchu
Mocne kciuki za wizytę, oby dzidziolek nie był wstydliwy i pokazał co ma między nóżkami

Cytat:
A tak w ogóle, to dzisiaj jest mój 14 + o t.c. więc wchodzę w 4 m-c ciąży a więc w drugi trymestr Rany jak długo czekałam na ten przełom
Choć wiecie co mi się jednak wydaje, że wyliczenia na pierwszej stronie są błędne jak tak pomyśleć Wiem, że temat był mielony pare razy ale mi się dalej nie zgadza, bo m-c ma 4 tyg. x 3 m-ce = 12 czyli w 12 t.c. powinien być koniec I trymestru a od 13-go początek II
Gratulacje,pijem y i bawimy się
Sama sie gubię z tym liczeniem, więc nie pomogę
Cytat:
zapisałam się na kurs rodzenia
zaczynamy w kwietniu!!

EDIT:
kurs rodzenia hahahahah
miało być: do szkoły rodzenia
też się wybieramy z mężem tylko ciekawe jak on to ogarnie skoro siedzi w pracy do 20 i jedzie do domu 1,5 godziny
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
ja zapraszam na lasagne
To ja chętnie się wpraszam, strasznie już dawno nie jadłam lasagne
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:45   #2357
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
, lubię twarde gruszki i twarde zielone jabłka
Cytat:
Oj z tym się akurat nie zgodzę, u mnie na uczelni są dziewczyny co wracały na zajęcia miesiąc, dwa po porodzie i wszystkie ładne, zadbane, wiadomo mniej czasu ale każda umalowana, uczesana, figury bardzo dobre itp. Dawały radę chodzic, na studenckie imprezy i się na nich bawić jak reszta, nie miały 24h obsesji na punkcie dziecka. Jak się chce to można i to że jesteśmy mamami nie znaczy że tylko mamami i nagle mamy chodzić z odrostami, worami pod oczami itp Ja zamierzam karmić i piersią i MM, więc z zostawianiem nie bedę miała problemu, zwłaszcza że we wrześniu wybywam na kilka dni i młody będzie pod opieką mamy TŻ
Ale macierzyństwo nie polega też na tym, żeby dziecko komuś podrzucać i zajmować się samą sobą. Dziecko sprawia, że człowiek dojrzewa, staje się odpowiedzialny i nie myśli tylko o samym sobie... Ja osobiście nie wyobrażam sobie chodzenia na imprezy i zostawiania dziecka, bo ja mam taki kaprys... Co innego sylwester, wesele czy jakaś duża impreza, ale taka zwykła, o studencka? To po co w takim razie decydować się na dziecko?

Bloguję
Stary 2012-02-21, 11:49   #2358
kejtigda
Wtajemniczenie

Soleika jasne że macierzyństwo nie polega na podrzucaniu, ale też nie polega na tym że przez rok nie mamy czasu na fryzjera, bo to ostre przegięcie w drugą stronę.

A jak na kilka h mały zostanie z kimś innym to chyba świat się nie wali. A młode matki raczej się nie tyle decydują na dziecko co wpadają I nie zauważyłam żeby dzieci studentów którzy imprezowali w przyszłości były gorsze od tych planowanych których matki nie mają czasu rok o siebie zadbać

Edytowane przez kejtigda
Czas edycji: 2012-02-21 o 11:51
kejtigda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:51   #2359
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
No to wiadomo, nie ma co przesadzać w obydwie strony, ale nie wiadomo jakie będzie dziecko. Są takie, które od narodzin są grzeczniutkie i opieka przy nich to pikuś, a są takie, przy których można oszaleć bo płacze, są kolki, są problemy z karmieniem... Dlatego trzeba zawsze myśleć o tych dwóch opcjach...

Fajnie jest też mieć pomoc, ale też nie ma co liczyć że mama, teściowa, babcia czy ktoś inny wychowa nam po naszemu dziecko, prawda? Moim zdaniem od tego właśnie jest matka. Chociaż nie mówię, że to źle korzystać z pomocy.
Ja nieźle dawałam rodzicom popalić wiec mam nadzieje, ze nie pójdzie we mnie
Też nie chcę i nie będę "wymagać" opieki od swojej mamy, teściów i nie będę prosić o pomoc chociaż mamy świetne stosunki. Jak same zaproponują to co innego. Od wychowywania dziecka są rodzice, nikt oprócz nich nie ma żadnego obowiązku by dzieckiem sie zajmować..
Stary 2012-02-21, 11:51   #2360
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Wiesz jak dla mnie kobieta w zaawansowanej ciazy i mini wygladalaby smieszne
Po prostu ten ogromny brzuch nie pasuje do mini.
Na to przyjdzie czas po porodzie. Z obcasami nie wiem, nie widzialam jeszcze kobiety w 7-9 miesiacu ciazy i w naprawde wysokich obcasach. Jednak widzialam w mini i...
Za to niektore sukienki ciazowe sa sliczne, i nawet jesli sa dosc krotkie, ladnie wygladaja
Ale dopiero na wiosne zaczne ogladac sukienki.
Glupia wszystkie z poprzedniej ciazy wywalilam

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:54   #2361
Linka25
Zakorzenienie

Karolina na kurs zapiszcie sie na soboty, my tak zrobiliśmy
Stary 2012-02-21, 11:55   #2362
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, jestem od Ciebie trochę starsza i myślę, że mam więcej doświadczenia jeśli chodzi o dzieci. Nie wiem jak sobie wyobrażasz obsesję na punkcie dziecka? Ja nie mam potrzeby chodzenia na imprezy, a jeśli już to idę na kameralne spotkania do przyjaciół, na które mogę zabrać też dziecko. Ja się teraz czuję przede wszystkim żoną i matką, inne mniej ważne sprawy (jak laserowe usuwanie rozstępów, tipsy na porodówce i ćwiczenia z trenerem) zeszły na dalszy plan. I daj Ci Boże, żebyś dała radę karmić piersią.
Stary 2012-02-21, 11:57   #2363
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Soleika jasne że macierzyństwo nie polega na podrzucaniu, ale też nie polega na tym że przez rok nie mamy czasu na fryzjera, bo to ostre przegięcie w drugą stronę.

A jak na kilka h mały zostanie z kimś innym to chyba świat się nie wali. A młode matki raczej się nie tyle decydują na dziecko co wpadają I nie zauważyłam żeby dzieci studentów którzy imprezowali w przyszłości były gorsze od tych planowanych których matki nie mają czasu rok o siebie zadbać
Ale fryzjer, to nie impreza...

Ja się nie decydowałam na dziecko, ale wiem jaka to odpowiedzialność i czego to dziecko oczekuje, a oczekuje mamy i taty...

Ja byłam wychowana przez mamę, która właśnie imprezowała i uwierz - nie było to nic miłego dla mnie. Dlatego mojemu dziecku chcę zapewnić poczucie, że jest ważniejsze niż koleżanki, imprezy i buty na obcasach. Bo można być szczęśliwym i zadbanym bez tego
Cytat:
Treść usunięta
Ooo tak I jeszcze agrest bym do tego dorzuciła
Cytat:
Ja nieźle dawałam rodzicom popalić wiec mam nadzieje, ze nie pójdzie we mnie
Też nie chcę i nie będę "wymagać" opieki od swojej mamy, teściów i nie będę prosić o pomoc chociaż mamy świetne stosunki. Jak same zaproponują to co innego. Od wychowywania dziecka są rodzice, nikt oprócz nich nie ma żadnego obowiązku by dzieckiem sie zajmować..
Ja tak samo. Spałam w ciągu dnia, a wyłam całe noce. I co z tego, że mama miała opiekę w postaci babci, jak babcia przyszła w ciągu dnia, a w nocy zaczynała się opera w moim wykonaniu? Zresztą nie mam ochoty słuchać "dobrych rad", bo moje dziecko, to moje dziecko i uważam, że wychowam je najlepiej. A jeżeli ktoś mi zaproponuje pomoc? Fajnie, wiem że gdy będę musiała coś załatwić, to dzieckiem się ktoś zaopiekuje, ale na godzinkę góra dwie, a nie kilka godzin

Bloguję
Stary 2012-02-21, 11:58   #2364
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Ja mam nadzieje, ze jednak uda mi sie tyć tak zadbaną jak przed ciażą.

Nie chcę wylądować u Cichopek jako SEXI MAMA
Stary 2012-02-21, 11:59   #2365
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba się troszkę zagalopowałaś. Tobie się wydaje, że jak ktoś zajmuje się dzieckiem i nie ma go komu podrzucić na parę h (a ja nie mam, bo mieszkam za granicą), to znaczy że o siebie nie dba???
Nie dojdziemy niestety do porozumienia, bo pojęcia zielonego nie masz o macierzyństwie. Życzę, żeby Ci się po porodzie odmieniło
Stary 2012-02-21, 12:00   #2366
karolka110
Wtajemniczenie

Dziewuszki poradźcie mi znów, cóż począć z tymi krostkami po tym zapaleniu??one znikną z czasem??są teraz takie brązowawe, ale niekiedy nadal swędzą i ja nie wiem co z tym robić...brzydko to wygląda a nigdy wcześniej nie miałam takiego draństwahelp
Stary 2012-02-21, 12:01   #2367
Soleilka
Zakorzenienie

Ja pierdziele, z nerwów mi gorąco Muszę się ubrać i iść do szpitala po wypis. Miała mi odebrać mama, ale jej się nie chce Kiedyś ją zabiję, mówię Wam

Bloguję
Stary 2012-02-21, 12:01   #2368
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Wiesz co, jestem od Ciebie trochę starsza i myślę, że mam więcej doświadczenia jeśli chodzi o dzieci. Nie wiem jak sobie wyobrażasz obsesję na punkcie dziecka? Ja nie mam potrzeby chodzenia na imprezy, a jeśli już to idę na kameralne spotkania do przyjaciół, na które mogę zabrać też dziecko. Ja się teraz czuję przede wszystkim żoną i matką, inne mniej ważne sprawy (jak laserowe usuwanie rozstępów, tipsy na porodówce i ćwiczenia z trenerem) zeszły na dalszy plan. I daj Ci Boże, żebyś dała radę karmić piersią.
nie każdy musi być matką Polką na 100%
a jak ktoś nie bedzie mógł karmić to co? Ma czuć sie gorszy?

Ja z imprezowania już wyrosłam, nie potrzebuję tego z dzieckiem , czy bez, a zwłaszcza z dzieckiem Mysle, ze z dzieckiem można również ciekawie spędzać czas, wycieczki, zycie towarzyskie, wakacje ... Trzeba dostosować do niego swoje życie. Ale nie chcę też się zamienić w matkę Polkę, co to już sie kompletnie nie liczy..

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-02-21 o 12:06
Stary 2012-02-21, 12:02   #2369
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Idę jeść śniadanko i ja w końcu minęło te pół godziny, co muszę codziennie czekać po tabletkach, żeby zjeść. Jakie to czasem irytującą, to nie wiecie...człowiekowi głodnemu trzy razy wolniej czas leci
Ja robię w ten sposób, że biorę tablętkę i pakuję sie jeszcze do łózka, zdarza mi się przysnąć, więc czas do śniadanka szybko leci

Cytat:

Ja się z Tobą chętnie napiję a soczek mam jabłkowy-może być?

Co do obcasów, to jakoś nigdy nie byłam zwolenniczką noszenia ich na codzień, na jakieś specjalne okazje tak, ale wtedy jestem wyższa od męża i on kiepsko to znosił, dlatego w ciązy bez problemu chodzę tylko w płaskich
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:04   #2370
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
nie każdy musi być matką Polką na 100%
a jak ktoś nie bedzie mógł karmić to co? Ma czuć sie gorszy?
Kejtigda napisała, że chce karmić mlekiem i mm, więc do tego się to odnosi

Bloguję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości