|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jak najbardziej "ruda" farba do włosów.Częsc II.
Kathy, czy dodajesz cos do mieszanki Vit 8,44+7,44 ?
Przecież jak ja tak robiłam to wychodziło mi takie szarosmutne.. myślałam też nad kupnem ekstrakt koloru pomarańczowy też Vitalitysa. Próbowałaś może? |
|
|
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytanie, czy włosy ok 10 cm od skóry są o żywszym kolorze?
|
|
#1833 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, sa w zywszym. A to dobrze? Bede farbowla cale wlosy. Mysle tez, czy na koncowki dodac oxy 9? |
|
|
|
|
#1834 |
|
Rozeznanie
|
I obiecane zdjęcie
kolor 8.34 niestety nie oddaje idealnie koloru. Jest to fotka przy świetle domowym na zewnątrz nie miałam okazji zrobić, a przy oknie to już całkiem wyglądały nie tak jak trzeba. Przy dziennym świetle są one trochę intensywniejsze.
|
|
|
|
#1835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niedobrze I absolutnie nie rób z wodą 9% ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
8.34 z Alfy?? Jak dla mnie boskie
|
|
#1836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1837 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję
zrobiłam kilka fotek i ta oddaje najlepiej kolor w sztucznym świetle tak wyglądają i są idealne w dziennym zawsze kolor jest intensywniejszy ale tylko trochę uważam, że to jest ta moja granica intensywności w marchewce czułabym się już źle. I tym razem od początku używałam odżywki zakwaszającej i woda jest o wiele czystsza niż po pierwszym farbowaniu końcówki są ciemniejsze. Myślisz, że powodem może być to, że nie oczyściłam wcześniej włosów z odżywki, którą nałożyłam wcześniejszego dnia na końcówki?Reese to jest 8.34 z firmy Inebrya
|
|
|
|
#1838 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ładny kolor i jakie błyszczące włosy!!! Czy w świetle dziennym oprócz tego, że są bardziej intensywne, są troszkę jaśniejsze?
|
|
|
|
|
#1839 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tutaj było robione zdjęcie w pomieszczeniu(już było dość ciemno na zewnątrz) z lampą
|
|
|
|
|
#1840 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
przecież Eva nie ma rudych włosów.
|
|
|
|
|
#1841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1842 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
"Rudobrązowe" Ale nie takie jak Ashlee :P Bez czerwieni :P Na początek chcę wypróbować taki kolor. Całe życie miałam ciemne włoski i przyznam że boję się od razu takiej dużej zmiany. Jak poczuję się dobrze w takim (może być ciut jaśniejszy niż ma Eva), to będę próbować jaśniejszych i bardziej intensywnych kolorów ![]() To jak pomożecie? plisss
|
|
|
|
|
#1843 |
|
Przyczajenie
|
I jeszcze raz fotka która została na poprzedniej stronie
|
|
|
|
#1844 |
|
Przyczajenie
|
Hej, hej.
Poszukuję dobrej 'rudej' farby. Dobrej, czyli takiej, co nie wypłucze się zupełnie po kilku myciach. Będę rozjaśniać włosy. Interesuje mnie bardziej intensywny rudy, taki, który kontrastowałby ładnie z butelkową zielenią. Byłabym wdzięczna za wszelkie rady.
|
|
|
|
#1845 |
|
Rozeznanie
|
Martolek dziękuję
![]() Jeśli będziesz rozjaśniać włosy to musisz liczyć się z tym, że kolor będzie się szybciej wypłukiwał niezależnie od farby. |
|
|
|
#1846 |
|
BAN stały
|
No właśnie, nie ma refleksu czerwonego, nie ma pomarańczowego, nie ma miedzianego =nie rude. One nie są rude
![]() ma po prostu bardzo ciemny brąz ze złotawymi pasemkami Właściwie chyba to nie ma rudych farb poniżej poziomu 6. Więc zapytaj w wątku brązowowłosych I po co go zmywasz, skoro chcesz znowu ufarbować na bardzo ciemne?
|
|
|
|
#1847 |
|
Przyczajenie
|
Nic tu po mnie :P
Dzięki za pomoc :P Laik pyta ekspertów = ma prawo nie wiedzieć że włosy ze złotym/miedzianym połyskiem nie mają nic wspólnego z rudym (??) hmm :P Pozdrawiam /// |
|
|
|
#1848 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Reese;32407903]niedobrze
I co i co Ci wyszło ? Pochwal się ![]() Ja dylematuję, czy iść w kolor 8.34 czy 8.44 Vitalitysa...
|
|
|
|
#1849 |
|
Zadomowienie
|
To zależy jaki chcesz efekt uzyskać, jak delikatniejszy to 8,34, jak żarówę 8,44.
|
|
|
|
#1850 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=joluska;32438485]
Cytat:
Innej firmy, ale zawsze to jakieś odniesienie 8.44 będzie bardziej intensywne
|
|
|
|
|
#1851 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na rozjaśnianych słabo się trzyma kolor, mało tego, farba rozjaśnionych włosów nawet nie chce dobrze "chwycić". Wiem po sobie. Ładnych rudych odcieni jest wiele, na pewno znajdziesz coś dla siebie, ale na początku nie licz na to, że kolor będzie się długo utrzymywał. Pytanie jaki odcień bardziej preferujesz... Pomarańczowy, czy czerwony? Jeśli nie chcesz czerwieni na włosach, to unikaj farb z 6 po kropce Tak się zastanawiam, czy na rozjaśnianych nie byłoby właściwe zrobić prepigmentacji? Ale tutaj niech się już ekspertka w tym temacie- Kathy- wypowie
|
|
|
|
|
#1852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Bardzo ładnie, śliczny połysk masz!
|
|
|
|
|
#1853 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A więc mój 7.44 wyszedł zupełnie inaczej ![]() ![]() Ja już nie wiem u większości dziewczyn tutaj wychodzi śliczny rudy a u mnie wszystko jest takie jakieś pod blond. Albo ja mam już coś nie tak z oczami
|
|
|
|
|
#1854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyszło super ![]() Zrobie zdjęcie jak wróce do domu
|
|
#1855 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a wcześniej to chyba na 7.44 Tylko, że 7.44 wychodził mi bardziej w brąz, nie tak jak Dziewczynom wyżej ale to wina oksydantu 3%![]() Najlepsze jest to, że kupuję farbę u fryzjerki i nie wiem jaki mi dała utleniacz w końcu zawsze był 3%, więc może tym razem też, dlatego u mnie wychodzi ciemniej![]() A połysk to chyba dzięki odżywce o niebo lepiej po niej wyglądają moje włosy chociaż i tak końcówki do ścięcia już, bo je przetrzymałam żeby zapuścić i teraz żal ściąć ale właśnie dzięki odżywce rozdwojone końcówki nie rzucają się tak w oczy bo wcześniej nie mogłam na nie patrzeć.Anulka jak dla mnie śliczny kolor masz 7.44 wychodzi naprawdę różnie jak widać po zdjęciach Dziewczyn i moim doświadczeniu z tym odcieniem
Edytowane przez Filifonka Czas edycji: 2012-02-21 o 13:12 |
|
|
|
|
#1856 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ogólnie głupek jestem - jakiś czas temu miałam fazę na jaśniutki rudy a jak w końcu ten kolor osiągnęłam to stwierdziłam że wygląda jak blond i już go nie chce. Ogólnie podoba mi się bardzo 8.44 i to jest "mój kolor" ale tego żółtka na głowie po 2 tygodniach "nie zniese" że tak powiem i już nie wiem sama czego chcę.A tak pytam na przyszłość czy stosowała któraś z Was szamponetkę z Joanny płomienny rudy? Szukam czegoś do odświeżenia koloru co by nie było mocno drogie a Deli w mnie w wiosce nigdzie nie mogę znaleźć (na allegro też nie) |
|
|
|
|
#1857 |
|
Raczkowanie
|
Wiem wiem, że 8,34 wyjdzie delikatnej niż 8,44
w 8.44 boję się właśnie żółtka. a jak robiłam 8,44+7,44 i ostatnio farbowane miałam 8,34 to wyszło dość podobnie na moich włosach... wstawię fotki później |
|
|
|
#1858 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
, oczyściłaąś dobrze włosy z silikonów przed farbowanie?---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- to miedziany brąz szukaj z końcówką 7 i 4, czasami podobnie wychodzi 7.34 ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
dobrze oczyszczaj włosy przd farbowaniem szamponem z sls ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
|
|
#1859 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może rzeczywiście to wina nie oczyszczenia włosów tak jak mówi Kathy... Ja ostatnio całkiem zapomniałam o tym, że dzień wcześniej kładłam odżywkę i chyba przez to końcówki mniej chwyciły kolor... Ale nie jest tragicznie następnym razem będę pamiętać![]() i tu ponawiam pytanie do Kathy ![]() Taka odżywka może mieć wpływ na to, że końcówki wyszły ciemniej? Całkiem nie pomyślałam jak ją nakładałam, że na następny dzień muszę zafarbować włosy Wiem, że mogą być tego różne powody, ale tak z ciekawości pytam
|
|
|
|
|
#1860 | |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie lubię takie żarówy
![]() Cytat:
![]() Bo były tylko dwie ![]() A może takie dziwne kolory na moich włosach są spowodowane rozjaśnieniem? Co prawda rozjaśniałam jakieś 3-4 farbowania temu... Kurcze nie wiem już. Kiedyś zafarbowałam się na czerwono i tak mi się zrobiło że obojętnie jaką farbą bym nie zafarbowała to i tak wychodził czerwony. A teraz ciągle mi gdzieś taki myszowaty kolor wyłazi. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

kolor 8.34

Czy w świetle dziennym oprócz tego, że są bardziej intensywne, są troszkę jaśniejsze?
przecież Eva nie ma rudych włosów.