Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-21, 13:36   #2431
chmielinka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Paula, zgadzam sie z Tobą
Ostatnio rozmawiałam z koleżanką na te tematy, ona jest mamą 2 latki i ma wiele znajomych - mam. Mówi, że śmieszy ją jak te koleżanki z przerażeniem w oczach krytykują ją ze ona pojechala na weekend SAMA (!!) z meżem! No skandal! Wyrodna matka. Bo dobra matka to nie chce sie rozstawać ze swoim dzieckiem. A prawda jest taka że nawet najlepsze matki mają czasem dość swoich dzieci. I nie znaczy, ze są wyrodne. Albo nie dość, ale zwyczajnie chcą odpocząć przez sekundę.
Lepsze to, niż po 20 latach odkryć, że jest sie umęczonym i sfrustrowanym, a i dzieci mają gdzieś tę mamę, która nie ma świata i zycia poza nimi.

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

cenzura na forum?
a tak serio, to trudne tematy też należy poruszać, nawet to bardziej konstruktywne jest Takie jest życie że nie z samych słodkości sie składa.
miałam raczej na myśli, że niektóre osoby innym sugerują że ich postępowanie jest takie czy siakie... a sedno jest takie, że nie nam jest oceniać, może druga osoba ma powód aby tak myśleć/robić i potrzebuje więcej czasu by się oswoić z nową sytuacją... rozmawiać jak najbardziej można ale kurcze czasem niektórym zdarza się zagalopować. Skończyłam w tym temacie

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 13:38   #2432
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
nie chciałabym się za bardzo wtrącać i żebyście mnie źle odebrały, ale proponuję dziewczyny zakończyć tę dyskusję na temat podejścia młodych mam do dzieci i wysnuwania daleko idących wniosków, bo mam wrażenie, a nawet obawę, że to do niczego dobrego nie doprowadzi.
Niech ta kwestia zostanie sprawą indywidualną...

Przepraszam was, ale z obawy o dobre nasze relacje musiałam to powiedzieć

i mamy już połowę wątku
wiem o co Ci chodzi
tez wydaje mi sie ze lepiej zakonczyc ta dyskusje
kazda z nas ma ine podejscie do zycia i dla kazdego inne rzeczy sa najwarzniejsze .
kazdy inaczej przystosowuje sie do zmian itd .
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 13:39   #2433
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
WRÓCIŁAM niestety sama byłam,bo TŻ dzisiaj MUSIAŁ zostać w pracy dłużej
ale mam dla niego mega wiadomość

tak jak czułam...BĘDZIE CÓRECZKA!!!!!!!!!!!!!!!!! !
AMELKA BĄDŹ MARTUSIA

w tej otoczce czerwonej widać piśkę
super
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
słyszałam kiedyś straszną historię o dziewczynie w zaawansowanej ciąży która przewróciła się prosto na krawężnik brzuszkiem - chyba nie muszę mówić jaki był tego finał
moja znajoma była na weselu gdzie panna młoda była w 6 m-cu, wzieli ja do jakiejsc zabawy, niefortunnie sie przewrocila i stracila dziecko na weselu...
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Witajcie moje miłe,
Wpadłam się przywitać i pożegnać zarazem, ponieważ wyjeżdżam i będę tutaj dopiero w piątek.

Byłam dzisiaj na wizycie kontrolnej, wyniki morfologii podobno mam za dobre jak na ciężarną, więc mam zredukować przyjmowanie Femibionu 2 do 2 tabletek tygodniowo, a w zamian zakupić sobie sam kwas omega 3. Innymi słowy, za dużo mam witamin, co jest też skutkiem jedzenia ogromnych ilości kiwi....
Na te bakterie w moczu mam zrobić posiew, a dopiero później dostanę jakiś antybiotyk. Do tej pory mam zazywać jakis lek bez recepty, nazwę mam zapisaną.

Dzidziuś ma duży brzuch większy o 1,5 tyg. niż jego wiek - podobno dobrze go karmię, no albo ma to po tacie Poza tym jest zdrowy i nie taki całkiem mały jak mówił mi gin na genetycznym (dzisiaj też było dokładne mierzenie), ale normalnego wzrostu i wagi jak na swój wiek ciążowy.

Ułożony jest główką do góry, czyli jak 5% maluchów, więc czekamy, aż się przekręci do pozycji wylotowej - w przeciwnym razie cesarka. Ale jest jeszcze sporo czasu na takie decyzje.

Na następnej wizycie, czyli końcem marca będziemy powoli ustalać termin porodu.

Reasumując, jestem zadowolona i szczęśliwa, zatem mogę wyjechać na zasłużony odpoczynek
odpoczywaj sobie spokojnie
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Witam prawie z rana kto dziś ze mną świętuje? stawiam soczek, równo 20 tyg za mną i 20 tyg przede mną

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 13:40   #2434
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
miałam raczej na myśli, że niektóre osoby innym sugerują że ich postępowanie jest takie czy siakie... a sedno jest takie, że nie nam jest oceniać, może druga osoba ma powód aby tak myśleć/robić i potrzebuje więcej czasu by się oswoić z nową sytuacją... rozmawiać jak najbardziej można ale kurcze czasem niektórym zdarza się zagalopować. Skończyłam w tym temacie
Masz racje, ocenianie kogoś, a tym bardziej obrażanie jest niedopuszczalne.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 13:42   #2435
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość

moja znajoma była na weselu gdzie panna młoda była w 6 m-cu, wzieli ja do jakiejsc zabawy, niefortunnie sie przewrocila i stracila dziecko na weselu...
kur..a

też myślę że lepiej zakończyć pewne tematy.
Każda z nas będzie postępować tak jak uważa za najlepsze. Życie zweryfikuje nasze wybory.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 13:43   #2436
Sala
Rozeznanie

Ale nam się wątek rozruszał... Jakoś mi się odezwać ostatnio nie chce, ale podczytuję, i ciekawie patrzeć na nasze dyskusje.

Dwie myśli, które mi przychodzą do głowy jako wnioski z tej dyskusji, to że:
(1) we wszystkim chyba chodzi o to, żeby zachować równowagę, jakiś złoty środek, bo raczej żadna z nas nie chce ani się zaniedbać i pozwolić na to, żeby stać się wyłącznie matką, ani też poświęcić dziecka w imię dbania wyłącznie o własne potrzeby -- co najwyżej różnić będziemy się tym, gdzie ta granica będzie przebiegać;
(2) dla każdej z nas to będzie nowa sytuacja, i o ile dziewczyny, które są już mamami mają większe pojęcie o tym, co się zmieniło/ zmieni, jakie były ich uczucia i postrzeganie nowej rzeczywistości, tak osoby bez dzieci tego wiedzieć nie mogą, więc możemy sobie gdybać, zakładać i planować do woli, a rzeczywistość nas może zaskoczyć...
Sala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 13:48   #2437
anna99302
Zadomowienie

A mnie czasem zakłuje ból brzucha jak kicham... tez tak macie???
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 13:49   #2438
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
sory ale mnie to rozwaliło.
To ja nie wiem jak mozna sie bawic spokojnei an studenckich imprezach majac malutkie dziecko w domu ogole jak mozna je zostawic z mamą czy nianią....... Ja bym sie martwiła.
(w odpowiednim czasie ok mozna.... zeby np wyjsc do sklepu czy lekarza czy gdzie stam. Ale nie na IMPREZE

no chyab ze dziecko juz jest odchowane i nie wymaga stałej opieki mamy(bo nawet jak tata tez sie opiekuje dzieckiem to dziecko zawsze bedzie za mamą w tych pierwszych chwilach....... (tak mi sie bynajmniej wydaje widzac dzieciaczki kolezanek i kuzynek )

z drugiej strony juz kilkakrotnie ktos pisal z eto nie chodiz o to by chodzic z odrostami zaniedbaną byc i w ogóle. Wiadomo ze jak ja sie czuje dobrze to dziecko tez odbiera to szczescie. Tylko o to zeby teraz pomyslec o dziecku w Twoim przypadku chodzi o wysokie obcasy na przyklad! O to ze zalozylas sobie by przytyc tylko 8 kg(gdzie moim zdaniem twoj wzrost jest an tyle wysoki ze jakbys przytyła 15 to by wygladalo ok. No i te Twoje zabiegi po ciązy i trener bo musisz wrocic do formy szybko bo gdzies wyjezdzasz... (tak pisałas)Sory ale ja tego nie rozumiem. Moze dlatego ze ja dziecka chciałam bardzo i unas to wpadka nie była. Ale Wez pod uwage z ejestes w ciązy i juz w niej bedziesz(mam nadzieje ze do konca bez problemow) i nic tego nie zmieni i to jak teraz myslisz jest śmieszne po czesci. a pozatym jak sie podejmuje decyzje o wspolzyciu to nie tylko mysli sie o tym jak jest wtedy dobrze, ale co moze z tego wyjsc...... I to jest cala filozofia, nie mozna sie zarzekac ze nie zajde bo sie zabezpieczam. Ja znam ful przypadków gdzie zawiodły prezerwatywy czy tabletki

ja dziecka nie zostawiła bym od razu po porodzie mamie. mimo ze bede chciała by mi pomagała ,wiadomo. Ale nie zostawie go samego by sobie pojsc gdzies sie wypindrowac. BEZ PRZESADY na to jest czas. I w miare mozliwosci mozna o siebie zadbac w domu. Np zafarbowac wlosy, zadbac o ciało, itp i tez wygladac super.
Tak jak ktoras tez napisała nie jestesmy jakimis znanymi gwiazdami które dziecko podesla do opiekunek i same sie robia na bóstwo , to jest zupełnie inne zycie a my myślmy realnie Nikt od nikogo lepszy nie jest i nie bedzie. Ale to ze jedne tyją bardziej nie znaczy ze beda zapuszczone po porodzie bo mozna sie zdziwic . Ty ile przytylas? ja 4 kg(a moze juz jest wiecej nie i wiem) i nie mam ani jednego rozstępa. A tobie (o ile sie nie myle) juz sie zrobił jakis i napewno nie mam obsesji takiej w smarowaniu balsamami jak Ty. I tutaj masz porównanie. Ze nie przewidzisz tego jaka bedziesz za 2 meisiące. I po porodzie. A mozesz wygladac duzo gorzej niz nie jedna z nas(czego Ci nie zycze ale tak moze byc bo tutaj to my czasem niewiele mozemy zdziałas jesli w gre wchodza hormony )

dobra wgadałam sie

noooooooo u mnie tez nie brud!!!!!! Codziennie pempuszek myje

wróciłam od lekarza nastałam sie w kolejce wyjde zaraz z siebie z bólu a lekarz do mnie NIC PANI NIE PORADZE. NIE WOLNO W CIĄZY NIC NA TAKIE BÓLE,PRZYKRO MI i c h u j

a mnie naprawde bardzo boli i az mnie boli brzuch, i nie wiem czy od tego czy od czego

aaaaa chciałam pochwalic te CHUSTECZKI!!!!!!!!!! buźke mam ładniutko brązowiutką nie ma smug ani nic, wiec polecam bardzo!!!! A w rosmanie kupiłam balsam dove brązujący Wieczorem sobie ciałko posmaruje Szczerze od razu czuje sie ładniejsza jak jestem opalona(i mozna to zrobic w domu za 2 zł bez wyjscia na solarium czy na slonce )

ja sie z Toba zgadzam w 100 %
bedziemy mialy jeszcze czas na chodzenie w szpilkach itd
"
kazdy ma inne podejscie do maciezynstwa i nie wiem czy to ze chce spedzac duzo czasu z dzieckiem i byc dobra matka to cos zlego
dla mnie tez teraz nie jest najwazniejsze to ile przytyje ale to zeby dziecko bylo zdrowe no ale odrozu zostalam podsumowana jako ,,Matka Polka " hehe

Nasza Księżniczka !
Stary 2012-02-21, 13:50   #2439
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

Stary 2012-02-21, 13:50   #2440
Soleilka
Zakorzenienie

Ale się ubieram Siedzę i Was czytam

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 13:51   #2441
anna99302
Zadomowienie

Cytat:

wróciłam od lekarza nastałam sie w kolejce wyjde zaraz z siebie z bólu a lekarz do mnie NIC PANI NIE PORADZE. NIE WOLNO W CIĄZY NIC NA TAKIE BÓLE,PRZYKRO MI i c h u j

a mnie naprawde bardzo boli i az mnie boli brzuch, i nie wiem czy od tego czy od czego

aaaaa chciałam pochwalic te CHUSTECZKI!!!!!!!!!! buźke mam ładniutko brązowiutką nie ma smug ani nic, wiec polecam bardzo!!!! A w rosmanie kupiłam balsam dove brązujący Wieczorem sobie ciałko posmaruje Szczerze od razu czuje sie ładniejsza jak jestem opalona(i mozna to zrobic w domu za 2 zł bez wyjscia na solarium czy na slonce )
Prince! pisałam ci wcześniej moja mama też przez to przechodziła..musisz dużo leżec... mnie pewnie tez to czeka bo już mam bóle pleców a u niej też zaczeło się od krzyża... kto powiedział, że 2 trymestr jest najlepszy??? ale my będziemy narzekac w trzecim
Stary 2012-02-21, 13:52   #2442
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
A mnie czasem zakłuje ból brzucha jak kicham... tez tak macie???
ja jak kicham na popuszczam

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 13:53   #2443
ivoncia16
Wtajemniczenie

takze dziewczyny zamkniejmy ten niezbyt przyjemny temat raz na zawsze !
nie ma co psuc naszej milej watkowej atmosfery
zostawmy sprawde szpilek , tipsow itd . kazda niech robi co chce
wkoncu kazda ma swoj rozum i juz

Nasza Księżniczka !
Stary 2012-02-21, 13:53   #2444
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta
ale chyba maluszkowi nic się nie dzieje, nie??
Stary 2012-02-21, 13:55   #2445
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Paula, zgadzam sie z Tobą
Ostatnio rozmawiałam z koleżanką na te tematy, ona jest mamą 2 latki i ma wiele znajomych - mam. Mówi, że śmieszy ją jak te koleżanki z przerażeniem w oczach krytykują ją ze ona pojechala na weekend SAMA (!!) z meżem! No skandal! Wyrodna matka. Bo dobra matka to nie chce sie rozstawać ze swoim dzieckiem. A prawda jest taka że nawet najlepsze matki mają czasem dość swoich dzieci. I nie znaczy, ze są wyrodne. Albo nie dość, ale zwyczajnie chcą odpocząć przez sekundę.
Lepsze to, niż po 20 latach odkryć, że jest sie umęczonym i sfrustrowanym, a i dzieci mają gdzieś tę mamę, która nie ma świata i zycia poza nimi.
Wlasnie o to mi chodzi

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 13:55   #2446
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
ja jak kicham na popuszczam
kolejny urok ciąży z moich kolejnych uroków to owłosienie na brzuchu!! skąd to się bierze?? i pryszczole na czole!!! oczywiscie mąż musi mi dogryzac z tego względu
Stary 2012-02-21, 13:55   #2447
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
TŻ powiedział, że codziennie mam coś słodkiego jeść

Moja wymarzona suknia Od razu mówię, że nie każdej z Was się spodoba
Kolekcja inspirowana księżniczkami Disneya - Cinderella (Kopciuszek)
Dobry TŻ. A sukienka bajkowa - bardzo mi się podoba

Cytat:
Osobiście wolałabym soczystą nektarynkę
Ja też!
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Dzisiaj ostatki:pij emy:
Ze mnie pesymista, bo myślę, jak jutro przeżyję na dwóch małych posiłkach i jednym do syta... Chyba tym razem inaczej przeżyję Środę Popielcową.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 13:55   #2448
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Dziewuszki poradźcie mi znów, cóż począć z tymi krostkami po tym zapaleniu??
Przykro mi nie pomogę

Cytat:
Ja pierdziele, z nerwów mi gorąco Muszę się ubrać i iść do szpitala po wypis. Miała mi odebrać mama, ale jej się nie chce Kiedyś ją zabiję, mówię Wam
Wdech-wydech

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
I daj Ci Boże, żebyś dała radę karmić piersią.
Ojej jak nie będzie chciała, to trudno, no przecież tyle dzieci się wychowały na butelkach i zyją są zdrowe. Ja też jestem za karmieniem piersią i sama karmiłam choć okupiłam to cierpieniem i traumą i nie jestem pewna czy się znowu zdecyduje tzn. chciałabym-mam w planach ale nie wiem czy nie stchórzę I wcale nie mam zamiaru mieć wyrzutów sumienia jeśli cycka nie dam

Cytat:
Oddział położniczy w Szpitalu Powiatowym w Nowej Dębie, jest kolejnym w naszym regionie, gdzie rodzące kobiety mogą korzystać ze znieczulenia "gazem rozweselającym".

Będę miała gaz!

Cytat:
Tak odnośnie cellulitu
wolę jednak powalczyć z tym ######## choć mam go niemal całe życie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Mam gaz w gabinecie gdzie pracuję, na początku w ramach szkolenia wszyscy pracownicy musieli się "zagazować" żeby wiedzieć co czuje pacjent. I powiem tak-ile nas było tak każdy miał inna reakcję.Oprócz standardowych reakcji czyli rozluźnienia i śmiechu były też inne. Na mnie nie podziałało wcale, bo miałam katar (gaz nie działa przy zatkanym nosie) jedna koleżanka miała uczucie, ze umiera i zaczęła krzyczeć, że już dosyć, inny kolega odleciał tak, ze nie było z nim kontaktu, inna koleżanka myślała, że jest pijana i zaraz będzie rzygać. Trzeba sobie uświadomić że to nie jest cudowny środek działający fantastycznie na każdego.
Normalnie aż nie do wiary Myślałam, ze gaz działa na wszystkich rozweselająco Wiem, ze głupie pytanie: czy to coś podobnego do tzw. głupiego jasia?

Cytat:
Będę pamiętać, masz wtedy przynieść nam tu torta
Sie zrobi

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Dla kociar: http://www.eatliver.com/i.php?n=8440 - czcionki.
Hehe jakie fajowe Skąd tyś to wytrzasnęła

Cytat:
Moja wymarzona suknia Od razu mówię, że nie każdej z Was się spodoba
Kolekcja inspirowana księżniczkami Disneya - Cinderella (Kopciuszek)
Mi się podoba jest bardzo zwiewna i nie kiczowata jak na ten styl

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
znajoma latem rodziła drugie dziecko i podali jej gaz teraz mnie przestrzega abym tego przypadkiem nie brała ulgi w bólach żadnej nie miała a czuła się tylko totalnie skołowana i naćpana.
Mi po porodzie podali coś, bo mi musieli łożysko wyskrobać, bo się nie do końca urodziło i wkurzam się do dziś, że pamiętam tylko jak mi małą położyli na piersi-jej minkę- i potem mi się film jakby urwał Nie wiem czy poszłam spać czy co i na co się szykowac teraz po raz drugi

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 13:57   #2449
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
ja sie z Toba zgadzam w 100 %
bedziemy mialy jeszcze czas na chodzenie w szpilkach itd
"
kazdy ma inne podejscie do maciezynstwa i nie wiem czy to ze chce spedzac duzo czasu z dzieckiem i byc dobra matka to cos zlego
dla mnie tez teraz nie jest najwazniejsze to ile przytyje ale to zeby dziecko bylo zdrowe no ale odrozu zostalam podsumowana jako ,,Matka Polka " hehe
Po 1. Nikt nie napisal ze to jest cos zlego, wiec nie rozumiem skad to wytrzasnelas i dlaczego tak piszesz.
Po 2. Jesli chodzi Ci o moje okreslenie "matka polka" nie tyczylo sie Ciebie, tylko zupelnie innej wypowiedzi.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-21, 13:57   #2450
ivoncia16
Wtajemniczenie

a powiem wam ze zaluje troszke ze zrobilam kiedys kolczyk w pepku teraz tak brzydko to wyglada
no ale trudno juz nic z tym nie zrobie

Nasza Księżniczka !
Stary 2012-02-21, 13:58   #2451
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Hm, chciałam napisać, że ja tam lubię konstruktywną dyskusję i nie możemy tu unikać trudnych tematów i tylko sobie maślić... ale chyba masz rację. Ona ma to w nosie, a my tu robimy obozy

Price, nic, kompletnie nic Ci nie może ulżyć? A może ten Amol spróbuj, ktoś polecał.
Stary 2012-02-21, 13:59   #2452
natee
Zakorzenienie

Cytat:
a powiem wam ze zaluje troszke ze zrobilam kiedys kolczyk w pepku teraz tak brzydko to wyglada
no ale trudno juz nic z tym nie zrobie
witaj w klubie tez żałuje...

Stary 2012-02-21, 14:00   #2453
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Hehe jakie fajowe Skąd tyś to wytrzasnęła
TŻ mi to wczoraj pokazał
Stary 2012-02-21, 14:01   #2454
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Hm, chciałam napisać, że ja tam lubię konstruktywną dyskusję i nie możemy tu unikać trudnych tematów i tylko sobie maślić... ale chyba masz rację. Ona ma to w nosie, a my tu robimy obozy

Price, nic, kompletnie nic Ci nie może ulżyć? A może ten Amol spróbuj, ktoś polecał.
a amol nie jest na alkoholu?

Stary 2012-02-21, 14:03   #2455
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Ojej jak nie będzie chciała, to trudno, no przecież tyle dzieci się wychowały na butelkach i zyją są zdrowe. Ja też jestem za karmieniem piersią i sama karmiłam choć okupiłam to cierpieniem i traumą i nie jestem pewna czy się znowu zdecyduje tzn. chciałabym-mam w planach ale nie wiem czy nie stchórzę I wcale nie mam zamiaru mieć wyrzutów sumienia jeśli cycka nie dam
Zgadzam sie Mi pierwszego dziecka nie udalo sie karmic piersia, chociaz bardzo chcialam, kupilam w ciazy laktator. Butelki mialam 2, ktore dostalam w szkole rodzenia, nie kupilam nawet mleka modyfikowanego
Niestety sie nie udalo, moze lepiej bedzie przy drugim

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-21, 14:04   #2456
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak odnośnie cellulitu
Wariatka

Dziewczyny, nie mam mnie na wizażu, nastąpił u mnie etap spania przychodzę z pracy i po prostu padam...nie mam siły póżniej na wizaż jak wstaje
Gratuluje wszystkim dziewczynom 14 tygodni, 20 i będę się starała podczytywać, obiecuje.
Idę leżakowac bo już normalnie

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 14:05   #2457
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Prince! pisałam ci wcześniej moja mama też przez to przechodziła..musisz dużo leżec... mnie pewnie tez to czeka bo już mam bóle pleców a u niej też zaczeło się od krzyża... kto powiedział, że 2 trymestr jest najlepszy??? ale my będziemy narzekac w trzecim
doszytalam wlasnie nom ja leze, ale jak elze boli jeszcze bardziej momentami rwie mnie biodro jak by mi ktos rozrywał je
Cytat:
Treść usunięta
chusteczki mam firmy marion. Pisze bezsmug i z ekstraktem z orzecha włoskiego
Cytat:
takze dziewczyny zamkniejmy ten niezbyt przyjemny temat raz na zawsze !
nie ma co psuc naszej milej watkowej atmosfery
zostawmy sprawde szpilek , tipsow itd . kazda niech robi co chce
wkoncu kazda ma swoj rozum i juz

Cytat:
ja tez

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 14:05   #2458
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Wariatka

Dziewczyny, nie mam mnie na wizażu, nastąpił u mnie etap spania przychodzę z pracy i po prostu padam...nie mam siły póżniej na wizaż jak wstaje
Gratuluje wszystkim dziewczynom 14 tygodni, 20 i będę się starała podczytywać, obiecuje.
Idę leżakowac bo już normalnie
Nie dziwie sie, tego nie da sie nadrobic
Milego odpoczynku

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-21, 14:07   #2459
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
a amol nie jest na alkoholu?
no własnie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 14:11   #2460
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
hmm a ja na razie nie. mam ładną dziurkę a kolczyk w pępku miałam 10 lat! ale pępol wam na wierzch wyszedł czy jak??

w ogóle mój TŻ wrocił do domu...pojechał do firmy na 2 h i wrócił hah nie umie pracowac beze mnie

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
doszytalam wlasnie nom ja leze, ale jak elze boli jeszcze bardziej momentami rwie mnie biodro jak by mi ktos rozrywał je

Biedactwo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości