|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
dziękuje bardzo za wszystkie komplementy
Aguśka, Lenka dorzuce jeszcze jak już cos dostane. Powinno być pod koniec tego tygodnia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A jesli mozesz to przypomnij proszę na jakie łożeczko sie nastawiasz, bo chyba mi umknelo ![]() Cytat:
ja licze,ze ten drugi wyjdzie juz ok...choc i tak polozna powiedziala,ze przed porodem poda mi lek.Kolejna sesja już bedzie z Malym, także tzw. ciąg dalszy historii ![]() Cytat:
) dobrze Cie "widziec" Cytat:
![]() Cytat:
Ja własnie wrocilam ze sklepu..odebralam moje zamowienie. Ostatnie dzieciowe! Przyszla tez paczka z "ukochanego" sklepu. Wszystko w kartonie wrzucone, zaklejone tak,ze jednym palcem mozna by bylo otworzyc. No coz..ostatnie moje zakupy tam ![]() Piorę teraz ture ręcznikowo-rożkową... Ogórkowa się gotuje, żeberka czekają na upieczenie... Jutro T.wyjezdza w delegacje, ale na szczescie wraca w czw.wieczorem(o ile strajk na lotnisku we Frankfurcie nie uziemni Go tam na dluzej ), także jutro zrobie sobie dzien SPA
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||||
|
|
|
#4172 | |
|
Rozeznanie
|
i super
jak zrobimy zlot mamusiek, od razu będzie wiadomo które to marcowo-kwietniowe ja z tych, co nie mają problemu by mieć coś takiego samego jak ktoś inny, czy to fryzura, czy ubranie. to nie powód do złości, ale komplement dla mojego gustu ale np. moja ciotka, jak ktoś kupi podobne do niej, to wyrzuca ![]() Cytat:
a ja się zastanawiałam, czy aż tak otępiałam (strasznie słabo ostatnio u mnie z koncentracją...)Ale wyjaśnienie sprawy nic nie da, Konia doczepiła się do rzeczy, które niby od dawna u mnie obserwuje i nic jej opinii na temat mojej osoby nie zmieni ![]() Mocz faktycznie nieciekawy, ale na pocieszenie: podobno każda tak ma (opinia pielęgniarki ze szpitala) że są bakterie ![]() Lekarz da Ci może jakąś żurawinkę i każe dużo pić, i będzie dobrze ![]() Ciekawią mnie te fosforany. Co to może być? W pierwszym odruchu, przyznam, skojarzyło mi się ze szczawianami (ja takie coś mam) ale to u tych, co mają kamienie. A Ty ich nie masz, prawda? Apropos kamieni, przypomniało mi się, jak mąż (wtedy narzecozny) denerwował mnie na urologii po usunięciu kamienia przeróbką hitu Juanesa "La kamica nerrra" Edytowane przez cottonpuma Czas edycji: 2012-02-21 o 15:59 |
|
|
|
|
#4173 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzymajcie mocno kciuki, wyniki mam odebrane i myślę, że chyba wyszły dobrze, ale ciekawe co mi powie po wizycie. Kurcze ja to jestem panikara... mama się ze mnie śmieje razem z siostrą, że ja to jak zacznę rodzić to będę płakać nie z bólu tylko z paniki I zgadzam się z nimi w 100% A jak jeszcze mąż będzie przy mnie to obydwoje będziemy wyć w niebogłosy
|
|
|
|
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczęta!
Ja po USG . Dzidzia jest dalej dziewczynką. Uf . Poza tym jest tydzień mniejsza niż powinna i z tego powodu za miesiąc mam kolejne USG. Ale gin nie kazała mi się tym martwić tylko troszkę więcej odpoczywać. Dobrze, że mąż był ze mną, bo on zawsze twierdzi, że ja za dużo odpoczywam, to teraz ma czarno na białym, że za mało.Dzidzia mieści się w 35centylu ma 2053g ale nie napisali mi ile mierzy, a ja nie zapomniałam ile mówiła do babeczki przy komputerze .Też mam ten II stopień łożyska co czytałam na forum. Ilość wód płodowych w normie. Dzidzia główką w dół. Powiedziała mi, że mam malutki brzuszek .
|
|
|
|
#4175 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no ale warto trochę pocierpieć![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki za wizytę! Cytat:
|
|
#4176 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mravka zdjęcie jest boskie!! wyglądasz rewelacyjnie
zazdroszczę takiej sesji ![]() Cytat:
![]() mi tak samo źle bez obrączki i pierścionka raz zakładam raz nie, dziś chciałam nałożyć ale co Ty po chwili zdjęłam - oczywiście musiałam na krem je ściągać.emigra a ja mam pytanie do tego sterylizatora to wlewa się wode ?? i wkłada do mikrofali? A co do podarunku dla położnej/położnych czy pielęgniarek po porodzie. Jak to jest? komu się daję i co wypada dać? kumkura jeszcze raz gratuluję i czekamy na foto małej ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
łzy mi stanęły w oczach ![]() ale najważniejsze, że już jest wszystko dobrze i jesteście w domku
|
||
|
|
|
#4177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tego sie trzymajmy jesli wroce do zawodu to oczywiscie No i nie moge dodzwonic sie do poloznej ... fu*k. ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#4178 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a Andrea będzie zgrabniutka po mamusi Ja też dziś się objadłam jak nie wiem - jak codziennie... Mravka ale super fotka A co do właścicielki to bez komentarza - zryte babsko, a młoda kobieta, bo ma 27 czy 8 lat!
|
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja tez ciagle tydzien za mala ale nie nalezy sie przejmowac, bo z tymi pomiarami to roznie bywa, wystarczy ze sie dziecko nie tak ulozy i juz ginek nie zmierzy dokladnie
|
|
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co strasznie boję się porodu, ale to chyba każda.
Ale bardzo boję również się tego czy dam sobie radę w szpitalu po porodzie, a głównie chodzi mi o to czy położne nie będą się na mnie darły bo dziecko będzie płakać, a ja nie będę w stanie go uciszyć i wogóle takie pierdoły ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Mam i jest napisane żeby wsadzić do środka i włożyć do mikrofali o żadnej wodzie nie pisze. |
|
|
|
#4181 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może to kwestia tego, że dziecko uciska moczowody, mocz dlugo stoi w nerce w nocy i to takie krysztalki niewyczuwalne są. A czujesz czasem że kłuje po bokach pleców albo że szczypie podczas sikania? znalezione w necie: Pomimo istnienia mechanizmu odzyskiwania fosforanów z tzw. moczu pierwotnego, u każdego zdrowego człowieka występuje utrata określonej ilości fosforanów z moczem. Samo stwierdzenie obecności fosforanów w moczu nie jest więc patologią. Należy pamiętać, że wydalanie to jest zasadniczo różne w poszczególnych grupach wiekowych - zawsze wynik należy porównywać z normą dla wieku! Wydalanie fosforanów w moczu zależy również od rodzaju żywienia. Oznaczenie wydalania fosforanów (jak również innych składników mineralnych) wymaga przeprowadzenia dobowej zbiórki moczu. Pojedyncza próbka moczu nie jest wiarygodna, ponieważ stężenie wapnia, czy fosforanów w moczu może być bardzo zmienne w czasie. Widzisz! Nie kamienie! Edytowane przez cottonpuma Czas edycji: 2012-02-21 o 16:23 |
|
|
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
Evvcia_ nie przejmuję się, bo jak mówiła, że wszystko w porządku to wszystko w porządku, a że za malutka...no trudno. Moje bratanice też były malutkie. Nawet nie miały 50cm jak się urodziły a teraz starsza 9-letnia jest największa w klasie
. Ja jestem niska...mój mąż też niezbyt wysoki, bo ma 178cm, to jakie ma być dziecko? . Emigra no dokładnie, a jeszcze moja co chwile mi dawała kopniaki jak gin przykładała mi USG do brzucha .
|
|
|
|
#4183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też nie z takich, że jak ktoś ma coś to ja już w tym nie będę chodzić. ALE wkurza mnie tylko jedno jak moja matka kupuje sobie dokładnie coś takiego samego wtedy to szału można dostać Raz pojechałyśmy na zakupy to oczywiście musiała kupić taką samą kurtkę jak ja i wiele innych rzeczy |
|
|
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biję się w pierś, też otępienie mnie nachodzi czasem , więc Cotton przepraszam za to podciągnięcie. A co do zdania na Twój temat, a w sumie to nie zdanie na Twój temat , tylko na temat tego jaki wydźwięk mają Twoje posty, mi chodzi o to ,że jak tak sie człowiek nakręca to żyję mu się gorzej, wiem,bo sama kiedyś miałam takie nastawienie jak Ty,zmieniło sie po urodzeniu dziecka, czego i Tobie życzę. Żyję się wtedy dużo lepiej.Nie ma co liczyć ,że wszyscy wokół się zmienią ( od pracodawców zaczynając przez rodzinę idąc a na pielęgniarkach kończąc) tylko zmienić swoje nastawienie i więcej rzeczy mieć w d...ie bo się człowiek wykończy sam , a pozostali będą dalej sobie wesolutko żyć po swojemu. Nie chcę się rozstawać w niezgodzie ( bo to ja wiem czy wrócę ), więc z mojej strony --------------------------------------------------------------------------- Torbę jedną spakowałam, ale hemor nie daję za wygraną, zaraz sobie tam wsadzę tą maskę mrożoną na oczy , będzie miał tyłek piękny koniec karnawału ![]() Tikki super ,że wizyta udana
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-02-21 o 16:29 |
|
|
|
|
#4186 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na usg nic nie było widać niepokojącego i właśnie nic mnie nie boli, ani nie piecze może naprawdę to ciążowa sprawa. Dziękuję za uspokojenie, bo oczywiście już panika ![]() Cytat:
w ogóle nie ma swojego gustu, wszystko tylko małpuje.
|
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście kupiła.
|
|
|
|
|
#4188 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Noski do góry!Cytat:
Jola, no co tu oszukiwać, poród nie łaskocze. Ale to chyba tak jak z dentystą, krótko poboli i zapomnisz szybko. Ale warto, prawda? ![]() Z położnymi - no zawsze jest taka możliwość, ale co - nie mamy na to wpływu, ale mamy na to lekarstwo. Wydrukuj sobie może kartę praw pacjenta - ustępy o szacunku i traktowaniu przez personel, o uszanowaniu godności i wsparciu. Może to doda Ci pewności siebie? Zerknij na rodzicpoludzku. jak bez wody, to co sterylizuje? Nie spotkałam się jeszcze ze sterylizatorem mikrofalowym bez wody - z tego co słyszałam mikrofala działa właśnie na tej zasadzie, że fale wprawiają w ruch cząsteczki wody w pokarmach, i to one się grzeją. |
||
|
|
|
#4189 |
|
Wtajemniczenie
|
Wymiana opinii mnie wciągnęła, bo Wy ze szpitalami miałyście więcej do czynienia niż ja i zwróciłam uwagę, że zaczęło się od wypowiedzi aaagi, która ostrzegała od początku jakie ma nastawienie i ile przeszła.
A dyskusja była jak najbardziej kulturalna i elokwentna umiecie swoje przekazać obie ![]() I nie słucham głupot, że już możesz do nas nie wrócić! Wrócisz i to z nową kobitką na rękach
|
#4190 | |
|
Zakorzenienie
|
evvcia to niedobrze z tymi bakteriami, ale co powiedziała lekarka? dała jakieś leki?
ja też ostatnio miałam bakterie, w związku z tym kazała mi brać leki, zobaczę jutro czy przyniosło to skutki. Trzymam kciuki za wypędzenie Twoich bakterii! ![]() a my niedługo idzmy na kolację z mężulem przełożyliśmy na ten tydzien bo koniec zeszłego w większości przebeczałam eh te hormony..![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
![]() konia Ty nie kombinuj tylko wracaj z Kajulą cała i zdrowa czekamy!
|
|
|
|
|
#4191 |
|
Raczkowanie
|
Ciagla mam neta tylko na smarfonie dlatego tak dlugo schodzi zanim doczytam.
Konia i cottonpuma tak mi glupio ze moj post tak was poroznil. Napisalam tak boczuje sie olana przez lekarzy i widze ze moja siostre czeka podobny los. Przepraszam, faktycznie jestem troche egoistka i nie pomyslalam ze moge zle nastawic inne dziewczyny do pobytu w szpitalu. Oczywiscie spotkalam tez kilka bardzo empatycznych pielegniarek, co sie prawie rozplakaly ze nie moga mi podac nic przeciwbolowego. O tym rzyganiu i traktowaniu jak narkomana to ja pisalam i tez mi przykro ze to prawda. Nie bede sie juz uzalac na forum. A przynajmniej sprobuje. Kumkura tak sie fajnie czyta o takich szybkich porodach. Wychodzi na to ze po masazu szyjkip akcja sie rozkrecila. Ania20m strasznie ci wspolczwuje przejsc i tego strachu. Jestes wspaniala mama: idac na czyszczenie bardziej balas o dziecko niz samego zabiegu. Ciesze sie ze juz po wszystkim. Dzis zauwazylam 2 razy kawalki gluta. Ale nie byl rozowy ani podbarwiony krwia. Ty lko normalny bialo mleczny ale za to cienki i mial kilka cm i zwarta strukture. Teraz czysto. I tak sie zastanawiam czy to moze byc fragment czopu? Okaze sie jak zaczne rodzic hihi Caly dzien odbieram tel z p ytaniem czy nie urodzilam. W tym od kierownika ze mam sobie kupic prezent do pewnej kwoty na dzien kobiet a firma mi zwroci. Bardzo mi milo, bo mam umowe do dnia porodu a do 8 moge nie dotrwac i myslalam ze mnie to ominie. Juz dawno zaplanowalam co sobie kupie: nowa maszyne do szycia. Jutro jade do labu to wstapie do mediamarkt. Ale mam fuks.
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() eee a na poważnie ,no jakoś muszę stres głupawka rozładować, nie chcę myśleć za bardzo o tym co mnie czeka, jak sobie na forum siedzę to myślę o innych sprawach ![]() przez hemora nie mogę z Niną się swobodnie bawić , więc siedzę jak ten troll na fotelu i oczekuje na wywóz ... jak się mi tyłek znów zmrozi to spakuję się do końca TŻ jak tak na mnie patrzy to stwierdził " niech już będzie maj " ![]() czy przewiduje jakieś ciężkie czasy do tego maja?![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także przybijam pione z Twoim Tż![]() no dobra, spadam się trochę "zrobić'
|
|
|
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
A ja była w przychodni po zwolnienie i poprostu masakra nikt mnie nie przepuscił
|
|
|
|
#4195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A że ja popierniczyłam to się przyznaje bez bicia , przepraszam Mam nadzieję,że poród będziesz mieć lekki,żebyś mogła jednak z tej ciąży zachować jakieś milsze wspomnienie. A ten glut taki zwarty jak galaretka czy żel czy raczej jak smarki? Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-02-21 o 16:51 |
|
|
|
|
#4196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#4197 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuje za te wszystkie miłe słowa. JESTEŚCIE KOCHANE!!
Cytat:
![]() Specjalnie dla kochanych cioć ![]() Przedstawiam Wam moją kruszynkę Kubusia ![]() |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4198 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I życzę Wam udanego i romantycznego wieczoru Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Ale słodki Ma cudowny nosek fajowski jest Kubuś
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
Ania słodki ten Wasz Kubuś, a na te usta to będzie panny rwał jak nic
cmok cmokDo mrozonych okularow doszedł balon pod dupskiem , siedzi się elegancko, ciekawe kiedy pęknie Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-02-21 o 17:12 |
|
|
|
#4200 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziewczyny, jesteście kochane, dziękuje za wszystkie słowa wsparcia i otuchy, dzięki za to że tu jesteście
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.

Teraz też śpi, a ja na półsiedząco piszę...Adasia też połozyłam i tym sposobem mam chwilę. Adaś dostał od Agatki na przywitanie kilka figurek z Lego i teraz chodzi chwali się, że to od dzidzi
Nocka trochę męcząca, wiadomo- wstawanie i karmienie. 

), także jutro zrobie sobie dzien SPA
aż mi łezki w oczach stanęły jak to czytałam, no ale najważniejsze że wszystko dobrze sie skończyło 

zaczeły odchodzić mi wody. Mąż leży już w łóżku a ja do niego "kur... lecą mi wody!!!" a on "jaja se robisz?" i panika w oczach