Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-21, 15:56   #4171
Mravka
Zadomowienie

Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

dziękuje bardzo za wszystkie komplementy
Aguśka, Lenka dorzuce jeszcze jak już cos dostane. Powinno być pod koniec tego tygodnia

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

A ja w ogole to bylam dzis na izbie przyjec... normalnie mloda takiego mi stracha napedzila, ze szkoda gadac.
Wczoraj w nocy, praktycznie caly wieczor i pol nocy kotlowala sie jak szalona... doslownie jak nigdy podczas tej ciazy, a rano jak wstala cisza... trzese brzuchem, cisza, pochdzilam troche, usiadlam, nadal nic... az sie poplakalam ze zdenerwowania, stwierdzilam, ze jak cos ma byc zlego, to pjade, niech sprawdza i najwyzej bylabym juz na miejscu gdyby bylo cos zlego...
na izbie podlaczyli mnie pod ktg, serduszko sie odezwalo (ufffff...) i podczas zapisu mloda zaczela sie znow delikatnie ruszac... i generalnie jest wszystko ok, ktg ladne, usg tez w porzadku, przeplyw krwi przez pepowine i w mozgu ok, lozysko tez dobrze... ale co sie zestresowalam to
No to ładnie Ci córa podniosła cisnienie...ale najwazniejsze, ze sprawdziłas i wszystko ok. Lepiej podjechac i sie uspokoić niż mozdzyc w domu i się zadreczac

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki GBS i wszystko jest ok. Ufff

Poza tym wieje, pada śnieg na zmianę z deszczem. Beznadziejna pogoda.
Kupiłam pomidorki daktylowe, sałatę lodową i zrobię sałatkę. Do tego kurczak na ostro, grzanki i sos czosnkowy. A co! Będę sie opychać pysznościami i będę śmierdziała czosnkiem.

A jeśli chodzi o łóżeczko to chyba je obejrzę najpierw na zywo w sklepie, bo opinie ma średnie. a jesli ma słuzyć na 3 lata minimum, to musi być dobry wybór.
dobrze,ze wyniki Ok
A jesli mozesz to przypomnij proszę na jakie łożeczko sie nastawiasz, bo chyba mi umknelo
Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
mi się przetłuszczają i dlatego myję, na drugi dzień po nocce są takie mało świeże. Wiadomo jak siedzę w domu to zwiąże w kucyka, ale jak do pracy chodziłam jeszcze to codziennie myłam choć też mnie to wkurza, bo zawsze suszę, a że mam gęste to trwa i trwa. Za to jak wysuszę to nie muszę prostować, bo są już proste

ja wczoraj robiłam wymaz drugi raz, wyniki za tydzień i zobaczymy co z nim...
śliczne zdjęcie będziesz mieć świetną pamiątkę, też myślałam o sesji w ciąży, ale jakoś ja wcale się atrakcyjnie nie czuję więc postanowiłam, że z dzieciątkiem zrobimy jak się urodzi

ładna fryzurka

długo musisz czekać na wynik... u mnie wyniki moczu i krwi to maksymalnie na następny dzień, czasem nawet w tym samym...

mogą popękać żyłki podobno, z wyskoczeniem to chyba przesada, nie
ja licze,ze ten drugi wyjdzie juz ok...choc i tak polozna powiedziala,ze przed porodem poda mi lek.
Kolejna sesja już bedzie z Malym, także tzw. ciąg dalszy historii

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
Witajcie kochane
Na początku baaardzo Wam dziękujemy za gratulacje
Od wczoraj jesteśmy z Agatą w domku i jest bardzo miło.
Malutka ma apetyt, wciąga cyca aż miło patrzeć Jest zdrowiutka, dostała 10pkt po porodzie, a pobyt w szpitalu znosiła dzielnie- tylko w pierwszej dobie męczyła ją smółka, ale jak już ją wydaliła, nic tylko jadła i robiła w pieluszki i spała Teraz też śpi, a ja na półsiedząco piszę...Adasia też połozyłam i tym sposobem mam chwilę. Adaś dostał od Agatki na przywitanie kilka figurek z Lego i teraz chodzi chwali się, że to od dzidzi Nocka trochę męcząca, wiadomo- wstawanie i karmienie.
Sam poród był szybki i bolesny Zaczęło się o 3 w nocy- obudził mnie mocny skurcz, potem kąpanko, po 5 pojechaliśmy do szpitala, o 6 już na porodówce leżałam, chodziłam, a 0 7.25 po kilku pchnięciach zobaczyłam naszą dużą córeczkę. Towarzyszył mi małż, było zabawnie patrzeć jak w uniformie masuje mi krzyż i podaje gaz Oczywiście mam dużo szwów, bolą, ale da się wytrzymać. I niepokojące wyniki Hb- aż 7,5 Zmykam poleżeć trochę koło mojej smerfetki.
Witamyyy) dobrze Cie "widziec" super, ze tak pozytywnie u Was i z Tobą i Malutką wszystko dobrze. Dbajcie o siebie!

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Przepraszam że znowu długo mnie nie było ale tak sie stało że urodziłam w zeszłą niedzielę 4 tygodnie przed terminem

A teraz relacja z porodu.
....

tak to właśnie było. ale już jesteśmy w domku, Kubuś jest taki kochany mąż jest w nim po uszy zakochany, tak samo jak i ja z resztą
uhhh to mialas naprawde dużo wrażeń..nerwow. Ważne jednak, że wszystko się dobrze skończyło, a teraz możecie się już sobą cieszyć do woli. Dzielna bylas! Jak czytam takie historie to aż mi sie emocje udzielają conajmniej jakbym tam była

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Już na szczęście mam neta ale trzeba było z tą deb.il.ką walczyć
Już mam dość serdecznie tego mieszkania!

Kumkura ale fajnie, że u Was wszystko w porządku super że Adaś zaakceptował maleńką i wszyscy są zadowoleni Dużo zdrówka dla Was

Ania20m czytałam relację z zapartym tchem! Cieszę się, że ostatecznie wyszliście na prostą i już wszystko dobrze Niech Kubuś się zdrowo chowa, a Tobie życzę dużo siły moją mamę po porodzie ze mną też źle wyczyścili i dostała zapalenia przez co prawie dwa tygodnie leżałyśmy w szpitalu, ale potem wszystko było ok, więc u Ciebie też będzie. Odzywaj się w miarę możliwości

Konia czytałam Twoją wymianę zdań z Cotton i zauważyłam, że podpiełaś wypowiedź Aaagi nt. "dostaniesz znieczulenie dopiero aż się porzygasz" - od tego w sumie zaczęła się dyskusja, a to napisała aaagaa a nie cotton

Odebrałam wyniki. Krew mam chyba ok, ale za to mocz Liczne bakterie, fosforany i erytrocyty nigdy tak złych wyników nie miałam

Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!
już lada moment bedziecie na nowym i nie bedziesz sie musiałą użerać z dziwną wlascicielka. Swoja droga niezła zlosliwosc z Jej strony, aby nie oplacic neta tylko dlatego,ze sie wyprowadzacie. Ja rozumiem,ze PO...ale w trakcie jak tam mieszkasz i placisz za wynajem...dziwna polityka.

Ja własnie wrocilam ze sklepu..odebralam moje zamowienie. Ostatnie dzieciowe! Przyszla tez paczka z "ukochanego" sklepu. Wszystko w kartonie wrzucone, zaklejone tak,ze jednym palcem mozna by bylo otworzyc. No coz..ostatnie moje zakupy tam
Piorę teraz ture ręcznikowo-rożkową...
Ogórkowa się gotuje, żeberka czekają na upieczenie...

Jutro T.wyjezdza w delegacje, ale na szczescie wraca w czw.wieczorem(o ile strajk na lotnisku we Frankfurcie nie uziemni Go tam na dluzej ), także jutro zrobie sobie dzien SPA
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 15:57   #4172
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Zdjęcie z załącznika super tzn fryzura zapisuję i pokazuje fryzjerce
i super jak zrobimy zlot mamusiek, od razu będzie wiadomo które to marcowo-kwietniowe
ja z tych, co nie mają problemu by mieć coś takiego samego jak ktoś inny, czy to fryzura, czy ubranie. to nie powód do złości, ale komplement dla mojego gustu ale np. moja ciotka, jak ktoś kupi podobne do niej, to wyrzuca

Cytat:
Konia czytałam Twoją wymianę zdań z Cotton i zauważyłam, że podpiełaś wypowiedź Aaagi nt. "dostaniesz znieczulenie dopiero aż się porzygasz" - od tego w sumie zaczęła się dyskusja, a to napisała aaagaa a nie cotton

Odebrałam wyniki. Krew mam chyba ok, ale za to mocz Liczne bakterie, fosforany i erytrocyty nigdy tak złych wyników nie miałam
Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!
Ooooo, dziękuję za wyszukanie a ja się zastanawiałam, czy aż tak otępiałam (strasznie słabo ostatnio u mnie z koncentracją...)
Ale wyjaśnienie sprawy nic nie da, Konia doczepiła się do rzeczy, które niby od dawna u mnie obserwuje i nic jej opinii na temat mojej osoby nie zmieni

Mocz faktycznie nieciekawy, ale na pocieszenie: podobno każda tak ma (opinia pielęgniarki ze szpitala) że są bakterie
Lekarz da Ci może jakąś żurawinkę i każe dużo pić, i będzie dobrze
Ciekawią mnie te fosforany. Co to może być? W pierwszym odruchu, przyznam, skojarzyło mi się ze szczawianami (ja takie coś mam) ale to u tych, co mają kamienie. A Ty ich nie masz, prawda?
Apropos kamieni, przypomniało mi się, jak mąż (wtedy narzecozny) denerwował mnie na urologii po usunięciu kamienia przeróbką hitu Juanesa "La kamica nerrra"

Edytowane przez cottonpuma
Czas edycji: 2012-02-21 o 15:59
cottonpuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 16:00   #4173
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
kumkura super że już w domku jesteście
ania20m jejku ale mieliście przejść aż mi łezki w oczach stanęły jak to czytałam, no ale najważniejsze że wszystko dobrze sie skończyło

agabi jak to mówią nie ma sytuacji bez wyjścia, na pewno będzie dobrze prędzej czy później trzymam kciuki
Asika21 znowu wymiotowałaś trzymaj się tam przed wizytą !!!
Nie wiem co mi jest, czuję że to stres mi się udziela bo właśnie dziś ostatnia wizyta by wypadała trzymajcie mocno kciuki, wyniki mam odebrane i myślę, że chyba wyszły dobrze, ale ciekawe co mi powie po wizycie. Kurcze ja to jestem panikara... mama się ze mnie śmieje razem z siostrą, że ja to jak zacznę rodzić to będę płakać nie z bólu tylko z paniki I zgadzam się z nimi w 100% A jak jeszcze mąż będzie przy mnie to obydwoje będziemy wyć w niebogłosy

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 16:00   #4174
tikki85
Zakorzenienie

Hej Dziewczęta!
Ja po USG . Dzidzia jest dalej dziewczynką. Uf . Poza tym jest tydzień mniejsza niż powinna i z tego powodu za miesiąc mam kolejne USG. Ale gin nie kazała mi się tym martwić tylko troszkę więcej odpoczywać. Dobrze, że mąż był ze mną, bo on zawsze twierdzi, że ja za dużo odpoczywam, to teraz ma czarno na białym, że za mało.
Dzidzia mieści się w 35centylu ma 2053g ale nie napisali mi ile mierzy, a ja nie zapomniałam ile mówiła do babeczki przy komputerze .
Też mam ten II stopień łożyska co czytałam na forum. Ilość wód płodowych w normie. Dzidzia główką w dół.
Powiedziała mi, że mam malutki brzuszek .
Stary 2012-02-21, 16:01   #4175
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
U mnie dzis Pancake Tuesday (nalesnikowy wtorek) wiec na lancz w kantynie zjadlam kurczaka z puree i doprawilam 4(!) nalesnikami z syropem klonowym, cytryna i cukrem. Szkoda ze nie widzialyscie min moich kolegow jak konczylam czwartego nalesniora, niektorzy az mi kibicowali. Oczywiscie teraz nie moge oddychac normalnie, i pewnie przez nastepne 2-3 godziny bede do niczego...
hehe ja też jem tyle, ze niektórzy się za głowę łapią a potem się ruszać nie mogę no ale warto trochę pocierpieć

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Doskonale Cię rozumiem, bo mój mąż też ma działalność i ciągle się coś dzieje, jednego dnia mówi że ma jakiś problem, a drugiego nagle problemy się same rozwiązują. Ja też nie ogarniam tego, zresztą sam mi powiedział że o wielu rzeczach mi nie mówi, żebym się nie denerwowała w tym stanie, bo potem okaże się że problem się sam rozwiązał a ja będę chodziła zdenerwowana przez kilka dni.

A ja właśnie mam straszne nerwy przed wizytą u lekarza... :/ Wogóle zaczął mnie boleć kręgosłup, dostałam biegunki i zwymiotowałam... Nie wiem co mi jest, żadnych skurczy mocnych nie mam, tylko brzuszek troszkę twardnieje od góry
bidulka...może organizm już daje znać, że to niedługo...
trzymam kciuki za wizytę!

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja jak po roku pobytu w Anglii odwiedzilam kraj ojczysty to jakos zapomnialam troche jak to w Polsce jest.Pierwsze co poszlam do Biedronki,stoje w kolejce do kasy,a tam ludzie wyzywaja,przepychaja sie,wolaja kiedy do jasnej ciasnej przyjdzie ktos na dodatkowa kase usiasc.Ja juz lekkie przerazenie,bo odwyklam od tego.Podchodze do kasy,pani ryczy do mnie "DROBNE!".No a ja nie mam,bo to pierwsze zakupy,dopiero w bankomacie bylam.Grzecznie przepraszam pania za brak drobnych,a pani ryczy na mnie dalej"wszyscy dopiero byli w bankomacie,kazdy sie tlumaczy".To mowie,ze moge karta zaplacic.No,ale tez zapomnialam,ze Polska nie Anglia i nawet wieksze sklepy moga nie miec platnosci karta

Tutaj jeszcze nikt na mnie nie krzyknal,ani nawet krzywo nie spojrzal.Idac do sklepu czy przychodni mam psychiczny luz,bo wiem ze zostane milo potraktowana.
wyobrażam sobie jaki to musiałbyć szok!
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 16:04   #4176
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Mravka zdjęcie jest boskie!! wyglądasz rewelacyjnie zazdroszczę takiej sesji

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość

ja też dużo teraz przybieram, najlepsze, że jem dużo mniej niż w II trymestrze (bo czuję ucisk na żołądek i nie mogę jeść więcej), dlatego myślę że to woda... obrączki nie noszę gdzie z 2 tygodnie i jakoś mi źle bez niej no ale nie ma wyjścia

Jolcia, też mam 29tego wizytę
a ja jem ciągle tyle samo, nie objadam się, raz na jakiś czas zjem coś słodkiego czy słonego ale tak było od początku. Więc nie wiem jak to jest, ale cóż życie

mi tak samo źle bez obrączki i pierścionka raz zakładam raz nie, dziś chciałam nałożyć ale co Ty po chwili zdjęłam - oczywiście musiałam na krem je ściągać.

emigra a ja mam pytanie do tego sterylizatora to wlewa się wode ?? i wkłada do mikrofali?

A co do podarunku dla położnej/położnych czy pielęgniarek po porodzie.
Jak to jest? komu się daję i co wypada dać?

kumkura jeszcze raz gratuluję i czekamy na foto małej

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Przepraszam że znowu długo mnie nie było ale tak sie stało że urodziłam w zeszłą niedzielę 4 tygodnie przed terminem

A teraz relacja z porodu.

sobota 11.02.2012. wykąpałam się, wysuszyłam włosy, godz. 21 wchodze do łóżka a tu chlup zaczeły odchodzić mi wody. Mąż leży już w łóżku a ja do niego "kur... lecą mi wody!!!" a on "jaja se robisz?" i panika w oczach bo to dopiero 36 tydzień.
pierwsze co to złapałam za telefon i dzwonie do mojej położnej, a tam cisza nie odbiera, dzwonie drugi raz i znowu nic. poleciałam do łazienki założyć wkładkę i w tym czasie oddzwoniła i kazała jechać do szpitala. wiec szybko sie ubrałam, mąż poleciał zanieść torbę i wyjechać z garażu.

W szpitalu byliśmy ok godz. 22. moja położna akurat miała dyżur i zaprowadziła mnie na sale przedporodową a mąż został na holu, tam mi podłączyła ktg ale skurczów jeszcze nie miałam a jak były to słabiutkie, w tym czasie powypełniała wszystkie papiery i musiałam czekać bo obie sale porodowe były zajęte, w tym czasie zrobiła mi lewatywe i pojawiły sie skurcze tylko nie takie jak powinny bo bolało mnie strasznie tylko podbrzusze a nie cały brzuch.

Po godz. 24 zabrała mnie na sale porodową i już mąż mógł do mnie przyjść. tam dała mi w wenflon jakiś narkotyk przeciwbólowy i zaczęło mi sie kręcić w głowie i być słabo, za wiele to nie pomogło, strasznie mnie to podbrzusze bolało. jak to przestało działać to zwlekłam sie z tego łóżka porodowego i zaczęłam chodzić i siadać na piłce.
Jak sie skurcze rozkręciły około godz 5 rano podłączyła mi kroplówkę i zaczełam przeć. ale po iluś parciach zaczeła mnie rozmasowywać i wtedy w dwóch skurczach zaczełam sie rozrywać i przyszedł lekarz i za trzecim takim skurczem kazał mnie naciąć i wtedy on nacisnął mi na brzuch i czułam jak Kuba wychodzi. Urodził się o 7;20 rano. 54 cm i 2720 g ważył.

Jak położna wyjeła mi go z brzucha to nie płakał i był owinięty pępowiną wokół szyi 2 razy, szybko ja odwinęła odwróciła Kubę i klepała go po pupie. wtedy zaczął ruszać rączkami ale nadal nie płakał. położyła mi go na brzuchu, mąż szybko przecioł pępowinę i wzieli go do pokoju obok a tam widziałam jak go położna reanimowała. ja płakałam, mąż płakał, W głowie miałam tylko myśli " Boże żeby zapłakał!!" i po kilku minutach zapłakał, pokazali mi go jeszcze na kilka sekund i zabrali do inkubatora, a w tym czasie gin mnie zszywał.
Kubuś był do środy w inkubatorze,póżniej w takich boksach noworodkowych już w łóżeczku, miał żółtaczke i jakieś wewnątrzmaciczne zapalenie płuc, cały tydzień dostawał antybiotyki.
W czwartek dali mi go na sale i zaczełam karmić piersią.
Tylko w ten sam dzień zauważyłam że to co ze mnie leciało zaczeło nieprzyjemnie pachnieć i zgłosiłam to położnej, zbadała mnie czy nie zostawili we mnie czasem jakiegoś gazika zaszytego ale nic palcem nie wyczuła. w piątek rano zrobili mi USG i okazało sie że została resztka łozyska i czekała mnie skrobanka. załamałam sie wtedy strasznie bałam sie co bedzie z Kubusiem jak mnie wezmą ma ten zabieg, i wogóle dlaczego to akurat mnie spotkało najpierw rozmowa z anestezjologiem a ja w tym czasie karmiłam Kubusia żeby spał grzecznie jak mnie wezmą, później dali mi głupiego jasia i zabrali na sale zabiegową. Bałam sie bardzo jakiego gina tam zobacze, kto mi to bedzie robił ale na szczęście mój gin prowadzący ciąże kończył dyżór i strasznie mi ulżyło jak go zobaczyłam. przesadzili mnie na kozła, anestezjolog założył mi maske na buzie i nie zdążył doliczyć do 3 i już spałam. w tym czasie zdążył przyjechać mój mąż i czekał pod salą. jak zaczeli mnie wybudzać to wydawało mi sie jak by to byłaa chwilka a mąż mówił że ze 40 minut byłam na tej sali. pamiętam że bardzo ryczałam jak mnie wieźli na sale i potem jeszcze kilkanaście minut nie mogłam do siebie dojść ale mąż był ze mną i trzymał mnie za rękę i jakos sie uspokoiłam. po tej narkozie do następnego dnia nie mogłam karmić Kubusia i odciągałam mleko i musiałam je wylać. dali mi jakieś antybiotyki w kroplówce.
W niedziele rano miałam ostatni antybiotyk i już sie spakowałam i nie mogłam sie doczekać wyjścia do domu.

tak to właśnie było. ale już jesteśmy w domku, Kubuś jest taki kochany mąż jest w nim po uszy zakochany, tak samo jak i ja z resztą
Ania ale miałaś przeżycia łzy mi stanęły w oczach
ale najważniejsze, że już jest wszystko dobrze i jesteście w domku

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 16:10   #4177
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Emigra to moze Mercedesy maja to do siebie hihihi Jak mielismy Audi to nie bylo madatow a od czasu jak kupilismy mercedesa to ciagle cos
To jak ty kosmetolog jestes to bedzie mozna sie na jakies porady umowic ??

Nowaken to bardzo restrykcyjna diete ma maz mam nadzieje ze nie dopadnie go efekt jojo. Ja ja kiedys stosowalam duzo schudlam ale niestety powrot do nawykow dal pare kilo do przodu choc nie wszystkie ktore schudlam

ania20m wspolczuje przezyc , ale wazne ze macie to juz za soba

Cytrynka ty sie innymi nie martw jak ktos cos ci bedzie kazal to grzecznie powiedz ze jestes mama i wiesz co dla twojego dziecka dobre
Dziewczyny maja racje nie zawsze tzw nicniejedzenie pomaga dziecku. Ja przy synu eliminowalam wszystko i duuuuupa do 3 miesiaca mial kolki , przy malej tylko paru rzeczy nie jadlam i mala nie miala zadnych bolesci

karolca sliczne ciuszki . Ja ostatnio dostalam sukieneczke z kapelutkiem , moze na chrzest bedzie ale zrobic fotke to graniczy z cudem

Powiecie ze walnieta jestem ale pomylam dzis okna w goscinnym , tylko szyby i ramy lekko przelecialam ale od razu oddycha mi sie lepiej

Kurcze musze sobie kapcie kupic do szpitala bo te co spakowalam okazaly sie niewygodne , spuchly mi nogi i do d.. jest. Chce jesczze skoczyc do fryzjerki bo moja grzywa za dluga ale maz na mnie krzyczy ze mam sie sama nigdzie z domu nie ruszac
hehe tak, tak to wszystko wina mercedesa a nie ciezkiej nozki i tego sie trzymajmy

jesli wroce do zawodu to oczywiscie

No i nie moge dodzwonic sie do poloznej ... fu*k.

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
emigra a ja mam pytanie do tego sterylizatora to wlewa się wode ?? i wkłada do mikrofali?
Moj jest elektryczny, wiec wsadzilam wtyczke do gniazdka tylko i wlaczylam. Ale wode musialam wlac A nie masz przy swoim instrukcji?
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 16:11   #4178
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Mocz faktycznie nieciekawy, ale na pocieszenie: podobno każda tak ma (opinia pielęgniarki ze szpitala) że są bakterie
Ciekawią mnie te fosforany. Co to może być? W pierwszym odruchu, przyznam, skojarzyło mi się ze szczawianami (ja takie coś mam) ale to u tych, co mają kamienie. A Ty ich nie masz, prawda?
Apropos kamieni, przypomniało mi się, jak mąż (wtedy narzecozny) denerwował mnie na urologii po usunięciu kamienia przeróbką hitu Juanesa "La kamica nerrra"
Biorę codziennie urinal i piję często sok żurawinowy... Właśnie nigdy nie miałam problemu z nerkami. Jutro wizyta to zobaczymy co powie lekarz. Mam nadzieję, że żadne kamienie mi się nie zrobiły

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Nie wiem co mi jest, czuję że to stres mi się udziela bo właśnie dziś ostatnia wizyta by wypadała trzymajcie mocno kciuki, wyniki mam odebrane i myślę, że chyba wyszły dobrze, ale ciekawe co mi powie po wizycie. Kurcze ja to jestem panikara... mama się ze mnie śmieje razem z siostrą, że ja to jak zacznę rodzić to będę płakać nie z bólu tylko z paniki I zgadzam się z nimi w 100% A jak jeszcze mąż będzie przy mnie to obydwoje będziemy wyć w niebogłosy
Będzie dobrze już przecież tak niewiele zostało

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczęta!
Ja po USG . Dzidzia jest dalej dziewczynką. Uf . Poza tym jest tydzień mniejsza niż powinna i z tego powodu za miesiąc mam kolejne USG. Ale gin nie kazała mi się tym martwić tylko troszkę więcej odpoczywać. Dobrze, że mąż był ze mną, bo on zawsze twierdzi, że ja za dużo odpoczywam, to teraz ma czarno na białym, że za mało.
Dzidzia mieści się w 35centylu ma 2053g ale nie napisali mi ile mierzy, a ja nie zapomniałam ile mówiła do babeczki przy komputerze .
Też mam ten II stopień łożyska co czytałam na forum. Ilość wód płodowych w normie. Dzidzia główką w dół.
Skoro gin karze się nie martwić czyli wszystko jest ok a Andrea będzie zgrabniutka po mamusi a i tak przecież jeszcze do TP trochę czasu mamy to na pewno przybierze

Ja też dziś się objadłam jak nie wiem - jak codziennie...

Mravka ale super fotka chcę więcej A co do właścicielki to bez komentarza - zryte babsko, a młoda kobieta, bo ma 27 czy 8 lat!

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 16:17   #4179
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczęta!
super

moja tez ciagle tydzien za mala ale nie nalezy sie przejmowac, bo z tymi pomiarami to roznie bywa, wystarczy ze sie dziecko nie tak ulozy i juz ginek nie zmierzy dokladnie
3270g, 47 cm
Stary 2012-02-21, 16:19   #4180
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Wiecie co strasznie boję się porodu, ale to chyba każda.
Ale bardzo boję również się tego czy dam sobie radę w szpitalu po porodzie, a głównie chodzi mi o to czy położne nie będą się na mnie darły bo dziecko będzie płakać, a ja nie będę w stanie go uciszyć i wogóle takie pierdoły

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

Moj jest elektryczny, wiec wsadzilam wtyczke do gniazdka tylko i wlaczylam. Ale wode musialam wlac A nie masz przy swoim instrukcji?
Mam i jest napisane żeby wsadzić do środka i włożyć do mikrofali o żadnej wodzie nie pisze.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-21, 16:20   #4181
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Biorę codziennie urinal i piję często sok żurawinowy... Właśnie nigdy nie miałam problemu z nerkami. Jutro wizyta to zobaczymy co powie lekarz. Mam nadzieję, że żadne kamienie mi się nie zrobiły
eee no, przecież by wyszły na usg...
może to kwestia tego, że dziecko uciska moczowody, mocz dlugo stoi w nerce w nocy i to takie krysztalki niewyczuwalne są.
A czujesz czasem że kłuje po bokach pleców albo że szczypie podczas sikania?

znalezione w necie:
Pomimo istnienia mechanizmu odzyskiwania fosforanów z tzw. moczu pierwotnego, u każdego zdrowego człowieka występuje utrata określonej ilości fosforanów z moczem. Samo stwierdzenie obecności fosforanów w moczu nie jest więc patologią.

Należy pamiętać, że wydalanie to jest zasadniczo różne w poszczególnych grupach wiekowych - zawsze wynik należy porównywać z normą dla wieku! Wydalanie fosforanów w moczu zależy również od rodzaju żywienia.

Oznaczenie wydalania fosforanów (jak również innych składników mineralnych) wymaga przeprowadzenia dobowej zbiórki moczu. Pojedyncza próbka moczu nie jest wiarygodna, ponieważ stężenie wapnia, czy fosforanów w moczu może być bardzo zmienne w czasie.

Widzisz! Nie kamienie!

Edytowane przez cottonpuma
Czas edycji: 2012-02-21 o 16:23
cottonpuma jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-21, 16:20   #4182
tikki85
Zakorzenienie

Evvcia_ nie przejmuję się, bo jak mówiła, że wszystko w porządku to wszystko w porządku, a że za malutka...no trudno. Moje bratanice też były malutkie. Nawet nie miały 50cm jak się urodziły a teraz starsza 9-letnia jest największa w klasie . Ja jestem niska...mój mąż też niezbyt wysoki, bo ma 178cm, to jakie ma być dziecko? .

Emigra no dokładnie, a jeszcze moja co chwile mi dawała kopniaki jak gin przykładała mi USG do brzucha .
Stary 2012-02-21, 16:21   #4183
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
i super jak zrobimy zlot mamusiek, od razu będzie wiadomo które to marcowo-kwietniowe
ja z tych, co nie mają problemu by mieć coś takiego samego jak ktoś inny, czy to fryzura, czy ubranie. to nie powód do złości, ale komplement dla mojego gustu ale np. moja ciotka, jak ktoś kupi podobne do niej, to wyrzuca

ja też nie z takich, że jak ktoś ma coś to ja już w tym nie będę chodzić.

ALE wkurza mnie tylko jedno jak moja matka kupuje sobie dokładnie coś takiego samego wtedy to szału można dostać
Raz pojechałyśmy na zakupy to oczywiście musiała kupić taką samą kurtkę jak ja i wiele innych rzeczy

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-21, 16:22   #4184
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Ale bardzo boję również się tego czy dam sobie radę w szpitalu po porodzie, a głównie chodzi mi o to czy położne nie będą się na mnie darły bo dziecko będzie płakać, a ja nie będę w stanie go uciszyć i wogóle takie pierdoły

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Mam i jest napisane żeby wsadzić do środka i włożyć do mikrofali o żadnej wodzie nie pisze.
to widocznie nie potrzeba wody
3270g, 47 cm
Stary 2012-02-21, 16:25   #4185
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

Ooooo, dziękuję za wyszukanie a ja się zastanawiałam, czy aż tak otępiałam (strasznie słabo ostatnio u mnie z koncentracją...)
Ale wyjaśnienie sprawy nic nie da, Konia doczepiła się do rzeczy, które niby od dawna u mnie obserwuje i nic jej opinii na temat mojej osoby nie zmieni

Evvcia dziękuję za naprowadzenie.
Biję się w pierś, też otępienie mnie nachodzi czasem , więc Cotton przepraszam za to podciągnięcie.
A co do zdania na Twój temat, a w sumie to nie zdanie na Twój temat , tylko na temat tego jaki wydźwięk mają Twoje posty, mi chodzi o to ,że jak tak sie człowiek nakręca to żyję mu się gorzej, wiem,bo sama kiedyś miałam takie nastawienie jak Ty,zmieniło sie po urodzeniu dziecka, czego i Tobie życzę. Żyję się wtedy dużo lepiej.Nie ma co liczyć ,że wszyscy wokół się zmienią ( od pracodawców zaczynając przez rodzinę idąc a na pielęgniarkach kończąc) tylko zmienić swoje nastawienie i więcej rzeczy mieć w d...ie bo się człowiek wykończy sam , a pozostali będą dalej sobie wesolutko żyć po swojemu.

Nie chcę się rozstawać w niezgodzie ( bo to ja wiem czy wrócę ), więc z mojej strony i głowa do góry.
---------------------------------------------------------------------------
Torbę jedną spakowałam, ale hemor nie daję za wygraną, zaraz sobie tam wsadzę tą maskę mrożoną na oczy , będzie miał tyłek piękny koniec karnawału

Tikki
super ,że wizyta udana

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-02-21 o 16:29
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 16:28   #4186
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
eee no, przecież by wyszły na usg...
może to kwestia tego, że dziecko uciska moczowody, mocz dlugo stoi w nerce w nocy i to takie krysztalki niewyczuwalne są.
A czujesz czasem że kłuje po bokach pleców albo że szczypie podczas sikania?

znalezione w necie:
Pomimo istnienia mechanizmu odzyskiwania fosforanów z tzw. moczu pierwotnego, u każdego zdrowego człowieka występuje utrata określonej ilości fosforanów z moczem. Samo stwierdzenie obecności fosforanów w moczu nie jest więc patologią.

Należy pamiętać, że wydalanie to jest zasadniczo różne w poszczególnych grupach wiekowych - zawsze wynik należy porównywać z normą dla wieku! Wydalanie fosforanów w moczu zależy również od rodzaju żywienia.

Oznaczenie wydalania fosforanów (jak również innych składników mineralnych) wymaga przeprowadzenia dobowej zbiórki moczu. Pojedyncza próbka moczu nie jest wiarygodna, ponieważ stężenie wapnia, czy fosforanów w moczu może być bardzo zmienne w czasie.

Widzisz! Nie kamienie!
Uff... na usg nic nie było widać niepokojącego i właśnie nic mnie nie boli, ani nie piecze może naprawdę to ciążowa sprawa. Dziękuję za uspokojenie, bo oczywiście już panika

Cytat:
ja też nie z takich, że jak ktoś ma coś to ja już w tym nie będę chodzić.

ALE wkurza mnie tylko jedno jak moja matka kupuje sobie dokładnie coś takiego samego wtedy to szału można dostać
Raz pojechałyśmy na zakupy to oczywiście musiała kupić taką samą kurtkę jak ja i wiele innych rzeczy
Moja koleżanka ma to samo z teściową. No masakra! Ze wszystkim! Koleżanka w salonie zawiesiła zielone zasłony i kupiła zielone poszewki ozdobne na poduszki to ta za kilka dni też ma salon na zielono; pojechały do miasta koleżanka pokazała jakie jej się buty podobają i sobie kupi po wypłacie to ta na następny dzień sobie je kupiła i mówi "mam nadzieję, że się nie pogniewasz". Co za babsztyl w ogóle nie ma swojego gustu, wszystko tylko małpuje.

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2012-02-21, 16:29   #4187
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Moja koleżanka ma to samo z teściową. No masakra! Ze wszystkim! Koleżanka w salonie zawiesiła zielone zasłony i kupiła zielone poszewki ozdobne na poduszki to ta za kilka dni też ma salon na zielono; pojechały do miasta koleżanka pokazała jakie jej się buty podobają i sobie kupi po wypłacie to ta na następny dzień sobie je kupiła i mówi "mam nadzieję, że się nie pogniewasz". Co za babsztyl w ogóle nie ma swojego gustu, wszystko tylko małpuje.
No dokładnie ja tak samo jak byłam z matką w CH pokazałam jej sweterek-tunike którą chciałabym kupić, a ta wpadła do sklepu od razu za nią i do przymierzalni oczywiście kupiła.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-21, 16:31   #4188
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
super
moja tez ciagle tydzien za mala ale nie nalezy sie przejmowac, bo z tymi pomiarami to roznie bywa, wystarczy ze sie dziecko nie tak ulozy i juz ginek nie zmierzy dokladnie
No i wahania aparatury - granica błędu o bodajże 2 tygodnie w każdą stronę.. Kiedyś pisałam o znajomej, której oszacowali córeczkę na 3600 a urodziła się 4600 Noski do góry!

Cytat:

Jola, no co tu oszukiwać, poród nie łaskocze. Ale to chyba tak jak z dentystą, krótko poboli i zapomnisz szybko. Ale warto, prawda?
Z położnymi - no zawsze jest taka możliwość, ale co - nie mamy na to wpływu, ale mamy na to lekarstwo. Wydrukuj sobie może kartę praw pacjenta - ustępy o szacunku i traktowaniu przez personel, o uszanowaniu godności i wsparciu. Może to doda Ci pewności siebie?
Zerknij na rodzicpoludzku.

jak bez wody, to co sterylizuje? Nie spotkałam się jeszcze ze sterylizatorem mikrofalowym bez wody - z tego co słyszałam mikrofala działa właśnie na tej zasadzie, że fale wprawiają w ruch cząsteczki wody w pokarmach, i to one się grzeją.
Stary 2012-02-21, 16:31   #4189
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Evvcia dziękuję za naprowadzenie.
Wymiana opinii mnie wciągnęła, bo Wy ze szpitalami miałyście więcej do czynienia niż ja i zwróciłam uwagę, że zaczęło się od wypowiedzi aaagi, która ostrzegała od początku jakie ma nastawienie i ile przeszła.
A dyskusja była jak najbardziej kulturalna i elokwentna umiecie swoje przekazać obie
I nie słucham głupot, że już możesz do nas nie wrócić! Wrócisz i to z nową kobitką na rękach

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-21, 16:40   #4190
lena_mi
Zakorzenienie

evvcia to niedobrze z tymi bakteriami, ale co powiedziała lekarka? dała jakieś leki?
ja też ostatnio miałam bakterie, w związku z tym kazała mi brać leki, zobaczę jutro czy przyniosło to skutki.
Trzymam kciuki za wypędzenie Twoich bakterii!

a my niedługo idzmy na kolację z mężulem

przełożyliśmy na ten tydzien bo koniec zeszłego w większości przebeczałam eh te hormony..

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Nie chcę się rozstawać w niezgodzie ( bo to ja wiem czy wrócę ), więc z mojej strony i głowa do góry.
---------------------------------------------------------------------------
Torbę jedną spakowałam, ale hemor nie daję za wygraną, zaraz sobie tam wsadzę tą maskę mrożoną na oczy , będzie miał tyłek piękny koniec karnawału
oo niezły pomysł!
konia Ty nie kombinuj tylko wracaj z Kajulą cała i zdrowa czekamy!
Stary 2012-02-21, 16:40   #4191
aaagga
Raczkowanie

Ciagla mam neta tylko na smarfonie dlatego tak dlugo schodzi zanim doczytam.
Konia i cottonpuma tak mi glupio ze moj post tak was poroznil. Napisalam tak boczuje sie olana przez lekarzy i widze ze moja siostre czeka podobny los. Przepraszam, faktycznie jestem troche egoistka i nie pomyslalam ze moge zle nastawic inne dziewczyny do pobytu w szpitalu. Oczywiscie spotkalam tez kilka bardzo empatycznych pielegniarek, co sie prawie rozplakaly ze nie moga mi podac nic przeciwbolowego. O tym rzyganiu i traktowaniu jak narkomana to ja pisalam i tez mi przykro ze to prawda. Nie bede sie juz uzalac na forum. A przynajmniej sprobuje.

Kumkura tak sie fajnie czyta o takich szybkich porodach. Wychodzi na to ze po masazu szyjkip akcja sie rozkrecila.

Ania20m strasznie ci wspolczwuje przejsc i tego strachu. Jestes wspaniala mama: idac na czyszczenie bardziej balas o dziecko niz samego zabiegu. Ciesze sie ze juz po wszystkim.

Dzis zauwazylam 2 razy kawalki gluta. Ale nie byl rozowy ani podbarwiony krwia. Ty lko normalny bialo mleczny ale za to cienki i mial kilka cm i zwarta strukture. Teraz czysto. I tak sie zastanawiam czy to moze byc fragment czopu? Okaze sie jak zaczne rodzic hihi

Caly dzien odbieram tel z p
ytaniem czy nie urodzilam. W tym od kierownika ze mam sobie kupic prezent do pewnej kwoty na dzien kobiet a firma mi zwroci. Bardzo mi milo, bo mam umowe do dnia porodu a do 8 moge nie dotrwac i myslalam ze mnie to ominie. Juz dawno zaplanowalam co sobie kupie: nowa maszyne do szycia. Jutro jade do labu to wstapie do mediamarkt. Ale mam fuks.

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 16:41   #4192
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Wymiana opinii mnie wciągnęła, bo Wy ze szpitalami miałyście więcej do czynienia niż ja i zwróciłam uwagę, że zaczęło się od wypowiedzi aaagi, która ostrzegała od początku jakie ma nastawienie i ile przeszła.
A dyskusja była jak najbardziej kulturalna i elokwentna umiecie swoje przekazać obie
I nie słucham głupot, że już możesz do nas nie wrócić! Wrócisz i to z nową kobitką na rękach
Pewnie ,że wrócę, no przecież ktoś tu musi zadymę robic

eee a na poważnie ,no jakoś muszę stres głupawka rozładować, nie chcę myśleć za bardzo o tym co mnie czeka, jak sobie na forum siedzę to myślę o innych sprawach
przez hemora nie mogę z Niną się swobodnie bawić , więc siedzę jak ten troll na fotelu i oczekuje na wywóz ...
jak się mi tyłek znów zmrozi to spakuję się do końca

TŻ jak tak na mnie patrzy to stwierdził " niech już będzie maj "czy przewiduje jakieś ciężkie czasy do tego maja?
Stary 2012-02-21, 16:43   #4193
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
TŻ jak tak na mnie patrzy to stwierdził " niech już będzie maj "czy przewiduje jakieś ciężkie czasy do tego maja?
też tak często powtarzam także przybijam pione z Twoim Tż

no dobra, spadam się trochę "zrobić'
Stary 2012-02-21, 16:48   #4194
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

A ja była w przychodni po zwolnienie i poprostu masakra nikt mnie nie przepuscił musiałam czekać na swoją kolejkę Ci ludzie poprostu są opanowani jakąś znieczylicą

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 16:49   #4195
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
Ciagla mam neta tylko na smarfonie dlatego tak dlugo schodzi zanim doczytam.
Konia i cottonpuma tak mi glupio ze moj post tak was poroznil. Napisalam tak boczuje sie olana przez lekarzy i widze ze moja siostre czeka podobny los. Przepraszam, faktycznie jestem troche egoistka i nie pomyslalam ze moge zle nastawic inne dziewczyny do pobytu w szpitalu. Oczywiscie spotkalam tez kilka bardzo empatycznych pielegniarek, co sie prawie rozplakaly ze nie moga mi podac nic przeciwbolowego. O tym rzyganiu i traktowaniu jak narkomana to ja pisalam i tez mi przykro ze to prawda. Nie bede sie juz uzalac na forum. A przynajmniej sprobuje.

Kumkura tak sie fajnie czyta o takich szybkich porodach. Wychodzi na to ze po masazu szyjkip akcja sie rozkrecila.

Ania20m strasznie ci wspolczwuje przejsc i tego strachu. Jestes wspaniala mama: idac na czyszczenie bardziej balas o dziecko niz samego zabiegu. Ciesze sie ze juz po wszystkim.

Dzis zauwazylam 2 razy kawalki gluta. Ale nie byl rozowy ani podbarwiony krwia. Ty lko normalny bialo mleczny ale za to cienki i mial kilka cm i zwarta strukture. Teraz czysto. I tak sie zastanawiam czy to moze byc fragment czopu? Okaze sie jak zaczne rodzic hihi

Caly dzien odbieram tel z p
ytaniem czy nie urodzilam. W tym od kierownika ze mam sobie kupic prezent do pewnej kwoty na dzien kobiet a firma mi zwroci. Bardzo mi milo, bo mam umowe do dnia porodu a do 8 moge nie dotrwac i myslalam ze mnie to ominie. Juz dawno zaplanowalam co sobie kupie: nowa maszyne do szycia. Jutro jade do labu to wstapie do mediamarkt. Ale mam fuks.
Oj , ale Ty cierpisz już tyle czasu i to mocno , nerwy biorą górę i stres, a do tego ból jest do znoszenia, więc to jest dla mnie zrozumiałe.
A że ja popierniczyłam to się przyznaje bez bicia , przepraszam ( nie ma jak sypać kwiatami na odchodne ). Ale to nie tylko o ten fragment chodziło, co już powyżej zostało wyjaśnione.
Mam nadzieję,że poród będziesz mieć lekki,żebyś mogła jednak z tej ciąży zachować jakieś milsze wspomnienie.

A ten glut taki zwarty jak galaretka czy żel czy raczej jak smarki?

Czas edycji: 2012-02-21 o 16:51
Stary 2012-02-21, 16:51   #4196
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
Witajcie kochane
Na początku baaardzo Wam dziękujemy za gratulacje
Od wczoraj jesteśmy z Agatą w domku i jest bardzo miło.
Malutka ma apetyt, wciąga cyca aż miło patrzeć Jest zdrowiutka, dostała 10pkt po porodzie, a pobyt w szpitalu znosiła dzielnie- tylko w pierwszej dobie męczyła ją smółka, ale jak już ją wydaliła, nic tylko jadła i robiła w pieluszki i spała Teraz też śpi, a ja na półsiedząco piszę...Adasia też połozyłam i tym sposobem mam chwilę. Adaś dostał od Agatki na przywitanie kilka figurek z Lego i teraz chodzi chwali się, że to od dzidzi Nocka trochę męcząca, wiadomo- wstawanie i karmienie.
Sam poród był szybki i bolesny Zaczęło się o 3 w nocy- obudził mnie mocny skurcz, potem kąpanko, po 5 pojechaliśmy do szpitala, o 6 już na porodówce leżałam, chodziłam, a 0 7.25 po kilku pchnięciach zobaczyłam naszą dużą córeczkę. Towarzyszył mi małż, było zabawnie patrzeć jak w uniformie masuje mi krzyż i podaje gaz Oczywiście mam dużo szwów, bolą, ale da się wytrzymać. I niepokojące wyniki Hb- aż 7,5 Zmykam poleżeć trochę koło mojej smerfetki.
Gratulacje dzielne z Was kobiety

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 16:54   #4197
ania20m
Wtajemniczenie

Dziękuje za te wszystkie miłe słowa. JESTEŚCIE KOCHANE!!

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość

ania20m polakalam sie jak czytalam Twoja relacje
Ale najwazniejsze, ze juz jestescie w domu i wszystko w porzadku, no i gratulacje synusia A tak poza tym to my wiedzialysmy, ze urodzilas wczesniej, mialysmy przecieki
ło a kto wam powiedział?? przyznać sie proszę

Specjalnie dla kochanych cioć
Przedstawiam Wam moją kruszynkę Kubusia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_3102.jpg (74,8 KB, 81 załadowań)

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-21, 16:59   #4198
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
evvcia to niedobrze z tymi bakteriami, ale co powiedziała lekarka? dała jakieś leki?
ja też ostatnio miałam bakterie, w związku z tym kazała mi brać leki, zobaczę jutro czy przyniosło to skutki.
Trzymam kciuki za wypędzenie Twoich bakterii!

a my niedługo idzmy na kolację z mężulem

przełożyliśmy na ten tydzien bo koniec zeszłego w większości przebeczałam eh te hormony..
Jutro dopiero mam wizytę o 8.00 to zobaczymy co mi lekarz powie. Może da jakieś leki na poprawę tego stanu
I życzę Wam udanego i romantycznego wieczoru

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
A ja była w przychodni po zwolnienie i poprostu masakra nikt mnie nie przepuscił musiałam czekać na swoją kolejkę Ci ludzie poprostu są opanowani jakąś znieczylicą
Wczoraj przede mną w laboratorium wepchały się trzy baby, bo "one biedne, stare i schorowane" albo "tylko na chwilę" - ta jasne, jedna już mnie zirytowała i mówię do niej: "wchodź już babo i nie gadaj". Akurat mi się nie spieszyło i dobrze się czułam, ale generalnie to, że ktoś jest w ciąży mają gdzieś... Choć ostatnio w markecie w kolejce do toileta mnie młoda kobieta chciała przepuścić, ale podziękowałam grzecznie, bo jej się chyba mocniej chciało niż mi

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Ale słodki Ma cudowny nosek fajowski jest Kubuś gratulacje dla rodziców jeszcze raz

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2012-02-21, 17:00   #4199
koniakonia
Zakorzenienie

Ania słodki ten Wasz Kubuś, a na te usta to będzie panny rwał jak nic cmok cmok

Do mrozonych okularow doszedł balon pod dupskiem , siedzi się elegancko, ciekawe kiedy pęknie

Czas edycji: 2012-02-21 o 17:12
Stary 2012-02-21, 17:00   #4200
agabi
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuje za te wszystkie miłe słowa. JESTEŚCIE KOCHANE!!

ło a kto wam powiedział?? przyznać sie proszę

jaki cudny

dziewczyny, jesteście kochane, dziękuje za wszystkie słowa wsparcia i otuchy, dzięki za to że tu jesteście

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości