Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-21, 16:14   #2491
ajka89
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Ad1.U nas nie tyle kasa co mój brak instynktu i brak warunków był przeszkodą. Na studiach mieszkaliśmy w naprawdę dziwnych i ekstremalnych miejscach, np. w domu budowanym przez teściów będącym w stanie kompletnie surowym, bez kilku okien, ogrzewania, ciepłej wody, bez podłóg, mebli, żywiąc się kiełbasą z grilla i zupkami chińskimi. No nie dałoby sie tam chować dziecka. Potem jeszcze kilka razy się przeprowadzaliśmy, przymusowa rozłąka i jej konsekwencje i dopiero od 3 lat czuję się w pełni gotowa na dziecko. Drugie siłą rzeczy będę miała po 35rż, ale wierzę że będzie ok. Musi być
Ad2. Nigdy nie jadłam pączków z Lidla, dobre są?
O matko, niezła miejscówa Ja mieszkałam w piwnicy (taki niższy parter), w której były drzwi na zewnątrz ze sporą szparą i strasznie wiało, mimo moich prób zatykania tego szmatami deskami, potem mój były zalepił to pianką, ale i tak była masakra. Jeszcze do tego czasami biegały po "kuchni" ( raczej kawałku ściany z kuchenką i obrzydliwym zlewem) ogromna czarne pająki, często nie było ciepłej wody pod prysznicem, a drzwi wejściowe miałam z wizjerem do środka, czyli każdy kto przyszedł mógł sobie patrzeć co się dzieję w środku jak się zorientowałam, że ten wizjer jest odwrotnie zamontowany, to od razu go zakleiłam, ale sam fakt, co za debil to montował jak sobie tam pomyślę, że wytrzymałam tam ponad pół roku, to aż mnie ciarki przechodzą. Ale cóż...kasy nie było, a ja grosze za to płaciłam

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

A co do pączków, to mi nie smakują. Są właśnie takie sztuczne
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 16:15   #2492
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Witam prawie z rana kto dziś ze mną świętuje? stawiam soczek, równo 20 tyg za mną i 20 tyg przede mną

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Mój też tak mówi I bardzo mu się podobają moje pojawiające się kragłości

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
, Ale macierzyństwo nie polega też na tym, żeby dziecko komuś podrzucać i zajmować się samą sobą. Dziecko sprawia, że człowiek dojrzewa, staje się odpowiedzialny i nie myśli tylko o samym sobie... Ja osobiście nie wyobrażam sobie chodzenia na imprezy i zostawiania dziecka, bo ja mam taki kaprys... Co innego sylwester, wesele czy jakaś duża impreza, ale taka zwykła, o studencka? To po co w takim razie decydować się na dziecko?
Kochana piszesz bardzo mądre rzeczy I podpisuję się pod każdym Twoim słowym w tym temacie. Ale osoba, do której to piszesz tego nie pojmuje. A szkoda...

Cytat:
Treść usunięta
Nie jesteś. Moim zdaniem to normalne podejście młodej mamy

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Chyba się troszkę zagalopowałaś. Tobie się wydaje, że jak ktoś zajmuje się dzieckiem i nie ma go komu podrzucić na parę h (a ja nie mam, bo mieszkam za granicą), to znaczy że o siebie nie dba???
Nie dojdziemy niestety do porozumienia, bo pojęcia zielonego nie masz o macierzyństwie. Życzę, żeby Ci się po porodzie odmieniło
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 16:16   #2493
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
. Tylko w przypadku Prince byłby do stosowania na biodro, a nie całą nogę!
Prince - co to był za lekarz? Może warto zastosować metodę Asi i po prostu poleżeć przez kilka dni. Jeśli musisz wychodzić po te obiady, to trudno, ale ubieraj się ciepło, a w domu też zostań pod ciepłą kołdrą.
ja jak leze boli mnie bardziej bo wtedy czy leze na tym boku gdzie boli czy an drugim to rie mnie tak samo mocno wiec dlategow nocy nie moge spac. Lezenie mi nie pomoze chpociaz musze duzo odpoczywac i robie ale wtedy wcale nieboli mniej

jakas dzis jestem do dupy

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 16:20   #2494
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
ja jak leze boli mnie bardziej bo wtedy czy leze na tym boku gdzie boli czy an drugim to rie mnie tak samo mocno wiec dlategow nocy nie moge spac. Lezenie mi nie pomoze chpociaz musze duzo odpoczywac i robie ale wtedy wcale nieboli mniej

To do dupy trochę,oby Ci to przeszło
Stary 2012-02-21, 16:21   #2495
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość

Tak, jest na alkoholu, ale gin pozwolił mi go zastosować miejscowo. Tylko w przypadku Prince byłby do stosowania na biodro, a nie całą nogę!
tak tylko zapytalam, bo wiem, ze setki zastosowan do Amolu, wiem, bo moj tata jest jego miłośnikiem...

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 16:21   #2496
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy od dłuższego siedzenia pobolewa Was kość ogoniowa, bo u mnie od kilku dni daje o sobie znać ????
Mnie nie boli. Chociaż to mnie nie boli
Stary 2012-02-21, 16:26   #2497
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
o kurczę przeczytałam kilka ostatnich stron i jestem w szoku
strasznie smutno mi się zrobiło po wypowiedziach kejtigdy na temat jej dziecka, niestety los jest niesprawiedliwy i tyle małżeństw pragnie dziecka jak największego skarbu i oddaliby wszystko żeby je mieć a niektóre kobiety walą głową w mur bo zaszły w ciążę bardzo to smutne i szkoda mi dzieciaczka który sądząc po wypowiedziach koleżanki więcej czasu będzie spędzał z babciami niż z własną matką,bo ona będzie musiała iść na imprezę czy wybyć na bałkany
nie zrozumiem tego,niestety i niech nikt mi nie mówi że będę zaniedbaną matką polką bo dbam o siebie bardzo i po ciąży nie zamienię się w kocmołucha ale na pierwszym miejscu napewno będzie dziecko! już teraz mąż mi mówi że nie chce iść na wesele do kuzyna miesiąc po porodzie bo on nie wie jak wytrzyma całą noc bez niunia i wiem że pierwsze chwile z dzieckiem to będą najszczęśliwsze chwile mojego życia i poprostu ciężko mi będzie rozstać się z nim choćby na kilka godzin a co dopiero jakieś wyjazdy tygodniowe
zgadzam sięstrasznie przykro czyta sie o tym jak kobieta zaluje zajscia w ciażę
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

blisko, ale nie do końca. Jak ma się skierowanie na 50g glukozy, to po pobraniu na czczo czeka się godzinę i znowu pobierają i puszczają do domu, przy 75g krew pobierają po 2 godzinach. Zawsze są tylko 2 pobrania

Ale miałam dzisiaj masakryczny dzień w pracy, normalnie sajgon Dobrze, że zaraz koniec, bo normalnie padam na ryjka
ja mam skierowanie na 75g od razu, a 50 nie mialam

powiedzcie mi czy to skierowanie macie na recepcie napisane czy na czyms innym? chodzi m iszczegolnie o lekarzy prywatnych

zdrzemnelam sie na 45

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:

współczuje kochana mnie na razie nic nie boli, jestem za to przymulona, nie wiem czy to od tych tabletek obnizajacych cisnienie czy co
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 16:30   #2498
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cześć Gaduły
Dzisiaj mam jakiś słabszy dzień. W pracy odliczałam minuty do końca, a i tak pracuję tylko 4 godziny. Bolała mnie głowa i jakoś tak słabo mi było.
Po pracy coś zjadłam i położyłam się do łóżka - przy okazji wymiksowałam się z obiadu u teściów. Teraz jest mi nieco lepiej więc przyszłam poczytać co słychać

Widać, że wróciła do nas Soleika, bo do nadrobienia jest więcej stron niż ostatnio

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 16:31   #2499
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Mnie nie boli. Chociaż to mnie nie boli
hehehe to Ci sie udalo
ja juz ostatnio mowilam TŻtowi, ze nie tak wyobrazalam sbie ciaze, bo czuje sie jak stara zasapana babka czesto nie mam siły na nic, głowa mnie czesto boli, do tego doszły ostatnio kłopoty z apetytem... no i czeste niestrawnosci jak juz cos zjem

najbardziej mnie jednak martwi zerowe libido, zaczyna to wplywac na moj zwiazek z TŻtem... i tak byl cierpliwy...

Stary 2012-02-21, 16:34   #2500
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Ja używam Etiaxilu. Tak raz-dwa na dwa tygodnie. Jakoś nie wydaje mi się, żeby miał zaszkodzić

Cytat:
wróciłam od lekarza nastałam sie w kolejce wyjde zaraz z siebie z bólu a lekarz do mnie NIC PANI NIE PORADZE. NIE WOLNO W CIĄZY NIC NA TAKIE BÓLE,PRZYKRO MI i c h u j
Przykro mi Ale szczerze mówiąc czułam, że tak Ci powie Bo w ciąży nic nie można z tymi bólami zrobić. Zaciskać zęby i czekać aż minie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
A mnie czasem zakłuje ból brzucha jak kicham... tez tak macie???
Tak. Czasem też jak wstaję czy chodzę.
Stary 2012-02-21, 16:35   #2501
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Gdybyś napisała na "fejsbuku" kliknęłabym "Lubię to"
Ja też
Cytat:
W sobotę mamy mieć gości - znajomi z dziećmi. Ona karmi piersią - powiedzcie mi co mogłabym przygotować? chodzi o obiad i deser... czy mogłbyby być szaszłyki i frytki z piekarnika? sałatka z kaputsy pekińskiej (można karmiąc jesć kapustę?)? sernik na zimno z serków homogenizowanych???

No kurde nie mam wizji totalnie
Wydaje mi się, że to dobre menu nie powinno zaszkodzić, a jakie smakowite a może po prostu zadzwoń do koleżanki i zapytaj czy może to jeśc, nie będzie niespodzianki ale i też niemiłej sytuacji jak sie okaże że czegoś nie je
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
O matko, niezła miejscówa Ja mieszkałam w piwnicy (taki niższy parter), w której były drzwi na zewnątrz ze sporą szparą i strasznie wiało, mimo moich prób zatykania tego szmatami deskami, potem mój były zalepił to pianką, ale i tak była masakra. Jeszcze do tego czasami biegały po "kuchni" ( raczej kawałku ściany z kuchenką i obrzydliwym zlewem) ogromna czarne pająki, często nie było ciepłej wody pod prysznicem, a drzwi wejściowe miałam z wizjerem do środka, czyli każdy kto przyszedł mógł sobie patrzeć co się dzieję w środku jak się zorientowałam, że ten wizjer jest odwrotnie zamontowany, to od razu go zakleiłam, ale sam fakt, co za debil to montował jak sobie tam pomyślę, że wytrzymałam tam ponad pół roku, to aż mnie ciarki przechodzą. Ale cóż...kasy nie było, a ja grosze za to płaciłam

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

A co do pączków, to mi nie smakują. Są właśnie takie sztuczne
no naprawdę mistrz myśli technicznej to montował
Ale jesteś dzielna ja z pająkami nie wytrzymałabym ani jednego dnia
Wiesz, że mieliśmy podobne przygody. Do tego domu surowego, który opisywałam uciekliśmy z mieszkania bardzo podobnego do tego, które opisujesz. Blok był byłym hotelem robotniczym. Niski parter, całość liczyła 16m2, kuchnio-przedpokoik ze śmierdzącym zlewem, zapleśniałą lodówką i robactwo-karaluchy, prusaki i c..j wie co jeszcze, a na dodatek mieliśmy włamanie i nas okradli,po włamaniu mąż zabił okna na głucho gwoździami więc jak gotowałam to wietrzyłam przez otwarcie drzwi wejściowych .Też wytrzymałam tam pół roku i wolałam spartańskie warunki na budowie niż te atrakcje
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 16:36   #2502
kejtigda
Wtajemniczenie

Widzę że wywołałam małą burzę, a nie to miałam na celu

Uważam że bycie fajną, zadbaną mama z pasjami, kontynującą edukację i mającą czas dla siebie nie jest równoznaczne z byciem wyrodną matką, bo nie uważam że dziecko to same wyrzeczenia, wszędzie da się znaleźć kompromis i wyjście na impreze czy na babskie spotkanie i zostawienie dziecka z babcią nie jest dla mnie zbrodnią. Jak czytam teksty że ktoś rok nie miał czasu na fryzjera albo zostawi dziecko z kimś z rodziny tylko jeśli będzie się musiało iść do lekarza to jest to dla mnie chore, bo to kompletne zatracenie życia. Ja nie mówię że chcę ciągle podrzucać dziecko, imprezować itp. Po prostu zamierzam to łączyć. Nie wyobrażam sobie nie pójść na siłownie czy mieć odrosty na pół głowy bo mam dziecko

Na USG genetyczne trafiłam dowiadując się o ciąży- myślałam że mój stan to efekt zastrzyku hornomalnego- dlatego tak źle to zniosłam. 3 tygodnie później zrobiłam badania, następne usg itp, musiałam po prostu odczekać szok, przygnębienie itp, oswoić się z tą myślą. Nie mam z tym problemu i cieszę się że to będzie chłopak, choć nieplanowany to myślę że się ułoży Teraz jestem już na etapie ciuszków, wózków i zabawek Jak widać mam zupełnie inne podejście niż większość tutaj, dla mnie dziecko to nie jest już tylko bycie matką, tylko część zycia przy której możliwe jest zachowanie również samej siebie

Na tym kończę moje udzielanie się tutaj, mam nadzieję że Wam się wszystkim dobrze ułoży i spełnią się Wasze załozenia co do macierzyństwa.

Pozdrawiam
Stary 2012-02-21, 16:37   #2503
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
hehehe to Ci sie udalo
ja juz ostatnio mowilam TŻtowi, ze nie tak wyobrazalam sbie ciaze, bo czuje sie jak stara zasapana babka czesto nie mam siły na nic, głowa mnie czesto boli, do tego doszły ostatnio kłopoty z apetytem... no i czeste niestrawnosci jak juz cos zjem

najbardziej mnie jednak martwi zerowe libido, zaczyna to wplywac na moj zwiazek z TŻtem... i tak byl cierpliwy...
Ja się naczytałam kiedyś o tym, że seks w ciąży jest przyjemniejszy itd. itp. i nie mogłam się doczekać..a tu lipa..a na początku ciąży w ogóle nie miałam na nic ochoty. Zmieniło się dopiero jakieś 2 tyg. temu Więc nie martw się, może Ci się odmieni z dnia na dzień
Stary 2012-02-21, 16:41   #2504
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Ze mnie pesymista, bo myślę, jak jutro przeżyję na dwóch małych posiłkach i jednym do syta... Chyba tym razem inaczej przeżyję Środę Popielcową.
Ale ciężarne raczej nie muszą ograniczać ilości posiłków w Popielec. Tak mi się wydaje. Ja będę jeść. Tylko mięcho i słodycze sobie odpuszczę
Stary 2012-02-21, 16:43   #2505
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

ja mam skierowanie na 75g od razu, a 50 nie mialam

powiedzcie mi czy to skierowanie macie na recepcie napisane czy na czyms innym? chodzi m iszczegolnie o lekarzy prywatnych

zdrzemnelam sie na 45

ja też miałam na 75g od razu. Co do skierowania to u mnie w ogóle przychodni inna polityka, tam wszystko mają w komputerze, a lekarz tylko tak daje karteczkę ze skierowaniem, żeby o tym pamiętać

też się chyba zdrzemnę...

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 16:46   #2506
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ciężarne raczej nie muszą ograniczać ilości posiłków w Popielec. Tak mi się wydaje. Ja będę jeść. Tylko mięcho i słodycze sobie odpuszczę
chyba wszyscy musza, ale ja uznalam, z enie bede sie opychac, tylko bede jsc normalnie, kurcze nie mozemy sie glodzic

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
ja też miałam na 75g od razu. Co do skierowania to u mnie w ogóle przychodni inna polityka, tam wszystko mają w komputerze, a lekarz tylko tak daje karteczkę ze skierowaniem, żeby o tym pamiętać

też się chyba zdrzemnę...
aha ja to bede robic dopiero w kwietniuczyli za 1,5 miecha

idx sie zdrzemnie, ja nieldugo do dentysty ide
Stary 2012-02-21, 16:47   #2507
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się naczytałam kiedyś o tym, że seks w ciąży jest przyjemniejszy itd. itp. i nie mogłam się doczekać..a tu lipa..a na początku ciąży w ogóle nie miałam na nic ochoty. Zmieniło się dopiero jakieś 2 tyg. temu Więc nie martw się, może Ci się odmieni z dnia na dzień
ja juz stracilam nadzieje... tez myslalam, ze to chwilowe, ale ja sie czuje coraz gorzej, brzuch coraz ciezszy i tym bardziej czuje sie coraz mniej 'ponetna' co mnie hamuje jeszcze bardziej na kazdy dotyk reaguje alergicznie i ryczec mi sie chce jak widze jak TŻ sie oddala i chodzi przygnebiony

Stary 2012-02-21, 16:50   #2508
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

a ja mam bardzo ochote na sex. A nie moge
Cytat:
Przykro mi Ale szczerze mówiąc czułam, że tak Ci powie Bo w ciąży nic nie można z tymi bólami zrobić. Zaciskać zęby i czekać aż minie

.
ja miałam nadzieje......
pwoiedzial z emoooooze masaze. Ale mowil ze takie bez kremów to tez watpi ze cos da. pozatym musiala bym jezdzic do innego miasta na nie i lezec przed jakims gosciem w samych majtosach wiec zrezygnowałam

wypiłam wlsnie z tz kawke

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-21, 16:51   #2509
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny powiedzcie mi czy tylko ja tak mam czy może któraś z Was też to zauważyła - że oprócz tego, że brzuszek rośnie mam wrażenie że bardziej mi obrósł tłuszczykiem... Mam rozumieć, że to zapasy do produkcji mleczka dla dziecka po porodzie?
Ja tak nie mam. U mnie tłuszczyk gromadzi się w cycach

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
o kurczę przeczytałam kilka ostatnich stron i jestem w szoku
strasznie smutno mi się zrobiło po wypowiedziach kejtigdy na temat jej dziecka, niestety los jest niesprawiedliwy i tyle małżeństw pragnie dziecka jak największego skarbu i oddaliby wszystko żeby je mieć a niektóre kobiety walą głową w mur bo zaszły w ciążę bardzo to smutne i szkoda mi dzieciaczka który sądząc po wypowiedziach koleżanki więcej czasu będzie spędzał z babciami niż z własną matką,bo ona będzie musiała iść na imprezę czy wybyć na bałkany
nie zrozumiem tego,niestety i niech nikt mi nie mówi że będę zaniedbaną matką polką bo dbam o siebie bardzo i po ciąży nie zamienię się w kocmołucha ale na pierwszym miejscu napewno będzie dziecko! już teraz mąż mi mówi że nie chce iść na wesele do kuzyna miesiąc po porodzie bo on nie wie jak wytrzyma całą noc bez niunia i wiem że pierwsze chwile z dzieckiem to będą najszczęśliwsze chwile mojego życia i poprostu ciężko mi będzie rozstać się z nim choćby na kilka godzin a co dopiero jakieś wyjazdy tygodniowe
Mam bardzo podobne odczucia

Cytat:
Matko, nie lubię sztruksu, bo się szybko niszczy i wyciera na dupie
Ale te sztruksiki są super. Mąż już mówi na mnie sexi mama
A to na jakieś felerne musiałaś trafić. Ja mam kilka par i żadne się nie wytarły

Cytat:
hehehe to Ci sie udalo

Oj ciężka ta ciąża Ale co tam... Wytrwamy
Stary 2012-02-21, 16:53   #2510
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
ja juz stracilam nadzieje... tez myslalam, ze to chwilowe, ale ja sie czuje coraz gorzej, brzuch coraz ciezszy i tym bardziej czuje sie coraz mniej 'ponetna' co mnie hamuje jeszcze bardziej na kazdy dotyk reaguje alergicznie i ryczec mi sie chce jak widze jak TŻ sie oddala i chodzi przygnebiony
Kurcze, może spróbuj się przełamać, kup sobie jakąś ładną bieliznę- mi to zawsze poprawia humor- coś ładnego. Albo może porozmawiaj z ginekologiem, może on znajdzie przyczyne..no nie wiem, co ci poradzić.
Stary 2012-02-21, 16:56   #2511
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
kochana ja tez tak miałam. Ale nie wiem jak Ciebie mnie podniecaja podchody mojego tz. WIec sie wzielam na sposob. Kłade sie spac bez bielizny , wczesnie ładnie sie depiluje perfumuje itp I ide spac a moj tz od tyłu robi podchody..... nie zawsze mam ochote czasem amm nerwa, ale jak tak dłuzej mnei mizia itp to wtedy jest masakra z emną az zal ze nie moge sie wyzyc podczas sexu moze spróbuj tez tak?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-21, 16:57   #2512
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Jak widać mam zupełnie inne podejście niż większość tutaj, dla mnie dziecko to nie jest już tylko bycie matką, tylko część zycia przy której możliwe jest zachowanie również samej siebie
Matko, kobieto a kto Ci powiedział, że my uważamy, że na dziecku zaczyna i kończy się świat?

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
chyba wszyscy musza, ale ja uznalam, z enie bede sie opychac, tylko bede jsc normalnie, kurcze nie mozemy sie glodzic
Na pewno postu nie muszą zachowywać dzieci i osoby starsze. Nie wiem jak jest z ciężarnymi, ale ja nie mogę być głodna, bo to się źle kończy

Cytat:
ja miałam nadzieje......
pwoiedzial z emoooooze masaze. Ale mowil ze takie bez kremów to tez watpi ze cos da. pozatym musiala bym jezdzic do innego miasta na nie i lezec przed jakims gosciem w samych majtosach wiec zrezygnowałam
Rozumiem
Stary 2012-02-21, 17:00   #2513
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
no naprawdę mistrz myśli technicznej to montował
Ale jesteś dzielna ja z pająkami nie wytrzymałabym ani jednego dnia
Wiesz, że mieliśmy podobne przygody. Do tego domu surowego, który opisywałam uciekliśmy z mieszkania bardzo podobnego do tego, które opisujesz. Blok był byłym hotelem robotniczym. Niski parter, całość liczyła 16m2, kuchnio-przedpokoik ze śmierdzącym zlewem, zapleśniałą lodówką i robactwo-karaluchy, prusaki i c..j wie co jeszcze, a na dodatek mieliśmy włamanie i nas okradli,po włamaniu mąż zabił okna na głucho gwoździami więc jak gotowałam to wietrzyłam przez otwarcie drzwi wejściowych .Też wytrzymałam tam pół roku i wolałam spartańskie warunki na budowie niż te atrakcje
Raz jak smażyłam mielone to taki nagle mi się pojawił pod nogami. Na szczęście uratował mnie były, który ostrzegawczo krzyknął: Uważaj! i zdeptał pająka, aż się coś żółtego rozbryzło po ścianie..fuj...a było blisko i pająk wlazł by na mnie. Zawału bym dostała, jakby zobaczyła coś takiego na swoim ciele. Jak sobie to przypomnę,to aż mnie skręca..brr. po tej akcji zaczęliśmy szukać czegoś innego, bo normalnie spać nie mogłam. Co mnie coś zagilgotało w nocy, to od razu, że pająk. W psychozę jakąś popadłam, chociaż nie mam jakiś lęków jeśli chodzi o pająki są dla mnie po prostu obrzydliwe.
Ale podsumowując sama sobie biję teraz brawa, że tam wytrzymałam
Stary 2012-02-21, 17:01   #2514
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, może spróbuj się przełamać, kup sobie jakąś ładną bieliznę- mi to zawsze poprawia humor- coś ładnego. Albo może porozmawiaj z ginekologiem, może on znajdzie przyczyne..no nie wiem, co ci poradzić.
zebym ja tu miala swojego gina z pl nawet mi nie przypominaj
mam takiego fajnego
z ang położna nie chce o tym gadac, pewnie mi by paracetamol przepisała

ehh az mi sie nie chce wierzyc, ze bede musiala sie zmuszac...

Stary 2012-02-21, 17:01   #2515
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
kochana ja tez tak miałam. Ale nie wiem jak Ciebie mnie podniecaja podchody mojego tz. WIec sie wzielam na sposob. Kłade sie spac bez bielizny , wczesnie ładnie sie depiluje perfumuje itp I ide spac a moj tz od tyłu robi podchody..... nie zawsze mam ochote czasem amm nerwa, ale jak tak dłuzej mnei mizia itp to wtedy jest masakra z emną az zal ze nie moge sie wyzyc podczas sexu moze spróbuj tez tak?
No właśnie, to miałam na myśli..mówiąc przełam się, ale Prince to pięknie opisała w szczegółach
Stary 2012-02-21, 17:02   #2516
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

Na pewno postu nie muszą zachowywać dzieci i osoby starsze. Nie wiem jak jest z ciężarnymi, ale ja nie mogę być głodna, bo to się źle kończy
ja tak samo
Stary 2012-02-21, 17:03   #2517
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
zebym ja tu miala swojego gina z pl nawet mi nie przypominaj
mam takiego fajnego
z ang położna nie chce o tym gadac, pewnie mi by paracetamol przepisała

ehh az mi sie nie chce wierzyc, ze bede musiala sie zmuszac...
Zmuś się, zmuś...zobaczysz- będzie fajnie
Stary 2012-02-21, 17:05   #2518
agunia82
Zakorzenienie

Ja na brak libido polecam obejrzeć serial true blood, sezon pierwszy. Tam jest tyle scen seksu, że mnie po obejrzeniu każdego odcinka od razu ochota łapała

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 17:06   #2519
natee
Zakorzenienie

Cytat:
a mnie przestaly podniecac wlasnie, on robi dokładnie to samo co Twoj, tylko ja go odpycham przestalam nosic seksowna bielizne i pizamki, bo nie czuje sie juz taka zgrabniutka albo po prostu nie wchodze w nią hehe...

Stary 2012-02-21, 17:07   #2520
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, to miałam na myśli..mówiąc przełam się, ale Prince to pięknie opisała w szczegółach
ja zawsze szczegółowa jestem

jutro z rana śmigam do kościółka, i mam zamiar postowac jedynie ty ze bez miesa. Ale w ilosci to nie wiem raczej nie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości