|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV
Cytat:
Ja mieszkałam w piwnicy (taki niższy parter), w której były drzwi na zewnątrz ze sporą szparą i strasznie wiało, mimo moich prób zatykania tego szmatami deskami, potem mój były zalepił to pianką, ale i tak była masakra. Jeszcze do tego czasami biegały po "kuchni" ( raczej kawałku ściany z kuchenką i obrzydliwym zlewem) ogromna czarne pająki, często nie było ciepłej wody pod prysznicem, a drzwi wejściowe miałam z wizjerem do środka, czyli każdy kto przyszedł mógł sobie patrzeć co się dzieję w środku jak się zorientowałam, że ten wizjer jest odwrotnie zamontowany, to od razu go zakleiłam, ale sam fakt, co za debil to montował jak sobie tam pomyślę, że wytrzymałam tam ponad pół roku, to aż mnie ciarki przechodzą. Ale cóż...kasy nie było, a ja grosze za to płaciłam![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- A co do pączków, to mi nie smakują. Są właśnie takie sztuczne
|
|
|
|
|
#2492 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój też tak mówi ![]() Cytat:
I podpisuję się pod każdym Twoim słowym w tym temacie. Ale osoba, do której to piszesz tego nie pojmuje. A szkoda...![]() Nie jesteś. Moim zdaniem to normalne podejście młodej mamy Cytat:
|
|
#2493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo wtedy czy leze na tym boku gdzie boli czy an drugim to rie mnie tak samo mocno wiec dlategow nocy nie moge spac. Lezenie mi nie pomoze chpociaz musze duzo odpoczywac i robie ale wtedy wcale nieboli mniej![]() jakas dzis jestem do dupy
|
|
#2494 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2495 |
|
Zakorzenienie
|
tak tylko zapytalam, bo wiem, ze setki zastosowan do Amolu, wiem, bo moj tata jest jego miłośnikiem...
|
|
|
|
#2496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2497 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() powiedzcie mi czy to skierowanie macie na recepcie napisane czy na czyms innym? chodzi m iszczegolnie o lekarzy prywatnych zdrzemnelam sie na 45 ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Gaduły
Dzisiaj mam jakiś słabszy dzień. W pracy odliczałam minuty do końca, a i tak pracuję tylko 4 godziny. Bolała mnie głowa i jakoś tak słabo mi było. Po pracy coś zjadłam i położyłam się do łóżka - przy okazji wymiksowałam się z obiadu u teściów. Teraz jest mi nieco lepiej więc przyszłam poczytać co słychać ![]() Widać, że wróciła do nas Soleika, bo do nadrobienia jest więcej stron niż ostatnio
|
|
|
|
#2499 |
|
Zakorzenienie
|
hehehe to Ci sie udalo
![]() ja juz ostatnio mowilam TŻtowi, ze nie tak wyobrazalam sbie ciaze, bo czuje sie jak stara zasapana babka czesto nie mam siły na nic, głowa mnie czesto boli, do tego doszły ostatnio kłopoty z apetytem... no i czeste niestrawnosci jak juz cos zjem ![]() najbardziej mnie jednak martwi zerowe libido, zaczyna to wplywac na moj zwiazek z TŻtem... i tak byl cierpliwy...
|
|
|
|
#2500 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja używam Etiaxilu. Tak raz-dwa na dwa tygodnie. Jakoś nie wydaje mi się, żeby miał zaszkodzić
![]() Cytat:
Bo w ciąży nic nie można z tymi bólami zrobić. Zaciskać zęby i czekać aż minie![]() Tak. Czasem też jak wstaję czy chodzę.
|
|
#2501 | ||
|
Zadomowienie
|
Ja też
![]() Cytat:
a może po prostu zadzwoń do koleżanki i zapytaj czy może to jeśc, nie będzie niespodzianki ale i też niemiłej sytuacji jak sie okaże że czegoś nie jeCytat:
Ale jesteś dzielna ja z pająkami nie wytrzymałabym ani jednego dnia![]() Wiesz, że mieliśmy podobne przygody. Do tego domu surowego, który opisywałam uciekliśmy z mieszkania bardzo podobnego do tego, które opisujesz. Blok był byłym hotelem robotniczym. Niski parter, całość liczyła 16m2, kuchnio-przedpokoik ze śmierdzącym zlewem, zapleśniałą lodówką i robactwo-karaluchy, prusaki i c..j wie co jeszcze, a na dodatek mieliśmy włamanie i nas okradli,po włamaniu mąż zabił okna na głucho gwoździami więc jak gotowałam to wietrzyłam przez otwarcie drzwi wejściowych |
||
|
|
|
#2502 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę że wywołałam małą burzę, a nie to miałam na celu
![]() Uważam że bycie fajną, zadbaną mama z pasjami, kontynującą edukację i mającą czas dla siebie nie jest równoznaczne z byciem wyrodną matką, bo nie uważam że dziecko to same wyrzeczenia, wszędzie da się znaleźć kompromis i wyjście na impreze czy na babskie spotkanie i zostawienie dziecka z babcią nie jest dla mnie zbrodnią. Jak czytam teksty że ktoś rok nie miał czasu na fryzjera albo zostawi dziecko z kimś z rodziny tylko jeśli będzie się musiało iść do lekarza to jest to dla mnie chore, bo to kompletne zatracenie życia. Ja nie mówię że chcę ciągle podrzucać dziecko, imprezować itp. Po prostu zamierzam to łączyć. Nie wyobrażam sobie nie pójść na siłownie czy mieć odrosty na pół głowy bo mam dziecko Na USG genetyczne trafiłam dowiadując się o ciąży- myślałam że mój stan to efekt zastrzyku hornomalnego- dlatego tak źle to zniosłam. 3 tygodnie później zrobiłam badania, następne usg itp, musiałam po prostu odczekać szok, przygnębienie itp, oswoić się z tą myślą. Nie mam z tym problemu i cieszę się że to będzie chłopak, choć nieplanowany to myślę że się ułoży Teraz jestem już na etapie ciuszków, wózków i zabawek Jak widać mam zupełnie inne podejście niż większość tutaj, dla mnie dziecko to nie jest już tylko bycie matką, tylko część zycia przy której możliwe jest zachowanie również samej siebieNa tym kończę moje udzielanie się tutaj, mam nadzieję że Wam się wszystkim dobrze ułoży i spełnią się Wasze załozenia co do macierzyństwa. Pozdrawiam
|
#2503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc nie martw się, może Ci się odmieni z dnia na dzień
|
|
|
|
|
#2504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też się chyba zdrzemnę...
|
|
#2506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
czyli za 1,5 miechaidx sie zdrzemnie, ja nieldugo do dentysty ide |
||
|
|
|
#2507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na kazdy dotyk reaguje alergicznie i ryczec mi sie chce jak widze jak TŻ sie oddala i chodzi przygnebiony
|
|
|
|
|
#2508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pwoiedzial z emoooooze masaze. Ale mowil ze takie bez kremów to tez watpi ze cos da. pozatym musiala bym jezdzic do innego miasta na nie i lezec przed jakims gosciem w samych majtosach wiec zrezygnowałam![]() wypiłam wlsnie z tz kawke
|
|
#2509 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale te sztruksiki są super. Mąż już mówi na mnie sexi mama ![]() A to na jakieś felerne musiałaś trafić. Ja mam kilka par i żadne się nie wytarły ![]() Cytat:
Ale co tam... Wytrwamy
|
|
#2510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ide spac a moj tz od tyłu robi podchody..... nie zawsze mam ochote czasem amm nerwa, ale jak tak dłuzej mnei mizia itp to wtedy jest masakra z emną az zal ze nie moge sie wyzyc podczas sexu
|
|
#2512 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
są dla mnie po prostu obrzydliwe.Ale podsumowując sama sobie biję teraz brawa, że tam wytrzymałam
|
|
|
|
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam takiego fajnego ![]() z ang położna nie chce o tym gadac, pewnie mi by paracetamol przepisała ![]() ehh az mi sie nie chce wierzyc, ze bede musiala sie zmuszac... |
|
|
|
|
#2515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2516 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2517 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na brak libido polecam obejrzeć serial true blood, sezon pierwszy. Tam jest tyle scen seksu, że mnie po obejrzeniu każdego odcinka od razu ochota łapała
|
#2519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przestalam nosic seksowna bielizne i pizamki, bo nie czuje sie juz taka zgrabniutka albo po prostu nie wchodze w nią hehe...
|
|
|
|
|
#2520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro z rana śmigam do kościółka, i mam zamiar postowac jedynie ty ze bez miesa. Ale w ilosci to nie wiem raczej nie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

Ja mieszkałam w piwnicy (taki niższy parter), w której były drzwi na zewnątrz ze sporą szparą i strasznie wiało, mimo moich prób zatykania tego szmatami deskami, potem mój były zalepił to pianką, ale i tak była masakra. Jeszcze do tego czasami biegały po "kuchni" ( raczej kawałku ściany z kuchenką i obrzydliwym zlewem) ogromna czarne pająki, często nie było ciepłej wody pod prysznicem, a drzwi wejściowe miałam z wizjerem do środka, czyli każdy kto przyszedł mógł sobie patrzeć co się dzieję w środku
jak się zorientowałam, że ten wizjer jest odwrotnie zamontowany, to od razu go zakleiłam, ale sam fakt, co za debil to montował

kto dziś ze mną świętuje?
I podpisuję się pod każdym Twoim słowym w tym temacie. Ale osoba, do której to piszesz tego nie pojmuje. A szkoda...![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
bo wtedy czy leze na tym boku gdzie boli czy an drugim to rie mnie tak samo mocno

a może po prostu zadzwoń do koleżanki i zapytaj czy może to jeśc, nie będzie niespodzianki ale i też niemiłej sytuacji jak sie okaże że czegoś nie je

wiec zrezygnowałam