|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
Ale sobie słodko śpi
|
|
#4202 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale matka, siostry-jeszcze ktoś pomyśli, że e jendym chodzimy,bo bieda w domu, albo że się ubieram jak własna matka... w kręgu rodzinnym - faktycznie kopiowanie niewskazane. Cytat:
i nie jest pesymistką, tylko realistką z ostrożnym podejściem, bo nieraz się w swej naiwności sparzyłam i to bolało bardziej niż przy obecnym nastawieniu "licz się z każdą opcją, nie oczekuj rewelacji bo zawód boli" Żyje mi się jednakowoż lepiej, bo ryzyko i problemy znam/przewiduję zawczasu, akceptuję je i jestem przygotowana - znam realia, znam swoje prawa, wiem jak można zareagować. Omija mnie nieprzyjemny element szoku. Może faktycznie więcej rzeczy powinnami mieć w D, choć aktualnie cukrzyca, tarczyca, insulina i bezrobocie zajmują tam całkiem pokaźną przesrzeń, ale taka już jestem, że nie godzę się na traktowanie mnie bez szacunku, bo to jedyne co przysługuje każdemu a powinno się tracić jedynie z własnej głupoty, a nie bo ktoś ma gorszy dzień czy taki charakterek - czy to służba zdrowia, czy kto inny. Tego już niestety nie oleję, bo kim zostanę bez godności? To dla mnie cenniejsze niż pieniądze, wykształcenie. A jak wspominałam, po porodzie okaże się, ile wart jest mój święty spokój, może więcej niż godność. Na razie nie przewiduję, więc przygotowana na ewentualny atak czuję się pewniej. Konia, najpierw piszesz o optymizmie a potem straszysz, że nie wrócisz. lańsko na pupę i melduj się jak najszybciej na wątku cała zdrowa i z dzieckiem bo inaczej Cię znajdziemy i zlejemy pupsko bez Ciebie to nudy, nasza dzisiejsza wymiana zdań przynajmniej nieco ozywiła atmosferę![]() Cytat:
![]() Cytat:
Za to cenię forum, swoje przejścia konfrontuję z Twoimi, z obserwacjami konii, z opinią "drugiej strony medalu" czyli Aguśki. Wszystkie cenię jednakowo, bo tylko zróżnicowane opinie dają pełen, prawdziwy obraz sytuacji.A o dziewczyny się nie martw, wszystkie tu są mądrymi babkami, żadna nie spanikuj po opinii jednej osoby, wszystkie odżegnują się od generalizowania i są świadome, że szpital to nie spa. Wiadomo, hormony nam szaleją, raz wystarczy jeden post do zdołowania grupy, innym razem lecą optymistyczne odpowiedzi. A forum jest po to, żeby złych emocji nie dusić w sobie, ale się podzielić, bo odkąd tu jestem z wami, nie zauważyłam, żeby którakolwiek pisała "wydaje mi się więc jest tak na 100%", czy przekonywała do uwierzenia w niesamowite pogłoski. Odwrotnie. Po to jest grupa, żeby szybko informacje zweryfikować i się uspokoić. I osobiście protestuję postanowieniu, byś się nie użalała na forum. Komu, jak nie nam? Niewyspanemu mężowi? Wszystkowiedzącym mamusiom/teściowym? My zawsze konstruktywnie opierdzielimy i podniesiemy na duchu ![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- hmm, mnie się zdarzało, że tylko kobiety były wredne... no, jedna pomogła mi z drzwiami kiedyś. głównie panowie pomagali. najdziwniejsze, że przykrości doznałam od kobiet w moim wieku, takich co to powinny pamiętać, jak to ciężko w ciąży. |
||||
|
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
słodki
|
|
|
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, wiedziałam że to zauwazysz ,ja tu wrócę , zadymki robic ciężko na balonie utrzymać równowagę a o rzeczach w d... to nie o zdrowotne sprawy chodzi, tylko o reakcje ludzi itd. wojować z wszystkimi się nie da, bo człowiek się spali i nic nie będzie miał z życia, pewne rzeczy należy olać i tyle Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-02-21 o 17:24 |
|
|
|
|
#4205 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a skąd wiedziałyśmy... hmm, o ile pamiętam, ktoś się doszukał na innym forum chyba. ale spoko, nie czujemy się pominięte czy obrażone. No przynajmniej ja - świeże foty Kuby rekompensują wszystko
|
||
|
|
|
#4206 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
już coraz bliżej ![]() A co do kierownika to bardzo miło z jego strony ![]() Cytat:
|
|
#4207 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pewnie, że zauważyłam. ale i tak ostrzegam uczciwie cytując oko Saurona "ajsijuuuuuu"no zdrowia w D nie mam, ale niemiłe rzeczy z nim związane. dbam o cukry, ale w tyłek wkładam ból kłucia palca, uda, ramienia. leczę tarczycę, ale głęboko trzymam poranne nerwy, kiedy odczekuję pół h po euthyroxie, a tź wsuwa jajecznicę na kiełbasce... bo to są dla mnie elementy nieistotne. niektórych ludzi też olewam - jak oskarżenia o alkoholizm przez pana doktora, bo machnę ręką i zapomnę. Ale boję się, że nieładne zachowanie służb medycznych odbije się na moich wspomnieniach z najpiękniejszej chwili mojego życia (bo może tak być) do tego stopnia, że odechce mi się drugiego dziecka. Ludzi, którzy mogą mieć wpływ na moją przyszłość nie oleję, za duże ryzyko... A może za dużo się naczytałam opowieści porodowych z rodizcpoludkzu, gdzie nieraz pisano "co za trauma, tak mnie zwyzywali, wygnietli i sponiewierali, że skutecznie mi się dzieci odechciało..." |
|
|
|
|
#4208 |
|
Raczkowanie
|
Konia ciezko powiedziec. Chyba jam biale smarki co zatkaly cala jedna dziurke w nosie. Ale smarki tez bywaja galaretowate. Jak urodze do tygodnia i nic innego nie wypadnie to bede myslec ze to to.
Cottonpuma konstruktywny opiernicz to jest to czego mi teraz najbardziej potrzeba. A ze nie mieszkam z mama to nie ma kto, bo tesciowa to tylko za plecami potrafi czlowieka zgnoic. Ania20m Kubus taki sliczny. Tak wyglada jak moj synek w moich marzeniach: usta po tz a nos po mnie. Tylko moj synek ma kudlate wlosy. Oczywiscie w wyobrazni. Porownamy jak urodze. Agabi ty dla mnie to jestes superbohaterka. Serio. Zdecydowalas sie na dziecko choc wiedzialas ze moze sie to dla ciebie skonczyc tragicznie. Mam do ciebie ogromny szacunek kobieto. Pieniadze pal licho, szczescia nie dadza ani zdrowia. Trzymam za ciebie kciuki.
|
#4209 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do tych wyskakujących gałek to tylko napisałam co słyszałam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
kumkura
ania20m ![]() czytając Twoją relację popłakałam się. Bardzo Wam współczuję tego stresu i nerwów. Ale najważniejsze, że już wszystko dobrze, że jesteście w domku! Kubuś jest cudny
|
#4211 |
|
Wtajemniczenie
|
Jejku jaki słodziak
|
#4212 | |||
|
Raczkowanie
|
Kumkura fajnie, że tak szybko Ci poszło i że wszystko u was ok
![]() Ania współczuję przeżyć, ale najważniejsze, że już w domku i w porządku wszystko. A widok takiego słodziaczka na pewno wynagradza wszelkie stresy Kubuś śliczny!Cytat:
jak to powiedziała lekarska, żeby dziecko przyszło na świat w godnych warunkach![]() Cytat:
, ale zobaczymy. A powiedz mi mówiła Ci położna kiedy się podaje lek? Bo nam na SR mówili, że 4 h przed porodem tylko, że nie wiem o który moment chodzi, bo chyba poród liczą od skurczy, ale w tym przypadku to chyba chodzi im o 2 fazę, jak dziecko wychodzi już![]() Cytat:
![]() często to nawet kobiety są bardziej wredne, ja uważam... choć reguły nie ma...
|
|
#4214 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A info sprzedala nam adaikaka z tego co pamietam wiec otworzylas liste mamus rozpakowanych ![]() Cytat:
Ja chyba tez mam do usuniecia pana h...a tylko ciekawe kiedy ja to zrobie ![]() Cytat:
Nie dziwie sie, ze po Twoich doswiadczeniach i przy obecnym cierpieniu masz takie samopoczucie, masz do tego prawo i jak najbardziej mozesz nam o tym mowic Trzeba przyznac, ze szef mial gest ![]() Aaaga moze to jednak czop... zobaczysz, ze dzidzia zrobi Ci niespodzianke, ulzy w cierpieniu i urodzisz wczesniej
|
|||
|
|
|
#4215 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Mialam sie tu wtracic w dyskusje CottonPumy i koni bo ja tez mam waleczny nastroj ostatnio ale nie mam sily
![]() Brakuje mi juz swiezego powietrza a domowe odbieraja mi skurcze i babcia ![]() Powiem tylko, ze tak jak konia uwazam, ze nie ma co nastawiac sie ze bedzie zle, bo jesli gdzies juz sie idzie z takim nastawieniem, to bedziemy doszukiwac sie samych zlych zamiast dobrych stron. Na pewno nie bedzie lekko, bo czas po porodzie nie jest latwy, a jestesmy wtedy drazliwe i placzliwe i wiele rzeczy nas wyprowadza z rownowagi. No i jako tez doswiadczona mamuska moge powiedziec, ze po porodzie wszystkie mysli sie skupia na maluszku, na tym, zeby wszystko bylo dobrze, zeby bylo zdrowe i tego nam wszystkim zycze! kumkura jeszcze raz gratuluje Agatki i czekamy na fotki ![]() Ania20m Wspolczuje przezyc ale wazne ze to juz za Toba. Kubus jest przeuroczy Cytat:
Ale na pewno jakos to poukladacie finansowo a Ty masz sie teraz nie stresowac!![]() Mysl o maluszku bo to teraz najwazniejsze, bedzie dobrze zobaczysz ![]() Cytat:
Cytat:
Jednak w koncowce tamtej ciazy mialam mniejszy ale czego wymagac jak skora juz nie ta, rozciagnieta juz jest dosc mocno wiec wiecej sie miesci ![]() Cytat:
Cytat:
Super ze z corcia wszystko dobrze![]() Cytat:
![]() W czwartek chce pieknego eska ze tulisz Malutką ![]() Bedzie dobrze
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
Kobietki, ktorym wy sie terminem porodu sugerujecie "wybierajac" na porodowke? Tym z USG czy OM? I ktory jest bardziej prawdopodobny?
Ja sie nastawiam na ten z usg i wolalabym go
|
|
|
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...tż właśnie robi rajd po sklepach w poszukiwaniu chruścików ,miałam zrobić , ale nie dałabym rady
|
|
|
|
|
#4218 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aguśka, tak czekałam aż siępojawisz - pytałaś mnei ostatnio o insuliny - jesteś choć trochę w temacie? |
|
|
|
|
#4219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do insuliny, pytalam z ciekawosci Troche jestem w temacie ze wzgledu na swoj zawod i na to, ze trafiaja mi sie pacjenci z cukrzyca ale wiesz nie pracuje na diabetologii wiec nie jestem w tym temacie bardzo zaglebiona.
|
|
#4220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od początku moją ciążę lekarz traktuje wg daty z OM (choć czasem wychodził ponad tydzien różnicy).
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
moj gin też OM termin brał pod uwagę, ale też u mnie w tych wczesnych okresach się to pokrywało z terminem z usg, teraz pewnie już to jest rozbieżne bardzo
|
|
|
|
#4223 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hmmm, no tak liczyłam, że mi coś podpowiesz z insuliną. na noc, koło 22-23 mam brać długotrwały insulatard - na poranny cukier. Cukru mi on nie rusza, ale przez niego mam mega ketony. ( w nocy mam niski cukier-60, więc branie insulatardu wcześniej chyba mi robi aceton głodowy) tak się zastanawiam, czy spotkałaś się z tym, by ktoś brał insulatard późno w nocy (3-4) albo rano? bo przecież nie mogę tak czekać co 13 marca na diabetologa i udawać, ze nie widze ketonow na 3 plusy! ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- idący w dól plecami, czy bokami do przodu? |
|
|
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak więc jest szansa i nadzieja, że Ewelinka urodzi się tego 13. ![]() Nie podobają mi się te nocki męża. Niby ma mieć je tylko tydzień a potem już normalny system, ale wraca prawie o 7, śpi, potem wstaje na trochę i znowu śpi... bez sensu tak.
|
|
#4225 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
Nie. Mnie boli jednostajnie w jednym obszarze (krzyżowo-lędźwiowy). Nie promieniuje w żadną stronę ani nic.
No i ból w miednicy - spojenie, pachwiny... ale to jak długo leżę na bokach.
|
#4227 | |
|
Zakorzenienie
|
sliczosci
juz niedługo ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4229 |
|
Rozeznanie
|
dziwne. czy to może być ból krzyżowy zapowiadający poród?
|
|
|
|
#4230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś to jak wrócił to od razu poszedł spac i wstał po 16 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

), więc z mojej strony
lańsko na pupę i melduj się jak najszybciej na wątku cała zdrowa i z dzieckiem
może naprawdę to ciążowa sprawa. Dziękuję za uspokojenie, bo oczywiście już panika 

trzymajcie mocno kciuki, wyniki mam odebrane i myślę, że chyba wyszły dobrze, ale ciekawe co mi powie po wizycie. Kurcze ja to jestem panikara... mama się ze mnie śmieje razem z siostrą, że ja to jak zacznę rodzić to będę płakać nie z bólu tylko z paniki 

zaczeły odchodzić mi wody. Mąż leży już w łóżku a ja do niego "kur... lecą mi wody!!!" a on "jaja se robisz?" i panika w oczach

pojawiły się jakieś częstoskurcze komorowe i nie wygląda to dobrze. nie wiem jak moje serducho zniesie te cięcie i połóg...boję się strasznie.muszę leżeć i nie mogę się stresować póki co. tylko jak to zrobić?????jak mam się nie denerwować jak nie wiem jak finansowo wyrobimy, jak mam leżeć jak będę sama teraz????