Bukiety ślubne cz.III - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-30, 07:00   #1381
muuachh
Raczkowanie

Dot.: Bukiety ślubne cz.III

2 ostatnie moga bć ale pierwsze nie podobaja mi się, zwłaszcza 1...
ja równiez sama bede robić sobie bukiecik oraz inne kwiatowe dodatki gdyż jestem po kursie florystycznym i bardzo mnie to kręci

[url=http://slub-wesele.pl/]http://s9.suwaczek.com/20120915290113.png[/u

muuachh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-30, 07:56   #1382
liwaczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez samiramis Pokaż wiadomość
poszukuję bukietu w którym "rączka" jest ozdobiona biały7m futerkiem przez co cały bukiet sprawia wrażenie takiego zimowego. dawno temu widziałam zdjęcie tego bukietu i tej ozdoby gdzies na forum ale przeszukałam dziś cały temat i nie znalazłam fotki czy któras z was spotkała się z tego typu ozdobą? i mam pytanie czy bukiet który jest zrobiony z płatków roż wytrzyma w styczniu całą noc jesli bedzie np -10stopni mrozu? któraś się orientuje jaką trwałość mają tego typu bukiety?
Wiązanka kameliowa zachowa się na takim mrozie jak każda inna, więc nie powinno być problemu z kwiatami. Zdecydowanie gorzej na róże wpływa nagła zmiana temperatur niż samo -10. W załączniku wrzucam zdjęcia futrzaka i jeszcze 1 wersji karnawałowej z duża ilością kryształków itp Może coś pomoże

Cytat:
Napisane przez akazqa Pokaż wiadomość
A może goździk w połączeniu ze storczykiem? Mi się bardzo podobają załączone bukiety.
A może jeszcze inna wersja goździk ze storczykiem i dodatkami np. zieleni.

Cytat:
Napisane przez mayeczka87 Pokaż wiadomość
Podoba mi się takie rozwiązanie, tylko może inne biały kwiaty Cały fioletowy też mi się podoba
To skoro gipsówka i fiolet to może być i ze storczykiem wandą- ślicznie sprawdza się we włosach i przypinkach

Cytat:
Napisane przez JOY_601 Pokaż wiadomość
Śliczne bukiety

Ja sama zrobię sobie bukiet Nie wiem jeszcze w jakim kolorze ale planuję róże Będzie prosty, ok. 20 róż uformowane w kuleczkę, łodyżki owinięte satynową wstążką i powbijane szpileczki z perłowymi łebkami w środek każdej róży Bardzo prosty do wykonania Tak samo z butonierką dla mojego Na you tube można znaleźć filmiki instruktarzowe
Bukiety układane w ręku z 20 róż wcale nie są takie proste i banalne Jeśli nie robiłaś takich bukietów wcześniej- poćwicz, bo w najprostszych bukietach widać każdy błąd i każdą nierówność kopułki.
A 2 pierwsze bukiety są straszne, takie amerykańskie zdecydowanie odradzam takie ułożenie kwiatów, dobrze gdyby bukiet za kilka lat oglądając zdjęcia ślubne nadal Ci się podobał!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 012_008.jpg (25,9 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2jhygf.jpg (115,8 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg BasiaK_1.jpg (40,7 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg BasiaK_1b.jpg (38,6 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg KasiaB2.jpg (51,0 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0344 kopia.jpg (47,1 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg KasiaB1.jpg (61,5 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Marlena2.jpg (53,5 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg MA1.jpg (69,1 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg MA1a.jpg (58,3 KB, 24 załadowań)

Nasza mała niespodzianka
liwaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-30, 08:09   #1383
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akazqa Pokaż wiadomość
A może goździk w połączeniu ze storczykiem? Mi się bardzo podobają załączone bukiety.
Ja byłam zakochana w tego typu bukietach i tez właśnie chciałam dodać storczyka (dokładnie efekt motyla) ale niestety nie znalazłam w kolorze amarantowym a nie chciałąm dodawac innego koloru.

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Napisane przez JOY_601 Pokaż wiadomość
Śliczne bukiety

Ja sama zrobię sobie bukiet Nie wiem jeszcze w jakim kolorze ale planuję róże Będzie prosty, ok. 20 róż uformowane w kuleczkę, łodyżki owinięte satynową wstążką i powbijane szpileczki z perłowymi łebkami w środek każdej róży Bardzo prosty do wykonania Tak samo z butonierką dla mojego Na you tube można znaleźć filmiki instruktarzowe
Ja tez robiłam sobie sama bukiet i poweim Ci że na taka w sumie niewielką kulke poszło mi 30 goździków. Samo wykonanie nie było trudne. Radziłabym tylko te szpileczki ozdobne powbijac w ostatniej chwili bo zauważyłam że kwiat z wbitą szpilka szybciej więdnie.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-03, 21:38   #1384
nena_milka
Wtajemniczenie

Hej, potrzebuje małej burzy mózgów
mam sukienkę, z dosyć dużym motywem kwiatowym, jestem niska, więc planuję mieć nieduży bukiet.
Nie wiem niestety jakie kwiaty będą najlepsze, no i przede wszystkim jaki kolor?!
Moja suknia w której jestem na zdjęciu (tutaj ivory z bordowym), będzie biała z cappuccino.
Myślałam nad delikatnym bukiecie w kolorze błękitu... dobry pomysł? A może bardziej tradycyjnie biały bukiet?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jj.jpg (55,9 KB, 90 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kk.jpg (75,1 KB, 159 załadowań)
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-04, 14:37   #1385
muuachh
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Hej, potrzebuje małej burzy mózgów
mam sukienkę, z dosyć dużym motywem kwiatowym, jestem niska, więc planuję mieć nieduży bukiet.
Nie wiem niestety jakie kwiaty będą najlepsze, no i przede wszystkim jaki kolor?!
Moja suknia w której jestem na zdjęciu (tutaj ivory z bordowym), będzie biała z cappuccino.
Myślałam nad delikatnym bukiecie w kolorze błękitu... dobry pomysł? A może bardziej tradycyjnie biały bukiet?
powiem ci tak...sukienkę masz dość strojna więc nie bedzie pasował ci żaden duży ani zwisający bukiecik...jeśli jest cappuccino to bedą pasowały ci jasne bukieciki np. kremowe róże z dodatkiem jakiegoś ciemniejszego koloru
http://www.prettywedding.pl/inspirac...lubne/bukiety/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (29,3 KB, 51 załadowań)

Stary 2012-02-04, 19:31   #1386
tunieczka
Raczkowanie

Dziewczyny proszę o pomoc. Będę miała bardzo prosztą sukienkę http://www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=mali , kolorem przewodnim na weselu będzie granatowy, a całe wesele utrzymane będzie w stylu marinistycznym. Buty chce mieć też granatowe i tu nasuwa się pytanie jaki bukiet będzie pasował. Myślałam o jakimś białym z dodatkiem granatowego. Przejżełam cały wątek ale niewiele jest takich propozycji, może macie jakieś przykłady.
I jeszcze pytanie czy znacie jakąś godną polecenia florystkę lub kwiaciarnie w Warszawie?
tunieczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 14:44   #1387
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muuachh Pokaż wiadomość
powiem ci tak...sukienkę masz dość strojna więc nie bedzie pasował ci żaden duży ani zwisający bukiecik...jeśli jest cappuccino to bedą pasowały ci jasne bukieciki np. kremowe róże z dodatkiem jakiegoś ciemniejszego koloru
http://www.prettywedding.pl/inspirac...lubne/bukiety/
super, dzięki za radę, będę coś kombinować w tym kierunku... hmmm może lilie..? W ogóle tak mnie ta suknia urzekła jak ją ubrałam, a teraz mam same wątpliwości przez te aplikacje ale prostota dodatków i chyba będzie dobrze
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 20:57   #1388
agapant
Przyczajenie

http://www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=mali
przepiękna suknia!!!powiem ze możesz zaszaleć z kwiatami.zależy w jakim stylu chcesz mieć wesele...białe cantadeski,bukiety w stylu vintage.ja osobiście wybrała bym bukiet z białych amarylisów

Edytowane przez agapant
Czas edycji: 2012-02-07 o 11:15
agapant jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-07, 18:10   #1389
ciocia_wiedzma
Raczkowanie

Potrzebuje Waszej pomocy. Wymysliłam sobie taki bukiet jak na zdjęciu z : Róż, Hortensji, Anemonów, Eustomy i Trachelium.
Problemy mam 2.
1. Czy te kwiatki będą dostępne na początku października?
2. Czy mogę zrobić go sama czy lepiej jednak zlecić wykonanie florystce? Możecie polecić kogoś w rejonie Otwock-Karczew?
Mam ograniczony budżet i kombinuję jak tu oszczędzić. Pomożecie?
(to samo pytanie zadałam w wątku Bukiet ślubne we wlasnym wykonaniu, ale to starszy temat i nie było odzewu)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1080826.jpg (37,6 KB, 83 załadowań)

Nasz dzień-> 06.10.2012
Nasza najukochańsza!-> 03.04.2007
Nasz najukochańszy!-> 20.04.2014
ciocia_wiedzma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-07, 19:32   #1390
tunieczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agapant Pokaż wiadomość
http://www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=mali
przepiękna suknia!!!powiem ze możesz zaszaleć z kwiatami.zależy w jakim stylu chcesz mieć wesele...białe cantadeski,bukiety w stylu vintage.ja osobiście wybrała bym bukiet z białych amarylisów
Dziękuję za komplement Nieskromnie powiem, że dla mnie też jest prześliczna - ale tak o swojej sukni myśli każda PM

Na weselu będziemy mieli granatowe dodatki, ja chcę mieć też granatowe buty, dlatego pomysł na bukiet też granatowy lub z dodatkiem granatowego. I pytanie jakie kwiatki by się do tego nadawały tak aby dostępne były w lipcu.
tunieczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-08, 12:23   #1391
agapant
Przyczajenie

Tunieczka na pewno bedzie problem z ciemo bordowymi kwiatami bo w tym czasie zostaja ci ogrodowe dolie ktore kwitna na taki kolor).bedziesz musiala pujsc bardziej w niebieski. a tu masz hortensje,trachilium,ostr uszke,eustoma,mojego ukochanego agapantusa.pomieszaj to jednak z czyms bialym ,zielinym lub pomaranczowym(jest to kolor komplementarny do niebieskiego,bordo)
Ciocia_Wiedzma co do twoich kwiatow to mozesz miec problem z anemonami.
w twoim bukiecie nie ma anemonow,jest za to ornithogalum-bialy kwiatek z czarnym srodkiem.na twoim miejscu wybrala bym sie do kwiaciarnia i zamowila bukiet.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-08, 13:27   #1392
ciocia_wiedzma
Raczkowanie

Cytat:
Ciocia_Wiedzma co do twoich kwiatow to mozesz miec problem z anemonami.
w twoim bukiecie nie ma anemonow,jest za to ornithogalum-bialy kwiatek z czarnym srodkiem.na twoim miejscu wybrala bym sie do kwiaciarnia i zamowila bukiet.
A czemu? Są niedostępne w październiku?
Właśnie zamiast śniedka wolałabym białe anemony bo bardzo mi się podobają.

Bukiet chyba jednak powierzę kwiaciarni, bo i tak dużo rzeczy będę robiła własnymi łapkami. A bukiet trzeba by zrobić w dniu ślubu albo dzień przed. Raczej nie dam rady

Nasz dzień-> 06.10.2012
Stary 2012-02-09, 12:09   #1393
agapant
Przyczajenie

anemony sa dostepne teraz potem ich nie ma.to znaczy sa ale trzeba je sciagac z drugiego konca swiata co jest nie oplacalne jak na jeden bukiet...)
Stary 2012-02-10, 08:58   #1394
ciocia_wiedzma
Raczkowanie

Cytat:
anemony sa dostepne teraz potem ich nie ma.to znaczy sa ale trzeba je sciagac z drugiego konca swiata co jest nie oplacalne jak na jeden bukiet...)
Szkoda

Nasz dzień-> 06.10.2012
Stary 2012-02-14, 15:42   #1395
kasia_kasiaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tunieczka Pokaż wiadomość
Dziękuję za komplement Nieskromnie powiem, że dla mnie też jest prześliczna - ale tak o swojej sukni myśli każda PM

Na weselu będziemy mieli granatowe dodatki, ja chcę mieć też granatowe buty, dlatego pomysł na bukiet też granatowy lub z dodatkiem granatowego. I pytanie jakie kwiatki by się do tego nadawały tak aby dostępne były w lipcu.
Cześc dziewczyny ja rózniez dolaczam sie do pytania o jakis granatowe kwiatki, w sumie to ja bardziej obstawiam taki odcień chabrowy, ale jak to się skończy to wyjdzie w trakcie
Tylko, że ja mam ślub w sierpniu.
Stary 2012-02-15, 07:08   #1396
Ifwka
Zakorzenienie

Może goździki
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-02-15, 08:22   #1397
kasia_kasiaa
Raczkowanie

Też nad tym myślałam, ale póki co zakochałam się w orchidei singapurskiej (zdjęcia nr 1, 2, 3), taką nazwę zobaczyłam pod jednym ze zdjęć ceny pewnie kosmiczne, ale co tam, pomarzyc można
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (45,5 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (24,9 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6dc9afd710de3e22la0.jpg (23,6 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 99.jpg (21,8 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 41-blue-and-white-wedding-bouquets.jpg (35,6 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 381ef150fa58886fyk8.jpg (21,0 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 252175_191337224262029_188456391216779_550301_3799377_n.jpg (101,9 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0439e.jpg (46,4 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg irisdelphiniumbluelp4.jpg (22,0 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S1RwD1kW2p3ng0tLJX.jpg (39,7 KB, 31 załadowań)
Stary 2012-02-15, 09:52   #1398
liwaczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia_kasiaa Pokaż wiadomość
Też nad tym myślałam, ale póki co zakochałam się w orchidei singapurskiej (zdjęcia nr 1, 2, 3), taką nazwę zobaczyłam pod jednym ze zdjęć ceny pewnie kosmiczne, ale co tam, pomarzyc można
To jest storczyk dendrobium ale farbowany, w wersji podstawowej ogólnie dostępny i wcale nie taki kosmicznie drogi
Na następnych zdjęciach masz hortensję, tojad, ostróżkę, szafirki(niedostępne w sierpniu), irysy (może będą holenderskie), osobiście zaproponowałabym tu jeszcze agapanthus
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WeddingShow2007039edit10.jpg (33,4 KB, 45 załadowań)

Nasza mała niespodzianka
Stary 2012-02-15, 13:10   #1399
kasia_kasiaa
Raczkowanie

O super, dziekuję ta nazwa "singapurska" mnie tak zmyliła. Brzmi jakos tak hmm..."drogo"? Cos czuję, że będę miała bardzo dużo pytań do Ciebie odnośnie bukietów

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-15, 20:25   #1400
agusia_a
Przyczajenie

Witam, w tym roku wychodzę za mąż i chciałabym - jak każda Panna Młoda - wyglądać zjawiskowo Proszę Was kochane wizażystki o pomoc. Suknia jest w kolorze ivory, taka trochę złamana biel, ala śmietanka. Pan Młody będzie mieć garnitur w kolorze gorzkiej czekolady, koszule w kolorze sukni i krawat (zwykły śledź) w kolorze bukietu.
I tu właśnie tkwi problem.. nie mam pojęcia jaki bukiet będzie pasować do sukni. Z jakich kwiatów i w jakim kolorze..? będę wdzięczna za każdą radę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg JR836.jpg (40,9 KB, 113 załadowań)
agusia_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-20, 06:49   #1401
liwaczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia_kasiaa Pokaż wiadomość
O super, dziekuję ta nazwa "singapurska" mnie tak zmyliła. Brzmi jakos tak hmm..."drogo"? Cos czuję, że będę miała bardzo dużo pytań do Ciebie odnośnie bukietów
Postaram się pomóc, na tyle na ile potrafię

Cytat:
Napisane przez agusia_a Pokaż wiadomość
Witam, w tym roku wychodzę za mąż i chciałabym - jak każda Panna Młoda - wyglądać zjawiskowo Proszę Was kochane wizażystki o pomoc. Suknia jest w kolorze ivory, taka trochę złamana biel, ala śmietanka. Pan Młody będzie mieć garnitur w kolorze gorzkiej czekolady, koszule w kolorze sukni i krawat (zwykły śledź) w kolorze bukietu.
I tu właśnie tkwi problem.. nie mam pojęcia jaki bukiet będzie pasować do sukni. Z jakich kwiatów i w jakim kolorze..? będę wdzięczna za każdą radę
Ciężko dobrać bukiet do samej sukni, bo nie każdy będzie do ciebie pasował. Dobierz go m.in. pod:
- twój typ urody i pana młodego
- ulubiony kolor albo kolor który dodaje ci energii
- charakterystyczne elementy stroju, czy uroczystości ślubnej, może motyw przewodni?
- pory roku
- itd.
Za mało podałaś szczegółów żeby w ogóle próbować coś wymyślić

Nasza mała niespodzianka
Stary 2012-02-20, 16:13   #1402
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez liwaczka Pokaż wiadomość

Ciężko dobrać bukiet do samej sukni, bo nie każdy będzie do ciebie pasował. Dobierz go m.in. pod:
- charakterystyczne elementy stroju, czy uroczystości ślubnej, może motyw przewodni?
- pory roku
- itd.
Wow! Ależ Ty się znasz na kwiatkach Dobrze trafić na fachowca, choć rady dziewczyn, które nie są florystkami oczywiście też są bardzo cenne Jeśli mogę Cię prosić o pomoc, to powiedz mi proszę jakie kwiaty nadające się do bukietu ślubnego występują w kolorze pomarańczowym (chodzi mi o intensywny pomarańczowy). Jeśli chodzi o elementy, o których wspominasz, a do których należy dobierać bukiet, to:
- zdecydowałam się na taką suknię http://suknieslubne.pl/foto/kolekcje/foto/ikony/241.jpg - białą
- włosy będą upięte,
- jestem raczej drobnej budowy (niewielki biust, wąskie ramiona, 167 cm wzrostu, 50 kg wagi), a TŻ jest szczupły (dobrze zbudowany, ale nie chudy i wysoki- 185 cm)
- ja jestem naturalnym rudzielcem o cerze dość bladej, bez piegów i bez skłonności do rumieńców, niebieskie oczy
- TŻ jest blondynem o niebieskich oczach (wiem, wiem - nasze dzieci pewnie będą rudzielcami :P), ale nie blady; garnitur będzie raczej czarny
- wystrój sali i inne elementy będą w kolorach soczystej pomarańczy i trochę zieleni,
- ślub na początku czerwca,
- myślę o bukiecie w kształcie kuli, chciałabym, żeby był z "prostych", nie bardzo "wyszukanych" kwiatów, np. z goździków, gerberów, eustom...

No i to chyba tyle... Czy możesz mi coś podpowiedzieć?

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Znalazłam Męża: 05.08.2004 r.
Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r.

Et si tu n'existais pas
J'essaierais d'inventer l'amour...
kasioonya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-20, 20:53   #1403
muuachh
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
Wow! Ależ Ty się znasz na kwiatkach Dobrze trafić na fachowca, choć rady dziewczyn, które nie są florystkami oczywiście też są bardzo cenne Jeśli mogę Cię prosić o pomoc, to powiedz mi proszę jakie kwiaty nadające się do bukietu ślubnego występują w kolorze pomarańczowym (chodzi mi o intensywny pomarańczowy). Jeśli chodzi o elementy, o których wspominasz, a do których należy dobierać bukiet, to:
- zdecydowałam się na taką suknię http://suknieslubne.pl/foto/kolekcje/foto/ikony/241.jpg - białą
- włosy będą upięte,
- jestem raczej drobnej budowy (niewielki biust, wąskie ramiona, 167 cm wzrostu, 50 kg wagi), a TŻ jest szczupły (dobrze zbudowany, ale nie chudy i wysoki- 185 cm)
- ja jestem naturalnym rudzielcem o cerze dość bladej, bez piegów i bez skłonności do rumieńców, niebieskie oczy
- TŻ jest blondynem o niebieskich oczach (wiem, wiem - nasze dzieci pewnie będą rudzielcami :P), ale nie blady; garnitur będzie raczej czarny
- wystrój sali i inne elementy będą w kolorach soczystej pomarańczy i trochę zieleni,
- myślę o bukiecie w kształcie kuli, chciałabym, żeby był z "prostych", nie bardzo "wyszukanych" kwiatów, np. z goździków, gerberów, eustom...

masz duzo opcji co do pomaranczowego koloru...
dodałam kilka zdjęć, może cos wbierzesz
po za tym znalazłam też fajna stronkę z pomarańczowymi bukietami
http://forum.przewodnikmp.pl/topic2563-20.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S024_big.jpg (17,9 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Gerbery-4.jpg (34,9 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet-slubny-z-roz-herbacianych-i-eustomy-ecri-(bs-027).jpg (63,6 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet-slubny-w-pomaranczowych-barwach.jpg (29,1 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg beab2b41002b49394b7c4d89.jpg (31,7 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 98670_slubny_bukiet_tulipany.jpg (93,6 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2k24cce9ae34.jpg (23,0 KB, 8 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-21, 07:13   #1404
liwaczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
- włosy będą upięte,

Nie znam się jeszcze tak jakbym tego chciała ale postaram się pomóc albo trochę Ci zamieszać w głowie...co mi przychodzi na myśl widząc twoją sukienkę i czytając wskazówki jakie wypisałaś...
- kolorowe buciki- pomarańczowe lub niebieskie (pod kwiaty lub wasze oczy)
- bukiet raczej tradycyjny z naturalnymi łodygami z gerber pomarańczowych (koniecznie z czarnymi środkami) może być połączony z chryzantemką santinii (początek lata- coś soczyście zielonego) i czymś niebieskim
- na pewno brak welonu, zamiast niego jakaś opaska, woalka lub po prostu ładny kwiat
- a na sale zastanów się nas dodaniem zielonych jabłuszek/limonek lub jeśli już będą to gruszek, w prosty sposób możesz osiągnąć całkiem fajny efekt

Wrzucam kilka zdjęć które mogą cię zainspirować

PS. zazdroszczę naturalnie rudych włosów, ja muszę farbować
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 9ffae4c8c308442687f3dddf6546570e-ashx.jpg (73,4 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg orange-peach-wedding-inspiration.jpg (87,1 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 02.jpg (74,1 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 06.jpg (55,2 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 34 keentobeseen burnt orange chocolate brown wedding.jpg (98,0 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aqua0range2.jpg (37,2 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg orange,red, pink gerbera.jpg (16,5 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg vintage-wedding-photos-orange-county=03.jpg (63,1 KB, 28 załadowań)

Nasza mała niespodzianka
Stary 2012-02-21, 07:49   #1405
Ifwka
Zakorzenienie

Pięknie.
Jabłka w dekoracjach zawsze mi się podobały, zwłaszcza jako winietki luv w wysokich wazonach razem z limonkami. Z olorowych butow bym jednak zrezygnowała. Co innego jakbys miała suknię do ziemi, wtedy nie byłyby eksponowane cały czas, tylko by sie tak zalotnie ukazywały od czasu do czasu.
Osobiście polecam goździki, bardzo trwałe i wdzięczne kwiatki, dobrze pasują do kulistych bukietów.
Sukienka śliczna
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-02-21, 15:04   #1406
agusia_a
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez liwaczka Pokaż wiadomość

- pory roku
- itd.
Dziękuje za zwrócenie uwagi Już podaje więcej szczegółów.
Jestem wysoka i drobnej budowy, oczy mam brązowe i jestem szatynką. Na pewno na ślub będę opalona. Pan młody jest wyższy ode mnie o jakieś 10 cm, brąz oczy i czarne włosy.
Motywem przewodnim będzie kolor zielony z białymi i bordowymi elementami. Ślub bierzemy 18 sierpnia i liczę, że będzie świetna pogoda. Pan młody będzie mieć prosty garnitur w kolorze gorzkiej czekolady, kremową koszulę i krawat w kolorze bukietu. Nie mam szczególnie ulubionego koloru. Jeśli będą potrzebne jakieś inne informacje, to chętnie odpowiem
agusia_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-21, 17:04   #1407
wesola84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez muuachh Pokaż wiadomość
masz duzo opcji co do pomaranczowego koloru...
dodałam kilka zdjęć, może cos wbierzesz
po za tym znalazłam też fajna stronkę z pomarańczowymi bukietami
http://forum.przewodnikmp.pl/topic2563-20.html
Piękne bukiety! Sama podkradnę kilka do mojej galerii, z której niebawem będę musiała wybrać bukiet dla siebie... mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko
Moim kolorem przewodnim będzie właśnie pomarańczowy, więc bukiety, które tutaj pokazałaś są dla mnie bardzo przydatne - dziękuję
A skoro tak fajnie dobieracie bukiety, to może i mi pomożecie...
Jaki bukiet najbardziej pasuje do mojej sukni? Jestem szczupłą blondynką, TŻ też szczupły i wysoki (niewiele wyższy ode mnie), ciemne włosy, zamierza mieć ciemny garnitur, białą koszulę i musznik albo muszkę A... i zamierzam mieć welon do tej sukni - myślicie że będzie OK?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukniaa.jpg (74,2 KB, 129 załadowań)

Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni.
wesola84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-22, 08:45   #1408
saphire86
Przyczajenie

Szukam i szukam i nic..... nie potrafię wybrać do swojej sukni odpowiedniego bukietu. Przeglądałam bardzo dużo stron w internecie z bukietami i niektóre są naprawdę śliczne a ja oczywiście nie mogę się na nic zdecydować... Może Wy mi pomożecie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 17407-tatiana-1x.jpg (34,2 KB, 60 załadowań)
saphire86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-22, 09:17   #1409
agapant
Przyczajenie

saphire86 do twojej sukienki wg mnie pasowala by piekna wiazanka z orchidei ale zrobiona bardzo prosto
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ORCHIDS3.jpg (39,0 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pahalenopsis-bouquet-in-white.jpg (29,3 KB, 65 załadowań)
Stary 2012-02-22, 19:23   #1410
malinowysorbet
Przyczajenie

saphire86 jeśli chodzi o forme bukietu to ja bym sugerowała zwarta forme-okragły bukiet -gdyz na dole wiele sie dzieje, sa falbanki. Orchidea szlachetna i elegancka bardzo ładnie sie nada do tej pieknej sukni Może cumbidium?
malinowysorbet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości