|
|
#841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2009 część XVI :)
... a ja myślałam, że o tych polędwiczkach z żurawiną piszesz ![]() Cytat:
![]() Wklej
|
|
#842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to się dogadałyśmy
|
|
|
|
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
Znacie jakis przepis na smaczny makaron? Robie makaron Angy ( z suszonymi pomidorami i cukinia), szpinakiem, brokulami Katarzynki, sosem miesno-warzywno-pomidorowym (wymyslam na poczekaniu w zaleznosci od tego, co mam w lodowce
), carbonara. Chetnie wyprobuje cos innego, bo moim chlopcy uwielbiaja makaron i przynajmiej raz w tygodniu musi byc.---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Makaron z bialym serem odpada, bo u mnie nie ma twarogu
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2012-02-21 o 14:59 |
|
|
|
#844 |
|
Ola-Unhola
|
anula, Ola druga Ci nie dopowie teraz o przedszkolu, bo na wyjeździe jest
![]() Mariolu, ja robie makarinz tuńczykiem z puszki, jajkiem, serem, szczypiorkiem, cebulką i ew. papryką. Na patelni rozgrzewam olej z puszki tuńczyka (jak mam akurat w sosie własnym to oliwę). Dodaję cebulę i rybę (ew. paprykę jeszcze). Gdy cebula się zeszkli dodaję makaron i smażę często mieszają (krotko) Rozsuwam makaron i resztę na boki i wbijam w środek jajko. Posypuję serem i podgrzewam do ścięcia się białka. Posypuje szczypiorkiem
|
#845 |
|
Wtajemniczenie
|
Od piątku byliśmy z Bartoszem u moich Rodziców,Damianowi się już troszkę za nami tęskniło więc pojechaliśmy Dzisiaj na odmianę,przywiozłam moim chłopakom kuzynkę(siostrzenicę)Ma zostać do soboty/niedzieli,ale nie wiem ile wytrzyma .Dzisiaj wyszaleli się tyle na dworze,że Bartosz zasnął dopiero o 14.50,więc ciekawa jestem,co to będzie później ale był taki zmęczony po tych harcach,że prawie na rękach mi zasnął fajnie było,dosyć ciepło,ale śnieg nie jest przyjemny,twardy,taki ble .Zmykam troszkę Was poczytać ![]() Buziaki ![]() |
|
|
|
#846 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co się odwlecze, to nie uciecze ![]() ![]() ~~~~~~~~~~~~~~ Jakoś nie mogę wbić się w temat ![]() Wczoraj wyszłam od dentysty lżejsza o 300 zł (kanałowe) Masakra, a jeszcze nie koniec wizyt, zła jestem, że tyle to wszystko kosztuje ![]() Muszę wypróbować te muffinki Joli, skoro pyszne i - co ważniejsze - łatwe Tylko foremki muszę nabyć Angy ale się masz ostatnio z tymi zakupami Tylko kasy szkoda..
|
|
#847 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() , napisz jak wrócicie Żeby to jedne udane muffinki czyniły z człowieka kucharkę ![]() Cytat:
![]() To czekam ![]() Cytat:
, ale się Wam trafiło ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas też wieje, w związku z tym siedzimy w domu, bo na bank mój spacer polegałby na niesieniu Kuby Cytat:
Ten przepis od angy dla naszych dzieci się nadaje? I drugie - napiszesz, jak robisz carbonarę? Tylko tak dla mnie
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2012-02-21 o 16:14 |
||||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Prawda ![]() Współczuję, ceny są kosmiczne, tylko zarobki jakieś zwykłe ![]() , kup lidlowe ![]() Nic dodać, nić ująć ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Dziewczyny, nasze dzieci mogą pić herbatkę z mięty?
|
|
|
#849 | ||
|
Zadomowienie
|
Mogą
|
|
#850 | |
|
Zakorzenienie
|
Unholy dziekuje. Wyprobuje
Cytat:
. Nigdy przepisu scisle sie nie trzymam, bo gotuje juz od 20 lat i trudno mi napisac jak dokladnie robie, bo za kazdym razem nieco inaczej. Zamiast boczku daje szynke prosciutto lub inna chuda szynke, czasami dodaje tez pieczarki. Sylko ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Ja nie widze niczego w przepisie Angy, czego moje dziecko nie mogloby jesc: cukinia, suszone pomidory w oleju, ricotta. Cukinie podsmazam na krotko, tylko aby zmiekla, zazwyczaj w tym oleju z pomidorow. ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Mietowa herbate Antonio pije
|
|
#851 |
|
Wtajemniczenie
|
Zuzia ma temp
![]() jak przyszłam z pracy to jej zmierzyłam i miała w jednym uchu 39,9 a w drugim 38,9 (nieweim czemu tak mierzy, chuba że ja nierównomiernie przyciskam )dałam jej Panadol i widze że spadła, mam jeszcze Sambucol w domu to tez jej dam, rano kichała, teraz spokój, sama niewiem ona juz tak kilka razy (3, może 4) miała że tylko temp była, niewiem co to ![]() oczywiście mam mega stresa, bo juz raz przez ta jej temp w szpitalu wylądowałyśmy i na dodatek ja w czwartek do tej W-wy jadę a z drugiej strony dobrze że mam urlop jutro i pojutrze to przynajmniej z nia posiedze *** Jolus, ja próbowałam kiedys dac jej do spróbowania miętową ale niestety efekt taki jak przy każdej innej czyli bleee, oczywiście kupiłam wszystkie 3 herbatki które mi wklejałas i sama je pewnie wypiję Zuza ma takie coś, że zawsze zagląda do szklanki i jeżeli coś wygląda jak woda z sokiem malinowym, albo jak kompot trusk lub śliwkowy to zaczyna pic ale jak tylko poczuje że to coś innego to już po piciu ewent powącha i nawet nie spoóbuje wtedy zaczęła więcej wody pic ale dziś już nie chce (mam mówiła) a dziś akurat najbardziej mi zależy *** jeszcze Mariolko do Ciebie mam pytanie moja siora ma rodzic na dniach i w szpitalu do którego ma przydział praktykują nie mycie noworodka tak do 3 tyg, dla mnie to trochę dziwne, powiedz mi co o tym myślisz ![]() ewent jak któras tez się z tym spotkała to tez prosze o opinie ona sama niewie co robic, w szpitalu napewno nie myją
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2012-02-21 o 18:22 |
|
|
|
#852 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja tez muszę się wybrać do dentysty ... i już się boję ![]() Cytat:
![]() Bartek pije czasami ... moja siostra kupiła mietową z jabłkiem i baaardzo mu smakuje ![]() ... ale czy może nie wiem
|
|||
|
|
|
#853 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
migrene mam
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
Maju oby nic sie nie rozwinelo u Zuzi
![]() Werka tez ma podwyzszona temp. mowila ze jej zimno ,to zmierzylam i ma 37,7 i tez cos kichala
|
#855 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, muszę spróbować ![]() , ja nigdy nie jadłam suszonych pomidorów i tego sera ricotta ![]() Cytat:
, oby nie wyszła z tego choroba Jak mierzę Kubusiowi, to też zawsze trochę inaczej w każdym uchu wychodzi, ale mniejsza różnica, tak do 0,2 stopnia. Te herbaty akurat trochę wyglądają podobnie do wody z sokiem , może zaskoczy ![]() O ja , ciekawa jestem opinii Marioli ![]() Cytat:
Niedobrze ![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
|
|
|
#856 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie tez sie nie myje zaraz po urodzeniu, ewentualnie za kilka dni, powiedzmy 2-3. Nie kapie sie tez codziennie noworodka, tylko 2-3 razy w tygodniu, do mycia uzywa sie czystej wody, tak samo jak czysta woda i wacikami przemywa sie pupe podczas zmiany pieluchy. Argumentacji nie bede ci pisac, bo siostra na pewno ci powiedziala. Antonio byl pierwszy raz kapany jak mial chyba 3 tygodnie, ale byl wczesniakiem, to dlatego. Ja w domu kapalam codziennie, uzywalam kosmetykow, czego zaluje. Myslalam, ze sa dobre, bo "naturalne", a okazalo sie, ze maja SLS w skladzie i parafine oraz parabeny, a na ktore skora Antosia reaguje egzema. Teraz zupelnie inaczej dobralabym kosmetyki, od 2,5 roku uzywam kosmetykow bez parabenow, parafiny SLSow, napawde naturalnych i efekty widze. Chusteczki do pupy mielismy tylko na wyjscia, czy do niani. Tyle syfow jest w tych dzieciowych kosmetykach, ze az strach, aby tym szpikowac malucha od urodzenia. Ja zreszta tez uzywam naturalnych kosmetykow. Wybor nalezy do Twojej siostry, to jest jej dziecko i nikt jej niczego nie zabroni, ale fakt, ze w takim szpitalu raczej dziecka nie wykapia ![]() Cytat:
mozesz sprobowac "sun dried tomato" w oleju, sa miekkie i moim zdaniem smaczniejsze w tym zestawie. ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Zdrowia dla Werki
|
|
#857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(raczej ze strachu A jakimi kosmetykami teraz Antonio myjesz? I jak ta egzema jego? , będę takich szukała
|
|
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie to samo Oli jedyne co jest w stanie wypić to woda, woda z sokiem malinowym (ewentualnie trochę bzowego dodam, ale jak nie widzi), jakiś soczek w kartoniku bez cukru-tymbark chyba. czasem łyknie trochę zwykłej herbaty, wszystko inne jest ble, herbat owocowych, kompotów, nie tknie. Svi witaj w klubie, ja też dzisiaj z migreną tylko ja rano miałam. Dobrze ze jeszcze tabletki miałam. 3-4 godziny i doszłam do siebie jakos. ale ten czas przeleżałam w łóżku z miską obok i zimnym kompresem na głowie. zmeczona jestem tym dniem, ide spać, jutro pocztam co u Was sie wydarzylo. |
|
|
|
|
#859 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie dawałam nigdy,ale może kiedyś spróbuję ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny,bo dzisiaj doczytałam dzięki za troskę w sprawie mojej ręki ) od tamtego jednorazowego incydentu,spokój-mam nadzieję,że na dobre ![]() Miałam jeszcze wkleić jakieś zdjęcia,ale dzisiaj już mi się nie chce może jutro ![]() Dobranoc |
||||
|
|
|
#860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To dobrze ![]() Szkoda, ale rozumiem ![]() Ja też idę
|
|
|
#861 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() po panadolu temp spadła teraz nie kicha, ale mam wrażenie że znów się ciepła robi, zaraz jej zmierze tow takim razie i dla Werci zdrówka ![]() Cytat:
![]() z reguły mamy różnice 0,2 - 0,4 stopnia, tylko dziś tak wyszło ![]() Jola ale ona powąchała i już jest bleee próbowałam i z miodem i z cukerem, nie przeszło, nawet kolor nie pomógł :/ Cytat:
![]() czyli nie jest to wzięte z kosmosu najważniejszym argumentem jest to co Jola napisała, czyli warstwa ochronna przekaze siorze co napisałas ![]() a co kosmetyków to ja zielona kapkę byłam, w sumie nadal jestem ale może trochę mniej, nigdy nie sprawdzałam czy zawierają np parabeny, dopiero od niedawna zaczęłam zwracac uwage a co do chusteczek, to ja przemywałam wodą pupcię odkąd Zuza miała ciągłe problemy z układem moczowym i teraz jest dobrze i właśnie jakich kosmetyków używasz dla Antonia? Cytat:
Cytat:
Zuza pije wodę, wode z sokiem malinowym domowej roboty, kartoniki od przypadku do przypadku, to samo soczki np HIPPa ale rozcieńczane, kompoty tez pije kawy zbożowej ani herbary nie tknie ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- ![]() i ciesze się że z reka ok ![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Dobranoc
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
Jolu, Maju w skrocie chodzi o to, aby nie zmywac naturalnej bariery ochronnej skory i nie narazac na czynniki chemiczne.
Uzywam kosmetykow z certyfikatami Eco, ew BDIH. U mnie na wyspie marnie a tym , wiec patrze na sklady, czy nie ma czegos, czego Antos nie toleruje. Ostatnio juz nie mialam kiedy wyruszyc na poszukiwania, nie mialam juz zapasow w domu i kupilam w sklepie niby organic plyn do mycia, ale mial SLES w skladzie i od razu mial egzeme. TUTAJ pisalam o moich kosmetykach, sa tam tez zdjecia kosmetykow Antosia. Uzywam tego samego, ale do Weledy raczej juz nie wroce, cos mi ten nagietek nie pasuje Uzywam tez kosmetykow z takich firm klik klik zazwyczaj jest tak, ze jak znajde cos fajnego do mycia, to pozniej tego nie ma lub wycofuja ![]() W Rossmanie sa fajne skladowo rzeczy z Hipp i Babydream dla maluszkow, ale ja Rossmana nie mam, wiec musz eszukac gdzie indziej. Meza jeszcze musze nawrocic, ale on wykancza normalne kosmetyki (bo tak chce, a nie ze ja mu mowie ), a potem bedzie i tak uzywal tego, co kupie, bo on nie ma do tego glowy, a zreszta i tak nie robi zakupow
|
#863 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:Tagliatelle z tuńczykiem (drugi przepis). Cytat:
![]() A kurtkę to mama mi sprzeda w swoim ciucholandzie-nawet nie jest zła wizualnie, ale mam do niej taki wstręt, że na pewno nie będę jej nosić ![]() Cytat:
![]() Moim zdaniem się nadaje Polecam suszone pomidory z Ole-nie mają octu w składzie, przez co są duzzzżo smaczniejsze Ja carbonarę robię podobnie jak w przepisie od Mariolki, z tym, że nie daję tymianku (czy rozmarynu, nie pamiętam, co tam było ) i czosnku, z przypraw tylko sól, pieprz i koniecznie świeżo tarta gałka muszkatołowa. ![]() I jak dzisiaj? Spróbuj koniecznie! Ja uwielbiam. A akurat do tego makaronu z cukinią lepsze jest mascarpone-bardziej kremowe Czeko jak Werka? *** Dzień dobry, mam nadzieję, że może dzisiaj sprawa z mieszkaniem się zakończy i będziemy mogli wznieść toast ![]() A polędwiczki z żurawiną i mascarpone wyszły pyszne
Edytowane przez angy Czas edycji: 2012-02-22 o 07:45 |
|||
|
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
ide sie umyc i pedze z Werka do lekarza, w nocy tez miala goraczke i zaczela brzydko kaszlec, kataru nie ma, zeby tylko zapalenia oskrzeli nie miala
|
#865 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czytałam przecieżMoże będzie nadrabiała ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Hej dziękujemy za kciuki wczoraj, Martynka jeszcze osłabiona ale już praktycznie zdrowa, antybiotyk odstawiony Byłyśmy u nowej pediatry i jestem bardzo zadowolona,prywatnie oczywiście, jakby ktoś miał wątpliwości ![]() W poczekalni jakiś chłopczyk odstawił akcję z kładzeniem się na podłodze i wrzaskami Martynka się przestraszyła ![]() siedzimy w kolejce a Martek mówi mi na ucho: -Ja jestem Twoja myszka (tak do niej często mówię )i na całe gardło: -i księżniczka tatusia ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
ojj, trzymam kciuki
|
|
#866 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No i to jest dobra wiadomość ![]()
|
|
#867 |
|
Ola-Unhola
|
Mariolu, zapisałam post z kosmetykami.
Moze uda mi się skorzystać z podpowiedzi ![]() Maya, czeko zdrówka dla Dziewczyn ![]() Svi, Wojusia, współczuję Wam tych migren Ja miałam tak tylko kilka razy i już miałam dosć, a Wy się tak czesto meczycie ![]() Dzień Dobry
|
#868 |
|
Zakorzenienie
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() A to już tak cały czas będzie...?
|
#870 |
|
Ola-Unhola
|
anula, to masz księżniczkę w domu
![]() Ale dzisiaj jestem jakas śpiąca. Mam kawę, która mi nie służy...żołądkowo. Kronunga rozpuszczalnego. I zawsze mi po niej niedobrze. Dodatkowo biegam po niej do toalety... Nie wiem dlaczego. ![]() W smaku rzeczywiście jest intensywniejsza i mi nie podeszła, ale az tak żeby mi uprzykrzała zycie ![]() Dostalam w prezencie od teściów, sama bym jej nie kupiła. Pijałam u kolezanki mieloną i mi nie smakowała
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.

.Dzisiaj wyszaleli się tyle na dworze,że
Bartosz zasnął dopiero o 14.50,więc ciekawa jestem,co to będzie później
ale był taki zmęczony po tych harcach,że prawie na rękach mi zasnął 

, napisz jak wrócicie 

procedura jest taka: przygotowanie papierów u notariusza (bez podpisywania czegokolwiek), wycieczka do banku, dokonanie przy zainteresowanych przelewu, powrót do notariusza, złożenie przez sprzedających oświadczenia, że środki zostały przelane, podpisanie aktu, koniec.
I drugie

)
) od tamtego jednorazowego incydentu,spokój-mam nadzieję,że na dobre