Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-21, 19:42   #2221
ania_85
Rozeznanie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
ja to 44 dni po terminie?
slyszalalm ze mozna max do 2tyg po terminie donosic bo potem dla dziecka to niebezpieczne
no,ale kiedys o to nie dbali. Niebezpieczne bylo to dla mnie, ze mama sie mnie bala (tak wiecie, drugie dziecko, pamietala obraz pierwszego, a ja pomarszczona, odchodzaca skora od ciała bleee)

Co Ty gadasz? Rysiek jutro umiera??
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 19:48   #2222
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Bank rozpatrzył mi reklamację pozytywnie i już nawet przelali kasę Bardzo się cieszę i jestem zaskoczona tempem działania banku
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 19:50   #2223
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Powinnaś mieć więcej energii, nie być senna i na wadze będziesz mniej przybierać. No i jak Ci włosy wypadały co jest jednym z objawów niedoczynności to przestaną. Same plusy

.
ooo to już wiem - wielkie dzięki bo ostanimi czasy zastanawiałam się dlaczego włosy wychodzą mi garściami skoro w ciąży powinny być mocne - no i dostałam odpowiedź, zatem czekam na te rezultaty z resztą tak jak kiedyś pisałam, tyłam nawet jak nic nie jadłam prawie... ufff kamień z serca, zobaczymy co będzie teraz

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
A Ty znowu masz gości, czy coś mi się ubzduralo??

nie ubzdurałaś - mam dzisiaj gości, raczej drugą połowę, bo pierwsza już poszła ale fajnie jak tak wszyscy odwiedzają...szczególnie gdy ich się lubi

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
kapukat Ty juz zaczelas sie pakowac??!! OMG to ja naprawde jestem mocno w tyle ze wszystkim, nawet jeszcze nie myslalam o pakowaniu. wyprawki nie moge dokonczyc, nawet na polmetku jeszcze nie jestem

dzisiaj ja mam zly dzien dopiero co sie wproawadzilismy do nowego lokum i dzis spotkalismy exlokatora (przyszedl do nas po poczte) i jak nam naopowiadal o naszym sasiedzie to az mi sie wlosy na glowie zjezyly. nie mialam jeszcze okazji z gosciem rozmawiac ale przez ten tydzien zdarzylam zauwazyc ze jest niezlym dziwakiem. teraz to juz sie niezle zalamalam. gosc podobno wkolko dzwoni na policje nawet jak telewizor za glosno chodzi! oni podobno mieli z nim same problemy, poprzedni lokatorzy tez mieszkali tutaj tylko od pazdziernika i pewnie wyprowadzili sie z tego samego powodu no to pieknie... a u nas maluch w drodze wiec cicho na pewno nie bedzie zwlaszcza w nocy! nie planujemy zadnych imprez ale nie o to chodzi, w tej sytuacji to ja nawet nie czuje sie komfortowo korzystajac z balkonu bo oni sa od nas odgrodzeni tylko takim drewnianym plotkiem. dopiero co sie wprowadzilismy, tyle zachodu bylo z ta cala przeprowadzka a teraz takie cos! mialam zamawiac online roze rzeczy dla maluszka ale kurier jak tylko nie moze sie dostac do nas to wtedy zaraz idzie do sasiada. jak ja do takiego swira pojde po paczke??? jestem zalamana dziewczyny jeszcze dobrze miejsca tu nie zagrzalismy, na ost mieszkaniu bylismy 2 lata bez zadnych problemow a tu jakis wariat za sciana co podobno pracuje w wiezieniu!! pewnie ma niezle beret zryty przez ta prace! Boze cale szczescie ze to tylko wynajem a nie kupno! no ale naprawde mialam nadzieje ze to byla juz nasza ost przeprowadzka a nastepna to juz tylko do Polski. ratunku!!
no ja jestem control freak - i termin za 8 tygodni więc czas najwyższy

co do lokatora za ściany - ja bym się nie martwiła - dlaczego? bo mi naopowiadali takich rzeczy jak wprowadziłam się do nowego domu, ze strach był wychodzić na ulicę - a okazało się że mam kapitalnych sąsiadów i wcale nie jest tak źle. Może oni byli jacyś kłótliwi? nie oceniaj - bo tak Ci zostanie i sama będziesz wszystko robiła żeby to się sprawdziło Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Ja wazylam 2400 a urodzilam sie 44 dni po terminie, nastawialam sie na dziecko 2800 max 3kg, ale moze sie to nie udac:/ przerazajace
wybacz za to pytanie ale jakim cudem przeżyłaś ? 44 dni po terminie? ja byłam 14 dni po i już ledwo mnie odratowali.....
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 19:57   #2224
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
ja ważyłam jak się urodziłam 2950g więc przeraża mnie to
Eeeee tam, ja ważyłam 4250g i podobno poszło szybko i bez bólu
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 19:59   #2225
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Duża dziewczynka będzie
Dlaczego masz ograniczyć?? za dużo przytyłaś?

Ja oprócz paru ciuszków nic jeszcze nie mam i nie martwię się tym w marcu planuję skompletować całą wyprawkę przynajmniej coś się zacznie dziać i może wyjdę z domu, a takie zakupy to sama przyjemność bynajmniej dla mnie.

Sąsiadem się na razie nie przejmuj, przecież nie może wzywać policji tylko dlatego że dziecko płacze, a kurier bez Twojej zgody też nie może zostawiać zapłaconej paczki u kogoś innego. Może poprzedni lokatorzy za dużo imprezowali i dlatego tak się zachowywał.

trochę za dużo słodyczy się jadło
Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
no,ale kiedys o to nie dbali. Niebezpieczne bylo to dla mnie, ze mama sie mnie bala (tak wiecie, drugie dziecko, pamietala obraz pierwszego, a ja pomarszczona, odchodzaca skora od ciała bleee)

Co Ty gadasz? Rysiek jutro umiera??
to trzeba oglądać

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Eeeee tam, ja ważyłam 4250g i podobno poszło szybko i bez bólu

tak ale ja mam pampersy już pakę i kto je wychodzi

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 20:28   #2226
Tacca
Zakorzenienie

Oj... Znów pospałam... I źle się czuję. Muszę zrezygnować z tych drzemek bo mi nie służą.
Stary 2012-02-21, 20:37   #2227
Timii
Rozeznanie

Cytat:

Ja oprócz paru ciuszków nic jeszcze nie mam i nie martwię się tym w marcu planuję skompletować całą wyprawkę przynajmniej coś się zacznie dziać i może wyjdę z domu, a takie zakupy to sama przyjemność bynajmniej dla mnie.

Sąsiadem się na razie nie przejmuj, przecież nie może wzywać policji tylko dlatego że dziecko płacze, a kurier bez Twojej zgody też nie może zostawiać zapłaconej paczki u kogoś innego. Może poprzedni lokatorzy za dużo imprezowali i dlatego tak się zachowywał.
dzieki Dasti. mam nadzieje ze masz racje, moze z tamtymi cos bylo nie tak.. chociaz wydaje mi sie to dziwne ze ludzie tak szybko stad uciekli a on faktycznie wyglada podejrzanie.
z tym kurierem to niestety ale tutaj tak jest ze nawet nie dzwonia do Ciebie tylko ida prosto do sasiada. tez mi sie to nie podoba ale juz kilka razy tak sie zdarzylo...

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
wspolczuje Ci kochana z calego serca

ehhh widze ze nie tylko ja sie tu borykam z takimi problemami... tylko ze mnie spotkaly troche inne rzeczy, o ktorych juz nawet nie mam sily wspominac
tylko ze my jestesmy z mezulkiem w tej gorszej sytuacji i kupilismy mieszkanie wiec kooopa. Ehhh ciagle myslimy co dalej... ja sie nawet nie ruszam poza osiedle - jak wychodze z klatki to siup do samochodu i w droge, nie ma szans zebym juz kiedykolwiek wyszla poza osiedle na piechote
pamietam Moniczka jak opisywalas swoje przygody. jak tylko sie dzis dowiedzielismy o tym gosciu to zaraz opowiadalam mezowi o Tobie. malo to pocieszajace ze inni tez tak maja... trzymam kciuki zeby juz nic zlego Cie nie spotkalo!

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
no ja jestem control freak - i termin za 8 tygodni więc czas najwyższy

co do lokatora za ściany - ja bym się nie martwiła - dlaczego? bo mi naopowiadali takich rzeczy jak wprowadziłam się do nowego domu, ze strach był wychodzić na ulicę - a okazało się że mam kapitalnych sąsiadów i wcale nie jest tak źle. Może oni byli jacyś kłótliwi? nie oceniaj - bo tak Ci zostanie i sama będziesz wszystko robiła żeby to się sprawdziło Powodzenia!
wow! to oznacza ze ja torbe powinnam pakowac za 2 tyg, tylko narazie nie mam co tam wlozyc
mam nadzieje ze masz racje kapukat jesli chodzi o sasiada, choc narazie wszystko wskazuje na to ze on faktycznie jest jakis typ spod ciemnej gwiazdy
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 20:37   #2228
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy twardnienie brzucha czuć tak jakby go coś rozpychało?? Ja tak mam dzisiaj cały dzień. Nie jest to ani wzdęcie ani zaparcie. Jutro koniecznie muszę z moim gin o tym porozmawiać.
Ja mam coś takiego i to dość często w ciągu dnia, trwa to kilka sekund, ale powtarza się tak co 1-2 godz. Mam nadzieję, że to nic złego, bo na razie się tym nie przejmowałam Nie boli w każdym razie, tylko tak jakby coś rozpychało od środka.

Mam pytanie: czy można sobie w 7 miesiącu ciąży zafarbować włosy? Ale nie farbą tylko szamponem albo ewentualnie henną. Bo mam jakieś takie szare i chciałam odświeżyć kolor
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 20:42   #2229
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość

wybacz za to pytanie ale jakim cudem przeżyłaś ? 44 dni po terminie? ja byłam 14 dni po i już ledwo mnie odratowali.....
nie wiem, nie pamietam ponoc nawet nie potrafilam plakac, do 1 roku bylam mega brzydalem, bo skóra dochodzila do siebie
Bylo ciezko,ale do dzisiaj jestem nie do zabicia, chociaz boje sie, ze umre przy porodzie
Stary 2012-02-21, 20:42   #2230
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ja mam coś takiego i to dość często w ciągu dnia, trwa to kilka sekund, ale powtarza się tak co 1-2 godz. Mam nadzieję, że to nic złego, bo na razie się tym nie przejmowałam Nie boli w każdym razie, tylko tak jakby coś rozpychało od środka.

Mam pytanie: czy można sobie w 7 miesiącu ciąży zafarbować włosy? Ale nie farbą tylko szamponem albo ewentualnie henną. Bo mam jakieś takie szare i chciałam odświeżyć kolor
Ja robiłam odrosty w grudniu i teraz też planuję za tydzień lub 2. Ginka nie miała żadnych "ale", mimo iż jako blondynka mam do czynienia z najgorszymi chemikaliami - czyt. rozjaśniacz
Idę zmywać

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 20:43   #2231
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
mozna mozna niedawno udalo mi sie zrobic odrosty
Stary 2012-02-21, 20:44   #2232
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:

Ja czasem też tak mam... Też póki co wydaje mi się, że nic złego się nie dzieje. Gin mówił, że wszystko ok.

Wydaje mi się, że włosy można malować. Ja kupiłam sobie casting, tylko nie mam weny, żeby się za tą głowę wziąć... A coś mi się siwieje...
Stary 2012-02-21, 20:49   #2233
rinco
Wtajemniczenie

A to fajnie, w takim razie rozpocznę bycie na zwolnieniu takim miłym akcentem Ale to dopiero w przyszłym tygodniu
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 20:49   #2234
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Byłam dziś u ginka. Z małą wszystko w porządku, waży 680g Czy to dużo czy mało jak na 24tc?

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 20:52   #2235
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Byłam dziś u ginka. Z małą wszystko w porządku, waży 680g Czy to dużo czy mało jak na 24tc?
To dobre wiadomości! Mała waży chyba akurat.
Stary 2012-02-21, 20:56   #2236
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Jabłka pomagają Ci na zgagę? Bo ja mam wrażenie, że to właśnie po nich mnie ostatnio męczyła nawet przy łóżku już trzymam Rennie. I mam smaka na jabłuszko właśnie... Albo na pomelo, ale jak zacznę je jeść to nie wiem, czy dam radę zostawić coś dla męża, a przecież nie mogę całego wszamać

I co chwilę kopniaki dostaję takie, że aż brzuch podskakuje
Mnie jabłka bardzo pomagają a że zgagę mam często to rennie raczej odpada.
Mąż zrozumie jak zjesz całego U mnie to jabłek i pomarańczy nie może zabraknąć w domu mąż już wie że zapas musi być

Co do kopniaków to ja dostaję tylko jak mu jest chyba nie wygodnie to znaczy leże na boku albo siedzę trochę za mocno zgięta to też dostaję kopniaka ale jak już zmieniam pozycje to się uspokaja jeszcze się nie urodził a tu taki cwaniak
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 20:57   #2237
Tacca
Zakorzenienie

Rety... Mam straszną chęć na jabłuszko, a nie mam w domciu.
Stary 2012-02-21, 21:00   #2238
libretka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Mnie jabłka bardzo pomagają a że zgagę mam często to rennie raczej odpada.
Mąż zrozumie jak zjesz całego U mnie to jabłek i pomarańczy nie może zabraknąć w domu mąż już wie że zapas musi być

Co do kopniaków to ja dostaję tylko jak mu jest chyba nie wygodnie to znaczy leże na boku albo siedzę trochę za mocno zgięta to też dostaję kopniaka ale jak już zmieniam pozycje to się uspokaja jeszcze się nie urodził a tu taki cwaniak
dlaczego rennie odpada? rennie jest bezpiecznym lekiem na zgagę, w nadmiarze szybciej tobie zaszkodzi niż dziecku.
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 21:01   #2239
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Mi też dziewczyny narobiły smaka na jabłko Ale mam w razie czego 2 kiwi, oba moje
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 21:01   #2240
ania_85
Rozeznanie

nie wiem co jest z tymi jabłkami, bo przed chwila meza po nie wyslalam i od paru dni namietnie sie nimi zajadam

Co do wagi małej to ok, moj w 25,3 tc wazyl 750 gram
Stary 2012-02-21, 21:02   #2241
Tacca
Zakorzenienie

Nie macie ochoty na butki? https://wizaz.pl/szafa/wieszak_widok.php?wid=32986
Stary 2012-02-21, 21:03   #2242
libretka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Tacca no ja to bym się w nich zabiła, nie umiem w tak wysokich obcasach chodzić
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 21:04   #2243
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
dlaczego rennie odpada? rennie jest bezpiecznym lekiem na zgagę, w nadmiarze szybciej tobie zaszkodzi niż dziecku.
Jak kiedyś spytałam to lekarz powiedział żeby z renni nie przesadzać bodaj trzy na dzień to dla mnie i tak za mało a skoro jabłka mi pomagają to wolę je
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 21:04   #2244
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Zabiłabym się w takich
Czyli moja dzidzia ma odpowiednią wagę cieszę się.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 21:05   #2245
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Chyba w sam raz
Mój w 22tc ważył 460g, a w 29tc 1300g

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 21:06   #2246
Tacca
Zakorzenienie

Ja się zakochałam w nich a brakuje nam 2 numerków... I pewnie nie zamówimy...
Stary 2012-02-21, 21:09   #2247
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
a jak mnie mąż z domu wyrzuci za kolejne buty to mnie adoptujesz? a jak można je zdobyć? Bo nie słyszałam o grupowym zamawianiu powiem szczerze

Nasz skarb 06/05/2012

Stary 2012-02-21, 21:12   #2248
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
a jak mnie mąż z domu wyrzuci za kolejne buty to mnie adoptujesz? a jak można je zdobyć? Bo nie słyszałam o grupowym zamawianiu powiem szczerze
Zamieszkamy gdzieś razem najwyżej... Tu jest wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=593444&page=27
Stary 2012-02-21, 21:19   #2249
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Z czasem wejdzie Ci to w krew ja często biore jak wstaję rano na siku np. o 5, 6, a potem się jeszcze kładę i jak wstaję o normalnej porze to śniadanie mogę od razu
Ja dokładnie tak samo a jak wymiotowałam, to to był jedyny sposób, żeby nie zwymiotować tabletki
Kapukat - i jak będziesz planować drugie dziecko, to koniecznie pamiętaj, żeby sobie wcześniej zbadac tarczycę, żeby mieć czas na ewentualną korektę, a nie potem na łeb na szyję z obłędem w oczach żeby było wszystko ładnie ustawione jakiś czas przed ciążą, to będziesz spokojna. TSH blisko dolnej granicy(tak ok. 1, może być nawet ciut mniej, jeżeli lepiej się czujesz, nadczynność polekowa jest znacznie lepsza niż wyższe TSH), fT4 blisko górnej granicy
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 21:21   #2250
clauudik
Rozeznanie

Niestety mój rozmiar (36) chyba jeden z popularniejszych. W dodatku jakąś dziwną mam tą stopę, że zawsze patrzę na długość wkładki, a to czasem 37. No ale butki cuuuudowne

Wybaczcie za off topic

Nasz skarb 06/05/2012

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości