W pogoni za zgrabną figurą-dla nastolatek - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-20, 22:05   #571
ForbiddenFruit
Rozeznanie

Dot.: W pogoni za zgrabną figurą-dla nastolatek

U mnie dzisiaj całkiem fajnie poza fondue wieczorem
ForbiddenFruit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-20, 22:05   #572
magne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oliwia1212 Pokaż wiadomość
a stosowałaś do tego jakąs dietę? właśnie u mnie z tą silną wolą to najgorzej zawsze mi się nie chce..

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

dziewczyny, co takiego niskokalorycznego "do przegryzienia"? np jak ogladam film, to lubie cos jesc. wafle ryzowe bylyby dobre? a takie zwykle biszkopty ?
biszkopty nie są niskokaloryczne, na twoim miejscu to bym zjadla jakąś marchewkę, mandarynkę, jabłko , tego typu rzeczy ..
magne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-20, 22:14   #573
Secret125
Raczkowanie

Witajcie Kochane
Wpadłam tylko na chwilę się przywitać, bo jakąś godzinkę temu dopiero wróciłam z Wiednia Jestem taka padnięte, że zasnęłabym tu i teraz, ale resztkami sił powstrzymuję się. Wyjazd uważam za udany, a nawet bardzo i nie mogę przyzwyczaić się od kiedy jestem w Polsce, a to było tylko 10 dni.
Jutro napisze coś więcej i trzeba ruszyć z osiągnięciami.

Moje fotografie, moje spojrzenie na świat
https://www.facebook.com/pages/Locze...26892024075108
Secret125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-20, 22:15   #574
BelovedMoon
Raczkowanie

Moja dzisiejsza dieta to jakaś porażka ;o ale TF zaczęte, baardzo pozytywnie nastawiłam się do tego po dzisiejszym, pierwszym dniu ;d Oliwia1212 polecam marchewkę, sama ją zawsze wżeram jak wieczorkiem mnie głód łapie ;p powstrzymuje mnie to od objadania sie, jak np. dzisiaj.

09.08.12 - 64kg
cel1 - 59kg
cel2 - 57kg
cel3 - 55 kg
BelovedMoon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-20, 22:46   #575
Melia123
Rozeznanie

Macie Dziewczyny linki do TF? Długo to ściągałyście? Ja ćwiczę to o czym ostatnio wspomniałam i nawet fajne, takie skoczne bardzo, a chyba najbardziej zależy mi na tym by moje nogi były szczuplutkie

Secret125: Witamy z powrotem Super, że wyjazd się udał

bardzo mało dziś zjadłam, ale zaraz idę spać i już chyba za późno na jedzonko

Edytowane przez Melia123
Czas edycji: 2012-02-20 o 23:09
Melia123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-20, 23:13   #576
BelovedMoon
Raczkowanie

Melia123 Ja ściagałam jakieś 25h ;o ale mam już wszystko. Poszukaj na chomikuj, ja tam ściągałam

09.08.12 - 64kg
cel1 - 59kg
cel2 - 57kg
cel3 - 55 kg
BelovedMoon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-21, 00:59   #577
paula689
Rozeznanie

GG do paula689 Send a message via Skype™ to paula689

powraca!! przez te ferie niestety się trochę zapuściłam, na szczęście waga stoi w miejscu, ale zaczęłam jeść czekoladę jak nigdy, jak na złość musieli wprowadzić nową edycje milki, a w tym strzelająca(pycha)
Jeszcze tylko tydzień ferii, więc mam dużo czasu, żeby nadgonić, bo odkąd się zaczęły przestałam ćwiczyć TurboFirea szło mi coraz lepiej!! może jakieś inne ćwiczenia polecacie,jakieś krótsze?? jak tylko stopnieje śnieg to będę chciała biegać??biega, któraś z was??
paula689 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-21, 09:18   #578
blue_jeans
Raczkowanie

Cześć dziewczyny! Jest taki piękny dzień, aż chce się uśmiechnąć!

Znacie może jakieś fajne ćwiczenia głównie spalające tłuszcz na nogach? Codziennie biegam 30 min na orbitreku, bo niestety na bieganie na dworze nie mam partnerów, a samej nudno, ale efekty nie są zadawalające?

Nie suszę ani nie prostuję włosów - 50 dni!

"Bycie pięknym oznacza bycie sobą. Nie potrzebujesz akceptacji innych. Potrzebujesz akceptacji siebie."

Edytowane przez blue_jeans
Czas edycji: 2012-02-21 o 09:24
blue_jeans jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-21, 10:24   #579
Secret125
Raczkowanie

Już wstałam, ale nadaj jestem zmęczona 7 godzin podróży robi swoje, a mój rekord to 17 godzin jadąc pociągiem nad upragnione morze, które bardzo kocham, a niestety mieszkam w górach (mam nadzieję, że kiedyś w naszej Polsce komunikacja się chodź trochę poprawi) Z wyjazdu jestem bardzo zadowolona, bo Wiedeń to naprawdę piękne miasto, ale najbardziej jestem szczęśliwa z udanych zakupów Jak tu było się powstrzymać jak tam takie promocje ? Aż wstyd nic nie kupić Tak więc wzbogaciłam się o kilkanaście ciuszków
Po powrocie byłam pewna, że przytyje 5 kilo, bo sobie odpuściłam z dietką, nie dość to, że siostra przyjaciółki pilnowała nas, aby zjeść jak najwięcej i dostałyśmy od niej nie paczkę, ale PAKĘ słodkości (były to głównie m&m, batoniki i czekoladowe kuleczki), a dodatkowo w weekend zostaliśmy zaproszeni na brunch(tyle jedzenia na stołach, że nie wiadomo od czego zacząć ) Mimo tylu pokus nadal waże tyle samo jak przed wyjazdem Nie wiem jakim cudem, ale kłóciła się z wagą nie będę, więc przyjmuję to z radością
Opiekowałyśmy się tam synkiem siostry przyjaciółki, który ma niecały roczek. Kiedy wyjeżdżałyśmy to spał, ale podobno jak się obudził to zaczął nas szukać po całym domu i płakał. Mało ja się nie popłakałam jak się o tym dowiedziałam, a pomyśleć że chwilami miałam go dosyć, a teraz mi go bardzo brakuje.

Edytowane przez Secret125
Czas edycji: 2012-02-21 o 10:40
Stary 2012-02-21, 10:49   #580
blue_jeans
Raczkowanie

Zazdroszczę wyjazdu, Wiedeń jest przepiękny! Ja chyba jestem "domatorką" i moim ulubionym miejscem jest polskie może, nie tylko latem, ale też wiosną. Niestety zawsze czekałam na nie z niesmakiem, bo wstyd wyjść z takimi nogami bez długiego płaszcza.
A takie małe dzieci są najlepsze na świecie, nawet jak marudzą, to jeden uśmiech sprawia, że zapominamy o wszystkim!

"Bycie pięknym oznacza bycie sobą. Nie potrzebujesz akceptacji innych. Potrzebujesz akceptacji siebie."
Stary 2012-02-21, 11:03   #581
Secret125
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blue_jeans Pokaż wiadomość
A takie małe dzieci są najlepsze na świecie, nawet jak marudzą, to jeden uśmiech sprawia, że zapominamy o wszystkim!
Tak dokładnie, wprowadzają dużo radości, a tak to taka pustka i tak mi żal tego małego, bo on był z nami cały czas, od początku do końca, a nawet zostawałyśmy z nim same i się z nim bawiłyśmy. Nie sądziłam, że tak to będzie przeżywał, w ogóle to myślałam, że nie zrobi to na nim wielkiego wrażania, bo przecież ma rodziców u boku.

Ja kocham morze i żałuję że mam do niego tak daleko, a właściwie dalej się nie da. Mieszkam tuż przy granicy Polsko-Słowackiej. W tamtym roku byłam nad morzem dwa razy. Pierwszy raz ze szkoły pojechaliśmy w maju na 3 dni do Gdańska i zwiedziliśmy przy okazji Sopot, Oliwę, Gdynię i Malbork, a drugi raz na 10 dni do Sopotu z moją przyjaciółką w sierpniu. Te dwa wyjazdu wspominam bardzo dobrze, chodz, zdecydowanie wole morze cieplejszą porą roku

Edytowane przez Secret125
Czas edycji: 2012-02-21 o 11:06
Stary 2012-02-21, 13:11   #582
ForbiddenFruit
Rozeznanie

Hehe a ja mieszkam nad samiutkim morzem i na plaży bywam może 3-4 razy w roku

Moim zdaniem może polskie jest koszmarne, w ogóle mnie do niego nie ciągnie Lubię sobie pospacerować plażą, pójść na molo, albo pojeździć na rowerze przy plaży, ale kąpać się - never !
Stary 2012-02-21, 13:30   #583
Melia123
Rozeznanie

Mnie bliżej do gór, niż do morza, ale chyba wolę morze Jak w wakacje jeżdżę do siostry, to czasem jedziemy jeszcze nad morze właśnie. Jak u Was? Ja mam dobry humor, wczoraj nie ćwiczyłam, ale dziś będę ćwiczyła, w ogóle to gdzieś wyczytałam, że powinno się ćwiczyć co dwa dni, jak się do tego ustosunkujecie?
Ale piękny dzień! A ja muszę jeszcze posprzątać pokój (nienawidzę bałaganu w nim!) i malować Chociaż może się wyrwę na spacer. Jutro chyba idę na łyżwy, lubię łyżwy, dwa razy w życiu byłam, ale podoba mi się
Stary 2012-02-21, 14:40   #584
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usunięte

Melia owszem, przerwy między dniami treningowymi są bardzo wskazane. Ale można np zrobić sobie 2 "plany" i trenować je naprzemiennie z 1-dniową przerwą w tygodniu - chodzi o to, aby obciążać inne partie mięśniowe i dać odpocząć tym, które się ćwiczyło wczoraj.

Blue Jeans niestety nie ma ćwiczeń spalających tłuszcz z konkretnej części ciała, chudnie się z całej powierzchni. Bieganie jest bardzo dobre, ale do tego powinna dojść konkretna dieta redukcyjna.

Dziewczyny, znalazłam swój ideał kobiecej sylwetki i nie mogę się napatrzeć...

http://www.youtube.com/watch?v=MuGyd...eature=related

ma po prostu boskie ciało! (oczywiście nie o Bridget Jones tu chodzi )

Secret witaj z powrotem! Super, że wyjazd się udał i to na prawdę świetnie, że udało Ci się utrzymać wagę! Jestem dumna, kochana

w ogóle od wczoraj jestem w domu, powoli jakoś zaczynam tu funkcjonować, ale niestety nie mogę gotować (stanie sprawia mi problem, nawet o kulach) i mało tego, mam lodówkę na parterze a pokój na piętrze i sama boję się schodzić, żeby nie zrobić sobie krzywdy, więc żywieniowo jestem zależna od rodziny i np póki teraz ktoś nie przyjdzie będę głodna bo nie mam już nic na górze -.- ale zaczynam odżywiać się "normalnie", bo w szpitalu to tragedia była Cieszę się, że nie mam gipsu to nie muszę się martwić o ewentualne ubytki mięśniowe. No i o ile wszystko pójdzie zgodnie z planem to już za 4 tyg!! będę mogła myśleć o powrocie do biegania! Strasznie się cieszę i nie mogę doczekać
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-21, 14:46   #585
blue_jeans
Raczkowanie

Ja tez mam blisko do gór i chyba dlatego, wolę może. Podobno "Swój swego nie docenia", może to dlatego..
Za moim oknem też jest przepięknie, chociaż słonko już zachodzi, ale rano miałam takiego kopa! Najgorzej jest własnie w tych godzinach - jestem głodna, mam ochotę na coś niezdrowego, gdzie moja silna wola..
Zresztą dzisiaj cały dzień nad książkami, pomimo ferii mam tyle zaległości, że az mi smutno, jak sobie pomyslę ile jeszcze.

Stary 2012-02-21, 15:23   #586
Melia123
Rozeznanie

blue_jeans: jesteś z Krakowa, jak super chcę tam studiować, jedno z moich ulubionych miast Moja dietka dzisiaj idzie świetnie

Nephasis: Jak ja bym chciała robić to co ona robi

Edytowane przez Melia123
Czas edycji: 2012-02-21 o 15:26
Stary 2012-02-21, 17:28   #587
blue_jeans
Raczkowanie

Nie dokładnie z Krakowa, ale bardzo blisko. Mnie też marzą się tam studia, szczególnie UJ, ale na razie kiepsko to widzę...

Stary 2012-02-21, 20:10   #588
paula689
Rozeznanie

GG do paula689 Send a message via Skype™ to paula689

Cytat:
Napisane przez blue_jeans Pokaż wiadomość
Nie dokładnie z Krakowa, ale bardzo blisko. Mnie też marzą się tam studia, szczególnie UJ, ale na razie kiepsko to widzę...
A w którą stronę Krakowa dokładnie jeśli można wiedzieć??
paula689 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-21, 20:10   #589
Melia123
Rozeznanie

Ćwiczenia już za mną, zmęczyłam się niemiłosiernie, ale to dobrze
Stary 2012-02-21, 21:13   #590
_Remember
Rozeznanie

Mogę dołączyć?

24.10.2019
_Remember jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-21, 21:15   #591
Secret125
Raczkowanie

U mnie niestety były grzeszki Te m&m mnie tak kusiły i pękłam, ale cóż trudno stało się i trzeba zacząć od nowa i się nie poddawać bo wiem, że mi się uda !

Dziewczyny mieszkające w Krk, nie wiecie, czy z tego miasta jedzie pociąg bezpośrednio do Budapesztu ?

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Napisane przez _Remember Pokaż wiadomość
Mogę dołączyć?
Pewnie, pewnie Fajnie, że wpadłaś
Napisz coś o sobie, aby poznać bliżej twoją osobę

Stary 2012-02-21, 21:20   #592
cytrynkkaaa
Zakorzenienie

Secret nie wiem czy czytałaś posty, które pisałyśmy gdy Ciebie nie było... pisałyśmy o tym, że dobrze by było ustalić w który dzień będziemy się ważyć no i na pierwszej stronie umieścić postępy
Stary 2012-02-21, 21:25   #593
_Remember
Rozeznanie

Jestem Paulina, mam prawie 15 lat (w wakacje). Wzrost: ok. 169cm. Waga: 54-55 kg (jutro rano się zważę dokładniej) Nie chcę schudnąć dużo, bardziej chodzi mi o płaski brzuch i wgl, ale jakbym ważyła 50kg to bym się nie obraziła Ćwiczenia zaczęłam wczoraj, dzisiaj doszła dieta (no.. prawie. poza płatkami rano i kawałkiem ciasta, ale w porównaniu do tego, co jadłam wcześniej, to mało ). Jutro już same zdrowe rzeczy Uparłam się strasznie, muszę schudnąć. Dzisiaj poćwiczyłam pół godzinki Hip Hop abs, porozciągałam się i poskakałam na skakance (400 podskoków - mało, ale się rozkręcam ) Niedługo dojdzie hula hop, zamówię za jakiś czas te z masażerem

24.10.2019
_Remember jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-21, 21:37   #594
Secret125
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cytrynkkaaa Pokaż wiadomość
Secret nie wiem czy czytałaś posty, które pisałyśmy gdy Ciebie nie było... pisałyśmy o tym, że dobrze by było ustalić w który dzień będziemy się ważyć no i na pierwszej stronie umieścić postępy
Co myślicie o sobocie, co dwa tygodnie ?

Stary 2012-02-21, 21:43   #595
Melia123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Secret125 Pokaż wiadomość
Co myślicie o sobocie, co dwa tygodnie ?
Sobota jak najbardziej, ale może lepiej co tydzień? W sumie to nie wiem jak słuszniej
Stary 2012-02-21, 21:49   #596
Secret125
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Melia123 Pokaż wiadomość
Sobota jak najbardziej, ale może lepiej co tydzień? W sumie to nie wiem jak słuszniej
Co tydzień też może być, czemu nie Jak już chcecie, mi to wszystko jedno

Stary 2012-02-21, 22:03   #597
magne
Zadomowienie

ja bym prosila co tydzien ,wieksza motywacja;d
magne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-21, 22:46   #598
Melia123
Rozeznanie

i jak to organizujemy? że co tydzień w sobotę pojawiają się nasze wagi, wymiary itp? trzeba by to zbierać w coś i porównywać chyba
Stary 2012-02-21, 22:52   #599
ForbiddenFruit
Rozeznanie

No tak tak - mówiliśmy, że dodamy do pierwszego postu No to w takim razie w najbliższą sobotę zaczynamy.
Stary 2012-02-21, 23:11   #600
Melia123
Rozeznanie

O to super zaczyna się poważnie mam nadzieję, że każda osiągnie swój cel
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości